otis_tarda 25.09.05, 20:44 Wiatr populizmu? Raczej własna nieudolność. Szkoda, mimo wszystko. Ale nie ma co zwalać na populistów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnesagnes Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:45 "zmiótł nas wiatr populizmu" Zmiotła Was arogancja! Cieszę się, że moje podatki nie będą dofinansowały PeDe. Piękny wynik - poniżej 3%. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: pierdnięcie Internetu 26.09.05, 16:14 Nie wiem jakie wiatry tu wieja, ale juz po raz trzeci GW drukuje ten sam artykul by zagubic watek czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin I dobrze. Byleby tylko nie przekroczyli progu 25.09.05, 20:46 3% i nie zgarneli mojej kasy min. za swoja zalosna kampanie. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekborewicz Re: I dobrze. Byleby tylko nie przekroczyli progu 25.09.05, 20:48 za to bedziemy finansować 3 niesamowitych Kaczorów ... dwoch bliźniaków i Donalda ... super po prostu super ... hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: I dobrze. Byleby tylko nie przekroczyli progu 25.09.05, 20:58 Cieszysz się, że nie dofinansujesz Mazowieckiego? To ciesz się bardziej: będziesz dofinansowywać Leppera, Pawlaka, Janika, Giertycha itp. Zadowolony teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: I dobrze. Byleby tylko nie przekroczyli progu 26.09.05, 01:52 100 x lepszy Lepper niż żyd Mazower, plujący swym jadem na bp. Kaczmarka Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Oni powinni poznać co to prawdziwa bieda. 25.09.05, 20:55 To by się im odechciało odmieniać słowo "populizm" przez wszystkie przypadki, gdy tylko ktoś protestował przeciw budowie oligarchicznego UBekistanu w sercu Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekborewicz Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:47 przegraliśmy ... panie Frasyniuk ... szkoda :-( Odpowiedz Link Zgłoś
rwielki Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:48 I tak jesteśmy z Wami, demokratami! Następnym razem będzie lepiej. Jestem za Mazowieckim, Geremkiem i Frasyniukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
slawekborewicz Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:50 wątpię tylko czy następnym razem pp. Mazowiecki i Geremek będą jeszcze czynnie brali w tym udział Odpowiedz Link Zgłoś
agnesagnes Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:51 rwielki napisał: > Jestem za > Mazowieckim, Geremkiem i Frasyniukiem! Oraz Hausnerem, Bochniarz i Belką - zapomniałeś o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
tingel-tangel Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:49 Widocznie - że zacytuję Bronisława Geremka sprzed paru lat - "społeczeństwo nie dorosło do demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
slawekborewicz Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:51 dokładnie 61 % z hakiem "nie dorosło" i to ewidentnie nie dorosło Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:54 i bardzo dobrze, pseudo elity. Intelektualisci od siedmiu bolesci, eksperci pieciogroszowi, naukowcy plagiatorzy itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:52 Gratuluję! Wielkie zwycięstwo demokracji! Precz z hipokrytami.pl, megalomanami.pl i arogantami.pl! Odpowiedz Link Zgłoś
umbra_palona Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:53 Szkoda... Liczyłam na nich... Jedyni normalni... Odpowiedz Link Zgłoś
castorp7 [...] 25.09.05, 20:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: HWD 25.09.05, 21:00 Odezwał się elektorat partii umiaru i rozsądku, partii dialogu itd. ;-) Słoma z butów. He, he, he! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
castorp7 [...] 25.09.05, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: umiar i rozsadek 25.09.05, 21:03 O, to, to, to! :-))) I dlatego macie 2,7 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
castorp7 my? 25.09.05, 21:05 DLaczego my? ja nie naleze do PD, ja jedynia ja popieram, to Ty chyba sobie zaprzeczasz, najpierw oskaraz o umiar, a kiedy mowie, ze nie mam umiaru, to mowisz, ze dlatego partia przegrala, ot co Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: my? 25.09.05, 21:10 No, Wy - PD i sympatycy. A "umiar i rozsądek" to taki lansowany przez PD wizerunek, nie mający odbicia w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
castorp7 nie zawsze 25.09.05, 21:16 Lansowany, to prawda, ale nie musze sie z nimi ze wszystkim zgadzac, a dzisiaj juz szczegolnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Wstyd! 25.09.05, 21:13 Ja skarbenku tez jestem w UK, tez jestem rozgoryczony, tez studiowalem w renomowanych miejscach, ale zycze PL jak najlepiej i bynajmniej nie mam jej gdzies. Jak ochloniesz to bedzie ci glupio (a jak nie to tym gorzej dla ciebie) Odpowiedz Link Zgłoś
castorp7 [...] 25.09.05, 21:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
precz.z.preczem Re: umiar i rozsadek 25.09.05, 21:16 Wolno ci popierać kogo chcesz a żałosny jesteś z tym epatowaniem "kembrydżami".Dupków po tej uczelni na świecie nie brakuje. Czujesz się jakiś lepszy, wybrany? To zgubiło właśnie UW po restylingu. Odpowiedz Link Zgłoś
castorp7 epatowanie 25.09.05, 21:24 Czuje sie lepszy nie dlatego, ze tam studiuje. Ale jak spoleczenstwo lubi sie draznic ze mna, to ja ze spoleczenstwem od co. Nie czuje sie lepszy, ale pisze o Cam. itd. bo sukces drazni. Bo jak powiedzial Frasyniuk, "w Polsce nie lubi sie ludzi, ktorzy osiagaja sukcesy ciezka praca" i wlasnie dlatego przegrali (oczywiscie Frasyniuk nie mowil o sukcesach politycznych) Odpowiedz Link Zgłoś
precz.z.preczem Re: epatowanie 26.09.05, 00:35 Ale jak spoleczenstwo lubi sie > draznic ze mna, to ja ze spoleczenstwem od co. Buuuaaahahaaaaaaaaaaa !!! Zrozum ludziku - ty nie jesteś partenerem dla społeczeństwa. Pogięło cie z tej megalomanii czy masz jakieś "projekcje" Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Biedny Michnik...najpierw Cimoch, a teraz to...:) 25.09.05, 20:52 Już sie nie moge doczekać tych posępnych analiz, porównań i smutnych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekborewicz Re: Biedny Michnik...najpierw Cimoch, a teraz to. 25.09.05, 20:54 ale byłyby jaja gdyby te bądź co bądź sondaże sie nie potwierdziły hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Biedny Michnik...najpierw Cimoch, a teraz to. 25.09.05, 20:55 Ale za to zobacz Michnik bedzie mial teraz materialu na 20 esejow. Moze nawet i ksiazke wyda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jajko69 Re: Biedny Michnik... tez tak sadze... 25.09.05, 22:04 No, biedny Michnik - najpierw walczyl o wolna Polske, siedzial za to w wiezieniu, a teraz patrzy na to, jak to durne spoleczenstwo wybiera facetow, ktorzy chca zachwiac trojpodzialem wladz i wprowadzic rzady autorytarne. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Biedny Michnik... tez tak sadze... 25.09.05, 22:21 Przepraszam, a moze jakies dowody na te dosc smiala teze o tym, ze ktos chce zachwiac trojpodzialem wladzy ? Pisze to nie bedac zwolennikiem ani PO ani PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
vig Re: Biedny Michnik... tez tak sadze... 25.09.05, 22:37 czytałeś kiedyś projekt konstytucji PiS? Tam masz wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
dc99 Re: Biedny Michnik... tez tak sadze... 25.09.05, 22:50 > Przepraszam, a moze jakies dowody na te dosc smiala teze o tym, ze ktos chce > zachwiac trojpodzialem wladzy ? Pisze to nie bedac zwolennikiem ani PO ani > PiS. Projekt konstytucji zglosony przez PIS, gdzie sa m.in. takie kwiatki: 1) Prezydent moze kiedy chce rozwiazac parlament (z wyjatkiem pierwszego roku po wyborach) 2) Prezydent moze wydawac dekrety z moca ustawy. Dekrety musza byc zatwierdzane przez Sejm, ale patrz 1) 3) W razie niemozliwosci zwolania Sejmu rzadzi prezydent dekretami, patrz 2) 4) Byli prezydenci zostaja automatycznie senatorami 5) Prezydent moze odmowic mianowania ministra 6) Senat ma prawo weta do ustaw (identyczne jak obecnie prezydent) 7) Warunkiem kandydowania do Senatu jest sprawowanie przez min. 5 lat waznej funkcji publicznej (czyli kandydowac moga glownie urzednicy aktualnej wladzy) 8) Wszyscy powyzej 34 lat podlegaja lustracji. W przypadku podejrzen o wspolprace z SB mozliwe jest ... zawieszenie prawa do wykonywania zawodu. Lustracja ta dotyczy m.in. ... dziennikarzy! Punkt 1,2 i 3 gwarantuja ze jak prezydent powie skakac to sejm pokornie sie spyta "jak wysoko". Nawiasem mowiac 2 i 3 sa przepisane z ... konstytucji Republiki Weimarskiej (tak, tak, tej samej dzieki ktorej absolutna wladze zdobyl wiadomo kto). Punkt 4 gwarantuje prezydenowi wieczny immunitet (a to z kolei jest z konstytucji Chile, punkt stworzony dla Pinocheta) Punkt 5 - premier spada do funkcji sekretarki prezydenta Punky 6 i 7 - pierwsza partia ktorej uda sie dwa razy pod rzad wygrac wybory uzyskuje duza szanse na uniemozliwienie rzadzenia jakikolwiek nastepcom (bedzie miala przewage w senacie i bedzie mogla wetowac co chce) Punkt 8 - kazdego dziennikarza ktory niedostatecznie wiernopoddanczo pisze o wladzy bedzie mozna szybko uciszyc - tzn. pojawia sie "uzasadnione podejrzenia" ze byl kapusiem itd. Zgodnie z tym projektem ktos wybrany na prezydenta staje sie panem i bogiem, a pierwsza partia ktorej uda sie utrzymac u wladzy przez 2-3 kadencje bedzie potem spokojnie rzadzic po wsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Dziekuje za tzw. wyjatki z programu PiS. Zeby byla 25.09.05, 23:12 jasnosc dyskusji nie glosowalem na nich. Projekt sam sobie poczytam z jakiegos zrodla - wierze tylko temu co sam przeczytam i znajde. Z calym szacunkiem oczywiscie, dla tych ktorzy cytowali fragmenty projektu konstytucji PiS. Co do lustracji dziennikarzy jestem akurat jak najbardziej za. Trzeba byc slepym i gluchym zeby nie zauwazyc, ze niektorzy dziennikarze robia i pisza to co sie im kaze. Robia tak bo albo sa na nich tzw. kwity, albo sa na niejawnych etatach. Do tego, zeby az nie wykonywali zawodu mi daleko. Jednak ludzie powinni wiedziec, ze na przyklad dziennikarz X byl kiedys agentem SB. Zmienia to przeciez diametralnie wiarygodnosc tego co dana osoba pisze - chociazby na temat lustracji (patrz cacus Maleszki). Pare pytan: 1. Dlaczego prezydent nie moglby odmowic mianowania ministra ? W koncu prezydent to nie kukielka do wreczania aktu mianowania. Moze zawsze miec lepsze dossier ministra, ktore wedlug niego wyklucza dana osobe na to stanowisko. 2. Senat i teraz ma prawo czegos w rodzaju weta - moze odrzucic ustawe sejmowa. Wiec o co ten krzyk ? 3. Dlaczego w przypadku zapasci parlamentu nie moglby rzadzic prezydent ? W koncu ktos musi rzadzic - lepsze to od anarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
schafchen Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:53 Głosowałam na PD, ale nie uważam, że był to głos stracony. Przykro mi tylko, że tak wielu ludzi myśli wynikami sondaży - znam sporo osób, które również niemal w 100% zgadzają się właśnie z postulatami Demokratów, mimo to ostatecznie decydowały się oddać głos na inną partię albo w ogóle zostawały w domach, bo po co się fatygować, skoro PD i tak do Sejmu nie wejdzie? No i nie weszła. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap super 25.09.05, 20:53 dobrze, ze chociaz oni poza parlamentem dzieki panie Frasyniuk Odpowiedz Link Zgłoś
nordwest11 Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:55 Zatopiła ich kompletna nieumiejętność zrozumienia potrzeb i oczekiwań Polaków, czego przejawem było wystawienie HB na preziową. Chamowatość Frasyniuka też swoje zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Konkurs na nowa nazwe 25.09.05, 20:58 No to trzeba kolejna nowa strukture dla tych wspanialych ludzi... Ze tez im sie to nie znudzi Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Nazwa dla kanapy ? To chyba lekka przesada ;) 25.09.05, 22:40 No to niech bedzie Kanapa.malpa.prl Odpowiedz Link Zgłoś
castorp7 Czy Ty wiesz co to Gruba Kreska 25.09.05, 21:00 Antysalon, czy Ty wiesz co to byla Gruba Kreska? To nie bylo o darowaniu win komunistom, Mazowiecki mowil, ze bierze odpowiedzialnosc tylko za dokonania wlasnego rzadu. DLatego odkresla przeszlosc GK, nie bylo tam nic o darowniu win itp. Sprawdz sam, w internecie i sprawozdaniach, i zapisach, a nie pokazuj zenujacy poziom znajomosci tematu, do lopaty Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk ZMIOTLA WAS GRUBA KRESKA I BRAK POKORY 25.09.05, 21:28 Zmiotla ich przede wszystkim falszywa wizja demokracji, ktora z uporem godnym lepszej sprawy praktykuja od samego poczatku, to jest od porazki Premiera Mazowieckiego w wyborach prezydenckich 15 lat temu. Samo przekonanie o wlasnej racji nie starcza by wygrac wybory. Trzeba jeszcze oprocz tego umiec przekonac do wlasnej racji wiekszosc. Tego zas z niewiadomych przyczyn nie chca, albo nie potrafia robic co nasuwa podejrzenie o ich skadinad uzasadnione aczkolwiek skrywane poczucie wyzszosci, ktoremu nie godzi sie przekonywac tych co sami potrafia ich racji zrozumiec. Nie ma wsrod nich NIKOGO kto umialby jak Schredeur "isc do boju" w walce o wyborcow, przekonywac, uczestniczyc w mitingach i byc jednoczesnie "rownym gosciem" jak potrafil to zrobic Bush. I na dodatek ta nieszczesna kandydatura pani Bochniarz, ktora jakby nie bylo, od lat jest zwiazana z procedurami prywatyzacyjnymi. PS. Gorycz wyborczych rezultatow nie moze usprawiedliwic tlumaczenia wladz Parti Demokratycznej zaczerpnietego bezposrednio z PZPR-owskich podrecznikow i czesto slyszanemu z PZPR-owskich mownic jakoby to spolecenstwo nie doroslo do komunistycznych idealow. Za wyniki Parti Demokratycznej w wyborach do Sejmu ponosza odpowiedzialnosc tylko i wylacznie wladze Parti Demokratycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
eda30 Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:58 demokraci he he he zmiotla was demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Przeciez to polityczne Zombi ! 25.09.05, 20:59 I kto by chcial glosowac na takie dno jakim sa owi " demokraci" ? Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 20:59 Zniszczyła Was własna głupota i niezrozumienie przychylnego Wam elektoratu. Szkoda mimo wszystko. Może jest to jakaś nauczka na przyszłość?! Jeśli będzie jakas przyszłosć... Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 21:01 to wyborcy sa do d.. psl weszlo, sld 10%, no i frekwencja 38.. w kraju z taka swiadomoscia wyborcow nie wejscie to honor.. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Nie populizm, ale schematyzm i brak rozwagi 25.09.05, 21:00 Cytat: "Gazecie" też nie udało się uzyskać odpowiedzi na pytanie, dlaczego niespełna półtora roku temu udało się im wejść do Parlamentu Europejskiego, a teraz znaleźli się poniżej progu. Wystarczy przyczytać moje komentarze na temat PD z wiosny i lata. Do tego na pewno można dołożyć brak pieniędzy na efektywną reklamę medialną. Jednak przede wszystkim to zepsucie inicjatywy, która rozpoczęła się od odezwy intelektualistów krakowskich i oddanie jej do realizacji Hausnerowi i Frasyniukowi. Odpowiedz Link Zgłoś
derma30 Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 21:00 panie premierze mazowiecki. znow moze pan powtorzyc ze "spoleczenstwo nie dojrzalo". hausner nie pomogl. a moze kiszczak..? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud @ zmiótł ich wiatr historii @ 25.09.05, 21:01 Szkoda, że SLD dostało się do sejmu ale ostateczny upadek politycznych trupów UD-UW-PD został przypieczętowany!!! a teraz wchodzcie na boskiego bloga religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin [...] 25.09.05, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leniu63 [...] 25.09.05, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi :) 25.09.05, 21:04 Nie można bezkarnie olewac własnych wyborców! "Tym panom juz dziekujemy!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi zawiniło oderwanie od rzeczywistości! 25.09.05, 21:10 "Jeden z polityków Partii Demokratycznej powiedział tylko: - Cóż , wiatr populizmu wieje przez Polskę, a my się w nim nie mieścimy." co za bzdura. ale jeśli są zbyt głupi by domyslac się czemu przegrali to może lepiej że juz nigdy nie wejdą do sejmu! Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Demokraci.pl: zmiótł nas wiatr populizmu 25.09.05, 21:07 He he he:)) Cyt.: "Kandydatka Demokratów na prezydenta Henryka Bochniarz powiedziała, że partia wystartowała tak późno, że zabrakło czasu, by utrwalić w świadomości ludzi, że jest to nowa struktura, w której są tak fantastyczni ludzie, jak: premier Tadeusz Mazowiecki, Władysław Frasyniuk czy Jerzy Hausner..." Pani Bochniarz - ludzie znają tych ludzi od lat bo oni zmieniają nazwy szyldów partii politycznych do której należą ale to ciągle... Unia Wolności etc. - to towarzystwo wzajemnej adoracji czyli "partia zjadaczy wszystkich rozumów" vel "samozwańcze autorytety". Odpowiedz Link Zgłoś