ewaju1 03.01.05, 13:18 Po zazyciu ostatniej tabletki Duphastonu minęło 15 dni zanim dostałam @. Dlaczego tak pózno? Co moze byc przyczyną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwcia125 Re: PO DUPHASTONIE... 03.01.05, 19:27 Ja przed odstawieniem duphastonu robie bete hcg zeby upenic sie czy nie jestem w ciazy. W przypadku ciazy takie odstawienie i nagly spadek progesteronu moze spowodowac poronienie samoistne.Polecam takie postepowanie. To zalecenia mojego gina. I. Odpowiedz Link Zgłoś
k111 Re: PO DUPHASTONIE... 05.01.05, 10:21 Ja biorę lutenyl ale też @ mam dopiero w 12 dniu od odstawienia a nie jak pisza na ulotce do 10 i oczywiście zawsze sprawdzam czy nie jestem w ciąży żeby nie zagrozić maleństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
pea_74 Re: PO DUPHASTONIE... 05.01.05, 22:00 Ja w ostatnim cyklu bralam duphaston przez 10 dni, w 10 dniu testowalam i tylko 1 kreska wiec odstawilam duphs...spodziewalam sie @ do 3 dni ale jej nie bylo wiec zrobilam 2 test...byla blada 2 kreska (czwartek)... niestety ciaza okazala sie biochemiczna... w poniedzialek odstawilam duphs i @ przyszla w srode. Po duphastonie @ powinna przyjsc do 7 dni.... moglo cie spotkac to co mnie... zawsze zrob sobie test przed odstawieniem duphs Odpowiedz Link Zgłoś
reno78 Re: PO DUPHASTONIE... 08.01.05, 18:48 Nurtuje mnie pytanie: czy w ostatnim dniu brania Duphaston (25dc) i poprzedniej stymulacji (clo+pregnyl+monitoring),domowy test ciążowy będzie wiarygodny??? Czy może od razu zrobić bete??? Czytałam, że po pregnylu może wyjść wynik testu domowego niezgodny z rzeczywistością. W środę będzie "ten dzień" i nie wiem co robić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anka777 Re: PO DUPHASTONIE... 13.01.05, 18:44 Wczoraj odstawiłam. Brałam 2* dziennie od 16 do 25 dc.I teraz nie wiem czy robić test....Bo to chyba za wcześnie. Ja się po prostu boję! Z drugiej strony piszecie,że to może zaszkodzić, jeżeli dzidzia sie poczęła...A test może jeszcze nic nie wykazać. Błędna koło. Odpowiedz Link Zgłoś
pea_74 Re: PO DUPHASTONIE... 13.01.05, 18:46 ja zawsze wole zrobic bete, niewiele drozsze od testu a pewniejsze! test wychodzi od poziomu beta hcg 25 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka777 Re: PO DUPHASTONIE... 13.01.05, 19:16 Możesz mi to bardziej objaśnić? Tzn.jaki powinien być wynik bety, gdybym była w cięzy? Gin powiedział,że test zrobić w 33 dc, ale co z tymi dniami pomiędzy? Skoro dziś jest 26 dc, a mówicie,że spadek progesteronu może być tak niekorzystny...Jeżeli jutro zrobiłabym betę,to dopiero w sobotę będę znała wynik i wtedy modłabym znowu brać duphaston. Odpowiedz Link Zgłoś
reno78 Re: PO DUPHASTONIE... 13.01.05, 20:26 Droga Anko, ja jestem w idendycznej sytuacji. Też wczoraj wziętam ostatnią tabletkę Duphastonu (od 16dc do 25 dc po 2) i wczoraj robiłam test domowy. Wyszła jedna kreska, ale ja się łudzę, że ten test był za wcześnie. Na dodatek bardzo bolą mnie piersi (nigdy nie mniałam takich objawów przed @). Nie wiem, czy może zrobił jutro betę czy poczekać jeszcze parę dni. Ale z drugiej strony nie wiem czy tę parę dni wytrzymam. Napisz jaką podjęłaś decyzję i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
pea_74 Re: PO DUPHASTONIE... 13.01.05, 20:46 Dziewczyny! wiem jakie czekanie jest straszne przechodzilam przez to! jak zrobie test to mam obawy ze za wczesnie, ze moze za maly poziom beta hcg, ze ciaza jest ale jeszcze na tescie niewidoczna... wiec nie chce ciagle rozmyslac i dlatego robie test z krwi bo tutaj wynik jest pewny. Do zagniezdzenia dochodzi po 5-7 dniach od momentu zaplodnienia, zalozmy ze babelek idzie tydzien przez jajowody wiec w 10 dniu po owu tak naprawde to jest 3 dzien po zagniezdzeniu... jeszcze tak jak u mnie to ja mam pozno owulacje, mam dluga 1 faze cyklu. Ja zawsze robie bete na CITo i mam wyniki w tym samym dniu, moge zadzwonic do labolatorium po 4 godzinach i juz wiem! Niestety nie potrafie nad tym zapanowac i rano robie test Quika zeby miec nastawienie... dziewczyny trzymam kciuki! napiszcie w tym watku o waszych wynikach. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
anka777 Re: PO DUPHASTONIE... 13.01.05, 21:03 Chyba jednak poczekam do 20.01- tak jak radził gin....Po prostu nic nie czuję, żadnych objawów, nie robie sobie większych nadziei. No chyba,że mnie tak przypyli,że nie wytrzymam! Oczywiście bęę informować o wszystkim. Dzięki, dziewczyny za odzew, to naprawdę pomaga, na nasza więź i zrozumienie. Pozdrawiam i życzę wielu ciąż ))- tzn.każdej tyle, ile oczekuje Odpowiedz Link Zgłoś
reno78 Re: PO DUPHASTONIE... 13.01.05, 21:38 Aniu, ja też będę czekać, co ma być to będzie, ale mam nadzieję, że będzie to, co chcę Trzymam kciuki za Nas. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
anka777 Re: PO DUPHASTONIE... 15.01.05, 17:53 Cześć! Ja już niestety nie czekam....Wczoraj wieczorem przyszła @ (((((((((((( Ale mam nadzieję, że chociaż Tobie się uda. Trzymam kciuki. A. Odpowiedz Link Zgłoś
reno78 Re: PO DUPHASTONIE... 16.01.05, 23:01 Cześć. Ja, niestety też dostałam @ - dzisiaj. Może kolejny cykl będzie lepszy. Daj znać jak Ci poszło. Trzymam już kciuki. Pa. Renata. Odpowiedz Link Zgłoś
anka777 Re: PO DUPHASTONIE... 14.01.05, 16:34 Kiedy chcesz zrobić test? Mam nadzieję,że wytrwam jednak do tego 20.01. Chyba, że ...wcześniej przyjdzie @ (( Ale póki mogę- mam nadzieję. Także trzymajmy za siebie ( i za wszystkie starające się) kciuki! Pozdrawiam-Ania. Odpowiedz Link Zgłoś