galba 13.09.05, 08:05 Z 43 % nie zostaje się prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nielubiegazety2 I czego się Urbaniątko martwi. 13.09.05, 08:15 To przecież miód na serce Urbana i koniec jego koszmarów z poprawką na parę Tusk-Bielecki . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28958703&a=28958864 --... dziś byli stalinowcy stanowią najpotężniejszą mafię świata, lepiej zorganizowaną niż Cosa Nostra, międzynarodowy homoseksualizm czy filateliści. Ich święta wspólnota polega na wzajemnym zmywaniu z siebie win i na genialnie skomponowanych żalach na swój zły los zgwałconej i wyeksploatowanej niewinności. Leopold Tyrmand "Cywilizacja komunizmu" Londyn 1972 Odpowiedz Link Zgłoś
puba naród zdecyduje.. 13.09.05, 08:39 ... czy ktos bedzie tu na forum wyzywał od komuchów faszystów czy deblili:) przeciez nie ma sensu wypluac az tyle nienawisci jak i tak nie znam chyba przypadku, w ktorym agresywny post forumowicza przekonalby kogos do znienawidzenia komuchów czy tez pokochania kaczora..:) prawda? pewnie - mozna poslac komuchow na szafot co do jednego ale tym samym nie zrobicie z kaczynskiego meza stanu, ktory jest zdolny wzbic sie na wyzyny prawdziwego polityka.. i tak samo wyzywajac PIS nie oczyscicie komuchow z win. programy wyborcze jak sama nazwa wskazuje są wyborcze czyli z gospodarka nie maja wiele wspolnego a po wyborach - w nowym swietle koalicji - zmienia sie diametralnie. co wiec pozostaje? chyba patrzenie na ludzi i zamkniecie oczu na sondaże -bo nie ma, jak to politycy kochaja mowić - zmarnowanego głosu. a jesli nie znajdziesz grupy osob, ktore mogłyby cie reprezentowac to NIE IDZ NA WYBORY - NIKT, ani prasa ani politycy nie maja MORALNEGO PRAWA namawiac kogokolwiek do uczestnictwa w wyborach sami plawiac sie w pomowieniach, taniej sensacji i krótko mówiac BZDURACH! ja zagłosuje tak jak mi kaze sumienie - bez kalkulacji i nienawisci/. a ze partia na ktora zaglosuje nie przekroczy progu 5% - to nic.. z przyjemnoscia 'zmarnuje' swoj głos. to był taki mały przerywnik - możemy wrócic juz do jezyka polityków na forum. precz z cimoszenką, kaczorami, rokitami, koniami, zwierzetami futerkowymi o róznych odcieniach od czerwieni po czerń itp itd. STOP NIENAWISCI. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: naród zdecyduje.. 13.09.05, 08:53 Tak, narod zdecyduje... A nie forumowicze, ktorzy w przwazajacej swojej czesci nie maja jeszcze prawa wyborczego, a wypowiadaja sie po prostu dla jaj! Stad tyle energii trzeba poswiecac na "klotnie", opluwanie i odpluwanie. A Czerwony to Czerwony i tyle, cieszy sie ze vhoc na forum ma przewage - jak zwykle: chamstwa, pomowien i wieloznacznosci ktore trudno dementowac. Cieszta sie z wolnosci slowa i anonimowosci na tym forum bo to wasza ostatnia ostoja! Do wyborow trzeba ISC, glosowac jak nakazuje zdrowy rozsadek i serce! Nawet jesli sondaze pokazuja co innego... A na obrazliwe epitety na tym forum mozna zawsze odpowiedziec jeszcze wieksza agresja, to tez pomaga i obniza stresy... I dlatego: smierc komuchom! Odpowiedz Link Zgłoś
suwalszczanin przeczytajcie cytaty Tuska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.09.05, 13:25 pl.wikiquote.org/wiki/Donald_Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
kordian4real Re: A czy suwalszczanianie rozumieja..!!!!!!!!!!!! 13.09.05, 14:12 co Tusk mial na mysli? watpie za duzo metafor..... Odpowiedz Link Zgłoś
suwalszczanin MITOMAN TUSK 13.09.05, 15:09 "Polskość to nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem." Odpowiedz Link Zgłoś
suwalszczanin NAGI TUSK 13.09.05, 15:28 Mogę stanąć nago na głowie na szczycie Pałacu Kultury i powtarzać, że prywatyzacja już przyniosła Polsce biliony złotych, że polskie przedsiębiorstwa są mało albo nic niewarte i dlatego są tanio sprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Do mnie pijesz puba, dobry człowieku???? 13.09.05, 09:50 Na wstępie zastrzeżenie Urbaniątko nie było do Galby. Prędzej bym sobie rękę amputował. Zaraz po poście Galby produkował się niejaki "antyklerykał". Pieszczota była do niego. Post wyparował bez śladu. Giwi albo Plopli mają od rana niezłe poczucie humoru. Skoro wkleiłeś się do mnie, odpiszę Ci. Grzeczny jestem (nie dotyczy komunistów) Zachwujesz się gorzej od szalonego Nałęcza. puba napisał: > ... czy ktos bedzie tu na forum wyzywał od komuchów faszystów czy deblili:) > przeciez nie ma sensu wypluac az tyle nienawisci jak i tak nie znam chyba > przypadku, w ktorym agresywny post forumowicza przekonalby kogos do > znienawidzenia komuchów czy tez pokochania kaczora..:) > prawda? Prawda. Tylko czego mnie się czepiasz. Gdzie kiedykolwiek nazwałem kogoś faszystą. Ja sam byłem tu na forum byłem wyzywany od faszystów. Aż napisałem post: Ja nielubiegazety2 jestem faszystą. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=28911283&a=28914204 W dyskusji o michnikowym "Kiedy milczenie jest błotem" wycięto mi post, który praktycznie zawierał temat: "Jestem faszystą i jestem z tego dumny" oraz przytoczony już link. Cenzorzy wyborczej chlasnęli mi post nie kumając niczego z dwóch zdań i jednego linka. To Twoi towarzysze w lekturze. Zaraz jakieś komuszątko (mam dziś dla nich same pieszczoty) skomentowało wycięcie: "ktoś pokazał kulturkę ile w tych prawicowcach nienawiści, niby wierzący ludzie" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=28706030&a=28723185 Przypominasz mi homosiów którzy nie czytając treści postu zatytułowanego "Tolerancyjny jak Niemiec". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=28911283&a=28914204 cz. II forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=28911283&a=28945415 zaczęli bredzić o: ksenofobii: "Re: Tolerancyjny jak Niemiec/ tak napisał ksenofob Polak "nielubiegazety2" gazetach niemieckich: I o czym ma świadczyć zacytowany przez Ciebie artykuł? Chyba tylko o tym, że również w Niemczech wydawane są szmatławce pokroju polskich "Wprost" czy "Naszego Dziennika". Odpowiedz Link Zgłoś
puba :) 13.09.05, 15:25 dzięki. jedynie za to porównanie z nałęczem dałbym ci po staropolsku w pysk. nie piłem do ciebie (i sie usmialem jak zobaczylem twa 'ripostę') ale widze ze egocentryzm troche cie rozpiera:P więc nie czuje sie zobowiązany by z tobą dyskutować zwłaszcza ze cieżko mi powiazac to co wkleiłes z treścią mego postu. co prawda cos tam mnie cytujesz ale jako ze myslisz ze pisałem TYLKO DO CIEBIE to nie dziwie sie ześ tak to dzwnie zrozumiał. pozdrawiam dla ciebie moge sie nazwać KOMUCHEM. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Do nielubiegazety2! To rzucanie pereł przed 13.09.05, 15:26 wieprze !"Dobry człowiek" i tak Cie nie zrozumie! Odpowiedz Link Zgłoś
paluemiy78 Re: naród zdecyduje.. 13.09.05, 12:03 cha cha cha swietny "przerywnik" puba!!!! :-) milego i mniej nienawistnego dnia wszystkim zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity KOALICJA PIS SAMOOBRONA LPR,ZŁODZIEJOM NIE! 13.09.05, 13:56 To scenariusz dobry dla Polski,trzeda umieć wyciągać wnioski z 16 lat idiotycznej transformacji ,służącej nie Polakom ,lecz doktrynom nam wrogim ekonomicznie i kulturowo. Odpowiedz Link Zgłoś
peter_ma Rokita premierem 13.09.05, 13:37 Jak dla mnie Rokita osmieszyl sie na komisji badajacej Afere Rywingate :] i nie chcialbym go widziec na stolku premiera :/ O Kaczynskim juz nawet nie wspomne ... Odpowiedz Link Zgłoś
ekopomoc PODATEK LINIOWY BEZ ODLICZEŃ TO NIEPOROZUMIENIE 13.09.05, 08:21 PODATEK LINIOWY BEZ ODLICZEŃ TO NIEPOROZUMIENIE Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: PODATEK LINIOWY BEZ ODLICZEŃ TO NIEPOROZUMIEN 13.09.05, 08:24 Czego nie rozumiesz, dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Patriotyzm jest polską chorobą -mówi kandydat TUSK 13.09.05, 15:38 Tak mówi kandydat na prezydenta Polski. Idź na wybory i wybij z głowy temu gościowi prezydenturę w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
oszuwar Re: PODATEK LINIOWY BEZ ODLICZEŃ TO NIEPOROZUMIEN 13.09.05, 10:13 ekopomoc napisał: > PODATEK LINIOWY BEZ ODLICZEŃ TO NIEPOROZUMIENIE sam jesteś nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd No bo chyba o to chodzi 13.09.05, 10:43 Aby wszystko było proste i zrozumiałe dla każdego, a nie o to żeby przy każdym wypełnianiu PIT-u, posługiwać się setkami ustaw i rozporządzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: No bo chyba o to chodzi 13.09.05, 10:56 www.pkb.nrd napisała: > Aby wszystko było proste i zrozumiałe dla każdego, a nie o to żeby przy każdym > wypełnianiu PIT-u, posługiwać się setkami ustaw i rozporządzeń. Widziales debate Tusk-Cimoszewicz? Tam Tusk byl za podatkiem iniowym, ALE "jeśli mialoby byc tak, ze rodzinom sie pogorszy to bedzie system doplat", czyli dalej bedziemy mieli dosc skomplikowany system - podobnie jak we Francji czy iemczech, oraz UK i Stanach. Podatek liniowy to tylko haslo, trzeba wejsc glebiej, a okazuje sie, ze to NIE takie proste... Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 przy liniowym PIT-u nie trzeba będzie wypełniać!!! 13.09.05, 11:23 www.pkb.nrd napisała: > Aby wszystko było proste i zrozumiałe dla każdego, a nie o to żeby przy każdym > wypełnianiu PIT-u, posługiwać się setkami ustaw i rozporządzeń. Teraz wypełniasz PIT, bo jeśli korzystasz z wielu źródeł przychodów, to tylko ty wiesz, jaki rzeczywiście masz przychó, koszty uzyskania, dochód - i musisz sam obliczyć w który próg wpadasz i ile musisz zapłacić podatku - ile wyszedłęś nad kwotę wolną, ile masz ulg, czy jesteś w wywższym progu. Przy liniowym bez odliczeń WSZYSCY ZAWSZE zapłacą taki sam odsetek podatku dochodowego. ZAWSZE zaliczka odprowadzana przez pracodawcę będzie zgodna z kwotą , jaką powinien zapłacić podatnik, niezależnie od tego, z ilu źródeł ma dochód (obecnie przy systemie progesywnym z ulgami tak nie jest). Płaceniem podatków i składaniem deklaracji będą zajmować się wyłącznie PŁATNICY (nie mylić z PODATNIKAMI) podatku - czyli firmy. Oznacza to mniej niż 4 mln płatników (w porównaniu z obecnymi kilkunastoma milionami) i odpowiednio mniej roboty dla urzędów skarbowych. No i oczywiście zwykły Kowalski żyjący z pracy najemnej, nie prowadzący działalnosći gospodarczej, nie musiały wypełniać PIT-ów ani obawiac się fiskusa (zakładam, że nie ma dochodów z szarej strefy). O uproszczeniu prawa, likwidacji okazji do wielu przekrętów i skierowaniu energii i pieniędzy dziś kierowanych przez firmy i obywateli na obsługę fiskalnbo-skarbową już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: No tak, pozostanie tylko drobny problem: ... 13.09.05, 12:33 ... z czego tę RP utrzymać? Zakładając - jak twierdzą heroldowie liniowca - utrzymanie kwoty podatku dla tych którzy teraz płacą wg stawki 19% - na tym samym poziomie, to czym wyrównać niedobór powstały w wyniku obniżenia tym, co teraz od części dochodu płacą 30% i 40%? Czyli tym najbogatszym, bo tylko wyłącznie oni forsują liniowca? Perpetum mobile jakieś, czy pomysł na Nobla z ekonomii? Że też w najzamożniejszych państwach świata nie wpadli na ten pomysł z liniowcem, jacy oni niemądrzy! Chwila, moment, przepraszam: niejaki Kirchoff z CDU też wpadł na ten pomysł, ale pani Merkel - przyszła kanclerz Niemiec, o dziwo z miejsca się od niego odcięła! Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: No tak, pozostanie tylko drobny problem: ... 13.09.05, 15:47 > Zakładając - jak twierdzą heroldowie liniowca - > utrzymanie kwoty podatku dla tych którzy teraz płacą wg stawki 19% - na tym > samym poziomie, to czym wyrównać niedobór powstały w wyniku obniżenia tym, co > teraz od części dochodu płacą 30% i 40%? Czyli tym najbogatszym, bo tylko > wyłącznie oni forsują liniowca? Haha, nie bądź człowieku naiwny, przecież dzięki wszelkim możliwym ulgom i odliczeniom ci najbogatsi nie płacą wcale podatku lub płacą o wiele mniej niż 30% czy 40%. Ja mimo że płacę z założenia 19% podatku też nie płacę go w ogóle, bo odliczam sobie od podatku ile tylko mogę. To chyba normalne, że jak masz możliwość zapłacić mniej podatku (lub w ogóle), to z tego prawa skorzystasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: PODATEK LINIOWY BEZ ODLICZEŃ TO NIEPOROZUMIEN 13.09.05, 11:58 ekopomoc napisał: > PODATEK LINIOWY BEZ ODLICZEŃ TO NIEPOROZUMIENIE Podatek liniowy bez odliczeń to ... podatek liniowy. Podatek z kwotą wolną od podatku nie jest już liniowy, lecz progowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold autobiografia Tuska..... 13.09.05, 08:29 Znalazłem swietny tekst na forum i pozwalam go sobie tutaj przytoczyć...podziękowania dla poster012 (tutaj cała dyskusja; forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=28806996 ) Donald Tusk w swojej politycznej biografii pamięta jedynie o sukcesach. Porażki przemilcza. Za pierwszej komuny kręcił się Tusk koło konspirującego Borusewicza oraz pierwszej „Solidarności”, ale łaski internowania nie doświadczył. Stan wojenny i lata 80. przeżył nieźle. Kosił szmal, choć ciężko pracował malując słupy i kominy. Współredagował podziemny bardzo elitarny „Przegląd Polityczny” lansujący liberalizm gospodarczy, sprzeczny z ówczesnymi prosocjalistycznymi postulatami strajkujących robotników. Władza komusza lekceważyła ten kwartalnik, ale po roku 1989 gdańscy liberałowie jako „drugi obieg wydawniczy” mogli wskoczyć w wielką tradycję podziemia solidarnościowego. Potem były już konfitury, kapitalizm polityczny, który w swej „Solidarności i dumie” autor krytykuje. Brak ran PRL-owskich rekompensuje Tusk opowieściami, jak to w liceum razem z dwiema koleżankami wydrukował podziemną gazetkę. O patriotycznych hasłach wypisywanych w szkolnej toalecie nie wspomina. Pisząc, że został wicenaczelnym prywatnej „Gazety Gdańskiej” nie dodaje, że rychło, już w nowej wolnorynkowej Polsce, pismo zbankrutowało. Podobnie jak „Przegląd Polityczny” pozbawiony zagranicznych dotacji. Chwali się, że był likwidatorem partyjnej RSW „Prasa-Książka-Ruch”, ale nie dodaje, że w efekcie tamtej likwidacji prasa polska w Gdańsku, jak i w całym kraju, znalazła się w niemieckich rękach. Wspomina kierowanie Kongresem Liberalno- Demokratycznym, lecz milczy o tym, jaką sromotną klęskę KLD poniósł w wyborach 1993 r. obiecując „milion nowych miejsc pracy”. Krytykuje korupcję, a nie pisze o „aferałach”, czyli o swoich kolegach liberałach prywatyzujących „garb PRL” za rządów Bieleckiego, Suchockiej. Nie pisze, że jedynie w PRL, pracując w spółdzielni Świetlik, żył na własny rachunek. Potem jako poseł, senator, lider partii, wicemarszałek Senatu i Sejmu zawsze już żył z podatników. Głosił idee wolnego rynku, ale kasę brał i bierze jako „kapitalista polityczny”. Można by podyskutować z poglądami kandydata na Prezydenta RP, gdyby jakieś w swojej biblii politycznej zaprezentował. Na 112 stronach nie ma jego wizji polityki zagranicznej, a tym przecież Prezydent RP zajmuje się na co dzień. Unia Europejska została zredukowana do miejsca, gdzie nasi hydraulicy i budowlańcy wykoszą konkurencję. Bo mają spryt. Analiza stanu kraju i recepty na poprawę to zbiór banałów i zakłamań. Tusk przestrzega przed populizmem SLD i Samoobrony, nie wspominając o Giertychu i państwie Kaczyńskich. Podziwia za wierność zasadom Balcerowicza i Mazowieckiego, ale lansuje proste, populistyczne hasła. Głosi potrzebę powszechnej edukacji społeczeństwa, nie dodaje, że jego partia chce sprywatyzować wyższe uczelnie, czyli zwiększyć odpłatność za studia wyższe, chce likwidacji telewizji publicznej, najpopularniejszej placówki edukacji. Pięknie pisze Tusk o „pełnowymiarowości człowieka”. Nie wspomina o pogardzie PO dla mniejszości seksualnych, o popieraniu przez PO niekorzystnych zapisów przy uchwalaniu ustawy o mniejszościach narodowych. Tusk przykleja się do tradycji NSZZ „Solidarność”, choć jest wolnorynkowy, antysocjalny. Na wszelkie problemy gospodarcze proponuje totalną prywatyzację. Postuluje powrót do konserwatywnych wartości: pracy, rodziny, hierarchii, silnej władzy. Reformy systemu politycznego też są proste: okręgi jednomandatowe, redukcja liczby posłów, likwidacja Senatu, zniesienie immunitetu parlamentarnego. I dziwi się, że akceptację dla tych pomysłów uzyskiwał jedynie od ludzi niewykształconych, bezrefleksyjnych. Fachowcy potraktowali je szyderstwem, w najlepszym razie bagatelizowali lub przemilczali. Znany z lenistwa w Senacie i teraz w Sejmie Donald Tusk okazuje się mistrzem banału. Najciekawiej pisze o swej odnalezionej kaszubskości. Najprawdziwiej, że pisanie nie jest moją pasją. Polska jest moją pasją. Brzmi pretensjonalnie, ale nic na to nie poradzę. I z tym wyznaniem Tuska można się zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 08:37 Boże chroń Polskę.Ico,grozi nam powturka z rozrywki i powrót liberałów w osobach Bieleckiego,Lewandowskiego i innych zakłamańców pod wodzą Tuska i Rokity?A może ich na białe niedżwiedzie,ale najpierw porozliczać za złodziejską prywatyzację.? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 08:38 Trzeba głosować na Pęczaka, Łapińskiego, Jagiełłę, Cimoszewicza, Sobotkę itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 08:41 To chyba niesmaczny żart? Odpowiedz Link Zgłoś
patykiem_pisane Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 08:51 jolunia55 napisała: > To chyba niesmaczny żart? Do jakiej partii należeli: Łapiński, Jagiełło, Sobotka itd.??? Do SLD. Do jakiej partii należy Cimoszewicz Joluniu??? Też do SLD. Więc największym żartem to ty chyba jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:06 t-800 napisał: > Trzeba głosować na Pęczaka, Łapińskiego, Jagiełłę, Cimoszewicza, Sobotkę itd. Niestety, nie moge, nie ten okreg, choc pewnie i tak wejda "z rozpedu". A Cimoszewicz? A kto to jest? Cimoszewicz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:11 Nie wiem, to jakiś kandydat niezależny. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:16 t-800 napisał: > Trzeba głosować na Pęczaka, Łapińskiego, Jagiełłę, Cimoszewicza, Sobotkę itd. A nie ma tam u Ciebie jakichs młodych, nie umoczonych.....odpuść sobie Tusków , Kaczyńskich, Pęczaków i głosuj na ludzi, którzy chcą i próbuja coś zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:18 mangold napisał: > t-800 napisał: > > > Trzeba głosować na Pęczaka, Łapińskiego, Jagiełłę, Cimoszewicza, Sobotkę > itd. > > A nie ma tam u Ciebie jakichs młodych, nie umoczonych.....odpuść sobie Tusków , > Kaczyńskich, Pęczaków i głosuj na ludzi, którzy chcą i próbuja coś zmienić Niesmaczne jest wrzucanie Pęczaka i Kaczyńskich do jednego worka... O Tuska nie stoje, sa i tak tacy co beda glosowali na niego. Troche uczciwosci by sie przydalo, panie mangold... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:21 studioturos napisał: > ć > Niesmaczne jest wrzucanie Pęczaka i Kaczyńskich do jednego worka... Oni tez maja swoje za uszami.... chociazby zatrudnianie kumpli w warszwie o paru innych brzydkich rzeczach juz nie wspomnę... > O Tuska nie stoje, sa i tak tacy co beda glosowali na niego. Niestety... > Troche uczciwosci by sie przydalo, panie mangold... Ja z tym nie mam kłopotu, a Ty, panie studioturos ?? > Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:35 mangold napisał: > Oni tez maja swoje za uszami.... chociazby zatrudnianie kumpli w warszwie o par > u > innych brzydkich rzeczach juz nie wspomnę... Ty chyba z pultuska jestes! O Warszawe to ty sie nie martw, to co zrobil Kaczynski z ukladem warszawskim to bylo cudo.... A te inne brzydkie rzeczy to pewnie "spieprzaj dziadu" slynne? A ja w dalszym ciagu bede twierdzil, ze to nie ma znaczenia, wazne jest to co widze w Warszawie codziennie..., remonty ulic (oczywiscie to niedobrze!), dbanie o reklame miasta (czyli wydawanie kasy nie wiadomo na co!), oraz cofniecie cywilizacyjnej zapasci Warszawy (kultura - glupcze! - ze sparafrazuje!). Nawet swietlowki na mojej ulicy (Woronicza) jakos mocniej swieca od ponad dwoch lat (!!!) i sie nie psuja. Do tego jeszcze tramwaje czystsze jezdza, policjanci sa uprzejmiejsi, a straz miejska nie sciga przekupek z kwiatami. Zaczelo byc normalniej - czy to malo?? Wszystkim zycze takiego prezydenta miasta, jakim jest Kaczynski w Warszawie, i to jest naprawde MOJA opinia! > > O Tuska nie stoje, sa i tak tacy co beda glosowali na niego. > > > Niestety... > > > Troche uczciwosci by sie przydalo, panie mangold... > > Ja z tym nie mam kłopotu, a Ty, panie studioturos ?? > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Głosuj na PiS -swietlowki świecą jaśniej !!! 13.09.05, 09:39 studioturos napisał: > Ty chyba z pultuska jestes! O Warszawe to ty sie nie martw, to co zrobil > Kaczynski z ukladem warszawskim to bylo cudo.... A te inne brzydkie rzeczy to > pewnie "spieprzaj dziadu" slynne? A ja w dalszym ciagu bede twierdzil, ze to > nie ma znaczenia, wazne jest to co widze w Warszawie codziennie..., remonty > ulic (oczywiscie to niedobrze!), dbanie o reklame miasta (czyli wydawanie kasy > nie wiadomo na co!), oraz cofniecie cywilizacyjnej zapasci Warszawy (kultura - > glupcze! - ze sparafrazuje!). Nawet swietlowki na mojej ulicy (Woronicza) jakos > > mocniej swieca od ponad dwoch lat (!!!) i sie nie psuja. Do tego jeszcze > tramwaje czystsze jezdza, policjanci sa uprzejmiejsi, a straz miejska nie sciga > > przekupek z kwiatami. Zaczelo byc normalniej - czy to malo?? > Wszystkim zycze takiego prezydenta miasta, jakim jest Kaczynski w Warszawie, i > to jest naprawde MOJA opinia! Fakt , Twoja...mam wielu znajomych w Warszawie....własnie przesłałem im Twoje peany na cześć Kaczora....w tym momencie rżą ze śmiechu.... i nie moga przestać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Głosuj na PiS -swietlowki świecą jaśniej !!! 13.09.05, 09:50 No pewnie ze kazdy ma swoj poglad na oglad. Czy ja komu zabraniam? Ale za jawna niesprawiedliwosc uwazam wyzywanie sie na Kaczorze za np. biurowiec przy MSZ, a i takie glosy slyszalem. Co moze miec Kaczor wspolnego z Parkiem Wodnym na Warszawiance, budowa tunelu wzdluz Wisly, czy budynkiem przy MSZ? Moze najpierw uczciwiej, a potem jakos pojdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
herya Re: Głosuj na PiS -swietlowki świecą jaśniej !!! 13.09.05, 10:56 Co za bzdury i naiwnosc dziewczecia. Wymien jedna wazna inwestycje, ktora zaczal Kaczor (podpowiedz - skonczyl pare, zablokowal reszte, nie zaczal nic). Wychwalane "remonty" ulic to tylko nowa warstwa asfaltu, ktory za dwa lata bedzie wygladal jak przed remontem, bo podloze tych ulic to syf jaki byl. Prawdziwy i najpotrzebniejszy remont Krakowskiego jest ciagle odsuwany, bo nie umieja sobie z nim poradzic. Handlarzy z ulic usuwa "skutecznie" co pol roku, a po szumnej akcji pozwala im wrocic. A twoje swietlowki moze i swieca, gratulacje. Tylko co z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Głosuj na PiS -swietlowki świecą jaśniej !!! 13.09.05, 11:06 herya napisała: > Co za bzdury i naiwnosc dziewczecia. Wymien jedna wazna inwestycje, ktora zacza > l > Kaczor (podpowiedz - skonczyl pare, zablokowal reszte, nie zaczal nic). Po co mam ci odpowiadac, skoro TY juz wiesz, jaka mam ci dac odpowiedz?? > Wychwalane "remonty" ulic to tylko nowa warstwa asfaltu, ktory za dwa lata > bedzie wygladal jak przed remontem, bo podloze tych ulic to syf jaki byl. Chcesz zablokowac pol Warszawy, by doglebnie wyremontowac ulice? WOT sie ucieszy, oni juz od dawna kazdy remoncik nazywaja tragedia... Proponuje zobaczyc jak bedzie remontowana Marszalkowska - tylko warstwa czy cos wiecej... > Prawdziwy i najpotrzebniejszy remont Krakowskiego jest ciagle odsuwany, bo nie > umieja sobie z nim poradzic. Przeciez niedawno - przed Kaczynskim - chwalono Palac za postawienie nowych "zabytkowych latarni" na Krakowskim!! Latarnie to byl taki wiekszy przekret, wiekszy od koszmarnych slupkow wszedzie gdzie sie dalo postawionych... Jak juz sie zacznie remont Krakowskiego to sie okaze ze pol miasta stoi w korkach... z jego powodu..., tego chcesz, bedzie na co narzekac? > Handlarzy z ulic usuwa "skutecznie" co pol roku, a > po szumnej akcji pozwala im wrocic. Ja, w przeciwienstwie do ciebie, nie jestem przeciwnikiem handlarzy... Zreszta ostatnio okazalo sie ze nielegalnie od nich pobierana jest "oplata". Chcesz zeby prezydent Warszawy lamal prawo?? > A twoje swietlowki moze i swieca, gratulacje. Tylko co z tego. To z tego, ze wczesniej swiecila co czwarta... Tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
herya Re: Głosuj na PiS -swietlowki świecą jaśniej !!! 13.09.05, 14:29 To nie ma byc w miescie zadnych koniecznych od lat remontow, zebys ty w korkach nie stal?! Zgadza sie, typowo kacze myslenie - jak sie cos robi, to zawsze jest jakies ryzyko, wiec najlepiej nie robic nic. A na Krakowskim niedlugo bedzie mozna motocross urzadzic, takie sa dziury. Zauwaz, ze nie chwale poprzedniej ekipy, tylko zaznaczam, ze zamiast wyeliminowac jej patologie zachowujac aktywnosc, Kaczor schowal glowe w piasek i przeczekuje. Gdyby nie byl prezydentem Warszawy, gdzie moge zobaczyc jak dziala (=nie dziala) to moze bym sie i nabrala na "prawego i sprawiedliwego", ale teraz nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Głosuj na Manigolda tego z jedynych madrych Polako 13.09.05, 11:16 Manigold, wiesz co to jest abnegat? To taki typ, ktoremu najlepiej idzie opluwanie w czambul wszystkich, ktorzy moga sie cieszyc zaufaniem spolecznym, czepianie sie wszystkiego by dojsc do fenomenalnych wnioskow typu: Tusk nie jest Archaniolem Gabrielem - oszust cholerny, widzieliscie? Jakbys mial naprawde interes Polski na celu, tobbys wiedzial, ze przy obecnym zestawie politycznym, tylko i wylacznie PO (2-gie miejsce PiS, ale na 3=) moze zapewnic POCZATEK powrotu ladu spolecznego i ekonomicznego na zasadach wolnorynkowych, a nie na utopijnych czyli socjalistycznych. To czy Tusk jest bardziej papieski niz sam Papiez to jalowa dyskusja. Nie urodzil sie taki polityk na swiecie, ktorego kazdy cenilby rowno i nie o to chodzi. Chodzi o wybor rozsadku nad populizmem. Przez nastepne lata, kiedy mlodzi dorosna, powinna sie wyksztalcic partia nowych, nieskompromitowanych ludzi, a na dzien dzisiejszy jest tak, jak jest i opluwanie Tuska jest strzelaniem sobie w stope! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Abnegat ?? 13.09.05, 11:19 rembka napisała: > Manigold, wiesz co to jest abnegat? To taki typ, ktoremu najlepiej idzie > opluwanie w czambul wszystkich, ktorzy moga sie cieszyc zaufaniem spolecznym, > abnegat człowiek nie dbający o siebie, zwłaszcza o swój wygląd <od abnegacja> Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Abnegat - sorry, nie wiedzialam, 13.09.05, 11:24 ze ty tylko doslownie myslisz, skorzystaj z wiekszego slownika Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Abnegat - sorry, nie wiedzialam, 13.09.05, 11:44 chyba nie wiedziales co to w ogole znaczy pocaluj mnie w d.. i vice vers sie chce powiedziec ---------------------------- slepy fanatyzm nie zastapi argumentow ja (mozecie mnie cytowac) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:56 Szczególnie sprzedaż pozostałych 50% udziało w Złotych Tarasach. Majstersztyk. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:58 uu1 napisała: > Szczególnie sprzedaż pozostałych 50% udziało w Złotych Tarasach. Majstersztyk. Kur... przeciez to bylo zastane. czego chcesz, by Kaczynski poszedl na wojne!?? Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: autobiografia Tuska.....Studioturos 13.09.05, 11:23 Szkoda Twojej energii. Warszawa za Kaczora, to powinna juz tak wygladac, jak NY, ba co ja gadam, kazdy Warszawiak powinien do roboty byc noszony w lektyce, przez samego Prezydenta miasta i to biegiem, a nie zeby Prezydent przez 4 lata tylko sie w TV pokazywal, otwieral muzeum PW, no i jakies glupie oswietlenia w miescie poprawial, co czwarta lampa byla git!!!! Szkoda, ze takie typy, jak Manigold sobie lba nie rozwalily w ciemnosci, moze cosby w tych glowach na lepsze sie zmienilo - pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: autobiografia Tuska.....Studioturos 13.09.05, 11:41 rembka napisała: > Szkoda Twojej energii. Warszawa za Kaczora, to powinna juz tak wygladac, jak > NY, ba co ja gadam, kazdy Warszawiak powinien do roboty byc noszony w lektyce, > przez samego Prezydenta miasta i to biegiem, a nie zeby Prezydent przez 4 lata > tylko sie w TV pokazywal, otwieral muzeum PW, no i jakies glupie oswietlenia w > miescie poprawial, co czwarta lampa byla git!!!! Szkoda, ze takie typy, jak > Manigold sobie lba nie rozwalily w ciemnosci, moze cosby w tych glowach na > lepsze sie zmienilo - pozdrawiam! Znam te argumenty az za dobrze! Ogladam codziennie WOT na TV3! Wczoraj jakiemus ksiegowemu wmowili ze jak dostalo miasto PRZYRZECZENIE kredytu, to WZIELI kredyt i miasto bedzie splacalo go przez 25 lat po milionie na miesiac!!! Az sie chce rzucic czyms w telewizor, powstrzymuje mnie tylko to, ze nic mniejszego od fortepianu nie pomoze, a takowego mebla nie mam... Na szczescie ksiegowy sie nie dal przegadac panu z SLD i pani z WOT, ale w kurierze warszawskim i tak powtorzyli te KLAMSTWA na temat kredytu... A potem sie dziwic ze niewarszawiacy maja takie poglady na Warszawe i Kaczynskiego... IMHO: latarnie byly tylko przykladem, ale to mangoldom nie przeszkadza, kto ich tej demagogii nauczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: autobiografia Tuska.....Studioturos-return 13.09.05, 15:34 Wlasnie, takiego nauczyciela toby sie i batiuszka stalin nie powstydzil! Chyba jeszcze z 50 lat zanim sie komusza mentalnosc wypleni. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 13:10 > Kur... przeciez to bylo zastane. czego chcesz, by Kaczynski poszedl na wojne!?? Spoko. 50% udziałów zostało sprzedane przed L. Kaczyńskim za kwotę X. Jednym z pierwszych działań nowego prezydenta miasta było zawiadomienie prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstaw (cena X, zdaniem zawiadamiającego, była rażąco niska i wskazywała na korupcyjne powiązania). Po latach p. L.K. sprzedaje pozostałe 50% udziałów za identyczną kwotę X. Twoim zdaniem, wszystko jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 13:16 mangold napisał: > t-800 napisał: > > > Trzeba głosować na Pęczaka, Łapińskiego, Jagiełłę, Cimoszewicza, Sobotkę > itd. > > A nie ma tam u Ciebie jakichs młodych, nie umoczonych.....odpuść sobie Tusków , > Kaczyńskich, Pęczaków i głosuj na ludzi, którzy chcą i próbuja coś zmienić Piekan idea, tylko ze gdzie oni sa, ci nieumoczeni? Odpowiedz Link Zgłoś
patykiem_pisane Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 08:41 Ten tekst jest jeszcze lepszy: wprost.pl/ar/?O=78244 Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 08:58 jolunia55 napisała: > Boże chroń Polskę.Ico,grozi nam powturka z rozrywki i powrót liberałów w > osobach Bieleckiego,Lewandowskiego i innych zakłamańców pod wodzą Tuska i > Rokity?A może ich na białe niedżwiedzie,ale najpierw porozliczać za złodziejską > > prywatyzację.? Joluniu - wez sie za ortografie i nie blaznij sie...... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:04 jolunia55 napisała: > Boże chroń Polskę.Ico,grozi nam powturka z rozrywki i powrót liberałów w > osobach Bieleckiego,Lewandowskiego i innych zakłamańców pod wodzą Tuska i > Rokity?A może ich na białe niedżwiedzie,ale najpierw porozliczać za złodziejską > > prywatyzację.? Razem z paroma sztukami z SLD, oni tez sie "przyczynili"? jestem za... Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 11:04 Stalin nie zabieral dupkow na biale niedzwiedzie tylko prawdziwych Polakow ktorych sie bal.Na golodupcow nie zwracal uwagi.Rokita Tusk to chlopaki z lepianek. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 09:03 "Reformy systemu politycznego też są proste: okręgi jednomandatowe, redukcja liczby posłów, likwidacja Senatu, zniesienie immunitetu parlamentarnego. I dziwi się, że akceptację dla tych pomysłów uzyskiwał jedynie od ludzi niewykształconych, bezrefleksyjnych. Fachowcy potraktowali je szyderstwem, w najlepszym razie bagatelizowali lub przemilczali". Nie jestem fanem Tuska, ale ten fragment jego nie dotyczy, lecz polakow. Na JAKIEJ podstawie autor wysnul taka teze? Czy to sa slowa Tuska? Bardzo watpie... Fachowcy? Z Gazety Wyborczej? Osobiscie znam trzech fachowcow, ktorzy dali by se uciac to i owo za JOW!!!! A przemilczanie w mendiach niczego nie dowodzi: moglo byxc spowodowane niska percepcja dziennikarza lub ciekawszym tematem: "siostry sjamskie", wlasciciel pogryzl psa, lub tsunami... Akcja 4xTAK zakonczyla sie sukcesem i jak dobrze pojdzie koncepcja bedzie realizowana, moze z bolami, ale bedzie. Osobiscie jestem za... Odpowiedz Link Zgłoś
yooz3ck Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 10:54 o "wartości" tego tekstu świadczy choćby to: "chce likwidacji telewizji publicznej, najpopularniejszej placówki edukacji." Nic bardziej idiotycznego. POLSKA TELEWIZJA PAŃSTWOWA TO NAJWIĘKSZA W EUROPIE PRALNIA PIENIĘDZY ! "Wyedukowali" się w niej Rywin, Jakubowscy, Czarzasty. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: autobiografia Tuska..... 13.09.05, 11:56 Ależ z ciebie analityk. To jest całkiem przyzwoity tekst o przyzwoitym facecie, na którego nie można znaleźć kompromitujących materiałów. Nie ma lojalek, nie ma powiązań businessowych, jednym słowem: rozpacz, bo w tym państwie, gdzie wszyscy mają coś na wszystkich zabrakło udokumentowanych materiałów na Tuska. Wydaje się, że najpoważniejszym zarzutem jest fakt, że nie siedział za komuny. Ale w latach osiemdziesiątych trzeba było internować pół Polski - to taki drobiazg, że nie warto nim wspominać. Trochę jeszcze pamiętamy, jak niszczył kraj w imię swoich zasad i kompleksów pewien generał. Na pociechę chcę powiedzieć, że jak się o tym opowiada naszym dorosłym dzieciom to uważają to za coś z gatunku SF. I jestem skłonny przyznać im rację - gdyby to nie była prawda. Mam nadzieję, że politycy tacy jak Tusk i bracia Kaczyńscy spowodują, że zaczniemy żyć w normalnym kraju. Że: - będziemy mieli zrozumiałą dla ogółu, a nie dla prawników konstytucję, - będziemy mieli klarowny system podatkowy nie wymagający angażowania doradców finansowych do oszukiwania fiskusa, - państwo przestanie być państwem bankierów i komorników, - wymiar sprawiedliwości i prokuratura będą reprezentować prawo, a nie interesy władzy, - otworzą te cholerne teczki dla wszystkich na pięć lat a potem je zmielą zostawiając tylko materiały o wartości historycznej, - posprzątają ten śmietnik, jaki pozostawiła nam w spadku postkommafia /przepraszam za neologizm/ Tylko tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Sondaże - zaprzeczenie demokracji. ah 13.09.05, 08:40 Sondaże przedwyborcze produkowane i publikowane ostatnio na masową skalę, oficjalnie pełnia funkcję informacyjną. Jednak coraz częściej daje się słyszeć głosy, że to nie do końca tak. Obserwując przez ostatnie lata sondaże i ich wyniki można odnieść wrażenie, że działają one na zasadzie tzw. samosprawdzającej się prognozy. Na wiele miesięcy przed wyborami wypuszcza się sondaże z całkowicie zmyślonymi wynikami, korzystnymi dla establishmentu - można to porównać do zarodka krystalizacji. Kolejne sondaże dla niepoznaki nieznacznie różnią się od poprzednich, lecz tak naprawdę trendy pozostają takie same. I tak jest do samych wyborów. Jest to bardzo skuteczna metoda wpływu na osoby nie mające swoich faworytów w wyborach i nie znające się na polityce - a takich jest przeważająca ilość. Działają tu bardzo proste i łatwe do uświadomienia mechanizmy socjologiczne. Nie trzeba być przecież socjologicznym geniuszem, żeby zauważyć, że ludzie na ogół stawiają się po stronie większości: "Jeżeli tylu chce na niego głosować - to ja też" albo "Nie znam się na polityce, więc zagłosuje na tego co ma najwięcej w sondażach". Można więc powiedzieć, że pierwsze sondaże kreują trendy poparcia, a następne rankingi te trendy jedynie uwypuklają. W rezultacie powstaje wykładniczo malejący rozkład poparcia dla poszczególnych podmiotów startujących w wyborach - pierwsi mają b. wysokie poparcie, a następni dużo mniejsze. Można przypuszczać, że gdyby nie wpływ tzw. sondaży, rzeczywiste poparcie dla poszczególnych podmiotów byłoby mniej więcej równe, za wyjątkiem naprawdę skompromitowanych (obecnie np. sld czy pd). Dopiero wtedy można by mówić o prawdziwej demokracji (wyborze z woli ludu). Natomiast obecna, fasadowa demokracja sprowadza się do zasady "twoja - moja" i wybierania wciąż tych samych twarzy przez wąski krąg dziennikarzy i socjologów posługujących się ludźmi jak marionetkami - i to pozornie bez naruszania ich wolnej woli. Za utrzymywaniem obecnego stanu rzeczy są potężne lobbies, które na każdą próbę jakichkolwiek zmian reagują z niespotykaną wściekłością - wystarczy przewertować numery GW z ost. kilku miesięcy, aby znaleźć dosłownie tysiące brutalnych ataków na polską prawicę. Ten silny, duszący umysły uścisk można rozluźnić własnie poprzez zakaz jakichkolwiek sondaży, albo przynajmniej powołanie jednego, narodowego ośrodka badania opinii, kontrolowanego przez reprezentantów wszystkich nurtów. Reasumując, obecnie produkowane "sondaże" są brutalną formą wpływu na decyzje społeczeństwa, która stanowi gwałt na demokracji i w państwie prawa powinna być zakazana - nie widzę jakichkolwiek powodów, dla których są one publikowane - jeżeli ktoś może takie podać to bardzo proszę. Uważam, że każdy wyborca powinien się kierować własnym sumieniem i samodzielnie zdobytą wiedzą - jeżeli stwierdzi, że nie ma dla siebie faworyta, to lepiej jest nie uczestniczyć w wyborach, niż później żałować swojej decyzji. ah Odpowiedz Link Zgłoś
kossmann Re: Sondaże - zaprzeczenie demokracji. ah 13.09.05, 08:47 Cos w tym jest "na rzeczy". Pamietam, ze przed ostatnimi wyborami, wszystkie sondaze plasowaly Samoobrone na poziomie 2%-4%. W prawyborach w Nysie Samoobrona uzyskala prawie 8%. A jak wypadla ostatecznie w Wyborach 2001 - wszyscy doskonale wiemy. ......:) Odpowiedz Link Zgłoś
jolabos Re: Sondaże - zaprzeczenie demokracji. ah 13.09.05, 09:28 Całkowicie się z Panem zgadzam, w kuluarach mówi się nawet o kwotach za miejsca w rankingach. Chociaż gratuluję sztabowi Tuska konsekwencji, plakaty z hasłem prezydent Tusk wzmacniane są wynikami sondaży, świetne socjotechniki. W tym bałaganie nie porusza się też wątku Pierwszej Damy, którą wbrew pozorom też wybieramy i pełnią one niebagatelną rolę w polityce państwa (bez odniesień :-)) Pamietam już tylko wrażenie jakie wywał na mnie artykuł "Twojego Stylu" sprzed paru lat gdy żona polityka Tuska piętnowała nieudaczników, którzy są biedni, według niej na własne życzenie. Chciałabym, by mnie jako obywatelkę tego państwa, reprezentowała kompetentna osoba z klasą. Moim zdaniem taka siermiężna opinia o nas w świecie bierze się w dużym stopniu z poziomu naszych przedstawicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyyl przedstawiciele narodu 13.09.05, 09:49 jolabos napisała: "Chciałabym, by mnie jako obywatelkę tego > państwa, reprezentowała kompetentna osoba z klasą. Moim zdaniem taka siermiężna opinia o nas w świecie bierze się w dużym stopniu z poziomu naszych > przedstawicieli. " ja także uważam, że sami jesteśmy sobie winni wybierając kwaśniaka Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Sondaże - zaprzeczenie demokracji. ah 13.09.05, 09:32 > Ten silny, duszący umysły uścisk można rozluźnić własnie poprzez zakaz > jakichkolwiek sondaży, albo przynajmniej powołanie jednego, narodowego ośrodka > badania opinii, kontrolowanego przez reprezentantów wszystkich nurtów. > Reasumując, obecnie produkowane "sondaże" są brutalną formą wpływu na decyzje > społeczeństwa, która stanowi gwałt na demokracji i w państwie prawa powinna > być zakazana - nie widzę jakichkolwiek powodów, dla których są one publikowane > - jeżeli ktoś może takie podać to bardzo proszę. Stanąłeś w pół drogi. Zakaz publikowania sondaży to mało Przydałby się również zakaz publikowania jakichkolwiek gazet - one również wpływają na wyborców poprzez publikowanie artykułów i wiadomości. Ponadto dziennikarze stanowią wąską kastę, która realizuje żydowsko niemieckie cele (wiadomo). Zamknięcie wszystkich stacji TV i radiowych to w zasadzie naturalna konekwencja powyższej konstatacji. W to miejsce należy powołać jeden społecznie kontrolowany ośrodek - np.: Ministrestwo propagandy. Nie ! Ponieważ enigmatyczne społeczeństwo nie myśli i łatwo ulega manipulacji to nie można mu oddać kontroli nad Ministerstwem Propagandy. W to miejsce należałoby powołać następne Ministerstwo Prawdy Absolutnej, w którym zasiedli by cieszący się powszechnym zaufaniem luminarze. I jak ? Podoba się ? Obiektywizm prasy i sondaży nie wynika z konstrukcji czy też sposobu powoływania owych instytucji. Obiektywizm wynika z ich RÓŻNORODNOŚCI. W kioskach masz prasę lewicową, prawicową, narodową, katolicką, dla idiotek i dla dresów - do wyboru do koloru. Podobnie z ośrodkami badania opinii publicznej. Sugerowanie,że wszystkie ośrodki są na żołdzie jednej opcji jest naiwnością. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Sondaże - zaprzeczenie demokracji. 13.09.05, 09:59 > Przydałby się również zakaz publikowania jakichkolwiek gazet - one również > wpływają na wyborców poprzez publikowanie artykułów i wiadomości. > dziennikarze stanowią wąską kastę, która realizuje żydowsko niemieckie cele > (wiadomo). Zamknięcie wszystkich stacji TV i radiowych to w zasadzie naturalna > konekwencja powyższej konstatacji. Wkładanie w usta rzeczy, których nie powiedziałem jest umiarkowanie skuteczną metodą. Owszem, zakaz publikacji - ale wiadomości nieprawdziwych, w czym ostatnio celuje niniejsza "gazeta". Wyobraź sobie, gdybym np. powiedział publicznie o swojej sąsiadce, że np. mieszka ze zwierzętami i zaczął coś sugerować, to prawo byłoby wobec mnie nieubłagane - i słusznie. A dziennikarz kryje się za tarczą tzw. prawa prasowego, któer czyni go bezkarnym. > Obiektywizm prasy i sondaży nie wynika z konstrukcji czy też sposobu powoływania owych instytucji. Obiektywizm wynika z ich RÓŻNORODNOŚCI. W kioskach masz prasę > lewicową, prawicową, narodową, katolicką, dla idiotek i dla dresów - do wyboru > do koloru. > Podobnie z ośrodkami badania opinii publicznej. Nie widzę potrzeby istnienia wielu ośrodków sondażowych. W końcu każdy mierzy jedno i to samo zjawisko i podaje wyniki do jednej i tej samej grupy docelowej. Na razie obiektywizm można zapewnić zatrudniając firmę uznaną na świecie, np. Gallupa, a nie uwikłane prywatnymi interesami różne OBOP-y (40% akcji OBOP w rękach TVP związanej z PO, kiedyś TVP była w rękach SLD, to i wyniki sondaży były inne) > Sugerowanie,że wszystkie ośrodki > są na żołdzie jednej opcji jest naiwnością. Sugeruję niniejszym, że wszystkie ośrodki (może za wyj. PGB, choć też nie do końca) mają, jeżeli nie powiązania, to przynajmniej zobowiązania wobec układu demoliberalnego (szerokie spektrum, ale cele te same). Odpowiedz Link Zgłoś
wasyyl Sondaże - zdobycz demokracji. 13.09.05, 10:29 niestaly_czytelnik napisał: " Owszem, zakaz publikacji - ale wiadomości nieprawdziwych, w czym > ostatnio celuje niniejsza "gazeta". Jeśli uważasz, że coś jest nieprawdziwe możesz wytoczyć sprawę z powództwa cywilnego. Poza tym po co czytujesz Gazetę skoro piszw (wg. ciebie) nieprawdę? "> Nie widzę potrzeby istnienia wielu ośrodków sondażowych. W końcu każdy mierzy jedno i to samo zjawisko i podaje wyniki do jednej i tej samej grupy docelowej." Nie masz pojęcia o metodach badawczych. "> Na razie obiektywizm można zapewnić zatrudniając firmę uznaną na świecie, np. > Gallupa" A wtedy byś napisał, że rządzą nami obcy (tzn. obcokrajowcy, nie kosmici). Poza tym strasznie mi ciebie żal. Ciężko musi być żyć z manią prześladowczą. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Sondaże - narzędzie kreacji wyników. 13.09.05, 11:21 > Jeśli uważasz, że coś jest nieprawdziwe możesz wytoczyć sprawę z powództwa > cywilnego. Poza tym po co czytujesz Gazetę skoro piszw (wg. ciebie) nieprawdę? Czytam różne gazety i nie będziesz mi ustalał ich zestawu. Chcę mieć szeroki pogląd na sprawy. > Nie masz pojęcia o metodach badawczych. Co stwierdził jedyny posiadacz wiedzy absolutnej. > A wtedy byś napisał, że rządzą nami obcy (tzn. obcokrajowcy, nie kosmici). Nie, nie napisałbym tak. Tak mogę napisać np. o zachodnich hipermarketach, ale firma badawcza o takich tradycjach nie mogłaby się narazić na utratę zaufania - i to jest gwarancja obiektywizmu. Odpowiedz mi zatem na pytanie, dlaczego mamy wszystko zagraniczne, nawet dźwigi na budowy przywozi się z zagranicy, a nie dopuszcza się do polskiej polityki zachodnich firma badawczych??? > Poza tym strasznie mi ciebie żal. Ciężko musi być żyć z manią prześladowczą. Co stwierdził jedyny nieomylny. Byli już tacy nieomylni - obwoływali się Jezuzami, n-tymi wcieleniami Buddy, etc. Ale często kończyli jak ci w Waco w Teksasie... Odpowiedz Link Zgłoś
wasyyl Sondaże - narzędzie kreacji wyników. 13.09.05, 12:01 niestaly_czytelnik napisał: " Czytam różne gazety i nie będziesz mi ustalał ich zestawu. Chcę mieć szeroki > pogląd na sprawy." Czytaj sobie co chcesz. Rzeczpospolita publikuje te same sondaże - ich też nazywasz kłamcami? > > Nie masz pojęcia o metodach badawczych. > > Co stwierdził jedyny posiadacz wiedzy absolutnej. A może coś bardziej merytorycznego, bo ten komentarz jest żałosny. > > A wtedy byś napisał, że rządzą nami obcy (tzn. obcokrajowcy, nie kosmici) > . > > Nie, nie napisałbym tak. Tak mogę napisać np. o zachodnich hipermarketach, ale > firma badawcza o takich tradycjach Hipermarkety zachodnie też mają długą tradycję. Czy chcesz ich zamknięcia? Bo kupujący chyba nie... Odpowiedz mi zatem na pytanie, dlaczego mamy > wszystko zagraniczne, nawet dźwigi na budowy przywozi się z zagranicy, Zacznij produkować dźwigi, jeśli będą lepsze niż te z zagranicy na pewno odniesiesz sukces, ale będziesz miał mało czasu na czytanie zestawu różnych gazet > > Poza tym strasznie mi ciebie żal. Ciężko musi być żyć z manią prześladowc > zą. > > Co stwierdził jedyny nieomylny. Byli już tacy nieomylni - obwoływali się > Jezuzami, n-tymi wcieleniami Buddy, etc. Ale często kończyli jak ci w Waco w > Teksasie... A tym komentarzem pokazujesz jedynie swoją denność - widać większość z tego co czytasz to zapewne fakt, se, życie na gorąco itp literatura dla inteligentnych Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Sondaże - zaprzeczenie demokracji. 13.09.05, 14:30 > Owszem, zakaz publikacji - ale wiadomości nieprawdziwych. A kto będzie oceniał, które wiadomości są prawdziwe, a które nie ? > A dziennikarz kryje się za tarczą tzw. prawa prasowego, któer czyni go > bezkarnym. Doprawdy !? A casus Huelle i Urbana - obydwaj mają na koncie przegrane sprawy - więc jak to jest z tą bezkarnością ? > Nie widzę potrzeby istnienia wielu ośrodków sondażowych. W końcu każdy mierzy > jedno i to samo zjawisko i podaje wyniki do jednej i tej samej grupy > docelowej. Egzamin ze statystyki masz oblany - to pewne :) > Na razie obiektywizm można zapewnić zatrudniając firmę uznaną na świecie, np. > Gallupa, a nie uwikłane prywatnymi interesami różne OBOP-y Hmmmm..... o ile się nie mylę Gallup też jest czyjąś własnością i ten ktoś też ma swoje interesy. Ale oczywiście możliwe, że Gallup należy do Jowiszan, a ci jak wiadomo nie mają "interesów" :) > (40% akcji OBOP w rękach TVP związanej z PO, kiedyś TVP była w rękach SLD, to > i wyniki sondaży były inne) Ops :) A nie przyszło Ci do głowy, że zmieniły się preferencje badanych ? Hint: ludzie nie krowy zmieniają zdanie. Generalnie przyjmij moje najszczersze wyrazy współczucia. I uważaj na niebieskie śrubki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Sondaże - zaprzeczenie demokracji. ah 13.09.05, 12:24 Masz rację, ale nie do końca. "Demokracja jest najgorszym z ustrojów, tylko nikt nie wymyślił lepszego." Politycy przed wyborami są jak proszek do prania. Sondaże pokazują ilu gości na tysiąc ma ochotę kupić określony gatunek, ale do końca nie wiadomo, który kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
antziel Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 08:41 Dlaczego państwo kłamiecie podając nieprawdę w sondażu 55% Polaków źle ocenia układ TUSK prezydentem a Ten łysy ROKITA premierem.Wam również udzieliła się ta obłuda jaką nam serwuje p.Dworak mający kolosalny wpływ na wyniki sondaży jak i treści głoszone w telewizji jest sympatykiem PO Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:00 Człowieku(?), gdzie byłeś jak uczyli w szkole używania znaków przestankowych? Na szkoleniu partyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:17 antziel napisał: > obłuda jaką nam serwuje p.Dworak mający kolosalny wpływ na wyniki sondaży jak > i treści głoszone w telewizji jest sympatykiem PO z tego co wiem to do powołania był członkiem PO, TV zaszła na psy, bajzel, niejasne przepływy pieniędzy itp .. ale tusk jest śliczny w każdym programie.... podobnie z prasą, właśnie przeczytałam w post-mangold:"Chwali się, że był likwidatorem partyjnej RSW „Prasa-Książka-Ruch”, ale nie dodaje, że w efekcie tamtej likwidacji prasa polska w Gdańsku, jak i w całym kraju, znalazła się w niemieckich rękach." uwielbienie Angeli i wyjątkowo obrzydliwe ataki na kontrkandydtów jedynego słusznego kandydata koncernów prasowych Gdybym była Niemką niewątpliwie byłby najlepszym kandydatem na prezydenta Polski- cóz, jeszcze co-nieco jest do sprywatyzownia... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:26 Czemu cytujesz mangolda, a nie oryginalny tekst Tuska? Bryki to w szkole byly, a mangold mogl cos przekrecic... :) Juz nie wspomne o tym, ze jakos nie obserwuje znaczacego spadku poziomu TV publicznej. Mnostwo rzeczy mnie drazni, tak jak wtedy, gdy prezesem byl Niezapomniany K., ale sa to raczej drobiazgi. Tusk do czasu zaistnienia w sondazach nie byl ulubiencem TV, raczej juz predzej Cimoszewicz... A najbardziej "bity" jest Kaczyński. Nie sadze, by Dworak - przewidujac koalicje POPIS - wydawal "rozkazy" bicia, a jesli nie robi tego w tej sprawie, to dlaczego mialby robic to w innych? A program "Warto rozmawiac" jest jednym z najlepszych programow jakie sie "zdarzyly" sie telewizji, drugi taki program (jakosciowo) jest na "polsacie" i nazywa sie "Bumerang" I to by bylo na tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:28 studioturos napisał: > Czemu cytujesz mangolda, a nie oryginalny tekst Tuska? > Bryki to w szkole byly, a mangold mogl cos przekrecic... :) > Ja nie z Kaczyńskich, spoko ... :-)) > ---- > StudioTuros > Brak wyobraźni jest chorobą > www.twarda.kylos.pl - lecznica Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:30 studioturos napisał: > A program "Warto rozmawiac" jest jednym z najlepszych programow jakie > sie "zdarzyly" sie telewizji, drugi taki program (jakosciowo) jest > na "polsacie" i nazywa sie "Bumerang" > I to by bylo na tyle... O bossssheeeeeeeeee !!! > Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:38 mangold napisał: > studioturos napisał: > O bossssheeeeeeeeee !!! > > Odpowiedz Link Zgłoś
martijn Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:05 Z dwudziestoma dwoma procentami tym bardziej, panie Galba. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:16 martijn napisał: > Z dwudziestoma dwoma procentami tym bardziej, panie Galba. A co powiesz o 2%? "panie" martijn Galba przeciez napisal prawde. 43% to dopiero przejscie do II tury, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:31 Jak ktaś tak niezrównoważony jak Rokita moze być prewmierem w 40 - to milionowym kraju? To co ten bałwan ostatnio plecie ( np. u Olejnik w radio Z ) dyskawlifikuje go jako polityka. Temu człowiekowi nie powierzyłbym nawet szatni w podrzędnym barze. Podobnie Tusk. Facet plecie frazesy, a zachowuje się jak ostatnia kunda. Fakt, że nie odciął się od prowokacji Miodowicza wystawia mu najgorszą opinię. Tan typ wbrew temu co pisze o sobie na bilbordach, zasady ma ale w d... . Pozdrawiam naiwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:43 123rbr napisał: > Jak ktaś tak niezrównoważony jak Rokita moze być prewmierem w 40 - to > milionowym kraju? To co ten bałwan ostatnio plecie ( np. u Olejnik w radio Z ) > dyskawlifikuje go jako polityka. Temu człowiekowi nie powierzyłbym nawet szatni > > w podrzędnym barze. Ciebie chyba nie bylo na swiecie jak byla kampania w 1995 roku? To dopiero byly bzdury wygadywane przez Kwasniewskiego! A z roku 2001 nie pamietasz gruszek na wierzbie pana Millera? Tak to jest, ze wybieramy, wybieramy... > Podobnie Tusk. Facet plecie frazesy, a zachowuje się jak > ostatnia kunda. Fakt, że nie odciął się od prowokacji Miodowicza wystawia mu > najgorszą opinię. Tan typ wbrew temu co pisze o sobie na bilbordach, zasady ma > > ale w d... . Pozdrawiam naiwnych. Co to jest kunda? Czy to skrzyzowanie Kuny z Żaglem? No, z nimi to on na pewno nie ma niczego wspolnego... Pozdrawiam jedynego nienaiwnego w tym gronie... i gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:31 Jak ktaś tak niezrównoważony jak Rokita moze być prewmierem w 40 - to milionowym kraju? To co ten bałwan ostatnio plecie ( np. u Olejnik w radio Z ) dyskawlifikuje go jako polityka. Temu człowiekowi nie powierzyłbym nawet szatni w podrzędnym barze. Podobnie Tusk. Facet plecie frazesy, a zachowuje się jak ostatnia kunda. Fakt, że nie odciął się od prowokacji Miodowicza wystawia mu najgorszą opinię. Tan typ wbrew temu co pisze o sobie na bilbordach, zasady ma ale w d... . Pozdrawiam naiwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:44 123rbr napisał: > Jak ktaś tak niezrównoważony jak Rokita moze być prewmierem w 40 - to > milionowym kraju? To co ten bałwan ostatnio plecie ( np. u Olejnik w radio Z ) > dyskawlifikuje go jako polityka. Temu człowiekowi nie powierzyłbym nawet szatni > > w podrzędnym barze. Podobnie Tusk. Facet plecie frazesy, a zachowuje się jak > ostatnia kunda. Fakt, że nie odciął się od prowokacji Miodowicza wystawia mu > najgorszą opinię. Tan typ wbrew temu co pisze o sobie na bilbordach, zasady ma > > ale w d... . Pozdrawiam naiwnych. Juz to napisales... Spodobal sie tekst mamusi? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:32 123rbr napisał: Pozdrawiam naiwnych. A mnie ?? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:45 mangold napisał: > 123rbr napisał: > Pozdrawiam naiwnych. > > A mnie ?? :-)) > Ciebie szczegolnie. On nie rozroznia! Jak to komuch... Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:32 Nieszczesny to Kraj w ktorym wyborcy sami chca oddac wladze w rece kiepskich iluzjonistow ! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:46 edi54 napisał: > > Nieszczesny to Kraj w ktorym wyborcy sami chca oddac wladze > w rece kiepskich iluzjonistow ! Miller obiecywal gruszki na wierzbie! Ten ci to byl dopiero! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To Polska właśnie. 13.09.05, 09:37 Komuniści bez komunizmu. Antysemityzm bez żydów. Kapitalizm bez kapitału. Człowiek z zasadami bez zasad. Czy to Polska czy ilustracja do sztuk S. Mrożka? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: To Polska właśnie. 13.09.05, 09:51 uu1 napisała: > Komuniści bez komunizmu. > Antysemityzm bez żydów. > Kapitalizm bez kapitału. > Człowiek z zasadami bez zasad. > Czy to Polska czy ilustracja do sztuk S. Mrożka? Zostaw Mrozka w spokoju, on by sobie tego nie zyczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To Polska właśnie. 13.09.05, 09:53 Masz rację, on takiej (coraz bardziej) otaczającej nas rzeczywistości chyba by nie zniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: To Polska właśnie. 13.09.05, 10:00 uu1 napisała: > Masz rację, on takiej (coraz bardziej) otaczającej nas rzeczywistości chyba by > nie zniósł. Znosi, calkiem niezle mu idzie :) Madrzy ludzie jakos sie przebic nie moga do mendiow :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Dzielenie skóry na niedźwiedziu... 13.09.05, 10:50 Jeszcze nikogo nie wybraliśmy. Ani Tuska ani Rokity. To są tylko ich marzenia. Dzielą sobie stołki a jeszcze wyborów nie było - to tylko dowód na to jak im "zależy" na Polsce. Im szybciej dzielą stanowiska między siebie tym mniej są wartościowi! I tak pewnie frekwencja w wyborach pewnie sięgnie najwyżej 47%. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Dzielenie skóry na niedźwiedziu... 13.09.05, 11:55 pinia1a napisała: > I tak pewnie frekwencja w wyborach pewnie sięgnie najwyżej 47%. No i co z tego? Uwazasz ze przy takiej frekwencji wybory nie beda wazne. Ja ci zdradze tajemnice; poki co mamy tak w polsce, ze gdyby nawet frekwencja wyniosla 10% to i tak wybory bylyby wazne... Smutnie by bylo, ale wazne by bylo... Nic na to nie poradzimy... Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 MCZESTAW NA NIEŚWIEZYM OLEJU 13.09.05, 09:38 od rana robi się niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
jolabos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:38 Witam wszystkich jeszcze jedno mnie niepokoi, państwo to przede wszystkim jedno wielkie przedsiębiorswo, dlaczego tutaj nie obowiązują zasady przyjęcia "na stanowisko" premiera takie jakie dotyczą kontraktów managerskich, dlaczego nie sprawdza się kandydata z wiedzy ekonomicznej i z zakresu zarządzania, ze znajomości języków obcych, umiejętności i znajomości technik negocjacyjnych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 09:41 Bo lud chce igrzysk a telewizja dworacka je zapewnia. Gdyby postąpić wg Twoich pytań, człowiek o imieniu "prezydent" musiałby pozostać na kominie. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos NIE!!!!!111 13.09.05, 09:56 jolabos napisała: > Witam wszystkich > jeszcze jedno mnie niepokoi, państwo to przede wszystkim jedno wielkie > przedsiębiorswo, dlaczego tutaj nie obowiązują zasady przyjęcia "na stanowisko" > > premiera takie jakie dotyczą kontraktów managerskich, dlaczego nie sprawdza się > > kandydata z wiedzy ekonomicznej i z zakresu zarządzania, ze znajomości języków > obcych, umiejętności i znajomości technik negocjacyjnych itp. NIE ZGADZAM SIE NA TRAKTOWANIE OJCZYZNY JAKO PRZEDSIEBIORSTWA!!!!!!!!!!!! Reszta bez znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Awracajac mój drogi do Twojej laurki wystawionej 13.09.05, 09:58 prezydentowi Warszawy ( i niech tak zostanie..) :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=17096637&s=0 miłej lektury życze hehe Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Awracajac mój drogi do Twojej laurki wystawio 13.09.05, 10:05 mangold napisał: > prezydentowi Warszawy ( i niech tak zostanie..) > miłej lektury życze hehe "Dla ułatwienia lobby drobiowemu przeprowadzania jakże ważkich i merytorycznych dyskusji na FW napisałem ten króki leksykon, by ułatwić wymianę poglądów." Przykro mi, ale po takim wstępie dalsza lektura przestała mieć dla mnie sens. Juz nie wspomne o tym, iz nalezaloby sprawdzic, czy wszyscy uczestnicy "dyskusji" sa z Warszawy (bo to chyba istotne) oraz czy maja zielone pojecie o czym pisza... Ja sie wypialem na te dyskusje wtedy kiedy ona trwala, usilujac zachowac resztki zdrowego umyslu :) Czego i tobie zycze, moj drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Awracajac mój drogi do Twojej laurki wystawio 13.09.05, 10:07 studioturos napisał: > mangold napisał: > > > prezydentowi Warszawy ( i niech tak zostanie..) > > miłej lektury życze hehe > "Dla ułatwienia lobby drobiowemu przeprowadzania jakże ważkich i > merytorycznych dyskusji na FW napisałem ten króki leksykon, by ułatwić > wymianę poglądów." > Przykro mi, ale po takim wstępie dalsza lektura przestała mieć dla mnie sens. To jak sobie radzisz z bezsensownymi przemówieniami Kaczora ?? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos laurka 13.09.05, 10:14 mangold napisał: > studioturos napisał: > > > mangold napisał: > > > > > prezydentowi Warszawy ( i niech tak zostanie..) > > > miłej lektury życze hehe > > "Dla ułatwienia lobby drobiowemu przeprowadzania jakże ważkich i > > merytorycznych dyskusji na FW napisałem ten króki leksykon, by ułatwić > > wymianę poglądów." > > Przykro mi, ale po takim wstępie dalsza lektura przestała mieć dla mnie s > ens. > > To jak sobie radzisz z bezsensownymi przemówieniami Kaczora ?? > Nie, po prostu poziom mnie zezlil. Poziom wstepu... Nie naleze do "lobby drobiowego", lecz do zwolennikow Lecha Kaczynskiego, prezydenta Warszawy od lat trzech, wybranego w wolnych i demokratycznych a takze bezposrednich wyborach przeze mnie i pare tysiecy innych mieszkancow Warszawy, czy to sie komu podoba czy nie... Widzisz, ja na to mam po prostu inny oglad... I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: laurka 13.09.05, 10:16 studioturos napisał: Nie naleze do "lobby > drobiowego", lecz do zwolennikow Lecha Kaczynskiego, prezydenta Warszawy od lat > > trzech, wybranego w wolnych i demokratycznych a takze bezposrednich wyborach > przeze mnie i pare tysiecy innych mieszkancow Warszawy, czy to sie komu podoba > czy nie... > Widzisz, ja na to mam po prostu inny oglad... I tyle... No i masz jeszcze jaśniejsze świetlówk ina ulicy !! buahahahahahaha..nie moge się opanować buahahahaha > Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: laurka 13.09.05, 10:20 mangold napisał: > No i masz jeszcze jaśniejsze świetlówk ina ulicy !! buahahahahahaha..nie moge > się opanować buahahahaha > > Poziom dyskusji nareszcie dotarl do poziomu, ktory lubisz? buahahahahahaha..nie moge się opanować buahahahaha - tez tak umiem! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: laurka 13.09.05, 10:21 studioturos napisał: > mangold napisał: > > No i masz jeszcze jaśniejsze świetlówk ina ulicy !! buahahahahahaha..nie > moge > > się opanować buahahahaha > > > > Poziom dyskusji nareszcie dotarl do poziomu, ktory lubisz? > buahahahahahaha..nie moge się opanować buahahahaha - tez tak umiem! O czym mam dyskutować z facetem , który jest wdzięczny Kaczorowi za oświetlenie jego ulicy ?/ Nie moja liga...buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: laurka buahahahaha 13.09.05, 10:25 mangold napisał: > studioturos napisał: > > > mangold napisał: > > > No i masz jeszcze jaśniejsze świetlówk ina ulicy !! buahahahahahaha > ..nie > > moge > > > się opanować buahahahaha > > > > > > Poziom dyskusji nareszcie dotarl do poziomu, ktory lubisz? > > buahahahahahaha..nie moge się opanować buahahahaha - tez tak umiem! > > O czym mam dyskutować z facetem , który jest wdzięczny Kaczorowi za oświetlenie > jego ulicy ?/ Nie moja liga...buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I bardzo dobrze 13.09.05, 09:44 Przekręcanie nazwisk jest modne w pewnych kręgach. Pytanie: czy są one zbliżone do inteligencji? Odpowiedź: tak. Szpagatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos I to ma byc odpowiedz? 13.09.05, 10:09 uu1 napisała: > Przekręcanie nazwisk jest modne w pewnych kręgach. Pytanie: czy są one zbliżone > > do inteligencji? Odpowiedź: tak. Szpagatowej. Czy Kaczor, Cimoszko i Borówka to oznaka nieinteligentnosci? O, Boze, moralista! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I to ma byc odpowiedz? 13.09.05, 13:19 Jeszcze kilka takich neologizmów jak "nieinteligentność" a trafisz do leksykonu inteligentnych inaczej, opracowywanego pod światłym (to te świetlówki) patronatem L. Kaczyńskiego.Nie ustawaj w wysiłkach. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: I bardzo dobrze 13.09.05, 10:07 signal napisał: > a kto ma być Lepiarz, Cimoszko ? A moze Berman? Odpowiedz Link Zgłoś
wbka Mam nadzieje , ze Tusk wygra w I turze i zao..... 13.09.05, 09:44 szczedzimy troche kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 i damy te kase biednym:Piskorskiemu, Bieleckiemu 13.09.05, 09:47 Wieczerzakowi, Jamrożemu, Olechowskiemu, Lisowi, Solorzowi, Walterowi, i innym potrzebującym. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: i damy te kase biednym:Piskorskiemu, Bielecki 13.09.05, 09:48 Kredyty się spłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: i damy te kase biednym:Piskorskiemu, Bielecki 13.09.05, 10:16 vitek25 napisał: > Wieczerzakowi, Jamrożemu, Olechowskiemu, Lisowi, Solorzowi, Walterowi, i innym > potrzebującym. To oni wszyscy z PO? Nie bede na niego glosowal! Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Tusk:orgazm pięćdziesięciolatki przez TV ;P 13.09.05, 09:57 wygoleni synowie tych miłych pań puszczaja swoim mamom nowa płytę mandaryny....:P a "premier z Krakowa" obiecuje: nawet po siedemdziesiątce stać cię będzie na hamburgera w McDonaldzie! więc rodzina Kiepskich rusza na wybory!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Tusk:orgazm pięćdziesięciolatki przez TV ;P 13.09.05, 10:14 Szkoda,że nie kandyduje Jurczyk-prezydent wszystkich Szczecinian-przynajmniej nie miałabym najmniejszych wątpliwości co mnie czeka.Wystarczy poatrzyć na Szczecin,który staje się totalną wiochą. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Tusk:orgazm pięćdziesięciolatki przez TV ;P 13.09.05, 10:21 jolunia55 napisała: > Szkoda,że nie kandyduje Jurczyk-prezydent wszystkich Szczecinian-przynajmniej > nie miałabym najmniejszych wątpliwości co mnie czeka.Wystarczy poatrzyć na > Szczecin,który staje się totalną wiochą. A kiedys nie byl?? wiocha?? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Tusk:orgazm pięćdziesięciolatki przez TV ;P 13.09.05, 10:23 studioturos napisał: > jolunia55 napisała: > > > Szkoda,że nie kandyduje Jurczyk-prezydent wszystkich Szczecinian-przynajm > niej > > nie miałabym najmniejszych wątpliwości co mnie czeka.Wystarczy poatrzyć n > a > > Szczecin,który staje się totalną wiochą. > A kiedys nie byl?? wiocha?? > Warszawa kiedys nioe była.....tylko kiepskiego prezydenta cos tam macie...aż strach, że swoje doswiadczenie (sic!) chce dac Polsce...buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Tusk:orgazm pięćdziesięciolatki przez TV ;P 13.09.05, 12:16 Donald Tusk na prezydenta ?? Chyba Pułtuska.... mangold napisał: > studioturos napisał: > > > jolunia55 napisała: > > > > > Szkoda,że nie kandyduje Jurczyk-prezydent wszystkich Szczecinian-pr > zynajm > > niej > > > nie miałabym najmniejszych wątpliwości co mnie czeka.Wystarczy poat > rzyć n > > a > > > Szczecin,który staje się totalną wiochą. > > A kiedys nie byl?? wiocha?? > > > > Warszawa kiedys nioe była.....tylko kiepskiego prezydenta cos tam macie...aż > strach, że swoje doswiadczenie (sic!) chce dac Polsce...buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
wbka Re:Rozumiem mangold zes z Pultuska. Ja z Przechlew 13.09.05, 14:56 i tez chcialbym Tuska na prezydenta w swoim miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re:Rozumiem mangold zes z Pultuska. Ja z Przechle 13.09.05, 15:02 wbka napisał: > i tez chcialbym Tuska na prezydenta w swoim miescie. To go sobie weź...Polska odetchnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 13.09.05, 10:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold [...] 13.09.05, 10:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster [...] 13.09.05, 10:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 13.09.05, 10:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mumin52 Re:Tusk i Rokita. Ale duet. 13.09.05, 10:31 Najlepsza bedzie premierowa Niemra Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re:Tusk i Rokita. Ale duet. 13.09.05, 10:43 mumin52 napisał: > Najlepsza bedzie premierowa Niemra Nie glosujmy na Tuska! Bo Niemra bedzie premierowa! Nie glosujmy na PO bo premierowa bedzie Niemra! Ot, caly program mlodego (?) Polaka! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Głosujmy >50% dla PO w Sejmie.Niech pokażą co pot 13.09.05, 10:56 rafią. Jeśli Kaczory w rządzie, to PO będzie miało na kogo zwalać brak sukcesów, pozatym Kaczory - potworne pieniacze, będą kłótnie, awantury... Ryzyko monopolu nie takie straszne - tylko 4 lata, będzie źle - fora ze dwora... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Głosujmy >50% dla PO w Sejmie.Niech pokaż 13.09.05, 11:10 zyks napisał: > rafią. Jeśli Kaczory w rządzie, to PO będzie miało na kogo zwalać brak sukcesów > , > pozatym Kaczory - potworne pieniacze, będą kłótnie, awantury... Ryzyko monopolu > nie takie straszne - tylko 4 lata, będzie źle - fora ze dwora... A Rokita łagodny jak baranek? Pokazał w niedzielę łagodność we śniadaniu w radio zet! Poza tym PO twierdzi ustami Rokity, ze on i tak che kualicji z PiS, pewnie nie chce silnej opozycji w Sejmie, pewnie ma rację... Moim zdaniem oni się dogadają, a gdybanie jest zajęciem dość ciekawym, ale bezsensownym... Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Czyli rządy Kaczora-Donalda - jak w Ameryce 13.09.05, 11:00 .. tylko znacznie śmieszniej. Ile to się utrzyma bez Myszki Miki i Pluto? Pół roku? Rok? Maksymalnie półtora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Czyli rządy Kaczora-Donalda - jak w Ameryce 13.09.05, 11:11 hirsh1 napisał: > .. tylko znacznie śmieszniej. > Ile to się utrzyma bez Myszki Miki i Pluto? > Pół roku? > Rok? > Maksymalnie półtora roku. Osiem..., lub dwanascie! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Czyli rządy Kaczora-Donalda - jak w Ameryce 13.09.05, 11:12 studioturos napisał: > Osiem..., lub dwanascie! > Miesiecy ?/ :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Lat świetlnych! 13.09.05, 11:13 mangold napisał: > studioturos napisał: > > > > Osiem..., lub dwanascie! > > > > Miesiecy ?/ :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Re: Lat świetlnych! 13.09.05, 14:32 A czy Ty czlowieczku wiesz czego miara jest "rok świetlny"????-mocno watpie z kontekstu(trudne slowo!) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 11:02 galba napisał: > Z 43 % nie zostaje się prezydentem. Czy to znaczy ze po akcji przedstawiania Borowskiego jako uczciwego lewicowca, teraz wdrozycie akcje przedstawiania Tuska jako nieuczciwego prawicowca? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 11:12 dr.kidler napisał: > galba napisał: > > > Z 43 % nie zostaje się prezydentem. > > Czy to znaczy ze po akcji przedstawiania Borowskiego > jako uczciwego lewicowca, teraz wdrozycie akcje > przedstawiania Tuska jako nieuczciwego prawicowca? A Bochniarz ich wszystkich utuli... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 11:14 studioturos napisał: > dr.kidler napisał: > > > galba napisał: > > > > > Z 43 % nie zostaje się prezydentem. > > > > Czy to znaczy ze po akcji przedstawiania Borowskiego > > jako uczciwego lewicowca, teraz wdrozycie akcje > > przedstawiania Tuska jako nieuczciwego prawicowca? > A Bochniarz ich wszystkich utuli... Galba jest od Giertychow. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 11:16 Raczej od tego z muszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
justyn3 nie ma miejsca dla PIS-u? 13.09.05, 11:03 mam wątpliwości, czy Kaczyńscy pójdą na mariaż z PO na warunkach "ubogiego krewnego", a na to się zanosi jeżeli Patforma wygra zdecydowanie. Przyjdzie rządzić Rokicie samemu, ale za to mając silną opozycję w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: nie ma miejsca dla PIS-u? 13.09.05, 11:15 justyn3 napisał: > mam wątpliwości, czy Kaczyńscy pójdą na mariaż z PO na warunkach "ubogiego > krewnego", a na to się zanosi jeżeli Patforma wygra zdecydowanie. Przyjdzie > rządzić Rokicie samemu, ale za to mając silną opozycję w Sejmie. A na jakiej podstawie masz takie watpliwosci. Slyszales jakies wypowiedzi, plotki, lub pogloski? Pytam bom ciekaw! Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Znasz bajkę o łodzi? 13.09.05, 11:16 galba napisał: > Z 43 % nie zostaje się prezydentem. Łudź się, łudź... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Znasz bajkę o łodzi? 13.09.05, 11:18 tomcat21 napisał: > galba napisał: > > > Z 43 % nie zostaje się prezydentem. > > Łudź się, łudź... Ale on prawde napisal, jeszcze jest druga tura... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Nikodem Dyzma (czyt. Tusk) - prezydentem RP : 13.09.05, 11:24 Z calym szacunkiem, ale bardziej porownanie pasuje do Cimoszewicza. Przyjechal z Puszczy w roku 1989 i kariere rozpoczal wspaniala, zostal nawet premierem ..., mowi ci to cos??? Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Nikodem Dyzma (czyt. Tusk) - prezydentem RP 13.09.05, 14:09 Cimoszewicz jest z Warszawy. Skończył prawo na UW i tam żrobił doktorat. Pracował jak wykładowca na prawie na UW. Był kilka razy ministrem, premierem, marszałkiem Selmu RP. Ma nienaganną dykcję, ogrmną wiedzę. A skad jest Tusk i skąd przybył ze swoją wadą wymowy? Kim był do tej pory? Jakież to intelektualne przymity posiada ten "mąż stanu"? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Ma "dykcje i ogromna wiedze" ???? tak-dykcje jak 13.09.05, 15:31 tow Bierut a wiedzę jak "pomyłka formalna". Odpowiedz Link Zgłoś
moherowy.beret Re: Sondaż "Polityki": Tusk prezydentem, Rokita p 13.09.05, 11:29 Maciuś do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Popraw berecik!! 13.09.05, 11:33 moherowy.beret napisał: > Maciuś do boju! Odpowiedz Link Zgłoś