Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz przyjechał do prokuratury

• unamatita Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 19:00
      Panie marszałku - z niecierpliwością czekamy na rezygnację - Wyborcy.
      u.
    • kochanek999 Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 19:26
      Uważam że zarzuty stawiane Cimoszewiczowi to poprosu gra polityczna.
      Zyskał za duże poparcie dlatego trzeba mu za przeproszeniem nastrać!
      • t324911 A gdzie eksperci 19.08.05, 19:34
        Juz myslalem ze powie prokuratorowi ze jest stronniczy i gra w brudna gre
        polityczna , rzuci sterte ekspertyz swoich kumpli prawnikow i wyjdzie
        trzasnawszy drzwiami . A tu nic potulnie przesiedzial 9 godzin . Cos w tym
        wszystkim musi byc .
        • studioturos Re: A gdzie eksperci 19.08.05, 22:42
          t324911 napisał:

> Juz myslalem ze powie prokuratorowi ze jest stronniczy i gra w brudna gre
          > polityczna , rzuci sterte ekspertyz swoich kumpli prawnikow i wyjdzie
          > trzasnawszy drzwiami . A tu nic potulnie przesiedzial 9 godzin . Cos w tym
          > wszystkim musi byc .

A skad wiesz ze siedzial tam 9 godzin? Moze wyszedl "bocznym" po godzinie a
          Kujawski odczekal 8 i wyszdl do "dziennikarzy"...?
      • alfredkujot Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 19:37
        kochanek999 napisał:

> Uważam że zarzuty stawiane Cimoszewiczowi to poprosu gra polityczna.
        > Zyskał za duże poparcie dlatego trzeba mu za przeproszeniem nastrać!

Bo cimoszewicz nie gral w gierki polityczne ?
        Jesli sie gra to trzeba umiec przegrac .
        • studioturos Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 22:45
          alfredkujot napisał:

> kochanek999 napisał:
          >
          > > Uważam że zarzuty stawiane Cimoszewiczowi to poprosu gra polityczna.
          > > Zyskał za duże poparcie dlatego trzeba mu za przeproszeniem nastrać!
          >
          > Bo cimoszewicz nie gral w gierki polityczne ?
          > Jesli sie gra to trzeba umiec przegrac .

Lelija jedna
      • mlodygniewny1 rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 19:57
        tu chodzi o atak do którego wykorzystuje się także prowokację.
        ale jak widać na forum,jeżeli ktokolwiek,tak jak ja - opowie się za oddaniem
        głosu na Cimoszewicza,mimo znanych mi uchybień marszałka w sprawie nieprawidłowo
        wypełnionego oświadczenia majatkowego,którym także zajmuje się prokuratura -
        od razu jest obrzucany epitetami:"tylko cioty popierają W.C." albo "tylko
        komuniści z PRLu" etc.
        Ja rzeczywiście jestem komunistą,ubekiem,esbekiem,ciotą i czym tam jeszcze
        obrzucą mnie "zaby68"."alfredkujoty" i wszelcy inni jedynej słusznej i
        obowiązującej moralności.
        W tym znienawidzonym PRLu,kiedy rzadził Jaruzelski/Kiszczak & Co - od 1985 roku
        zacząłem chodzić na lekcje religii do posiadłości kościoła katolickiego/co
        niedziela na mszę itp- i nikt mnie nie bił,nie zakazywał chodzenia na religię
        i do kościoła itp.-mimo,że na poczatku jako siedmiolatka prowadzali mnie
        rodzice na religie i do kościoła itd.Mało tego moi,rodzice zdążyli mi jeszcze
        przed swoja tragiczną śmiercią potwierdzić mi to samo-w Polsce PRLu istniały i
        działały wszelkie struktury koscioła katolickiego na swoich prywatnych włościach
        działał Katolicki Uniwersytet Lubelski etc.-zwasze mnie uczyli,mimo,że nie byli
        bardzo wykształconymi ludżmi-pamiętaj w Polsce działał KK,były prywatne domy na
        prywatnych działkach,byli prywatni drobni rzemieślnicy,rolnicy mieli swoje
        prywatne grunty z domami i budynkami gospodarczymi/maszynami itp.-pamietaj abyś
        swoje dzieci uczyl prawdy o PRLu,w którym sie urodziłeś(1978)-dominowała
        własność państwowa,ale była także własność prywatna(w mniejszości) i
        spóldzielcza-tego nie było np.w krainie lwa,jak na Rosje sowiecką mówili mi
        moi rodzice.i wiele,wiele innych wspaniałych rzeczy,dowiedziałem się od moich
        rodziców i dziadków np.o 2.wojnie,o wyzwoleniu itd.Jestem bardzo wdzięczny
        moim rodzicom i dziadkom,że przekazali mi prawdę o naszym pięknym kraju,prosząć
        bym nie gardził drugim człowiekiem inaczej myślącym,czy będącym w partiach itd.
        Ale cóż oszołomstwo przepojone nienawiścią musi mnie próbować uczyć fałszu
        i obrażać mnie.Walka nawet ostra,ale na argumenty jest części forumowiczon obca.
        • alfredkujot Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 20:14
          mlodygniewny1 napisał:

> tu chodzi o atak do którego wykorzystuje się także prowokację.
          > ale jak widać na forum,jeżeli ktokolwiek,tak jak ja - opowie się za oddaniem
          > głosu na Cimoszewicza,mimo znanych mi uchybień marszałka w sprawie
          nieprawidłow
          > o
          > wypełnionego oświadczenia majatkowego,którym także zajmuje się prokuratura -
          > od razu jest obrzucany epitetami:"tylko cioty popierają W.C." albo "tylko
          > komuniści z PRLu" etc.
          > Ja rzeczywiście jestem komunistą,ubekiem,esbekiem,ciotą i czym tam jeszcze
          > obrzucą mnie "zaby68"."alfredkujoty" i wszelcy inni jedynej słusznej i
          > obowiązującej moralności.

Mozesz zacytowac w ktorym miejscu zostales przezemnie nawyzywany ?
          Moralnosc jest jedna- nie ma socjalistycznej albo "dialektycznej"
          Moralnym sie jest lub nie .

Czy ty naprawde myslisz ze bedziesz podsylal -gotowce- tak jak ten nizej
          i np ja bede ci tlumaczyl jak to bylo z mojej perspektywy poraz
          ktorys tam ?
          Wybieraj sobie kogo chcesz i gdzie chcesz tylko nie proboj
          manipulowac . Ja wiem ze teraz taki "tyn trynd" ze juz sobie sld i postulaty
          solidarnosci przywlaszcza i pzpr-sld zaklamuje historie....
          Jesli faktycznie jestes sierota ....to moj Boze , nie jestes pierwszym
          wykorzystywanym na potrzeby partii, twoje sieroctwo zostalo wykorzystane,
          chec bycia potrzebnym....tacy sa bardzo wierni....

> W tym znienawidzonym PRLu,kiedy rzadził Jaruzelski/Kiszczak & Co - od 1985
          roku
          > zacząłem chodzić na lekcje religii do posiadłości kościoła katolickiego/co
          > niedziela na mszę itp- i nikt mnie nie bił,nie zakazywał chodzenia na religię
          > i do kościoła itp.-mimo,że na poczatku jako siedmiolatka prowadzali mnie
          > rodzice na religie i do kościoła itd.Mało tego moi,rodzice zdążyli mi jeszcze
          > przed swoja tragiczną śmiercią potwierdzić mi to samo-w Polsce PRLu istniały
          i
          > działały wszelkie struktury koscioła katolickiego na swoich prywatnych
          włościac
          > h
          > działał Katolicki Uniwersytet Lubelski etc.-zwasze mnie uczyli,mimo,że nie
          byli
          > bardzo wykształconymi ludżmi-pamiętaj w Polsce działał KK,były prywatne domy
          na
          > prywatnych działkach,byli prywatni drobni rzemieślnicy,rolnicy mieli swoje
          > prywatne grunty z domami i budynkami gospodarczymi/maszynami itp.-pamietaj
          abyś
          > swoje dzieci uczyl prawdy o PRLu,w którym sie urodziłeś(1978)-dominowała
          > własność państwowa,ale była także własność prywatna(w mniejszości) i
          > spóldzielcza-tego nie było np.w krainie lwa,jak na Rosje sowiecką mówili mi
          > moi rodzice.i wiele,wiele innych wspaniałych rzeczy,dowiedziałem się od moich
          > rodziców i dziadków np.o 2.wojnie,o wyzwoleniu itd.Jestem bardzo wdzięczny
          > moim rodzicom i dziadkom,że przekazali mi prawdę o naszym pięknym
          kraju,prosząć
          > bym nie gardził drugim człowiekiem inaczej myślącym,czy będącym w partiach
          itd.
          > Ale cóż oszołomstwo przepojone nienawiścią musi mnie próbować uczyć fałszu
          > i obrażać mnie.Walka nawet ostra,ale na argumenty jest części forumowiczon
          obca
          > .
          • mlodygniewny1 Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 21:02
            alfredkujot:
            uprzejmie proszę dowód=cały Twój post z godziny18,57=skierowany do zwolenników
            Cimoszewicza czyli także do mnie.
            • alfredkujot Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 21:05
              mlodygniewny1 napisał:

> alfredkujot:
              > uprzejmie proszę dowód=cały Twój post z godziny18,57=skierowany do zwolenników
              > Cimoszewicza czyli także do mnie.

Cytat poprosze.
        • korado9 Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 20:26
          Jestem wzruszony... A moi opowiedzieli mi o tym jak:
          zaraz po wojnie Rosjanie rozebrali tory i wywieźli je w głąb ZSRR, o tym jak UB
          zarekwirowało nam fortepian i zerwało podłogi. Potem opowiedzieli mi
          o "rozmowach" władzy z robotnikami w Poznaniu, Gdańsku; o 1968 roku, kiedy
          wygnano z Polski Żydów ( a dziwnym trafem Urban, Michnik i im podobni zostali)
          Potem już sam pamiętam grudzień 1981 roku, czołgi pod bramą zakładu mojej matki
          i strach czy nie zaczną zabijać tak jak w 1970.
          A czy wspominali ci rodzice Kardynała Wyszyńskiego czy księdza Popiełuszkę?
          Myślę,że mogliby.
          Cudowne jest, że niejako wbrew komunistom zachowaliśmy własną tożsamość, a nie
          dzięki nim!
          Piszesz, że byli prywatni przedsiębiorcy, rolnicy itd. Owszem byli, ale też
          funkcjonowali na marginesie oficjalnego życia - myślę, że lektura Tyrmanda
          rozświetlić mogłaby ci trochę specyfikę tego życia.
          Dlatego też, Twój tani sentymentalizm do mnie nie dociera, a skoro chcesz
          głosować na Cimoszewicza, niejako skłania mnie do sądu, że Twoi rodzice
          przekazali ci jedynie wyselekcjonowane lekcje z Polski.
          • mlodygniewny1 Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 20:54
            korado9:
            kardynałowi Wyszyńskiemu nic nie zrobili-był tylko jeden raz internowany i tyle
            -dalej rządził kościołem katolickim na potężnych obszarowo włościach i
            grzmiał z ambon ile wlezie=nie był w żadnych więzieniach z kryminalistami...
            W trakcie internowania nie siedział przecież w więzieniu.I do końca kiedy
            umarł w 1981 roku,działał na wielka skalę-nawet listu biskupów polskich do
            niemieckich nikt mu nie zabronił pisac/wysyłać=w żadnym państwie obozu
            sowieckiego kościól nie miał takich mozliwości działania jak w Polsce...
            A teraz co do okresu "zaraz po wojnie"jak napisałeś:tak rzeczywiście było,to
            także słyszałem/czytałem.Ale to,że znależliśmy się pod butem Stalina i sp-ki
            to wynik handlu w latach1944/45 pomiedzy Stalinem a Rooseveltem(po jego śmierci
            Trumanem) a Churchillem(po jego przegranych wyborach był to:Clement Attlee)
            gdzie nawet nie zaproszono polskiego rządu rezydującego w Londynie=Stany
            Zjednoczone i Wielka Brytania biorąc pod uwagę uwarunkowania geopolityczne i
            swój koniunkturalizm sprzedały nas po but Stalina.To fakty,a nie mity.
            Wyzwalała nas armia sowiecka i pozostała do 1992 roku-mocarstwa zachodnie na to
            pozwoliły.Co było złego w całym PRLu,trzeba napietnować,wsadzać ubeków,esbeków
            innych morderców...ale trzeba mówić o wszystkich aspektach,a nie tylko
            jednokolorowo.To własnie Ty prowadzisz wyselekcjonowane lekcje o PRLu.
            • alfredkujot Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 21:03
              mlodygniewny1 napisał:

> korado9:
              > kardynałowi Wyszyńskiemu nic nie zrobili-był tylko jeden raz internowany i
              tyle
              > -dalej rządził kościołem katolickim na potężnych obszarowo włościach i
              > grzmiał z ambon ile wlezie=nie był w żadnych więzieniach z kryminalistami...
              > W trakcie internowania nie siedział przecież w więzieniu.I do końca kiedy
              > umarł w 1981 roku,działał na wielka skalę-nawet listu biskupów polskich do
              > niemieckich nikt mu nie zabronił pisac/wysyłać=w żadnym państwie obozu
              > sowieckiego kościól nie miał takich mozliwości działania jak w Polsce...
              > A teraz co do okresu "zaraz po wojnie"jak napisałeś:tak rzeczywiście było,to
              > także słyszałem/czytałem.Ale to,że znależliśmy się pod butem Stalina i sp-ki
              > to wynik handlu w latach1944/45 pomiedzy Stalinem a Rooseveltem(po jego
              śmierci
              > Trumanem) a Churchillem(po jego przegranych wyborach był to:Clement Attlee)
              > gdzie nawet nie zaproszono polskiego rządu rezydującego w Londynie=Stany
              > Zjednoczone i Wielka Brytania biorąc pod uwagę uwarunkowania geopolityczne i
              > swój koniunkturalizm sprzedały nas po but Stalina.To fakty,a nie mity.
              > Wyzwalała nas armia sowiecka i pozostała do 1992 roku-mocarstwa zachodnie na
              to
              > pozwoliły.Co było złego w całym PRLu,trzeba napietnować,wsadzać ubeków,esbeków
              > innych morderców...ale trzeba mówić o wszystkich aspektach,a nie tylko
              > jednokolorowo.To własnie Ty prowadzisz wyselekcjonowane lekcje o PRLu.

Mieli szanse -pzpr-sld -
              ub , mieli cztery lata ostatnie na naprawe ....
              co zrobili ? jak ja wykorzystali ?Okradli .
              Sa tym czym zawsze byli, organizacja paramafijna reprezentujaca
              niepolskie interesy. Tak jak chcieli z nas na sile robic "postepowych
              socjalistow"tak teraz na sile robia "postepowych europejczykow"
              Juz dosc tej groteski z pzpr-owskimi kacykami ktorzy okazali sie
              nagle "postepowa lewizna "tzw kawiorowa z "dworem"'ksiezniczka"i "baronami"
              Dosc juz afer i przekretow ....
              • mlodygniewny1 Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 21:17
                tak rzezywiście w latach 1997-2001 rządziły anioły:
                sprzedali w sposób korupcyjny PZU-wykazała to komisja odpowiedzialności
                konstytucyjnej,wykazuje to komisja sledcza ds.PZU=minister Wąsacz z kolesiami
                za bezcen-czytaj wzięli łapówy-sprzedała największego ubezpieczyciela firmie
                nieznanej na globalnym rynku ubezpieczeniowym.Wąsacz jest oskarżony przez
                komisję odpowiedzialności konstytucyjnej o "przekrety" podczas prywatyzacji
                Domów towarowych Centrum,telekomunikacji polskiej,pzu.
                Przez te cztery lata rządzili jedynie słuszni moralnie,zaczynjący dzień modłami
                w kościele i modlitwami w sejmie oraz w gmachu rządu.
                Mało tego sprzedali prawie wszystkie banki polskie oddając inwestorom zachodnim
                -głównie małym lokalnym bankom-oddali 80procent akcji tychże banków.
                W świecie zachodnim np.w UE,inwestorzy zagraniczni w bankach to 30procent i to
                mimo procesu globalizacji.
                • studioturos Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 23:13
                  mlodygniewny1 napisał:

> tak rzezywiście w latach 1997-2001 rządziły anioły:
                  > sprzedali w sposób korupcyjny PZU-wykazała to komisja odpowiedzialności
                  > konstytucyjnej,wykazuje to komisja sledcza ds.PZU=minister Wąsacz z kolesiami
                  > za bezcen-czytaj wzięli łapówy-sprzedała największego ubezpieczyciela firmie
                  > nieznanej na globalnym rynku ubezpieczeniowym.Wąsacz jest oskarżony przez
                  > komisję odpowiedzialności konstytucyjnej o "przekrety" podczas prywatyzacji
                  > Domów towarowych Centrum,telekomunikacji polskiej,pzu.
                  > Przez te cztery lata rządzili jedynie słuszni moralnie,zaczynjący dzień
                  modłami
                  > w kościele i modlitwami w sejmie oraz w gmachu rządu.
                  > Mało tego sprzedali prawie wszystkie banki polskie oddając inwestorom
                  zachodnim
                  > -głównie małym lokalnym bankom-oddali 80procent akcji tychże banków.
                  > W świecie zachodnim np.w UE,inwestorzy zagraniczni w bankach to 30procent i to
                  > mimo procesu globalizacji.
                  Te banki to chyba nie oni...
                  A czy ja mowie ze nie trzeba rozliczyc i tych madrali. Zreszta, oni juz sa na
                  aucie..., teraz tylko do pudla.
                  Proponuje jednak nie przygladac sie za bardzo TP bo tam Kluczyk szczerzy zeby...
                  A, z tym pudlem. Pudlo nalezy sie tez kilku-kulkunastu-kilkudziesieciu-kilkuset
                  towarzyszom z bylej (??) PZPR, SDRP oraz nie bylej SLD...
            • studioturos Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 23:07
              mlodygniewny1 napisał:

> korado9:
              > kardynałowi Wyszyńskiemu nic nie zrobili-był tylko jeden raz internowany i
              tyle
              > -dalej rządził kościołem katolickim na potężnych obszarowo włościach i
              > grzmiał z ambon ile wlezie=nie był w żadnych więzieniach z kryminalistami...
              > W trakcie internowania nie siedział przecież w więzieniu.I do końca kiedy
              > umarł w 1981 roku,działał na wielka skalę-nawet listu biskupów polskich do
              > niemieckich nikt mu nie zabronił pisac/wysyłać=w żadnym państwie obozu
              > sowieckiego kościól nie miał takich mozliwości działania jak w Polsce...

Litosci. Jak ktos byl "jeden raz" internowany to jeszcze nic takiego. A mnie
              ten jedyny raz qu... wystarczyl...

> A teraz co do okresu "zaraz po wojnie"jak napisałeś:tak rzeczywiście było,to
              > także słyszałem/czytałem.Ale to,że znależliśmy się pod butem Stalina i sp-ki
              > to wynik handlu w latach1944/45 pomiedzy Stalinem a Rooseveltem(po jego
              śmierci
              > Trumanem) a Churchillem(po jego przegranych wyborach był to:Clement Attlee)
              > gdzie nawet nie zaproszono polskiego rządu rezydującego w Londynie=Stany
              > Zjednoczone i Wielka Brytania biorąc pod uwagę uwarunkowania geopolityczne i
              > swój koniunkturalizm sprzedały nas po but Stalina.To fakty,a nie mity.

Li..., a nie, to juz bylo. But Stalina to jedno, a zdzieranie paznokci to chyba
              zupelnie inna kwestia. Czy naprawde nie sadzisz ze nawet Truman nie mogl
              przewidziec, ze Polacy z Moskwy wystrzelaja "myslacych inaczej"?. O, wlasnie
              cos do ciebie...Widzisz nikt do ciebie nie strzela!

> Wyzwalała nas armia sowiecka i pozostała do 1992 roku-mocarstwa zachodnie na
              to
              > pozwoliły.Co było złego w całym PRLu,trzeba napietnować,wsadzać ubeków,esbeków
              > innych morderców...

Kurde, wlasnie probujemy ciebie/innych przekonac by nie glosowali na tych co
              tego NIE CHCĄ

> ale trzeba mówić o wszystkich aspektach,a nie tylko
              > jednokolorowo.To własnie Ty prowadzisz wyselekcjonowane lekcje o PRLu.

Nieprawda, ja bardzo sobie cenie to ze mam w poblizu bunkier przeciatonmowy
              zwany stacja metra Wierzbno!
              • alfredkujot Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 23:17
                studioturos napisał:

>
                > Litosci. Jak ktos byl "jeden raz" internowany to jeszcze nic takiego. A mnie
                > ten jedyny raz qu... wystarczyl...

Tak to jest z socjopatami ....
                On sobie wziol nie ukradl albo zrabowal..
                i nic sie przeciez nie stalo ...

Rabnal ci auto...on sie tylko przejechac chcial ...twoim samochodem..

Zgwalcil ci kobite...aco sie stalo przeciez od tego sa...
                I co sie stalo ..

Pobili cie ..i co sie stalo przeciez przezyles...

Nic sie nie stalo...wcale nie bylo tak strasznie..
                >

Okradli cie i oszukali o zycie ...i co z tego ?
                • studioturos Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 23:22
                  alfredkujot napisał:

> studioturos napisał:
                  >
                  >
                  > >
                  > > Litosci. Jak ktos byl "jeden raz" internowany to jeszcze nic takiego. A m
                  > nie
                  > > ten jedyny raz qu... wystarczyl...
                  >
                  > Tak to jest z socjopatami ....
                  > On sobie wziol nie ukradl albo zrabowal..
                  > i nic sie przeciez nie stalo ...
                  >
                  > Rabnal ci auto...on sie tylko przejechac chcial ...twoim samochodem..
                  >
                  > Zgwalcil ci kobite...aco sie stalo przeciez od tego sa...
                  > I co sie stalo ..
                  >
                  > Pobili cie ..i co sie stalo przeciez przezyles...
                  >
                  > Nic sie nie stalo...wcale nie bylo tak strasznie..
                  > >
                  >
                  > Okradli cie i oszukali o zycie ...i co z tego ?

Mozna jeszcze dodac ulubione "ale nie do konca"!
                  Mowi pan prawde, ale nie do konca...
                  Relatywna prawda czy relatywny obiektywizm, a moze relatywizm nie do konca
                  relatywny?
          • qc Komunisci ? 19.08.05, 21:04
            Rzeczywiscie tak sie ich nazywalo. Ale to wartosc umowna.
            Tak jak hasla "Got mit uns" nie robil z nazi chrzescijan.
            Dzisiejsza prawica to jednak dobrowolni bolszewicy i tu tkwi roznica.
            • mlodygniewny1 qc: to jest sedno sprawy co Ty napisałeś. 19.08.05, 21:30
            • yabool Re: Komunisci ? 19.08.05, 22:06
              qc napisał:

> Rzeczywiscie tak sie ich nazywalo. Ale to wartosc umowna.
              > Tak jak hasla "Got mit uns" nie robil z nazi chrzescijan.
              > Dzisiejsza prawica to jednak dobrowolni bolszewicy i tu tkwi roznica.
              Niestety, bardzo sie mylisz. Pisze niestety, bo twoje poprzednie wypowiedzi
              byly rozsadne...
              Po pierwsze bolszewicy nazwali sie tak jak byli w mniejszosci. idac tym tropem
              poniewaz teraz prawica jest w wiekszosci, powinni sie nazywac mniejszewikami,
              lub podobnie...
              Po drugie haslo o ktorym piszesz powstalo zanim powstalo cos jak nazi. Gdyby
              teraz komunisci piali Bogurodzice to dopiero byloby, co?
              Komuch to rzeczywiscie wartosc umowna. Nie potrafie pisac tak pieknie jak
              kujot, wiec odsylam cie do jego analiz.
              • qc Re: Komunisci ? 19.08.05, 22:24
                Najsampierw dowiedz sie co to znaczy bolszewizm.
                Bez uprzedzen.
                • studioturos Re: Komunisci ? 19.08.05, 22:32
                  qc napisał:

> Najsampierw dowiedz sie co to znaczy bolszewizm.
                  > Bez uprzedzen.

Bo ciebie nauczyli, to inyych chcesz pouczac. Gdzie tego teraz ucza??
                  • qc Re: Komunisci ? 19.08.05, 22:42
                    Ogladales tzw. komisje d/s tzw Orlenu ?
                    Jezeli jestes pojetny, to chyba wiesz?
                    Bolszewizm w koncentracie, kurs przyspieszony.
                    • studioturos Re: Komunisci ? 19.08.05, 22:47
                      qc napisał:

> Ogladales tzw. komisje d/s tzw Orlenu ?
                      > Jezeli jestes pojetny, to chyba wiesz?
                      > Bolszewizm w koncentracie, kurs przyspieszony.

A Giertych jego prorokiem? To cos nowego!
        • studioturos Re: rzeczywiście tak jest jak napisałeś... 19.08.05, 22:55
          mlodygniewny1 napisał:

> tu chodzi o atak do którego wykorzystuje się także prowokację.
          > ale jak widać na forum,jeżeli ktokolwiek,tak jak ja - opowie się za oddaniem
          > głosu na Cimoszewicza,mimo znanych mi uchybień marszałka w sprawie
          nieprawidłow
          > o
          > wypełnionego oświadczenia majatkowego,którym także zajmuje się prokuratura -
          > od razu jest obrzucany epitetami:"tylko cioty popierają W.C." albo "tylko
          > komuniści z PRLu" etc.

Alez to przestepstwo i Ty przyznales to publicznie, ze to popelnil. Jak mozesz
          na takiego glosowac?
          > Ja rzeczywiście jestem komunistą,ubekiem,esbekiem,ciotą i czym tam jeszcze
          > obrzucą mnie "zaby68"."alfredkujoty" i wszelcy inni jedynej słusznej i
          > obowiązującej moralności.
          Nie obowiazujacej. Gdyby moralnosc obowiazywala to nie byloby "problemu
          Cimoszki", ani tym bardziej "problemu ubeków i esbeków"
          > W tym znienawidzonym PRLu,kiedy rzadził Jaruzelski/Kiszczak & Co - od 1985
          roku zacząłem chodzić na lekcje religii do posiadłości kościoła katolickiego/co
          > niedziela na mszę itp- i nikt mnie nie bił,nie zakazywał chodzenia na religię
          > i do kościoła itp.-mimo,że na poczatku jako siedmiolatka prowadzali mnie
          > rodzice na religie i do kościoła itd.Mało tego moi,rodzice zdążyli mi jeszcze
          > przed swoja tragiczną śmiercią potwierdzić mi to samo-w Polsce PRLu istniały
          i działały wszelkie struktury koscioła katolickiego na swoich prywatnych
          włościach działał Katolicki Uniwersytet Lubelski etc.-zwasze mnie
          uczyli,mimo,że nie byli
          > bardzo wykształconymi ludżmi-pamiętaj w Polsce działał KK,były prywatne domy
          na
          > prywatnych działkach,byli prywatni drobni rzemieślnicy,rolnicy mieli swoje
          > prywatne grunty z domami i budynkami gospodarczymi/maszynami itp.-pamietaj
          abyś
          > swoje dzieci uczyl prawdy o PRLu,w którym sie urodziłeś(1978)-dominowała
          > własność państwowa,ale była także własność prywatna(w mniejszości) i
          > spóldzielcza-tego nie było np.w krainie lwa,jak na Rosje sowiecką mówili mi
          > moi rodzice.i wiele,wiele innych wspaniałych rzeczy,dowiedziałem się od moich
          > rodziców i dziadków np.o 2.wojnie,o wyzwoleniu itd.Jestem bardzo wdzięczny
          > moim rodzicom i dziadkom,że przekazali mi prawdę o naszym pięknym
          kraju,prosząć
          > bym nie gardził drugim człowiekiem inaczej myślącym,czy będącym w partiach
          itd.
          Bardzo mnie cieszy to
          > Ale cóż oszołomstwo przepojone nienawiścią musi mnie próbować uczyć fałszu
          > i obrażać mnie. Walka nawet ostra, ale na argumenty jest części forumowiczon
          obca
          > .
          He, he, nie placz, tam obok siedzi pani Szenyszyn, ona ci pomoze...
      • studioturos Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 22:40
        kochanek999 napisał:

> Uważam że zarzuty stawiane Cimoszewiczowi to poprosu gra polityczna.
        > Zyskał za duże poparcie dlatego trzeba mu za przeproszeniem nastrać!
        I dobrze mu tak!
        Po co sie pcha na stolek?
    • ferczarek Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 19:37
      Uciekł tylnym wyjściem ale nie przez okno po drabinie . To już duży postęp!
      • studioturos Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 23:29
        ferczarek napisał:

> Uciekł tylnym wyjściem ale nie przez okno po drabinie . To już duży postęp!

Drabiny towarzysze nie dostarczyli?
    • jarek1910 Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 19:50
      Łódź bez Cimoszenki!!!! idzie pan na dno panie Cimoszewicz
      • maniek.siekiera [...] 19.08.05, 20:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mlodygniewny1 a także "nieprawdziwy link"-www.cimoszewicz.pl 19.08.05, 20:07
          maniek.siekiera:
          zapoznałem się już wcześniej z anonsowanymi przez Ciebie linkami.
          przeczytaj dla równowagi i uczciwości intelektualnej także link,który podałem.
          • studioturos Re: a także "nieprawdziwy link"-www.cimoszewicz.p 19.08.05, 22:23
            mlodygniewny1 napisał:

> maniek.siekiera:
            > zapoznałem się już wcześniej z anonsowanymi przez Ciebie linkami.
            > przeczytaj dla równowagi i uczciwości intelektualnej także link,który podałem.
            Mozesz mi zapodac, dlaczego na stronie gdzie jest sklad personalny komitetu
            wyborczego Cimoszewicza nazwiska raz sa pisane NAZWISKO IMIE STOPIEN ZAWOD, a
            nizej STOPIEN ZAWOD IMIE NAZWISKO
            Tak dla wyswietlenia "uczciwosci intelektualnej"????
        • amrra Re: maniek. ZAJMIJ SIĘ PROMOCJĄ SWOJEGO 19.08.05, 20:32
          kandydata boć mu opada i podnieść się nie chce
    • formozus1 Oświadczenia majątkoweWassermana,Tuska,Giertycha 19.08.05, 20:14
      W dzisiejszym tygodniku "Fakty i mity"!!!!!
      Też wiele nieściśłości i zafałszowań oraz nieprawdy.
      Niech będzie pochylony.
      Amen.
      • a.gajewski1 Re: Oświadczenia majątkoweWassermana,Tuska,Gierty 19.08.05, 20:27
        Tak ale wszyscy sie przyznali do pomylki. Skorygowali ja i poniesli jakies
        niewielkie konsekwencje, zato Cimoszewicz na pytanie czy moze sie pomylil
        odpowiedzial wy...lac. I nie poniosl zadnych konsekwencji
        • yabool Re: Oświadczenia majątkoweWassermana,Tuska,Gierty 19.08.05, 21:47
          a.gajewski1 napisał:

> Tak ale wszyscy sie przyznali do pomylki. Skorygowali ja i poniesli jakies
          > niewielkie konsekwencje, zato Cimoszewicz na pytanie czy moze sie pomylil
          > odpowiedzial wy...lac. I nie poniosl zadnych konsekwencji
          I to jest ta drobna różnica
          Ale jeszcze mial w zapasie Borowskiego, ktorego jakos nikt o nic nie posadza, o
          nic nie pyta. A on tez w to zamieszany!
      • yabool Re: Oświadczenia majątkoweWassermana,Tuska,Gierty 19.08.05, 21:45
        formozus1 napisał:

> W dzisiejszym tygodniku "Fakty i mity"!!!!!
        > Też wiele nieściśłości i zafałszowań oraz nieprawdy.
        > Niech będzie pochylony.
        > Amen.
        "Fakty i mity" - co to??
    • qc Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 20:49
      Czekac na PiS Kaczynskiego, kiedy wiezniow beda brac za stodole o wkladac kule
      w leb ?
      Czy.
      Czekac na Giertycha, kiedy niewlasciwych obywateli beda zamykac w stodole a ta
      podpalac ?
      Co robic, czas to pieniadz.
      • korado9 Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 20:49
        Czekać na Godota
        • hella11 Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 21:21
          korado9 napisał:

> Czekać na Godota
          Oj nie czekac, tylko glosowac na Wlodka, bo to najlepszy kandydat!
          • alfredkujot Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 21:23
            hella11 napisała:

> korado9 napisał:
            >
            > > Czekać na Godota
            > Oj nie czekac, tylko glosowac na Wlodka, bo to najlepszy kandydat!

Na co ?
            • hella11 Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 21:29
              alfredkujot napisał:

> hella11 napisała:
              >
              > > korado9 napisał:
              > >
              > > > Czekać na Godota
              > > Oj nie czekac, tylko glosowac na Wlodka, bo to najlepszy kandydat!
              >
              > Na co ?

Nie na co, tylko na kogo. Na Wlodka, na Wlodka Cimoszewicza. Jasne!
              • qc Wlodka ? 19.08.05, 21:32
                Nie wypada tak sie odnosic do przyszlego 2 kadencyjnego, Prezydenta,
                pozwolisz ze zwroce uwage.
                • hella11 Re: Wlodka ? 19.08.05, 21:37
                  qc napisał:

> Nie wypada tak sie odnosic do przyszlego 2 kadencyjnego, Prezydenta,
                  > pozwolisz ze zwroce uwage.
                  Niech Ci bedzie, ok., glosowac nalezy na jedynego dobrego kandydata, na
                  Wlodzimierza Cimoszewicza.
                  • yabool Re: Wlodka ? 19.08.05, 21:54
                    hella11 napisała:

> qc napisał:
                    >
                    > > Nie wypada tak sie odnosic do przyszlego 2 kadencyjnego, Prezydenta,
                    > > pozwolisz ze zwroce uwage.
                    > Niech Ci bedzie, ok., glosowac nalezy na jedynego dobrego kandydata, na
                    > Wlodzimierza Cimoszewicza.

I teraz zgadnij qucek - kpi czy o droge pyta?
                    • alfredkujot Re: Wlodka ? 19.08.05, 21:57
                      yabool napisał:

> hella11 napisała:
                      >
                      > > qc napisał:
                      > >
                      > > > Nie wypada tak sie odnosic do przyszlego 2 kadencyjnego, Prezydenta
                      > ,
                      > > > pozwolisz ze zwroce uwage.
                      > > Niech Ci bedzie, ok., glosowac nalezy na jedynego dobrego kandydata, na
                      > > Wlodzimierza Cimoszewicza.
                      >
                      > I teraz zgadnij qucek - kpi czy o droge pyta?

No wiesz tej inteligentnej wyszlo poprostu ze najlepszym kandydatem
                      na cimoszeiwcza bedzie cimoszewicz:-))))))))))
                      • hella11 Re: Wlodka ? 20.08.05, 09:25
                        Ty chlopcze, naucz sie rozumiec tekst pisany. W moim poscie przecinek decyduje o
                        sensie zdania. Wiesz co to takiego? Poza tym "po prostu" pisze sie oddzielnie
                        (cos piata klasa podstawowki). Do szkoly(!), a nie posty pisac.
                • yabool Re: Wlodka ? 19.08.05, 21:52
                  qc napisał:

> Nie wypada tak sie odnosic do przyszlego 2 kadencyjnego, Prezydenta,
                  > pozwolisz ze zwroce uwage.
                  Zebym ja ci nie wypomnial co wypisujesz o Kaczynskim. jak zmienimykonstytucję
                  zostanie dozywotnio prezydentem...
              • alfredkujot Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 21:47
                hella11 napisała:

> alfredkujot napisał:
                >
                > > hella11 napisała:
                > >
                > > > korado9 napisał:
                > > >
                > > > > Czekać na Godota
                > > > Oj nie czekac, tylko glosowac na Wlodka, bo to najlepszy kandydat!
                > >
                > > Na co ?
                >
                > Nie na co, tylko na kogo. Na Wlodka, na Wlodka Cimoszewicza. Jasne!

No dla kogo jasne to jasne, ale glosuj sobie na kogo chcesz....

ja to pamietam za prl-u to nasylali pzpr-ub takich roznych...
                zeby ludzie wiedzieli co maja robic kogo potepiac a kogo nie-co i jak maja
                myslec...a co nie powinni...
                Podczas pochodow tez tak bylo np na 1 maja to szedl taki z tuba i ryczal
                "Niech zyje towarzysz pierwszy sekretarza parti (tu padalo nazwisko i imie -
                wpisac tego ktory aktualanie za sykrytorza robil -takiego prezia)
                No i mnie sie tak przypomnialo....

Jak na zebraniach zakladowych taki z komorki partyjnej przychodzil i mowil tez
                na kogo bedzie glosowal...i co on mysli i dlaczego inaczej nie mozna albo w
                ogole...myslec i pytac..
                "Ja to towarzysze bede glosowal..(wstawic nazwisko aktualnie przez partie
                uzgodnionego kandydata..)bo on jest najuczciwszy , najlepszy...
                Gdy przekonywali np.zeby glosowac na towarzysza Gierka - a wtedy nie bylo
                innego wyboru bo partia byla jedna ale zato nieomylna to tez taki przychodzil i
                sie nagadal, a to ze Gierek to jest przystojny , a to ze swiatowy, a to ze
                jezyki
                zna ....
                Jak ja sie na ten nasz burdel przygladam .... nic sie nie zmienilo....
                wsyzstko jest jak bylo...

• qc Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 21:58
                  Facet, to ty zostales w przeszlosci.
                  Kiedys o selekcji decydowaly punkty 'za pochodzenie'.
                  Ty takie punkty wlasnie przydzielasz Cimoszewiczowi.
                  Sa ta punkty UJEMNE.
                  Czy ktos ma watpliwosci ze WC to najlepiej wykwalifikowany kandydat na Top Job?
                  • alfredkujot Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 22:06
                    qc napisał:

> Facet, to ty zostales w przeszlosci.

Jesli sie nie zna przeszlosci bardzo szybko mozna przeszlosc powielic...
                    Trzy pokolenia juz to przerabialy "facet ty zostales w przeslosci"
                    Za kazdym razem powtarzalo sie to samo. Bylo przyznanie sie do bledow i wypaczen
                    a potem ,,,to samo...

> Kiedys o selekcji decydowaly punkty 'za pochodzenie'.

Owszem -to byla selekcja ujemna .I tak zostalo.

> Ty takie punkty wlasnie przydzielasz Cimoszewiczowi.

Cimoszewicz to rezultat tej ujemnej selekcji

> Sa ta punkty UJEMNE.

Owszem.
                    > Czy ktos ma watpliwosci ze WC to najlepiej wykwalifikowany kandydat na Top
                    Job?

Na co ? Top job a gdzie ?
                    • qc Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 22:19
                      Swiat nie jest czarno-bialy.
                      Wybierajmy odcien szarosci/bialosci.
                      W przypadku WC, glos na niego to nie rzut monety.
                      Przewidywalnosc, umiar, kwalifikacje.
                      Komfort.
                      Mozemy sie spokojnie zajac swoimi sprawami. Ktos jest u steru.
                      • studioturos Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 22:28
                        qc napisał:

> Swiat nie jest czarno-bialy.

Tylko czerwono-czarny?

> Wybierajmy odcien szarosci/bialosci.

Ja wole bialo-czerwoną

> W przypadku WC, glos na niego to nie rzut monety.

Nie to wybory!!!!!

> Przewidywalnosc, umiar, kwalifikacje.

Przwidziec mozna, umiaru nie ma, kwalifikacje pokazal...

> Komfort.
                        czy comfort?

> Mozemy sie spokojnie zajac swoimi sprawami. Ktos jest u steru.
                        Ster tez juz byl, na plakacie "Partia steruje". Konczymy na mieliznie!
                      • alfredkujot Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 22:31
                        qc napisał:

>
                        > W przypadku WC, glos na niego to nie rzut monety.
                        > Przewidywalnosc, umiar, kwalifikacje.
                        > Komfort.

Co mielismy okazje zaobserwowac w ciagu ostatnich tygodni...
                        A swoja droga...podobna "gwara" posluguje sie handlarz uzywanych samochodow..

> Mozemy sie spokojnie zajac swoimi sprawami. Ktos jest u steru.

Kto ?
                        • qc Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 22:36
                          For fuck sake, jak to kto?
                          Jak sie dobrze postarasz to oczywiscie ze WC.
                  • yabool Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 22:09
                    qc napisał:

> Facet, to ty zostales w przeszlosci.
                    > Kiedys o selekcji decydowaly punkty 'za pochodzenie'.
                    > Ty takie punkty wlasnie przydzielasz Cimoszewiczowi.
                    > Sa ta punkty UJEMNE.
                    > Czy ktos ma watpliwosci ze WC to najlepiej wykwalifikowany kandydat na Top
                    Job?
                    Moze na top job, ale my wybieramy prezydenta a nie prezesa zarzadu spolki-
                    sprzedajacej-paliwa-na-lewo!
                  • a.gajewski1 Ja mam watpliwosci 19.08.05, 22:58
                    i moge Cie zapewnic ze poza sciana wschodnia, gornikami i panienkami co mowia o
                    prezencji jako czegos czego nam najbardziej potrzeba.

//
                    a na wiosne zamiast lisci
                    wisiec beda komunisci
                • hella11 Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 22:02
                  Widac bardzo aktywnie uczestniczyles w tym jak to nazywasz "burdelu". Pochody
                  pierwszomajowe, zebrania partyjne... Wszystko wiesz z autopsji, brawo, fajny z
                  ciebie gosc!
                  • alfredkujot Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 22:10
                    hella11 napisała:

> Widac bardzo aktywnie uczestniczyles w tym jak to nazywasz "burdelu".

Nie aktywnie a pasywnie-obserwowalem .

Pochody
                    > pierwszomajowe, zebrania partyjne... Wszystko wiesz z autopsji, brawo, fajny z
                    > ciebie gosc!

Owszem znam z autopsji a z czego mam znac- byli wszedzie , wpychali sie z
                    buciorami w kazda dziedzine zycia...
                  • yabool Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 22:14
                    hella11 napisała:

> Widac bardzo aktywnie uczestniczyles w tym jak to nazywasz "burdelu". Pochody
                    > pierwszomajowe, zebrania partyjne... Wszystko wiesz z autopsji, brawo, fajny z
                    > ciebie gosc!
                    Nie badz taka hop do przodu bo ci cos w tylek zrobia!
                    To ze ktos pisze, ze WIDZIAL nie znaczy ze uczestniczyl. NIEMCY widzieli
                    zamordowanych w Katyniu, ale nie mordowali, zrobili to niedobrzy chlopcy z
                    NKWD, nie wiedziec czemu nazywani czasem Rosjanami.
                    O zebraniach partyjnych krazyly tak zwane "pogloski", mozna bylo kupic "nowe
                    czasy" i posmiac sie, czytac tez zabraniasz?
                    Ryzyk fizyk - zgaduje - studentka Reykowskiego?
                    • hella11 Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 20.08.05, 09:32
                      yabool napisał:

> hella11 napisała:
                      >
                      > > Widac bardzo aktywnie uczestniczyles w tym jak to nazywasz "burdelu". Poc
                      > hody
                      > > pierwszomajowe, zebrania partyjne... Wszystko wiesz z autopsji, brawo, fa
                      > jny z
                      > > ciebie gosc!
                      > Nie badz taka hop do przodu bo ci cos w tylek zrobia!
                      > To ze ktos pisze, ze WIDZIAL nie znaczy ze uczestniczyl. NIEMCY widzieli
                      > zamordowanych w Katyniu, ale nie mordowali, zrobili to niedobrzy chlopcy z
                      > NKWD, nie wiedziec czemu nazywani czasem Rosjanami.
                      > O zebraniach partyjnych krazyly tak zwane "pogloski", mozna bylo kupic "nowe
                      > czasy" i posmiac sie, czytac tez zabraniasz?
                      > Ryzyk fizyk - zgaduje - studentka Reykowskiego?

Jakiego tam Reykowskiego, on moglby sie ode mnie wiele nauczyc.
                      Nie strasz mnie "zrobieniem czegos w tylek". Swoja droga, co by to moglo byc,
                      pewnie kopniecie. Ach tak, te wasze metody. Bo najgorsze jest jak ktos ma zle
                      zrobione w glowie.
                      • alfredkujot Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 20.08.05, 12:40
                        hella nie odrobila lekcji:

www.cimoszewicz.pl/main.php?strona=pop&typ=vip&id=179
                        hella11 napisała:

> yabool napisał:
                        >
                        > > hella11 napisała:
                        > >
                        > > > Widac bardzo aktywnie uczestniczyles w tym jak to nazywasz "burdelu
                        > ". Poc
                        > > hody
                        > > > pierwszomajowe, zebrania partyjne... Wszystko wiesz z autopsji, bra
                        > wo, fa
                        > > jny z
                        > > > ciebie gosc!
                        > > Nie badz taka hop do przodu bo ci cos w tylek zrobia!
                        > > To ze ktos pisze, ze WIDZIAL nie znaczy ze uczestniczyl. NIEMCY widzieli
                        > > zamordowanych w Katyniu, ale nie mordowali, zrobili to niedobrzy chlopcy
                        > z
                        > > NKWD, nie wiedziec czemu nazywani czasem Rosjanami.
                        > > O zebraniach partyjnych krazyly tak zwane "pogloski", mozna bylo kupic "n
                        > owe
                        > > czasy" i posmiac sie, czytac tez zabraniasz?
                        > > Ryzyk fizyk - zgaduje - studentka Reykowskiego?
                        >
                        > Jakiego tam Reykowskiego, on moglby sie ode mnie wiele nauczyc.
                        > Nie strasz mnie "zrobieniem czegos w tylek". Swoja droga, co by to moglo byc,
                        > pewnie kopniecie. Ach tak, te wasze metody. Bo najgorsze jest jak ktos ma zle
                        > zrobione w glowie.
                        • hella11 Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 20.08.05, 12:46
                          Tu jak najbardziej popieram Reykowskiego. Cimoszewicz - najlepszym kandydatem!
                          • alfredkujot Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 20.08.05, 14:53
                            hella11 napisała:

>hella11:

Jakiego tam Reykowskiego, on moglby sie ode mnie wiele nauczyc.
                            ................

Tu jak najbardziej popieram Reykowskiego. Cimoszewicz - najlepszym kandydatem!

No to jak jest ? Reykowski nauczyl sie od ciebie ?
                            Czy ty jak najbardziej popierasz Rezkowskiego ?
                • mlodygniewny1 alfredkujot: rzezywiście nic się nie zmieniło... 19.08.05, 22:07
                  byłem w miniony wtorek obejrzeć pieknie odnowione freski w kościele-którą
                  wykonywała firma mojego kumpla(zresztą za niezłą kasę) i trzej młodzi
                  wszechpolacy wręczyli mi materiały wyborcze LPRu?romka g. = gdzie są wytyczne
                  jak i na kogo należy głosować.
                  za niedługi czas jak będzie bliżej terminu wyborów:to niejedn ksiądz będzie
                  dawał instrukcje jak i na kogo głosować.
                  Ale ten kościół katolicki w Polsce ma majątek=największy obszarnik ziemski
                  spośród prywatnych firm/instytucji.
                  Tylko nie mogę sie doczytać ile tych świątyń pobudował Jezus Chrystus na
                  ziemi jak głosił przez trzy lata Ewangelię i ile ziemi kupił swym oddanym
                  uczniom etc.= mówił Jezus Chrustus:czy można służyć jednocześnie Bogu i Kasie-
                  nie Jezus powiedział nie "kasie" tylko Bogactwu?
                  • yabool Re: alfredkujot: rzezywiście nic się nie zmieniło 19.08.05, 22:19
                    mlodygniewny1 napisał:

> byłem w miniony wtorek obejrzeć pieknie odnowione freski w kościele-którą
                    > wykonywała firma mojego kumpla(zresztą za niezłą kasę) i trzej młodzi
                    > wszechpolacy wręczyli mi materiały wyborcze LPRu?romka g. = gdzie są wytyczne
                    > jak i na kogo należy głosować.
                    > za niedługi czas jak będzie bliżej terminu wyborów:to niejedn ksiądz będzie
                    > dawał instrukcje jak i na kogo głosować.
                    > Ale ten kościół katolicki w Polsce ma majątek=największy obszarnik ziemski
                    > spośród prywatnych firm/instytucji.
                    > Tylko nie mogę sie doczytać ile tych świątyń pobudował Jezus Chrystus na
                    > ziemi jak głosił przez trzy lata Ewangelię i ile ziemi kupił swym oddanym
                    > uczniom etc.= mówił Jezus Chrustus:czy można służyć jednocześnie Bogu i Kasie-
                    > nie Jezus powiedział nie "kasie" tylko Bogactwu?
                    Przeczytaj to co napisales jeszcze raz, popraw bledy, postaw tam gdzie trzeba
                    przecinki i kropki oraz inne znaki i wyslisz powtornie.
                    Nie imprezuj jak piszesz, jestes w pracy!
                    • mlodygniewny1 yaboll vel alfredkujot: ad rem... 19.08.05, 22:24
                      • studioturos Re: yaboll vel alfredkujot: ad rem... 19.08.05, 22:29
                        Duzo tego ad remu...
                        • mlodygniewny1 Re: yaboll vel alfredkujot vel studioturos=trzy w 19.08.05, 22:34
                          jednym=nowy szampon przeciw łupieżowy=gratuluje, nieżle myje.
                          • studioturos Re: yaboll vel alfredkujot vel studioturos=trzy w 19.08.05, 22:38
                            mlodygniewny1 napisał:

> jednym=nowy szampon przeciw łupieżowy=gratuluje, nieżle myje.

Jeszcze moze napisz jak my trzy to robimy jednoczesnie?
                            • mlodygniewny1 Re: yaboll vel alfredkujot vel studioturos=trzy w 19.08.05, 22:40
                              skąd taki nieuk może to wiedzieć.
                              chłopcy z Firmy mówią,że to trzy laptopy na machoniowym stole.
                              • studioturos Re: yaboll vel alfredkujot vel studioturos=trzy w 19.08.05, 22:44
                                mlodygniewny1 napisał:

> skąd taki nieuk może to wiedzieć.
                                > chłopcy z Firmy mówią,że to trzy laptopy na machoniowym stole.

O ile ja wiem to jeden z znas to kujot, drugi sle pozdrowienia z bramy. Skad im
                                do jakiegos tam stolu??
                      • alfredkujot Re: yaboll vel alfredkujot: ad rem... 19.08.05, 22:44
                        ups ..juz wracam ...
                        No to sa kwity na to ze kaska legalnie wplynela do Polski od corki z USA na
                        konto cimoszki ?
                        Czy juz pokazal kwity cimoszewicz ?
                        A te ze przelal na konto corki w USA ?
                        • studioturos Re: yaboll vel alfredkujot: ad rem... 19.08.05, 22:48
                          alfredkujot napisał:

> ups ..juz wracam ...
                          > No to sa kwity na to ze kaska legalnie wplynela do Polski od corki z USA na
                          > konto cimoszki ?
                          > Czy juz pokazal kwity cimoszewicz ?
                          > A te ze przelal na konto corki w USA ?
                          Nie ale za to znalezli nas trzech w jednym: trojca psia jego nedza!
              • yabool Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 21:51
                Toć to kojot by se lape odgryzl!
                Mam dziwne wrazenie
      • alfredkujot Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 20:51
        qc napisał:

> Czekac na PiS Kaczynskiego, kiedy wiezniow beda brac za stodole o wkladac
        kule
        > w leb ?
        > Czy.
        > Czekac na Giertycha, kiedy niewlasciwych obywateli beda zamykac w stodole a
        ta
        > podpalac ?
        > Co robic, czas to pieniadz.

Zglosic sie do psychiatry, jesli niezbyt ciezki przypadek to do psychologa.
      • yabool Re: Co ZROBIC z tym Cimoszewiczem ? 19.08.05, 21:49
        qc napisał:

> Czekac na PiS Kaczynskiego, kiedy wiezniow beda brac za stodole o wkladac
        kule
        > w leb ?
        Wkladac ????? Stary żyd z wiednia ci sie klania????
        > Czy.
        > Czekac na Giertycha, kiedy niewlasciwych obywateli beda zamykac w stodole a
        ta
        > podpalac ?
        No wlasnie, znowu ten Freud
        > Co robic, czas to pieniadz.
        Wlasnie, nie mamy czasu, stracilismy 15 lat na certoleniu sie z komuchami i
        michnikowcami
    • aniaczepiel Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 21:03
      "Po ponad 9-godzinnym piątkowym przesłuchaniu Włodzimierza Cimoszewicza w
      warszawskiej prokuraturze"

Skoro to trwało ponad 9 godzin, to czy WC na sikanie chociaż wychodził?
      • amrra Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 21:19
        aniaczepiel napisała:
        > Skoro to trwało ponad 9 godzin, to czy WC na sikanie chociaż wychodził?

sądzisz, że wychodzenie cimoszewicza do toalety
        może mieć decydujący wpływ na notowania kandydatów
        - synusio/tatusiów ok. 1% .

ten cimoszewicz to ma power...
        • alfredkujot Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 21:26
          amrra napisała:

> aniaczepiel napisała:
          > > Skoro to trwało ponad 9 godzin, to czy WC na sikanie chociaż wychodził?
          >
          > sądzisz, że wychodzenie cimoszewicza do toalety
          > może mieć decydujący wpływ na notowania kandydatów
          > - synusio/tatusiów ok. 1% .
          >
          > ten cimoszewicz to ma power...

No zajelo chlopakom troche czasu rozkminianie tego co sami namotali.
          Logicznego wyjasnienia "faktow" kreatywnych nie bedzie -zbyt duzo naplatali
    • me-e OPINIE... 19.08.05, 21:26

• Dzień, w którym ostatnia partyjna morda zniknie z TV,
      AK /dzisiaj 16:28/ będzie dniem zbawienia dla Polaków.

...Wybiórcza ostro pracuje by oczyścić towarzysza Cimoszewicza.
      euro-reakcjonista /dzisiaj 14:24/ Z bandyty Jaruzelskiego zrobili "człowieka
      honoru" z Kiszczaka zrobili obrońcę Polski przed "prawicowymi oszołomami" więc
      i Cimoszenkę wybielą. Będzie jak nowy.

...Odp.: Czyste sumienie Cimoszewicza (aktl.) niuniek 0 19.08.2005 20:13 CEST

Cimoszewicz, Różański itd...
      UB, WAT, WSI, NKWD...

...Odp.: Czyste sumienie Cimoszewicza (aktl.) niuniek 0 19.08.2005 20:23 CEST

PS
      Kaczka ma rację. Sady same się nie oczyszczą.

...ZIELONA GÓRA ZA CIMOSZEWICZEM

Zielna Góra głosuje przeciwko hipokrytom Tuskowi i Kaczyńskiemu a jedymym
      rozsądnym kandydatem jest Cimoszewicz.

Nie pozwólmy aby prezydentem była osoba gotowa zrobić wszystko aby nim zostać,
      włącznie z prowokacją jaką widzimy obecnie.

~nie_popisowy_jaś, 2005-08-19 20:03

...Cimoszewicz górą

Oddam głos na Cimoszewicza dlatego ze jest niewinny,a przede wszystkim
      uczciwy.Cimoszewicz na prezydenta. Jesli mamy mieć juz głupi rząd to
      przynajmniej miejmy inteligentnego prezydenta.Bo jak Kaczyński nim zostanie to
      ratuj się kto może.

~Krysia65, 2005-08-19 20:27

...Może i zabawne te Wasze fotomontaże, ale niestety - jezeli ktoś się
      zdecydował na głosowanie na WC to i tak będzie.
      Ja będę
      Pozdrawiam

...www.imgsharing.com/uploads/1124374727bloto1.jpg

• mysz_polna5 Re: OPINIE... 19.08.05, 23:19

Litosci,
        czy Polacy sa az takimi durniami ~ jak niektorzy poplecznicy Cimki, agitujacy
        tu na tym Forum?
        Glupota nie boli, a takze jest slepa.
        • studioturos Re: OPINIE... 19.08.05, 23:32
          mysz_polna5 napisała:

>
          >
          >
          > Litosci,
          > czy Polacy sa az takimi durniami ~ jak niektorzy poplecznicy Cimki, agitujacy
          > tu na tym Forum?
          > Glupota nie boli, a takze jest slepa.

Nie, to brak wyobrazni - proponuje im leczenie, ale jak sama mówisz...ślepota
          to głupota :))))))))
    • asz70 Nowa strona WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL 19.08.05, 22:52
      Zobacz - piszemy prawde www.cimoszewicz.hk.pl
      • alfredkujot Re: Nowa strona WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL 19.08.05, 22:56
        asz70 napisał:

> Zobacz - piszemy prawde www.cimoszewicz.hk.pl

prawde "dialektyczna", "relatywna" prawde ;-)))))))
      • naczoledupa765 NO TAK ...ALE TO BARDZO SŁABIUTKA STRONA !!!!!!!!! 19.08.05, 23:30
        asz70 napisał:

> Zobacz - piszemy prawde www.cimoszewicz.hk.pl

NO TAK ALE TO CIMOSZNKOWA PRAWDA !!!

PS
        JAK MAWIALI TOWARZYSZE:
        W IZWIESTIACH NIET PRAWDY
        A W PRAWDIE NIET IZWIESTII !
    • plaszcz W.C. do WC - WWW.CIMOSZEWICZ.NET 19.08.05, 23:10
      W.C. do WC ...zobacz na WWW.CIMOSZEWICZ.NET
    • czago Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 23:13
      Skąd wiesz, że kłamcę? A może to pani Jarucka jednak kłamie?
      • studioturos Re: Cimoszewicz przyjechał do prokuratury 19.08.05, 23:18
        czago napisał:

> Skąd wiesz, że kłamcę? A może to pani Jarucka jednak kłamie?
        A skad wiesz ze klamie? A moze to cimoszewicz jednak klamie?
        • naczoledupa765 Przyjechał a potem spierzył ODTYLCOWO jak zwykle ! 19.08.05, 23:36
          no już mu weszło w krew :)
          • mysz_polna5 Re: Przyjechał a potem spierzył ODTYLCOWO jak zwy 20.08.05, 00:03
            Nie on pierwszy.
            Juz nasz aktualny prezydent wszystkich Polakow, salwowal sie ucieczka po przez
            okno ~ po drabinie.Juz zapomnieliscie o takim drobiazgu?
    • dziczku Chciałbym publicznie ogłosić 19.08.05, 23:46
      fakt, że w pierwszej turze zagłosuję na Cimoszewicza, na złość wszystkim,
      którzy kochają prawo, porządek i swobody obywatelskie. A w drugiej turze
      wyborów wybiorę Tuska, bo Kaczyński mi kompletnie nie odpowiada.

Pozdrawiam
      • mysz_polna5 Re: Chciałbym publicznie ogłosić 20.08.05, 00:06

Ales ty chlopie durak.
        - prawo, dla nietykalnych.
        - porzadek, ala nietykalnych
        - swobody obywatelskie, a co to takiego? Czy masz na mysli swobody spod znaku
        teczy?
    • me-e SADAZ DLA ELEKTORATU CIMOSZEWICZA... 20.08.05, 00:24
      ...GLOSUJE NA CIMOSZEWICZA BO...

- kocha polske ma to w genach po tatusiu
      - byl zwolenikiem ...solidarnosci...
      - jego program wyborczy jest zbawieniem dla polsk i lsd
      - utrzyma emerytury na dotychczasowym pozimie dla kombatantow z sb,zomo,pzpr
      - jestem pod wrazeniem jego dotychczasowego dorobku zycia
      - lubie jego okulary tez takie chcialbym miec

• mysz_polna5 Re: SADAZ DLA ELEKTORATU CIMOSZEWICZA... 20.08.05, 00:45
        me-e napisał:

> ...GLOSUJE NA CIMOSZEWICZA BO...

> - jego program wyborczy jest zbawieniem dla polsk i lsd
        > - utrzyma emerytury na dotychczasowym pozimie dla kombatantow z sb,zomo,pzpr

ad1.
        jak do tej pory to o jego programie, jakos tak cichusko:))))))))))))
        ad.2
        jedne emerytury ~ dla gorniczej braci - juz poparl.

Ej, zeby to tylko o to szlo. Tu chodzi o przetrwanie calej tej bandy, a
        zwlaszcza o ukrycie dotychczsowych przekretow. Dlatego tak boja sie
        Kaczynskiego i pluja czarna slina na Giertycha.
        Nasz prezydent, wasz rzad, a i w Sejmie tez za opozycjonistow chcemy
        robic :)))))))))Oto cel nasz najblizszy.
        Boj to jest nasz ostatni :))))))))))))!!

>
        >
        >
        >
        >
        >
        • me-e Re: SADAZ DLA ELEKTORATU CIMOSZEWICZA... 20.08.05, 01:12
          ...pobolszewikow wpolsce jest ok 3m z rodzinami 12...uprawnionych do glosowania
          28m...jezeli frekwencja bedzie wynosic 50proc...to marnie to
          widze...pobolszewicy z rodzinami na wybory chodza karnie...a to po to zeby
          utrzymac slone emrytury , ktore kaczynski zapowiedzial skasowac...a to inne
          przywileje kombatackie z okresu walki o umacnianie wladzy ludowej...jestem
          ciekaw jak sprawdzi sie polski wyborca w tak decydujacym okresie byc albo nie
          byc dla bolszewikow...ja glosuje na kaczynskiego i na pis...dlaczego ano
          dlatego ,ze kaczynski jest jednym z niewielu politykow w polsce , ktory ciagle
          jest taki sam ...czy to jak opuszczal walese ...czy to jak protestowal
          przecieko obaleni rzadu premiera olszewskiego...czy obecnie prowadzonej walce o
          czystosc i przejzystosc zycia polityczno-gospodarczego polski...dzisiaj
          kaczynski a w nastepnych wyborach polska bedzie miala z gorki...mysle tu o
          nowych wyksztalconych politykach na poziomie cywilizowanego swiata...
        • panna_x Re: SADAZ DLA ELEKTORATU CIMOSZEWICZA... 20.08.05, 01:21
          >
          > ad1.
          > jak do tej pory to o jego programie, jakos tak cichusko:))))))))))))

mozna przeczytac na stronie. akurat wiem, bo sprawdzalam, czy tylko kaczynski
          jeszcze nie ma swojego programu czy to wszyscy kandydaci uwazaja, ze to
          nieistotne :)
          • mysz_polna5 Re: SADAZ DLA ELEKTORATU CIMOSZEWICZA... 20.08.05, 02:06

Mnie nie tyle chodzi o program, jako slowo pisane;)))czy nawet mowione,
            tylko o to, ze kandydat Cimoszewicz kojarzy mnie sie z draka jaka wynikla, juz
            albo jeszcze nim zdecydowal sie przystapic do wyborow i ciagle trwa.
            Ten czlowiek, poza wszelkimi wadami osobowymi, o ktorych jest tak glosno ~ nie
            wzbudza we mnie nawet odrobiny zaufania. A paszol von w knieje bialowiesjka.
            A'propos programu. Aktualny prezydent tez programowo balamutnie obiecywala
            m.inn. mieszkania dla mlodych Polakow. I co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka