frimas 20.08.05, 14:08 W jaki sposób mogł się zmienić stan posiadania na koniec roku 2001 w kwietniu 2002, aby nie zostało to uwzględnione w oświadczeniu np. ze stycznia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liberus prosze mnie skorygowac, jesli się mylę 20.08.05, 14:15 Cimoszewicz: "Jest styczniowe zeznanie, a ściślej oświadczenie majątkowe związane z rozpoczęciem pełnienia obowiązków ministra, którego drugi egzemplarz został znaleziony u pani będącej bohaterką ostatnich dni" Zaraz, czegoś nie rozumiem. Skoro to to samo oświadczenie, które znaleziono u Jaruckiej, to wg wczesniejszych słów Cimoszewicza, nie ma tam wpisanych akcji Orlen. Ale Cimoszewicz rozpoczął pełnienie obowiazkow ministra w pazdzierniku 2001. A akcje Orlenu wtedy miał, co wpisał w oświadczeniu poselskim (leży w Sejmie i na www). Czyli nie wpisał akcji, mimo, że je miał. Wychodzi tego, że skłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
frimas Re: prosze mnie skorygowac, jesli się mylę 20.08.05, 14:18 Do tego to się akurat przyznał - "ot, małe niedopatrzenie". Chodzi tylko o to, żeby stwierdzić, czy zrobił to rzeczywiście nieświadomie, czy z premedytacją. Odpowiedz Link Zgłoś
follow Re: CZAS DO LASU, panie (mar)pyszałku ! 20.08.05, 15:09 "Zachowałem się ponadstandardowo uczciwie, każdą zmianę w moim stanie majątkowym natychmiast podałem do wiadomości w moim oświadczeniu majątkowym" Skoro taki naduczciwy, to czemu nie zameldował natychmiast o zmianie stanu majątkowego po sprzedaży akcji Orlenu? Bo to córki akcje były więc mu się majątek nie zmienił, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz To nie cudowne rozmnozenie tylko zwykle pieprzenie 20.08.05, 17:17 Pieprzenie w typowym, komuchowatym stylu Cimoszewicza. Mowa o cudownym rozmnozeniu jest wrecz blasfemia :) Odpowiedz Link Zgłoś
osiolekporfirion TO PODŁE! - twierdzi Sztab Wyborczy Pomazańca 20.08.05, 20:13 Znowu fałszywka! >>TO PODŁE! [Oświadczenie Sztabu w. Cimoszewicza] Ten artykuł to bezczelne pomówienia, nie mające żadnego uzasadnienia w faktach. Włodziemierz Cimoszewicz złożył jedno oświadczenie do kancelarii premiera. Informacja o rzekomych trzech oświadczeniach jest podłą manipulacją. Podejrzewamy że ktoś podrzucił dwa fałszywe oświadczenia do tajnej kancelarii w Urzędzie Rady Ministrów. Mamy dowody na to, że możliwe jest podrzucenie takich dokumentów poprzez okno w budynku urzędu znajdujące się od wschodniej strony, po uprzednim wspięciu się na brzozę rosnącą w Parku Łazienkowskim. Rzecznik sztabku, Tomasz Nałęcz przeprowadzi jutro symulację, która udowodni manipulację. Apelujemy do pozostałych kandydatów na urząd prezydenta, w szczególności do D. Tuska i L. Kaczyńskiego, aby oświadczyli, czy mają coś wspólnego z tym podłym czynem. Mamy informacje z wiarygodnych, choć anonimowych źródeł, że wczoraj w nocy widziano Lecha Kaczyńskiego przechadzającego się z drabiną po Al. Ujazdowskich i pogwizdującego melodię "Hej ho, hej ho, do pracy by się szło". Żądamy wyjaśnień. Z poważaniem Katarzyna Piekarska Na Mękach Tomasz Wierny herbu Nałęcz Sztab Wyborczy Włodzimierza Cimoszewicza P.S. Włodek jest naprawdę OK! < Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg Kto jest w końcu szefem sztabu WC ? "Piękna" pani 20.08.05, 21:52 grubas z dupą na czole ? Odpowiedz Link Zgłoś
cimcipuch3 CIMOSZENKA AKCEPTUJE TYLKO UPRAWNIONE KŁAMSTWA !!! 21.08.05, 17:27 21.08.2005 WPROST : "Najprawdopodobniej skorzystamy z przepisów pozwalających na uproszczone procedury sądowe w okresie kampanii wyborczej i wystąpimy przeciwko Romanowi Giertychowi w związku w tym, że posługuje się -absolutnie nieuprawnionymi kłamstwami- w swoich publicznych wypowiedziach" - powiedział Cimoszewicz na konferencji prasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
bolekfun1 PRZEMOWIENIE CIMOSZENKI XIII PLENUM KC PZPR !!!!!! 21.08.05, 12:12 przemowienie wygłoszone 15 października 1983 r.,przez Cimoszewicza: ........................ Widzimy, jakim aplauzem wynagradza się renegatów, byłych komunistów, tych wszystkich, którzy albo uznali, że pora pożeglować w inną stronę, albo z partią moralnie i politycznie nigdy nic wspólnego nie mieli. Towarzysze mogliby niewątpliwie wymienić wielu takich, którzy z wtorku na środę wierność ideałom zamienili na piątkę ze sprawowania wystawioną przez te ośrodki, dla których partia jest najgroźniejszą, najtrudniejszą do przezwyciężenia `zawadą". ......................... Partia sprawuje kierownictwo nad frontem propagandy. Prasa, radio, telewizja, ogniwa informacji każdego dnia zdają trudny i ideowy egzamin. Zdają go redaktorzy, publicyści, zespoły, zdają organizacje partyjne oraz ogniwa dziennikarskiego stowarzyszenia. ...................... Stan wojenny został zniesiony, lecz nie słabnie ani na chwilę agresja propagandowa, wielopłaszczyznowe działanie wroga. Nie zrezygnował on z zamiarów, jakie pokrzyżowaliśmy 13 grudnia. Udało się nam w sposób zasadniczy osłabić przeciwnika, zepchnąć go do defensywy, ale konieczna jest nadal stanowczość i konsekwencja. ............................ ........................... Z tego też wynikają i nadzieje na swego rodzaju `drugi etap", na to, że władza nie wytrzyma nacisku Zachodu, że się zmęczy, zagapi, da się zaczarować różnymi księżycowymi ofertami. Służą temu celowi także nikczemne nawoływania do utrzymania imperialistycznych restrykcji. Ich popis dał ostatnio w amerykańskiej prasie przebywający na Zachodzie jeden z byłych liderów byłego stowarzyszenia dziennikarzy. ...................... ..................... Nie tylko my, komuniści, przywiązujemy wielką wagę do spraw ideologicznych. Nie mniejszą wagę przywiązuje do nich przeciwnik, który swe poglądy upowszechnia, gdzie może i jak może. Nawet w kolejce i na bazarze, w klasie szkolnej i w stołówce, w domu, w rozmowach, w codziennym postępowaniu odnajdujemy jakąś ideologię, jakiś system wartości. .................. Odpowiedz Link Zgłoś
lutekk_77 CUDOWNE WYJAŚNIENIE - O TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.05, 22:10 a propos Przemowienie Cimoszewicza XIII Plenum KC PZPR: ........................ Widzimy, jakim aplauzem wynagradza się renegatów, byłych komunistów, tych wszystkich, którzy albo uznali, że pora pożeglować w inną stronę, albo z partią moralnie i politycznie nigdy nic wspólnego nie mieli. Towarzysze mogliby niewątpliwie wymienić wielu takich, którzy z wtorku na środę wierność ideałom zamienili na piątkę ze sprawowania wystawioną przez te ośrodki, dla których partia jest najgroźniejszą, najtrudniejszą do przezwyciężenia `zawadą". ......................... Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 Re: prosze mnie skorygowac, jesli się mylę 20.08.05, 15:18 Sprawa jest oczywista. Jeśli p. Cimoszewisz zaczynając urzędowanie w październiku 2001 r. miał akcje Orlenu to miał obowiązek o tym powiadomić odpowiednie władze. Nie przyjmuję do wiadomości faktu niewiedzy lub niedopatrzenia w sprawie dotyczącej wypisywania PIT-u. Każdy zwykły obywatel musi poprawnie wypełnić dokument. Urząd Skarbowy nie uwzględnia takiego wytłumaczenia. No, ale co wolno wojewodzie.... (myślę o naszych nietykalnych) - mawiała moja babcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk W tej sprawie nie o PITy chodzi moj ty szary 20.08.05, 17:17 prosty czlowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: W tej sprawie nie o PITy chodzi moj ty szary 20.08.05, 17:55 Ale chodzi o oświadczenia majątkowe które mają być gwarancją uczciwości osoby sprawującej funkcje publiczne - czyz nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
osiolekporfirion Co dotychczas o Wielkim Maklerze wiadomo.... 20.08.05, 20:21 > Jak powszechnie wiadomo, Makler Wszystkich? Polaków: 1. Miał akcje Orlenu, ale ich nie miał bo były córki 2 Kupił je w ofercie pierwotnej, ale ponieważ nie mógł tego zrobić to kupił je na rynku wtórnym 3 Miał na to pieniądze, ale ponieważ ich nie miał to brał kredyt (bo jak wiemy ubogi jest) 4 Sprzedał je w styczniu 2002 ale ponieważ chciał w grudniu 2001 to tak naprawdę sprzedał je w grudniu 5 W deklarację ich nie wpisał bo wypełniał ją wg stanu na kwiecień, (a jak wiemy sprzedał je w styczniu czyli w grudniu ). Kiedy pisał o akcjach Agory to wydawało mu się że jest rok 2001 i już miał skrobnąć o Orlenie kiedy przypomniał sobie że jest rok 2002 6 Zrobił korektę swojej deklaracji z tym że niczego nie poprawiał bo pytania były niestosowne 7 Zatrudnił wariatke jako asystentkę i dał jej do wypełniania swoje deklaracje, ale nie dał ich bo to wariatka 8 Deklaracje wszystkie są ale oczywiście niektórych nie ma bo w styczniu znaleziono je w domu wariatki 8 Pozostawiał wzory swych podpisów w jakichs komietetach (na wszelki wypadek jakby ktos chcial mieć upoważnienie ministra Spraw Zagranicznych 9 Podpisy są jego ale on ich nie składał. Składała je pieczątka z komitetu 10 Pieczątka była ale się zmyła i nie wiadomo gdzie jest (ostatni raz widziano ja w plecaczku 11 Pełnomocnictwa okazały się oryginalnie sfałszownaymi kopiami Wszystko to w przypadku człowieka który całe życie siedział W PZPR i SLD i jednocześnie jest ponadpartyjny, wycofał się z polityki ale jest marszałkiem i chce być prezydentem < Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Co dotychczas o Wielkim Maklerze wiadomo.... 20.08.05, 21:53 Pięknie to ująłeś. Przynajmniej mozna się pośmiać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ooooooooo Re: Co dotychczas o Wielkim Maklerze wiadomo.... 20.08.05, 23:00 ...tylko popraw sobie, bo masz 2 x 8 pkt. Czyzby cudowne rozmnozenie? ;-> Nie - to juz wiemy. Ale tlumaczenia, dlaczego tak sie stalo, zostawmy sztabowi pana pyszalka - oni sa w tym specjalistami i jak tak dalej pojdzie, to wkrotce bedzie sobie mozna te ich pokraczne tlumaczenia i odpowiedzi na pytania zebrac, wydac i smiac sie przez nastepne lata. To lepsze niz humor zydowski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: Co dotychczas o Wielkim Maklerze wiadomo.... 20.08.05, 23:46 Cieszę się , że mnie cytujesz. Ale muszę się przyznać, że pisząc to błądziłem. teraz juz wiem gdzie leży prawda. Wyjaśnieniem tych na pozór niewytłumaczalnych zjawisk jest moja teoria o zwielokrotnionych osobowościach i ciałach Cimoszewicza i o podróżach w czasie. Niestety bynajmniej, ale niesłusznie posądzałem włodziemrzea cimoszewicza o kłamstwa i nieuczciwość. ps W moich teoriach jest jeden słaby punkt. Chodzi mi o rękę wariatki jaruckiej. Reka ta jak wiadomo była w hajnówce 20 kwietnia razem z W Cimoszewiczem. Zas sama jarucka była w tym czasie w W-wie. Czy wiadomo już czy odnalazła się ręka. Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: Co dotychczas o Wielkim Maklerze wiadomo.... 21.08.05, 00:57 > Czy wiadomo już czy odnalazła się ręka. To może być wytłumaczone wprowadzając do Twojej teorii założenie nieciągłości pewnych pól w czasoprzestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: Co dotychczas o Wielkim Maklerze wiadomo.... 21.08.05, 01:42 jlengiew napisał: > > Czy wiadomo już czy odnalazła się ręka. > > To może być wytłumaczone wprowadzając do Twojej teorii założenie nieciągłości > pewnych pól w czasoprzestrzeni Alez ja o tym pisałem już. Tylko tutaj nikt nie traktuje powaznie powaznych teorii naukowych. Wola się kłócić. Otóz jak wiemy Włodzimerz C był przekonany że oświadczenie majątkowe wypełnia się wg stanu na dzień wypełniania. ja uważam że nastapiło zakrzywienie casoprzestrzeni, ale byc może to ty masz rację. tak czy owak kiedy cimoszewicz wpisywał w deklarację Agorę i oszczędności musiał być sylwester 2001 roku (bo podawał stan na 31 grudnia 2001). Kiedy tylko wpisał je, nie z własnej winy tylko wskutek wspomnianych perturbacji z czasoprzestzrenia przeniósł się w kwiecień 2002 (z tym że jeszcze nie wiadomo czy w 2 kiwecień, czy w 20 czy też ten kwiecień nie był jednak w styczniu)i wtedy zgodnie z prawdą nie wpisał Orlenu bo juz go nie miał. A te oszołomy robią z tego jakieś wielkie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak A nam potrzeba takiego Prezydenta! 21.08.05, 05:25 Bo i nad czasoprzestrzenia panuje i rozmnazac papiery bez cudow potrafi. Pomyslcie sobie: Prezydent odwiedza skarbiec Narodowego Banku Polskiego, w ktorym leza nasze rezerwy walutowe - 25 miliardow dolarow - poukladane w stosy studolarowek. Prezydent wchodzi, postoi sobie, pooglada, poduma, zaklecie wypowie, a potem wychodzi. A potem wchodzi kasjer i... okazuje sie, ze studolarowek jest 3 RAZY WIECEJ! I kazdy z nas jest 3 razy bogatszy, bo w sejfie NBP lezy juz nie 25 a 75 miliardow dolarow! A jakby tak Balcerowicz pozwalal Mu ten skarbiec odwiedzac czesciej to bysmy przeskoczyli Kuwejt! Ludzie! Nie badzcie glupi! Glosujcie na kandydata, ktory potrafi Was wzbogacic! Czy Tusk cos takiego potrafi? Albo Kaczor? Albo chocby Religa? NIE, NIE i po trzykroc NIE!!!! Tylko WuCe! Odpowiedz Link Zgłoś
osiolekporfirion do przedmówcy: on umie tylko SOBIE pomnażać!!! 21.08.05, 08:25 Nie zauważyłeś? Polaków potrzebuje tylko jako mięso armatnie, także i w następnej wojnie (z Białorusią?)I-haa-aa-a! Odpowiedz Link Zgłoś
osiolekporfirion do "wylogowanego1" 21.08.05, 08:27 Kolego, gratulacje! Tekst genialny! Pisz więcej, takich tekstów nam trzeba! Konstruktywna analiza, która pozwala na błyskawiczną synzetę! Trzeba teraz, żeby wreszcie ktoś podsumował działalność polityczną Słońca Białowieży. Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL - może teraz za innych się z 20.08.05, 21:26 Odwalicie się od Cimoszki teraz jazda na :Oświadczenia • Podpowiadamy śledczym Oświadczenie majątkowe Włodzimierza Cimoszewicza wywołało wielką burzę. Śledczy zarzucili mu, że zataił prawdę lub jej nie podał w dokumencie złożonym w kwietniu 2002 r. w Sejmie. Podpowiadamy śledczym posłom, a szczególnie prokuratorowi Zbigniewowi Wassermannowi z PiS, aby niezwłocznie pobiegł do prokuratury i doniósł na swojego szefa – ęprezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego. W oświadczeniu majątkowym za 2003 r. kandydat PiS na prezydenta „pomylił się”ęi nie wpisał 140 tys. zł, jakie zarobił jako poseł na Sejm i prezydent stolicy. W sierpniu 2003 r. ujawniliśmy, że Lech Kaczyński wpisał w oświadczeniu majątkowym w rubryce „inne dochody osiągane z tytułu zatrudnienia lub innej działalności zarobkowej” 6034,98 zł. Tymczasem w PIT kwota jego zarobków wyniosła 147 829,93 zł. Zapomnieli o Konstanty Miodowicz (PO) – w 2000 r. wziął kredyt na zakup domu w wysokości 120 tys. zł w PKO BP (oświadczenie z października 2001 r.). W oświadczeniu z kwietnia 2003 r. kredyt wynosi 130 tys. zł i został zaciągnięty w Pekao SA. o Andrzej Grzesik (Samoobrona) – w oświadczeniu z kwietnia br. podał, iż osiągnął w ub. roku ze swojego 119-hektarowego gospodarstwa przychód w wys. 130 tys. zł, a dochód – 15 tys. 200 zł. W deklaracji wypełnionej na koniec kadencji Sejmu przychód z gospodarstwa w ub.r. podskoczył do 140 tys. zł, ale dochód spadł o 1/3 – do 10 tys. zł. W oświadczeniu za 2002 r. „przez nieuwagę pominąłem wartość diety parlamentarnej 26.940 zł”. o Antoni Macierewicz (Ruch Patriotyczny) –ęw 2001 r. jego mieszkanie było bezcenne. W roku 2003 powierzchnia jego zmniejszyła się z 60 do 55 mkw. o Donald Tusk, kandydat na prezydenta PO – w oświadczeniu z kwietnia 2003 r. wpisał zaniżoną wartość nieruchomości, zamiast 200 i 100 tys. zł, podał 20 i 10 tys. zł. o Ojciec Romana Giertycha –ęMaciej, kandydat na prezydenta LPR – w swoim oświadczeniu za 2002 r. zapomniał wyszczególnić 4,5 tys. zł z tytułu tzw. trzynastek za pracę wykonywaną przed wyborami do Sejmu. (wiecej w Trybunie) Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL - może teraz za innych 20.08.05, 21:51 Kaczyński ponoc dołączył pit więc nikt nie może mówic ze usiłowal coś ukryć. Pozostałe argumenty to brzmią jak: a w usa to murzynów biją. Rozmawiamy o kandydacie na prezydenta wc a nie o tym że posłowie źle wypełniają oświadczenia majątkowe albo nie wypełniają ich wcale. Nic do wc nie mam ale faktycznie jakoś mętnie się tłumaczy i na akcje orlenu się połaszczył mając możliwości wyboru momentu kupna i sprzedaży znacznie lepsze niż przecietny kowalski. Nie jest więc dla mnie wc wzorem uczciwości. Prawnie może i jest w porządku ale moralnie to mogą sobie z lepperem ręce podać. oprócz tego jak tak sobie będzie dobierał współpracowników tak jak poprzednio asystentkę to źle to rokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ooooooooo Re: WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL - może teraz za innych 20.08.05, 23:09 ...tylko ze to nie zmienia faktow dot. oczywistego kretactwa p. Cimoszewicza. No ale jak sie nie ma argumentow do obrony, to pozostaje atak. A najbardziej mnie smieszy, jak on mowi, ze nie wiedzial nic o planowanym zatrzymaniu Modrzejewskiego. Jak ktos w to wierzy, to dla mnie jest skonczonym naiwniakiem. Niech sie p. Cimoszewicz podda wykrywaczowi klamstw i bedzie spokoj (juz po pierwszych 5 minutach popaliloby styki). Kazdy z kandydatow zreszta powinien to zrobic. Nie ma innej metody na tych skonczonych kretaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: prosze mnie skorygowac, jesli się mylę 20.08.05, 22:47 A i tak wszyscy oglądają Sopot w jedynce... frimas napisała: > Do tego to się akurat przyznał - "ot, małe niedopatrzenie". Chodzi tylko o to, > żeby stwierdzić, czy zrobił to rzeczywiście nieświadomie, czy z premedytacją. Odpowiedz Link Zgłoś
emari Re: prosze mnie skorygowac, jesli się mylę 21.08.05, 07:20 frimas - znając ostatnie oświadczenia i tłumaczenia można rpzewidywać, że zrobił to nieświadomie z premedytacją... Logika dotychczasowych tłumaczeń jasno na to wskazuje ;-) -- 18 sierpnia sztab Włodzimierza Cimoszewicza rozesłał "mailing z niespodzianką" - adresy innych odbiorców można było obejrzeć w nagłówku wiadomości... www.epolityka.qp.pl/index.php?op=47 Odpowiedz Link Zgłoś
michal13z Re: prosze mnie skorygowac, jesli się mylę 21.08.05, 12:11 Do dobrobytu! Do socjalizmu! Od socjalistycznej odnowy nie ma odwrotu! Partia walczy z narodem o lepsze jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I OSZUŚCI 20.08.05, 14:21 Tak było jest i będzie. Komuniści z PZPR -SLD to nieukarani przestępcy. To wyrafinowani oszuści. Kłamią kradą i jeszxcze potrtafią wmówić większości ,że to dla jej dobra. Cimoszenko jest jednym z nich. Nie wierzą w żadne jego słowo. Dla mnie jest to komunistyczny karierowicz ,który zmienia poglądy po to by mieć z tego korzysć. Nie obchodzi mnie czy jego oświadczenie majątkowe jest prawdziwe czy nie. Ważne jest to ,że jest z PZPR-SLD. To go dyskwalifikuje jako kandydata na prezydenta. WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I ZŁODZIEJE. TAk było . Tak jest . I tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zasaniak [...] 20.08.05, 14:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wazari_kwantyzator Re: WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I OSZUŚCI 20.08.05, 14:38 przestan szczekac tylko przedstaw swoj na ten temat poglad. twoj przedmowca wyrazil swoj poglad odnosnie ludzi zwiazanych kiedys z pzpr, a pozniej z sld (nota bene nie tak radykalnie ale sie z nim zgadzam) a ty na to pakiet inwektyw skierowany ad personam. swietny sposob prowadzenia dyskusji. napisz cos, co dotyczy tematu, a nie osoby. ale co ja ciebie bede kultury uczyl. sadzac po pogladach identyfikujesz sie ze spadkobiercami pzpr, partii, ktora przez 50 lat stala na strazy zniewolenia narodu polskiego. nara. i nie napisze debilu, bo nie chce sie znizac do twojego poziomu. ale czytaj miedzy wierszami. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I OSZUŚCI 20.08.05, 15:52 a ja napisze - to debil - tylko tacy moga miec jakikolwiek pozytyw w swej glowie na temat komunistow i komunizmu. dodam tylko , ze najbardziej mierzi mnie u tych kom i postkomunistow - ze bardzo wiele osob z ich rodzin ( szczegolnie dzieci) wyladowaly w wolnym swiecie - nie w moskwie. to najlepszy dowod ich obludy i kunktatorstwa Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I OSZUŚCI 20.08.05, 17:57 Właśnie mnie to też zawsze dziwi... Tak bardzo wierzą w sockjalizm że go innym narzucali przez lata a sami wybierają dla dzieci zachód :D Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz68 Trzecie z 20 kwietnia???? Przecież to była sobota! 20.08.05, 20:33 I co? Słonko Białowieży już nie twierdzi, że to pewnie Jarucka sfałszowała? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I OSZUŚCI 20.08.05, 17:08 jeszcze nie trafil sie nikt na forum ktory tak brutalnie przemawialby do kandydata na prezydenta. Ja rozumiem ciebie ale z taka otwartoscia, brutalnie wypowiedzeniem tego jeszce nie bylo. Ja mysle ze mozna pewne sprawy jednak nazywac delikatniej..... zasaniak napisał: > Gdybyś był normalnym, a nie psychopatycznym debilem, to z litości dla samego > siebie popełniłbyś samobójstwo. > Niestety! Takie rozwiązania cechują ludzi, powtarzam: LUDZI !!!, A NIE TAKIE > PSYCHPATYCZNE BEZMÓZGOWE GLONY. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 20.08.05, 19:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I OSZUŚCI 20.08.05, 14:41 mordzinas napisał: > Tak było jest i będzie. > > Komuniści z PZPR -SLD to nieukarani przestępcy. To wyrafinowani oszuści. > Kłamią kradą i jeszxcze potrtafią wmówić większości ,że to dla jej > dobra. > > Cimoszenko jest jednym z nich. > > Nie wierzą w żadne jego słowo. > > Dla mnie jest to komunistyczny karierowicz ,który zmienia poglądy po to > by mieć z tego korzysć. > > Nie obchodzi mnie czy jego oświadczenie majątkowe jest prawdziwe czy nie > . > > Ważne jest to ,że jest z PZPR-SLD. To go dyskwalifikuje jako > kandydata na prezydenta. > > WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I ZŁODZIEJE. > TAk było . Tak jest . I tak będzie. A kazde kolejny pomiot, jeszcze doskonalszy w tych charakterystykach. pzpr-owskie klony - Olejniczak i Napieralski UKRADLI 21 Postulatow Gdanskich Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I OSZUŚCI 20.08.05, 15:23 Niedebile. Kiedyś poznacie prawdę o tej całej kłmliwej bandzie z PZPR-SLD. Dziś jesteście nieświadomi ogromu zła które wyrządzili temu krajowi komuniści. Nieświadomość ta wynika z waszej ignoracji. Gdybyś "niedebilu" jeden z drugim zechciał zapoznać się z historią partii PZPR -SLD to byś może pojął swym ptasim móżdżkiem , kim naprawdę są ludzie z tego ugrupowania. Jesteście ślepi i ciemni. Dzięli takim jak wy komuniści żerują w Polsce. Kiedyś zrozumiecie własny błąd. "Niedebile." Odpowiedz Link Zgłoś
darek_kulisz Re: WSZYSCY KOMUNIŚCI TO BANDYCI I OSZUŚCI 22.08.05, 23:22 mordzinas napisał: > Niedebile. > > Kiedyś poznacie prawdę o tej całej kłmliwej bandzie z PZPR-SLD. > > Dziś jesteście nieświadomi ogromu zła które wyrządzili temu krajowi > komuniści. > > Nieświadomość ta wynika z waszej ignoracji. > > Gdybyś "niedebilu" jeden z drugim zechciał zapoznać się z historią partii > PZPR -SLD to byś może pojął swym ptasim móżdżkiem , kim naprawdę są > ludzie z tego ugrupowania. > > Jesteście ślepi i ciemni. > > Dzięli takim jak wy komuniści żerują w Polsce. > > Kiedyś zrozumiecie własny błąd. "Niedebile." > ale dzieki temu sa wybierani ! Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL - nowa strona 20.08.05, 21:24 > Zaraz, czegoś nie rozumiem. Skoro to to samo oświadczenie, które znaleziono u > Jaruckiej, to wg wczesniejszych słów Cimoszewicza, nie ma tam wpisanych akcji > Orlen. Ale Cimoszewicz rozpoczął pełnienie obowiazkow ministra w pazdzierniku > 2001. A akcje Orlenu wtedy miał, co wpisał w oświadczeniu poselskim (leży w > Sejmie i na www). > > Czyli nie wpisał akcji, mimo, że je miał. Obowiązek składania oświadczenia obowiązywał w styczniu WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL Odpowiedz Link Zgłoś
nnina13 Wyjaśnienie ze strony Cimoszewicza 20.08.05, 21:44 TAK JEST TO OPISANE NA oficjalnej stronie Cimoszewicza Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożenie oświadczeń Włodzimierz Cimoszewicz uważa, że nie nastąpiło "cudowne rozmnożenie" jego oświadczeń majątkowych, a ich liczba wynika z ponadstandardowego zachowania i odnotowywania przez niego każdej zmiany w posiadanym majątku. Jak napisała sobotnia "Rzeczpospolita", w tajnych pomieszczeniach Kancelarii Premiera znajdują się aż trzy MSZ-owskie oświadczenia majątkowe Cimoszewicza za 2001 rok. Marszałek twierdził do tej pory, że w MSZ składał jeden dokument. Oświadczenia ministrów przechowywane są w dwóch miejscach - teczce personalnej w resorcie oraz w kancelarii tajnej Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. "Rz" zapytała Centrum Informacyjne Rządu, jakie oświadczenia Cimoszewicza za 2001 rok znajdują się u premiera. Okazało się, że są aż trzy. Pierwsze to kopia oświadczenia z 22 stycznia 2002 roku. Następne to oświadczenie z 2 kwietnia. Trzecie datowane jest na 20 kwietnia. "Nie ma dziwnego rozmnożenia i proszę, żeby zostało to ujawnione. Proszę do nich zajrzeć i proszę nie posługiwać się ani w tytułach gazet, jak uczyniła to "Rzeczpospolita", ani w pytaniach insynuacjami. Zachowałem się ponadstandardowo uczciwie, każdą zmianę w moim stanie majątkowym natychmiast podałem do wiadomości w moim oświadczeniu majątkowym" - powiedział Cimoszewicz w sobotę dziennikarzom w Krakowie. Kandydat wyliczył złożone przez siebie oświadczenia: "Jest styczniowe zeznanie, a ściślej oświadczenie majątkowe związane z rozpoczęciem pełnienia obowiązków ministra, którego drugi egzemplarz został znaleziony u pani będącej bohaterką ostatnich dni; jest oświadczenie z drugiego kwietnia - normalne coroczne oświadczenie, które składa każdy minister i każdy poseł, w tym przypadku ministerialne, i jest z 20 kwietnia w związku z tym, że nastąpiła zmiana w moim stanie majątkowym, a ja zrobiłem dodatkowe oświadczenia majątkowe" - powiedział. Rzecznik Cimoszewicza Tomasz Nałęcz powiedział wcześniej w sobotę, że w Kancelarii Premiera znajdują się trzy oświadczenia Cimoszewicza za 2001 rok: jedno złożone w związku z rozpoczęciem jego urzędowania jako ministra; drugie - z 2 kwietnia 2002 r., które składa każdy urzędnik państwowy za rok poprzedni oraz trzecie - z 20 kwietnia 2002 - dodatkowe oświadczenie, w którym Cimoszewicz informuje, że zbył akcje firmy Business Managment Consulting SA. PAP Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Wyjaśnienie ze strony Cimoszewicza 20.08.05, 23:19 > każdy urzędnik państwowy za rok poprzedni oraz trzecie - z 20 kwietnia 2002 - > dodatkowe oświadczenie, w którym Cimoszewicz informuje, że zbył akcje firmy > Business Managment Consulting SA. Piekne :-) Jeszcze dwa dni temu Cimoszenko twierdzil ze 20.04.2002 byla sobota i on tego dnia byl w lesniczowce wobec czego Jarucka nie mogla dostac od niego upowaznienia :-)))) Co za kretacz... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: prosze mnie skorygowac, jesli się mylę 20.08.05, 22:25 Nie mylisz się. Ale Cimo-szuja ma wieeeelu kolegów w prokuraturach. Ot, wszystko. I śpi spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: prosze mnie skorygowac, jesli się mylę 21.08.05, 15:36 > Wychodzi tego, że skłamał. > Albo się pomylił. Albo zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
znar Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 14:16 Ten człowiek nie panuje nad własnymi finansami, w kwietniu 2002 dowiedział się, że zbył akcje firmy ... w grudniu 2001. Nie żartujcie i nie mówcie, że Wam sie to nie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Bywają finanse różnego pochodzenia i wtedy b. 20.08.05, 14:33 trudno nad nimi zapanować. Ciekawe... taka Jarucka musi baaaaaaaardzo dużo wiedzieć jako asystentka od spraw zeznaniowych :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 14:42 znar napisał: > Ten człowiek nie panuje nad własnymi finansami, w kwietniu 2002 dowiedział się, > że zbył akcje firmy ... w grudniu 2001. Nie żartujcie i nie mówcie, że Wam sie > to nie zdarza To nad czym on panuje? O ropie nie wie, choć powinien. Własne finanse mu się mylą a przymierza się do państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 14:45 pralinka.pralinka napisała: > znar napisał: > > > Ten człowiek nie panuje nad własnymi finansami, w kwietniu 2002 dowiedzia > ł się, > > że zbył akcje firmy ... w grudniu 2001. Nie żartujcie i nie mówcie, że W > am sie > > to nie zdarza > > To nad czym on panuje? O ropie nie wie, choć powinien. Własne finanse mu się my > lą a przymierza się do państwowych. No jako komunista od urodzenia, bo po ojcu, nie wierzy tez i w cuda a plecie. Ciekawe, jak by zdefiniowal CUD. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 14:46 pralinka.pralinka napisała: > znar napisał: > > > Ten człowiek nie panuje nad własnymi finansami, w kwietniu 2002 dowiedzia > ł się, > > że zbył akcje firmy ... w grudniu 2001. Nie żartujcie i nie mówcie, że W > am sie > > to nie zdarza > > To nad czym on panuje? O ropie nie wie, choć powinien. Własne finanse mu się my > lą a przymierza się do państwowych. Chlopaki mowili ze on ladny jest, i sie potrafi zachowac -mowili i reprezentowac nas bedzie ladnie bo on swiatowy jest, mowili i ze sie nie bedzie wstydzic trzeba takiego prezydenta... Tak cos na forumie wolontariusze godoli. Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 17:40 jezeli on nie panuje nad takimi sytuacjami to obawiam sie ze on sie nie nadaje na stanowisko na ktore kandyduje - troche wiecej skomplikowanych sytuacji tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Sprawa druga 20.08.05, 14:17 "jest oświadczenie z drugiego kwietnia - normalne coroczne oświadczenie, które składa każdy minister i każdy poseł, w tym przypadku ministerialne, i jest z 20 kwietnia w związku z tym, że nastąpiła zmiana w moim stanie majątkowym, a ja zrobiłem dodatkowe oświadczenia majątkowe"" "NORMALNE, COROCZNE OŚWIADCZENIE". Coroczne, czyli wg stanu na 31 grudnia 2001. Cimoszewicz w kwietniu (?) sprzedał akcje BMC i poprawił oswiadczenie pokazujace stan na 31 grudnia!!! Jak on to wytłumaczy? Znowu "pomyłką"?????? Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: Sprawa druga 20.08.05, 14:24 liberus napisał: >> "NORMALNE, COROCZNE OŚWIADCZENIE". Coroczne, czyli wg stanu na 31 grudnia 2001. > Cimoszewicz w kwietniu (?) sprzedał akcje BMC i poprawił oswiadczenie pokazujac > e > stan na 31 grudnia!!! Jak on to wytłumaczy? Znowu "pomyłką"?????? > Ja juz mówiłem że wszystkie te nadprzyrodzone zjawiska tłumaczy moja teoria o zwielokrotnionych osobowściach cimoszewicza i o podróżach w czasie Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Cimoszewicz - polski Hudini ? 20.08.05, 14:52 wylogowany1 napisał: > liberus napisał: > > >> "NORMALNE, COROCZNE OŚWIADCZENIE". Coroczne, czyli wg stanu na 31 gr > udnia > 2001. > > Cimoszewicz w kwietniu (?) sprzedał akcje BMC i poprawił oswiadczenie > pokazujac > > e > > stan na 31 grudnia!!! Jak on to wytłumaczy? Znowu "pomyłką"?????? > > > Ja juz mówiłem że wszystkie te nadprzyrodzone zjawiska tłumaczy moja teoria o > zwielokrotnionych osobowściach cimoszewicza i o podróżach w czasie Zgadzam sie z Toba. Cimoszewicz to przyklad takiego polskiego Hudiniego na przelomie XX i XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz68 Kolejny przekręt - kto zawiadomi prokuraturę?! 20.08.05, 23:32 Oświadczenie z 20 kwietnia udowadnia,że Cimoszewicz złamał ustawę antykorupcyjną posiadając do tej pory udział w spółce BMC i zasiadając tam w Radzie nadzorczej,bedąc jednocześnie ministrem w rzadzie Millera od 2001 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Kolejny przekręt - kto zawiadomi prokuraturę? 21.08.05, 04:51 gazeciarz68 napisał: > Oświadczenie z 20 kwietnia udowadnia,że Cimoszewicz złamał ustawę > antykorupcyjną posiadając do tej pory udział w spółce BMC i zasiadając tam w > Radzie nadzorczej,bedąc jednocześnie ministrem w rzadzie Millera od 2001 roku. Kolejny przekret? I strach pomyslec co robil i robi taki premier i prezydent, jak taki "zwykly" niepartyjny minister i to od resortu "zagranicznego" robil takie przekrety "wewnetrzne". Prokuratura z pewnoscia kazala wylaczyc telefony i nie przyjmuje listow az do wyborow, bo sa bardzo zajeci dochodzeniem w sprawie "ordynarnych" atakow na Cimoszewicza. Przeciez premier Belka kazal im wziac sie do wyjasnienia tej sprawy bardzo energicznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Dajcie mu tylko mowic, sam sie wrabia najlepiej 20.08.05, 14:36 nawet Nalecz nie jest taki "prawdomowny", chociaz tez nic mu nie brakuje. Interesujace, ze rozmawial z tym prokuratorem przez 9 godzin i ten prokurator nie zauwazyl ani jednej niescislosci w Cimoszewiczowych oswiadczeniach - glab z niego jaki, czy tez rozmawiali o...jezdzie na motocyklu po Bialowiezy? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam wytlumaczy "ponadstandardowa" troska o prawde 20.08.05, 14:55 a jak sie nowe standardy wprowadza to i pomyleczka moze sie wkrasc na poczatku - no typ łże jak pies podobnie jak jego pryncypal prezio Odpowiedz Link Zgłoś
ja110 Re: Sprawa druga 20.08.05, 19:29 Lepsze jest, ze oswiadczenie jest z 20 kwietnia - ministerstwo nie dzialalo, facet na wsi, a zeznanie jest !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nnina13 Data wypełniania nie musi być datą składania 20.08.05, 21:48 ja też wypełniam tego typu papiery w dniach wolnych ale data wpływu (o ile nie wysyłampocztą) jest inna Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Sprawa druga 20.08.05, 23:23 > Lepsze jest, ze oswiadczenie jest z 20 kwietnia - ministerstwo nie dzialalo, > facet na wsi, a zeznanie jest !!! Byc moze tego dnia odnotowano wplyniecie tego oswiadczenia przyniesionego przez Jarucka. Poniewaz ono potem "zniknelo" to trzeba bylo cos umiescic na podmianke, zeby w kwitach sie zgadzalo. Penie nigdy nie sadzili, ze ktokolwiek im to wyciagnie i ze beda sie tak glupio musieli tlumaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Test - ile widzisz deklaracji? 20.08.05, 14:17 www.cimoszenko.info/obrazy/deklaracje.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: To właściwą - dostanę angaż w kancelarii Prez 20.08.05, 14:41 Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożenie oświadczeń Odetchnelem z ulga ;-))))))))))))jo Alfredzik Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: To właściwą - dostanę angaż w kancelarii Prez 20.08.05, 14:45 No nawet nie mogło cudowne bo przecie wstyd by było, gdyby komuszek z dziada pradziada musiał w cuda uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Zginąłby w tych papierach... chociaż może się 20.08.05, 14:46 właśnie teraz rozmnażają przed poniedziałkiem i cieszymy się szczęściem Włodzia na próżno ? :((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Zginąłby w tych papierach... chociaż może się 20.08.05, 16:06 ksiundz napisał: > właśnie teraz rozmnażają przed poniedziałkiem i cieszymy się szczęściem Włodzia > > na próżno ? :((((((((((( > Nalecz, specjalista od...kopulacji, pomoze w tym jak to zauwazyles, rozmnazaniu "faktow" Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Najśmieszniejszy Belka - wreszcie jest ważny ! :)) 20.08.05, 14:24 Premier Marek Belka nie zapowiedział w sobotę, że odtajni oświadczenia majątkowe Włodzimierza Cimoszewicza, które znajdują się w Kancelarii Premiera. "Nie widzę powodu , żeby tak się nie miało stać" - powiedział Belka pytany, czy odtajni oświadczenia Cimoszewicza. Zapowiedział, że zajmie się tym w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
opty2005 Szkoda czasu na komentarz 20.08.05, 14:24 Nawet jak zostanie oskarżony, to nie wycofa swojej kandydatury i otrzyma poparcie ca 20%, ale za mało aby wejść do II tury, więc szkoda czasu na komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Ponadcimoszenko 20.08.05, 14:25 Okazuje się, że jest on nie tylko ponadpartyjny ale i ponaduczciwy. A w ogóle to on jest ponad. I może lepiej dla niego gdyby już nic nie tłumaczył, (przyznanie się do kłamstwa jest trudne) bo każde jego tłumaczenie rodzi następne wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
glen_road ponaduczciwy, ponadmądry, ponadpartyjny 20.08.05, 14:29 ponad nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Ponadcimoszenko 21.08.05, 04:02 W brudnej kampanii negatywnej przeciwko Cimoszewiczowi o to właśnie chodzi aby mnożyć wątpliwości tam gdzie nie powinno ich być. Wybierzcie sobie Giertycha, taki prawdomówny, mądry, wysoki a wtedy kraj spłynie miodem i mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Marszałku, miej litość dla samego siebie 20.08.05, 14:29 Przestań się kompromitować kolejnymi wersjami, które przestają do siebie pasować. Schowaj się w puszczy i oszczędź wstydu sobie i swojej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
maskazorro Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 14:30 No to ja już nic nie rozumiem. Powinno byc tak z tymi oświadczeniami w MSZ: 1. przed rozpoczęciem urzędowania (19.10.2001?) 2. do dnia 31 marca 2002 na dzień 31 grudnia 2001 A jest: 1. Jakieś ze stycznia nie wiadomo skąd i po co? 2. Jakieś z marca (wygląda na to z pkt.2) 3. Jakieś z kwietnia - którego w sposób racjonalny wytłumaczyc się nie da Jak zwykle Cimokio kręci Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 19:08 > 1. Jakieś ze stycznia nie wiadomo skąd i po co? To jest to "na początek urzędowania", uwzględniające stan w momencie złożenia - złożone 22 stycznia, więc może nie uwzględniać akcji Orlenu skoro je sprzedał parę dni przed. A czemu spóźnione parę miesięcy? To jest niestosowne pytanie. > 2. Jakieś z marca (wygląda na to z pkt.2) Tak jest i to jest to, w którym akcje Orlenu musiały być i które Jarucka miała wymienić na to, w którym akcji już miało nie być. > 3. Jakieś z kwietnia - którego w sposób racjonalny wytłumaczyc się nie da Dokładnie, moja wersja jest taka, że 20 kwietnia Jarucka przyniosła oświadczenie na podmiankę a ktoś zamiast podmienić przyjął jako wpływ, podbił prezentatę i wpisał gdzie nie powinien. I Cimoszewicz musiał wymyśleć powód, więc wymyślł jakieś akcje BMC. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 14:38 Znowu w kółko Macieku o tym samym. I tak już się ugotował cwaniacząc akcjami swoich dzieci niby. Bo to omijanie prawa, nie jest maklerem, a poto są te przepisy by Ci co nie mają rachunku maklerskiego nie mogli grać na giełdzie. I te zapisy na akcje, wtóne po pierwotnym motowania, to zarabianie bogatych na tym kretyńskim procederze i w to się bawił "nie za swoje pieniądze". "Mąż stanu" - ku...a się znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_nilson Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 18:31 Napisałeś: "I te zapisy na akcje, wtóne po pierwotnym motowania, to zarabianie bogatych na tym kretyńskim procederze" Sorry, ale jest tu kilka literówek i nie bardzo mogę zrozumieć sens. O jakie zapisy codzi, jakie notowania, jaki proceder? Pytam bez złośliwości, bo mnie w tej całej sprawie najbardziej interesuje wątek zakupu i sprzedaży przez Cimoszewica tych akcji. Uszanowanie Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 20.08.05, 18:53 pan_nilson napisał: > Pytam bez złośliwości, bo mnie w tej całej sprawie najbardziej interesuje wątek > > zakupu i sprzedaży przez Cimoszewica tych akcji. > > Uszanowanie Nie wiem dokładnie o co mu chodziło ale byc może o to, że na rynku pierwotnym akcji Orlenu nie mogli kupować rezydenci i obywtele USA. A cimoszewicz kupił , ale w imieniu swojej córki - rezydentki USA. Ponieważ to nielegalne to zaczął mącić ze kupił na rynku wtórnym - co byłoby legalne. No po prostu tak nałgane i namoyane, że nie wiadomo o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
wolomin_w_nocy Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 14:43 Cokolwiek to bylo, panie Cimoszewicz - to na pewno nie bylo cudowne rozmnozenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Ponury bełkot na nic: juz po Kaczorze :) 20.08.05, 14:50 Myślisz, że przyłapali Cimoszkę a powieszą Kaczorka? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Niech będzie nawet Andrew L. byle nie cimorra. 20.08.05, 15:14 Roliński, tymiński - każdy ma mój głos vs cimorze. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 14:47 Właśnie ja nie rozumiem jak można w oświadczeniu majątkowym zgubić kapitał o wartości około 500 000 złotych. Będąc prawnikiem. A to że oświadczenia były łącznie 3 stawia kolejne pytanie dość proste - jak mozna będąc dobrym przwnikiem, uwzględniając dodatkowo zapytanie z KE przez cały rok nieświadomie tak się mylić i zapominać o wpisaniu akcji o wartości 500 000 złotych ? Być może to było świadome ? Czy naprawdę można tak nieświadomie mylić się 4 krotnie w ciągu roku ? Z uporem maniaka i arogancją obstawać przy swoim ? Czy to się żadnemu dziennikarzowi w GW nie wydaje dziwne ?? Odpowiedz Link Zgłoś
getsize Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 15:01 No oczywiście ze nikomu z GW się to nie wydaje dziwne bo GW popiera bardzo mocno Cimoszewicza..... Cimoszewicz juz tak zapętlił ze aż strach przecież mówił nie dawno na konferencji ze składał tylko jedno oświadczenie za 2001r i nic nie poprawiał ( no w końcu składanie pare razy oświadczenia za ten sam rok to nie poprawka?? :D).. teraz gdy wyszło ze są 3 to znowu inna bajka ("Zachowałem się ponadstandardowo uczciwie, każdą zmianę w moim stanie majątkowym natychmiast podałem do wiadomości w moim oświadczeniu majątkowym") Pan Cimoszewicz jest po prostu bezczelny i arogancki jak w roku 2002 mógł się zmienić stan majątkowy z 2001 (???? Ja rozumiem ze nie każdy polak potrafi myśleć logicznie i może paru uwierzy ale większość jak ja NIE MOZE JUZ WYTRZYMAC ROBIENIA Z NAS DEBILI ... PANIE CIMOSZEWICZU czasy PRL juz minęły ludzi tak łatwo nie da sie oszukać..... P.s Teraz już wszyscy nawet mniej dociekliwi będą wiedzieli jak pan jest PONAD standardowy, uczciwy ,partyjny.... i wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Cimoszewicz jako minister pisal tylko oswiadczenia 20.08.05, 16:23 getsize napisała: > No oczywiście ze nikomu z GW się to nie wydaje dziwne bo GW popiera bardzo mocn > o > Cimoszewicza..... > Cimoszewicz juz tak zapętlił ze aż strach przecież mówił nie dawno na > konferencji ze składał tylko jedno oświadczenie za 2001r i nic nie poprawiał ( > no w końcu składanie pare razy oświadczenia za ten sam rok to nie poprawka?? > :D).. teraz gdy wyszło ze są 3 to znowu inna bajka ("Zachowałem się > ponadstandardowo uczciwie, każdą zmianę w moim stanie majątkowym natychmiast > podałem do wiadomości w moim oświadczeniu majątkowym") Pan Cimoszewicz jest po > prostu bezczelny i arogancki jak w roku 2002 mógł się zmienić stan majątkowy z > 2001 (???? Ja rozumiem ze nie każdy polak potrafi myśleć logicznie i może paru > uwierzy ale większość jak ja NIE MOZE JUZ WYTRZYMAC ROBIENIA Z NAS DEBILI ... > PANIE CIMOSZEWICZU czasy PRL juz minęły ludzi tak łatwo nie da sie oszukać.... > . > P.s Teraz już wszyscy nawet mniej dociekliwi będą wiedzieli jak pan jest PONAD > standardowy, uczciwy ,partyjny.... i wszystkich ...a w przerwach, jak sie zmeczyl, byl ministrem spraw (bardzo) zagranicznych. Taki to on juz jest "ponadstandartowy" i ponadetyczny. Wszystko to robil dla kraju z "ponadludzkim" wysilkiem...ze juz mu sie to wszystko pokrecilo i dzisiaj nie wie, co mowil wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 16:16 adam_l27 napisał: > Właśnie ja nie rozumiem jak można w oświadczeniu majątkowym zgubić kapitał o > wartości około 500 000 złotych. Będąc prawnikiem. A to że oświadczenia były > łącznie 3 stawia kolejne pytanie dość proste - jak mozna będąc dobrym > przwnikiem, uwzględniając dodatkowo zapytanie z KE przez cały rok nieświadomie > tak się mylić i zapominać o wpisaniu akcji o wartości 500 000 złotych ? Być może to było świadome ? Czy naprawdę można tak nieświadomie mylić się 4 krotnie w > ciągu roku ? Z uporem maniaka i arogancją obstawać przy swoim ? Czy to się > żadnemu dziennikarzowi w GW nie wydaje dziwne ?? I wlasnie to sa te dowody iz cud jednak... byl. Ba, ten cud nadal trwa. Zwlaszcza w umyslach dziennikarzy GW. Cimoszenko, jak chleb- rozmnaza oswiadczenia. A i "ryb" tez mu przybywa - co kilka dni dowiadujemy sie o kolejnych firmach, ktorych udzialy mial w swoim portfolio. Ciekawe, kto tez byl zalozycielem tej kolejnej firmy Cimoszenko "cudownie" odkryl wczoraj, ze mial jej akcje swego czasu ? Czy ktos cos wie z tego forum na temat tej firmy? I pomyslec, ze sprzedac musial WSZYSTKIE i ze starta, tak bardzo chcial sluzyc Polsce jako minister - taki to z niego "patriota" jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam hehe jak widac WC przekracza wszelkie standarty 20.08.05, 14:53 "ponadstandartowe" postepowanie pana WC jest ujmujace, ciekawe jak dlugo jeszcze bedzie szedl " w zaparte" Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam czerwoni łgarze z SLD 20.08.05, 14:57 kłamia w zywe oczy ! prezio kłamal ze ma mgr , waniek kłamała w obronie prezia , media kłamaly w obronie waniek , WC łże, nalecz staje w obronie łgarza itd itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Parę dni w Niemczech i straciłem wątek. 20.08.05, 15:08 Wróciłem z Niemiec przeczytałem dzisiaj cała prasę wszystkie portale i .. nic nie rozumię. Cimoszenko kłamie jak z nut. Toż to czysty ubaw jak słyszy się nową wersję tego łgarza. Jego poprzednie kłamstwo potrzebuje następnego, a to następne kolejnego. Ale dlaczego prokuratura nie zajmuje sie tym gościem tylko pie.doli jakieś teksty o prawdomówności tego komucha.? Skad się biorą te pajace, którzy dobrowolnie z własnej nieprzymuszonej woli popierają tą kreaturę? Jest mi za nich wstyd. Czy na lewicy nie ma normalnych ludzi? Wydaje mi się dzisiaj,że Oleksy z Millerem przy ludziach kwaśniewskiego to kryształowe postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Masz jakies dowody? Od 5 dni bolszewicka prawica 20.08.05, 17:20 probuje takie dowody skombinowac, by i daty, i tresci Cimoszke pograzaly, a tu nadal nic - same slowa, nie zas corpus delicti :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Masz jakies dowody? Od 5 dni bolszewicka praw 20.08.05, 18:12 Kropekuk no wyjaśnij mi chłopie: Jak będąc prawnikiem można składając 4 oświadczenia majątkowe w ciągu roku (3 w MSZ, 1 w sejmie*), będąc tak sumiennym że składa się oświadczenie natychmiast po zbyciu akcji (BCM), dodatkowo otrzymując zapytanie z KE w sprawie PKN zapomnieć poinformować o fakcie posiadania/sprzedaży akcji o wartości 500 000 złotych ? Czy wtedy o PKN nie było głośno w prasie ? Nie słyszał o takiej firmie ? Nie przypomniał sobie ani razu że ma jej akcje ? Miał wiele okazji jak widać (to dlatego nie podał początkowo liczby oświadczeń w MSZ - by się nie pogrążać). Taka całkowita amnezja go nawiedzała ilekroć zasiadał do wypełniania oświadczenia ? A może jednak było coś do ukrycia... Bo zdaje mi się że wtedy dziennikarze bardzo już lubili zaglądać do oświadczeń majątkowych posłów. A sprawa była świeża. Teraz już tylko trochę śmierdzi. *według CIR do KPRM nie wpływają poselskie oświadczenia ministrów (za Rzeczpospolitą). Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Masz jakies dowody? Od 5 dni bolszewicka praw 20.08.05, 18:14 kropekuk napisał: > probuje takie dowody skombinowac, by i daty, i tresci Cimoszke pograzaly, a tu > nadal nic - same slowa, nie zas corpus delicti :))))))))))))))) Bolszewicka prawica? To znaczy, ze WEWNATRZ bolszewii jest odlam prawicowy, pragnacy ograc SWEGO? Nie do wiary. ...Nadal nic, same slowa, ne zas corpus delicti..." W tym chyba jestes jednak blisko prawdy, te wszytkie "corpus delicties" sa w rekach... sluzb specjalnych. I to jest jeszcze wieksze niebezpieczenstwo dla kraju. Klamca Cimoszewicz jako prezydent to mniejsze zlo niz klamca Cimoszewicz pod ciaglym szantazem i kontrola sluzb "bezpieczenstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Kropek odpocznij 20.08.05, 18:26 Widać, żeś zmęczony tymi poszukiwaniami. Juz Ci się prawica z bolszewią myli. Jak zaczniesz pisać o "Solidarności" w SLD, to może byc już za późno. Chociaż może i nie? Właśnie sobie rpzypomniałam, że Olejniczaki już o tym piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
michal13z Re: Masz jakies dowody? Od 5 dni bolszewicka praw 21.08.05, 12:28 Młodzież internetowa zawsze z Partią Niech żyje KC PZPR Popieramy politykę sekretarza PZPR - Włodzimierza Marianowicza Cimoszewicza! Linia towarzysza Cimoszewicza - linią socjalistycznej odnowy. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: ŻAŁOSNY KRĘTACZ 20.08.05, 15:39 O ILE WIEM ZEZNANIE PODATKOWE SKŁADA SIĘ RAZ ZE STANEM ZYSKÓW Z 31 GRUDNIA POPRZEDNIEGO ROKU. MOŻNA ZŁOŻYĆ KOREKTĘ ALE NIE MA MOŻLIWOŚCI UAKTUALNIANIA ZEZNANIA Z UWAGI NA JAKIEKOLWIEK ZMIANY W PODSTAWIE. ZMIANY NIE MOGĄ PRZECIEŻ NASTĘPOWAĆ WSTECZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
adalbertus1823 Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 15:39 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13759110,38852921,1748979,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 20.08.05, 16:04 Błędów nie popełniają tylko ci, którzy stoją z boku i nie biorą na swoje barki żadnej decyzji, za nic nie odpowiadają i odpowiadać nie chcą. Ale może jeszcze bardziej naganne i szkodliwe jest nie tylko popełnianie błędu, lecz zaniechanie, zaniedbanie, odłożenie na później sprawy, którą trzeba rozwiązać już dziś. Takich postaw, takiej opieszałości i bierności istnieje jeszcze niemało. W tym świetle jakże ważne jest, by partia stała się opozycyjna w stosunku do wszelkiego zła. To przede wszystkim z naszych szeregów powinna wychodzić krytyka i zdecydowane zwalczanie zjawisk, które są z socjalizmem sprzeczne, a tym samym dostarczają amunicji wrogowi. hehe dziś by to powtórzył ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Zebys sie nie przekonal:) Jeszcze pamietam rechot 20.08.05, 17:22 polskiej bezmozgiej prawicy, jak to Kwacha niegdys na klamstwie z magisterium zlapala :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Zebys sie nie przekonal:) Jeszcze pamietam re 20.08.05, 17:31 kropekuk napisał: > polskiej bezmozgiej prawicy, jak to Kwacha niegdys na klamstwie z magisterium > zlapala :)))))))) No smieli sie bezmozgowcy, mimo tego, ze przeciez zona Jolata poswiadczyla, ze byla na egzaminie meza!!! A te oszolomy i tak jej nie wierzyli. I najgorsze jest to, ze te pieski prawicowe ciagle jessze nie wierza i rechocza... bezczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Zebys sie nie przekonal:) Jeszcze pamietam re 20.08.05, 18:29 pamin1 napisał: > kropekuk napisał: > > > polskiej bezmozgiej prawicy, jak to Kwacha niegdys na klamstwie z magiste > rium > > zlapala :)))))))) > > No smieli sie bezmozgowcy, mimo tego, ze przeciez zona Jolata poswiadczyla, ze > byla na egzaminie meza!!! A te oszolomy i tak jej nie wierzyli. I najgorsze > jest to, ze te pieski prawicowe ciagle jessze nie wierza i rechocza... > bezczelni. Nawet sama Wańkowa twierdziła, że dyploma na oczy widziała.:))) Tylko że pieski już przestały rechotać, teraz obsikują :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Zebys sie nie przekonal:) Jeszcze pamietam re 20.08.05, 18:41 pralinka.pralinka napisała: > pamin1 napisał: > > > kropekuk napisał: > > > > > polskiej bezmozgiej prawicy, jak to Kwacha niegdys na klamstwie z m > agiste > > rium > > > zlapala :)))))))) > > > > No smieli sie bezmozgowcy, mimo tego, ze przeciez zona Jolata poswiadczyl > a, ze > > byla na egzaminie meza!!! A te oszolomy i tak jej nie wierzyli. I najgors > ze > > jest to, ze te pieski prawicowe ciagle jessze nie wierza i rechocza... > > bezczelni. > > Nawet sama Wańkowa twierdziła, że dyploma na oczy widziała.:))) > Tylko że pieski już przestały rechotać, teraz obsikują :))))) EUREKA!!!!! Od tego sikania tych pieskow prawicowych na nogi szanownego magistra, zrobilo sie zapalenie goleni!!! Wniosek: prawicowe pieski (te sikajace) sa odpowiedzialne za dolegliwosci z golenia glowy (no moze nie calej glowy) panstwa :))). Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Przyznaj ze jednak cos jest na rzeczy 20.08.05, 22:59 Wszyscy slyszeli jak powiedzial ze nigdy nie korygowal oswiadczenia majatkowego ani w sejmie ani w msz. WIec moze lepiej zaryzykowac na Tuska niz na damskiego fryzjera Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Głosuj już dzisiaj Waść bo w terminie może 20.08.05, 16:01 być za póżno :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: i tak będzie moim prezydentem, 20.08.05, 16:27 mrlusiek napisal: "i tak bedzie moim prezydentem" ...w "republice bialowieskiej" mrlusiek. Staraj sie wiec za wczasu o wize Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 On złożył "ponadstandartową "deklarację bo zmienił 20.08.05, 15:56 mu sie stan majątkowy. Czyli złożył sprostowanie do poprzedniego oświdczenia za 2001? To znaczy,że Jarucka nie kłamała? Skąd data 20 kwietnia '(włodek.prl miał być w pusczy złożenie deklaracji niemożliwe)? Jaki cel ma w tych łgarstwach? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor "ponadstandart " po cimoszemu = klamstwo dla zwykl 20.08.05, 16:33 smok5 napisał: ...Czyli złożył sprostowanie do poprzedniego oświdczenia za 2001? To znaczy,że Jarucka nie kłamała? Skąd data 20 kwietnia '(włodek.prl miał być w pusczy złożenie deklaracji niemożliwe)? Jaki cel ma w tych łgarstwach? "Ponadstandart" po cimoszemu, to klamstwo dla zwyklych "standartowych" obywateli. ..."Jaki cel ma w tych łgarstwach? " Jeden - jak mowil tow. Wieslaw - "wadza", towarzysze. A "wadzy" nie oddamy. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Jak cimorra składa sprostowanie do wcześniejszego 20.08.05, 16:07 sprostowania, które było sprostowaniem jeszcze wcześniejszego . . to co na to ludzie rozumu z kręgu gazety wybiórczej? Proszę o jakiś komentarzyk dzienikarza z jej łamów. Taki malutki. Może być pan beylin. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: CIMOSZEK=ZLODZIEJSZEK=KLAMCZUSZEK 20.08.05, 16:36 anjos napisała: > > ZLODZIEJ z PZPR=SLD TO PROFESSIONAL SNAKE jak mowia o takich za oceanem. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Przeczytane w telegazecie: 20.08.05, 16:19 Tow. Cimoszewicz powiedzial, ze sprawa nie zmierza w kierunku postawienia mu zarzutow i w zwiazku z tym tow. Cimoszewicz bedzie nadal kandydowal. Naturalnie od razu cisnie sie na usta pytanie, skad niezalezny i ponadpartyjny tow. wie, ze nikt nie bedzie stawial mu zarzutow? Czy powiedzial mu to niezawisly i ponadpartyjny prokurator, czy jest to wrazenie, ktore tow. Cimoszewicz odniosl po rozmowie? Jeszcze w piatek stojacy ponad wszystkimi i wszystkim kandydat twierdzil, ze w razie postawienia zarzutow poda sie do dymisji...Moze dostal inne Ordynacje? W miare uplywu czasu tow. ponadpartyjny robi sie coraz bardziej krysztalowy, pardon, chcialem napisac przejrzysty. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Przeczytane w telegazecie: 20.08.05, 16:41 Dziecko drogie "sprawa nie zmieza" niczego nie oznacza . To tylko gdybanie . Moze swoje zydomasonskie antypatie wyrazaj z wiekszym sensem . Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Przeczytane w telegazecie: 20.08.05, 16:51 indianski napisał: > Dziecko drogie "sprawa nie zmieza" niczego nie oznacza . To tylko gdybanie . > Moze swoje zydomasonskie antypatie wyrazaj z wiekszym sensem . No, "zmieza" pisze sie troche inaczej. Polecam slownik ortograficzny lub powtorke podstawowki. Gdzie wyczytales cos o Zydach i Masonach? Przywidzenia, omany, kac, za duzo sie nacpales? ---jak ja lubie to forum dla opoznionych w rozwoju- Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Przeczytane w telegazecie: 20.08.05, 20:02 indianski napisał: > Dziecko drogie "sprawa nie zmieza" niczego nie oznacza . To tylko gdybanie . > Moze swoje zydomasonskie antypatie wyrazaj z wiekszym sensem . W ustach niektorych brzmi jak grozba - i co za niespodzianka - polsat nagle dowiaduje sie nieoficjalnie ze zostana przedstawione zarzuty, Jauckiej zreszta. A wiec cos tam jednak uzgodnili przez te 9 godzin... Odpowiedz Link Zgłoś
musial04 [...] 20.08.05, 16:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 To prowokacja SLD i LPR sie na wzajem nakrecaja 20.08.05, 16:36 Jak jedni rosna do drudzy tez rosna i na odwrot Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: ???? 20.08.05, 16:38 To automat do postowania . Pisze to nawet na forum yeti. Tatus pewnie obiecal mu loda jak napisze to 100 razy . Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Aha 20.08.05, 16:43 Ciekawe. Dobre. Za 10 zł od posta mogę pisać że głosuję na Tymińskiego, a za 50 że na Leppera.Inne do uzgodnienia. Gdzie to się załatwia? No, umowę, treść, (może zaliczkę..) :):) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Aha 20.08.05, 16:54 To się robi za pieniądze od córki, bez umowy - nie wiedziałeś ?? lol Odpowiedz Link Zgłoś
gandrel A ile jest oświadczeń w MSZ? 20.08.05, 22:35 2 - Jarucka w domu trzymała styczniowe (gdzie ono właściwie teraz jest w ABW czy MSZ nadal sprawdza czy go mu nie brakuje?) 3 - Jarucka tylko podmieniła styczniowe. Odpowiedz Link Zgłoś