adalberto3 Ja już coś wiem ! 17.08.05, 15:54 Towarzysz W.C. powinien wrócić do Puszczy Białowieskiej i nie straszyć zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Odpowiedź na apel - TO JA za tym stoję !!!!!!!!!!! 17.08.05, 16:02 Wzruszył mnie ten apel, więc postanowiłem na niego odpowiedzieć: To Ja za tym wszystkim stoję. To Ja namówiłem tą biedną ciężarną kobietę do składania zeznań obciążających Pana Towarzysza. Towarzyszu przebaczycie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Odpowiedź na apel - TO JA za tym stoję !!!!!! 17.08.05, 16:03 palestrina2005 napisał: > Wzruszył mnie ten apel, więc postanowiłem na niego odpowiedzieć: > To Ja za tym wszystkim stoję. > To Ja namówiłem tą biedną ciężarną kobietę do składania zeznań obciążających > Pana Towarzysza. Kostek ?? To naprawdę Ty ?? > Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Odpowiedź na apel - TO JA za tym stoję !!!!!! 17.08.05, 18:16 a ja im to kserowałem :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Odpowiedź na apel - TO JA za tym stoję !!!!!! 17.08.05, 18:20 adam_l27 napisał: > a ja im to kserowałem :)))))))))))))) Ty lobuzie, a ja sie pytalem kto za mnie odwalil ta robote :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk czy WC jest zonaty , rozwiedziony ... niech .... 17.08.05, 16:05 ..zademonstruje swoją babe , niech sie pochwali swoja laleczką .... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: czy WC jest zonaty , rozwiedziony ... niech 17.08.05, 16:07 brynk napisał: > ..zademonstruje swoją babe , niech sie pochwali swoja laleczką .... Oj widzę, że pani Kaczyńska Cie nie podnieciła i szukasz mocniejszych wrażeń.... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: czy WC jest zonaty , rozwiedziony ... niech 17.08.05, 16:11 mysle, ze to ladnie o nim swiadczy, ze zony w to bagno nie chce mieszac. bo by zaraz pan roman giertych znalazl dwudziestu swiadkow, wymachujacych kserokopiami i zaklinajacych sie na boga ze widzieli jak robila sobie szesc skrobanek, czcila szatana i kradla batoniki z supermarketu. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x ps. 17.08.05, 16:12 mowic o zonie marszalka sejmu laleczka to jakos nieelegancko, niezaleznie od pogladow politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: ps. 17.08.05, 16:14 panna_x napisała: > mowic o zonie marszalka sejmu laleczka to jakos nieelegancko, niezaleznie od > pogladow politycznych. brynk i tak był grzczny...generalnie bardziej chamskie teksty wali...chyba mu coś na uspokojenie dali...wreszcie..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: ps. 17.08.05, 18:19 chyba przesadzasz X :) bierzesz wszystko tak serio ? współczuję :D Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: czy WC jest zonaty , rozwiedziony ... niech 17.08.05, 16:11 brynk napisał: > ..zademonstruje swoją babe , niech sie pochwali swoja laleczką .... Na potrzebe kampanii kwasnieska powiedzila ze mu za twarz bedzie robic :-))) Cimoszewiczowi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:05 Ktoś kto od dziecka był w PZPR i do końca , to taki ktoś po zmianie poglądów nadaje się tylko do kuracji korygującej równowagę osobowości, a nie do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: Ciekawe czy L. Miller coś o tym wie........ 17.08.05, 16:07 Może jego by WC zapytał, być moze pan premier też coś słyszał na ten temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:08 tylko krowa pogladow nie zmienia. a ja cos czuje, ze gdy tylko PiS dorwie sie do wladzy zobaczymy sami, czy w ogromie swoich paskudztw PZPR nie dorowna. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:16 panna_x napisała: > tylko krowa pogladow nie zmienia. a ja cos czuje, ze gdy tylko PiS dorwie sie > do wladzy zobaczymy sami, czy w ogromie swoich paskudztw PZPR nie dorowna. Tymasz racje niech zyje pzpr-sld, po co nam wybory i brudne niekulturalne kampanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:18 alfredkujot napisał: > . > > Tymasz racje niech zyje pzpr-sld, po co nam wybory i brudne > niekulturalne kampanie? Po co Ci wybory z kulturalnymi kampaniami, co ?? Nie mógłbys wtedy z błotem nikogo mieszać.... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:18 wybory beda i bedzie niespodzianka, bo PiS kroczy droga wytyczona przez PZPR- ruina gospodarki plus ograniczenie demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:19 panna_x napisała: > wybory beda i bedzie niespodzianka, bo PiS kroczy droga wytyczona przez PZPR- > ruina gospodarki plus ograniczenie demokracji. Skad wiesz ?z wyborczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:20 alfredkujot napisał: > panna_x napisała: > > > wybory beda i bedzie niespodzianka, bo PiS kroczy droga wytyczona przez P > ZPR- > > ruina gospodarki plus ograniczenie demokracji. > > Skad wiesz ?z wyborczej ? Z historii, któraa lubi sie powtarzać...... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:24 mangold napisał: > alfredkujot napisał: > > > panna_x napisała: > > > > > wybory beda i bedzie niespodzianka, bo PiS kroczy droga wytyczona p > rzez P > > ZPR- > > > ruina gospodarki plus ograniczenie demokracji. > > > > Skad wiesz ?z wyborczej ? > > Z historii, któraa lubi sie powtarzać...... A co powtarza cimoszewicz aktualnie wiesz ? > > Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:25 alfredkujot napisał: > > A co powtarza cimoszewicz aktualnie wiesz ? > > > > Oświeć mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:26 kujot! nie wychylaj się bo wypadniesz... Wyjesz jak kojot a masz się za kujona Tfu, coś mi tu nie gra... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Struś Pedziwiatr zawsze górą !!!! 17.08.05, 16:27 sclavus napisał: > kujot! nie wychylaj się bo wypadniesz... > Wyjesz jak kojot a masz się za kujona Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:29 sclavus napisał: > kujot! nie wychylaj się bo wypadniesz... > Wyjesz jak kojot a masz się za kujona > Tfu, coś mi tu nie gra... No bo to juz tak maja niektorzy ze im nie gra takie sb-ckie kloniki Ja wiem kiedys to by sie dziadkowi" pomoglo" wypasc przez okno ..... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:24 z telewizji :P telewizja nie klamie :) a tak powaznie to z tego, ze w warszawie rzadzanej prez pana kaczynskiego wolno organizowac manifestacje wylacznie zgodne z pogladami wladz plus z tego, w jaki sposob panowie poslowie z pisu w sejmie glosuja. ale to chyba nie ten watek, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:24 panna_x napisała: > tylko krowa pogladow nie zmienia. a ja cos czuje, ze gdy tylko PiS dorwie sie > do wladzy zobaczymy sami, czy w ogromie swoich paskudztw PZPR nie dorowna. Planami już dorównuje... przeczytaj sobie projekt ich konstytucji dla czwartej.... Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:27 o, to oni maja jakis program? :) tak dlugo czekalam az sie w zakladce program cos na www.lechkaczynski.pl pojawi ze stracilam wiare :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:28 oj, znowu. "Już wkrótce dostępny będzie szczegółowy program wyborczy kandydata na Urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej - Lecha Kaczyńskiego." chyba przed wyborami sobie nie poczytamy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:28 panna_x napisała: > o, to oni maja jakis program? :) To narazie ich wielka tajemnica, żeby potencjalnych wyborców nie spłoszyć..a po wyborach to juz można śrube docisnąć ..hehe Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:30 panna_x napisała: > o, to oni maja jakis program? :) tak dlugo czekalam az sie w zakladce program > cos na www.lechkaczynski.pl pojawi ze stracilam wiare :) Nie PROGRAM, nie!!! Mają projekt konstytucji dla czwartej rzeczypospolitej (przykro mi, ale o rzeczypospolitej Kaczorów nie da się pisać z dużej litery, tak jak na to zasługuje ta trzecia)... Zmienili kolor z czerwonego na czarny, trochę czarnym dołożyli przywilejów, azeby zaś to wszystko się bilansowało, sreślili demokrację... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 18:25 X SLD na przykład miało program a w nim likwidację kas chorych, mam nadzieję że Ty jeszcze zdrowa bo jak nie to już współczuję :/ Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 18:22 Ty się tak tego PiSu nie obawiaj X i to przeżyjemy ;) Chyba że naprawdę wolisz zachować to co mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: powiedzcie - czy jestem kameleonem ? 17.08.05, 16:22 wojtek2784 napisał: > Ktoś kto od dziecka był w PZPR i do końca , to taki ktoś po zmianie poglądów > nadaje się tylko do kuracji korygującej równowagę osobowości, a nie do polityki > . A ktoś, kto dzieckiem łeb urwał hydrze, to co??? (myślę o Giertychu i giertychopodobnych) Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:09 Spuść Pan wodę w WC bo śmierdzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:09 papa_s napisał: > Spuść Pan wodę w WC bo śmierdzi:) To może WC kaczke powiesić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:18 Eee, Cimkokoko, już Ci nic nie pomoże. Przecwaniłeś z tym robieniem za maklera dla swoich dzieci. I drobne cwaniactwa się mszczą. Jesteś małostkowy wszarzyk i pazerny głupawo jak prawie każdy ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:21 przepraszam, zaszla pomylka. rozkulaczanie i nienawisc ku kapitalistom zywiona dzis niemodne, lepiej powiedz, ze wspolpracowal z sb :) Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:23 Nie rozumiem. Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:34 a to, ze ludzi, ktorzy nie dosc, ze maja pieniadze to jeszcze potrafia je zainwestowac nienawidzilo sie ponad piecdziesiat lat temu. teraz obiegowa opinia jest taka, ze raczej w zaradnosci nie ma niczego zlego. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:37 panna_x napisała: > a to, ze ludzi, ktorzy nie dosc, ze maja pieniadze to jeszcze potrafia je > zainwestowac nienawidzilo sie ponad piecdziesiat lat temu. teraz obiegowa > opinia jest taka, ze raczej w zaradnosci nie ma niczego zlego. Przeczytaj to jeszcze raz co napisałaś, uważnie, w stosunku do kogo. I sprawdź co oznacza słowo zaradność, bo nim nie każde złodziejstwo można przykryć Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:39 kuuba napisał: > panna_x napisała: > > > a to, ze ludzi, ktorzy nie dosc, ze maja pieniadze to jeszcze potrafia je > > > zainwestowac nienawidzilo sie ponad piecdziesiat lat temu. teraz obiegowa > > > opinia jest taka, ze raczej w zaradnosci nie ma niczego zlego. > > > Przeczytaj to jeszcze raz co napisałaś, uważnie, w stosunku do kogo. I sprawdź > co oznacza słowo zaradność, bo nim nie każde złodziejstwo można przykryć > A dlaczegóż to tak od razu szczekać o złodziejstwie??????????????????? Masz coś na sumieniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:41 sumieniem komunisty jest drugi komunista. Ja poprostu wiem jak się uwłaszczałem na państwowym majątku nie mylić z jego budowaniem - Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:44 kuuba napisał: > sumieniem komunisty jest drugi komunista. Ja poprostu wiem jak się uwłaszczałem > > na państwowym majątku nie mylić z jego budowaniem - Brak odpowiedzi - wnioskuję, że nie masz wystarczająco dużo lat, żeby mieć te twoje doświadczenia... No cóż, piesek ugryźć nie może to obsikuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:56 > Brak odpowiedzi - wnioskuję, że nie masz wystarczająco dużo lat, żeby mieć te > twoje doświadczenia... No cóż, piesek ugryźć nie może to obsikuje... Czytaj ze zrozumieniem,to znajdziesz odpowiedź,no chyba, że oczywistych prawd nie chce sie przyjąć do wiadomości. Ja to rozumiem aż za dobrze a co do wieku to powiem Ci, że jeszcze w czasach "realnego-socjalizmu" prowadziłem już swój interes, a jak Ci może wiadomo wówczas nie każdy mógł dostąpić takiego zaszcztu. Więc pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:41 a kto, co i komu ukradl? cos przegapilam chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 17.08.05, 16:37 zhk napisał: > Nie rozumiem. Co ma piernik do wiatraka? W pierniku jest R, w wiatraku jest R.... A w ZHK nie ma - rozumiesz już? Jak nie , to będzie ci ciężko w dalszym życiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
tukan6 Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:24 Żałosny jesteś WC, twoja arogancja i buta przekroczyła wszelkie granice przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk TAK TAK 17.08.05, 16:27 Wstyd mu się przyznać, że cwaniaczył małostkowo z tym "maklerowaniem" w imieniu dzieci. Bo to małostkowa wsiowa pazerność, a nie przystoi "mężowi stanu" za jakiego sięten megaloman uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:28 tukan6 napisał: > Żałosny jesteś WC, twoja arogancja i buta przekroczyła wszelkie granice > przyzwoitości. ============================================================================ Ciągle te wartosci chrzescijanskie (WC) Ktos juz na to zwrocil uwage! Oj, "prawiczki", boicie sie Cimoszewicza. Dlaczego? Głowy predzej bedzie ucinac prawica. A kieszenie opróżniac - takze.Po ile teraz euro? Ile zlotowek? A ile było, gdy padał Buzek? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk TAK TAK 17.08.05, 16:31 No właśnie, Tuwim dobrze gadał. Jakoś po komuchach łzy mi się nie cisną na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: TAK TAK 17.08.05, 16:40 zhk napisał: > No właśnie, Tuwim dobrze gadał. Jakoś po komuchach łzy mi się nie cisną na oczy > . A co ty wiesz o komuchach??? Jakie masz doświadczenie z komuchami???? Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 17:27 Czy Ty coś sugerujesz, cytując Tuwima? Myślisz o Olejniczaku, Joli i całym towarzystwie? Żaden przeciwnik WC nie ma aż tak czarnych myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 18:35 WC fajnie brzmi JB :) A głów nie utnie Ci ani prawica ani lewica. Zresztą skąd ta pewność że lewica mniej obcina ? Mam wrażenie że w ostatnich 50 latach w naszych rejonach obcinała lewica PZPR-owska. Mylę się ? Skąd więc te obawy o wycinkę ? Głęboko zakorzeniona nienawiść do kościoła i rozpowszechniane w PRLu jego "inkwizycje". Ale nie zapominaj że w PRL-u także dbano o poglądy. Za wszystkim stoją tylko ludzie ;) Wiesz dlaczego WC nie wygra ? Bo nie umie być pokorny. Zgubiła go pewność. Nawet teraz stawia pod ścianą Tuska i Kaczyńskiego, zapomina tylko o jednym - ON NIE JEST JUŻ LIDEREM W KAMPANII - NIE ROZDAJE JUŻ KART. Im prędzej sobie to uświadomi tym lepiej dla niego. Pora zmienić własną kampanię.... Cena Euro nie ma z tym wiele wspólnego, reformy Buzka dawały większe nadzieje na zamknięcie dziury budżetowej niż te fikcyjne ruchy teraz. Obecnie wszystko zamiata się pod dywan... Odpowiedz Link Zgłoś
siersciuchjebany Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:27 Ja np wiem jak to się robi... i moge powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas APEL DO CIMOSZEWICZA. 17.08.05, 16:34 Towarzyszu Cimoszewicz!!! Jeśli masz choć odrobinę przyzwoitości i honoru to wycofaj się z walki wyborczej. Wiem ,że tego nie uczynisz ,bo jesteś bezczelnym komunistycznym draniem. Ale tak sobie zaapelowałem. Dla jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: APEL DO CIMOSZEWICZA. 17.08.05, 16:43 mordzinas napisał: > Towarzyszu Cimoszewicz!!! > > Jeśli masz choć odrobinę przyzwoitości i honoru to wycofaj się z > walki wyborczej. > Zanim ci cokolwiek udowodnią.... Najbardziej prawdopodobne jest to, że ci niczego nie udowodnią a wręcz przeciwnie... ale ty już będziesz wycofany... Oj widzę tu logikę Kaczorów... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: APEL DO CIMOSZEWICZA. 17.08.05, 16:47 sclavus napisał: > mordzinas napisał: > > > Towarzyszu Cimoszewicz!!! > > > > Jeśli masz choć odrobinę przyzwoitości i honoru to wycofaj się z > > > walki wyborczej. > > > Zanim ci cokolwiek udowodnią.... > Najbardziej prawdopodobne jest to, że ci niczego nie udowodnią a wręcz > przeciwnie... ale ty już będziesz wycofany... > Oj widzę tu logikę Kaczorów... A ja "dlalektyke" lewej lwizny tu widze. Malo juz sie napatrzylismy i nasluchalismy na "taniec i spiew" cimoszewicza ? Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:32 Masz wyjatkowe i pryncypialne(...)metody kwalifikujące na tchorzy i ..., Skoro nie dostrzegasz w tym co robi Pan Roman Giertych odwagi, to polemika z Toba nie ma sensu. Przywołwm tym wszystkim, którzy( tak jak Ty) rozgrzeszyli swojego idola-WC pewne zapisy prawne, ktore wpisują się w operacje jakich dokonał z rodziną. Pamiętacie, że Pan W.C.nie przyznał się do pożyczki. Skoro było tak jak Pan W.C. tłumaczy to pozostaje jeszcze jedna forma-darowizna, o której poniżej" >>> 9'637 zł można przekazać w formie darowizny nieopodatkowanej. Kwota ta została określona w art.9 ust.1 ustawy z dnia 28 lipca 1983r. o podatku od spadków i darowizn (t. jedn. Dz. U. z 2004r., Nr 142, poz.1514, z późn. zm.). Nie ma znaczenia cel, na jaki darowizna jest przekazywana, toteż można go w umowie nie wykazywać. Ważne jest, że darowiznę taką można przekazać bez podatku raz na sześć lat, zgodnie z postanowieniami art.9 ust.2 tej ustawy. Obdarowany może otrzymać takich darowizn więcej, ale od różnych osób, za każdym razem jeden raz na sześć lat w stosunku do każdego darczyńcy. Zatem obdarowany może otrzymać wielokrotność kwoty 9'637zł od wielu darczyńców. Jeżeli darczyńca będzie pochodzić z innej grupy podatkowej, kwota nieopodatkowana będzie w przypadku darowizny otrzymanej od niego niższa. 9'637 zł można przekazać w formie nieoprocentowanej pożyczki od osoby z I grupy podatkowej w podatku o spadku i darowizn. Taka nieoprocentowana pożyczka nie rodzi po stronie dającego pożyczkę obowiązku zapłaty podatku dochodowego, a ponadto pożyczka, nawet oprocentowana, mieszcząca się w limicie nieopodatkowanej darowizny, korzysta ze zwolnienia w podatku od czynności cywilnoprawnych, zgodnie z art.9 ust.10 lit.c) ustawy z dnia 9 września 2000r. o podatku od czynności cywilnoprawnych (Dz. U. z 2000r., Nr 86, poz.959 z późn. zm.). Pożyczka taka może być udzielona raz na sześć lat. Oczywiście nie ma przeszkód, aby otrzymać więcej takich pożyczek od większej ilości osób, ale pożyczkodawcą zawsze musi być osoba zaliczana do I grupy w podatku od spadków i darowizn. Prawo zna jeszcze inne formy darowizn w celach obejścia zobowiązania podatkowego. O tych może potem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:35 A co Ty jej tłumaczysz, w jej główce tylko lewostronny ruch obowiązuje Odpowiedz Link Zgłoś
pterodaktyl59 Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:35 A może to sztab Cimoszewicza przygotował "fałszywkę" i podesłał swoją pracownicę jak Skuba barna smokowi wawelskiemu??? Polityków stać na wszystko. żeby tylko dobrać się do władzy, szczególnie jak się tą "władzą" zawsze było. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:42 Oczywiście a brat Roger sam się pchnął nożem, żeby zwalić wszystko na Bogu ducha winną Rumunkę i storpedować wejście Rumunii Do EU. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Najgorsze jest to, że przyszły Sejm 17.08.05, 16:46 bedzie wygladać jak ta komisja...tylko razy 100 strach sie bać.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Najgorsze jest to, że przyszły Sejm 17.08.05, 16:48 mangold napisał: > bedzie wygladać jak ta komisja...tylko razy 100 strach sie bać.... A cos ty taki plochliwy ? Ja tam sie nie mam czego bac ale rozumiem lewa lewizne ze sie boji... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Najgorsze jest to, że przyszły Sejm 17.08.05, 16:51 alfredkujot napisał: > mangold napisał: > > > bedzie wygladać jak ta komisja...tylko razy 100 strach sie bać.... > A cos ty taki plochliwy ? > Ja tam sie nie mam czego bac ale rozumiem lewa lewizne ze sie boji... Wstyd wielki bedzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Najgorsze jest to, że przyszły Sejm 17.08.05, 16:56 alfredkujot napisał: > mangold napisał: > > > bedzie wygladać jak ta komisja...tylko razy 100 strach sie bać.... > A cos ty taki plochliwy ? > Ja tam sie nie mam czego bac ale rozumiem lewa lewizne ze sie boji... Tobie nie tylko korepetycji z frazeologii trzeba ale i z ortografii... A może z całości języka polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Najgorsze jest to, że przyszły Sejm 17.08.05, 16:59 sclavus napisał: > alfredkujot napisał: > > > mangold napisał: > > > > > bedzie wygladać jak ta komisja...tylko razy 100 strach sie bać... > . > > A cos ty taki plochliwy ? > > Ja tam sie nie mam czego bac ale rozumiem lewa lewizne ze sie boji... > > > Tobie nie tylko korepetycji z frazeologii trzeba ale i z ortografii... > A może z całości języka polskiego... No .... Ale tobie to juz nic niestety nie pomoze.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Najgorsze jest to, że przyszły Sejm 17.08.05, 17:02 alfredkujot napisał: > > Ale tobie to juz nic niestety nie pomoze.... I kto to mówi? kujot, kojot, kujon... eh diabli nadali i tylko oni wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ciekawe czyje jest dziecko ?????????? 17.08.05, 16:49 Najbardziej interesującym wątkiem tej gigantycznej wręcz afery majątkowej, jest nienarodzone dziecko. Czyje ono jest? nikt w GW tego nie napisał. Media ogólnie milczą na ten temat. A może to zemsta biednej kobiety za nieuznane ojcostwo Towarzysza?????? HEHEHE.... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Broniłeś Matki-Polki , a teraz sie czepiasz ?? 17.08.05, 16:50 palestrina2005 napisał: > Najbardziej interesującym wątkiem tej gigantycznej wręcz afery majątkowej, jest > > nienarodzone dziecko. > Czyje ono jest? nikt w GW tego nie napisał. > Media ogólnie milczą na ten temat. > A może to zemsta biednej kobiety za nieuznane ojcostwo Towarzysza?????? > > HEHEHE.... Ch** Cie to powinno obchodzić..... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ale słownictwo? 17.08.05, 16:55 Towartzyszu. Co za słownictwo. Tak wulgarne posty powinno się usuwać. Jestem głęboko zasmucony tym słownictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ale słownictwo? 17.08.05, 17:07 palestrina2005 napisał: > Towartzyszu. Co za słownictwo. > Tak wulgarne posty powinno się usuwać. Jestem głęboko zasmucony tym słownictwem > . Musiałeś nieźle mangolda z równowagi wyprowadzić... Już bardzo wyprowadzony, używa tylko sarkazmu i, ewentualnie cynizmu... Podałeś sięgdzieś tam za specjalistę no i... udało ci się... A mangoldowi wcale się nie dziwię... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ale słownictwo? 17.08.05, 17:11 sclavus napisał: > > Musiałeś nieźle mangolda z równowagi wyprowadzić... > Już bardzo wyprowadzony, używa tylko sarkazmu i, ewentualnie cynizmu... > Podałeś sięgdzieś tam za specjalistę no i... udało ci się... > A mangoldowi wcale się nie dziwię... Przeca ta kobieta wiele dobrego dla nich zrobiła, a teraz tak jej sie odwdzieczaja...zal mi jej i zamierzam jej bronić przed takimi insuacjami.... Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Ło Matko 17.08.05, 16:59 wpis faktycznie nie za madry, ale żeby tak bluźnić??? To cały elektorat towaszysza tak ma??? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ło Matko 17.08.05, 17:01 kuuba napisał: > wpis faktycznie nie za madry, ale żeby tak bluźnić??? To cały elektorat > towaszysza tak ma??? Nie przeszkadza Ci głupie pytanie ; czyje to dziecko ? które nic nie wnosi do dyskusji, tylko ch** sie czepiasz, jak by to było w tym wypadku najgorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Jestem zbulwersowany 17.08.05, 17:07 Należy wykasowywać takie posty... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jestem zbulwersowany 17.08.05, 17:09 palestrina2005 napisał: > Należy wykasowywać takie posty... Jak ten twój??? Jestem za!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Jestem zbulwersowany 17.08.05, 17:10 Posty z niecenzuralnymi wyrazami. Ja nie używam takich wyrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jestem zbulwersowany 17.08.05, 17:13 palestrina2005 napisał: > Posty z niecenzuralnymi wyrazami. > Ja nie używam takich wyrażeń. Głupota sięga bruku... a to już nie TUMAŃSATWO, to coś o wiele gorszego... Pokryguj się jeszcze troszeczkę, może ci ulży... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Lepiej zakrzyknąć i ch** niz robić to co Ty !!! 17.08.05, 17:14 palestrina2005 napisał: > Posty z niecenzuralnymi wyrazami. > Ja nie używam takich wyrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: Ło Matko 17.08.05, 17:13 mangold napisał: > kuuba napisał: > > > wpis faktycznie nie za madry, ale żeby tak bluźnić??? To cały elektorat > > towaszysza tak ma??? > > Nie przeszkadza Ci głupie pytanie ; czyje to dziecko ? które nic nie wnosi do > dyskusji, tylko ch** sie czepiasz, jak by to było w tym wypadku najgorsze... Toc przecie napisałem, że wpis nie za mądry Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ło Matko 17.08.05, 17:16 kuuba napisał: > mangold napisał: > > > kuuba napisał: > > > > > wpis faktycznie nie za madry, ale żeby tak bluźnić??? To cały elekt > orat > > > towaszysza tak ma??? > > > > Nie przeszkadza Ci głupie pytanie ; czyje to dziecko ? które nic nie wnos > i do > > dyskusji, tylko ch** sie czepiasz, jak by to było w tym wypadku najgorsze > ... > > > Toc przecie napisałem, że wpis nie za mądry Sorry, nie doczytałem..ale bardziej chyba ch** cie ubódł..dzieki temu możesz pisac o chamskim elektoracie Cimoszewicza P.S. Głosuje na Borowskiego :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba No cóż. Twój problem. 17.08.05, 17:21 Nie daleko pada jabłko od jabłoni.Ale przynajmniej zewnętrznie nie taki oschły bufon. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: No cóż. Twój problem. 17.08.05, 17:23 kuuba napisał: > Nie daleko pada jabłko od jabłoni.Ale przynajmniej zewnętrznie nie taki oschły > bufon. Dziewica Orleańska ?? Tobie nie zdarza się przeklnać widząc totalna głupotę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: No cóż. Twój problem. 17.08.05, 17:31 mangold napisał: > Dziewica Orleańska ?? Tobie nie zdarza się przeklnać widząc totalna głupotę ?? I to jak cholera, ale tym razem to Ciebie przyłapali. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: No cóż. Twój problem. 17.08.05, 17:33 kuuba napisał: > mangold napisał: > > > Dziewica Orleańska ?? Tobie nie zdarza się przeklnać widząc totalna głupo > tę ?? > > I to jak cholera, ale tym razem to Ciebie przyłapali. > Specjalnie dałem sie przyłapać, żeby swoje oburzenie zaakcentować....przeca nikt mnie na forum nie widzi a buźką (;-(() nie dało sie wyrazić całej mojej dezaprobaty.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ło Matko 17.08.05, 17:05 kuuba napisał: > wpis faktycznie nie za madry, ale żeby tak bluźnić??? To cały elektorat > towaszysza tak ma??? Q ja, widzisz, za demokracją jestem całym sercem... A TUMAŃSTWO uwypuklam... Polecam się... Odpowiedz Link Zgłoś
w.cimoszenko Zaprzeczam jakobym był ojcem 17.08.05, 16:53 Nie łączyła mnie z tą kobietą żadna zażyłość. Stosunki nasze były czysto zawodowe. Nie wiem czyje to dziecko. Wszelkie insynuacje na ten temat uważam za obrzydliwe ujadanie sikających piesków. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ciekawe czyje jest dziecko ?????????? 17.08.05, 17:01 palestrina2005 napisał: > Najbardziej interesującym wątkiem tej gigantycznej wręcz afery majątkowej, jest > > nienarodzone dziecko. > Czyje ono jest? nikt w GW tego nie napisał. > Media ogólnie milczą na ten temat. > A może to zemsta biednej kobiety za nieuznane ojcostwo Towarzysza?????? > > HEHEHE.... Bardziej byłbym za tym, że to brat przyrodni Miodowicza tak ją urządził - to byłby jednocześnie dowód na to, że ta prowokacja była planowana od dawna... To, że zaawansowana ciąża zbiegła się z kandydaturą Cimoszewicza a przedewszystkiem z procentem poparcia, było tylko na rękę prowokatorom... Wkroczenie do akcji - jakżeż przypadkowe - Miodowicza, może spowodować, że IIIRP przestanie istnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Ciekawe czyje jest dziecko ?????????? 17.08.05, 17:05 A ja myślę że to jednak spisek SLD. Może gej Nałęcz (sam to powiedział) uprawiał seks grupowy z całym MSZtem a na orgii była ta biedna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ciekawe czyje jest dziecko ?????????? 17.08.05, 17:06 palestrina2005 napisał: > A ja myślę że to jednak spisek SLD. > Może gej Nałęcz (sam to powiedział) uprawiał seks grupowy z całym MSZtem a na > orgii była ta biedna kobieta. Kto Cie tak "upalił"?? SLD ?? Cimoszewicz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ciekawe czyje jest dziecko ?????????? 17.08.05, 17:11 palestrina2005 napisał: > A ja myślę że to jednak spisek SLD. > Może gej Nałęcz (sam to powiedział) uprawiał seks grupowy z całym MSZtem a na > orgii była ta biedna kobieta. No comment I jeszcze raz nie dziwię się mangoldowi... Odpowiedz Link Zgłoś
lucek20 Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 16:56 Cimoszewicz właśnie strzelił sobie samobója i praktycznie przypieczętował swoją porażkę. A jutra będzie znów płakał że prasa po nim jedzie a społeczeństwo z niego drwi. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Teraz wszyscy się z niego śmieją 17.08.05, 16:57 Po prostu Archiwum X Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Teraz wszyscy się z niego śmieją 17.08.05, 17:18 palestrina2005 napisał: > Po prostu Archiwum X A miałeś iść do domu.... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Teraz wszyscy się z niego śmieją 17.08.05, 17:21 sclavus napisał: > palestrina2005 napisał: > > > Po prostu Archiwum X > > A miałeś iść do domu.... On mieszka vis-a-vis swojego sztabu wyborczego...teraz bedzie z domu klikał ( i ch**..) Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 BÓG JEST MIŁOŚCIĄ.......!!!!!!!!!! 17.08.05, 16:59 Wszystkim "miłującym bliżniego swego pseudo katolikom" z tego forum i tym którzy nie znają miłości w Bogu polecam słowa śp.Brata Rogera z Taize .Po śmierci naszego papieża - Jana Pawła II zastanawialiśmy się co z jego nauk wyniesiemy ? jak widac nic !!!!!!! -nienawiść do blizniego bierze górę a słowo miłość w znaczeniu duchowym jest nic nie znaczącym pojęciem . Mały cytat....... Słowo "pojednanie" to chyba klucz do zrozumienia Taizé? Potrzeba wysiłku, żeby je zrozumieć, bo ono należy do słów bardzo mocnych, dobijających się do serca. Wejdzie tam, gdy będziemy nim żyć, gdy będzie nam zależało na pojednaniu, które jest przede wszystkim przebaczeniem. Ten, kto kocha, kto nie pozwala zranić się tym, którzy go urażają, ten zajdzie bardzo daleko. Chrystus mówi w Ewangelii: Kiedy wspomnisz, że brat twój, ktokolwiek, ma coś przeciwko tobie, najpierw idź i pojednaj się z bratem swoim. Pogódź się ze swoim przeciwnikiem szybko! Jezus nie mówi: "Odłóż na później!", tylko: "Najpierw, nie zwlekając, idź się pojednać!" św. Ambroży z Mediolanu napisał w czwartym wieku: Zacznijcie dzieło pokoju w sobie, byście sami byli napełnieni pokojem. Trzeba starać się o pokój w sobie, on pozwoli nam nieść go innym. To jest jak ponowne narodziny czegoś w najskrytszej głębi każdego człowieka. Kto szuka takiego pokoju, może tylko uważnie wsłuchiwać się w słowa Chrystusa, wzywającego w Kazaniu na Górze do wzajemnej miłości i zachowania serca prostego. Ono, dzięki temu, nie zamknie się na przebaczenie i miłość. Bo czy bez miłości i przebaczenia, można sobie wyobrazić przyszłość pokoju na ziemi i przyszłość kogokolwiek z nas? a reszta pod adresem: wiadomosci.onet.pl/1241978,2678,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ.......!!!!!!!!!! 17.08.05, 17:02 milo_1 napisał: > Wszystkim "miłującym bliżniego swego pseudo katolikom" z tego forum i tym którz > y > nie znają miłości w Bogu polecam słowa śp.Brata Rogera z Taize .Po śmierci > naszego papieża - Jana Pawła II zastanawialiśmy się co z jego nauk wyniesiemy > ? Ty sobie mordy JPII nie wycieraj i katolikami. To nie sa sprawy koscielne, ani chrzescijanskie . To sa sprawy dla prokuratora, sedziego i komisji. Wiara dobrych ludzi nie bedzie wykorzystywana przez oszustow i zlodzieji. > jak widac nic !!!!!!! -nienawiść do blizniego bierze górę a słowo miłość w > znaczeniu duchowym jest nic nie znaczącym pojęciem . > > Mały cytat....... > > Słowo "pojednanie" to chyba klucz do zrozumienia Taizé? > > Potrzeba wysiłku, żeby je zrozumieć, bo ono należy do słów bardzo mocnych, > dobijających się do serca. Wejdzie tam, gdy będziemy nim żyć, gdy będzie nam > zależało na pojednaniu, które jest przede wszystkim przebaczeniem. Ten, kto > kocha, kto nie pozwala zranić się tym, którzy go urażają, ten zajdzie bardzo > daleko. Chrystus mówi w Ewangelii: Kiedy wspomnisz, że brat twój, ktokolwiek, m > a > coś przeciwko tobie, najpierw idź i pojednaj się z bratem swoim. Pogódź się ze > swoim przeciwnikiem szybko! Jezus nie mówi: "Odłóż na później!", tylko: > "Najpierw, nie zwlekając, idź się pojednać!" św. Ambroży z Mediolanu napisał w > czwartym wieku: Zacznijcie dzieło pokoju w sobie, byście sami byli napełnieni > pokojem. Trzeba starać się o pokój w sobie, on pozwoli nam nieść go innym. To > jest jak ponowne narodziny czegoś w najskrytszej głębi każdego człowieka. Kto > szuka takiego pokoju, może tylko uważnie wsłuchiwać się w słowa Chrystusa, > wzywającego w Kazaniu na Górze do wzajemnej miłości i zachowania serca prostego > . > Ono, dzięki temu, nie zamknie się na przebaczenie i miłość. Bo czy bez miłości > i > przebaczenia, można sobie wyobrazić przyszłość pokoju na ziemi i przyszłość > kogokolwiek z nas? > > a reszta pod adresem: > wiadomosci.onet.pl/1241978,2678,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ.......!!!!!!!!!! 17.08.05, 17:23 Dobrze powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ.......!!!!!!!!!! 17.08.05, 17:24 alfredkujot napisał: > Ty sobie mordy JPII nie wycieraj i katolikami. > To nie sa sprawy koscielne, ani chrzescijanskie . > To sa sprawy dla prokuratora, sedziego i komisji. > Wiara dobrych ludzi nie bedzie wykorzystywana przez > oszustow i zlodzieji. Nooo taaaaaaaaa... Czyli ani Giertych ani Wasserman ani Macierewicz a już tym bardziej Miodowicz ani nawet Kaczory i Tusk dobrymi katolikami nie są??? A może oni tylko mówią, że są katolikami??? Z czynów bowiem to nie wynika... Tylko JPII bez przerwy mają na ustach, czyli, według ciebie, gęby nim sobie wycierają... Oprócz wszystkich braków, jeszcze i brak logiki u ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ.......!!!!!!!!!! 17.08.05, 17:57 > Nooo taaaaaaaaa... Czyli ani Giertych ani Wasserman ani Macierewicz a już tym > bardziej Miodowicz ani nawet Kaczory i Tusk dobrymi katolikami nie są??? Mowilem ci juz zebys byl uprzejmy sobie m...y katolkami nie wycierac. Nie nalezy mowic o czyms o czym nie masz pojecia. > A może oni tylko mówią, że są katolikami??? > Z czynów bowiem to nie wynika... Mowie ze nie rozumiesz to daj sobie spokoj. Bo mowisz jak pewien pan podobno naczelny. > Tylko JPII bez przerwy mają na ustach, czyli, według ciebie, gęby nim sobie > wycierają... Mowie m...y nie wycieraj sobie . > Oprócz wszystkich braków, jeszcze i brak logiki u ciebie.... W Polsce oprocz kosciola istnieja koslawe to koslawe ale instytucje ktore sie zajmuja organizacjami mafijnymi i kryminalistami. Chwilowo nie sprawnie bo sa niestety skorumpowane - obsadzone zdegenerownymi osobnikami- na szczescie nie wszedzie i nie wszyscy sa zdegenerowni. Nie wiem jak smiesz mieszac w kretactwa, matactwa Cimoszewicza Boga i katolikow. Ten pan od swoich pocztkow nic z katolicyzmem nie ma wspolnego. O twojej "logice"wypowiadal sie nie bede bo znam"dilaktyke" pzpr-sld-ub-cji . I twoj "argument" o katolicyzmie takze pochodzi z tych kregow. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ.......!!!!!!!!!! 17.08.05, 18:12 alfredkujot napisał: > > Nooo taaaaaaaaa... Czyli ani Giertych ani Wasserman ani Macierewicz a już > tym > > bardziej Miodowicz ani nawet Kaczory i Tusk dobrymi katolikami nie są??? > > Mowilem ci juz zebys byl uprzejmy sobie m...y katolkami nie wycierac. > Nie nalezy mowic o czyms o czym nie masz pojecia. > > > A może oni tylko mówią, że są katolikami??? > > Z czynów bowiem to nie wynika... > > Mowie ze nie rozumiesz to daj sobie spokoj. > Bo mowisz jak pewien pan podobno naczelny. > > > Tylko JPII bez przerwy mają na ustach, czyli, według ciebie, gęby nim sob > ie > > wycierają... > > Mowie m...y nie wycieraj sobie . > > > Oprócz wszystkich braków, jeszcze i brak logiki u ciebie.... > > W Polsce oprocz kosciola istnieja koslawe to koslawe > ale instytucje ktore sie zajmuja organizacjami mafijnymi i kryminalistami. > Chwilowo nie sprawnie bo sa niestety skorumpowane - obsadzone > zdegenerownymi osobnikami- na szczescie nie wszedzie i nie wszyscy > sa zdegenerowni. > Nie wiem jak smiesz mieszac w kretactwa, matactwa Cimoszewicza > Boga i katolikow. Ten pan od swoich pocztkow nic z katolicyzmem > nie ma wspolnego. > O twojej "logice"wypowiadal sie nie bede bo znam"dilaktyke" > pzpr-sld-ub-cji . I twoj "argument" o katolicyzmie takze pochodzi z tych > kregow. > Niech ci będzie, że z "kręgów" - twoja sprawa... Jak wiesz zapewne, kiedy małpy nie moje to i cyrk nie mój... Zostawiam cię innym... tym bardziej, że ty argumentów nie masz żadnych a ja do twojej polszczyzny zniżał się nie będę... pa kochaś... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ.......!!!!!!!!!! 17.08.05, 18:17 sclavus napisał: > alfredkujot napisał: > > Zostawiam cię innym... tym bardziej, że ty argumentów nie masz żadnych a ja do > twojej polszczyzny zniżał się nie będę... > pa kochaś... No ja do homoseksualistow nic nie mam. Ale kochas to sobie mozesz mowic do swojego seksualnego partneta. Mezczyzni nie sa zadowoleni gdy ich homoseksualisci nazywaja kochasiami - tak maja hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...!!!!!--- alfredkujocie!!!! 17.08.05, 20:11 alfredkujot napisał: >Ty sobie mordy JPII nie wycieraj i katolikami. > To nie sa sprawy koscielne, ani chrzescijanskie . > To sa sprawy dla prokuratora, sedziego i komisji. ------------------------- al-fredzie ---sumienie,przebaczenie,szacunek dla drugiej osoby nie jest wymysłem ani chrześciajańskim, ani kościelnym, ani katolickim - jeżeli uważasz że to są sprawy dla prokuratora, sedziego i komisji to wiedz o tym, że na długo przed Chrystusem niejaki SENEKA stwierdził: ..."Jeżeli chcemy być sprawiedliwymi sędziami wszystkich spraw,to bądźmy przede wszystkim przekonani o tym,ze nikt z nas nie jest bez winy"....... i rzeczywiście w swoim wyszykanym stylu określiłeś zbyt częste "wycieranie mord" osobą JP II zwłaszcza na antenach rozgłosni "miłująch katolików" przez Macierewicza,Giertycha,Wassermana. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...!!!!!--- alfredkujocie!!! 17.08.05, 20:21 milo_1 napisał: > alfredkujot napisał: > >Ty sobie mordy JPII nie wycieraj i katolikami. > > To nie sa sprawy koscielne, ani chrzescijanskie . > > To sa sprawy dla prokuratora, sedziego i komisji. > ------------------------- > al-fredzie ---sumienie,przebaczenie,szacunek dla drugiej osoby nie jest wymysłe > m > ani chrześciajańskim, ani kościelnym, ani katolickim - jeżeli uważasz że to są > sprawy dla prokuratora, sedziego i komisji to wiedz o tym, że na długo przed > Chrystusem niejaki SENEKA stwierdził: Wyjeles z kontekstu. To nie byla filozoficzna pogawedka a wulgarne podchody. Z mojej perspektywy tak to wyglda - przecztaj. adwersaz nie zna kategorii o ktorych mowisz. Ale to dobrze ze przypominasz klasykow. > ..."Jeżeli chcemy być sprawiedliwymi sędziami wszystkich spraw,to bądźmy przede > wszystkim przekonani o tym,ze nikt z nas nie jest bez winy"....... To takze jest naduzywane zbyt czesto i perwersyjnie. > i rzeczywiście w swoim wyszykanym stylu określiłeś zbyt częste "wycieranie mord > " > osobą JP II zwłaszcza na antenach rozgłosni "miłująch katolików" przez > Macierewicza,Giertycha,Wassermana. Ja zwykle staram sie mowic takim jezykiem jaki moze byc dostepny-zrozumialy dla tych do ktorych sie zwracam . > Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor BÓG JEST MIŁOŚCIĄ.......!!!!!!! i to jest PRAWDA 17.08.05, 20:44 milo_1, zakladam, ze masz czyste intencje wiec nie bede polemizowal z Twoim wykladem. Pozwol mi jedynie na male, tak na uboczu uwagi. 1. Brat Roger, tworca ruchu Taize zostal dzisiaj zamordowany, dlatego, ze zlo nie zostalo we wlasciwy sposob ODIZOLOWANE od dobra. Brat Roger, jako obywatel mial prawo oczekiwac takiego "komfortu" bezpieczenstwa, lecz nie otrzymal. Brat Roger na pewno darzyl miloscia te kobiete, morderczynie, tak, jak JPII przebaczyl Ali Agcy. To sa jednak dwa przyklady czlowieczenstwa tak dalekie od rzeczywistosci, iz wykorzystywanie ich w procesie, gdzie mamy do osadzenia kryminalna aktywnosc jest czysta naiwnoscia, jesli nie zamierzona manipulacja. 2. Chrytus powiedzial - jesli juz chcesz na tym poziomie odniesienia - " Oddajcie Bogu, co boskie i Cesarzowi, co cesarskie". CALY CZAS mowimy od oddaniu przez Cimoszewicza tego, "co cesarskie". Nic wiecej i nic mniej. Ten proces dochodzenia "praw cesarskich" jest tym bardziej na miejscu, ze ten Cimoszewicz chce zostac tym wlasnie "cesarzem". Niech wiec najpierw odda to, co nie jego a pozniej upomina sie o swoje. 3. A z Izaaka " sluzcie prawdzie i sprawiedliwosci..." Narod Polski chce wiedziec i ma do tego prawo ale i obowiazek przed przyszlymi pokoleniami, dowiedziec sie PRAWDY o Cimoszewiczu - kandydacie na glowe ICH Panstwa. Podkreslam ICH, bo kandydat Cimoszewicz pokazuje nam wszystkim iz ma i co do tego watpliwosci - do kogo ta Polska nalezy. Wiec oddzielmy sprawy Wiary od spraw Panstwa w kwestii egzekwowania praw przez czlowieka ustanowionych. To na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: BÓG JEST MIŁOŚCIĄ.......!!!!!!! i to jest PRA 17.08.05, 23:22 Bardzo ladnie to ujete. Krotko i zwiezlowato. fromwindsor napisał: > milo_1, zakladam, ze masz czyste intencje wiec nie bede polemizowal z Twoim > wykladem. > Pozwol mi jedynie na male, tak na uboczu uwagi. > 1. Brat Roger, tworca ruchu Taize zostal dzisiaj zamordowany, dlatego, ze zlo > nie zostalo we wlasciwy sposob ODIZOLOWANE od dobra. Brat Roger, jako > obywatel mial prawo oczekiwac takiego "komfortu" bezpieczenstwa, lecz nie > otrzymal. > Brat Roger na pewno darzyl miloscia te kobiete, morderczynie, tak, jak JPII > przebaczyl Ali Agcy. > To sa jednak dwa przyklady czlowieczenstwa tak dalekie od rzeczywistosci, iz > > wykorzystywanie ich w procesie, gdzie mamy do osadzenia kryminalna aktywnosc > jest czysta naiwnoscia, jesli nie zamierzona manipulacja. > 2. Chrytus powiedzial - jesli juz chcesz na tym poziomie odniesienia - > " Oddajcie Bogu, co boskie i Cesarzowi, co cesarskie". > CALY CZAS mowimy od oddaniu przez Cimoszewicza tego, "co cesarskie". > Nic wiecej i nic mniej. > Ten proces dochodzenia "praw cesarskich" jest tym bardziej na miejscu, ze > ten Cimoszewicz chce zostac tym wlasnie "cesarzem". > Niech wiec najpierw odda to, co nie jego a pozniej upomina sie o swoje. > 3. A z Izaaka " sluzcie prawdzie i sprawiedliwosci..." > Narod Polski chce wiedziec i ma do tego prawo ale i obowiazek przed > przyszlymi pokoleniami, dowiedziec sie PRAWDY o Cimoszewiczu - kandydacie na > glowe ICH Panstwa. Podkreslam ICH, bo kandydat Cimoszewicz pokazuje nam > wszystkim iz ma i co do tego watpliwosci - do kogo ta Polska nalezy. > > Wiec oddzielmy sprawy Wiary od spraw Panstwa w kwestii egzekwowania praw przez > czlowieka ustanowionych. > To na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
chaos1024k mam dosc tego oszołoma 17.08.05, 17:17 wszyscy sa winni i musza sie tlumaczyc, tylko nie on... to sa skutki wyboru kłamstwa i arogancji jako strategii politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: mam dosc tego oszołoma 17.08.05, 17:54 doskonale to ujałeś - obrał taktykę chamstwa i arogancji a po kulku ciosach zaczyna płakać że mu zabrali łopatki :D Pewność siebie zgubiła kolesia. Zaufał sondazom, zachłysnął się nimi :D Odpowiedz Link Zgłoś
me-e SPISKOWA TEORIA SWIATA...w/g CIMOSZEWICZA 17.08.05, 17:08 ...tak jeszcze zydz i cyklisci sie napewno winni , i chca udupic dziewice cimoszewicza ))) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: I jak tu kulturalnie dyskutować 17.08.05, 17:15 Nie tobie prawić o kulturze dyskusji... Na pewno nie tobie... choć... są gorsi, to prawda, ale tego samego co ty pokroju... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: I jak tu kulturalnie dyskutować 17.08.05, 17:17 Żegnam Towarzysza. Idę do domu. Do zobaczenia jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: I jak tu kulturalnie dyskutować 17.08.05, 17:18 palestrina2005 napisał: > Żegnam Towarzysza. > Idę do domu. > Do zobaczenia jutro... Idź w **** !!! i nie wracaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: I jak tu kulturalnie dyskutować 17.08.05, 21:27 mangold napisał: > palestrina2005 napisał: > > > Żegnam Towarzysza. > > Idę do domu. > > Do zobaczenia jutro... > > Idź w **** !!! i nie wracaj.... Mangold, o taka kulture walczylim? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Sclavus, jeszcześ nie skończył zmiamy? 17.08.05, 21:25 To ja, twoj koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Wołodia Cimoszenklo padł:))) 17.08.05, 17:15 Sława! I mam nadzieje,że NIE wstanie nigdy wiecej podobnie jak ten czrerwony z Transylwanii... Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Towarzyszu Mangold 17.08.05, 17:16 Bardzo miło mi się z Towarzyszem wymieniało poglady w bardzo kulturalnej i przyjaznej atmosferze. Musze jednak Towarzysza pożegnać. Idę do domu... Pozdrawiam, Giovanni Pierluigi da Palestrina Wybitny Polski Myśliciel Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Towarzyszu Mangold 17.08.05, 17:18 palestrina2005 napisał: > Bardzo miło mi się z Towarzyszem wymieniało poglady w bardzo kulturalnej i > przyjaznej atmosferze. Musze jednak Towarzysza pożegnać. Idę do domu... > >Idź w **** !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Miodowicz odnalazł i namówił Jarucką do zeznań... 17.08.05, 17:22 Konstanty Miodowicz=b.szef kontrwywiadu odnalazł za pomocą swoich kolesi z Firmy panią Annę Jarucką i namówił do napisania pisma do komisji i do zeznawania przed komisją - sam o tym mówił publicznie.Mało tego p.Jarucka napisała do komisji pismo,gdzie mówi,że będzie zeznawała przeciw Cimoszewiczowi,ale liczy na pomoc komisji w obronie Jej przed ABW-o owe pismo,które chodzi wśród dziennikarzy i warszawce pytała dzisiaj Wassermanna w radiu TokFM,Gawryluk D.- przeczytajcie wywiad w internecie=odpowiedzi Wassermanna są zatrważające. To Miodowicz wczoraj wyszedł po 40 minutach przesłuchań p.Jaruckiej do dziennikarzy i pokazuje przed kamerami z uśmiechem od ucha do ucha upoważnienie Cimoszewicza dla Jaruckiej,rozdaje kopie-nie mówi nic,że to kserokopia,nie mówi nic,że treść upoważnienia napisała sama Jarucka.I znika. Nastepnie do dziennikarzy wychodzi Wassermann i na pytanie dziennikarzy: Skąd Jarucka ma kopię? Wassermann:-Przyznam szczerze,że nie została o to zapytana.Tak odpowiada śledczy komisji,b.zawodowy prokurator. Mało tego w komisji pracuja jako eksperci "koledzy"Miodowicza:Nowek=b.szef UOP, generał Libera-"specjalista od prowokacji" premiera Oleksego w 1995/minister Milczanowski oskarżył premiera o szpiegostwo-zaraz po tej prowokacji/prokuartura umorzyła śledztwo/ prezydent Wałęsa w 'ostatnich minutach"awansuje min.Liberę na generała.Mimo 4 letnich rządów Buzka,prokuratura nie oskrażyła do dzisiaj Milczanowskiego za prowokację lub Oleksego(którego nie cierpię) za szpiegostwo. Mało tego jeszcze w czwartek w pisanym dla komisji oświadczeniu Jarucka, mówi że zmieniała dwa oświadczenia Cimoszewicza-dla Sejmu i MSZ.Wczoraj już mówi tylko o MSZ.Dlaczego śledczy nie pytają o drugi egzemplarz oświadczenia ministra Cimoszewicza złożone w kancelarii premiera w styczniu 2002? To wszystko jest grubymi nićmi szyte. Apel Cimoszewicza jest zasadny.Sprawa już jest w prokuraturze co potwierdził Karol Napierski.Czekam na rozwój wydarzeń.Ale śmierdzi prowokacją na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: Miodowicz odnalazł i namówił Jarucką do zezna 17.08.05, 17:27 tadeuszosinski48 napisał: > Apel Cimoszewicza jest zasadny.Sprawa już jest w prokuraturze co potwierdził > Karol Napierski.Czekam na rozwój wydarzeń.Ale śmierdzi prowokacją na >odległość. Czy Ty aby się nie powtarzasz? Już gdzieś te wypociny czytałem. Chyba, że siedzisz wygodnie i czekasz na rozwój wydarzeń? A tu nic.Wiec trzeba było przypomieć się. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 kuuba:prawda boli=fakty podałem i bronią się same 17.08.05, 17:34 a o moje wypociny sie nie martw=będę powtarzał przy każdym temacie=nie wszyscy i nie wszędzie czytaja wszystkie posty.moja wypowiedż jest na temat tej dyskusji kuuba:sprawdż sam czy nie śmierdisz nadmiernie swym potem od nienawiści. jad,który masz w sobie zabija rozsądek w myśleniu. wszystko co przywołałem w tresci swego posta jest faktem=komentarz mój jest na samym końcu. kuuba:Ty nie przywołałeś żadnego merytorycznego argumentu kierując do mnie post. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: kuuba:prawda boli=fakty podałem i bronią się 17.08.05, 17:59 tadeuszosinski48 napisał: > a o moje wypociny sie nie martw=będę powtarzał przy każdym temacie=nie wszyscy > i nie wszędzie czytaja wszystkie posty.moja wypowiedż jest na temat tej dyskusj > i > kuuba:sprawdż sam czy nie śmierdisz nadmiernie swym potem od nienawiści. > jad,który masz w sobie zabija rozsądek w myśleniu. > wszystko co przywołałem w tresci swego posta jest faktem=komentarz mój jest na > samym końcu. > kuuba:Ty nie przywołałeś żadnego merytorycznego argumentu kierując do mnie post > . Twoje fakty i argumenty są tylko tematem zastępczym ,(jak cała kampania wyborcza Twojego idola), odwróceniem uwagi od meritum sprawy. A tym meritum jest ŚWIADOME ZATAJENIE PRAWDY W OŚWIADCZENIU MAJATKOWY oraz KŁAMSTWO jakiego dopuścił się POD PRZYSIĘGĄ makler wszystkich Polaków. W które z uporem maniaka brnie i ośmiesza się. Nie byłbym zdziwiony, gdyby następnym zarzutem wobec niego było oskarżenie z ustawy karno-skarbowej i o obrocie bankowym, ale mam nadzieje, że z honorem się wycofa z kampanii i nie da się ośmieszyć do cna bo wówczas nawet żubry z nim nie będą chciały gadać. To tyle w kwestii argumentów i faktów. Dlatego mój trochę ironiczny post na Twój wpis. I pozwolisz, że dalej tą całą dyskusję potraktuje trochę z przymrużeniem oka. Bo obrona Jasnej Gwiazdy towarzysza wszystkich towarzyszy wzbudza we mnie tylko śmiech. Pusty śmiech. za demokracją czasem bywam, ale przeciw głupkom zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: kuuba:prawda boli=fakty podałem i bronią się 17.08.05, 18:19 akurat z tym Twoim wywodem się zgadzam-pisałem w różnych miejscach to samo. niech prokuratura bada.są dwa doniesienia komisji śledczej i jedno Cimoszewicza do prokuratury.dajmy jej pracować.przecież i tak nowy układ:PIS+PO będzie nadzorował prokuraturę.to w czym problem. Cimoszewicz skłamał w sprawie oświadczenia majatkowego z kwietnia 2002-ale niczego nie ukrywał,gdyż w pażdzierniku 2001 podał,że akcje spólek ma. Urzędy skarbowe mają obowiązek sprawdzać PITy z oświadczeniami majatkowymi posłów i ministrów etc.To znaczy,że sprawą się dawno zajmowali lub ja ponownie badają. napisałem także że każde oświadczenie majatkowe posła/ministra jest składane zawsze w dwóch egzemplarzach=jeżeli Pani Jarucka podmieniła jedno w MSZ,to jak podmieniła to złożone w styczniu 2002 w kancelarii premiera? W dzisiejszej relacji w Gazecie Wyborczej jest cały opis tego wszystkiego co napisałem nt.wczorajsyzch zeznań.Jest pismo Pani Jaruckiej do komisji z ubiegłego czwartku,że podmieniła oświadczenia w Sejmie i MSZ.Ale wczoraj juz zeznała,że tylko jedno w MSZ.Dała upoważnienie sekretarce w MSZ i drugiej Pani =dlaczego zatem nie przesłuchać owych Pań,na których sie powołuje P.Jarucka.etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Czy coś zrozumiałeś z poprzedniego wpisu??? 17.08.05, 18:32 Jeszcze raz odpowiem Ci poważnie Twój wywód jest czysto hipotetyczny i nie wnoszący nic merytorycznego do meritum sprawy. Do meritum nie potrzeba prokuratury, sądów ani innych organów ścigania. MAKLER WSZYSTKICH POLAKÓW SKŁAMAŁ WE WLASNEJ SPRAWIE NA OCZACH MILONÓW LUDZI. KŁAMAŁ POD PRZYSIĘGĄ. CELOWO ZATAIŁ PRAWDE. I to jest powód dla którego powinien zapaść się pod ziemię, pod warunkiem, że choć cztę honoru. Ale czego od niego wymagać. Przecież on już raz podjął męską decyzję, że wycofuje się z polityki. Natomiast inne, poboczne wątki tej sprawy jak najbardziej powinny zbadać organa do tego powołane I z całą surowością i przykładnie ukarać winnych. Pozdrawiam i życzę nie przekręcania faktów na własny polityczny użytek Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Czy coś zrozumiałeś z poprzedniego wpisu??? 17.08.05, 18:48 ja także nie mam zamiaru niczego przekręcać/przekłamywać/przeinaczać itp. Niech Cimoszewicz za to odpowie=prokuratura się juz tym zajmuje. Ale to jest jedna sprawa=oczywista niech odpowie karnie i karnie-skarbowo. Ale druga sprawa na tym forum-to dla mnie ewidentna prowokacja z P.Jarucką. I o tym był mój pierwszy post=na temat tego forum. Ja także Cię pozdrawiam. nie należę do żadnych partii etc. Jestem i chcę być świadomym wyborcą. Odpowiedz Link Zgłoś
crackersss Re: Miodowicz odnalazł i namówił Jarucką do zezna 17.08.05, 17:34 Proponuję ci Tadeuszu wystartować w konkursie na redaktora naczelnego "Fantastyki" Nie wiem czy taki konkurs wogóle jest ale jak przeczytają twoją "spiskową teorię dziejów" to pewnie cię zatrudnią bo to co napisałeś jest "fantastyczne...". Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 crackersss:tylko fakty,same fakty,a to musi boleć 17.08.05, 17:37 uprzejmie dziekuję za Twoje "uprzejmości"wobec mnie. przywołaj argumenty merytoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
crackersss Re: crackersss:tylko fakty,same fakty,a to musi b 17.08.05, 17:43 tadeuszosinski48 napisał: > uprzejmie dziekuję za Twoje "uprzejmości"wobec mnie. > przywołaj argumenty merytoryczne. Idź z tymi faktami do prokuratury; nie wiem tylko czy zamiast prokuratora nie przyślą psychiatry bo "bujna wyobraźnia" to też choroba... a świstak siedział i zawijał w sreberka... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: crackersss:tylko fakty,same fakty,a to musi b 17.08.05, 17:47 właśnie tym zajmuje się już prokuratura z doniesienia Cimoszewicza. A Ty nadal nie podajesz argumentów. a może jesteś szefem specjalisty od fantastyki Rafała Ziemkiewicza? A jak pracujesz w Firmie = do nic złego,takich także potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: crackersss:tylko fakty,same fakty,a to musi b 17.08.05, 17:57 i niech się zajmuje, w końcu prokurator też swój chłop i z partyjnego klucza no nie ? lol Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: crackersss:tylko fakty,same fakty,a to musi b 17.08.05, 18:06 adam_127:niestety tak jest w demokracjach,że prokuartorów mianuje władza wykonawcza i jest taka podległość jak w Polsce. w USA prokuratora federalnego także wyznacza urzędujący prezydent i premier w jednej osobie. ale po wrześniowych wyborach nowy układ PIS+PO może nadzorować "swoją" prokuraturę. Jak napisałem przez 4lata rządów premiera Buzka=prokuratura z oskarżeniem Milczanowskiego o szpiegostwo Oleksego mogła robić co chciała=prokuratorzy podlegali "pod Buzka".Nic z tym nie zrobili przez 4lata.Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oskarżenia Oleksego o szpiegostwo.Ani nie postawiła w stan oskarżenia Miliczanowskiego za fałszywe sejmowe oskarżenie premiera rządu RP. Problemu zatem nie widzę=każdą decyzję prokuratury nowa władza będzie mogła zmienić/wznowić śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: crackersss:tylko fakty,same fakty,a to musi b 18.08.05, 00:29 Ale to dowodzi jednego - postawienie kogokolwiek w stan oskarżenia prokuratorskiego nie jest żadnym twardym argumentem, a Ty to za takowy uznajesz. Być może Jarucka miesza... niewątpliwie ma do Cimoszewicza jakiś skrywany żal... Ale Cimoszewicz też nie jest czysty - popełnił błędy do których w arogancki sposób się nie przyznawał - teraz zbiera plony... A w mediach stara się przedstwaiać jako jedyny czysty. Polityka to bagno - nie zauważył tego przez 15 lat obecności politycznej w III RP i wcześniej w PZPR ? Bądźmy poważni. Przez te wszystkie lata pełnił mnóstwo urzędów, współtworzył SLD i powinien także czuć się odpowiedzialny za jej przekręty. Tymczasem on udaje że stoi z boku... W polityce płaci się także za związanie się z niewłaściwymi ludźmi !!! Moim zdaniem nieskazitelnie czysty polityk nie obracałby akcjami spółki skarbu państwa w ten sposób, zwłąszcza po tym gdy parę lat wcześniej był premierem. Jak się zaczyna pełnić funkcje publiczne to pora przestać myśleć o zarabianiu pieniędzy. Tymczasem w Polsce zostaje się premierem a potem idzie np na szefa banku prywatnego, tworzy firmy doradcze itp. A później wraca się do polityki. Dla mnie polityk, zwłaszcza lewicowy, tak nie postępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Miodowicz odnalazł i namówił Jarucką do zezna 17.08.05, 17:39 crackersss napisał: > Proponuję ci Tadeuszu wystartować w konkursie na redaktora naczelnego > "Fantastyki" Nie wiem czy taki konkurs wogóle jest ale jak przeczytają twoją > "spiskową teorię dziejów" to pewnie cię zatrudnią bo to co napisałeś jest > "fantastyczne...". Czy aby ta Fantastyka nie jest twoją jedyną lekturą??? Na tym forum powołujesz się na nią już trzeci raz i to tymi samymi słowy - kopiujesz swoje stare posty ipuszczasz jako bieżące??? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Miodowicz odnalazł i namówił Jarucką do zezna 17.08.05, 17:41 sclavus napisał: > > Czy aby ta Fantastyka nie jest twoją jedyną lekturą??? > Na tym forum powołujesz się na nią już trzeci raz i to tymi samymi słowy - > kopiujesz swoje stare posty ipuszczasz jako bieżące??? Fantastyka ostatnio obniżyła loty ( to moje prywatne zdanie..:-D)...może crackersss został naczelnym ?? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 sclavus: to dowód,że prawda boli.trudno.rozumiem. 17.08.05, 17:43 zawsze i wszędzie należy powtarzać to co jest faktem:nie wszyscy wszędzie czytają wszystkie posty. mój jest kierowany na temat i do nowych uczestników dyskusji na forum. a Ty sclavus: podaj argumenty swoje.na tym polega dyskusja.nie na obrażaniu dyskutantów. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: sclavus: to dowód,że prawda boli.trudno.rozum 17.08.05, 17:52 tadeuszosinski48 napisał: > zawsze i wszędzie należy powtarzać to co jest faktem:nie wszyscy wszędzie > czytają wszystkie posty. > mój jest kierowany na temat i do nowych uczestników dyskusji na forum. > a Ty sclavus: podaj argumenty swoje.na tym polega dyskusja.nie na obrażaniu > dyskutantów. Jak chcesz, żebym zmienił zdanie o tobie - to służę uniżenie, mogę to zrobić... To znaczy, że nie rozumiem twojego posta a ty wychodzisz na obrażalską smarkulę... Zeby było jasne: od samego początku uważam, że całachryja z Cimoszewiczem, i to od pierwszego przesłuchania, to jeden wielki skandal a chryja z Jarucką to jedna wielka prowokacja i manipulacja taka, że śmierdzi stąd aż po Ural... Chciałby tylko wiedzieć, czegoś się mnie czepił? A może sprawdzisz, może posty ci się pomyliły??? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: sclavus: to dowód,że prawda boli.trudno.rozum 17.08.05, 17:57 jeżeli tak jest:to przepraszam. nie czytałem tych 400 postów. napisałem swój jako komentarz do przeczytanego tekstu. faktem jest,że nie wszyscy i wszędzie czytaja wszystkie posty. albo im się nie chce,albo nie mają czasu. Twoich także nie przeczytałem - z wyjatkiem tego skierowanego do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: sclavus: to dowód,że prawda boli.trudno.rozum 17.08.05, 18:08 tadeuszosinski48 napisał: > jeżeli tak jest:to przepraszam. > nie czytałem tych 400 postów. > napisałem swój jako komentarz do przeczytanego tekstu. > faktem jest,że nie wszyscy i wszędzie czytaja wszystkie posty. > albo im się nie chce,albo nie mają czasu. > Twoich także nie przeczytałem - z wyjatkiem tego skierowanego do mnie. Smutne, bo jakbyś dobrze popatrzył, to ja odpowiedziałem crackersssowi... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 do sclavus: raz jeszcze Cię przepraszam. 17.08.05, 18:22 pracuje na dwoch komputerach. na tym osobistym jestem z doskoku,dlatego nie moglem wszystkich przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
jgg Re: Miodowicz odnalazł i namówił Jarucką do zezna 17.08.05, 20:41 Waserman to był prokuratorem ale chyba w Wygwizdowie, bo jak go słucham to modlę się aby to było nieprawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
jgg Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 17:23 Skoro do tej pory żaden z Kaczorów nie zabrał głosu, to znaczy, że umoczyli w tym palce! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 17:27 jgg napisał: > Skoro do tej pory żaden z Kaczorów nie zabrał głosu, to znaczy, że umoczyli w > tym palce! Czyli, jednym słowem, dali d..y... Brawa dla Kaczorów... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Najlepiej wie Cimoszewicz... 17.08.05, 20:15 ...i niech sie sam siebie zapyta. Zeznania majatkowe i kupno akcji robil SAM, bez zadnego doradztwa - tak zreszta powiedzial, cytat sprzed tygodnia- "popelnilem omylke". Niech wiec nie szuka na sile wspolnikow do klamstwa, juz po fakcie. Zdecydowana wiekszosc obywateli tego kraju wie, ze Cimoszewicz klamal, klamie i..bedzie klamal. Teraz na dodatek Cimoszewicz rznie glupa, apelujac do ludzi o przyznanie sie do tego, ze brali udzial w jego matactwach ! Ten czlowiek jest nie tylko bez odrobiny honoru ale ma sklonnosci dyktatorskie. Na razie, przed wyborami tylko "prosi" azeby sie niewinni ludzie przyznali do przestepstwa - po wyborach im "pomoze" to zrobic - jak Lukaszenko. Kazdy- byle nie czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 17.08.05, 21:48 jgg napisał: > Skoro do tej pory żaden z Kaczorów nie zabrał głosu, to znaczy, że umoczyli w > tym palce! Nie, z dziadem nie chca sie klocic, zeby znowu nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
jgg bo są umoczeni! 17.08.05, 22:08 Pewnie spec płk Miodowicz-zbrojne ramię POpulisty Kaczora Donalda wie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Apel Cimoszewicza: powiedzcie co wiecie 18.08.05, 00:54 Zebys facet znowu przygotowal jakas bajke ??. Wszyscy sa zmeczeni . Powiemy ci - Won !! - w dniu wyborow . Tyle wiemy . Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon mialem w tym udzial, przyznaje sie mowie co wiem 17.08.05, 18:05 Szanowny, ukochany towarzyszu Wlodzimierzu przyznaje sie ze aczkolwiek malo wiem to jednak cos tam wiem i przyznaje sie ze STOJE ZA TA PROWAKOCJA! Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: mialem w tym udzial, przyznaje sie mowie co w 17.08.05, 18:10 No to mamy winnego a trzeba było prawie 500 postów, żebyś się ujawnił. No kolego długo kazałaś na siebie czekać. Nie bedzie to uznane jako okoliczność łagodząca. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: mialem w tym udzial, przyznaje sie mowie co w 17.08.05, 18:11 antysalon napisał: > Szanowny, ukochany towarzyszu Wlodzimierzu przyznaje sie ze aczkolwiek malo wie > m > to jednak cos tam wiem i przyznaje sie ze STOJE ZA TA PROWAKOCJA! Dobra jak juz chwila szczerosci :-))))) towarzyszu cimoszewicz to ja powodowany zazdroscia powodzenia towarzysza u naszych towarzyszek dokonalem czynu podlego to ja stoje za prowokacja , ja , a nie on tzn antysalon :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Juz 81 % Polakow sie przyznaje, ze wiedza... 17.08.05, 19:10 pozostaje jeszce 19% i mangold ze snajper'em55, eVCia at all. co to.. NIC NIE WIEDZA. a to dedykuje Cimoszewiczowi: Glupi niedzwiedziu gdybyc w Bialowiezy siedzial nigdy by sie o tobie Narod nie dowiedzial A teraz Narod juz wie wystarczajaco wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Juz 81 % Polakow sie przyznaje, ze wiedza... 17.08.05, 20:01 fromwindsor napisał: > pozostaje jeszce 19% i mangold ze snajper'em55, eVCia at all. co to.. > NIC NIE WIEDZA. > > a to dedykuje Cimoszewiczowi: > > Glupi niedzwiedziu > gdybyc w Bialowiezy siedzial > nigdy by sie o tobie > Narod nie dowiedzial > > A teraz Narod juz wie wystarczajaco wiele. A witam witam szanownego Fromwindsor. Tez sie czasmi rymowanki -skladanki ukadaja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Juz 81 % Polakow sie przyznaje, ze wiedza... 17.08.05, 20:17 alfredkujot napisał: > A witam witam szanownego Fromwindsor. > Tez sie czasmi rymowanki -skladanki > ukadaja ;-) To tylko z Pana Tadeusza. Okazuje sie, ze Slowacki przewidzial Papieza a Mickiewicz...Cimoszewicza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jgg Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj dzi.. 17.08.05, 20:58 dziadu. Fajny będzie prezydent, oj super, super...! www.spieprzajdziadu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Chybiony przyklad a prezydent calkiem wiarygodny 17.08.05, 21:15 jgg napisał: > dziadu. Fajny będzie prezydent, oj super, super...! > > www.spieprzajdziadu.pl Zauwaz, ze mowil to do pijaka- zulika. Jeszcze nie powiedzial tego Cimoszewiczowi. Narod powie Cimoszewiczowi, na co zasluguje Odpowiedz Link Zgłoś
jgg Re: Chybiony przyklad a prezydent calkiem wiarygo 17.08.05, 21:29 Jak Kaczor jest wiarygodny to co powiesz na to, że ma co do zasady w d...e wyroki polskich sądów? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Chybiony przyklad a prezydent calkiem wiarygo 17.08.05, 21:34 jgg napisał: > Jak Kaczor jest wiarygodny to co powiesz na to, że ma co do zasady w d...e > wyroki polskich sądów? A gdzieś to uslyszal tubo ty blaszana? Odpowiedz Link Zgłoś
jgg Re: Chybiony przyklad a prezydent calkiem wiarygo 17.08.05, 21:38 A co pamięc zawodzi jak Kaczor zachował się po wyroku z oskarżenia prywatnego Pana Wachowskiego? Szczerze współczuję sędzi, bo komisja prawdy i sprawiedliwości juz niebawem... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Chybiony przyklad a prezydent calkiem wiarygo 17.08.05, 22:12 jgg napisał: > A co pamięc zawodzi jak Kaczor zachował się po wyroku z oskarżenia prywatnego > Pana Wachowskiego? Szczerze współczuję sędzi, bo komisja prawdy i > sprawiedliwości juz niebawem... Co sugerujesz? Jakis spisek na zycie sędzi? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Chybiony przyklad a prezydent calkiem wiarygo 17.08.05, 21:30 fromwindsor napisał: > jgg napisał: > > > dziadu. Fajny będzie prezydent, oj super, super...! > > > > Zauwaz, ze mowil to do pijaka- zulika. > Jeszcze nie powiedzial tego Cimoszewiczowi. > Narod powie Cimoszewiczowi, na co zasluguje Paszolwon? Odpowiedz Link Zgłoś
genek_b522 Kaczor mówił spieprzaj Dziadzie do LASU !!!!!!!! 17.08.05, 21:15 NO I MIAŁ RACJĘ ! bo z czym tu do gości ? z fałszerstwami ? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Kaczor mówił spieprzaj Dziadzie do LASU !!!!! 17.08.05, 21:32 genek_b522 napisał: > NO I MIAŁ RACJĘ ! > bo z czym tu do gości ? > z fałszerstwami ? No, mozna jeszcze pare wymyslic gierek, ale wszystkie ograne, ze sztampy, nic nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Kaczor mówił spieprzaj Dziadzie do LASU !!!!! 17.08.05, 21:34 genek_b522 napisał: > NO I MIAŁ RACJĘ ! > bo z czym tu do gości ? > z fałszerstwami ? >>>>>1ncz : Ci_ mosz_evka wraca do lasu. Ale jeszcze nie jest tego pewien - tak jak swoich deklaracji majątkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
genek_b522 Re: Kaczor mówił spieprzaj Dziadzie do LASU !!!!! 17.08.05, 21:51 1normalnyczlowiek napisał: > genek_b522 napisał: > > > NO I MIAŁ RACJĘ ! > > bo z czym tu do gości ? > > z fałszerstwami ? > > >>>>>1ncz : Ci_ mosz_evka wraca do lasu. Ale jeszcze nie je > st tego pewien - tak > jak swoich deklaracji majątkowych. gdyby cimoszenko był człowiekiem honoru (Bóg, Honor, Ojczyzna - dla bolszewika to puste słowa) to dawno by podziękował Publice i spieprzył do lasu karmić zające ! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 21:29 jgg napisał: > dziadu. Fajny będzie prezydent, oj super, super...! > Przepraszam, jestem nowy... Co to ma wspolnego z klamstwami Cimoszewicza w sprawie oswiadczen i jego dzisiejszego apelu? Odpowiedz Link Zgłoś
jgg Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 21:36 Yabool, a no tyle co i Cimoszewicz z aferą Orlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 21:45 jgg napisał: > Yabool, a no tyle co i Cimoszewicz z aferą Orlenu. No, tu bym sie nie zgodzil, poniewaz: - pan cimoszewicz byl w tym czasie czlonkiem razdu niejakiego Millera (jezeli to byl rzad i jezeli ktokolwiek jeszcze paieta ze na jego czele stal Miller) - pan Cimoszewicz pozbyl sie akcji orlenu na poczatku stycznia, tak sie dziwnie sklada, ze wlasnie kiedy zaczely chodzic sluchy o kombinacji z orlenem. - pan cimoszewicz nie chce wciaz przyznac sie do tego ze mial te akcje jeszcze w styczniu (ostatnia wersja brzmi: to tylko kilka dni różnicy, co w ustach prawnika i doktora praw nie brzmi nawet smiesznie) Mam wymieniac dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
jgg Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 21:50 A jak w ustach dr hab. (prawa) Kaczora brzmi krytyka sądów polskich? Ps. Dzisiejsza "Rz" pisze, że nawet Wałęsa komornika wysłał do Kaczora, bo mu nie oddał należnych kosztów adwokackich, bo Kaczor uważa, że wyroki Sądów są niesłuszne! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 22:10 jgg napisał: > A jak w ustach dr hab. (prawa) Kaczora brzmi krytyka sądów polskich? > > Ps. Dzisiejsza "Rz" pisze, że nawet Wałęsa komornika wysłał do Kaczora, bo mu > nie oddał należnych kosztów adwokackich, bo Kaczor uważa, że wyroki Sądów są > niesłuszne! trafiony, zatopiony masz racje, tak napisali! Odpowiedz Link Zgłoś
jgg Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 22:18 No i cóż, że mam rację jak i tak uważasz, że lepszy Kaczor, który wyznaje zasadę, że jak kali komuś to dobrze, ale jak kalemu ktoś to źle. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 22:51 jgg napisał: > No i cóż, że mam rację jak i tak uważasz, że lepszy Kaczor, który wyznaje > zasadę, że jak kali komuś to dobrze, ale jak kalemu ktoś to źle. Tego mozesz nie zrozumiec. No ale probowac trzeba. Pomine skandaliczna reakcje oleksego na orzeczenie sadu lustracyjnego.... Do zaobserwowania jest tendencja ktora ma miejsce w polskim sadownictwie wsrod kadr majacych korzenie w prl-u-pzpr. Wymuszana "praworzadnosc"inaczej szantaz polityczny . Wyrokami probuje sie zamykac usta. Co nie jest trudne dla sedziow dyspozycyjnych majacych tradycje prl-owskie . Obserwuje sie tendencyjnosc, wrecz niemoznosc w sciganiu ciezkich przestepstw w ktore uwiklani sa ludzie sld- sa nietyklani np stoklosa- to przyklad bezradnosci instytucji , policji, prokuratra, sedziow - to tylko drobny przyklad. Lepper ktory za matactwa juz dawno siedzialby w kozie gdyby to bylo na reke sld. No i mamy Kaczynskiego ktory nazwal Wachowskiego przestepca. Okazuje sie ze cos takiego moze powiedziec tylko sad tzn taki wachowski musilaby byc przez sad skazany...no mozna powiedziec , no dobrze...ale wachowski okazuje sie ze jest wplatany w narkotyczny interes i interesuja sie nim Amerykanie. A Kaczynski ma wyrok..... Jest do zaobserwowania dysproporcja spowodowana dyspozycyjnoscia sadow. Instytucje sa bezradne wobec kryminalistow ciezkiego kalibra.... za to aktywne bardzo przy "zamykaniu ust". Jest cos jeszcze, sld ma wsrod swoich bardzo wielu obciazonych dochodzeniami , niewyjasnionymi sprawami mozna odniesc wrazenie ze chce sie innych sprowadzic do ich poziomu. Mozna odniesc wrazenie ze chca stworzyc sytuacje zgodna z mottem"wszyscy jestesmy udupieni". Tzn jest ? ma byc ? do zrozumienia "nie jestescie lepsi od nas" . "wszyscy jestesmy umoczeni"- na taka "praworzadnosc" nie ma zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 22:55 Raaany! Rób mi tak jeszcze! ja z tej swojej bramy tyle nie widze... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 23:06 yabool napisał: > Raaany! Rób mi tak jeszcze! ja z tej swojej bramy tyle nie widze... No bo ja w tej mojej bramie strasznie dlugo stoje to i sie napatrzylem..... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Pamiętacie jak Kaczor PISUAR mówił spieprzaj 17.08.05, 22:52 jgg napisał: > No i cóż, że mam rację jak i tak uważasz, że lepszy Kaczor, który wyznaje > zasadę, że jak kali komuś to dobrze, ale jak kalemu ktoś to źle. No widzisz! Przyznaje ci racje a ty mówisz, ze wiesz co ja mysle... Stara sbcka metoda "my wiemy"! A z tym Kalim to na serio? Bo to by znaczylo, ze uznajesz za prawde ze Cimoszcze krecil przy oswiadczeniu, ja mam mu to za zle, ale jak Kaczor kreci, to pisze ze źle... Odpowiedz Link Zgłoś
jgg Jabool... 17.08.05, 21:52 ty pozdrawiasz z bramy, czy z jakiejś ciemnicy? Może z ciemnogrodu? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jabool... 17.08.05, 22:09 jgg napisał: > ty pozdrawiasz z bramy, czy z jakiejś ciemnicy? Może z ciemnogrodu? A dlaczego nie..., moze byc z ciemnogrodu, oszolomskiego, katolickiego i oczywiscie ... kurcze zapomnailem... Bateria mi siadla ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Jabool... 17.08.05, 22:24 yabool napisał: > jgg napisał: > > > ty pozdrawiasz z bramy, czy z jakiejś ciemnicy? Może z ciemnogrodu? > > A dlaczego nie..., moze byc z ciemnogrodu, oszolomskiego, katolickiego i > oczywiscie ... kurcze zapomnailem... > Bateria mi siadla ;-) Ja tez chetnie jestem z ciemnogrodu, i to oszolomskiego, i katolickiego- ja tez chetnie jestem polskim "ciemniakiem i chamem" Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jabool... 17.08.05, 22:49 Ciekawe ilu sie jeszcze przylaczy? :) Pewnie kilka milionów Oby, bo oszolomstwo i te inne to nasza nadzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 ODPOWIEDŹ KACZORA I TUSKA !!!! 18.08.05, 00:48 Tak Panie Cimoszewicz uzgodniliśmy to z jarucka przy Okrągłym Stole..... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Cimoszka juz prawie uwierzył w to, że jest uczciwy 18.08.05, 00:50 Jeszcze troche, a Cimoszewicz naprawdę uwierzy w to , ze jest uczciwy. To prosty mechanizm redukcji dysonansu poznawczego. Im człowiek cos częściej powtarza i to publicznie tym bardziej zaczyna w to wierzyć i postepowac zwg. tej wiary.... Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś