aron2004 26.09.05, 11:38 wczoraj w CNN było podsumowanie polskich wyborów ciekawe były nazwy partii : League of Polish families, Citizen Platform, Law and justice party, Self-Defence. Natomiast o SLD powiedziano per "communists". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena_ziemkiewicz Re: dla CNN SLD to komuniści 26.09.05, 11:40 Te nazwy po angielsku brzmią jeszcze bardziej kretyńsko niż po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: dla CNN SLD to komuniści 26.09.05, 11:42 Gdzieś widziałem określenie Democratic Left Alliance... to już lepiej communists:) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: dla CNN SLD to komuniści 26.09.05, 11:44 A co w tym dziwnego? A Prezio w CNN to "były komunista". Tam nazywają sprawy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nie świadczy to najlepiej o CNN 26.09.05, 11:44 We francuskiej TV5 nazwano SLD postkomunistami. NB wiadomości o polskich wyborach podane zostało na bardzo dalekim miejscu i krótko, po znacznie bardziej obszernych doniesieniach o skutkach huraganów w USA. Sciślej mówiąć TV5 jest stacja nie tyle francuską, co frankofońską, nadaje dla Francji, Szwajcarii Kanady i Afryki frankofońskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Nie świadczy to najlepiej o CNN 26.09.05, 11:45 Nie da się ukryć że skutki tych huraganów są istotniejsze niż nasze wybory. Choćby biorąc pod uwagę zasięg:) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: dla CNN SLD to komuniści 26.09.05, 11:48 aron2004 napisał: > wczoraj w CNN było podsumowanie polskich wyborów > > ciekawe były nazwy partii : League of Polish families, Citizen Platform, Law > and justice party, Self-Defence. Natomiast o SLD powiedziano per "communists". > Post communists, Tabako! websearch.edition.cnn.com/search/search? Coll=cnn_xml&QuerySubmit=true&query=sld+polish&Page=1&source=edition&invocationT ype=search%2Ftop&sites=web&QueryText=sld+polish Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: dla CNN SLD to komuniści 26.09.05, 12:01 może źle usłyszałem, ale słyszałem wyraźnie słowo "communists" ciekawe bo w Polsce SLD nazywa komunistami już naprawdę tylko skrajna prawica. A Zachód wie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Aron ! no bo nie da sie ukryc ze to sa komunisci 26.09.05, 12:08 pzpr-sdpr-sld Odpowiedz Link Zgłoś