galba 22.09.05, 13:06 CBOS ma talent do podawania wyników, które już się zdążyły zdezaktualizować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miroslaw_janasek CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 13:06 cudownie - Rydzyka w Belwederze bowiem nie zniose!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 13:24 miroslaw_janasek napisał: > cudownie - Rydzyka w Belwederze bowiem nie zniose!!! Mam nadzieję, za głosy na hipokwaczke nie beda liczone podwojnie; )) Odpowiedz Link Zgłoś
lmakowski Re: Rokita + Tusk RULEZ! PiS = 22% VAT na benz 22.09.05, 15:19 Na przod! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity LEPPER JEST UCZCIWY I TO WAS BOLI !!! 22.09.05, 15:05 I rosądni zagłosują na niego.Nie dla germanofila Tuska i Nie dla Polski kajdaniarskiej Kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Precz z pacholkami Moskwy z S(amoo)B(rony)!!!! 22.09.05, 15:09 Chcecie miec Bialorus? Chcecie zeby polityke prowadzona przy uzyciu "zaginiec", pobic przez "nieznanych sprawcow", "wypadkow samochodowych" i dioksyn??? Droga wolna - glosujcie na S(amoo)B(rone)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajfasz7 Re: LEPPER JEST UCZCIWY I TO WAS BOLI !!! 22.09.05, 16:14 Rozsimieszasz mnie jola-dywity. Numer roku, dobre jaja sobie stroisz. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_gladzki NO TAK ALE CBOS JEST LIBERALNO-KOMUSZY !!!!!!!!!!! 22.09.05, 17:27 WIEC NIE MOZE BYC OBJEKTYWNY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 13:48 Zadziwiające wyniki. Dramatyczny propagandowy rzut na taśmę przed wyborami parlamentarnymi. I zostaną już w niedzielę zweryfikowane i to drastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sajkopatyk NIE WIERZCIE SONDAŻOM i głosujcie na tych na 22.09.05, 14:49 których mieliście głosować . Odpowiedz Link Zgłoś
alkud WYGRA JANUSZ KORWIN-MIKKE 22.09.05, 13:07 Obły Tusk nie ma intelektualnych szans z Korwinem-Mikke :) czerwony krzyż musizmienić logo Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: WYGRA JANUSZ KORWIN-MIKKE 22.09.05, 13:15 Co to za zawodnik którego nawet właśna żona nalała. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 22.09.05, 13:22 Ludu pracuj miast i wsi oraz ludu niepracujący (szczególnie jeśli chcesz jeszcze kiedyś zacząć pracować). Na początku chciałem napisać jakiś zgrabny wstęp zachęcający do przeczytania tego tekstu w całości. Nic jednak takiego nie wymyśliłem, więc po prostu mam do Was wielką prośbę: przeczytajcie ten tekst do końca, i zastanówcie się czy warto coś z tym (o czym piszę) zrobić czy „niech się dzieje wola nieba”. Jeszcze tydzień temu wydawało się, że mamy szanse na znaczące zmiany w Polsce (na lepsze oczywiście) – PO prowadziło w sondażach przedwyborczych ze sporą przewagą. Teraz jednak negatywna kampania PiS, które zamiast własnego programu miało„program” niszczenia PO, odniosła skutek i to PiS prowadzi w sondażach. Może nie byłoby to takie złe, gdyby nie to, że postępowanie PiS wydaje się być częścią planu ojca Ryzyka pod tytułem „zatopić platformę”, planu, do którego realizacji ojciec Rydzyk zaprosił również LPR i Samoobronę (to wiele mówi o intencjach PiS). PiS oczywiście odcina się od związków z Rydzykiem, ale czy robi to pod sztandarami Rydzyka, czy nie, to jednak realizuje plan Ojca Dyrektora w którym zamiast programu „pozytywnego”, którego celem jest budowa, naprawa, tworzenie widzimy program na „nie”, gdzie dominują: - niszczenie przeciwników (oraz partnerów) zamiast próby budowania razem, - krytykanctwo zamiast tworzenia rozwiązań - rozliczanie przeszłości zamiast skupienia na przeszłości - nienawiść zamiast tolerancji Wiele o PiS mówi zachowanie w stosunku do swojego przyszłego koalicjanta - przedkładanie interesów swojej partii nad interes Polski (stabilna koalicja, gdzie partnerzy sobie ufają) - przedkładanie interesów swojej partii nad podstawowe wartości takie jak uczciwość i lojalność. PiS próbuje budować swój wizerunek bazując na "szczytnych wartościach" (prawo, sprawiedliwość) - takimi wartościami są tez uczciwość i lojalność - jeśli więc panie i panowie z PiS nie kierują się uczciwością i lojalnością teraz, to jak można oczekiwać, że po wyborach będą się kierowali tymi wszystkimi "szczytnymi wartościami" w stosunku do wyborców. A teraz zastanówcie się: Jak się Wam widzi rząd , który zamiast budować będzie rozliczał, niszczył, krytykował??? Nie jestem członkiem PO, ale ja się po prostu takich rządów boję, a do tego nie chcę zmarnowania kolejnych 4 lat więc... Ludu pracujący miast i wsi (i ty niepracujący ludu też) ruszajcie więc do urn, bo jak PiS zrobi rząd to ... (sami wiecie co) Wydaje się że tym razem jest realna szansa, by to ludzie rozsądni mieli wpływ na to jak nam się będzie żyło, ale to JUŻ ZALEŻY TYLKO OD NAS i od tego co zrobimy (albo czego nie zrobimy) w niedzielę. Jasi więc wam zależy to MUSICIE: - Iść na wybory (bo nie oddany głos to głos na PIS, LPR, Samoobronę) - Nakłonić znajomych by poszli na wybory (oczywiście tylko tych co będą głosować na „naszych”) - Przekonać niezdecydowanych do głosowania na PO Tego nie musicie, ale możecie: - Przesłać ten list do znajomych (może coś zdziała) PS. Jeśli jeszcze ktoś ma jakieś wątpliwości co do różnicy w jakości sprawowanych rządów między PiS i PO spójrzcie proszę na to co się dzieje w 2 miastach – jednym rządzonym przez PiS, a drugim przez PO: W Warszawie rządzi Kaczyński – i tu mam pytania do Warszawiaków - ile (po objęciu władzy przez Kaczyńskiego) widzicie inwestycji w infrastrukturę (drogi, mosty)? - jak dynamicznie rozwija się metro? (czy ktoś pamięta, jeszcze o drugiej nitce metra?) - ile inwestycji zagranicznych przyciągnęła Warszawa? (myślę że i nie Warszawiacy mogą domyślić się odpowiedzi) We Wrocławiu rządzi PO - miasto wygląda, jak jeden wielki plac budowy, - remontowane są drogi (być może nawet większość ważnych szlaków komunikacyjnych), - remontowane są mosty, - powstają nowe budynki użyteczności publicznej a wszystko to (lub przynajmniej w dużej części) za lub przy udziale środków z UE? (czemu we Wrocławiu potrafią takie środki zdobyć, a w Warszawie nie?) - miasto i województwo przyciąga prawdopodobnie najwięcej znaczących inwestycji zagranicznych w całej Polsce (LG Philips, HP, Siemens, Toyota, Volvo – to tylko te, które pamiętam) znacząco zmniejszając bezrobocie Nie wiem jak Wy, ale ja nie chcę żyć w państwie rządzonym tak jak Warszawa teraz, chcę natomiast, by w Polsce działo się tyle dobrego co ostatnio we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeeeek Re: XXXXXXXXXX 22.09.05, 13:27 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx napisał: > > W Warszawie rządzi Kaczyński – i tu mam pytania do Warszawiaków > - ile (po objęciu władzy przez Kaczyńskiego) widzicie inwestycji w > infrastrukturę (drogi, mosty)? > - jak dynamicznie rozwija się metro? (czy ktoś pamięta, jeszcze o drugiej nitce > > metra?) > - ile inwestycji zagranicznych przyciągnęła Warszawa? > (myślę że i nie Warszawiacy mogą domyślić się odpowiedzi) > > We Wrocławiu rządzi PO > - miasto wygląda, jak jeden wielki plac budowy, > - remontowane są drogi (być może nawet większość ważnych szlaków > komunikacyjnych), > - remontowane są mosty, > - powstają nowe budynki użyteczności publicznej > a wszystko to (lub przynajmniej w dużej części) za lub przy udziale > środków z UE? (czemu we Wrocławiu potrafią takie środki zdobyć, a w Warszawie > nie?) > - miasto i województwo przyciąga prawdopodobnie najwięcej znaczących > inwestycji zagranicznych w całej Polsce (LG Philips, HP, Siemens, Toyota, > Volvo – to tylko te, które pamiętam) znacząco zmniejszając bezrobocie > Bardzo ładne porównanie. I tego się trzymajmy. Kaczor to nieudolny, zakompleksiony polityk, który potrafi tylko kampanię negatywną prowadzić. Taka jest niestety prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: XXXXXXXXXX 22.09.05, 13:34 We Wrocławiu naprawdę świetnie się żyje.:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: XXXXXXXXXX 22.09.05, 13:54 Znam mnóstwo osób z Wrocławia, którzy w ostatnich latach przeprowadzili się do Warszawy do pracy i nikogo, kto by się przemieścił w przeciwnym kierunku. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: XXXXXXXXXX 22.09.05, 14:12 Jestem jednym z nich to , że w Warszawie jest praca nie ma nic wspólnego z działalnością Kaczyńskiego efekty jego działalności sa (nie)widoczne na ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
oszuwar Re: XXXXXXXXXX 22.09.05, 14:41 Nic dodać nic ująć Ten gość sprzedałby brata gdyby wiedział że od tego poprawią się jego notowania, więc nie ma się co dziwić jego podejściu do PO Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: XXXXXXXXXX 23.09.05, 15:40 Myślę, że to bardzo wygodne, twierdzić, że Kaczor odpowiada za wszystkie niedoróbki (np. wynikające z ustawy o zamówieniach publicznych, czy starego planu zagospodarowania przestrzennego), a jednocześnie nic, co korzystne w rozwoju miasta nie wynika z jego działań. Równie wygodne jest twierdzenie, że wprawdzie Warszawa uzyskała najwięcej dotacji unijnych, ale jest to, w przeliczeniu na łebka mniej, niż Poznań. No to ja dodam, że w porównaniu z tym, co na łebka dostała gmina Nadarzyn, to dotacje Poznania (nie mówiąc już o Warszawie) - zupełny drobiazg. Bo dotacje na infrastrukturę tym się właśnie charakteryzują. Im większe miasto, tym tańsza infrastruktura w przeliczeniu na mieszkańca. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
anonim_gall O rządach i inwestycjach we Wrocławiu 22.09.05, 15:14 We Wrocławiu żyje się nieźle ale nie do końca i nijak nie jest to skorelowane z jakością rządów PO. Ktoś wcześniej napisał, że miasto wygląda jak wielki plac budowy, więc może o budowach: Inwestycje drogowe: Naraz zamyka się kilka ważnych arterii (Wyszyńskiego, Sienkiewicza, pl. Grunwaldzki), które w sumie stanowią jedyny przejazd z południa i zachodu w kierunku centrum kraju. Remonty finansowane oczywiście z funduszy Unii, ale przetargi na remonty zdobywa znajoma firma pana Zdzicha, która nijak nie jest w stanie dotrzymać terminu ukończenia i jakości robót (Wyszyńskego/Sienkiewicza). Plac 1 Maja: remont nawierzchni, wymiana infrastruktury i remont wielkiego przejścia podziemnego: najpierw, króciutko, bo przez niecaly rok zrobili nawierzchnię, tory, latarnie, etc (główna trasa na Z. Górę!). Wygląda fajnie, ale nowe wielkie wieńcowe słupy oświetleniowe jakby nie chciały trzymać pionu... Teraz robią przejście podziemne - podobno ma pochłonąć więcej niż połowę kosztów remontu, a wygląda jakby to była tylko kosmetyka: panowie na drabinach szlifują stare kamienne ściany, kładą pod sufitem regipsy, nawierzchnia z połamanych płytek nie będzie chyba wymieniona, gdzieniegdzie uzupełniane są wylewki betonowe (czasami wiadrami!). Ale ok - najgorsze jest to, że przejście ma mały mankament - przy określonej wilgotności powietrza, szczególnie w godzinach rannych lubi tam potężnie śmierdzieć, czasami tak, że piecze w nosie (jakiś amoniak czy co?). Było tak przed remontem, jest tak i teraz. Podobno zrobili odwodnienia w sklepieniach ale to chyba nic nie dało... Wyobraźcie sobie elegancko ubranych ludzi dążacych rano do pracy pośród pylących szlifierek, spawarek, etc, w atmosferze smrodu, którego nie powsydziłaby się wygódka koło stacji w Pierdziszewie... Nie mówię już, że kolumny podpierające sklepienie tunelu są naprawdę krzywe - z 5 stopni odchyłki, więc ogólnie strach tamtędy przechodzić, a innej drogi nie ma. Wracając do remontu Wyszyńskiego - aby poszerzyć jezdnię, trzeba było wyburzyć pięć kamienić - Unia dała kasę na rozbiórkę, ale pod warunkiem, że rozbiórka odbędzie się metodą wybuchową. Więc wyburzyli 4 kamienice i kawałek piątej szczęką na ramieniu, a kawałek ostatniej - wysadzili. Kamienica przyległa do wyburzanych zaczęła pękać, więc pozostawiono przy niej kawałej wyburzonej - taka malownicza ruina przy głównej ulicy. Teraz ruinę poddano lekiej kosmetyce, by ładnie wyglądało. Słynny Rynek - owszem full wypas, tylko, że przetarg na położenie bruku (8 lat temu) wygrała znajoma firma ze Świdnicy. Polozyli bardzo krzywe kocie łby, na szczęście przez tyle lat pod butami przechodniów nieco się wyrównały. A teraz największe budowy: Biblioteka Uniwersytecka - afera z przetargiem na 200 mln. zł (firma Mitex). Odczucie wielkiego placu budowy uzyskuje się dlatego, że wjeżdżając pociągiem do Dworca Gł. widzi się z góry budowę galerii handlowej pana Czarneckiego (jedyna pozytywna rzecz). Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 Re: XXXXXXXXXX 22.09.05, 15:57 Święta prawda. Kaczyński to człowiek, który nie wierzy nikomu, hamuje wszelką inicjatywę. Urzędnicy w strachu o posądzenie ich o korupcję lub niegospodarność przeciągają podejmowanie wszelkich decyzji. Miasto jest martwe. Nie rozwiązano żadnego problemu. To jest horror. Odpowiedz Link Zgłoś
ghostbuster1 Re: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 22.09.05, 13:32 > Jasi więc wam zależy to MUSICIE: Zależy > - Iść na wybory (bo nie oddany głos to głos na PIS, LPR, Samoobronę) Pójdę!!! Załatwlem sobie nawet papier, żeby móc głosować :) Oczywiście na PiS ! > - Nakłonić znajomych by poszli na wybory (oczywiście tylko tych co będą > głosować na „naszych”) Nakłaniam, nawet i im pomagam załatwić sobie papier. Studenci w Poznaniu zwykle nie mają zameldowania. > - Przekonać niezdecydowanych do głosowania na PO 15% VAT na lekarstwa i żywność jest wystarczającym argumentem ;>. > Tego nie musicie, ale możecie: > - Przesłać ten list do znajomych (może coś zdziała) Ludzie nie lubią spamerów, więc spam wzywający do popracia PO to bardzo dobry pomysł ;>. > PS. > Jeśli jeszcze ktoś ma jakieś wątpliwości co do różnicy w jakości sprawowanych > rządów między PiS i PO spójrzcie proszę na to co się dzieje w 2 miastach – > ; > jednym rządzonym przez PiS, a drugim przez PO: W Poznaniu prezydent jest z PeO. I co? I g****! Pzdr, Ghost Odpowiedz Link Zgłoś
kowalskijohn Re: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 22.09.05, 13:46 > > - Przekonać niezdecydowanych do głosowania na PO > > 15% VAT na lekarstwa i żywność jest wystarczającym argumentem ;>. 15 % VAT na benzynę, na elektryczność i gaz, na lodówkę i inny sprzęt agd-rtv bardziej mnie przekonuje. Na żywność wydajemy średnio 20% swoich dochodów, przy czym tylko co najwyżej jedna trzecia z tego ma VAT 7 % - czyli będzie to 7,5 % pieniędzy jakie wydajemy. Po obniżce VAT do 15 % potanieje ponad 90 % produktów i tyle zaoszczędzimy. To mnie przekonuje w całości, nie mówiąc o PIT'ach. Dla mnie teraz efektywna stawka podatku jest 16,5 % - policzyłem z PIT'a za 2004 rok, wiec tym bardziej jestem za 15 % PIT. Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 22.09.05, 15:43 > 15% VAT na lekarstwa i żywność jest wystarczającym argumentem ;>. Chyba należysz do ludzi, którzy lubią otrzymywać za darmo ... widzisz a ja do takich ludzi nie należę. Nie rozumiem dlaczego ktoś kto jest biedniejszy ma dostawać dodatkowo jakieś ulgi niż te, które matematyka sama sprezentowała. Gdzie tu jest prawo i sprawiedliwość. Wszystkie ulgi to kiełbacha wyborcza tych słabych i nie mających nic do zaoferowania oprócz rabunkowego rozdawnictwa. Takie argumenty ludzie od zawsze przyswajają najlepiej. Tylko zazwyczaj ludzie, którzy tzw. dobro wspólne (jakkolwiek by to zabrzmiało) mają głęboko w ... gdzieś. Jeżeli chodzi o sam PiS to mam dosyć pieniactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 22.09.05, 15:32 wiesz co, chciałeś dobrze, ale wyszło ... może nie najgorzej, ale najlepiej też nie Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 22.09.05, 16:38 > We Wrocławiu rządzi PO w postaci kiepskiego logika, prezydenta Dutkowskiego i jego skorumpowanych kolegów? > - miasto wygląda, jak jeden wielki plac budowy, > - remontowane są drogi (być może nawet większość ważnych szlaków > komunikacyjnych), Miasto tonie w korkach, bezmyślnie zorganizowane remonty sprawiły, że przejazd przez centrum to piekło, a obwodnicy jak nie było tak nie ma. Budowy jakie trwają, to co najwyżej kolejne galerie handlowe. w porównaniu do tego, co budowano w przed, i po wojennym Wrocławiu, co nam postawiła władza kapitalistyczna? kilka banków i blaszanych centrów handlowych? > - remontowane są mosty, > - powstają nowe budynki użyteczności publicznej Które? > a wszystko to (lub przynajmniej w dużej części) za lub przy udziale > środków z UE? (czemu we Wrocławiu potrafią takie środki zdobyć, a w Warszawie > nie?) Konsul Generalny Niemiec, Dr Helmut Schops. Tylko dzięki wsparciu "drugiego Urzędu Miasta" jak czasem konsulat jest nazywany, Wrocław jako tako daje radę. > - miasto i województwo przyciąga prawdopodobnie najwięcej znaczących > inwestycji zagranicznych w całej Polsce (LG Philips, HP, Siemens, Toyota, > Volvo – to tylko te, które pamiętam) znacząco zmniejszając bezrobocie W większości są to centra finansowe. Prawie żadnych inwestycji w branży high-tech. Czym dościgniemy Azję? Nie dajcie się ogłupić. Świnie z SLD odeszły, kolejne świnie z PO czekają na karmę, podgryzając się ze świniami z PiS. I to nie ich wina - to wina systemu - tzw "demokracji" parlamentarnej. Każdy polityk chce waszych pieniędzy, waszego poparcia by cieszyć się władzą... nie róbcie mu tej przyjemności. Bojkotujcie wybory. poniżej pewnego progu frekwencyjnego będą nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
ghostbuster1 Re: CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 13:15 Co to znaczy z "połowy września", gdy wyniki zmieniają się 2 razy dziennie? Mam wrażenie, że GW dopuszcza się manipulacji... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e PiS 34 proc....PO 33 proc 22.09.05, 13:25 ...PiS - 34 proc., PO - 33 proc. 22.09.2005 06:10 (aktualizacja 09:35) Na trzy dni przed wyborami górą jest partia braci Kaczyńskich / arch. INTERIA.PL Na trzy dni przed wyborami parlamentarnymi zarówno Platforma Obywatelska, jak i Prawo i Sprawiedliwość mogą liczyć na zwycięstwo. Według sondażu TNS OBOP dla "Faktu", partia braci Kaczyńskich wyprzedza PO o 1 proc. Opublikowane dziś wyniki badania potwierdzają rezultaty poprzedniego, środowego sondażu "Faktu", w którym PiS po raz pierwszy od dłuższego czasu wyprzedził Platformę. Różnica poparcia między tymi partiami jest jednak minimalna. Według najnowszego sondażu na PiS swój głos chce oddać 34 proc. Polaków. To tyle samo co we środowym badaniu. Swoja pozycję odbudowuje Platforma, na którą zdecydowanych jest głosować 33 proc. ankietowanych, o jeden procent więcej niż wczoraj. Poparcie Samoobrony zmniejszyło się o 3 punkty i wynosi obecnie 8 proc. Obok SLD jest to ugrupowanie, które po wycofaniu się z wyborów Włodzimierza Cimoszewicza charakteryzuje się najbardziej niestabilnymi notowaniami - komentuje "Fakt". SLD mimo poparcia jakiego oficjalnie udzielił mu Aleksander Kwaśniewski zanotował spadek notowań o 1 proc. "Fakt" zauważa, że ugrupowaniem, którego poparcie się ustabilizowało jest Liga Polskich Rodzin, na którą chce głosować 7 proc. ankietowanych. Próg wyborczy przekroczyłoby też PSL, na które zdecydowanych jest głosować 5 proc. Polaków. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
kura69 Lepper 15%! Polacy nie zasluguja na prawo do samos 22.09.05, 13:40 tanowienia Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Tylko 15% przyznaje się że zagłosuje na Leppera.. 22.09.05, 14:41 Kolejne 25% po prostu to zrobi :) Odpowiedz Link Zgłoś
darl a Tusk czemu tylko 4 procent? 22.09.05, 13:45 a Tusk czemu tylko 4 procent? Odpowiedz Link Zgłoś
biegajacy_po_pagorkach Zobacz ile zyskasz na podatku liniowym ......... 22.09.05, 13:47 piwo, wodka, papierosy, telewizor, pralka,komputer, czesci do komputera, programy komputerowe, lodowka, kuchenka mikrofalowa, piec, jeansy, skarpety, gacie, bluzy, bluzki, woda mineralna, coca cola,kawa, herbata, przypawy buty, slodycze, rachunki za gaz, prad, telefon, media, benzyna, samochody, mieszkania, meble, wynajecie mieszkania, porady prawne, uslugi, oplaty za komorke, oplaty za wakacje...... i wiele innych - 22%-7%=15% Ludzie glosujmy na PO, zachecajmy bliskich, znajomych, moze uda sie uzyskac wiekszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Będziesz żył jak Loord ! 22.09.05, 14:16 to podatek , od dochodu , a nie od towaru . Twój wybór , to będzie komedia pomyłek , jak w czeskim filmie :Nie wiadomo co , dlaczego i kto :) Odpowiedz Link Zgłoś
biegajacy_po_pagorkach Re: Będziesz żył jak Loord ! 22.09.05, 14:29 takze podatek vat, ma wynosic 15% !! Odpowiedz Link Zgłoś
ozesz-ty1 Re: Będziesz żył jak Loord ! 22.09.05, 14:32 biegajacy_po_pagorkach napisał: > takze podatek vat, ma wynosic 15% !! niektórzy nie kojarzą skąd i po co te 3 razy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Re: Będziesz żył jak Loord ! 22.09.05, 15:12 A , przecież na materiały budowlane , na net i zapewne inne produkty , wyszło że, stawki ustala UE :) . Jeżeli teraz , pieniędzy brakuje na administracje , setki tysięcy urzędników , to co zwolnic ich :) . Nigdy w życiu w to nie uwierzę ,że zwolnią , szybciej mi KAKTUS na ręku wyrośnie . A pieniędzy będą szukać np . u małorolnych chłopów , obłożą ich podatkiem dochodowym , a żeby chłop mógł go zapłacić ,potrzeba będzie URZEDNIKA he ha do wypełnienia druczków Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Będziesz żył jak Loord ! 22.09.05, 15:47 ozesz-ty1 napisała: > biegajacy_po_pagorkach napisał: > > > takze podatek vat, ma wynosic 15% !! > > niektórzy nie kojarzą skąd i po co te 3 razy... ;) Tak, a w PiS to nawet probuja pewnie ludziom wmowic, ze propozycja PO to 45% podatku (w koncu to 3x15) :-D Odpowiedz Link Zgłoś
gm Re: CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 13:51 dzisiaj zglosilem kaczynskiego na policje za rozylanie spamu a w odpow mu wyslalem "spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
ozesz-ty1 Re: CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 13:56 galba napisał: > CBOS ma talent do podawania wyników, które już się zdążyły zdezaktualizować. Dlatego, galba, że CBOS robi BADANIA, a nie wydzwania po ludziach. CBOS robi badania ankietowe na reprezentatywnej grupie >1020 osób, w związku z czym ogłasza wynik później, ale jest bardziej wiarygodny. W tym rzecz. Nie bądź frajer, patrz na warunki badania! ps. na nieektórych kosmetykach popdaja skuteczność: udowodniona skuteczność 64% (a małymi literkami - grupa 12 osób). Wiesz, jaki jest błąd takiego badania? (W przypadku 1020 osób - prawie 3 %...) Odpowiedz Link Zgłoś
avin Religa zrezygnowal na rzecz Tuska 22.09.05, 14:07 Komentator to sie na WUML-u habilitowal? Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Religa zrezygnowal na rzecz Tuska 22.09.05, 14:15 ja tez zaglosuje na Tuska To rowny gosć!!! nawet kolege złodzieja w biedzie nie opuscił i za niego poreczył ------złodzieje tylko Tusk o was bedzie pamietał !!! Odpowiedz Link Zgłoś
muszka37 [...] 22.09.05, 14:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ozesz-ty1 Re: 3x15 zdrada Polaków 22.09.05, 14:30 a pomyślałaś, muszko37, że w tym roku koniec odliczeń remontowych? pomyśl, jakie będą realne stawki w roku przyszłym. qrcze, co ci ludzie tacy krótkowzroczni?... Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: 3x15 zdrada Polaków 22.09.05, 16:25 > Czy wąska grupa najbogatszych Polaków ma dzięki Platformie być jeszcze bogatsza? Szczerze mówiąc nie chciało mi się czytać całej wypowiedzi - ale do tego się przyczepię: A co zazdrościsz? Myślisz, że miejsca pracy i popyt wewnętrzny bierze się z nikąd? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Prognozy wymuszają wynik wyborów ... 22.09.05, 14:36 To jest programowanie wyborców zdezorientowanych. Nikt nie lubi głosować na kandydata który nie ma szans. Prognozy powinny być zakazane w państwie demokratycznym. O wyniku powinnismy dowiedzieć się po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
ozesz-ty1 Re: Prognozy wymuszają wynik wyborów ... 22.09.05, 14:38 wojtek2784 napisał: Prognozy powinny być zakazane w państwie > demokratycznym. O wyniku powinnismy dowiedzieć się po wyborach. To nie jest głupie... Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam czy są na tym forum 22.09.05, 14:45 osoby, które były w ciągu ostatnich trzech miesiącach pytane przez jakąś sondażownię o sympatie wyborcze? Pytam bez żadnych podtekstów i złośliwości. Jestem poprostu ciekawa. Ani ja ani nikt z moich bliższychch i dalszych znajomych nie był pytany. Zastanawiam się skąd oni biorą swoje próby? Wychodzi mi, że w ostatnich trzech miesiącach powinno być pytanych ok 50 tys. osób. Czy ktoś wie jaki to jest procent osób uprawnionych do głosowania w naszym kraju? Bo zakładam że tylko takich pytają :). Odpowiedz Link Zgłoś
anonim_gall Zgadzam się. 22.09.05, 15:25 Zgadzam się zdecydowanie, tylko szkoda, że nie wiedzą o tym ludzie, często nie najgorzej wykształceni, którzy dają się tak manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Prognozy wymuszają wynik wyborów ... 22.09.05, 15:47 bardzo dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 14:54 Pan Janusz - nastąpił wzrost poparcia aż o 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
minotaurus glosujcie na tego sepleniacego goscia, 22.09.05, 15:15 bez programu, ukrywajacego swe prawdziwe intencje, ktory was spzreda pzrechodnim handlarzom. Szykujcie sobie pudla do mieszkaniana smietnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim_gall Nu jak tu tak! 22.09.05, 15:30 > bez programu, ukrywajacego swe prawdziwe intencje, ktory was spzreda > pzrechodnim handlarzom. Szykujcie sobie pudla do mieszkaniana smietnikach. No jak to nie ma - przeca mówi w telewizorni na tle gdańskich wież, że wszystko się poprawi ale nie od razu i nie na pewno, trzeba poczekać i nie od razu Krakó zbudowano. Co ty - w świetlaną przyszłośc nie wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 OD DZISIAJ JESTEM DEMORKATĄ.PL !!!! 22.09.05, 15:43 Myśłałem że najbliżej mi do PO, zrobiłem test na gazecie, wyszło PO: 13%, demokraci.pl 60%, przeczytałem ich program na demokraci.pl, ludzie, warto !!! Reszta przy nich to oszołomstwo gospodarczo - polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: OD DZISIAJ JESTEM DEMORKATĄ.PL !!!! 22.09.05, 15:49 Fajnie, ale to jakas lipa z tym testem, bo na stronie CEO wyszlo mi 36% PD, 33% PO, a tutaj zmienilem doslownie DWIE rzeczy (jedna odpowiedz i jeden z najwazniejszych tematow) i mi wyszlo 63% PD i -5% PO... Cos za duza ta zmiana... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: NIE OD DZISIAJ JESTEM KORWINISTĄ !!!! 22.09.05, 15:51 PPP: 5% SLD: 5% Demokraci.pl: -5% SdPL: -5% PSL: -5% PiS: -5% Samoobrona: -24% LPR: -43% Platforma Janusza Korwin-Mikke: -52% PO: -52% Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: OD DZISIAJ JESTEM DEMORKATĄ.PL !!!! 22.09.05, 15:56 te 3 priorytetowe sprawy mają (i powinny mieć) przyznaną dużą wagę - czyli twoje odpowiedzi na 3 pytania najwazniejsze dla ciebie określają zapewne w conajmniej połowie twój profil, pozostałe kilkanaście pytań to druga połowa (to zrozumiałe - jeśli np. homo jako zagadnienie ma dla ciebie priorytetowe znaczenie to twoja negatywna lub pozytywna wypowiedź w tej sprawie...rozumiesz? tak że to się zgadzałoby że po zmianie jednego priorytetu i jednej odpowiedzi jesteś gdzie jesteś - priorytety! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: OD DZISIAJ JESTEM DEMORKATĄ.PL !!!! 22.09.05, 16:05 > tak że to się zgadzałoby że po zmianie jednego priorytetu i jednej odpowiedzi > jesteś gdzie jesteś - priorytety! Chyba ze tak, to by pasowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: OD DZISIAJ JESTEM DEMORKATĄ.PL !!!! 22.09.05, 16:04 rush99 napisał: > Myśłałem że najbliżej mi do PO, zrobiłem test na gazecie, wyszło PO: 13%, > demokraci.pl 60%, przeczytałem ich program na demokraci.pl, ludzie, warto !!! > Reszta przy nich to oszołomstwo gospodarczo - polityczne. Wszędzie gdzie się da dokoła wypisujesz te swoje pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 16:03 Po debacie wynik zmieni się zasadniczo Kaczyński wygra wybory i będzie byczo! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 16:09 Wg mnie jest już jasne: do Sejmu wygra PiS, prezydentem zostanie wybrany Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: CBOS: Tusk 44 proc., Kaczyński - 26 proc. 22.09.05, 16:37 loppe napisał: > Wg mnie jest już jasne: do Sejmu wygra PiS, prezydentem zostanie wybrany Tusk. Układ odwrotny byłby lepszy dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon PBBOW podaje prognoze;Kaczynski;41,34, Tusk 38,78 22.09.05, 16:29 Prawdziwe Biuro Badania Opinii Wyborcow/PBBOW/jest mlodym alwe bardzo rzetelnym biurem! Nigdy nie sugeruje sie ani nachalnymi namaszceniami GW ani tez podretuszowanymi prognozami salonu rozowo-czerwonego!Takie wyniki przeiwidujemy w pierwszej turtak jak jest teatr jdnego aktora tak bywaja spolki jednego inwestotra/ chociaz formalnie jest ich wielu!!!!/.Panier romanie krzysztofie skoro golym okiem widac ,ze to pan rozdaje karty w grupie boryszew to niechze pan przymusi swojego <wspolakcjonariusza> aby wywiazal sie z umowy !/ja swoje wykonalem i zakonczylem we wrzesniu 2000!!!!, a do dzisiaj nie otrzymalem wynagrodzenia za moja prace!/. pozdro....Owocnego skupowania i umarzania akcji zycze... ze!Pozyjemy , zobaczymy > N a szczescie wszystko w rekach wyborcow a nie ...gazety wyborczej i jej kamratow! Odpowiedz Link Zgłoś
langston OBAWIAM SIE WZROSTU WPLYWU NIEMCOW 22.09.05, 16:45 Niemcy zawsze popieraja tych ktorzy realizujac ich interesy oslabiaja panstwo. Przyklady: -poparcie i uznanie Slowenii doprowadzilo do rozpadu i wojny w Jugoslawii -popracie dla Kurdow w Turcji ma na celu zdecydowane oslabienie Turcji -poparcie Tuska ma na celu wzmocnienie "separatystycznych" i "autonomicznych" ruchow Kaszubow i Slazakow czyli oslabienie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_gladzki WZROSTU WPLYWU ??? TO BĘDZIE POCZĄTEK ROZPADU RP ! 22.09.05, 17:30 proniemiecki kaszub zrobi wszystko aby oslabic panstwo polskie i doprowadzic do rozbicia dzielnicowego (regiony) a nastepnie rozbioru RP. Odpowiedz Link Zgłoś
masonizyd No to mamy w Polsce..... 22.09.05, 21:47 70% imbecyli - i tak mniej niż się spodziewałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś