Dodaj do ulubionych

Rozmywanie Cimoszewicza.

23.08.05, 23:34
Z pewnym niesmakiem (a równocześnie nieskrywaną satysfakcją) obserwuję, jak
łatwo przychodzi komisji sejmowej wraz z mediami rozmywać temat Cimoszewicza.

Bardzo wyraźnie widoczne jest to na forum. Ekscytowanie się kolejną
"niewłaściwą" odpowiedzią, analizowanie każdego słowa... Masy dostały igrzyska
zamiast uczciwej dyskusji o najbliższej przyszłości Polski. Obserwacja
niektórych wątków doprowadza do smutnych wniosków. Jesteśmy społeczeństwem,
którym nader łatwo manipulować. Łatwo ulegamy magii słów. Stawiamy na
piedestale "afery" zamiast pielęgnować prawdę. Pozwolę sobie na drobne
pytanie. Ile czasu winno zająć wyjaśnienie sprawy nieścisłości oświadczeń?
Zapewne zdecydowanie mniej niż trwa obecne rozmywanie tej sprawy. Nie, tej
sprawy nie wolno nazbyt szybko wyjaśnić. Wszak trwa kampania wyborcza, która w
zasadzie zaczęła się w dniu powołania komisji, która sprawę ma "wyjaśnić".

Ani mnie ziębi, ani też grzeje kto wygra wybory. Każdy z kandydatów jest
równie wiarygodny jak oświadczenie Cimoszewicza. W życiorysach każdego z nich
można znaleźć czarne punkty. Trudno jednak będzie stwierdzić, iż zwycięzca
zasiądzie na tronie po czystej i uczciwej kampanii. Takiej jeszcze w Polsce
nie było.

P.S.
Jutro ktoś ogłosi na forum newsa o "kolejnym niewygodnym pytaniu do
kandydata". Rozmywanie musi trwać.
Obserwuj wątek
    • ratatatam chodzilo ci o "spłukiwanie" WC ??? 23.08.05, 23:38
      a nie o rozmywanie
      • warka_strong Re: chodzilo ci o "spłukiwanie" WC ??? 23.08.05, 23:45
        Próbujesz być dowcipny? To znajdź toaletę zdolną wchłonąć całe łajno z polskiej
        polityki.
        • incognitto Rozmywanie Cimoszewicza 23.08.05, 23:52
          warka_strong napisał:

> Z pewnym niesmakiem (a równocześnie nieskrywaną satysfakcją) obserwuję, jak
          > łatwo przychodzi komisji sejmowej wraz z mediami rozmywać temat Cimoszewicza.

niestety sam Cimoszewicz przyczynił się do tego w największym stopniu, tak więc
          nie roń nad nim łez
          mógł od razu nie wypinac się na komisję tylko powiedzieć co i jak i dobrowolnie
          poddac się karze:)
          a tak - jest sprawa, są watpliwości i pytania, chociaż intencje różne.

> Bardzo wyraźnie widoczne jest to na forum. Ekscytowanie się kolejną
          > "niewłaściwą" odpowiedzią, analizowanie każdego słowa... Masy dostały igrzyska
          > zamiast uczciwej dyskusji o najbliższej przyszłości Polski. Obserwacja
          > niektórych wątków doprowadza do smutnych wniosków. Jesteśmy społeczeństwem,
          > którym nader łatwo manipulować. Łatwo ulegamy magii słów.

chyba jako opiekun forum "społeczeństwo' za bardzo wszedłeś w swoją rolę,
          skoro czujesz się uprawniony do wyrażania opinii za (i'o')całe społeczeństwo:)
          "mas" na tym forum nie ma i Ty wiesz o tym bardzo dobrze
          piszą jacyś forumowicze chyba związani, a to z jakimis redakcjami, a to z
          kandydatami i dowalają sobie nawzajem:)
          takich zwyczjnych forumowiczow (jako ja na ten przykład:)to pewnie ze świecą
          szukac

>
          > Ani mnie ziębi, ani też grzeje kto wygra wybory.

a to bardzo źle o Tobie śwaidczy taka bierna, niepatriotyczna postawa;
          wychodzi na to, ze redakcja postapiła nazbyt pochopnie powierzając Tobie opiekę
          nad tamtym forum, powinien to być ktoś bardziej zaangazowany:))

pozdr
          • rpq Re: Rozmywanie Cimoszewicza 23.08.05, 23:56
            >niestety sam Cimoszewicz przyczynił się do tego w największym stopniu, tak
            >więc nie roń nad nim łez

Wierz mi, że Cimo nie ma z tym nic wspólnego. Niesmak nie po nim tylko po was.
            • incognitto Re: Rozmywanie Cimoszewicza 24.08.05, 00:04
              rpq napisał:

> >niestety sam Cimoszewicz przyczynił się do tego w największym stopniu, tak
              >
              > >więc nie roń nad nim łez
              >
              > Wierz mi, że Cimo nie ma z tym nic wspólnego. Niesmak nie po nim tylko po was.

Ja juz sie ostatio pogubilam w datach i ilości oświadczeń, do wyrobienia opinii
              wystarczy mi zachowanie Cimoszewicza - zadufanego w sobie zarozumialca,
              pyszałka rzucającego na lewo i prawo "mam spoleczne poparcie', ludzie mnie
              znają' itd
              nie znosze tego typu ludzi i uważam, że do tak ważnej roli, a raczej SŁUŻBY
              dla narodu ten pan po prostu nie pasuje.
              • warka_strong Re: Rozmywanie Cimoszewicza 24.08.05, 00:19
                incognitto napisał:

> nie znosze tego typu ludzi i uważam, że do tak ważnej roli, a raczej SŁUŻBY
                > dla narodu ten pan po prostu nie pasuje.
                >
                =====
                nie przeczę. Lecz wskaż mi któregoś spośród kandydatów pasujących do owej
                zaszczytnej funkcji. Który z nich jest nieskazitelny?
          • warka_strong Re: Rozmywanie Cimoszewicza 24.08.05, 00:14
            incognitto napisał:

>
            > niestety sam Cimoszewicz przyczynił się do tego w największym stopniu, tak więc
            >
            > nie roń nad nim łez
            >
            =====
            Niby czemu miałbym "ronić łzy". Podobno nie warto płakać nad rozlanym mlekiem.

>
            > >
            > > Ani mnie ziębi, ani też grzeje kto wygra wybory.
            >
            > a to bardzo źle o Tobie śwaidczy taka bierna, niepatriotyczna postawa;
            >
            =====
            Czyżby przejawem patiotyzmu było ekscytowanie się tym, który z nich nabędzie
            prawo do bezkarności na najbliższe pięć lat? Brakiem patriotyzmu jest brak
            zaufania do polskich polityków? Poza tym patiotyzm nie ma wiele wspólnego z
            pełnieniem funkcji maszynki do głosowania. Może nie będzie patriotyczne to, co
            teraz powiem: Polska i bez prezydenta może funkcjonować jako państwo.

P.S.
            Dlaczego chciałbyś pozbawić mnie prawa do komentowania tego, co widzę?
    • ossey Re: Trzeba to robic bo to najgorszy kandydat 23.08.05, 23:53
      no moze Tyminski i kilku nieklasyfikowanych w sondazach sa gorszymi. Cimoszek
      reprezentuje wszystko co najgorsze było w ostanich 15 latach.
      • pandada Re: Trzeba to robic bo to najgorszy kandydat 24.08.05, 01:08
        To co najgorsze prawica próbuje już pokazywać:

- wykorzystywanie funkcji publicznych dla własnej korzyści i wbrew ich przeznaczeniu (komisja ds. różnych)
        - bezczelne pomówienia i kłamstwa. Brak wyjaśnień lub przyznanie się do błędu po dowodach przeczącym pomówieniom komisarzy.
        - skłócanie narodu i zohydzanie polityki ludziom

Źle by sie stało, gdyby takie metody miały doprowadzić świętoszkowatych łajdaków do władzy. Obłuda, kłamstwo, agresja sfrustrowanych prawicowców powinny zostać wykopane poza nasze życie publiczne.

Jeżeli ludzie pozwolą, aby takie gnidy zwyciężały w wyborach, to zgadzają się na pływanie w szambie. Czy media odmóżdżyły ten naród do reszty?
    • przemek1975 Cimoszewicz, zaprezentuj program 23.08.05, 23:57
      W debatach Cimoszewicza nie uswiadczysz, programu na stronie brak, poza
      frazesami typu "mam wizje Polski za 20 lat". Wiec o czym tu dyskutowac?
      • rpq Re: Cimoszewicz, zaprezentuj program 23.08.05, 23:58
        Zwłaszcza jak samemu nie ma sie programu.
        • przemek1975 Re: Cimoszewicz, zaprezentuj program 24.08.05, 00:04
          Hehe, argumentacja na poziomie przedszkolaka.
      • warka_strong Re: Cimoszewicz, zaprezentuj program 24.08.05, 00:00
        Za to inni kandydaci mają dzięki umiejętnemu rozmywaniu jego sprawy czas na to,
        by walczyć... bez debaty o ich programach. I to własnie mierzi mnie.
        • synu Re: Cimoszewicz, zaprezentuj program 24.08.05, 00:05
          > Za to inni kandydaci mają dzięki umiejętnemu rozmywaniu jego sprawy czas na
          to,
          > by walczyć... bez debaty o ich programach. I to własnie mierzi mnie.

A nie mierzi Ciebie czasem fakt, ze juz jedna debata sie odbyla w TVN24 (Tusk,
          Kaczynski, Religa i Bochniarz) w ktorej sie nie zgodzil wystapic Cimoszko?
          Nie mierzi Ciebie fakt, ze przynajmniej raz w tygodniu Tusk wzywa publicznie
          Cimoszke na debate?

K
          R
          • przemek1975 Re: Cimoszewicz, zaprezentuj program 24.08.05, 00:09
            No wlasnie.
            Tusk regularnie wystepuje w niedziele w RadioZet, Kaczor tez sie pojawia. A
            Cimoszewicza jak nie bylo tak nie ma.
          • pandada Re: Cimoszewicz, zaprezentuj program 24.08.05, 01:11
            Tusk występuje jako szef PO. PO jako partia zapewne niedługo rządząca ma prawo, a nawet obowiązek, posiadania pewnych planów.
            Tymczasem prezydent ma być strażnikiem tych planów, a nie powinien realizować planów konkurencyjnych.
            Kandydaci na prezydenta nie mogą mieć żadnego programu oprócz pomysłu na politykę zagraniczną - a i ta powinna zostać uzgodniona z rządem.
        • mysz_polna5 Re: dla warki_ strong 24.08.05, 00:05
          warka_strong napisał:

> Za to inni kandydaci mają dzięki umiejętnemu rozmywaniu jego sprawy czas na
          to,
          > by walczyć... bez debaty o ich programach. I to własnie mierzi mnie.
          >
          >
          ... Ofelio idz dp klasztoru
    • mysz_polna5 Re: PRAWICA=DOOPY WO ŁOWE 24.08.05, 00:12
      Jestes kiekski!

Powinienes mapisac = Kacze Dupy.
      Coz lewica, to dupa pawiana :)))))))))))))))))))))

• mysz_polna5 Re: PRAWICA=DOOPY WO ŁOWE 24.08.05, 00:13
        mysz_polna5 napisała:

> Jestes kiepski!
        >
        > Powinienes mapisac = Kacze Dupy.
        > Coz lewica, to dupa pawiana :)))))))))))))))))))))
        >
      • x2468 Re: PRAWICA=DOOPY WO ŁOWE 24.08.05, 00:19
        Aluzju ponial.Ja toze turist.
    • joella.r Re: Rozmywanie Cimoszewicza. 24.08.05, 02:34
      Też nie mam swojego pewnego kandydata i też mam niesmak (bez satysfakcji). W
      tej chwili dopiero kończę dzisiejszą pracę, w przerwach zaglądałam bez sensu na
      to forum, przeważnie nudne i bezproduktywne. Bardzo bym chciała się dowiedzieć,
      jak poszczególni kandydaci rozwiążą ważne dla mnie sprawy, np. mieszkam w
      kamienicy, ktorą kupił nieuczciwy przedsiębiorca (właściciel prywatnej szkoły
      wyższej) za 60 tys. zł w 1998 r. (duża, czteropiętrowa, w centrum miasta),
      zimna woda i cztery ściany; wyżyłował czynsze niewiarygodnie, ale nie zrobił
      nic, dach dziurawy, rynny zepsute, grzyb w ataku, za ogrzewanie bulisz drugi
      majątek, bardzo mało zabawne. A tu za przeproszeniem pierdoły, rozgrywki,
      mantry, ikony, idole, podchody, lewica, prawica, caryca (zgadnij, która)
      • mysz_polna5 Re: Rozmywanie Cimoszewicza. 24.08.05, 02:40
        joella.r napisała:

> Też nie mam swojego pewnego kandydata i też mam niesmak (bez satysfakcji). W
        > tej chwili dopiero kończę dzisiejszą pracę, w przerwach zaglądałam bez sensu
        na
        >
        > to forum, przeważnie nudne i bezproduktywne. Bardzo bym chciała się
        dowiedzieć,
        >
        > jak poszczególni kandydaci rozwiążą ważne dla mnie sprawy, np. mieszkam w
        > kamienicy, ktorą kupił nieuczciwy przedsiębiorca (właściciel prywatnej szkoły
        > wyższej) za 60 tys. zł w 1998 r. (duża, czteropiętrowa, w centrum miasta),
        > zimna woda i cztery ściany; wyżyłował czynsze niewiarygodnie, ale nie zrobił
        > nic, dach dziurawy, rynny zepsute, grzyb w ataku, za ogrzewanie bulisz drugi
        > majątek, bardzo mało zabawne. A tu za przeproszeniem pierdoły, rozgrywki,
        > mantry, ikony, idole, podchody, lewica, prawica, caryca (zgadnij, która)
        >

Rozumiem, ze masz pretensje. Lecz do kogo je kierujesz? Czy twoje problemy maja
        rozwiazac ci kandydaci na prezydenta Polski? , a konkretnie w twoim przypadku
        ~ 'zalatwiec' nieuczciwego kamienicznika?

Nim cos napiszesz, moze zastanow sie przed tym. Co?
        • joella.r Myszy polna o przemiłej nazwie. 24.08.05, 02:51
          To tylko przykład (z życia wzięty), problemów, których rozwiązania spodziewają
          się ludzie. Co proponują w takim przypadku Kaczyński, Tusk, Cimoszewicz,
          Bochniarz?
      • golota20 Re: Rozmywanie Cimoszewicza. 24.08.05, 19:44
        joella.r napisała:

> Też nie mam swojego pewnego kandydata i też mam niesmak (bez satysfakcji). W
        > tej chwili dopiero kończę dzisiejszą pracę, w przerwach zaglądałam bez sensu na
        >
        > to forum, przeważnie nudne i bezproduktywne. Bardzo bym chciała się dowiedzieć,
        >
        > jak poszczególni kandydaci rozwiążą ważne dla mnie sprawy, np. mieszkam w
        > kamienicy, ktorą kupił nieuczciwy przedsiębiorca (właściciel prywatnej szkoły
        > wyższej) za 60 tys. zł w 1998 r. (duża, czteropiętrowa, w centrum miasta),
        > zimna woda i cztery ściany; wyżyłował czynsze niewiarygodnie, ale nie zrobił
        > nic, dach dziurawy, rynny zepsute, grzyb w ataku, za ogrzewanie bulisz drugi
        > majątek, bardzo mało zabawne. A tu za przeproszeniem pierdoły, rozgrywki,
        > mantry, ikony, idole, podchody, lewica, prawica, caryca (zgadnij, która)
        >

Kazdy ma problemy ..
        A 3 miliony bezrobotnych
        to oni nie musza pracowac Fajno.

Solidarnosc sie postarala
        Bravo Solidarnosc
        300 000 bezdomnych..
        Bravo ale dla kogo Bravo
        Brakuje jeszcze jakies wojenki w okolicach RP
        dla pelnego szczescia...

A media dalej oglupiaja POLAKOW.....
        Wybory wybory.

Media 3 lata juz rzadza polska
        i mamy AFERY...

Media powinny ....dalej rzadzic po co sa wybory po jakiego diabla....
    • yacuza Re: Rozmywanie Cimoszewicza. 24.08.05, 19:26
      Mi dlatego bardzo zaimponowała pani Bochniarz. Wszyscy szukają tylko szansy,
      żeby wbić kontrkandydatowi nóż w plecy. Natomiast pani Bochniarz na pytanie
      dotyczące afery wokół Cimoszewicza odmówiła komentarza, powiedziałą tylko, że
      do wyjaśniania takich spraw powołane są konkretne służby i urzędy i to one
      powinny wydawać stanowisko w tej sprawie i ma nadzieję, że się tak szybko
      stanie. Jak dla mnie to kobieta z klasą!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka