Dodaj do ulubionych

Policjanci w cywilu skuli 13-latka

27.07.05, 07:21
Jak sobie wypiją to zawsze tak robią ?
a swoją drogą to w cale im się nie dziwie
bo jak już złapią prawdziwego bandziora
to sąd natychmiast go wypuszcza !
Zamordowano w więzieniu staruszka
ja się pytam co on tam robił ? to jakaś
paranoja !!! To chore Państwo !!!
Obserwuj wątek
    • osiolekporfirion Szczęście, że nie zastrzelili! Uciekał!!! 27.07.05, 07:37
      To przecież w ostatnim czasie najlepsza zabawa narąbanych i naćpanych bandytów
      z odznakami policji - shoot to kill!
      Dzieci i młodzieży! Ludu miast i wsi - nigdy nie przyspieszać kroku! Policja
      czuwa! I-haa-aa-a!
      • k-mac lapy lapy cztery lapy 27.07.05, 12:13
        a na lapach PIES kudlaty
        • speev ?????? 27.07.05, 17:20
          a czemu gazeta nie pisze o co bachor był podejrzany - może ktoś go widział jak
          kradł i zgłosił to na policję? albo kolo ma taką opinię w mieście, że policjanci
          chcąc nie chcąc zwracają nia niego szczególną uwagę? - bo nie uwierzę, że
          czterech policjanów skuło i przesłuchało pierwszego z brzegu małolata.

artykuł mało rzetelny.
    • lisle PEWNIE SOBIE SZEDL GRZECZNIE I LIZAL LIZAKA ! 27.07.05, 07:46
      A TE TYPY GO SKULI I PRZESLUCHIWALI !!!! LUDZIE W GLOWACH WAM SIE POJEBALO ??
      POWINIEN JESZCZE DOSTAC PALA PO DUPIE JAK COS ZROBIL !!!!!!!
      • dolby2 Koleś, pracujesz na etacie, czy na zlecenia? 27.07.05, 07:56
        Co zrobił ten dzieciak? Możesz to jakoś wyartykułować? Dlaczego policja,
        zamiast stać na straży prawa, sama je łamie?
        • erg_samowzbudnik Re: Koleś, pracujesz na etacie, czy na zlecenia? 27.07.05, 08:47
          dolby2 napisał:

> Co zrobił ten dzieciak? Możesz to jakoś wyartykułować? Dlaczego policja,
          > zamiast stać na straży prawa, sama je łamie?
          A co powiedział artykuł - nic. Kazdy przestepca twierdzi że siedzi za niewinność
          , a taka reakcja nawiedzonej mamusi to tylko woda na młyn szczeniaków co
          demoluja miasto.Przemuś co go policjant walnoł za mocno też był najlepszym
          dzidziusiem na świecie tylko nie wiadomo co robił wśród kiboli demolujących
          wszystko.Takie artykuły jak ten robia bardzo dużo szkody bo nastawiają
          społeczeństwo przeciwko policji , lepiej juz by nic nie pisali jak maja takie
          jednostronne głupoty pisać.Akurat trzech policjantów nie ma co robic tylko łapać
          bogu ducha wiennego chłopaka co sobie wraca spokojnie do domu.
          • tbernard Re: Koleś, pracujesz na etacie, czy na zlecenia? 27.07.05, 09:25
            A jednak zdarza się, że łapią bogu ducha winnych, grożą, wmawiają jakieś winy i
            wymuszają kary pieniężne. Sam tego doświadczyłem. Na szczęście w woju wtedy
            byłem i zażądałem wezwania żandarmerii wojskowej jeśli uważają, że złamałem
            prawo. Wtedy sobie odpuścili.
          • aniolstroz74 Ludzie 27.07.05, 09:53
            Jakby policjant zaczał pytać: "przepraszam, a ile ty masz lat, bo nie wiem czy
            uzywac kajdanek, czy nie?" to byłoby ciekawie. Tylu małolatów - dryblasów łazi,
            że trudno ustalić wiek. Bardzo dobrze, że policja tak działa jak ta w Lublinie.
            Ciekawe jakby się okazało ze chłopak naprawdę coś ukradł a policja nie
            zainterweniowała?? Wtedy byłby artykuł "Zaniedbania policjantów na
            lubelszczyznie". Oj panowie policjanci. Wy to macie przerąbane.
            • kaphis Re: Ludzie 27.07.05, 13:46
              Wszyscy mamy tak samo przerąbane, bo musimy życ w tym dziwnym kraju, gdzie
              minister po 19 dniach urzędowania dostaje odprawę wiekszą niż przeciętny
              człowiek jest w stanie w życiu zarobić, gdzie prawo do wyboru mam, ale do
              wycofania się z tego wyboru już nie...
            • tomash8 Re: Ludzie 28.07.05, 08:50
              Słuchaj, ciężko odróżnić 13 - latka od 17 - to latka?! fajnie Ci pisać, bo
              akurat do Ciebie "panowie policjanci" się nigdy nie dowalili bez powodu. Do mnie
              na przykład się dowalili, zupełnie bez podstaw, i oczywiście po fakcie ani
              przepraszam, ani pocałuj mnie w d... - nic! Żyjemy w fajnym kraju - przed
              policją najlepiej uciekać:)
          • piotrek_g8 [...] 27.07.05, 10:58
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • ania20006 Re: Koleś, pracujesz na etacie, czy na zlecenia? 27.07.05, 14:40
            Zgadzam sie!!! Jak zawsze to był grzeczniutki synek, ktory muchy
            nieskrzywdziłby. Ciekawe jakie beda reakcje gdy upierdzieli łeb komuś z rodziny
            kotorzy dzisiaj sie dziwia policjantom. Tak trzymac Panowie Policjanici!
            Rodzice nie potrafia wychowywac dzieci wiec ktos musi poznac ciezka reke
            sprawiedliwości i bat na plecach!!!
            • gumowe_ucho Re: Koleś, pracujesz na etacie, czy na zlecenia? 27.07.05, 14:52
              ania20006 napisała:

> wiec ktos musi poznac ciezka reke
              > sprawiedliwości i bat na plecach!!!

"ktoś"- uważaj droga Aniu abyś tej ciężkiej ręki sprawiedliwości nie poczuła
              kiedyś na swoich plecach.Bo nawet jako uczciwy obywatel (jak mniemam)wcale nie
              możesz być pewna,że cię kiedyś nie dosięgnie. A wtedy zrozumiesz...swoją
              bezsilność wobec "władzy".

• kropekuk Koles, a ty mu chaltury az tak bardzo ZAZDROSCISZ? 27.07.05, 13:13

• kaphis Re: Koleś, pracujesz na etacie, czy na zlecenia? 27.07.05, 13:40
          A słysza(łeś/łaś) o czyms takim jak prewencja - czyli zapobieganie przestępczości?
          Skoro policja ma tylko łapać przestępców to po co artykuły kodeksu karnego
          mówiące o usiłowaniu popełnienia przestępstwa?
          • nielubiebrukselki Re: Koleś, pracujesz na etacie, czy na zlecenia? 27.07.05, 15:17

> A słysza(łeś/łaś) o czyms takim jak prewencja - czyli zapobieganie przestępczoś
            > ci?
            > Skoro policja ma tylko łapać przestępców to po co artykuły kodeksu karnego
            > mówiące o usiłowaniu popełnienia przestępstwa?

Gdyby mieli powód, to by koleżka z komendy nie ściemniał, tylko powiedział co
            na niego mieli.
            Policja MUSI przestrzegać prawa. Każdy polcjant Musi wiedzieć jakie procedury
            dotyczą nieletnich - mogą być zatrzymani i przesłuchiwani tylko w obecności
            prawnego opiekuna, lub oficera zajmującego się przy danej komendzie
            przestpczością nieletnich. A oni co - zatrzymalki kolesia, ale nie spytali o
            wiek i dokumenty? To niezgodne z procedurą.
            A że policjanci robią sobie takie zabawy wiadomo nie od dziś.
      • hamsterek [...] 27.07.05, 08:12
      • hamsterek [...] 27.07.05, 09:19
      • hamsterek [...] 27.07.05, 10:13
      • seiho Mocny jestes jak ci policjanci do 13 latka. 27.07.05, 15:31
        Podskocz starszym...to sie natniesz.
      • zno Re: PEWNIE SOBIE SZEDL GRZECZNIE I LIZAL LIZAKA ! 27.07.05, 16:43
        A jak nic nie zrobił to też mu pałą? Psie? Bo zakładam po twojej wypowiedzi że
        właśnie z tej kliki jesteś. Wcale się nie dziwię temu że chłopiec był niewinny
        i spotkało go to co było opisane w tym artykule. Także jestem z Lublina i wiem
        że to częsta praktyka wśród naszych "stróżów prawa" (buhahahaha). Przecież dużo
        fajniej jest złapać niewinnego i bezbronnego małolata i go troszke postraszyć
        zamiast się zająć poważnymi przestępstwami i prawdziwymi bandytami. Tu żaden
        pies dupy nie nadstawia. Drodzy panowie wszystkich was bym zwolnił i nic by się
        tu nie zmieniło!!!
      • mariner4 Policjanci powinni 28.07.05, 11:35
        mu tak przyp....., zeby mu kredki z tornistra powypadały. Bandyta jeden, no nie?
        A co policjanci mają dorosłych bandytów zamykać, żeby im się krzywda jakaś stała?
        M.
    • krenglik Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 07:49
      Gdy chodziłem do podstawówki czyli jakieś 17 lat temu policjanci łapali w szkole
      dzieciaka bo jego rodzice pojechali do stanów a jego zostawili i tak sam sobie w
      domu mieszkał. No więc ganiali go po szkole gdy go prawie mięli ten dziabnął
      milicjanta w pachwinę, przeciął tętnicę, faceta ledwo uratowali. Od kajdanek
      jeszcze nikt nie umarł.
      • tbernard Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 09:35
        krenglik napisał:

> Gdy chodziłem do podstawówki czyli jakieś 17 lat temu policjanci łapali w szkol
        > e
        > dzieciaka bo jego rodzice pojechali do stanów a jego zostawili i tak sam sobie
        > w
        > domu mieszkał. No więc ganiali go po szkole gdy go prawie mięli ten dziabnął
        > milicjanta w pachwinę, przeciął tętnicę, faceta ledwo uratowali. Od kajdanek
        > jeszcze nikt nie umarł.

Jest sporo zdarzeń od których nie umiera się, ot dla przykładu uszkodzenie komuś
        kręgosłupa i skierowanie do końca życia na wózek inwalidzki. Tak więc nie jest
        to zasadniczym wyznacznikiem. Ponadto 17 lat temu w naszym kraju była milicja,
        więc ci policjanci goniący dzieciaka, to zapewne jacyś zagraniczni. Skoro więc
        jacyś obcokrajowcy próbowali go porwać, więc bronił się jak mógł.
        • kaphis Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 13:48
          Milicja, policja co za roznica, to przeciez ci sami ludzie...
    • 3gr Okradli w wozie chlopaka? Komorka zostala? 27.07.05, 07:49
      No co, policyjne chlopaki stoja na strazy ladu i porzadku. Trzech bylo potrzeba
      zeby przesluchac 13 latka. Nie wzywali brygady anyterrorystycznej na pomoc?
    • dolby2 Zwróćcie uwagę: komendant "zaprosił" matkę... 27.07.05, 07:51
      Innymi słowy, wezwał ją do siebie na audiencję i próbował przeprosić... Co za
      bezczelność!
      • michalng Re: Zwróćcie uwagę: komendant "zaprosił" matkę... 27.07.05, 11:52
        Ciekawe czy "zaproszenie" doreczył mundurowy ? I czy goscina trwała 48 godzin
        :D
    • logis_on_line A ja w sprawie nagłaśniania... 27.07.05, 08:08
      Wczoraj na na prakingu osiedlowym stał samochód z wyjącym alarmem (początek
      wycia około godz. 16-tej koniec po 21 (dłużej tam nie przebywałem i jak się to
      i czym zakończyło).
      Już około godziny 17. zadzwoniłem na policję - oczywiście policja już o wyjącym
      samochodzie wiedziała ale z braku 'mozliwości' chwilowo podjechać nie mogą. Po
      godzinie przyjechali, pochodzili, popytali i odjechali a auto jak wyło tak
      wyło. Po dwóch godznach po wizycie policyjnej przyjechała straż miejska - też
      pochodzili, popytaki coś tam zanotowali i odjechali. Auto jak wyło tak dalej
      wyło a godzina była późna bo po 21.

I po jakiego ch...a płacę podatki?
      • kaphis Re: A ja w sprawie nagłaśniania... 27.07.05, 13:53
        Po takiego żebyś mógł być bezkarnie zbluzgany przez własciciela auta, kiedy
        pójdziesz go poprosić o rozwiązanie wyjącego problemu...

PS. Takie sprawy się rozwiązuje samemu, robiąc krzywde samochodzikowi.
    • sam_sob Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 08:14
      s4321r napisał:

> To chore Państwo !!!

A może wyraz trzeźwej oceny sytuacji, jako że obiektywnie przyznać trzeba, iż
      skucie 13-latka to znacznie łatwiejsza sprawa, niźli 31-latka a pensja ta sama.
      • anka1 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 08:17
        co za bohaterowie, skuli chlopca. ciekawe czy z bandziorami tez sobie tak
        chwacko radza.
        • to_nie_my_toniemy Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 10:17
          A skąd wiecie jak ten trzynastolatek wyglądał?Może wygląda na starszego a
          kuriozalne byłoby pytanie Policjanta:chłopcze stój - ile masz lat? Żądamy od
          Policji skuteczności więc chłopaki robią co do niech nalezy...a powiedzcie
          sami - wy jesteście zawsze nieomylni?
          • gumowe_ucho Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 12:30
            miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,2833456.html
        • kafka24 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 14:05
          BARDZO DOBRZE CI POLICJANCI ZROBILI!!!!!juz mam dosyc gnojków 13-letnich
          kradnących notorycznie kołpaki z mojego samochodu, albo wybijających szyby, bo
          coś tam w środku zobaczyli!!!!!gnoje czują się bezkarni! ktos im wreszcie musi
          pokazać ze na nich tez czeka KARA!!!
          • kartofel79 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 17:36
            a ja mam dosyc 24-ro latków bo chleją pod moim oknem co wieczór i tłuką butelki,
            dlatego wpie..c wszystkim w kraju 24-ro latkom
            poje..y/a jesteś kompletnie
      • piotrek_g8 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 11:01
        dokladnie!! Panstwo chore,system chory!! a na dodatek diably w mundurach o
        niebieskim kolorze:(
    • wenti Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 08:26
      To jest normalne działąnie naszej policji...
      "Co ukradłeś?" powtórzone kilka razy + kajdanki + trzech funkcjonariuszy robi
      wrażenie. Dzieciaki przyznają się do kradzieży cukierka 3 lata temu z barku
      rodziców, metoda skuteczna, bo raz na dziesięć prób zmiękczy się jakiś złodziej
      komórki lub wyrywacz torebki.
      • erg_samowzbudnik Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 08:52
        wenti napisał:

> To jest normalne działąnie naszej policji...
        > "Co ukradłeś?" powtórzone kilka razy + kajdanki + trzech funkcjonariuszy robi
        > wrażenie. Dzieciaki przyznają się do kradzieży cukierka 3 lata temu z barku
        > rodziców, metoda skuteczna, bo raz na dziesięć prób zmiękczy się jakiś złodziej
        >
        > komórki lub wyrywacz torebki.

Jak czytam takie głupoty to sie żyć odechciewa.

• tbernard Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 09:40
          A ktoś Cię do tego zmusza?
          • emeryt21 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 10:22
            Ludzie ! Czy Wy nie mozecie dyskutowac o czyms innym?Raz zdarzylo sie,ze
            policjanci zareagowali na podejzane zachowanie sie nastolatka i wiekszosc z Was
            zaraz krytykuje policje.Przeciez policjanci sa od tego,zeby byc na ulicy i
            zwracac uwage na to co sie wokol dzieje.To jest paranoja.Wspolczuje
            policjantom,bo nie czuje sie bespiecznie na ulicy.Ja chce,zeby tak
            reagowali.Jesli mnie ztrzymaja nie mam nic przeciw temu.To jest sluszne.
            • daloyvlast Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 10:59
              emeryt21 napisał:
              Czy Wy nie mozecie dyskutowac o czyms innym?Raz zdarzylo sie,ze
              > policjanci zareagowali na podejzane zachowanie sie nastolatka i wiekszosc z Was
              > zaraz krytykuje policje.Przeciez policjanci sa od tego,zeby byc na ulicy i
              > zwracac uwage na to co sie wokol dzieje.To jest paranoja.Wspolczuje
              > policjantom,bo nie czuje sie bespiecznie na ulicy.Ja chce,zeby tak
              > reagowali.Jesli mnie ztrzymaja nie mam nic przeciw temu.To jest sluszne.

Ciekawe jakie masz doświadczenia z policją??Chyba żadnego. Jedno mogę
              powiedzieć. Lepiej być winnym, bo jeśli jesteś ofiarą przestępstwa lub osobą
              niewinną, to w niczym nie poprawia twojej sytuacji, traktują cie jak przestępcę.
              A dodatkowo masz jeszcze moralniaka.
              Poza tym, nie da się ukryć, że:
              -większość przekracza swoje uprawnienia,
              - co najmniej 50% nie ma w ogóle mózgu, lub ma ciężkie zaburzenia psychiczne,
              - chleją i ćpają na służbie,
              - łamią prawo kradną, wyłudzają i wyżywają się na niewinnych,
              itd.
              Gwarantuję, że tzw policja może się zachowywać zupełnie inaczej. Przykładem jest
              brytyjska policja, poza tym, że czasem zastrzeli kogoś niewinnego (np.raz na
              miesiąc Jamajczyka na Brixton Police Station), to zwykle trzyma jakiś standard
              kultury i jest przy tym skuteczniejsza od naszej.
          • jerry21 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 13:22
            do zycia ?
    • hehenio Dzielna i odważna jest nasza policja! 27.07.05, 08:28
      Doceńmy ich trud i poświęcenie! Jest ich zdecydowanie za mało, i nie mogą narażać się tępiąc niebezpiecznych zakapiorów. A nikt nie może powiedzieć, że nic nie robią!
      • wenti Re: Dzielna i odważna jest nasza policja! 27.07.05, 08:33
        Zwłaszcza Ci są dzielnie co siedzą na L4 biorąc 100% wynagrodzenia - nie dziwne
        że Ci którzy uczciwie chodza do pracy sa przemęczeni...
    • mokotowiak1 Znow ci idioci dali popis 27.07.05, 08:43
      Do policji powinni trafiać tylko ludzie po studiach. Nawet do patrolowania
      osiedli.Jest tylu bezrobotnych z wyższym wykształceniem, że chętnych by się
      znalazło. To by wyeliminowało takich oszołomów, jak ci z Lublina. Oni napewno
      mięli problem ze zdaniem matury!
      • cveps Re: Małoletni idiota 27.07.05, 08:58
        Skucie go było całkiem nieodpowiednie i zbytnie ceregiele jesli był zbyt
        bezczelny by prowokowac cywilów.
      • wlodek31 Czy policjant po studiach rozwiąże problem 27.07.05, 10:51
        Czy przyjmowanie do policji tylko i wyłącznie osób po ukończeniu studiów
        rozwiązałoby problem w policji. Jeżeli ktoś tak sądzi, to jest w wielkim
        błędzie. Może ułatwiłoby im wykonywanie niektórych czynności, np. polononiście
        przelanie informacji na papier i nic poza tym. Nie wiem w jaki sposób
        ukończenie studiów o kierunkach np.: bibliotekarz. chemik, historyk, biolog,
        fizyk itp. przekładał by się na sposób wykonywania pracy policjanta.

Znałem policjanta po dwóch fakultetach. Zanim trafił do policji był dyrektorem
        szkoły średniej. I z tego co mi wiadomo pod względem pracy był najsłabszym
        policjantem w wydziale w którym pracował. Z policji nie został zwolniony tylko
        dzięki znajomością jego żony. Żadne studia nie nauczą szacunku do innego
        obywatela, poszanowania prawa, jego godnośc itp. Bez względu na to kim ten
        obywatel jest.
        POLICJANCI ZAPOMINAJĄ O TYM, ŻE ICH PRACODAWCAMI SĄ PRZEDE WSZYSTKIM
        PRZESTĘPCY. Gdyby ich nie było, to policja zwiększyłaby o ponad 100 tys. rzeszę
        bezrobotnych. I dlatego należy się przestępcom pełny szacunek. Problem tylko w
        tym, aby policja była w pracy lepsza od nich. Na razie to różnie wyglądy. Nie
        wahałbym sie powiedzieć, że policja w wykrywalności pospolitych przestępstw /
        włamania, kradzieże samochodów/ jest słabiutka.
        Co do sposobu zatrzmania nieletniego wypowiadałem się po ukazaniu się
        pierwszego artykułu na ten temat.
    • alexandersson Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 09:01
      Chwileczkę:) Jeżeli skuli to i dobrze. Chłopak będzie miał nauczkę na całe
      życie. Tyle się mówi o braku interwencji a tu wzorowa akcja:) W Londynie zabili
      niewinnego ale prasa im wybaczyła bo był podobny do zamachowca.... Czy Policja
      nie moze zatrzymywac podejrzanie zachowujących się wyrostków. 13latek moze mieć
      130 cm wzrostu i 180 cm też. W czasie zatrzymania nikt nie sprawdza
      legitymacji:)
      • daloyvlast Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 11:03
        13 latek może mieć i 6 metrów jeśli jest krokodylem.
        Złamali prawo. Prawo w tym kraju jest do bani, ale jeśli oni go nie respektują,
        to dlaczego ja mam to robić?????
        • kafka24 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 14:12
          A GÓWNIARZE 13-LETNI KRADNĄCY TOREBKI, KOŁPAKIITP TO NIE SA PRZESTEPCY????bo
          tak sie wlasnie czują!!w koncu jak jakis policjant ich skuje i przeslucha to
          zaraz sie znajdzie banda oszolomów ktorzy wjadą na policjantów!!paranoja!!czy
          policji to jeszcze cos wolno w tym kraju??czy polska juz jest opanowana przez
          gowniarzy w kapturach!!!???
          • gumowe_ucho Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 14:19
            Tego się spodziewałam.Ja mam już psychozę strachu(z powodu różnych doświadczeń)
            i zabraniam mojemu synowi nosić cokolwiek z kapturem,bo jest w "podejrzanym
            wieku".Zatem pytam,czy to jest NORMALNE ?
          • nielubiebrukselki Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 15:31
            > A GÓWNIARZE 13-LETNI KRADNĄCY TOREBKI, KOŁPAKIITP TO NIE SA PRZESTEPCY????bo
            > tak sie wlasnie czują!!w koncu jak jakis policjant ich skuje i przeslucha to
            > zaraz sie znajdzie banda oszolomów ktorzy wjadą na policjantów!!paranoja!!czy
            > policji to jeszcze cos wolno w tym kraju??czy polska juz jest opanowana przez
            > gowniarzy w kapturach!!!???

Poczytaj i podowiaduj się trochę, to się dowiesz, że przesłuchać to znaczy:
            -poinformować osobę o POWODZIE ZATRZYMANIA
            -zabrać na komendę i poinformować opiekuna i funkcjonariusza d/s przestępczości
            nieletnich
            -zadać pytania DOTYCZĄCE OKOLICZNOŚCI DOMNIEMANEGO PRZESTĘPSTWA
            Dalsza procedura nieistotna - potem już kończy się przesłuchanie, jest decyzja
            prokuratora o dalszym zatrzymaniu itd. Policja to nie NKWD. MUSI przestrzegać
            prawa. Bo jeśli nie przestrzega to dlaczego goowniarze by mieli. Przecież są z
            definicji mniej odpowiedzialni.
            I nie przesadzajcie forumowicze z tymi rozmiarami 13latków! Przecież policjant
            to dorosły facet, który spełnia określone normy sprawnościowe.
            Ja mam 24 lata i jeszcze nie widziałem 13latka, którego bym nie zaprowadził na
            komendę jedną ręką... Jeśli 13 latkowie mają rzekomo 180 cm wzrostu, to łamią
            ich podmuchy wiatru. Mój brat od 5 lat trenuje sport po 5-6 razy w tygodniu, ma
            prawie 18 lat, a położę go w sekundy, bo natury nie oszukasz.
    • zassnuty ten 13 latek to: 27.07.05, 10:17
      1) pewnie głupi dresik
      2) kto normalny w wieku 13 lat stoi w bramie?
      3) W jakim celu można stać w bramie mając 13 lat (bo chyba winiacza albo piwka
      nie popijał - a jeżeli tak to tym bardziej powinni go policjanici upomnieć)?
      4) pewnie jest to chłopak, którego "wszyscy znają w okolicy", jak to określiła
      matka, z powodu przeróżnych "małych i niewinnych" kradzieży, więc policjanci
      dobrze zrobili chcąc nastraszyć chłopaka
      ---------------->>>>>>>
      a nawet jeżeli nie zrobili tego z jakiegoś uzasadnionego powodu, to POLICJA
      POWINNA MIEĆ PRAWO DO TAKICH AKCJI -
      • yabolmastah Re: ten 13 latek to: 27.07.05, 10:35
        Sam mam 13 lat, chociaż jestem o wiele dojrzalszy od rówieśników i dobrze wiem, jak zachowują się takie łebki. Chodzi taki po szkole albo właśnie osiedlu, demoluje ławki, kradnie, pluje na przechodniów, wyzywa policjantów, a jak mu ktoś da w łeb, złapie na jumaniu w sklepie albo cuś - oooo! Wtedy jest dopiero! Wyskakuje mamusia i broni syneczka, że on niewinny, że sprawia tylko "drobne problemy wychowawcze", itp. A jak nie jest aniołkiem, to mamusia powie że jest nadpobudliwy albo ma AD/HD.
        • kwak31 Re: ten 13 latek to: 27.07.05, 11:25
          Nie przypuszczam, żebyś miał 13 lat, to co piszesz jednak trochę zbyt jest
          dojrzałe. Zgadzam się z tym całkowicie. Zdumiewające, że większość się tu
          wypowiadających nie potrafi dostrzeć związku między bezkarnością takich
          gó..arzy, a wzrostem przestępczości. Wszystkim tym obrońcom praw świętych
          trzynastolatków życzę spotkania z kilkoma takimi w ciemnej ulicy. Cudowna
          metamorfoza poglądów zapewniona!
      • no_one2 Re: ten 13 latek to: 27.07.05, 10:45
        Jestes doskonalym materialem na wąsa - a moze po prostu nim jesteś ?
      • daloyvlast Re: ten 13 latek to: 27.07.05, 11:10
        Ludzi z twoim podejściem policja powinna prewencyjnie zastrzelić na ulicy bądź
        zamknąć w kryminale. Wtedy na pewno prawdziwi przestępcy się przerażą i porzucą
        występne życie.
        Po co ludzie w ogóle wychodzą na ulicę? Wszyscy są podejrzani.
        Siedzisz przy kompie, więc jesteś potencjalnym hackerem i sieciowym pedofilem?!
        Ludzie! Nie dajmy się zastraszyć. Nie dajmy sobie odebrać tej odrobiny wolności,
        którą udało się, z takim trudem, wywalczyć.
        Można prewencyjnie wyrywać zęby, aby zapobiec próchnicy.
    • camelot Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 10:35
      To widać jak mamy słabo wyszkolonych policjantów skoro trzech chłopców nie
      potrafiło dać sobie rady z trzynastolatkiem i musieli go skuć. A może tych
      glinarzy wysłać na przeszkolenie z zakresu samoobrony bo napewno należy ich
      wysłać na przeszkolenie z zakresu prawa w policji.
    • gosforth To wersja mamy 27.07.05, 11:30
      Musial byc inny powod. Znamy te porzadne dzieci; np ostanio grzeczne
      dzieciaczki spuszczaly na slasku z wiaduktu kamienie wielkosci pilki
      footbolowej na przejezdzajace samochody.
      Znamy tez historie grzecznego chlopczyka-kibica....
      • 2aigel I BARDZO DOBRZE!!! TĘPIĆ ŁOBUZERSTWO!!! 27.07.05, 12:19
        A "GW" takimi artykułami to tyklo wykonuje krecią robitę dla społeczeństwa w
        tym dzikim kraju, w którym małolaty nawet mają większe prawa niż policja.
        Proszę bardzo - np. mamunia takiego "biednego" chłopczyka, co to czaklina się,
        że nic nie zrobił, tylko sobie stał w bramie (ciekawe po co 13-latek stoi w
        bramie?), a tu nagle go zatrzymali.
        Jak by mnie tak zatrzymali jak miałem 13 lat i mama by się dowiedziała, to bym
        dostał takie manto, że hoho. A ta go jeszcze broni. I wierzy synalkowi.
        Durnowata mamuśka. To właśnie mają do siebie rodziny przestępcze, że się
        wzajemnie kryją. I zawsze udają pokrzywdzonych.
        A tak na marginesie to 13-latki są zdolne do dużo gorszych rzeczy niż
        kradzieże! I trzeba tępić wszelkie podejrzane grupy. BRAWO POLICJA!!!
        • komorka25 Re: I BARDZO DOBRZE!!! TĘPIĆ ŁOBUZERSTWO!!! 27.07.05, 16:27
          2aigel napisał:

> A "GW" takimi artykułami to tyklo wykonuje krecią robitę dla społeczeństwa w
          > tym dzikim kraju, w którym małolaty nawet mają większe prawa niż policja.
          > Proszę bardzo - np. mamunia takiego "biednego" chłopczyka, co to czaklina
          się, że nic nie zrobił, tylko sobie stał w bramie (ciekawe po co 13-latek stoi
          w bramie?), a tu nagle go zatrzymali.

Przeczytaj, tłumoku, ze zrozumieniem - w artykule napisane było: "We wtorek
          wieczorem Mateusz szedł do babci. W bramie jej domu przy głównej ulicy miasta
          podszedł do niego mężczyzna i kazał iść ze sobą...."
          Powstaje pytanie, co robił ten policjant w bramie. Może tym by się
          zainteresowali przełożeni.
        • ethebor Re: I BARDZO DOBRZE!!! TĘPIĆ ŁOBUZERSTWO!!! 27.07.05, 21:02
          Nie mozna tepic za podejrzenie. Obowiazuje zasada domniemania niewinnosci, karac
          mozna tylko wytedy gdy sie cos udowodni.

> I trzeba tępić wszelkie podejrzane grupy. BRAWO POLICJA!!!
    • jerry.uk To juz bylo! 27.07.05, 12:18
      czytalismy juz ten odgrzewany kotlet!
    • kam_il Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 12:34
      Polcjanci "po cywilu" - to jest checa! I dziwia sie ze chlopak na ich widok
      ucieka. Cale szczescie ze chlopak nie oskatzyl ich o probe molestowania
      seksulanego tylko naduzycie uprawnien. W kajdankach to dopiero bylaby zabawa.
      Ciekawe czy mieli palki przy sobie?
    • wc13 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 12:56
      a potem sie dziwic dowcipom:
      starszy posterunkowy opowiada kolegom :
      -wiesz dzisiaj jednemu bandycie tak przylałem!
      -no jak? no jak?dopytuje sierzant
      -ze, mu kredki z tornistra wypadły.
    • samuel_jr [...] 27.07.05, 13:00
      • kafka24 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 14:19
        samuel_jr napisał:

> sku..ele.....jak zwykle niewinni je..e psy
        masz na myśli oczywiści 13- letnich gó..arzy w kapturach stojących w bramach i
        patrzących co tu ukraść lub zniszczyć?! popieram.WIĘCEJ PRAW DLA POLICJI!!!!
    • kropekuk Na FS ktos niedawno podal info, ze policja USA 27.07.05, 13:15
      SKULA W METRO PIECIOLATKE :)))))))))) Polakom, jak zawsze, bardzo daleko
      do "Hameryki" !!!
    • stanislawmackowiak Psy jak zwykle bohaterscy w stosunku do dzieci 27.07.05, 13:32
      a jak trzeba naprawde interweniowac to ogony pod siebie! Przykład - wystarczy
      popatrzec ile osób wieczorem zaczepia po pijanemu w centrum miasta i co? Psów
      brak CHWDP!
    • krzyna2 policja lubi lapac niewinnych,bo kogo zlapie? 27.07.05, 13:46
      mnie zlapali,pobili,bo sobie kupilem piwo w sklepie ,ktorego nawet nie
      pilem,ale mieli radoche,bo wygladali jak na tych filmach sensacyjnych z
      usa.tam byla kamera jedyny dowod w sprawie niestety policja zglosila sie po
      miesiacu akurat w tym dniu kiedy sa kasowane zdjecia ,co za pech i teraz bede
      odpowiadal za ublizanie funkcjonariuszom na sluzbie(kazdy powod dobry chociaz
      zarzut powinien dotyczyc funkcjonariuszy)na .oczywiscie caly czas bylem, w
      kajdankach bo ludzie musza widziec jakich groznych 'przestepcow' lapia.jednym
      slowem sa bezkarni
      • jerry21 Re: policja lubi lapac niewinnych,bo kogo zlapie? 28.07.05, 00:13
        tak jest -tak ta banda postepuje - wszystkie zreszta tzw. organa wymiaru
        sprawiedliwosci to jedno wielkie bagno.nastawieni sa gowie na wrabianie
        kazdego kto im sie nawinije - prawdziwych przestepcow raczej omijaja z
        daleka albo kooperujaz bliska.
        chory kraj ale na szczescie juz nie moj -ahoj obywatele i funkcjnariusze
        bawcie sie dobrze
    • maruda.r Komu dać więcej uprawnień? 27.07.05, 14:08

Ostatnio toczy się jakaś dyskusja nad zwiększeniem uprawnień policji. Tyle, że w
      policji nie ma ludzi odpowiedzialnych i kompetentnych. Nie ma podstaw
      zwiększania uprawnień dla policji, która rozbija się pijanemu, strzela do
      przypadkowych osób i łamie procedurę.

• wlodek31 Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 14:45
      Wszyskim tym, którzy nie mając jakichkolwiek dowodów " obsmarowują " dziecko
      i jego najbliższą rodzinę zadaję pytanie. JAŻELI NA ULICY WSRÓD PRZECHODNIÓW
      ZNAJDUJĄ SIĘ PRZESTĘPCY, CZY TO ZNACZY, ŻE KAŻDA TAM PRZEBYWAJĄCA OSOBA JEST
      NIM RÓWNIEŻ. Dla mających trudność w odpowiedzi na nie pytanie dodatkowe. CZY
      JEŻELI POLICJANT DOKONA PRZESTĘPSTWA. NP. WEŻMIE ŁAPÓWKĘ, CZY TO ZNACZY, ŻE
      CZYNIĄ TAK WSZYSCY POLICJANCI.. Radziłbym trochę obiektywizmu, a nie tworzenie
      na podstawie bujnej wyobrażni zarzutów które być może nie miały miejsca.
      Dla rozlużnienia
      Kolega informuje kolegę, że zomowcy / działo sie to dawniej / uratowali życie
      pewnemu facetowi. Ten zdziwiony pyta. Cóz to takiego zrobili. Odpowiada.
      Przestali go bić.
    • rosolina Re: Policjanci w cywilu skuli 13-latka 27.07.05, 14:51
      Z tymi kajdankami to już jest prawdziwy poniżający teatr: cóż to za głupawe
      pomysły, żeby np. faceta podejrzanego o niepłacenie alimentów prowadzić na
      rozprawę w kajdankach. Temu facetowi, który zalegalizował taki przepis, to
      chyba niewąsko bije pod deklem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka