Dodaj do ulubionych

Hit tygodnia - Jolanta w Przekroju!

15.09.05, 13:44
www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=418&Itemid=48LOL!
Obserwuj wątek
    • towarzysz.dyrektor Ksiezniczka o prasie: "kiedy jesteśmy w Polsce, 15.09.05, 14:00
      ... to wręcz nie czytam polskiej prasy lub robię to z ogromną niechęcią. Te
      sensacje [...]" itd itp.

Mieszkanka palacu nie czyta gazet. A szkoda. Moze serducho wowczas mniej by
      krwawilo, a rozum przyswajal fakty a nie fantasmagorie.

Tak czy owak. Pakowac kufry, Kwasniewscy i FORA ZE DWORA !!!!

• mariner4 Maria Antonina 15.09.05, 15:08
        żona Ludwika XVI pytała, dlaczego ludzie protestują? Ktoś odpowiedział: "Bo nie
        mają chleba!". To niech jedzą ciastka! odpowiedziała królowa.
        Ale to była królowa, pewnie z bardzo arystokratycznej rodziny. Ale Jolka?
        To trochę ładniejsza odmiana pani Begier.
        M.
        • oborovy Re: Maria Antonina 15.09.05, 15:32
          To samo radzila w Krakowie starszym bezrobotnym kobietom: niech piekom ciastaka!
          • kropekuk Serio? Niemniej Martha Steward na tym wlasnie 15.09.05, 16:45
            zrobila majatek; sam tez jadlem torty przed laty u pani Misi w Parku
            Skaryszewskim w Warszawie, ktora tez juz chyba odcina dzis kapital od swoich
            ciastek.
            • oborovy Re: Serio? Niemniej Martha Steward na tym wlasnie 15.09.05, 17:18
              Jadles Marcie Stewart? Ja tam wole posluchac starego Roda Stewarta!
    • bossa_nova2 Re: Hit tygodnia - Jolanta w Przekroju! 15.09.05, 14:04
      "Chciałabym tylko bardzo, żeby kolejny prezydent miał w sobie tyle kompetencji
      i uczciwości, ile ma mój kandydat, marszałek Cimoszewicz."

tiaaaaaaa..

"Wróciliśmy z Wisły, byliśmy na Wybrzeżu, my nie jesteśmy izolowani, my bywamy
      wśród ludzi, my z tymi ludźmi rozmawiamy."

tiaaaa

" Jego (WC) problem wynikał z superuczciwości."

..dech mi zaparlo.

Wiem ze pani Kwasniewska nie ma juz zapalu do pracy nad wlasna fundacja, ale
      slyszal ktos o wydatkowaniu uzbieranych pieniedzy na kolejne akcje? Jakies
      motylki w szpitalu, wyjazdy dzieci..?
      W ogole sie o tym teraz nie pisze..eech

• frank_drebin Jak czytalem wypowiedzi Jolanty serce mi krwawilo 15.09.05, 14:25
      z powodu poziomu intelektualnego jaki ona prezentuje. A swoja droga cos sie
      Najsztubowi chyba porobilo. Z rok temu to wlazilby bez wazeliny ksiezniczce w
      wiadome miejsce. Natomiast w tym wywiadzie ja naciska ba nawet pare razy
      komentuje troche ironicznie jej wypowiedzi. Co to sie porobilo - nie wszyscy
      dziennikarze kochaja juz mieszkancow duzego palacu ???
      • bracia_zbrojek Re: Jak czytalem wypowiedzi Jolanty serce mi krwa 15.09.05, 14:45
        Bez rewelacji ani na tak ani na nie. Nie jestesmy fanami P.Jolanty, ale roli
        żony prezydenta nie nalezy,jak sądzimy, do najlatwiejszych zwlaszcza tu,nad
        Wisłą.
      • frank_76 Re: Jak czytalem wypowiedzi Jolanty serce mi krwa 15.09.05, 14:52
        Wygląda na to, że po prostu wraz ze zbliżającą się wyprowadzką Kwaśniewskich z
        Krakowskiego, bycie członkiem ich dworu przestaje być w warszawce trendy, jazzy
        i fresh :)))) Teraz można już będzie jeździć po nich jak po łysej kobyle. I
        bardzo dobrze: obie strony są siebie warte...
    • jasiuf Lady D. z przedmieścia 15.09.05, 14:32
      Zatkało mnie :)

Czy ona nie czuje dysonansu pomiędzy swoją "lewicową wrażliwością" i
      "arystokratycznymi zapędami". Albo jest totalnie głupia albo obrzydliwie
      arogancka. A prawdopodobnie i to i to :(
      • kropekuk Laczy je niewatpliwie anorektyczna chudosc 15.09.05, 16:40
        Niemniej owa chudosc mniej postarza gdy sie ma trzydziestke, nizli
        piecdziesiatke:)
        • oborovy Re: Laczy je niewatpliwie anorektyczna chudosc 15.09.05, 17:38
          Nie ma takiego dylematu za to Oleksander, czasem znany jako Magister tudziez
          Bagaznik albo Golen ... on tylko za duzo sie opala!
    • basia.basia Dokopała mu bezwiednie:) 15.09.05, 16:23
      "– Interesują się tym ponad miarę, a ja nie mam wątpliwości że pan marszałek
      Cimoszewicz jest osobą uczciwą. Jego problem wynikał z superuczciwości. Kiedy
      się zorientował, jak to wygląda, zaczął pewne kwestie wyjaśniać. I dla niego te
      kwestie były oczywiste, a oczywistości są trudniejsze do wytłumaczenia. Często
      nie umiemy mówić językiem prostym."

:))))

Najsztub - Moim zdaniem w tej kampanii jeszcze paru dziennikarzy zada mu kilka
      takich pytań...

Jolka – Trudnych pytań.

Najsztub -I on wtedy, oburzony, zrezygnuje z kandydowania.

Jolka – Nie wierzę w to. Mam nadzieję, że to był wypadek przy pracy, więcej się
      nie zdarzy. Polityk z tej najwyższej półki musi mieć bardzo grubą skórę. Musi
      powiedzieć: dla mnie najważniejsze są sprawy państwa, startowałem po to, żeby
      wygrać, jestem najlepszy z was.

Najsztub - Wystartował, bo żeście go państwo do tego namówili, a nie dlatego, że
      uznał, iż jest najlepszym z kandydatów.

Jolka – Byłby arogancki, gdyby tak pomyślał. To wyborcy niech ocenią, że jest
      najlepszy, zresztą dał temu niejednokrotnie wyraz. On ma za sobą bardzo dobre
      dokonania, które świadczą o nim. Tego pozostali kandydaci nie mają.

Najsztub - Nie widzi pani – wróćmy do pani kandydata – zagrożenia, że obrazi się
      na brudny i niesprawiedliwy świat?

Jolka – Nie, jestem przekonana, że się nie obrazi, będzie walczył.

-----------------------------------------------------------------------------

Postawiłaś kobieto na cieniasa...
      (patent na cieniasa ma Giertych:))
      • oborovy Re: Dokopała mu bezwiednie:) 15.09.05, 16:34
        Czy ty nigdy nie umiesz napisac niczego od siebie tylko spamujesz tutaj
        wklejkami? Baby do garow ... hehe!
        • kropekuk Ona walczy o palme glupoty z Kwasniewska! 15.09.05, 16:39
          Nie potrafisz ambicji basi.basi docenic;)
          • flora1 Re: W świetle wczorajszych wydarzeń..... 15.09.05, 16:49
            ... ten wywiad jest naprawdę zabawny.
          • lauriane Re: Ona walczy o palme glupoty z Kwasniewska! 15.09.05, 16:51
            kropekuk napisał:

> Nie potrafisz ambicji basi.basi docenic;)
            L. W materii glupoty Madra Jola jest nie do pobicia!
            (Tak bylo, jest i bedzie)
            J.C.
            • oborovy Re: Ona walczy o palme glupoty z Kwasniewska! 15.09.05, 17:39
              Trzeba byc dobrym chociaz w jedenj dziedzinie, hehe!
              • basia.basia Re: Ona walczy o palme glupoty z Kwasniewska! 15.09.05, 17:52
                oborovy napisała:

> Trzeba byc dobrym chociaz w jedenj dziedzinie, hehe!

He, he:( Po jaką cholerę wysilasz wzrok na czytanie
                postów kogoś tak beznadziejnego jak ja?
                • oborovy Re: Ona walczy o palme glupoty z Kwasniewska! 15.09.05, 18:08
                  Mam nadziejem, ze chociaz lepiej gotujesz!
    • douglasmclloyd Milcz babo! 15.09.05, 17:14
      "W 1995 roku miała swój udział w politycznych skandalach wokół męża – najpierw
      poszło o jej akcje towarzystwa ubezpieczeniowego Polisa, którego udziały
      posiadały wówczas firmy państwowe i wielu działaczy byłej PZPR. Kwaśniewski
      pominął akcje żony w oświadczeniu majątkowym.
      Kwaśniewska Zaświadczała też publicznie o wyższym wykształceniu męża, którego
      ten nigdy nie zdobył."

Sami uczciwi, kurna.
    • witek.bis Re: Hit tygodnia - Jolanta w Przekroju! 15.09.05, 17:30
      "Ostatnie 16 lat w Polsce to był dobry czas dla Polski, dla Polaków, dla mojego
      małżonka i dla mnie osobiście."

Jeśli to był dla księżniczki tak dobry czas, to z pewnością udało się jej
      odłożyć parę złociszy. Jeśli tak, to teraz powinna wysupłać te kilka groszy,
      kopnąć się do najbliższej księgarni (to chyba będzie księgarnia naukowa im. B.
      Prusa)i nabyć drogą kupna jakiś słownik poprawnej polszczyzny. Tam powinno być
      napisane, że słowa "małżonek" używa się na ogół w konwencjonalnych zwrotach
      grzecznościowych i wyłącznie w odniesieniu do cudzych małżonków.
      Nazywanie "małżonkiem" swojego własnego męża ma zabarwienie żartobliwe albo
      ironiczne.
      Niestety nie można wykluczyć, że księżniczka doskonale o tym wie, i po prostu
      nabija się ze swojego starego. Skoro wszyscy wokół robią sobie z niego jaja, to
      dlaczego akurat ona ma sobie żałować?
      • oborovy Re: Hit tygodnia - Jolanta w Przekroju! 15.09.05, 17:37
        Takich niuansow nigdy nikt nie wylapywal w kobiecych magazynach i tak juz siem
        zostalo ... hehe! Zastraszajonce jest, ze wystarczy sie odchudzic, naciongnoc
        policzki, polozyc troche pomady i juz mamy dame na salony ... Teraz Polska?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka