elfhelm 15.07.05, 12:04 czerwona miłość nie rdzewieje. I całe towaristwo jak w 2001 r. spotka się na liście SLD (czyli SLD, Sdpl, UP, UL, SG i ludowe związki). Żenada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananekk Jak nie dziś to kiedy?? 15.07.05, 12:05 teraz sondaże zawzwycaj mylą się do 2% w jedna lub druga stronę. Skoro Borowski ma w tej chwili ok 5% to nad czym się jeszcze zastanawia???? Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Niech chce SDPL eutanazji poddać po prostu 15.07.05, 12:20 Zastanawia sie czy jako lider Borówek ta decyzja to nie samobójstwo SDPL. Bo jak to ocenią lewicowi wyborcy, ze SDPL ma tak miekkiego lidera, który się z wyborów wycofać musi to wyborcy lewicy uznają ze moze ich reprezentowąć tylko partia Cimoszewicza czyli skompromitowany Sojusz, a reszta sie nie liczy. Swoja drogą to Borowski byłby śmieszny bo w niedziele krzyczał, ze nie zrezygnuje a dziś mamy piątek. Oj chwiejna ta lewica by sie okazała. Słowo nic dla niej nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Otwórz słownik i sprawdź, co to eutanazja 15.07.05, 12:22 Nie można "poddać kogoś eutanazji". Eutanazji można poddać SIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Wierze z legislacyjne zdolności lewicy 15.07.05, 13:07 No coż nie wątpię, ze przyszły projekt ustawy zaproponuje definicję szerszą co jednak nie zmienia tematu, ze widze iż metafory na tym forum dla niektórych są wprost nie do ogarnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Co za insynuacje znowu ???? 17.07.05, 22:46 Co za insynuacje znowu? Czytam, że "że Borowskiemu chodzi już tylko o honorowe wycofanie się, potwierdzali politycy SdPl, z którymi wczoraj rozmawialiśmy". To ja poproszę o nazwiska tych "polityków"? A tak naprawdę sądze, że trzeba było jakoś poprzeć swoje niedorzeczne tezy o rezygnacji Borowskiego - więc jak zawsze dopisano, że to głosy jakichś anonimów. Dlatego też napiszę, że mi "pewni politycy SLD" powiedzieli, że nie wierzą już w zmiany na lepsze w SLD. Potwierdzili też, że ostatnie sondaże były robione na ich zlecenie i mają na celu osłabienie rosnącej w siłę SDPL. Na poparcie można przytoczyc wypowiedzi Martensa. Dlatego to SDPL jest jedyną partią gwarantującą nową jakość na lewicy. Udowodniła to już wielokrotnie nie bawiąc się w przepychanki ze skompomitowanymi działaczami skupionymi wokół Cimoszewicza. Marek Borowski wygra swoją mądrością i kulturą polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
wuuuj slownik slownikiem, a zycie zyciem, w Holandii 15.07.05, 21:32 masowo "eutanazuje sie" dziadkow i psychicznie chorych, ktorzy w jakikolwiek sposob nie wyrazali woli poddania sie temu "zabiegowi". Odpowiedz Link Zgłoś
wislaking33 Borowski=mąż stanu a Cimoszenko to ścigany zając! 17.07.05, 21:16 to nie mozliwe aby lewica zdecydowala sie na zajaca zamiast inwestowac w meza stanu Borowskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Borowski=mąż stanu a Cimoszenko to ścigany za 17.07.05, 22:45 Co za insynuacje znowu? Czytam, że "że Borowskiemu chodzi już tylko o honorowe wycofanie się, potwierdzali politycy SdPl, z którymi wczoraj rozmawialiśmy". To ja poproszę o nazwiska tych "polityków"? A tak naprawdę sądze, że trzeba było jakoś poprzeć swoje niedorzeczne tezy o rezygnacji Borowskiego - więc jak zawsze dopisano, że to głosy jakichś anonimów. Dlatego też napiszę, że mi "pewni politycy SLD" powiedzieli, że nie wierzą już w zmiany na lepsze w SLD. Potwierdzili też, że ostatnie sondaże były robione na ich zlecenie i mają na celu osłabienie rosnącej w siłę SDPL. Na poparcie można przytoczyc wypowiedzi Martensa. Dlatego to SDPL jest jedyną partią gwarantującą nową jakość na lewicy. Udowodniła to już wielokrotnie nie bawiąc się w przepychanki ze skompomitowanymi działaczami skupionymi wokół Cimoszewicza. Marek Borowski wygra swoją mądrością i kulturą polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
milowicz Lewica się kompromituje 15.07.05, 13:44 Borowski pokazał tym, że już wie, że nie ma szans i nie będzie walczyć. A tak nie powinno być. Sondaże sondażami, ale nie należy być nimi zaślepionym. Ja na przykłąd będę głosować na Demokratów i ich kandydata - czyli Bochniarz i wcale nie uważam, że muszę zmienić mój głos tylko dlatego, że nie mają 80% poparcia. To jakaś paranoja z tymi sondażami. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Lewica się kompromituje 15.07.05, 13:51 Swego czasu drogi Panie milowicz narobiłeś dużego zamieszania na tym forum. To była dyskusja w sprawie listu 100 do Frasyniuka. Walnąłeś jakiś tekst pod PD ale taki w stylu fanatyka LPR z bluzgami i wyzwiskami czym totalnie PD ośmieszyłeś i biedny moderator nawet go wyciął na parę godziny. Zastanawiałem sie czy to był żart z Twojej strony, czy naprawde byłeś fanem PD i nerwy Ci puściły i teraz wszystko jasne. Szkoda tylko, że nie zdąrzyłem sobie Twoje tekstu skopiować bo był genialny. Przebijał LPRowskie o trzy długosci. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Borowski ma honor a Cimoszewicz tego pragnie 15.07.05, 14:40 bananekk napisał: "... Skoro Borowski ma w tej chwili ok 5% to nad czym się jeszcze zastanawia????" Ano, zastanawia sie czy ten "honor" schowac, czy tez... dac Cimoszewiczowi, ktory wedlug tegoz samego Borowskiego nawet nie zna definicji honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 12:07 Borowski pewnie już ma zagwarantowane miejsce w kacelarii Prezia II. Inaczej by nie zrezygnował, bo co to za interes... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:13 Nie lubię lewicy, ale już sto razy wolę Borowskiego od Cimoszenki. Cimoszenko to gwarancja dla wszystkich kolesi z SLD że pozostaną przy swoich przekrętach. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:23 > Cimoszenko to gwarancja dla wszystkich kolesi z SLD że pozostaną przy swoich > przekrętach. Piszesz nieprawdę i wiesz o tym. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:30 Jaką nieprawdę? To po co Prezio tak namawiał Cimoszewicza do kandydowania? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:34 Zadam Ci pytanie, chociaż domyślam się odpowiedzi. Czy uważasz, że j e d y n y m motywem ludzkich działań jest kant, korzyść osobista, przestępstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:36 Jedynym nie, ale ochrona GTW to priorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:40 Wybacz ale jeszcze jedno pytanie. Czy GTW wysłała L. Rywina czy wezwała? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:43 Mówił, że przysłała. No ale nie sądzisz chyba, że to była jedyna akcja GTW... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:49 Oczywiście, że nie jedna. Ale gdybyś, tak na chwilę założył, że wezwała, wiele spraw ujrzałbyś w zupełnie nowym wymiarze. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 13:10 Po co zakładać coś, skoro fakty są znane - Rywin powiedział, że potrzeba kasy dla SLD i nie blefował, BO Z GÓRY NIC NIE CHCIAŁ BRAĆ, tylko po załatwieniu sprawy którą tylko GTW mogła załatatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 13:13 Po co zakładać coś, skoro fakty są znane - Dla ćwiczenia wyobraźni. Przyda się,bo jeszcze niejedną woltę w wykonaniu polityków zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 13:23 Fakt, wyobraźnia przydaje się do konfabulacji, że to GTW wezwała Rywina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 13:36 Widzisz, jak silny jest w człowieku mechanizm obrony własnych poglądów? Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 14:02 Wlasnie widze. Nawet jak poglady rozmijaja sie z faktami, to tym gorzej dla faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:38 uu1 napisała: > Zadam Ci pytanie, chociaż domyślam się odpowiedzi. Czy uważasz, że j e d y n y > m motywem ludzkich działań jest kant, korzyść osobista, przestępstwo? dla kolesi z grona kwasniaka, cimoszewicza itd - TAK Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:43 Jakie masz konkretne zarzuty do W. Cimoszewicza? Tylko nie pisz o wypowiedzi po powodzi i Komisji Hakowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zygpot Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 14:29 Ja też zapytam: jakie szlachetne motywy kierowały komunistą (post) Cimoszewiczem, aby być w PZPR od wczesnych lat 70-tych? Nie dla byłego aparatczyka PZPR! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 14:36 Może np. takie jak L. Balcerowiczem, H. Bochniarz? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 14:13 Lewicy TAK mgr.ochraniał interesy towarzyszy przez cały czas.Przed wyborami mrr.prezydent wszystkich Polaków poparł lewicę.teraz jak namaścił następce,który zabezpieczy intr Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 12:55 A co wy tacy podejrzliwi??? w końcu Prezio wypożyczył swą małżonkę tylko z dobroci serca partyjnemu koledze, a pani Jolanta nagle zapałała sympatią do tego towarzyskiego, otwartego kolegi i to jest jedyny powód jej zgody na firmowanie swoją piękną twarzą kampanii pana Włodka – przyjaciela domu, rodziny i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 13:01 Zgadzam sie z Tobą w100 procentach.Borowski chociaż starał się być przyzwoity. Cimoszewski towarzysz,mgrKwasniewsaki towarzysz,Sobotka,Jagieło,Dobosz itd tak chcieli dobrze są towarzysze u steru od 46 roku przy korycie i jeszcze im mało.Towarzysz Cimoszewski zachowuje sie jak kazdy przewódca wódz socjalistyczny nasiąkniety jedynie słuszną ideologią leninizmu stalinizmu,marksizmu po CHAMSKU,z BUTA JEST GWARANTEM BEZBIESZENSTWA DLA SLD Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: CimoszeWICZ TOWAŻYSZ- TRAGEDIA 15.07.05, 13:02 Zgadzam sie z Tobą w100 procentach.Borowski chociaż starał się być przyzwoity. Cimoszewski towarzysz,mgrKwasniewsaki towarzysz,Sobotka,Jagieło,Dobosz itd tak chcieli dobrze są towarzysze u steru od 46 roku przy korycie i jeszcze im mało.Towarzysz Cimoszewski zachowuje sie jak kazdy przewódca wódz socjalistyczny nasiąkniety jedynie słuszną ideologią leninizmu stalinizmu,marksizmu po CHAMSKU,z BUTA JEST GWARANTEM BEZBIESZENSTWA DLA SLD Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: CimoszeWICZ TOWAŻYSZ- TRAGEDIA 15.07.05, 13:08 Cokolwiek to znaczy, przyprawia o ból głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: CimoszeWICZ TOWAŻYSZ- TRAGEDIA 15.07.05, 13:16 Co Ty tu wypisujesz. Fanatycy lewicy i tak tego nie ogarną jeszcze się nabawią bólów głowy bo coś sie zacznie w mózgu przegrzewać jak bedą probowali to pojąć. Oni ledwie komunizm nazywają komunizmem, a koryto kojarzą tylko ze świniami. O ideologii to już szkoda gadać. Zresztą na pewno jesteś radykałem, faszystą LPRowcem itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: CimoszeWICZ TOWAŻYSZ- TRAGEDIA 15.07.05, 13:46 Nie jestem faszystą tylko k...wa żyłam w tym systemie przez całe moje życie,czy ty masz pojęcie jak się żyło? Na studiach uczyłam sie na pamięć życiorysów Lenina.Marksa nie ich szlak trafi ,o wyższości planowanej gospodarki socjalistycznej nad kapitalistyczna zmarnowane lata pochody wiece,kartki,kolejki wiadomości w TVN życie partii Głowili się cały czas jak nam kierować miałam nadzieje ze znikną o oni przemalowali sie i sa SLD k..wa towarzysze mam 53 lat i wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: CimoszeWICZ TOWAŻYSZ- TRAGEDIA 15.07.05, 13:54 ja tego nie neguję. Wiem czym PRL pachniał. Pozwoliłem sobie z lekką ironią skometować Twój post, bo chodz jest on dosyć wiernie oddajacy rzeczywistość to dla lewaków autor jest przykładem jakim podałem, a treść trudna do skomentowania przez nich inaczej niż kpiną. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Spokojnie obserwator999 - komuna wreszcie padnie 15.07.05, 15:08 obserwator999 napisała: > Nie jestem faszystą tylko k...wa żyłam w tym systemie przez całe moje życie,czy ty masz pojęcie jak się żyło? Na studiach uczyłam sie na pamięć życiorysów > Lenina.Marksa nie ich szlak trafi ,o wyższości planowanej gospodarki > socjalistycznej nad kapitalistyczna zmarnowane lata pochody > wiece,kartki,kolejki wiadomości w TVN życie partii Głowili się cały czas jak > nam kierować miałam nadzieje ze znikną o oni przemalowali sie i sa SLD k..wa > towarzysze mam 53 lat i wiem co mówię. Podzielam w pelni Twoj bol, jestem troche starszy ale sciezki zycia ustawiano nam tak samo. Nalezy tylko troche spokojniej do tego podchodzic, bo to bylo a trzeba przekonac innych azeby to odeszlo na zawsze. Wez pod uwage to iz wypowiadasz sie na zdominowanym przez lewakow forum - oni tych prawd oczywistych nie znaja. Dyskutowanie z nimi o zwyczajnej dla przecietnego zjadacza chleba uczciwosci przekracza mozliwosci ich umyslow, to przyslowiowa dyskusja ze slepym o kolorach. Ufam w przyszlosc Polski bez krypto-mafijnej-czerwonej zarazy. Cimoszewicz jako ich kandydat, to przedsmiertne konwulsje tej orientacji. Zobacz, nawet boja sie przedstawiac go jako czlonka swojej partii. Zreszta, oni zawsze podawali sie nie za tych kim w rzeczywistosci byli i wielu takich jak Ty to wie. Trzeba do tego przekonac pozostale 50% elektoratu,ktory nadal pragnie na nich glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Spokojnie obserwator999 - komuna wreszcie pad 15.07.05, 15:20 Trzeba do tego przekonac pozostale 50% elektoratu,ktory > nadal pragnie na nich glosowac. Wstąpcie z <obserwator999> do moherowych beretów i kolędujcie po domach. Prawo tego nie zabrania. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Spokojnie obserwator999 - komuna wreszcie pad 15.07.05, 15:32 uu1 napisała: > Wstąpcie z <obserwator999> do moherowych beretów i kolędujcie po domach > . Prawo > tego nie zabrania. Czy widzisz w tym cos nagannego uu1? Dzieki za pomysl "moherowe berety" tez maja prawo glosowania, co ty zdaje sie nie zauwazasz. Podpowiedz to Cimoszewiczowi na waszym najblizszym zebraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Spokojnie obserwator999 - komuna wreszcie pad 15.07.05, 15:35 Dzieki za pomysl "moherowe berety" tez maja prawo glosowania, co ty zdaje sie > nie zauwazasz. Skąd ten wniosek? Bo nie z treści, którą napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Spokojnie obserwator999 - komuna wreszcie pad 15.07.05, 15:41 uu1 napisała: > Dzieki za pomysl "moherowe berety" tez maja prawo glosowania, co ty zdaje sie > > nie zauwazasz. > Skąd ten wniosek? Bo nie z treści, którą napisałem. To nie moj wymysl, tylko "przypomnienie" stanu prawnego RP, czym wyraznie jestes zaskoczony. Badz tez skromny i nie przypisuj sobie tych zaslug. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Spokojnie obserwator999 - komuna wreszcie pad 15.07.05, 16:14 Moherowe berety nie miały w PRL prawa głosu? A chleb mogły kupować czy tylko partyjni? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Spokojnie obserwator999 - komuna wreszcie pad 15.07.05, 16:36 uu1 napisała: > Moherowe berety nie miały w PRL prawa głosu? A chleb mogły kupować czy tylko > partyjni? uu1; cienki jestes, skoro uciekasz sie do takich taktyk w dyskusji. Przecenilem cie odpowiadajac nawet na twoj pierwszy post. Bye. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Spokojnie obserwator999 - komuna wreszcie pad 15.07.05, 16:52 Mam wrażenie, ze masz trudności z wyartykułowaniem swoich racji. Zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Spokojnie obserwator999 - komuna wreszcie pad 17.07.05, 20:47 Czerwony albo co.Kolego marnujesz sie Kuba,Korea PL. czeka Nalezy myslec o przyszłości ale wazna jest przeszłość. A towarzysze nie spisali sie najlepiej lat temu i co mnie nnie dziwi teraz. Z komsomolski pozdrowieniem Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: CimoszeWICZ TOWAŻYSZ- TRAGEDIA 17.07.05, 22:20 Czy sie komu podoba czy nie, filozofia marksistowska jest ta filozofia, ktora wywarla najwiekszy wplyw na ludzi. Ile bylo filozofii i utopijnych myslicieli ekonomicznych w XIX wieku mozna sie przekonac przegladajac "Historie powszechnej mysli ekonomicznej" Gorski, Sierpinski i co z nich pozostalo? Poniewaz ta filozofia wywarla najwiekszy wplyw na ludzkosc wiec slusznie ci kazano zapoznac sie z jej tworcami. Czy ktos podziela te poglady czy neguje to jego sprawa. Nie sadze by argumentowanie ku..mi w kwestiach filozoficznych bylo przekonywyjace, prosze "obserwatora 999" Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Cimoszenko - TRAGEDIA 15.07.05, 13:43 Opowiadasz bzdury Borowski teraz niema szans szkoda glosow lewicy.Cimoszewicz wygra w 1= szej rundzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fxvi jak Borowski skapituluje, to znaczy ze PZPR dalej 16.07.05, 02:07 w 100 % rzadzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle BARDZO WAZNE PYTANIE ;] 16.07.05, 09:14 ...a nawet dwa: 1. Za co nie lubie lewicy? 2. Za co lubie prawice? Prosze o obszerna odpowiedz na mejla, albo tutaj, wszystko jedno. Ale - do rzeczy :) Bo nie l;ubic lewicy dlatego, ze mama stala w kolejkach to po prostu buahaha, loool, fajny argument :) Albo nie lubienie lewicy, bo na historii w szkole bylo nudno... BTW: ile masz kolego lat i czym aktualnie sie zajmujesz? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ligorta Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 12:25 elfhelm napisał: > czerwona miłość nie rdzewieje. I całe towaristwo jak w 2001 r. spotka się na > liście SLD (czyli SLD, Sdpl, UP, UL, SG i ludowe związki). > Żenada > Borowski! "ruki po szwom"! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 12:29 Napewno nie przed wyborami do Sejmu. Kandydowanie M. Borowskiego to jedyna szansa SdPl na wprowadzenie posłów do parlamentu. Potem - tak. ________ „Polityka, która uznaje tylko i wyłącznie własne dogmaty, zdradza wolność i hamuje postęp” Sakaguchi Ango Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 12:49 Chyba, że się wcześniej połączą na listach do Sejmu;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Donald Kaczyński - wspólnym kandydatem POPiS 15.07.05, 12:30 Prawicowi frustraci płacza tu, że jednak nie udało sie rozbić elektoratu lewicy w wyborach prezydenckich. Dlaczego więc nie wystawią sami jednego kandydata na prezydenta, ktorym rzecz jasna mógłby zostać Donald Kaczyński, znany powszechnie jako Donald Duck. Amerykańscy specjaliści od PR już podobno nakręcili masę kreskówek reklamowych propagujących tę wybitną postać. Mogłyby być wyświetlane w TVP o 19.00, tuz przed Wiadomościami, w najlepszym czasie reklamowym! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: KRÓTĄ PAMIĘĆ 15.07.05, 13:17 Tęsknisz za lewicą nic o nie nie wiesz,no chyba ze masz 20 lat lub mniej. Lewica - rządy na Kubie widac rezultaty,jak chcesz to emigruj teoria gospodarcza marksizm,teoria nauka o społecznctwie leninizm walka klas,przewodnia rola klasy robotniczo-chłobskiej PARTII którymi przedstawicielami są Miler.mgr Kwasniewski,Cimoszewicz,Jaskiernia itd po prostu kwiat SLD CHAMSKE OCHYDNE LEKCEWAŻĄCE traktowanie społeczenstwa w Wielkiej Bryranii,USA nikt nie zachowałby sie tak jak Towarzysz Cimoszewski Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: KRÓTĄ PAMIĘĆ 15.07.05, 13:21 CHAMSKE OCHYDNE LEKCEWAŻĄCE Czy nie mógłbyś trochę poobserwować słownika ortograficznego? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: KRÓTĄ PAMIĘĆ 15.07.05, 13:58 Dziękuję zapamietam OHYDNE LEKCEWAŻĄCE zachowanie mnie nie dziwi przyzwyczaiłam sie towarzysze inaczej nie mogą , ale nie zgadzam sie z tym Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 12:37 coz... tylko naiwni (a takich niestety sporo) wierza, ze jest jakas prawdziwa roznica miedzy komuszkami... sld, sdpl. up itd to wszytsko jedna ekipa... jest taki chwyt marketingowy polegajacy na sprzedawaniu tego samego produktu pod roznymi markami w celu dotarcia do roznych grup odbiorcow... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 12:39 sondaże to fikcja,PD na starcie miała 20% a dzisiaj ?, SLD 40%,a dzisiaj ? Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 13:00 Za kilka dni/tygodni będzie wiellllkkkka feta w mediach. Kolejna okazja do promowania jedynego sprawiedliwego. Zleci się brać dziennikarska. Achów i ochów nie będzie końca. GW dostanie z radości spazmów z radości. Założymy się! Dziś nie jest to przygotowanie jeszcze medialnie. Jednak rzecz jest pozytywna w tej całej sprawie. Po wielu latach udawania widać, ze GW odkryła karty. Jest dziś zdecydowanie do stronie postkomunistycznej i tego nie udaje. PS: Jedna uwaga, kilka tygodni temu Ryszard Bugaj napisał, że Tomasz Nałęcz to czystej wody oportunista i karierowicz. Nie wybłem tego pewien. Dziś jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Borowski zdecyduj się , wreszcie!, uchroń "kaczki" 15.07.05, 12:47 od "permanentnej s..ki", bo "komuna wróci"! :)) ------------------------------------------------- P."giwi"!, czemu bez śladu tniesz?, mój wtórnik? - nie oryginał ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: No własnie Borowski oświadczył, ze kandyduje 15.07.05, 13:11 Chyba jednak marzenia Millera i Nałęcza o jednej liście lewicy poszły w las. Teraz biedny elektorat stać będzie musiał stanąć przed wyborem głosować na koryto bo mają cud kandydata na prezydenta, czy tylko na korytko bo odeszli od jednego wielkiego darmowego jadła. Trudna to bedzie decyzja. Ciekawe czy lewicowy elektorat bedzie potrafił glosować na partie na której listach będą chociażby Millery, Jaskiernie i Siemiątkowskie. Ciekawe czy to będzie takie łatwe stawić X przy tej liscie. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Zaskoczyłeś mnie P."rnrr""-ostro lewicę lejesz 15.07.05, 13:29 ale nie bluzgasz!! - nie całkiem "prawy" chyba Pan jesteś? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:Zaskoczyłeś mnie P."rnrr""-ostro lewicę lejesz 15.07.05, 13:38 Prawy jako pochodna od prawość? :D Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Zaskoczyłeś mnie P."rnrr""-ostro lewicę lejesz 15.07.05, 14:04 uu1 napisała: > Prawy jako pochodna od prawość? :D Pani "uu1" - >Prawy< napisałem! - "prawy":)) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re:Zaskoczyłeś mnie P."rnrr""-ostro lewicę lejesz 15.07.05, 13:39 jeżeli prawy rozumiemy prawicowy to na pewno nie jestem, ale tym bardziej nie jestem lewicowy, bo trudno w dzisiejszych czasach być sympatykiem takiej lewicy. Wierze w to, ze za dziesiec lat Zieloni wytną tych cudaków, krórzy z lewicą mają wspólnego tylko lewą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 12:47 Ciekawe co Borowski powie na dzisiejszej konferencji prasowej o swojej byłej prawej ręce niejakim Nałęczu, zwanym potocznie "przydupasem pierwszych"... Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: Borowski i honor 15.07.05, 13:05 No i nie udało się, Borowki uniósł się honorem - pogonił Cimoszkę! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 przed chwilą Borowski uciekł z konferencji prasowe 15.07.05, 13:08 Borowski odczytał swoje oświadczenie i uciekł z konferencji i nie udzielił odpowiedzi na pytania dziennikarzy,ktorzy chcieli je zadać Borowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: jedni uciekają z komisji inni z konferencji 15.07.05, 13:13 co w tym takiego dziwnego. Nie lubią odpowwiadać pytania. Pewnie Borowski musiał jechać do lasu Borówki zrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: jedni uciekają z komisji inni z konferencji 15.07.05, 13:16 Jeszcze zmieniu zdanie. Zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: jedni uciekają z komisji inni z konferencji 15.07.05, 13:18 Oni lubią zmieniać zdania. Przecież nie mógła dziś powiedzieć, ze decyzje podejmie za tydzień. Musi być w tym element show i jakiegoś zaskoczenia aby lud i jego dziennikarze pożal się łaski to kupili. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: jedni uciekają z komisji inni z konferencji 15.07.05, 13:20 No przecież to oczywiste. Na razie nie może po prostu. Nie moze też sie z SLD połączyć bo co ludzie pomyslą. Lewicowi pewnie nic bo wśród lewicy jest wyjątkowy stopień tolerancji na przekręty wiec wszystko wybacza, ale my centrowi nie mówiąc o prawicowcam mamy lepsza pamiec i nie jesteśmy łatwo podatni na wpływy. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: jedni uciekają z komisji inni z konferencji 15.07.05, 13:44 Zastanawiam się czy w tym środowisku jest możliwe żeby ktoś po prostu powiedzał, że cała ta lewica to wielki przekręt, że mam dosyć tego tkwienia w bagnie. I w imię uczciwości wobec. To by mi zaimponowało. Ale pewnie bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: jedni uciekają z komisji inni z konferencji 15.07.05, 13:46 No liczyłem na Zielonych, ze to będzie powiew świerzości po tej stronie, ale niestety nadzieja na dwa mandaty poselksie wszystko pogrzebała i dalej mamy taką beznadziejną lewicę jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: jedni uciekają z komisji inni z konferencji 15.07.05, 13:52 Kilka milionów ludzi to jest jest przekręt? Zastanów się co piszesz? Chyba, że używasz sobie tylko znanych skrótów myślowych i uogólnień? Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Re: jedni uciekają z komisji inni z konferencji 15.07.05, 14:38 W wyborach parlamentarnych, przy założeniu, że liczba oddanych głosów wyniesie 13559412 (dane pkw z poprz. wyborów) i 9% poparciu, na SLD-ówek zagłosuje 1220347 obywateli. Kilkaset tysięcy to towarze i towarzyszki zabetonowane w setkach spólek skarbu państwa i róznych agencjach oraz urzędnicy mianowani "z klucza" wraz z rodzinami i bliskimi. Reszta to niedobitki miłośników PRL-u, którzy wciąż twierdzą że komedie Barei nie odzwierciedlają tych wspaniałych minionych czasów :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 13:30 Wszystkim tow.Szmaciakom z pzpr-u bardzo dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
m.bekier Trochę z innej beczki 15.07.05, 13:55 To,co się tu natym forum mówi to monotematyczne ujadanie zwolenników lewicy i prawicy.A ja trochę z innej beczki.Kiedyś ,kiedyś Borowski puścił w obieg powiedzenie "liczby Leppera" a dzisiaj te liczby to:15% do 4% dla Leppera.Mundral pobity przez chama.Jest ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Trochę z innej beczki 15.07.05, 13:58 Cenna uwaga, nie od dzisiaj wiadomo, że "gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta";-) Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 A o jakie stanowisko Borowski się ubiega? 15.07.05, 13:56 Mam wiele szacunku do tego pana ale żyje on w nierealnym świecie. Ma dobre intencje ale brakuje mu wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: A o jakie stanowisko Borowski się ubiega? 15.07.05, 14:07 I to jest dopiero dziwne, ze brakuje mu wyborców. Dziwne ze SDPL brakuje wyborców wystąpili z tego bagna zwanego SLD. Elekotorat lewicy jakos woli SLD mimo afer, typów jakie sie koło nich kręcą itp. To jest po prostu zadziwiające. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Przeceniasz mozliwosci czerwonego elektoratu 15.07.05, 15:26 rnrr napisał: > I to jest dopiero dziwne, ze brakuje mu wyborców. Dziwne ze SDPL brakuje > wyborców wystąpili z tego bagna zwanego SLD. Elekotorat lewicy jakos woli SLD > mimo afer, typów jakie sie koło nich kręcą itp. To jest po prostu zadziwiające. Drogi rnrr; popelniasz blad mowiac iz zachowanie elektoratu lewicy jest zadziwiajace. Oznaczaloby to iz nadal wierzysz, ze posiadaja w sobie umiejetnosc odroznienia dobra od zla- a tak nie jest. Oni tacy juz sa. Zawsze tez, wbrew oczywistej rzeczywistosci, beda twierdzic, ze to tylko deszcz pada na ich oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Cimoszewicz pomoze on potrafi, chociaz niepartyjny 15.07.05, 15:18 chris12 napisał: > Mam wiele szacunku do tego pana ale żyje on w nierealnym świecie. Ma dobre > intencje ale brakuje mu wyborców. A moze powinien mu pomoc Cimoszewicz? On odwrotnie do Borowskiego, NIE KIERUJE SIE "dobrymi intencjami", jak to mowisz o Borowskim, ale za to, jak wynika z sondazy dysponuje calkiem sporym gremium gotowych na niego glosowac wyborcow. Wyborcy ci co prawda pozostaja w ciaglym stanie iluzji ale to juz inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re:To bracia blizniaki z matki PZPR... 15.07.05, 14:25 Wszystko ich laczy, nic nie dzieli. To kalki moralnosci PZPR-owskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:To bracia blizniaki z matki PZPR... 15.07.05, 14:28 Tacy Kaczyńscy z innego ujęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Do kogo "przynalezy" Cimoszewicz? 15.07.05, 14:32 ..."Tymczasem - jak wyjaśnił (Borowski, SdPl, przyp. moj))- "prawdą jest jedynie to", że w czwartek wieczorem Cimoszewicz zwrócił się do niego z prośbą o takie spotkanie, w trakcie którego zaproponowano mu, by SdPl i SLD wspólnie startowały w wyborach. - Odpowiedziałem, że nasze warunki są niezmienne - podkreślił szef Socjaldemokracji.- SdPl jest partią zasad, nie zna pojęcia porozumienia za wszelką cenę - podkreślił Borowski..." Kolejny przyklad na "prawdomownosc" Cimoszewicza podal nam Borowski oswiadczajac iz "prawda jest jedynie to".... ze Cimoszewicz jako NIEPARTYJNY KOMUNISTA proponuje w imieniu SLD, do ktorej NIE NALEZY wspolne kandydowanie do Sejmu z SdPl, do ktorej TEZ NIE NALEZY. Czy chociaz raz Cimoszewicz wypowie sie w swoim imieniu? A moze on i do siebie tez nie nalezy? Jesli tak, to do kogo? Czyzby do GTC ( Grupy Trzymajacej Cimoszewicza)? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Do kogo "przynalezy" Cimoszewicz? 15.07.05, 14:37 Niepartyjny komunista Cimoszewicz a ja matka 2 dzieci dziewica Odpowiedz Link Zgłoś
naczoledupa73 CIMOSZENKO "przynalezy" DO SZTABU JOLKI !!!!!!!!! 15.07.05, 21:00 bezpartyjna jolka jest mozgiem calej operacji a cimoszenko jest pionkiem w jej bezpartyjnej grze !! Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: CIMOSZENKO "przynalezy" DO SZTABU JOLKI !!!! 19.07.05, 14:37 naczoledupa73 napisała: > bezpartyjna jolka > jest mozgiem calej operacji > a cimoszenko jest pionkiem > w jej bezpartyjnej grze !! Jestem pod wrażeniem 'DWORY PANI JOLANTY/kosztuje nas wiesej niz Brytyjczyków królowa,a niech bogaci jesteśmy A gdyby tak wprowadzić urząd krolowej przechodniej,widze duze oszczednosci Odpowiedz Link Zgłoś
qin JOLANTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.07.05, 14:38 Jestem pod wrażeniem 'DWORY PANI JOLANTY/kosztuje nas wiecej niz Brytyjczyków królowa,a niech bogaci jesteśmy A gdyby tak wprowadzić urząd krolowej przechodniej,widze duze oszczednosci Odpowiedz Link Zgłoś
sesimbra Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 16:01 ten pan Borowski to zartownis w rodzaju pana Tyminskiego, jak sadze. Daj mu Bog zdrowie, ale czyim wlasciwie prezydentem pragnie on zostac? Jak mysle, rodzina go popiera, ale kto poza tym? Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
sld-upek1 Wyborcza wie lepiej. Powiedział że nie zrezygnuje. 15.07.05, 16:39 Gazeta pisze, że zrezygnuje, ale nie dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ależ muszą go cisnąć...Ale może to wszystko teatr? 15.07.05, 16:36 Jesli tak, gratulacje za profesjonalizm. Wtedy: kudy Kaczorom i Rokitom do nich, już nie mówię o Jędrku, ledwie Romek im dorasta, ale tylko do pasa... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Minister Beck mówiąc o honorze mówił o Hilerze 15.07.05, 21:55 jesli nie prosze mnie potrafić. Ta analogia w ustach Borowskiego to już chyba lekka przesada. Niby ze Cimoszewicz tak na niego naciska jak Hitler na Polskę w 39. Coś się chyba Borowski zagalopował. Biedak jest na drodze bez wyjścia. Zawsze mnie śmieszył, ale jednak trochę mi go szkoda. Trochę bo w SLD zostały same ......(domyślcie się sami) a SDPL jednak była grupą zmian czymś lepszym. I jak skończy???? Pewnie SLD tak ich wykiwa, ze elektorat lewicy mierny bierny ale wierny zagłosuje na Sojusz. Obym sie jednak mylił Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 15.07.05, 22:26 pytalem Becka,kogo mial na myśli i odpowiedział,że honor. Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re: Borowski zrezygnuje ale nie dziś? 16.07.05, 01:10 Kończ Waści wstydu oszczędż."kudy ci tam do Cimoszewicza" derby6 Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Borowski LEPSZY niz Cimo. Galosuje na Borowskiego! 16.07.05, 01:47 Borowski reprezentuje WYZSZY poziom intelektualany, i ma (chyba) jakies zasady. Cimo to aparatczyk trzeciego rzedu i ma strasznie niedyplomatyczna buzke! Tupet i bolszewicka arogancja plus zero polityka! Ja glosuje na Borowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: RACHUNEK 16.07.05, 08:19 Kiedy rozliczymy komunistów z ich działan? Przeprośili ale czy to wystarczy szczególnie widzac ich dzialania Korupcje wyprawadzania panstwowych pieniędzy na wlasne konta/chyba ze pamietaja hasla partia to Naród a wiec co narodu to partii/ powiazania z mafia niegospodarnasc klamstwa itd Juz czas towarzysze ideje wiecznie zywe /Lenina/na Kubie prosze tam wyemigrowac tam potrzebni sa tacy fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś