Dodaj do ulubionych

Kaczyński przegrał POPiS, przegrał PiSPO

26.09.05, 10:55
Jeśli potwierdzą się wyniki, że Platforma z PiSem mają tylko 270 mandatów,
ministrem zdrowia będzie Piecha, a rolnictwa Mojzesowicz to to jest klęska po
prostu- klęska; trzeba będzie błagać Giertycha, żeby chciał zmienić
konstytucję... klęska
Wydaje się, że PiS tym swoim atakiem na Platformę podtopił cały układ-
podejrzewam, że i tak by te wybory wygrał i bez tego ataku, a PiSPO miałby
większość konstytucyjną.

... Mojzesowicz i Rokita w jednym rządzie- nie no ludzie- trzymajcie mnie

klęska

PS- cała nadzieja w tym, że jak wynik nie jest taki oszałamiający to, że im
tam wszystkim chociaż nie odbije tak jak sld 4 lata temu
Obserwuj wątek
    • homosovieticus chłopaki nie płaczą i nie ryczą.Nie rycz więc i TY 26.09.05, 10:59
      Nic się nie stało w Polsce. Rejwach podnoszą Kwasniewski, Michnik. I róznej
      masci łobuzy polityczne. Urban I Stasiński rozdzieraja szaty bo są zakłamanymi
      ćwierćinteligentami, którzy nie mogą się pogodzić ,że ich wybitnie reklamową
      kampanię wyborczą PO, pobił jeden, dobrze wygladajacy, Redemptorysta.
      • homosovieticus zatkało ? 26.09.05, 11:36
        • strajker Re: zatkało ? 26.09.05, 11:49
          Nic nie zatkało- ja po prostu uważam, uważałem od dawna- podobnie jak
          Sataniszkis na przykład- że Rokita powinien być premierem, Kaczyński
          prezydentem, Platforma- mieć większy wpływ na gospodarkę i politykę
          zagraniczną, a PiS być bardziej... wpływowy (przez urząd prezydenta) i
          rozpie..ć ten cały czerwono-różowy układ. Będzie odwrotnie...
          po prostu wygląda na to, że każdy będzie grał rolę która była przewidziana dla
          kolegi koalicyjnego. No... nie wiem, ale ja tam bym wolał żeby wybory
          nieznacznie wygrała Platforma, Rokita był premierem, Kaczyński wicepremierem,
          drugi prezydentem, a Tusk, który np nieznacznie przegrał wybory prezydenckie-
          marszałkiem sejmu. Jeśli tak nie będzie to obawiam się powtórki z awsu;
          ... do tego jeszcze ten brak większości konstytucyjnej... no kiepsko jest jak
          na mój gust, kiepsko :-P
          • homosovieticus Jeśli tego sie obawiasz to znaczy to,że obie 26.09.05, 11:56
            partię składaja się z zakłamanych gó..arzy a nie z powaznych polityków!
            Jesli to wyjdzie na jaw to niech jak naszybciej wychodzi!
            • strajker Re: Jeśli tego sie obawiasz to znaczy to,że obie 26.09.05, 12:01
              patrzę realistycznie po prostu
              • homosovieticus Ja też tak patrzę ale widzę co innego ! 26.09.05, 12:06
                Przyśpieszać nalezy w Polsce procesy rechabilitacji i wychowywania ludzi po
                lewicowej chorobie!
                • strajker Re: Ja też tak patrzę ale widzę co innego ! 26.09.05, 12:42
                  To nie lewica jest złem samym w sobie: Bugaj nie jest zły na przykład.
                  Dramat polega na tym, że część ludzi myśli, że lewica to sld!
                  Kluczem do poprawy sytuacji w Polsce- w dłuższej perspektywie- jest zastąpienie
                  komunistów, ktorzy nazywają siebie lewicą- prawdziwą lewicą; dlatego w
                  akcentowaniu przez PiS elementów socjalnych upatrywałem pewną szansę na to, że
                  Platforma będzie rządzić sama jako prawica, PiS stanie się nową uczciwą lewicą,
                  a sld nie wejdzie do sejmu. Samoobrona odgrywałaby wtedy tylko rolę oszołoma.
                  Jeśli próba ukształtowania nowego systemu partyjnego się nie powiodła, i PO i
                  PiS to dla ludzi prawica, sld i Lepper mają 20% to komuniści chyba niestety za
                  jakiś czas wrócą do władzy.

PS- największą klęskę to poniósł Giertych; jest w najtrudniejszej sytuacji.
                  Przegrał z PiSem sromotnie. Nie będzie mógł być tą prospołeczną opozycją bo sld
                  i Lepper zawsze go przelicytują. Myślę, że pozycja Giertycha bardzo w LPR
                  osłabła, a ta partia może nie wejść do następnego sejmu.
                  ... no chyba, że PiS się strasznie zużyje i się Giertych z Rydzykiem przeprosi-
                  zwłaszcza, że przecież nie ma już Macierewicza!
                  • homosovieticus Bugaja do prawicy również mozna zaliczyć! 26.09.05, 13:17
                    Lewica to ZABOBON ludzi zawistnych i mniej obrotnych w intetresach. Dlaczego
                    lewicy nie ma w Stanach i takich tesknot też nie ma?
    • humbak Re: Kaczyński przegrał POPiS, przegrał PiSPO 26.09.05, 11:39
      Nie ma gwarancji, że koalicja straciła na skutek kampanii PiSu. Niewykluczone
      że to zasługa niedowartościowania LPR i SO. Chociaż mogli się ograniczyć w
      sumie do krytyki programowej. I tak by nieco na tym zyskali.
    • indris Chwała Bogu... 26.09.05, 11:53
      ...że POPiS (czy PiSPO) nie mają większości konstytucyjnej ! Konstytucja ma
      swoje wady, ale wcale bym nie chciał, żeby zacżęła przy niej manipulować
      ideologiczna prawica, nawet prospołeczna jak PiS.
      • strajker Re: Chwała Bogu... 26.09.05, 12:03
        indris napisał:

> ...że POPiS (czy PiSPO) nie mają większości konstytucyjnej ! Konstytucja ma
        > swoje wady, ale wcale bym nie chciał, żeby zacżęła przy niej manipulować
        > ideologiczna prawica, nawet prospołeczna jak PiS.

Chwała Bogu, że KRRiT nie zastanie rozwiązana i Waniek ustanowi znowu swoje
        rządy w telwizji- tak?
        daj spokój

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka