Dodaj do ulubionych

Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy

• loquin.phd No, czekamy na agorowa nagonke na Tuska ... 09.08.05, 10:51
      ... tutaj na forum. A propos: kto wymyslil "Carexa"? A kto "fryzjerczyka"?
    • abba15 Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 10:56
      galba napisał:
      > Panie Marszałku Cimoszewicz, pan nie płacze - za 5 lat też będa wybory.

O ile wyjdzie z pierdla do tego czasu za przekręty i oszustwa, machloje olewanie
      prawa.
      • uu1 Re: Biedaku. 09.08.05, 10:57
      • m_lex no comments 09.08.05, 12:46
        a ty z psychiatryka wyjdziesz do tego czasu?... mam wątpliwości.
    • 13th Brawo Panie TUSK! 09.08.05, 11:03
      Tylu Kandydatów! Takie wielkie słowa głoszone przez każdego z nich, nawet przez
      obecnego prezydenta, a o Wielkości Człowieka nie świadczą słowa, a czyny!!! Pan
      Tusk nie rzucał słów na wiatr, a się zebrał i pojechał na Białoruś pomóc
      Polakom!! ...dla mnie to wielki plus!!! ...ma Pan mój głos!!
      • panie_p0sle Re: Brawo Panie TUSK! 09.08.05, 11:40
        Wielki Tusk pomogl Polakom na Bialorusi, buahahah :DDD Pojechal, popikietowal
        troche przed ambasada, poprzebieral nogami bo zimno bylo i wrocil do kraju. Tam
        jest TAM, a TU jest KAMPANIA :)
    • rk111 Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 11:06
      Lepszy Tusk od Cimoszewicza i Lepera -cwaniaka razem wziętych.
      A w drugiej turze Kaczyński i Tusk.
      • login_niedostepny kolejny kaczor... n/txt 09.08.05, 11:06

• abram777 UPR - wolność ekonomiczna obywatela 09.08.05, 11:08
      To ja chcę decydować o sobie i o wszystkim co mnie dotyczy. Nie chcę aby państwo, czy ktokolwiek potrącał mi z mojej wypłaty tak wiele składek, że nie mam pieniędzy ani ja, ani mój pracodawca. Sam wybiorę sobie fundusz emerytalny, ubezpieczenie zdrowotne, więc moje pieniądze nie będą marnotrawione w niezliczonej liczbie urzędów. Chcę utrzymywać jedynie policję i wojsko, aby mnie broniły. A państwo niech zadowoli się podatkiem VAT, akcyzą i cłami, a jeśli mu mało, niech ograniczy ilość urzędników. Chcę wolności!!!!!
      • gruman Re: UPR - wolność ekonomiczna obywatela 09.08.05, 11:34
        I kto Ci to zapewni? Nie czytałeś o pomysłach PO z kosztami dla przedsiębiorców, ogólnie to z deklaracji każdej partii można sobie wybrać co komu pasuje - taka papka. Stąd nasze dyskusje o urodzie, wzroście i wycieczkach.
        pozdr
        • abram777 Re: UPR - wolność ekonomiczna obywatela 09.08.05, 12:22
          Właśnie, i tu jest problem... Wszystkie liczące się partie od wielu lat obiecują obywatelowi, że wszystko będą robić dla niego, że dla przedsiębiorstw będzie "zielone światło", że znoszone będą podatki, że uproszczona zostanie biurkokracja związana z przedsiębiorczością, a jest zupełnie odwrotnie. Wszystkie, te liczące się partie, były już "u steru" i co zrobiły? Obywatelowi strąca się olbrzymie składki na ubezpieczenie społeczne i co ma za to? Śmieszną emeryturę, "łapowniczą" służbę zdrowia, policję, która nie ma benzyny itd, itd. Przedsiębiorca nie może sprzedać towarów, bo ludność nie posiada zdolności nabywczej. Jeśli wszyscy akceptują sytuację taką jaką mamy w tej chwili niech głosują na tych, co rządzili i doprowadzili kraj do ruiny. Albo, niech nie idą do wyborów, bo brak uczestnictwa w wyborach to przyzwolenie na to co się dzieje.To naród wybierze czego chce, ale ja chcę być wolny, wolny ekonomicznie...
      • aby Ideał państwa minimum 09.08.05, 13:05
        Koncepcja państwa-minimum, którą Pan uważa za ideał, była (jest) realizowana w
        Ameryce Lacinskiej, np. w Hondurasie, Salwadorze, Boliwii, Haiti. Obecnie
        klasycznym przykładem państwa zredukowanego do niemal zera jest Somalia.
        Czy państwa te wyróżniają sie czymś in plus?
        Czy na prawdę uważa Pan, że Polska powinna naśladować ten model "rozwoju"?
        • abram777 Re: Ideał państwa minimum 09.08.05, 13:57
          Odpowiem pytaniem na pytanie: Czy takie czynniki jak lawinowo rosnąca biurokracja, tworzenie dziesiątków urzędów d/s walki z bezrobociem, przy jednoczesnym nękaniu przedsiębiorców najróżniejszymi podatkami oraz permanentnym zubożeniu społeczeństwa, któremu brak siły nabywczej, czy wszystkie te czynniki wpływają na rozwój? Nie bójmy się podpatrywać dobrych rozwiązań u innych. Kraje, które Pan(i) przytoczył(a) swą państwowość i rozwój budują od kilku dziesięcioleci. Polska natomiast swą państwowość posiada od tysiąca lat. Szkoda, że Pan(i) przytaczając te państwa, nie podał(a) równocześnie tempa rozwoju poszczególnych państw w porównaniu z tempem rozwoju Polski. Tempo rozwoju Unii Europejskiej, do której aspirowaliśmy, jest jednym z najniższych w świecie. Powinniśmy być w strukturach europejskich, ale czy ślepo powinniśmy wykonywać biurokratyczne zalecenia, kogoś, kto rozwinął administrację i biurokrację do tak gigantycznych rozmiarów? Pozdrawiam.
      • palestrina2005 Re: UPR - wolność ekonomiczna obywatela 09.08.05, 19:22
        Ale UPR nie przekroczy progu. Nie marnuj głosu. Lepiej wybierz PO.
        Mnie też wkurzają podatki ale jestem realistą i nie wierzę że UPR wejdzie do
        Sejmu.
        • abram777 Re: UPR - wolność ekonomiczna obywatela 09.08.05, 20:38
          Chyba nie chciałbyś wiedzieć co myślę o PO i Waszym kandydacie, więc nie będę się wypowiadać. Przykro mi... Pozdrawiam
      • adariana Re: UPR - wolność ekonomiczna obywatela 09.08.05, 19:27
        Człowieku, żądasz niemożliwego, żądasz raju. Czy wierzysz, że ci urzędnicy, którzy maja ciepłe posadki zrezygnują z nich. Ja też będę głosować na UPR, chociaż nie wiem ilu marzycieli jest takich jak ty i ja. Pozdrawiam
    • basia.basia CUDOWNIE:) 09.08.05, 11:08
      www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050809/kraj_a_2-1.F.jpg
    • baretto run, forest run ... 09.08.05, 11:09
      i tak trzymać
      • muraszka1 Re: run, forest run ... 09.08.05, 11:29
        pan D.T.zamiast "komuny",ktora byla udzialem nas wszystkich?
        czy ma on,D.T. chociaz jakies swiatle zaplecze,
        ktore bedzie dzialalo zamiast niego?
        bo on,niestety bardzo przypomina mi Pawl..a:(
    • abram777 Korwin-Mikke - do boju... 09.08.05, 11:29
      Wykrzykiwanie nic nie znaczących haseł w końcu nudzi się wszystkim. Myślę, że zamiast tego, od czasu do czasu warto zwrócić uwagę na pewne dane statystyczne, na które należy spojrzeć z wielu stron. Jeśli zastanowić się nad tym, co osiągnęliśmy jako naród od czasu zwycięstwa "Solidarności", to tak naprawdę, nie możemy się chyba poszczycić wielkimi sukcesami, a wręcz przeciwnie. Robiąc coś, człowiek powinien okresowo zastanawiać się nad rezultatami swojej działalności. A jaki jest bilans tych 16 lat naszej "wolności"? Przemysł, banki, handel, jest rękach obcych grup kapitałowych, a więc zyski z ich działalności naturalnie zgarnia właściciel. Niebawem ziemia będzie sprzedawana obcokrajowcom, co może być naprawdę niebezpiecznym zjawiskiem, bowiem społeczeństwo polskie jest coraz biedniejsze. Biedota naszego społeczeństwa wynika głównie z tego, że polityka państwa rzekomo skierowana na opiekę nad obywatelem, ściąga z niego
      niezliczoną ilość podatków, składek, obciążając nimi pracownika i pracodawcę. Drobny przedsiębiorca nie chce zatrudniać nowych pracowników, bo od każdego musi płacić 700 zł na ZUS. Pracownik zamiast dużo zarabiać dostaje 622 zł minimalnego wynagrodzenia, bo resztę pochłaniają ustawowe koszty związane z ZUS. A ile wraca do pracownika? Przecież z jego składek musi utrzymać się rzesza urzędników, a gmachy ZUS otrzymują marmurowe zdobienia. Co by było, gdyby pracodawca i pracownik płacili symboliczne opłaty z tytułu działalności gospodarczej? Pracownik miałby więcej pieniędzy, a przedsiębiorca więcej mógłby przeznaczyć na inwestycje i nowe miejsca pracy. Pracownik, na przykład, wykupiłby sobie ubezpieczenie zdrowotne w firmie ubezpieczeniowej, a lekarz kłaniałby mu się wpół, aby ten chciał się leczyć u niego. Pieniądze pacjenta (z ubezpieczenia) szły by bezpośrednio do lekarza, z pominięciem ministerstw, szczebli wojewódzkich, powiatowych, gminnych administracji NFI, czy innych, gdzie są po prostu zżerane przez wysokie płace urzędników i korupcję... Większe pieniądze w ręku obywatela powodują wzrost koniunktury poprzez większe zakupy. Przedsiębiorcy więcej produkują i spada bezrobocie. Obecny system jest skierowany przeciw obywatelowi. Paradoksalnie państwo opiekuńcze doprowadza do zubożenia obywatela, a przy otwarciu na wolny rynek naszych przedsiębiorstw, banków, handlu, a wkrótce ziemi polskiej, po prostu nie będziemy w stanie utrzymać tych dóbr w naszych polskich rękach. Jest to bilans naszej wolności od 16 lat.
      Myślę, że warto zwrócić uwagę na to, że wszystko dzieje się to za zgodą obywateli. Obywatele idą do urn i nie zastanawiają się jakie mechanizmy prowadzą do ich biedy. I stąd ta bieda...
      • adariana Re: Korwin-Mikke - do boju... 09.08.05, 19:20
        Coś w tym jest. Popieram
    • maureen2 Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 11:32
      sondaż wydaje się być wiarygodny. Proszę o dostep do stołu montażowego,a
      wygram.
    • antipop Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 11:35
      no nareszcie. jedyny niekontrowersyjny i porzadny kandydat na prezydenta. oby
      tak do konca!
      • uu1 Re: Zaiste, szczególny rodzaj porządności. 09.08.05, 11:39
    • mojelisty Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 11:42
      Brawo Panie Prezydencie!!!
      • muraszka1 Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 11:48
        nie daj Boze nam miernego biernego,zachwyconego soba nieuka,przypadka :(
        • uu1 Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 11:50
          Bóg już tyle razy doświadczał ten grzeszny naród.
    • bindy_eye Goliszewski na start 09.08.05, 11:54
      a może by wyciagnąć z norki Goliszewskiego?
    • brynk Cimoszko - jeszcze masz czas wycofać sie z honorem 09.08.05, 11:58
      Chcesz byc wiarygodnym komuchem rnij tą prezydenturę pod nogi Kwachowi i
      złdziejom z sld . Nadchodzi nieuchronna śmierc przez zdechnięcie dla czerwonej
      zarazy rodem z sld i sdpl
    • thebigzumzum Roznica pomiedzy kaczkami:) 09.08.05, 12:01
      kaczynski chce rzucic kolo ratunkowe a tusk nauczyc plywac. to tak najogolniej
      rzecz biorac. kaczynski ma dobry gest ale tusk mysli bardziej realnie
      • uu1 Re: Roznica pomiedzy kaczkami:) 09.08.05, 12:58
        kaczynski ma dobry gest
        Co to u licha znaczy?
    • darek183 Czy polski prezydent może mieć na imię Donald ? 09.08.05, 12:17
      • uu1 Re: A premier nazywać się Rokita? 09.08.05, 12:22
        • thebigzumzum Re: A premier nazywać się Rokita? 09.08.05, 12:28
          moze :)
          • uu1 Re:O ile ma na imię Jasio, Marysia, Olaboga, Nicea 09.08.05, 13:00
      • liberus Lepszy Donald niż Włodzimierz 09.08.05, 17:36
        j.w.
    • sredni4 TUSK -PIES ŁAŃCUCHOWY(doberman) 09.08.05, 12:32
      W białoruskim Brześciu nad Bugiem Polacy mieli budować elektrociepłownię
      węglową. Węgiel miał być dostarczany z polskich kopalń. Na skutek
      żydokomunistycznej awantury i histerii, budowniczymi energetycznej inwestycji,
      mają być ci, którzy przegrali kontrakt - Niemcy lub Francuzi. Węgiel ma być
      dostarczany z Czech lub Rosji. Żydo-niemiecki lobbysta towarzysz Belka, zamiast
      walczyć o polskie interesy i pieniądze dla Polaków, postanowił z dramatycznie
      ubogich polskich finansów, przeznaczyć 950 tys. złotych na utworzenie
      białoruskiej radiostacji, walczącej z władzą w Mińsku Białoruskim. Dramat
      Polski pogłębia się. Wciąż rzekomo brakuje pieniędzy dla ciężko chorych
      pacjentów w polskich szpitalach, wciąż rzekomo nie ma pieniędzy na oświatę, dla
      matek samotnie wychowujących dzieci, na zakup nowoczesnego uzbrojenia itd, itp.
      Cóż, przetrwonić i rozgrabić można nawet wszystko. Na głupotę nie ma lekarstwa.
      Wygląda na to, że na zdradę narodowych interesów, nie ma go również. No, może
      za wyjątkiem mądrych wyborów, eliminujących profesjonalnych renegatów. Tusk i
      Belka żadnej różnicy
      • loquin.phd Brawo! 09.08.05, 13:11
        Tusk jest za slaby, zeby stawic czolo zydo-niemieckim zdrajcom, a PiS jest za
        glupi i poza tym w zmowie z GW. Razom itd.
        • travel_wawa Nie owijaj w bawełnę tylko odważnie... 09.08.05, 17:14
          ..powiedz, że najlepszym wyjściem dla Polski jest wstąpienie do ZBiR pod wodzą
          Wielkiego Dalekowzrocznego Przywódcy Aleksandra Łukaszenki...

Wtedy Polski węgiel jechałby bez postoju do Brześcia (poszerzonoby tory -
          roboty publiczne przy tych pracach), a górnicy fedrowaliby dzien i noc...

A co z pradem?
          Stworzononby specjalne gigantyczne bilboardy świetlne aby sława o Łukaszence
          widoczna była z dalekiego kosmosu...
    • maureen2 Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 12:40
      stół montażowy + ekipa, a zostanę prezydentem !!!! Koniecznie !!!
      • davidmors Re: Teza: Tusk pierwszy do koryta ! 09.08.05, 12:50
        Nie jestem pewien, czy ukradł już pierwszy milion.
        Wówczas byłby nobilitowanym kandydatem złodziejskiej PO.
    • anroko Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 12:52
      Ale sie cieszę!!! po raz pierwszy będę głosował na osobę która niewątpliwie
      zostanie Prezydentem :)
    • majak Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 12:59
      Ja też się cieszę! Niby to mała różnica - Kaczor (Donald) zamiast Kaczorów -
      ale naprawdę ta różnica to niebo a ziemia (odpowiednio) :-)
      • uu1 Re: Wolisz zostać na ziemi czy iść do nieba? 09.08.05, 13:01
    • magnusg PRECZ Z CIMO I JEGO SLD!!-dosc kopania tego narodu 09.08.05, 13:04
      i tego kraju przez klike komuchow i ich ukladziki.
    • jurek_k21 PRONIEMIECKA RZECZPOSPOLITA WOLI TUSKA !!!!!!! 09.08.05, 13:06
      kaczynski broni intereusu narodowego Polakow,
      kogo bedzie reprezentowal tusk jest zagadką
      jakoże skłania się on momentami do współpracy
      z komuną !
      i nie ma jasnego programu odnowy.
      pozatym nie ma pojęcia co począć z robieniem
      w konia Polski przez Frankoniemcy.
      • paola_23 Re: PRONIEMIECKA RZECZPOSPOLITA WOLI TUSKA !! 09.08.05, 13:09
        kaczynski to niech z bratem zajmie sie graniem w filmach bo rzadzenie to mu
        wogole nie idzie....
        a prezydent to bedzie z niego do niczego.
        PiS , LPR i Samoobrona to oszolomy!!!
    • jaslon TUSK! TUSK! TUST! TUSK! TUSK! TUST! TUSK! TUSK! TU 09.08.05, 13:12
      Skończyć z komuchokracją!!!!!

Niech żyje nowa antykomunistyczna lewica! Oby to ona rywalizowała z prawicą w
      następnych wyborach.

JA Slon
      • adariana Dostałeś czkawki? 09.08.05, 20:53
        Co to za lewica, która nawołuje do redukcji przywilejów pracowniczych? Czy aby uzyskać cel będziecie się chwytać wszystkich haseł z lewa i prawa?
    • ypako Re:sondażowa huśtawka 09.08.05, 13:21
      Na początku w sondażach prowadził szeryf Kaczyński-pewnie z braku wyrazistego
      konkurenta, po "wejściu smoka"-Cimoszewicz, którego wydawałoby się mocna
      pozycja, została osłabiona przez irytację smoka siusianiem piesków-zachował się
      zbyt poważnie, stanowczo, arogancko; te dwie silne, pewne siebie jednostki,
      archetypy amerykńskiej osobowości nie wiadomo dlaczego wyprzedził Donald, bo:
      Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta?
      Sondażyści kierują się mniejszym złem?
      Nie wiem, ale wyniki coraz bardziej mnie pasjonują i mi pasują.
      Teraz czas paanowania Henryki w sondażach.
    • me-e SONDAZE CHCIEJSTWA... 09.08.05, 13:26
      ...wszyscy tylko oby nie kaczynski po wyborczej dzisiaj rzepa a nawet jak sie
      nie da ukryc przewagi kaczynskiego to te tuby pisza ,ze do wyborow moze sie
      duzo zmienic...cimoszenko nie tak dawno mial 30 procent...to przypomina mi
      sondaze przed wyborami na prezydenta w-wy...tam kaczynski tez nie mial szans do
      olechowskiego w drugej turze...)))
    • legrange Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 13:46
      No to pójdziemy na wojnę tak czy siak. Kaczor ma na oku Rosję, a Donald
      Białoruś. A Polacy to jednak naród wybrany. Inaczej.
      • alfredkujot Re: Najnowszy sondaż: Tusk pierwszy 09.08.05, 14:29
        legrange napisał:

> No to pójdziemy na wojnę tak czy siak.

Zara a kiedy ? Juz zaczac czyscic giewerke ?Konserwy kupowac ?

Kaczor ma na oku Rosję, a Donald
        > Białoruś.

Jak ma na oku ? Z ktorej strony ?Albo jak ? Tzn ma ze najpierw wchodzi
        Donald na Bialorus i jak juz wejdzie to zara leci Kaczor na Ruskich ?
        Po koleji czy rownoczesnie beda wchodzic ?
        Bo jak rownoczesnie to Donald wchodzi i w Bialorusi zostaje a Kaczor
        leci dalej na Ruskich ?

A Polacy to jednak naród wybrany. Inaczej.

No dobra ,to ktory pierwszy bedzie wchodzil ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka