ratatatam Re: A wiec CZEMU ty tak boisz sie myslec? 19.07.05, 10:27 no dobrze to jeszcze raz, na koniec, powiem to : pan legierski ( i jemu podobni) usiluje mnie ZMUSIC bym przyznal mu racje, ze to co robi jest DOBRE I NORMALNE czyli zmusic mnie do AFIRMACJI jego pogladow ( a nie do ich tolerowania ) i to juz naprawde koniec bo dalsze prowadzenie tej "rozmowy" nie ma sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ale JAK on cie probuje zmusic? Grozba karalna? 19.07.05, 10:35 No to na policje:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: pewnie przykłada mu do szyi zardzewiały kozik 19.07.05, 11:03 albo nocami mu robi takie przymusowe projekcje filmów z parady równości (takie jak w 'clockwork orange':-) i biedak się moczy w łóżko... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Co ty! Napewno grzeje wode w kotle i wali w 19.07.05, 11:18 tam tam - preciez to Murzyn :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: A wiec CZEMU ty tak boisz sie myslec? 19.07.05, 12:01 > no dobrze to jeszcze raz, na koniec, powiem to : > > pan legierski ( i jemu podobni) usiluje mnie ZMUSIC bym przyznal mu racje, ze > to co robi jest DOBRE I NORMALNE czyli zmusic mnie do AFIRMACJI jego pogladow ( > > a nie do ich tolerowania ) i to juz naprawde koniec bo dalsze prowadzenie > tej "rozmowy" nie ma sensu... ----------------- Cierpliwie czytalem Twe posty. Do czasu. I stwierdzam: klamiesz i manipulujesz. W sumie dosc prymitywnie. Nikt do niczego nie proboje Cie zmuszac. Ani Legierski, ani Kowalski, ani Pipscinski. Jedyne do czego jestes zobowiazany - m.in.postanowieniami Konstytucji na ktora to sie tak chetnie powolujesz - to uznanie prawa do bycia innym niz Ty. Zarowno w wymiarze politycznym, jak i esteteycznym a takze seksualnym. Inne podejscie do tych sfer zycia z daleka zalatuje totalitaryzmem. Nie musisz sie zgadzac w czymklowiek z kimkolwiek. Takie Twoje prawo. Podobnie jak i innych nie zgadzajacyh sie z Twoimi pogladami.Masz jednak OBOWIAZEK uznawac prawa innych do bycia innymi. Jesli Ci to nie odpowiada to droga jest dosc prosta - Bialorus, Korea Pn.,Sudan...... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: A wiec CZEMU ty tak boisz sie myslec? 19.07.05, 12:19 przeciez caly czas o tym samym pisze! oczekuje od pana Legierskiego i innych politykow podzielajacych jego poglady np pana Biedronia pani Srody, pani Szyszkowskiej jedynie respektowania moich konstytucyjnych praw! i nie zmuszania mnie wbrew mojej woli do przyjmownia pogladow ktore sa mi obce! niczego wiecej! ps.: do tej listy:" Bialorus, Korea Pn.,Sudan......" zapomniala/es dodac Auschwitz, Majdanek, Kolyma, Workuta... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Po raz kolejny; KONKRETNE przyklady tego, jak 19.07.05, 15:24 bohater tego artykulu cie do tego zmusza; tak, jakbys przygotowywal doniesienie do prokuratury lub pozew cywilny, OK? Bo ty jak dotad mowisz nie o jego dzialaniach przeciwko tobie, ale o WLASNYCH UCZUCIACH I ODCZUCIACH. A za twe wlasne zle samopoczucie innych nie da sie ukarac. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik [...] 19.07.05, 10:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=2663" targe 19.07.05, 11:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26633868&a=26640792 Odpowiedz Link Zgłoś
timberwolf ..Prowadził biuro senatorskie Marii Szyszkowskiej. 19.07.05, 10:43 Dziękuję, nie mam więcej pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Maris Szyszkowska wystawiona 2 razy ... 19.07.05, 12:27 Maria Szyszkowska???? to taka ruda pani, ktorą jej wlasna partia najpierw wystawila jako kandydatke w wyborach prezydenckich a potem stwierdzila ze jest zupelnie do niczego??? i wystawila po raz drugi... do wiatru tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Posłanka LPR kwestionuje prawa czarnego górala 19.07.05, 10:43 Ojej! Znow LPR w Gazeta.pl na pierwszej stronie! Jakaś fobia? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Posłanka LPR kwestionuje prawa czarnego góral 19.07.05, 10:51 t-800 napisał: > Ojej! Znow LPR w Gazeta.pl na pierwszej stronie! Jakaś fobia? gazeta ostatnio calkiem fiksuje ,albo wlasnych albo cudzych idiotów cytuje ,teraz swój czas maja ci z lpr-u,kto jutro ?moze panowie z pzpr-u Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk No to znajdz LEPSZY POWOD DO SMIECHU ! 19.07.05, 10:54 No, moze tylko Lepper - polska demokracja ujawnila wszystkich TUMANOW. Odpowiedz Link Zgłoś
walpurg RASIZM - nazwijmy rzecz po imieniu! 19.07.05, 10:49 Wystarczy otworzyć słownik języka polskiego, by przekonać się, że wypowiedź Sobeckiej ma charakter rasistowski! To wstyd dla Polski! Z naszych podatków utrzymujemy w Sejmie kobietę, która uważa się za lepszą od osób o innym kolorze skóry. W normalnym państwie ktoś taki jak Sobecka, byłby skreślony. Niestety, mieszkańcom polskiego skansenu nie przeszkadza to, że ktoś ewidentnie gardzi innymi. Drodzy Polacy! Przed nami dłuuuuuuuuuua jeszcze droga wiodąca do Europy i demokracji. Bardzo długa. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: RASIZM - nazwijmy rzecz po imieniu! 19.07.05, 10:54 rasistowska to jest Wyborcza ze swoją nagonką na wszystko co inne Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: RASIZM - nazwijmy rzecz po imieniu! 19.07.05, 11:01 jendrek121 napisał: > rasistowska to jest Wyborcza ze swoją nagonką na wszystko co inne popieram ,to prawda ,dlaczego wszczynaja wojne gdy ktos zyda nazwie zydem, mówcie co chcecie ,dla mnie zyd bedzie zydem ,cygan cyganem nie romem ,murzyn murzynem nie afropolakiem ,pedal pedalem nie gejem itd Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: RASIZM - nazwijmy rzecz po imieniu! 19.07.05, 11:03 najśmieszniejsza jest ta przygoda z ekologią: "...Jako działacz Zielonych 2004 Krystian często wypowiada się publicznie w sprawie praw mniejszości seksualnych..." Teraz skompromitowana lewica, ekolodzy i środ. homo idą razem do wyborów: wszyscy zajmują się "przywracaniem normalności" Tyle, że SLD nie przywróciła normalności ani nawet palcem nie kiwnęła przez te 4 lata by poprawić sytuację mniejszości seksualnych, biedoty czy samotnych matek. Zieloni zamiast zajmować się ekologią zajmują się homo więć pewnie geje teraz będą zajmować się ekologią. Burdel na kółkach Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie badz smieszny! RASIZM to nagonka NA RASY :) 19.07.05, 20:32 Nagonka na przadstawicieli innej rasy ze wzgledu na jej cechy rasowe (np. dlatego, ze ktos czarny). Na okreslenie praktyki GW poszukaj sobie w slowniku bardziej adekwatnego okreslenia, by sie na drugi raz podobna niewiedza przed ludzmi nie osmieszac, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam (od) byt okresla swiadomosc 19.07.05, 11:14 rasizmem jest dzielnie ludzi wg tego jak i z kim uprawiaja sex i na tym jednym fakcie budowanie calego swiatopogladu - co czyni pan Legierski i jemu podobni politycy Odpowiedz Link Zgłoś
arri435 LPR jest żałosna 19.07.05, 11:00 żałosna do bólu. po raz kolejny pokazali kompletny brak klasy i totalną głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam LPR jest żałosna nie bardziej niz GW 19.07.05, 12:10 LPR jest zalosna- zgoda! ale nie bardziej niz pan Legierski obnoszacy sie ze swoja dewiacja po ulicach i budujacy swoj swiatopoglad jedynie na fakcie iz pociagaja go seksulnie mezczyzni a nie kobiety i nie bardzij zalosna niz Gazeta Wyborcza ktora rozkreca spirale nienawisci i konfliktow, wyszukujac i naglasniajac marginesowe sprawy tak jakby stanowily one podstawowy problem w kraju gdzie bezrobocie siega 20% !!!! - i to w spoleczenstwie, ktore i tak jest dostatecznie wewnetrznie skonfliktowane Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 [...] 19.07.05, 11:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: Bingo 19.07.05, 11:12 > Ciekawa postać ten góral.Mało że przytrafił sie mamusi jak przysłowiowej k... Nie obrazaj ludzi prymitywie Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Bingo 19.07.05, 11:18 jollyroger3 napisał: > Ciekawa postać ten góral.Mało że przytrafił sie mamusi jak przysłowiowej k... > dziecko to jeszcze czarny i pederasta..w dodatku góral.. moze kolejny cud swiata? który -nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Bingo 19.07.05, 11:29 To że góral to już największa zbrodnia. Toż góralem był nasz umiłowany Ojciec Święty. Świętokradztwo! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam cenzura w GW zywcem z lat PRL 19.07.05, 11:20 napisalem grzeczny post zastanawiajac sie dlaczego moja wypowiedz zostala ocenzurowana - proponowalem tam mojemu przedmowcy zeby nauczyl sie czytac i rozumiec teksty ktore czyta - bo jego wypowiedzi wskazywaly na to, ze ma z tym problemy - kolejny post zostal blyskawicznie usuniety :D - czyzby to sam naczelny wdal sie ze mna w dyskusje???? ps. nieustajace pozdrowienia dla pracownaika GW Leslawa Maleszki wieloletniego agenta SB TW "Ketman" - rozumiem ze to zamilowanie do cenzury musi miec jakas przyczyne... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Wczoraj ekspresowo usuneli moj watek pt. 19.07.05, 11:33 "Jestem wredna, brzydka, glupia- feministka zostane" po czym zalozony chwile pozniej: "Jestem wredna, brzydka, glupia- zapisze sie do LPR" okazal sie byc dobrym tematem do dyskusji na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Wczoraj ekspresowo usuneli moj watek pt. 19.07.05, 11:53 najlepsze jest to ze oni nie usuwaja tak szybko watkow ktore rzeczywiscie lamia prawo, regulamin forum i dobre obyczaje - jak zauwazylem najchetniej i najszybciej usuwane sa te watki ktore czytelnikom daja duzo do myslenia :] - zaczynam podejrzewac ze najwiekszym wrogiem Gazety Wyborczej sa ludzie potrafiacy myslec bez jedynie slusznych podpowiedzi "wielkiego brata" Odpowiedz Link Zgłoś
megre Posłanka LPR kwestionuje prawa czarnego górala 19.07.05, 11:27 Wstyd mi za tą Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Posłanka LPR kwestionuje prawa czarnego góral 19.07.05, 11:35 megre napisał: > Wstyd mi za tą Polskę! A mi wstyd za ciebie, ze nie odrozniasz poslanki Sobeckiej od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Posłanka LPR kwestionuje prawa czarnego góral 19.07.05, 11:39 no jasne jakie to modne: tak od razu rzucić sobie "ta Polska..." łykasz co Ci podsuwa dziennikarz i już ZANIM POMYŚLISZ piszesz, że wstyd, że Polska itd. Przydałoby się tu trochę luzu ludziska. Dajecie się nakręcać jednym artykułem Odpowiedz Link Zgłoś
nauma ... 19.07.05, 11:33 LPR uderza w ohydny rasizm – to nic nowego. Przy okazji uderza w Polaków, takich jak ja. Bo ja też mam inne poglądy; popieram (aczkolwiek nie w każdej sytuacji) aborcję i eutanazję, nie jestem chrześcijaninem, a w moich żyłach, jak wynika z dokładnego przestudiowania drzew genealogicznych, jest około 50% krwi polskiej (reszta – niemiecka, czeska, włoska, litewska a do tego spolonizowana Białoruś i Ukraina). Jestem Polakiem, zaś LPR ustami tego babsztyla obraża to, co jest mi drogie; kraj i jego tradycje, w którym jedynie mały procent prawicowych świniopasów pluł na wszystko, co nie „polsko- katolickie”. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: .............Mówisz 19.07.05, 11:41 Mówisz o świniopasach w rządzie i ponadpartyjnym kandydacie na prezia WC? Masz racje.. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: .............Mówisz 19.07.05, 11:47 Jest mi obojętne :) LPR czy SLD to jedno draństwo; jedno i drugie korzeniami tkwiące w PZPR. Dla mnie ogromna większość polityków do ścierwa. Ale tu nie rozmawiamy o złodziejach czy republice kolesi, tylko o rasistce. Dziadek kobity pewnie sprzedawał macę na Nalewkach, a ona teraz wielka Polka. Mogłaby z Millerem tańczyć sambę, pasują do siebie pod względem obrzydzenia, jakie we mnie budzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: ... 19.07.05, 11:47 a ja jestem za skazaniem Nieznalskiej, za wegetarianizmem, za protestantyzmem i za buddyzmem, nie lubię chamstwa a lubię góralską muzykę (w wykonaniu geja czy w wykonaniu Sobeckiej to miwszystko jedno - zależy kto lepiej jedzxie na skrzypeczkach). Jestem pełnej krwi Polakiem ale jeśli łaska nie będę się z tego tłumaczył. Mógłbym się tym chlubić jak chlubią się narodowością wszystkie uwielbiane narody Europu Zachodniej ale nie mogę. Polacy mają zakaz bycia dumnym bo to głupi szowinizm. Inni moga, my jeszcze nie. Może za 30 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
agarzep Re: ... 19.07.05, 16:04 a ja jestem za skazaniem Nieznalskiej za wegetarianizm; )) Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 ???? 19.07.05, 11:58 Obawiam się że ten pan jest takim samym gejem jak Nałęcz..Ale czego się nie robi dla wykreowania image'u i dla kariery politycznej..To też dobry sposób na dostatnie życie jak każdy inny...tylko czy górale poprą swego krajana? Chyba doszedł do wniosku że homoli jest w Polsce wiecej niż czarnych górali... Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: ???? 19.07.05, 17:28 Powaznie? Najslawniejszy gej Warszawy nie jest gejem? A to mi nowinka... Jest gejem odkąd go znam. -------------------- Radykalnie Racjonalni www.zieloni.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Wyborcza robi widly z igly. 19.07.05, 12:10 Wolnosc slowa jest wazniejsza, niz aj-waj jakiejs popapranej gazety. Wyborcza nie bedzie ustalac regul w tym kraju. Do czego prowadzi inzynieria spoleczna w wydaniu politpoprawnej holoty mamy okazje zobaczyc w Holandii czy w Londynie. A poza tym niezlych macie sojusznikow na tym forum, milicyjno-komuszy pomiot z roznych lewackich partyjek. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 posłanka Sobecka 19.07.05, 12:17 Zszokowała mnie wqypowiedź pani posłanki Sobeckiej.Niby dlaczego kulturapolska niemiałaby być traktowana na równi zniemiecką czy japońską? Jest lepsza od nich? Niby czemu inne wyznania miałyby być gorsze od chrześcijaństwa?Większość z nich i tak ma kodeks moralny nakazujący żyć dobrze i szanować innych. Szkoda,że pani Sobecka o szacunku dla innych nie słyszała. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: posłanka Sobecka 19.07.05, 12:24 eh moze i kiedys slyszala o szacunku dla innych, ale w kraju gdzie rzad dusz i opieke nad swiadomoscia mas sprawuje Gazeta Wyborcza - szybko jej to z glowy wylecialo :[ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek3142 GDYBY GŁUPOTA POTRAFIŁA FRUWAĆ TO SOBECKA UNOSIŁAB 19.07.05, 12:24 Anna Sobecka, była spikerka Radia Maryja i toruńska posłanka LPR. Obecnie jest komentatorem wydarzeń politycznych w radiostacji ojca Tadeusza Rydzyka. Dzięki pracy w Radiu Maryja stała się popularna w środowiskach narodowo-katolickich. W swoim okręgu wyborczym chętnie pokazuje się publicznie, lecz starannie selekcjonuje zaproszenia. Najchętniej wybiera uroczystości patriotyczne z orkiestrą i sztandarami, z duchownymi. Rzadko jednak zabiera głos. Jeśli już mówi, to o patriotyzmie, Bogu, ojczyźnie. Najlepiej określił ją poseł Lewandowski: "Gdyby głupota potrafiła fruwać, posłanka Sobecka unosiłaby się jak gołębica". Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: GDYBY GŁUPOTA POTRAFIŁA FRUWAĆ TO SOBECKA UNO 19.07.05, 12:32 Ten betonowy łeb z SLD?Rzeczywiście intelektualista wysokich lotów...ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: GDYBY GŁUPOTA POTRAFIŁA FRUWAĆ TO SOBECKA UNO 19.07.05, 13:05 nie słucham Radia Maryja ale uważam, że ma prawo istnieć tak jak Radio Wyborcza czyli TOK FM, którego często słucham. Mamy wolność słowa. Chciałbym byśmy mieli też wolność od poprawności politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_ula Gdyby faceci też zachodzili w ciążę.. 19.07.05, 12:36 ...nie mówiliby o kobietach, że się "puszczają". Ciekawe ilu z krzyczących o moralności kobiet jest prawiczkami. Koń by się uśmiał. PS> szkoda, że jest gejem. Taki smaczny kąsek wrr Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Gdyby faceci też zachodzili w ciążę.. 19.07.05, 12:45 no ale nie zachodza... natura stworzyla nas jako istoty dwuplciowe :] ps. te niedoskonalosci natury jak np. niemoznosc zachodzenia w ciaze przez facetow mozna zalatwic legislaturą - dajac np gejowskim meskim parom prawa do adopcji dzieci (oczywsicie wg zasady: pary gejowskie adoptuja chlopcow, pary lesbijskie dziewczeta ) Odpowiedz Link Zgłoś
agarzep Re: Gdyby faceci też zachodzili w ciążę.. 19.07.05, 17:24 Zebys Ty, Drogi Panie mial chociaz blade pojecie o tym jacy wrazliwi i opiekunczy w stosunku do dzieci potrafia byc homoseksualisci, to bys sie w jezyk ugryzl. Masz jakies osobiste doswiadczenia, jak to jest jak gej wychowuje dziecko? nie masz? to sie nie odzywaj. Masz? to porozmiawiajmy, jesli cie interesuje cokolwiek ponad wyglaszanie swoich jedynie slusznych sadow. agata ps. jak ty jestes z tego podworka (wcale bym sie nie zdziwila), na ktorym za poglad ze homoseksualista to pedofil dostaje sie pochwale, powstrzymaj sie przed odpowiadaniem mi na to pytanie, gdyz przyjemnosci z dalszej dyskusji nie bede miala, tym samym w taka polemike sie nie zaglebie... Odpowiedz Link Zgłoś
supahg [...] 19.07.05, 12:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam [...] 19.07.05, 12:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Anna Sobecka to faszystka,powinna isc do wiez 19.07.05, 12:48 E tam, lepiej na Sołowki... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam [...] 19.07.05, 12:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Anna Sobecka to faszystka,powinna isc do wiez 19.07.05, 12:52 Ale jednak nie ma to jak ten klimat - Sołowki, Płw. Kola, Workuta... Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl A - póki co - nikt jej nie zsyła nawet do... 19.07.05, 12:56 ...Pacanowa... (zwolennikom dorabiania in spe kart martylologicznych pospolitym kretynkom proponuję powrót na Ziemię ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: A - póki co - nikt jej nie zsyła nawet do... 19.07.05, 12:59 hhmm to co proponujesz zalatwic ja po cichu??? Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Tacy jak ona sami się "załatwiają" - każdym... 19.07.05, 13:08 ...publicznym wystąpieniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Anna Sobecka to faszystka,powinna isc do wiez 19.07.05, 12:57 klimat nie klimat - tradycje i kadry sa wazniejsze - polecam uwadze koleje losu Solomona Morela :] Odpowiedz Link Zgłoś
agarzep Re: Anna Sobecka to faszystka,powinna isc do wiez 19.07.05, 17:43 to sie nazywa fiksacja; )).A ja myslalam jeszcze kilka lat temu, ze "Lot nad kukulczym gniazdem" to S-F; )) Odpowiedz Link Zgłoś
supahg Anna Sobecka 19.07.05, 12:46 to faszystka. A kto jej dal prawo do wypowiadania sie publicznego? Powinno sie idiotom zabraniac wypowiedzi. Bitch. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Wniosek: nawet jeśli czarny góral jest trochę... 19.07.05, 12:47 ...bardziej "homo" to Sobecka jest w każdym razie ewidentnie mniej "sapiens" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Wniosek: nawet jeśli czarny góral jest trochę 19.07.05, 12:49 :DDDDDDDDD uwazaj bo ktos idac tym tropem wpadnie na pomysl ze ani sobecka jest -sapiens, ani legierski - homo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 [...] 19.07.05, 13:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
spadek1 Re: Nazewnictwo . 19.07.05, 13:35 nazewnictwo czego? narodowosci? dlaczego piszesz z jednej strony o Polakach, Anglikach, Wegrach, a z drugiej o... Afrykanczyku? Od kiedy "Afrykanczyk" jest narodowoscia? Jakiego zatem kraju, jesli moge zapytac? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: Nazewnictwo . 19.07.05, 13:43 Kompletnie nie zrozumiałeś moich intencji. Nie ma w artykule informacji dotyczących kraju pochodzenia ojca Krystiana Legierskiego ,a więc piszę : Afrykańczyk. Jest dla mnie jasne, że powinno się tu postawić opozycję Polak versus np. Kenijczyk . Niestety nie mamy danych dotyczących kraju pochodzenia owego Afrykańczyka , więc zostańmy przy Afrykańczyku. Sensem mojej wypowiedzi było wyraźne pokazanie , że nie dzielmy ludzi na pół ! Odpowiedz Link Zgłoś
spadek1 Posłanka LPR kwestionuje prawa czarnego górala 19.07.05, 12:50 > Ojciec Krystiana był Afrykańczykiem A co to k***wa za narodowosc - Afrykanczyk? Powinno zatem byc: ojciec Krystiana byl Afrykanczykiem, a matka - Europejka. Mozna sie przeciez troche potrudzic i ustalic, z jakiego kraju na kontynencie afrykanskim pochodzi(l) ojciec. A poza tym - co to za roznica, jaki ma kolor skory? Gdzie jest napisane, ze Polak moze miec tylko biala skore??? Czy juz naprawde na dno upadlismy, my - Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
smsz Posłanka LPR kwestionuje prawa czarnego gorala 19.07.05, 12:56 Szokujacy artykuł, i to nie ze względu na pogądy i wypowiedzi czarnego górala... Martwią raczej słowa pani posłanki komentującej wypowiedzi, których nie rozumie. Droga pani poseł, nie zrozumała pani wypowiedzi pana Legeierskiego dotyczącej różnic pomiędzy różnymi wyznaniami i stosunku owych wyznań do definiowania początku życia. Sugeruję zapoznać się z publikacjami, dzięki którym poszeży pani swoje horyzonty i wiedzę na temat mniejszości wyznaniowych (w końcu reprezentuje pani całe społeczeństo tego kraju, a nie tylko wybnanych...) - i nie mam tu na myśli publikacji autorstwa poana Pająka, bo te chyba pani już zna! Nie trzeba się zgadzać z daną opinią, żeby ją szanować, a przede wszystkim nie obrażać jej autora!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Posłanka LPR kwestionuje prawa czarnego goral 19.07.05, 13:19 smsz napisała: > którym poszeży pani A ty lepiej poszerz swoja ortografie nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: A CZARNA MADONNA CZĘSTOCHOWSKA? 19.07.05, 13:01 no wlasnie ! i czarna i zydowka i nie miala meza! - a mowia ze polacy to nietolerancyjny narod antysemitow, rasistow i ksenofobow! :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
waldeks23 A MADONNA Z KUNĄ TA Z KRAKOWSKIEGO !!!!!!! 19.07.05, 14:58 ratatatam napisał: > no wlasnie ! i czarna i zydowka i nie miala meza! - a mowia ze polacy to > nietolerancyjny narod antysemitow, rasistow i ksenofobow! > > > :DDDD NO WLASNIE !!!! A PREZIO, A GIEREMEK, A MICHNIK, A ROTFELD, A MAZOWIECKI A SUCHOCKA ITD. POLACY NARÓD ANTYSEMITÓW ? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk [...] 19.07.05, 13:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk [...] 19.07.05, 18:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pazio Posłanka Sobecka jest z Marsa 19.07.05, 13:08 Posłanka Sobecka jest z Marsa i głoszenie jej poglądów, jako marsjańskich, powinno być prawnie zakazane:))). P.S. Oburzonym zalewem tematyki gejowskiej w prasie proponuję, żeby po prostu nie czytali takich artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Nazewnictwo . 19.07.05, 13:27 Mała korekta , co do wypowiedzi posłanki LPR . Krystian Legierski jest i Polakiem i Afrykańczykiem. Wychował się w Polsce , najpewniej czuje się Polakiem i proszę jego tożsamości nie negować . Nie dzielimy ludzi na pół - na pół Polaków i pół Węgrów , pół Polaków i pół Anglików etc. Jestem związana z czarnoskórym Amerykanienm. Nasze córki są Polkami i Amerykankami , a nie pół Polkami i pół Amerykankami .Tożsamość i przynależność narodową wybiorą , kiedy dorosną .Na razie są wychowywane tak , aby żadnej narodowości nie negować . Odpowiedz Link Zgłoś