ben.huur 13.09.05, 06:57 jesli wybory do sejemu wygra PO. Inaczej egoistyczna prawica zatopi oktręt zwany Polską. Rownowaga sił we władzach jest konieczna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Re: TRZEBA GLOSOWAĆ NA CIMOSZEWICZA 13.09.05, 07:28 Równowaga sił? A teraz rządzi SLD a prezydentem jest Prezio, też z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Teraz nie rządzi SLD tylko Prezio 13.09.05, 08:58 poprzez Marka Belkę, który jawnie mówi, że z SLD nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Teraz nie rządzi SLD tylko Prezio 13.09.05, 09:07 Bo Belka jest w PD przecież. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Belka jest w PD a to oznacza, że po wyborach 13.09.05, 09:23 prezio porzuci SLD i przyłączy się, być może tylko jako honorowy członek, do Pedecji. Belka jest był i będzie wierny Kwaśniewskiemu. Czyli głosowanie na PeDecją to głos na Kwacha i porozumienie ponad podziałami Kwaśniewski-Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 konieczna ! 13.09.05, 08:28 najgorsze w PO jest to że oni na prawdę wierzą w ten swój smieszny program i będą go realizować, w tym wypadku lepiej by było gdyby to była tylko kiełbasa wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: konieczna ! 13.09.05, 08:30 Potrzebna jest równowaga sił. Pod presja narodu na Prezydenta bedzie mozna blokowac liberalne zbyt ustawy sejmowe i wynikajace z nich pomysły rzadu (luib vice versa). m Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: konieczna ! 13.09.05, 08:34 czuk1 napisał: > Potrzebna jest równowaga sił. A teraz nie ma równowagi - rządzi SLD i Prezio też z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: konieczna ! 13.09.05, 08:33 independent100 napisz co jest śmiesznego w programie PO bo mam zamiar na nich głosować ale jeszcze do końca tego nie zdecydowałem oraz jaka inna partia ma lepsze i możliwe do realizacji propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 Re: konieczna ! 13.09.05, 09:09 m.rycho napisał: > independent100 napisz co jest śmiesznego w programie PO bo mam zamiar na nich > głosować ale jeszcze do końca tego nie zdecydowałem oraz jaka inna partia ma > lepsze i możliwe do realizacji propozycje. - stawka podatkowa=3x15, tak fajnie brzmi, myslę że jakby było 3x10% byłoby jeszcze efektowniej, ale powaznie mówiąc, 1. rozsądna partia nie wprowadza takich zmian nagle, budżet w tym wypadku się na 100% nie zamknie a finansowanie dziury sporo kosztuje podatnika (dobrze oprocentowane obligacje, które i tak w 90%-jak zwykle- kupi sektor bankowy a nie zwykli ludzie). Wiadomo że odsetki generują odsetki i dziera jeszcza bardziej się powiększa. 2. Co za głupi pomysł by wspierać ludzi bogatych-nie przedsiębiorców. Pracodawcy (w tym również prawnicy posiadający własne kancelarie, lekarze mający własne gabinety i ogólnie small biznes) rozliczją się na podstawie CIT-u a CIT jest od 2 lat liniowy i wynosi tylko 19% - najniższy w całej cywilizowanej Europie. Na zmniejszaniu podatków zyskają prezesi duzych spółek i cała klasa mededzerska wyższego stopnia, ludzie mediów jak np Smoktunowicz z Polsatu (jej mąż startuje z listy PO), Lis, Durczok...., ogólnie mówiąc ludzie których ewentualne zyski z projektu 3x15% nie przełoża się na inwestycje w firmie. 3. Zabierając ludziom bidniejszym pieniądze redukujemy konsumcję, która wspiera przede wszystkim polski biznes 4. Ludzie bogaci, zaoszczedzone srodki ładują zazwyczaj w dobra luksusowe, nie produkowane w Polsce 5. nie chce mi się już pisać .... Odpowiedz Link Zgłoś
annajarucka Re: konieczna ! 13.09.05, 09:21 ludzie bogaci nie płacą podatków w Polsce, tylko na kajmanach, więc program PO mało ich obchodzi. chyba nie sądzisz, że przy zarobkach 100.000zł/mc ktoś oddaje państwu 40%. gdybyś miał oddać 40.000. to nie chciało by ci się pracować, albo zaczął byś kombinować jak nie zapłacić. więc może lepiej niech płacą 15%, może nie będą uciekać do rajów. poza tym dobra luksusowe, to jakie wg ciebie? ile można mieć BMW? basenów, itd? zresztą i tak płacą akcyzę, od samochdu, przzeglądy robią w Polsce, a pałace budują z Polskich cegieł. Problem będziemy mieli jak wszystkich bogatych wypędzimy, wtedy wszyscy biednie ale równo jak za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 Re: konieczna ! 13.09.05, 09:54 chyba nie sądzisz, że przy zarobkach 100.000zł/mc ktoś > oddaje państwu 40%. - tak, oddaje, zarobki menedzerów są nawet jawne ;-), nie zapominaj że propozycja PO nie dotyczy firm gdybyś miał oddać 40.000. to nie chciało by ci się > pracować, - bardzo chciałbym płacić :) albo zaczął byś kombinować jak nie zapłacić. - to tak, ale jak kombinować gdy jesteś zatrudnionym na umowę-praće w dużej firmie, dla tej firmy to żaden wydatek a robienie takich przekretów na duża skalę to ryzyko. więc może lepiej niech > płacą 15%, może nie będą uciekać do rajów. poza tym dobra luksusowe, - jakich rajów ? jak jestes w zarządzie Orlenu, czy dyr. placówki banku to myslisz o wyjeździe ? to jakie > wg ciebie? ile można mieć BMW? basenów, itd? - dokładnie, drogie ciuchy z włoch itp... zresztą i tak płacą akcyzę, od > samochdu, przzeglądy robią w Polsce, a pałace budują z Polskich cegieł. Problem - lepiej żeby small buiznes kupił kilka fordów dostawczych niż jakis pan z tv BMW, podobnie z cegłami > > będziemy mieli jak wszystkich bogatych wypędzimy, wtedy wszyscy biednie ale > równo jak za komuny. - ale przecież to szary pracownik ich sponsoruje, ludzie nie rodzą się bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
akff TYlko Włodek 13.09.05, 09:24 TYlko Włodek --------czasami zobacz cimoszewicz.hk.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A pan redaktor naczelny??? 13.09.05, 09:27 Przepraszam. Biję się w piersi! Odpowiedz Link Zgłoś
focusek Re: TRZEBA GLOSOWAĆ NA CIMOSZEWICZA 13.09.05, 09:35 Jeśli Cimoszewicz zostałby prezydentem to vetowałby wszystkie ustawy i kolejne lata stracone. Otrząśnijcie się głupki, jeśli chcecie aby coś się zmieniło to głosujcie i na PO i na Tuska. Poza tym PO to nie jest żadna prawica tylko liberałowie a o tym kto kim jest nie decyduje jak się nazywa ale jak reprezentują interesy zwykłych obywateli, np. wielka "lewicowa" SLD głosowała w interesie korporacji adwokackich, radcowskich i notariackich,a przeciwko łatwiejszemu dostępowi do tych zawodów prawniczych dla zwykłych czytaj bez znajomości obywateli/ i co ma za znaczenie, że uważają się za przedstawicieli Ludu. Podczas gdy PO i nawet prawicowy PiS głosował za przyjęciem ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_bestia Re: TRZEBA GLOSOWAĆ NA CIMOSZEWICZA 13.09.05, 09:45 osobiście jestem za PD i za Bochniarz - centrum. I na PD i Bochniarzową bedę głosować. DO Tuska też nic nie mam oprocz tego ze jest za malo stanowczy.... taka cipcia troche... Odpowiedz Link Zgłoś
akff jak padnie Bochniarz 13.09.05, 09:48 dzika_bestia napisała: > osobiście jestem za PD i za Bochniarz - centrum. I na PD i Bochniarzową bedę > głosować. DO Tuska też nic nie mam oprocz tego ze jest za malo stanowczy.... > taka cipcia troche... Jak padnie Bochniarz. Zagłosujesz na Cimoszewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 CIMOSZEWICZ A NIE RUDOLF HESS ??? 13.09.05, 09:52 Cimoszenko swego czasu pełnił rolę Rudolfa Hessa. Kiedyś przy boku Kwaska, a teraz mu pomaga żona jeszcze urzędującego prezydenta. Czemu porównałem do Hessa - obydwoje to socjaliści, ale jeden jest brunatny, a drugi czerwony (należy wybrać jedynie swój ulubiony kolor !). Odpowiedz Link Zgłoś