Dodaj do ulubionych

Donald jest KASZUBĄ

29.08.05, 22:21
W programie dokumentalnym o pewnym pisarzu powiedział dzisiaj kandydat na
prezydęta że jest Kaszubą. wstyd. Kaszubem się mówi i pisze. Z poważaniem:
Wiesława Siamiankowska
Obserwuj wątek
    • niezapowiedziany Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:25
      mowi sie Kaszubą. jest ten Kaszuba (naprawde Kaszeba). a nie ten Kaszub :)
      • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:34
        no to Ty chyba powinieneś się do szkoły podstawowej cofnąć. Jest ten Kaszub i
        nie inaczej!!! Dwója z polskiego mój drogi!
        • jasiuf Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 23:09
          Droga Wiesiu.

Nadużywanie płynów/dymów/proszków (niepotrzebne skreślić) rozweselających w
          poniedziałek jest złą wróżbą na cały tydzień (lekcje nie odrobione, śmieci nie
          wyrzucone, koty nie nakarmione).

Proszę na ten tychmiast zaprzestać żartów.
          Donald T. jest jak najbardziej KaszEbą,
        • jasiuf Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 23:13
          Droga Wiesiu.

Nadużywanie płynów/dymów/proszków (niepotrzebne skreślić) rozweselających w
          poniedziałek jest złą wróżbą na cały tydzień (lekcje nie odrobione, śmieci nie
          wyrzucone, koty nie nakarmione).

Proszę na ten tychmiast zaprzestać żartów.
          Donald T. nie jest Kaszubem tylko Kaszubą, a osobliwie Kaszebą.
          Koniec, kropka.
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 23:17
            Nadużywanie proszków rozweselających nie jest zakazane a wszystko to co nie
            jest zakazane jest dozwolone to raz. To Twoja opinia słownik poprawnej
            polszczyzny mówi wyraźnie że tylko Kaszubem. To ze kaszuby mówią że są Kaszebe
            to ich problem. Niech mówią jak chcą. A szkoły uczą...
            • precz.z.preczem Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:13
              A szkoły uczą...

Hehe! Szkoły już nie jednego uczyły.

A "tambylec" wie lepiej czy jest Kaszubem czy Kaszubą ewentualnie Kaszebą.
              Jajogłowi mądrale nie będa im tego ustala, że o Tobie nie wspomnę. Problem to mają takie śmieszne purystki językowe jak Ty.
              • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:18
                Ty precz się nie wymądrzaj bo jeśli nie daj Boże bedziemy mieli prezydęta co
                nie umie mówić po polsku i któremu pewien pisarz w słusznym wieku uzmysławia że
                ten pierwszy co kandyduje jest Kaszubem to coś tu jest nie tak
                • precz.z.preczem Re: Waść się chyba shabiltowałaś z tej "logiki 30.08.05, 00:30
                  wieslawa-siemiatkowska napisała:

> Ty precz się nie wymądrzaj bo jeśli nie daj Boże bedziemy mieli prezydęta ...

formalnej" na "politechnice telewizyjnej"

To tam uczyli mówić "PREZYDĘTA" !!!
                  • wieslawa-siemiatkowska Re: Waść się chyba shabiltowałaś z tej "logiki 30.08.05, 00:35
                    Oj precz nie bądźmy drobiazgowi zważywszy na fakt że uzasadniłam ten faux-pas
                    celowy. A wszystko to bo Donald powiedział publicznie że jest KaszubĄ wielkie
                    mi halo. KASZUBA. A powinno być TEN KASZUB
                    • precz.z.preczem Re: Waść się chyba shabiltowałaś z tej "logiki 30.08.05, 00:53

> Oj precz nie bądźmy drobiazgowi zważywszy na fakt że uzasadniłam ten faux-pas
                      > celowy. A wszystko to bo Donald powiedział publicznie że jest KaszubĄ wielkie
                      > mi halo. KASZUBA. A powinno być TEN KASZUB

Bądźmy, bądźmy.
                      Mądrale podają,że ma być "ta żołądź" ludzkość furt mówi "ten żołędź"
                      Jak jesteś taka wiekowa to "trza było" słać święte oburzenie do tow.Gierka by nie mówił "wicie rozumicie" a nie czepiać się Prezia in spe.
                      A Tusk jest KASZUBĄ
                      • wieslawa-siemiatkowska Re: Waść się chyba shabiltowałaś z tej "logiki 30.08.05, 01:05
                        Hejże precz co z Toba? nie mam wiedzy odnośnie do tej żołądzi synergię
                        zastosowawszy również o tym łabądziu.
                        Z tym in spe nie przesadzałabym. To taka logicznie nieuzasadniona antycypacja
                        sui generis.
                        A Donald jest rzecz jasna Kaszubem. Nie sprzeczajmy się bo to niemądre.
                        ps ja jestem logikiem formalnym a Ty?
                        • precz.z.preczem Re: Waść się chyba shabiltowałaś z tej "logiki 30.08.05, 02:31

> Hejże precz co z Toba? nie mam wiedzy odnośnie do tej żołądzi synergię
                          > zastosowawszy również o tym łabądziu.
                          > Z tym in spe nie przesadzałabym. To taka logicznie nieuzasadniona antycypacja
                          > sui generis.
                          > A Donald jest rzecz jasna Kaszubem. Nie sprzeczajmy się bo to niemądre.
                          > ps ja jestem logikiem formalnym a Ty?

Wieslawa ! możesz nie nie używać przy mnie takiego frazeologicznego schematu : "nie mam wiedzy" bo jeszcze zaczne Cię podejrzewać,że piszesz przemówienia różnym takim z przeproszeniem politykom.

Co do synergii "w temacie" żołądzi, to szukałbym jej raczej tu:
                          sjp.pwn.pl/haslo.php?id=73250 :)))

A z Kaszubą to żadna antycypacja - to aksjomat.

Ja już pisałem, że jestem niedyplomowanym pomocnikiem zastępcy palacza. Czy to ma dla Ciebie znaczenie ?
                          :)
    • rydzyk_fizyk Ale to nie jest zaraźliwe? ;) 29.08.05, 22:25

• piotr7777 Re: Ale to nie jest zaraźliwe? ;) 29.08.05, 22:27
        Muszę wziąć w obronę Tuska - on chyba wie najlepiej.
        • wieslawa-siemiatkowska Re: Ale to nie jest zaraźliwe? ;) 29.08.05, 22:35
          Kolejny dwójarz...
          • erwinek_3 Wieśka. Ty masz jedynkę. 29.08.05, 22:45
            Kaszubi wiedzą lepiej od Ciebie.
            • wieslawa-siemiatkowska Re: Wieśka. Ty masz jedynkę. 29.08.05, 22:47
              Nie moge mieć jedyny gdyż gdy chodziłam do szkoły to były lata 50-te a poza tym
              byłam wzorem cnót wszelakich w tym inteligencji.
              • erwinek_3 Re: Wieśka. Ty masz jedynkę. 29.08.05, 22:51

> Nie moge mieć jedyny gdyż gdy chodziłam do szkoły to były lata 50-te a poza tym
                >
                > byłam wzorem cnót wszelakich w tym inteligencji.

No to rozumiem i wybaczam.
    • kropekuk "Kaszub" to SPOLSZCZENIE. A zaden Kaszuba 29.08.05, 22:29
      nie ma obowiazku spolszczania nazwy wlasnej nacji:)
      • ukos Kaszubi to nie nacja 29.08.05, 22:52
        To polska grupa etniczna z własnym językiem i ugruntowaną wysoką pozycją
        społeczną, zwłaszcza na Pomorzu. W dodatku jest to grupa ekspansywna, jej
        liczebność stale wzrasta. Nie jest to jednak odrębna narodowość - wielu Polaków
        z rodzin mieszanych, których jest dużo, uważa kaszubskość za istotny element
        swojej tożsamości i dlatego ją kultywuje, mimo że w żadnym wypadku nie
        zamierzają się wyrzekać polskości.
        • wieslawa-siemiatkowska Re: Kaszubi to nie nacja 29.08.05, 22:54
          Cxyli jednak KASZUBA prezydętem...wszystkich POLAKÓW? nacjonalisty mi trzeba!!!
          • kropekuk To se glosuj na MACIEJA. Giertycha :) 30.08.05, 01:55
            Przeciez masz wybor...
        • kropekuk Nie POLSKA, lecz SLOWIANSKA : nie opieraj sie 30.08.05, 01:54
          na wiedzy z komunistycznej podstawowki - nie wysmiewam cie, zwracam ci tylko
          uwage, jak bardzo mozna miec wiedze przesiaknieta ideologia.
    • gwendal Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:31
      Sprawdź zanim zaczniesz ludziom wytykać błędy. Poprawna historycznie forma to
      "Kaszuba", "Kaszub" jest li tylko spolszczeniem, obecnie dopuszczanym jako poprawne.

Gwendal
      • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:37
        Idź się poducz. Spolszczenie nie spolszczenie mówi się Kaszub i tyle i się nie
        sprzeczaj bo to nie ma sęsu.
    • marbor1 Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:33
      Wstyd p. Wiesławo, pisze się prezydent, a nie prezydęt.
      • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:37
        No skoro prezydęt w potęcji mówi że jest kaszuba to ja pisze że on jest
        prezydętem i kto mi zabroni tego procederu? Hę?
        • gwendal Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:40
          Cienka prowokacja.

Plonk,

Gwendal
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:48
            Masz coś nie tak pod sufitem? Sprawdź w programie. Był dzisiaj na 2-ce dokumet
            o pewnym pisarzu i tam wypowiadał się Tusk i powiedziła tak jak w temacie.
      • wieslawa-siemiatkowska skoro Kaszuba to analogicznie... 29.08.05, 22:38
        powinien przedstawiać się że jest Donaldą Tuską
        • ayran Re: skoro Kaszuba to analogicznie... 29.08.05, 22:44

> powinien przedstawiać się że jest Donaldą Tuską

Rozumiem, że takie słowa jak kierowca, najemca, oprawca czy szyderca również
          Panią rażą. A jak idiota?
          • wieslawa-siemiatkowska Re: skoro Kaszuba to analogicznie... 29.08.05, 22:49
            co ma kierowca czy najemca z Kaszubem wspólnego? Razi mnie Twoja ignorancja.
            Słowo idiota jest mi obce ale Tobie chyba nie jesteś z nim jak widać obyty i za
            pan brat.
            • ayran Re: skoro Kaszuba to analogicznie... 29.08.05, 22:53

> co ma kierowca czy najemca z Kaszubem wspólnego? Razi mnie Twoja ignorancja.
              > Słowo idiota jest mi obce ale Tobie chyba nie jesteś z nim jak widać obyty i za
              >
              > pan brat.

Jestem z nim obyty - wiem co ono znaczy, czego i Pani życzę, skoro póki co to
              słowo jest jej obce.
              • wieslawa-siemiatkowska Re: skoro Kaszuba to analogicznie... 29.08.05, 22:56
                No to miłego obycia tylko oby nie za długo bo może na niekorzyść komórkom
                mózgowym taka znajomość wyjść. W celu rozruszania wspomnianych proponuje
                poczytać sobie do poduszki pozycje z literatury przedmiotu pt. Logika Formalna.
                • ayran Re: skoro Kaszuba to analogicznie... 29.08.05, 22:58

> No to miłego obycia tylko oby nie za długo bo może na niekorzyść komórkom
                  > mózgowym taka znajomość wyjść. W celu rozruszania wspomnianych proponuje
                  > poczytać sobie do poduszki pozycje z literatury przedmiotu pt. Logika Formalna.

Dzięki. Pani proponuję skromniej - może na początek "Ortografia na wesoło"?
                  • wieslawa-siemiatkowska Re: skoro Kaszuba to analogicznie... 29.08.05, 23:18
                    Przeczytam, nie omieszkam, gdy skończę "logikę..." Ajdukiewicza (mam ćwiczenia
                    dla grupy wakacyjnej studentów, taki rodzaj fakultetów na wesoło w sposób
                    niezobowiązujący). Wykładam na uczelni gdybyś pytała.
          • niezapowiedziany Re: skoro Kaszuba to analogicznie... 29.08.05, 22:51
            hahahahahahahahahaha
    • ayran Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:41

> W programie dokumentalnym o pewnym pisarzu powiedział dzisiaj kandydat na
      > prezydęta że jest Kaszubą. wstyd. Kaszubem się mówi i pisze. Z poważaniem:
      > Wiesława Siamiankowska

Nieprawda, pani Wiesławo Siemiatkowska, a może Siemiankowska. Mówi się ustami a
      pisze rękoma, a nie żadnym Kaszubem. Poza tym, jest tylko dwóch kandydatów na
      prezydęta, a Kaszuba kandyduje na prezydenta.
      • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 22:50
        Bravo za inteligetny wpis szanowna Ayran.
    • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 23:03
      wieslawa-siemiatkowska napisała? A czy pani wiesia nie była jeszcze wczoraj
      panią joannąbarską, której się wyspknęło, że tak naprawdę jest panem joannem?
      Przewrażliwienie i niechęć do rzeczowników rodzaju męskiego, które mają żeńską
      końcowkę to ciekawy temat dla psychoanalityków:))))
      • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 23:20
        Buhahaha słaba dedukcja proponuję Logiką Formalną się zając w czasie wolnym
        albo Ajdukieiwcza poczytać (zresztą jutro mam wykład na ten temat). Zadanie
        domowe: co to jest i podac wzór na modus tollendo tollens.
        • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 23:44

> Buhahaha słaba dedukcja proponuję Logiką Formalną się zając w czasie wolnym
          > albo Ajdukieiwcza poczytać (zresztą jutro mam wykład na ten temat). Zadanie
          > domowe: co to jest i podac wzór na modus tollendo tollens.

Jutro wykład? Przecież są wakacje? Może joanna-wiesława się do poprawki
          przygotowuje na uniwersytecie trzeciego wieku i od tej nauki już jej się
          całkiem pozajączkowało?

p.s. Ja egzamin z logiki mam już sobą:))))
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:10
            toż napisałam że wakacyjne dobrowolne ćwiczenio-fakultety. oj, koleżanka chyba
            ten egzamin oblała i pałka w indeksie zagościła coś mi się tak wydaje a
            odpowiedzi na pytanie o modus jak nie było tak nie ma fuj
            • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:20

> toż napisałam że wakacyjne dobrowolne ćwiczenio-fakultety.

Gdzie? Do mnie nic takiego pani nie pisała, a ja nie mam obowiązku czytać
              wszystkich pani wpisów.

> oj, koleżanka chyba
              > ten egzamin oblała i pałka w indeksie zagościła coś mi się tak wydaje

Zdawałam u prawdziwego profesora - takiego, co z interpunkcją nie ma problemów -
              i wpisał mi do indeksu znacznie lepszy stopień niż pałkę:)) A zdanie fałszywej
              dr. hab, o której nie wzmianki w żadnej internetowej wyszukiwarce mnie nie
              obchodzi.

> a odpowiedzi na pytanie o modus jak nie było tak nie ma fuj

No, właśnie może pani wiesia wreszcie wyjaśni o co chodzi:)))

• wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:26
                Nie ukrywam tego że posłużyłam sie intencjonalnie pseudonimem w celu zatajenia
                swojego prawdziwego nazwiska, nie ukrywam tego, ba! jestem z tego dumna,
                podobnie jak z mojego tytułu naukowego i dziedziny nauki, którą się pasjami
                zajmuję. A Tobie dziecko radzę przysiąść fałdów bo coś mi się wydaje że jak nie
                to niejedna pałka w indeksie zagości jeśli po tym popisie inteligencji który
                dałaś nam tu wszystkim (czyt. szukanie w wyszukiwarce dr hab. Wiesławy
                Siemiankowskiej) nie nadrobisz zaległości mózgowych w postaci przybrania w
                objętości komórek nerwowych. Zanikną ci i bedzie dopiero kłopot.
                • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:35

> Nie ukrywam tego że posłużyłam sie intencjonalnie pseudonimem w celu
                  zatajenia
                  > swojego prawdziwego nazwiska, nie ukrywam tego, ba! jestem z tego dumna,
                  > podobnie jak z mojego tytułu naukowego i dziedziny nauki, którą się pasjami
                  > zajmuję.

Tia:) Pasjami - to widać:)))))

> A Tobie dziecko radzę przysiąść fałdów

Już nie muszę:)))) I nie mam fałdów!

bo coś mi się wydaje że jak nie
                  >
                  > to niejedna pałka w indeksie zagości jeśli po tym popisie inteligencji który
                  > dałaś nam tu wszystkim

Coś mi się wydaje, że popisy dedukcyjno-indukcyjne szanownej pani sa dużo
                  zabawniejsze:)

> (czyt. szukanie w wyszukiwarce dr hab. Wiesławy Siemiankowskiej)

Szukałam Siemiątkowskiej:)))

> nie nadrobisz zaległości mózgowych w postaci przybrania w
                  > objętości komórek nerwowych.

Pani Wiesiu - niech pani nie wchodzi na obszary neurologii, bo się pani
                  ośmiesza:)

> Zanikną ci i bedzie dopiero kłopot.

Pani mieć będzie jakiś kłopot jak moje komórki nerwowe zanikną?
                  • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:12
                    No to widzimy tu wszyscy skąd ten zonk skoro szukałaś dziecko niewłaściwej
                    Wiesi! Bo nas, Wieś, jest sporo, musisz o tym wiedzieć. Otóż wbrew pozorom bede
                    miała kłopot dziecko drogie.
                    Ja no cóż jestem tylko logikiem wiec dam sobie spokój z brnięciem w tematy
                    neuronowo-synaptyczne.
                    A Tobie dziecko radze łykac lecytynę zamiast amfy przed snem.

Buźka w czółko. polubiłam Cię dziewcze drogie za prostotę i inteligencję.
                    • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:19

> No to widzimy tu wszyscy skąd ten zonk skoro szukałaś dziecko niewłaściwej
                      > Wiesi! Bo nas, Wieś, jest sporo, musisz o tym wiedzieć.

No, ba:)))) Nie jedną Wiesią Polska stoi:)

> Otóż wbrew pozorom bede miała kłopot dziecko drogie.

Ale ja i tam nie mogę być dawcą, bo na żółtaczkę chorowałam:(

> Ja no cóż jestem tylko logikiem wiec dam sobie spokój z brnięciem w tematy
                      > neuronowo-synaptyczne.

Ale coraz lepiej sobie pani radzi w tym zakresie. Kognitywistyka i logika to
                      ładne połączenie:)

> A Tobie dziecko radze łykac lecytynę zamiast amfy przed snem.

Ja amfy nie używam i tak jestem nadpobudliwa, pani psor!

> Buźka w czółko. polubiłam Cię dziewcze drogie za prostotę i inteligencję.

Och, jak miło:) Z pani tyż fajna babka!

pozdrawiam!
                      • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:21
                        Ja również bardzo mocno pozdrawiam! ;-)
        • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:00
          Babciu nie używajcie trudnych wyrazów bo ktoś się jeszcze przyzna, że nie zna
          ich znaczenia i zapyta Cię o co chodzi. I co wtedy?
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:11
            ależ prosze Cię dziecko bardzo co Ci wyjasnić?

dr hab. Wiesława Siemiankowska (logik formalny)
    • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 29.08.05, 23:57
      Ale o czym ta dyskusja, to przecież Tusk wie najlepiej kim jest.
      • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:08
        No właśnie i to jest kwintesecją dysputy ze niby a wie a jesli się rozchodzi o
        szczegóły semantyczne to nie za bardzo wie

Z poważaniem
        dr hab. Wiesława Siemiankowska (logik formalny)
        • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:14

> dr hab. Wiesława Siemiankowska (logik formalny)

To w końcu Siemiatkowska czy Siemiankowska? Tusk przynajmniej wie, że jest
          Kaszubą, a pani nawet nie wie jak się nazywa:(
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:19
            nazwisk dwojga primo voto Siemiankowska secundo voto Siemiątkowska czy
            odwrotnie bo już się mylę z tego wszystkiego
            • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:22

> nazwisk dwojga primo voto Siemiankowska secundo voto Siemiątkowska czy
              > odwrotnie bo już się mylę z tego wszystkiego

A pseudo joannabarska:)))

3m się babciu-zetempówko:)

• basia.basia Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:24
            iza.bella.iza napisała:

> wieslawa-siemiatkowska napisała:
            >
            > > dr hab. Wiesława Siemiankowska (logik formalny)
            >
            > To w końcu Siemiatkowska czy Siemiankowska? Tusk przynajmniej wie, że jest
            > Kaszubą, a pani nawet nie wie jak się nazywa:(

Bo ROZCHODZI SIĘ o to, żeby uszczypnąć Tuska. No i podczas tego szczypania
            tej Siemiatkowskiej vel Siemiankowskiej szare komórki się rozeszły na spacer
            na rozstajnych drogach:)
            • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:29
              I czemu się unosisz niezrównoważona emocjonalnie kobieto? powiedział że jest
              Kaszubą i co wielkie halo robisz? Zarzucasz mi konfabulację? Proponuję udać się
              do archiwum TVP.
            • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:29
              basia.basia napisała:

> Bo ROZCHODZI SIĘ o to, żeby uszczypnąć Tuska. No i podczas tego szczypania
              > tej Siemiatkowskiej vel Siemiankowskiej szare komórki się rozeszły na spacer
              > na rozstajnych drogach:)

:))))) Przesadziłaś! Pani Wiesia jest o niebo lepsza od pozostałych
              włodziontariuszy - przynajmniej ma poczucie humoru. I przez to jej poczucie ja
              ma poczucie, że chyba jednak wiesia to nie Joanna. Tamta jest strasznie nadęta.
              Być może, że to emerytka a rzeszowa wreszcie się przedstawiła?

p.s. Jak tam grzybobranie? Ja jadę jutro:)
              • basia.basia Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:38
                iza.bella.iza napisała:

> basia.basia napisała:
                >
                > > Bo ROZCHODZI SIĘ o to, żeby uszczypnąć Tuska. No i podczas tego szczypani
                > a
                > > tej Siemiatkowskiej vel Siemiankowskiej szare komórki się rozeszły na spa
                > cer
                > > na rozstajnych drogach:)
                >
                > :))))) Przesadziłaś! Pani Wiesia jest o niebo lepsza od pozostałych
                > włodziontariuszy - przynajmniej ma poczucie humoru. I przez to jej poczucie
                ja
                > ma poczucie, że chyba jednak wiesia to nie Joanna. Tamta jest strasznie
                nadęta.
                >
                > Być może, że to emerytka a rzeszowa wreszcie się przedstawiła?

Kudy jej do emerytki?!

>
                > p.s. Jak tam grzybobranie? Ja jadę jutro:)

Tym razem aż do przesady! Ja mam tak, że nazbieramy (góra prawdziwków) a potem
                ja siedzę i czyszczę a gorsza połowa się relaksuje:( Z drugiej jednak strony
                moje "wyroby" muszą być koszerne a nie ufam "gorszemu" i wychodzi na to, żem
                sama sobie katem:)
                Zbiory niesamowite w tym roku a ja uwielbiam włóczyć się po lasach, więc O`K:)
                • giwi Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:42
                  A w jakich okolicach takie mnóstwo?
                  • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:46
                    giwi napisała:

> A w jakich okolicach takie mnóstwo?

Generalnie chyba w górach - Baśka "łowi" w okolicach podkarpackich,a ja mam
                    info z Sudetów, że tam też wysyp. Ponoć pod Kudową same borowiki:))) Jutro jadę
                    sprawdzić jak jest nad Bugiem koło Wyszkowa.
                    • giwi Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:53
                      Dawniej zbierałam koło Kamienczyka, ale dawno nie byłam tam. Za Szczytnem są grzybowe lasy, a tu bliżej to w Wildze i Stanisławowie.
                      • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:59
                        giwi napisała:

> Dawniej zbierałam koło Kamienczyka, ale dawno nie byłam tam. Za Szczytnem są
                        gr
                        > zybowe lasy, a tu bliżej to w Wildze i Stanisławowie.

O, matko! Depczemy po tych samych ścieżkach! Najwięcej podgrzybków znalazłam
                        kiedyś w lesie koło Loretto, a w Rządzy koło Stanisławowa mam swoje "kurkowe"
                        miejsce, koło Szczytna to najlepsze grzyby rosną nad Kierwikiem:)
                        • giwi Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:10
                          Ale nie było chyba kurek w tym roku? Niezłe miejsca były kiedyś w Czerwonym Borze, w połowie drogi między Zambrowem i Łomżą. A pod Szczytnem kiedyś był poligon wojskowy a przy nim jest miejscowość Kot. Tam były grzyby!!! Niestety, wojsko poligon sprzedało, piękne mazurskie lasy zostały wycięte a teren podzielony na działki rekreacyjne. Nóż sam się otwiera...
                          • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:25
                            giwi napisała:

> Ale nie było chyba kurek w tym roku?

Nie było:( jak był czas kurkowy, to deszcz nie padał i moja łączka nieco
                            przyschła.

> Niezłe miejsca były kiedyś w Czerwonym Borze, w połowie drogi między
                            Zambrowem i Łomżą.

W Czerwonym Borze też była, ale nie na grzybach tylko na jagodach:)

> A pod Szczytnem kiedyś był poligon wojskowy a przy nim jest miejscowość Kot.
                            > Tam były grzyby!!! Niestety, wojsko
                            > poligon sprzedało, piękne mazurskie lasy zostały wycięte a teren podzielony
                            > na działki rekreacyjne. Nóż sam się otwiera...

To przykre:( Ale jeszcze smutniejszy jest widok Puszczy Piskiej po
                            zeszłorocznym huraganie. Jak tamtędy jadę, to mam łzy w oczach. I za sto lat te
                            szkody nie znikną.

p.s. A na poligonie w Rembertwie też się kiedyś fajne grzyby zbierało. Teraz
                            już się nie da bo płot naprawiony i pilnowany, a co gorsza znów tego poligonu
                            używają do ćwiczeń z amunicją.
                            • giwi Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:31
                              Jak się nie da do Rembertowa to można do Okuniewa. Prawdziwki tam są.

Z huraganem tak kiedyś było w Grabowie nad Pilicą. Las był połamany jak zapałki. Gdybym nie widziała na własne oczy to bym nie uwierzyła. Wstrząsający widok. Huragan jednocześnie coś zrobił ze ściółką, bo grzyby przepadły. W tej chwili rosnie tam nowy las, ale to już nie to co było kiedyś.
                              Lasy zanikają. Kiedyś sporo grzybów było w Zalesiu blisko stacji, teraz tam są domy.
                              W Czachówku sa zielone gąski.
                              • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:39
                                giwi napisała:

> Lasy zanikają. Kiedyś sporo grzybów było w Zalesiu blisko stacji, teraz tam
                                > są domy.

Tak samo w Starej Miłosnej, Świdrze, Aninie i pewnie w wielu innych miejscach.
                                Takie są koszta cywilizacji. Ale zatrute przez NRD lasy Kotliny Kłodzkiej
                                odżyły i rodzą borowiki:)

Oddalam się na spoczynek, by jutro mieć siłę na wycieczkę. Pozdrawiam
                                • iza.bella.iza forum miłośników grzybów;) 30.08.05, 01:48
                                  users.nethit.pl/forum/read/grzybypodhala/542886/
                  • basia.basia Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:54
                    giwi napisała:

> A w jakich okolicach takie mnóstwo?

Puszcza Solska:) Czyli Roztocze: Zamość i okolice:)
                    • giwi Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:00
                      Bywałam często w Krasnobrodzie i Zwierzyńcu. Tez było mnóstwo. Piękne miejsce.
                • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:49
                  basia.basia napisała:

> Kudy jej do emerytki?!

Emerytka ostatnio robi na akord i trochę jej się forma zepsuła. Więc wszystko
                  się zgadza:)

>
                  > >
                  > > p.s. Jak tam grzybobranie? Ja jadę jutro:)
                  >
                  > Tym razem aż do przesady! Ja mam tak, że nazbieramy (góra prawdziwków) a
                  potem
                  > ja siedzę i czyszczę a gorsza połowa się relaksuje:( Z drugiej jednak strony
                  > moje "wyroby" muszą być koszerne a nie ufam "gorszemu" i wychodzi na to, żem
                  > sama sobie katem:)
                  > Zbiory niesamowite w tym roku a ja uwielbiam włóczyć się po lasach, więc O`K:)
                  >

Moja mam też już ma zapasy na trzy lata:) Ale ja i tak muszę trochę połazić po
                  lesie i samej coś upolować. Co to za wakacje bez grzybobrania, no nie?
                  • kuuba Ja w sprawie grzybów. 30.08.05, 00:51
                    przepraszam, że się wtrące, ale tam w tych okolicach tego Wyszkowa to nie ma
                    komarów? Bo ja chciałem w piątek połazić po lesie i w 5 min mnie cofnęło.
                    • iza.bella.iza Re: Ja w sprawie grzybów. 30.08.05, 01:00
                      kuuba napisał:

> przepraszam, że się wtrące, ale tam w tych okolicach tego Wyszkowa to nie ma
                      > komarów? Bo ja chciałem w piątek połazić po lesie i w 5 min mnie cofnęło.

Posmaruj się olejkiem lawendowym a żaden komar Cię nie ruszy:)
                      • kuuba Re: Ja w sprawie grzybów. 30.08.05, 01:13
                        Dzięki. Kupię ten olejek i podejmę to ryzyko.
                  • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:52
                    wypraszam sobie podobne insynuacje nie jestem żadną emerytką
                    • iza.bella.iza Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:03

> wypraszam sobie podobne insynuacje nie jestem żadną emerytką

"emerytka z Rzeszowa" też nie jest emerytką;) To takie pseudo artystyczne, więc
                      nie ma się o co obrażać:)
                      • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:13
                        no dobra nie bądźmy drobiazgowi :-)
                        • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:33

> no dobra nie bądźmy drobiazgowi :-)

Taaaaak a Tuskowi wypomniałaś drobiazg.
        • precz.z.preczem Re: Kaszuba "szczegóły semantyczne" ma gdzieś 30.08.05, 00:24

> No właśnie i to jest kwintesecją dysputy ze niby a wie a jesli się rozchodzi o
          > szczegóły semantyczne to nie za bardzo wie
          >
          > Z poważaniem
          > dr hab. Wiesława Siemiankowska (logik formalny)

on wie najlepiej od pokoleń kim jest.

Z poważaniem
          niedyplomowany pomocnik zastępcy palacza precz.z.preczem
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Kaszuba "szczegóły semantyczne" ma gdzieś 30.08.05, 00:30
            No właśnie niby wie a nie do końca bo skoro ma być prezydętem wszystkich
            Polaków to wypadałoby aby mówił po polsku a nie po kaszebe z błędami w kaszebe
            w dodatku
            • basia.basia Rozchodzi się o to... 30.08.05, 00:34
              że jak ktoś u mnie w klasie palnął, że się rozchodzi... to natychmiast
              była riposta, że rozchodzą to się drogi na rozstajach:)))))))))))))

> No właśnie niby wie a nie do końca bo skoro ma być prezydętem wszystkich
              > Polaków to wypadałoby aby mówił po polsku a nie po kaszebe z błędami w
              kaszebe
              > w dodatku
        • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:32
          A gdzie próba znalezienia adekwatnej teorii nieostrości
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:37
            w definicji prawdy Tarskiego
            ps ale Cię Waszmość zażyłam co? Ja naprawde jestem habilitowana i w dodatku
            logik
            • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:45
              Ależ ja w to nie wątpiłem. I rozwiązałaś paradoks nieostrości (łysego)?
              • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:50
                Obecnie pracuję nad logiką 3-wartościową Łukasiewicza. A Ty?
                ps chcesz się zapoznać?
                • basia.basia Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:56

> Obecnie pracuję nad logiką 3-wartościową Łukasiewicza. A Ty?
                  > ps chcesz się zapoznać?

Podrywaczka:)
                  • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:00
                    eee tam od razu podrywaczka po prostu wyczuwam między nami dziwną chemię
                • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 00:58
                  to bardzo blisko ale moja wiedza w tej dziedzinie tak daleko nie sięga
                  (narazie) jest skierowana trochę w innym kierunku a logika to tylko taki
                  możnaby powiedzieć mój konik
                  • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:02
                    och ach konik to bardzo'm rada z tego względu! Jeśli moge czymkolwiek służyć to
                    bede wniebowzięta jako dr hab. & logik formalny jednocześnie. A w którym
                    kierunku jesli wolno wiedzieć?

ps nie odpowiadasz na pytania czym w smutek mnie wprawiasz. chcesz abym miała
                    smutne oblicze? Kokiet!
                    • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:11
                      No postawiłaś mnie pod ściana, bo to i ta chemia, co wcześniej wsponiałaś i
                      teraz te zawodne łkania i sam nie wiem co począć mam, bo moje talenta i
                      umiejętności rozmieniłem na drobne i zająłem się inwestowaniem. To tak, żeby
                      ładniej nazwać moje zaęcie cobyś całkiem mnie nie przekreśliła.
                      • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:15
                        o a to mnie zastrzeliłeś. Polecam "Logikę przedsiębiorstwa" Bocheńskiego. Mam
                        jeszcze pytanko - czy jesteś przedsiębiorcą, inwestorem, czy dwa w jednym? W
                        owej pozycji znajdziesz aż 64 sposoby wyjścia z sytuacji pt. zarządznie
                        przedsiębiorstwem.
                        • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:19
                          2w1. Mówisz o Józefie, Marii?
                          • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:23
                            Ooo proszę, widzę, że wiemy o Kogo chodzi. I Innocentym jeszcze. Czytałes coś
                            tego Autora?
                            • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:30

> Ooo proszę, widzę, że wiemy o Kogo chodzi. I Innocentym jeszcze. Czytałes coś
                              > tego Autora?
                              Innocenty to chyba imie coś w rodzaju przybranego???

Miałem możliwość do zapoznania się z jego "czynnikamia zewnętrznymi" w jakimś
                              opracowaniu. I bardzo mi pochlebia definicji przedsiębiorcy.
                              • wieslawa-siemiatkowska Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:33
                                Innocenty to imię zakonne. Zgadzasz się z jego poglądami w sprawie logiki, tzn.
                                z podejściem analitycznym?
                                • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:48

> Innocenty to imię zakonne. Zgadzasz się z jego poglądami w sprawie logiki,
                                  tzn.
                                  >
                                  > z podejściem analitycznym?
                                  A widzisz to facet miał układy z górą, nawet nie wiedziałem.
                                  Powiem tak: mam dużo wątpliwości
                                • kuuba Re: Donald jest KASZUBĄ 30.08.05, 01:51
                                  Dobranoc Pani, miło było poznać
                • precz.z.preczem Re: No dziubaski ! pod pozorem naukowej dysputy 30.08.05, 01:02

> Obecnie pracuję nad logiką 3-wartościową Łukasiewicza. A Ty?
                  > ps chcesz się zapoznać?

widzę że szykuje się "ruja i porubstwo"
                  :)))
                  • wieslawa-siemiatkowska Re: No dziubaski ! pod pozorem naukowej dysputy 30.08.05, 01:08
                    nie ukrywam obecnie jeszcze przez godzin kilka jestem w stanie owulacyjnym i
                    nie wstydze się tego podobnie jak tego że lubię mężczyzn

ps a może Ty miałbyś ochotę zacieśnić znajomość? jestem logikiem i mam dwa
                    tytuły naukowe oraz domek i samochód a także motorek marki simpson co prawda
                    ale z czystego sentymentu
                    • precz.z.preczem Re: No dziubaski ! pod pozorem naukowej dysputy 30.08.05, 01:25
                      Ja "zacieśniam" od wielu lat z socjolożką z jednym tyt.naukowym a erekcję mam częściej niż Ty owulacje i też lubię kobiety. Z logikiem i to z dwoma tytułami jeszcze nie próbowałem, choć wątpię, by w takich razach to miało znaczenie. Chyba,że lubisz tak przed szczytowaniem rzucić coś np.: o partykułach.
                      Ale lecę na ten motorek - też taki miałem a nazywa się SIMSON. Simpson to był O.J.
                      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka