Dodaj do ulubionych

Czarny PR to nie my

28.09.05, 07:38
Co do Jacka K. to jest to wyjątkowo podła istota. Facet był chyba we
wszystkich partiach które zasłużyły się negatywnie w historii
Rzeczpospolitej. Do tego jego psotać kojarzy mi się zawsze z głupotą,
awanturnictwem i nielojalnością. Wstyd ze tego typu jednostki znajsują się w
PiS'ie.
Obserwuj wątek
    • jola994 Czarny PR to nie my 28.09.05, 07:46
      Jacek Kurski: Po pierwsze, od akceptowania ludzi w PiS jest Jarosław Kaczyński
      I to jest cały Kurski,dziad swoje a baba swoje .Zero poczucia
      przyzwoitośći ,jest z serii tych ludzi którym jak splunąć w twarz to powie że
      deszcz pada ,więc szkoda z nim rozmawiać ,a teraz za to że dostał sie do
      Sejmu dzięki Kaczyńskim to będzie ich najwierniejszym pieskiem .Kurski,służyć!
      • nielubiegazety2 Sprawa kasjera z UW to też czarny PR i wściekły 28.09.05, 09:23
        atak na Tuska?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29655960
        • nielubiegazety2 Post wyżej to pytanie do Honkersa. 28.09.05, 09:26

• cimokio merytoryczny argument = Tusk zabiera jedzenie 28.09.05, 11:05
            z lodówki
            tragedia.
            • nielubiegazety2 Masz w rodzinie emeryta z 720 zł na rękę. 28.09.05, 11:22
              Ja mam. Wydaje na czynsz i tego typu opłaty, żywność i leki (nie na wszystkie
              niezbędne go stać).
              Ogląda każdą złotówkę.
              Ja płacę za telefon część leków i lekarzy.
              To jest tragedia!
              • tatonka ja mam- plus swiadomosc 28.09.05, 12:20
                ze jak ja sie wyloze ( a z moich podatkow idzie emerytura mojej samotnej mamy-
                wdowy) to wtedy dopiero bedzie kleska...
                • nielubiegazety2 Znam też takich którzy nie mają tatonki i wrednego 28.09.05, 12:58
                  nielubiegazety.
                  Ci już mają luksusowo. Będą mieli jeszcze lepiej bo stanieją lodówki.
                  • polska_dla_polakow Dla PO, Kurski niebezpieczny bo skuteczny 28.09.05, 14:51
                    W zwiazku z filmem NOCNA ZMIANA, ktory poksazal UBecka sitwe: Walese,
                    Kwasniewskiego i TUSKA w glownych rolach przy obalaniu rzadu J. Olszewskiego za
                    to ze ten odwazyl sie opublikowac LISTE UBEKOW w Sejmie.

Ten uklad trwa do dzis i Walesa popiera Tuska aby nie otworzyc jego
                    teczki "Bolka", a Kwasniewski, aby nie zabrali mu ciezko ukradzionych
                    miliardow.
                    • tatonka NIE. Powtarzam to co mowia ludzie 28.09.05, 15:19
                      ktorzy go znaja. Ale robcie co chcecie.
                      To tylko utwierdza mnie w moich watpliwosciach wobec Kaczynskiego- a to oznacza
                      3 glosy na rywala....
                      No coz...
                      Milego dnia. Ja wracam do pracy.
                    • zdrowy_dystans Nie mow hop - zanim nie skoczysz ! 28.09.05, 16:40
                      Nie mow hop - zanim nie skoczysz !

Dowcipy sie skonczyly - teraz zaczynaja sie schody !
                      • aturek2005 Mowiac o hop... ktorego zajaczka gonimy? ;-) 28.09.05, 16:42
                        zdrowy_dystans napisała:

> Nie mow hop - zanim nie skoczysz !
                        >
                        > Dowcipy sie skonczyly - teraz zaczynaja sie schody !
                  • zbud-2 Re: Znam też takich którzy nie mają tatonki i wre 29.09.05, 12:41
                    I nie pisz w Gazecie-popisz w sraczu palcem na ścianie.Pasujesz
                    tam!!!!!!
              • jasiuf Polacy lubią seriale :) 28.09.05, 13:33
                nielubiegazety2 napisał:

> Ja mam. Wydaje na czynsz i tego typu opłaty, żywność i leki (nie na wszystkie
                > niezbędne go stać).
                > Ogląda każdą złotówkę.
                > Ja płacę za telefon część leków i lekarzy.
                > To jest tragedia!

I właśnie obstalowałeś sobie tą tragedie w odcinkach na następne 4 lata.
                Możesz być pewny, ze póki socjaliści u władzy puty twój emeryt ma zapewnione
                ciągłe doskonalenie umiejetności matematycznych na coraz mniejszych liczbach :)
                • nielubiegazety2 Pacjent musi przeżyć operację. Tyle na ten temat 28.09.05, 13:36
                  • jasiuf Opieka paliatywna to nie operacja :) 28.09.05, 13:44
                    Każdemu szklanka wody aż do sprawiedliwej śmierci.

Operacja u socjalistów nie wchodzi w rachubę - przecież to niesprawiedliwe -
                    jednym mogłoby się poprawić, a drugim pogorszyć.

A wtedy należałoby w imie powszechnej sprawiedliwości i równości wszystkich
                    podtruć tak aby doszlusowali do tych najsłabszych ;)
                    • nielubiegazety2 Ty ch..mie. Emeryci wg ciebie powinni dostać szkla 28.09.05, 16:13
                      nkę wody do śmierci.

Więcej nie odpowiadam jasiufowi.

Zapomniałem o przestrodze:
                      Nigdy nie dyskutuj z kretynem.
                      Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
                      a potem pokona doświadczeniem.

Spieprzaj dziadu.
                      • aturek2005 Emeryci tez glosuja. Dlatego PO dostalo w d..e 28.09.05, 16:24
                        nielubiegazety2 napisał:

> nkę wody do śmierci.
                        >
                        > Więcej nie odpowiadam jasiufowi.
                        >
                        > Zapomniałem o przestrodze:
                        > Nigdy nie dyskutuj z kretynem.
                        > Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
                        > a potem pokona doświadczeniem.
                        >
                        > Spieprzaj dziadu.
                        >
                      • jasiuf Ot matoł ciężki 28.09.05, 16:34
                        nielubiegazety2 napisał:

> nkę wody do śmierci.
                        >
                        > Więcej nie odpowiadam jasiufowi.

Bo za głupi jesteś.
                        Żeby dyskutować trzeba najpierw rozumieć co się czyta.

Jak już masz taką skleroze, że nie pamiętasz co sam napisałeś to sobie poczytaj.

> Zapomniałem o przestrodze:
                        > Nigdy nie dyskutuj z kretynem.
                        > Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
                        > a potem pokona doświadczeniem.
                        >
                        > Spieprzaj dziadu.

No teraz to się wzniosłeś na wyżyny swojego intelektu :)
                        • aturek2005 Nie mow tak jasiufowi. Moze on tylko wspiera ciez 28.09.05, 16:37
                          jasiuf napisała:

> No teraz to się wzniosłeś na wyżyny swojego intelektu :)
                          ki przemysl. Fakt, ze opancerzyl sobie mozg jeszcze o niczym nie swiadczy.
                  • ppppp7 Re: Pacjent musi przeżyć operację. Tyle na ten te 28.09.05, 14:42
                    nielubiegazety2, trochę konsekwencji. Emeryt w rodzinie z mikro emeryturą (720,
                    ho, ho, ja mam w rodzinie emeryta za 600), a ty gardłujesz za PIS, który
                    przyznaje np. górnikom ekstra emerytury w młodym wieku, a w konsekwencji
                    niesamowite obciążenie budżetu ubezpieczeń społecznych. Myślisz, że od tego
                    emerytura twojej mamy/ojca wzrośnie?
                    • nielubiegazety2 Jak się polepszy emerytom z 600 zł?Zróbmy górnikom 28.09.05, 16:17
                      to co zrobiła Thatcher i nie bedzie kłopotu. W Polsce z uwagi na brak dobrze
                      zorganizowanego lewactwa osłony socjalne Małgośki wyludnią kopalnie. Nie
                      nabijam się z Małgośki tylko mówię poważnie - tak się to robi w konserwatywnym
                      liberalizmie.
                      • aturek2005 Nie w tym kraju ;-) Do tego trzeba miec jaja. 28.09.05, 16:20
                        nielubiegazety2 napisał:

> to co zrobiła Thatcher i nie bedzie kłopotu. W Polsce z uwagi na brak dobrze
                        > zorganizowanego lewactwa osłony socjalne Małgośki wyludnią kopalnie. Nie
                        > nabijam się z Małgośki tylko mówię poważnie - tak się to robi w
                        konserwatywnym
                        > liberalizmie.
                        >
                        >
        • fritz.fritz Kurski ma racje: Tusk nie istnieje od wczoraj. Dla 28.09.05, 13:14
          wyborcy jest wrecz najwazniejsze zorientowanie sie jak kandydat rozstrzygal w
          przeszlosci.

Tusk nie robi naprawde dobrej figury.

Jako szef partii z cala pewnoscia odpowiada za afery przez nia popelnione bo
          nie byly afery ludzi na peryferiach, tylko caly system kradziezy dobra
          narodowego. Wszystko ta zaczela sie wlasnie wtedy, za Bieleckiego, ktory byl
          prezydentem.

Nalezy oczywiscie to samo zrobic z Lechem Kaczynskim.

Tylko ze to bedzie problem dla PO: Kaczynski okaze sie niezwykle solidnym
          kandydatem, ktory nie tolerowal przestepstwa w swoim otoczeniu, natomiast Tusk
          no i owszem.

Wybor jest tylko jeden: Lech Kaczynski prezydentem.

Tusk prezydentem: Polacy obudza sie z reka w ... niemieckim nocniku.

FOZZ i odpowiedzialnosc Kaczorow zostala juz wyjasniona: Kaczory nie maja nic z
          tym wspolnego.
          • boba222 Re: Kurski ma racje: Tusk nie istnieje od wczoraj 28.09.05, 14:16
            fritz.fritz napisał:

> wyborcy jest wrecz najwazniejsze zorientowanie sie jak kandydat rozstrzygal w
            > przeszlosci.
            > [...]
            > Nalezy oczywiscie to samo zrobic z Lechem Kaczynskim.
            > Tylko ze to bedzie problem dla PO: Kaczynski okaze sie niezwykle solidnym
            > kandydatem, [...]

Tak jest!
            Dla przeciętnego wyborcy liczy się jednak własna kieszeń, i ile pieniędzy będzie
            miał na życie. Wystarczy tylko nagłośnić, jak Kaczyńscy głosowali w sprawach
            gospodarczych, ze szczególnym podkreśleniem ustawy o emeryturach górniczych.
            Wtedy okaże się, dlaczego państwo będzie musiało zabierać wszystkim obywatelom
            więcej (tu można pokazać znikające produkty z lodówki), aby dać wyższe emerytury
            górnikom, którzy i tak biedy nie klepią. A z pewnością nie muszą życ za 800 zł
            miesięcznie i martwić się, że ich dzieci chodzą niedożywione do szkoły.
            Tacy właśnie są Kaczyńscy.
            Dajcie tu drugiego Kurskiego. Byłby z tego przepyszny dokument.
            • fritz.fritz Re: Kurski ma racje: Tusk nie istnieje od wczoraj 28.09.05, 14:41
              Tak jest!
              > Dla przeciętnego wyborcy liczy się jednak własna kieszeń, i ile pieniędzy
              będzi
              > e
              > miał na życie. Wystarczy tylko nagłośnić, jak Kaczyńscy głosowali w sprawach
              > gospodarczych,

To jest inny problem. Ale wlasnie na rozwiazanich gospodarczych bedzie sie
              koalicja mierzyc.

> ze szczególnym podkreśleniem ustawy o emeryturach górniczych.

PiS zblaznil sie wedlug mnie.

> Wtedy okaże się, dlaczego państwo będzie musiało zabierać wszystkim obywatelom
              > więcej (tu można pokazać znikające produkty z lodówki), aby dać wyższe
              emerytury > górnikom, którzy i tak biedy nie klepią.

Tylko ze te 93 mld zlotych sa rozlozone na 25 lat.

Duzo wiekszym problem jest 180 mld extra dlugow, ktore SLD dolozyla w ciagu
              ostatnich 4 lat i za ktore praktycznie nic nie zrobiono. Zostaly po prostu
              zmarnowane.

Za tylko 1/3 tej sumy mozna wybudowac 3000 km autostrad i zmodernizowac caly
              tabor kolejowy. To jest porazajace marnowtrastwo. Zadluzylo kazdego pracujacego
              Polaka na sume okolo 14'000 zlotych nie liczac odsetek.

>A z pewnością nie muszą życ za 800 zł
              > miesięcznie i martwić się, że ich dzieci chodzą niedożywione do szkoły.

Jedyny pozytek z tych dodatkowych rent, to to, ze jednak normalni ludzie i ich
              dzieci beda dobrze zyli. Moze za dobrze w stosunku do reszty spoleczenstwa. Ale
              to jest lepsze niz marnowanie tych pieniedzy na do niemozliwosci przez SLD
              rozbudowana administracje.

> Tacy właśnie są Kaczyńscy.
              > Dajcie tu drugiego Kurskiego. Byłby z tego przepyszny dokument.

No wlasnie zobaczymy jacy sie Kaczynscy. Jedno jest pewno: bezkarne okradanie
              spoleczenstwa skonczy, marnowanie olbrzymich sum pieniedzy poprzez mafijne
              stosunki administracji wlasnie mafia skoncza sie.

To moze naprawde przyniesc olbrzymie oszczednosci.

• boba222 Re: Kurski ma racje: Tusk nie istnieje od wczoraj 28.09.05, 14:49
                Oczywiście, że są dużo ważniejsze problemy gospodarcze do rozwiązania, niż te 93
                mrd na emerytury górnicze.
                I słusznie piszesz tu o wzrastającym w szybkim tempie zadłużeniu Polski.
                Tylko że partia, która aspiruje do roli naprawiacza finansów publicznych nie
                może jednocześnie głosować za zwiększeniem emerytur dla jednej grupu zawodowej.
                A poza tym, w tej dyskusji nie rozmawiamy o naprawianiu gospodarki, tylko o
                czarnym PR.
                Chciałem na przykładzie emerytur górniczych tylko pokazać, że i na PiS by się
                coś łatwo znalazło przy odrobinie złej woli. PO jednak tego nie zrobiła w imię
                uczciwości i lojalności. Zostaje pytanie, czy słusznie. Bo jak się okazuje, PiS
                takich skrupułów nie miał i przyszłego koalicjanta "obsmarował" pustą lodówką.
                Czy to jest w porządku?
          • pe1 Re: Kurski ma racje: Tusk nie istnieje od wczoraj 29.09.05, 10:49
            > wyborcy jest wrecz najwazniejsze zorientowanie sie jak kandydat rozstrzygal w
            > przeszlosci.
            >
            > Tusk nie robi naprawde dobrej figury.

to raczej Kaczyński nie ma

> Jako szef partii z cala pewnoscia odpowiada za afery przez nia popelnione bo
            > nie byly afery ludzi na peryferiach, tylko caly system kradziezy dobra
            > narodowego. Wszystko ta zaczela sie wlasnie wtedy, za Bieleckiego, ktory byl
            > prezydentem.

Kaczyński (Lech) też jest odpowiedzialny za machloje w swoim otoczeniu i
            nepotyzm w Warszawie.
        • praptak Miarka się przebrała! 29.09.05, 11:36
          Czas wyciągnąć Kaczyńskim współpracę z komunistyczną kinematografią!
    • aditer Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 08:05
      Ale cyniczny padalec...
      • petrokles Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 08:12
        Przecież to polityka, a nie imieniny u cioci! A wy jak naiwne dzieci...
        • behemot68 PIS w całej okazałosci 28.09.05, 08:22
          Dobrze wiedzą kogo zamknąć i za co, szkoda tylko, ze pomysłu nie ma co zrobic z tymi którzy zostaną na wolności
          • ascasc Prawdziwe oblicze PiSu. A moglo byc tak pieknie :| 28.09.05, 11:10
            • watsoff Re: Prawdziwe oblicze PiSu. A moglo byc tak piekn 11.10.05, 16:05
              Nie ma dwóch zdań. Koleś Kurski cierpi na chorobę powiekszonego ego.
              Odkrył ze niema granic których nie można przekroczyć. Dla niego nie ma granic.

Niestety PiS wygra i te wybory, z prostej przyczyny. Do kampanii w stylu Tuska
              jeszcze wiekszość społeczeństwa nie dorosła. Wiekszość Polaków jest podobna do
              Kaczyńskiego. Sfrustrowani kretacze szukający wokół siebie wrogów.

Kamapania Tuska jest skierowana do ludzi "kórzy jeszcze się umieją uśmiechać",
              którzy cenią sobie wolność swoją i innych, którzy nie narzucją innym jak żyć.
              Niestety to miejszość.

Polacy nie potrafią ze soba rozmawiać i współpracować. Rolnictwo nasze jest
              tego doskonalym przykladem. A wystarczy ze znajacy się od dziecka gospodarze
              połączą swoje siły, założą spólke czy spółdzielnie - razem mają wieksze
              możliwości. Ale po co.. znacie te klimaty - nie?

Mam to szczeście ze w mojej pracy sa ludzie ktorzy potrafią zyć i pracować z
              uśmiechem. Dlatego moja firma ma sie dobrze, a nawet coraz lepiej. Synergia
              daje efekty. I smialo moge powiedziec ze stalo sie tak dlatego ze szefem został
              człowiek który potrafi łaczyć i pomagac osiagac kompromisy.

Dlatego glosowałem na Tuska bo widze w nim podobne możliwości. Dzieki takiemu
              zarzadzaniu jest w stanie osiagnac sukces dla nas. Moglo by być milo i
              spokojnie. Ale jeszcze do tego nie dorosliśmy, wiec beda kolejne durne komisje
              i masówki. Kolejna Komuna która zawsze ma rację.

Takich się ludzi boję, takich Kurskich co zawsze uważają ze mają rację.

Kuski - skuteczność bez wątpliwości.
        • sawa.com Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 08:33
          Jakie to dziwne. Film z całującym, jak papież ziemię, Siwcem i "wesolutkim"
          Kwaśniewskim lub kadry z Charkowa, nie zaszkodziły Kwaśniewskiemu w poprzednich
          wyborach i to wygrać w pierwszej turze.
          A tu mamy "taki placek"!
          Oczywiście najsmutniejsze jest to, że Kurski nie zdaje sobie sprawy, że szkodzi
          zwykłym ludziom. Popsuł koalicję. Niszcząc zwycięstwo PO, zniszczył też wynik
          PiS. Jestem przekonana, że PiS z lepszym wynikiem mógł wygrać bez
          dyskredytowania PO.
          Czy ten facet nie rozumie, ze wobec przyszłego koalicjanta należało robić
          kampanię pozytywną? Jest aż tak zacietrzewionym matołem?

Jest bardzo wątpliwe, żeby te konie z których jeden został tak pogryziony i
          skopany, teraz pociągnęły nas do normalnego i dostatniego państwa.

Jeśli ludzie PiSu nie wezmą sobie na wstrzymanie, rokuję, że niedługo znów
          pójdziemy do wyborów. I znów, jak w 1993, wygra formacja postkomunistyczna.
          • paczula64 Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 09:37
            Niestety, Kurski ma umiejętności. Ciekwe czy był szkoleniu z NLP i manipulacji
            w USA na jakich bywaja "spacjaliści" od PR w polityce. Jest z tych co to
            uwazają, że liczy się cel i to że nie złamał prawa, ale tylko pisanego. Szmatą
            jest przez aklamację.

Widze tu myślenie dniem jutrzejszym ale juz nie dalej. Mam wrazenie, że taki
            inteligentny facet jak Olejniczak już się ciszy. Ciekawa rzecz: socjaliści się
            ustawiaja i podobno kradną jednak "nasi solidarnościowi" włażą z butami
            (gumowcami...?) i obrzucaja się gównem. Efekt? Ludzie mało wiedzą o nadużyciach
            bo te są z natury skrzętnie skrywane. Ale wszyscy widzą jak sie niektórzy
            publicznie obrzucają się łajnem. Na kogo będą ludzie głosować następnym razem.
            Jestem przekonany, że bez specjalnych wydatków na kampanię wygra Olejniczak.

Kiedyś słyszałem, że biznes głosował na SDRP a nie na Solidarnościowych bo Ci
            pierwsi podobno biorą dwa razy mniejsze łapówki. Nic dodać nic ująć... a mam
            podstawy by w to wierzyc. Ciekawe jak będzie teraz.
          • majkel33 Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 11:11
            Kurski to szuja! Jak można tak radykalnie zmienić poglądy, żeby być i w
            Samoobronie i w PiSie??? Dziwię się braciom Kaczyńskim, że go przyjeli. Także
            zgadzam się z przedmówcami - Platforma nie atakowała PiSu wogole, gdyż dla niej
            ważniejsze było, żeby koalicja była mocna, natomiast dla PiSu najważniejsze
            było przegonić Platformę nawet kosztem koalicji. Taki super pomysł na kampanie
            jak ma Kurski to każdy głupi może wymyśleć. Oczerniać, oczerniać, oczerniać.
            Tylko dlaczego ludzie tego nie zauważyli??? Mam nadzieje, że go szybko
            odsuną!!! Już chyba mało która partia będzie go chciała!
    • nielubiegazety2 Jak prowadzić kampanię prezydencką omijając 28.09.05, 08:19
      przeszłość polityczną i minione poglądy Donalda "pomyliłem się" Tuska?

Może któryś z platfusów mi odpowie.
      • holyboy_666 Re: nie widzisz braku klasy? 28.09.05, 10:41
        kurski wypomina tuskowi i po rodowód kongresu i uw. czy po powinno wypominac
        kaczynskim pc? przypominij sobie ilu z tej wspanialej odnowicielskiej partii
        siedzi w wiezieniach, a ilu ma zarzuty prokuratorskie. a przeciez to tez jest
        droga kaczynskich.

po nie wyciagala tego jako argument, bo jej liderzy mają klasę.
        kurski to świnia, która klasy nie ma.
        • nielubiegazety2 Nie licytuj się biedaku. Policz i zabieraj głos. 28.09.05, 11:29
          Każde wspomnienie o Tusku jego poglądach i kumplach sprzed kilku lat to czarny
          PR.

Jak się nie ma w miarę czystej kartoteki, to wszystko jest brudną kampanią.
          Zatrudnijcie sobie Nałęcza. On jest niezły w te klocki :))))))))))))
    • yanuss Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 08:20
      Dziwne, ale ludzie przyjeli zwyciestwo PiS-u naturalnie, z nadzieja. Gorzej z
      dziennikarzynami, ci nie umieja odnalezc sie po wyborach. Zawsze wybiora sobie
      wczesniej faworytow a potem nie sa na tyle madrzy by przyjac rzeczywistosc
      powyborcza za dana. Zaczelo sie zwykle "szczucie" PO na PiS, brzydkie to i
      zwyczajnie glupie. Najwieksza farsa bylo uznanie przez tych pseudo-dziennikarzy
      wejscia SLD do Sejmu za sukces. Partia stracila 3/4 poparcia, zostali emeryci
      wojskowi i policyjni, a oni mowia, ze to prawie zwyciestwo. Otworzyc oczy, jesli
      juz musicie pisac to piszcie o nadziejach, o otwarciach a nie o bzdurach i
      brudach. Wy tez musicie miec choc troche wizji lepszego kraju a nie tylko
      widziec go jak folwark pokomunistyczny, do ktorego wlamali sie nieproszeni goscie.
      • gosia_chello Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 08:29
        Widac wyraznie jak bardzo media (zwlaszcza TVN i Trojka) jest proPO.
        Po ogloszeniu wynikow czarna rozpacz i tragedia - bo PO nie wygralo.
        A pozniej co by nie robilo PiS, to bylo wedlug mediow zle.
        Politycy z PO nie wychodzili prawie ze studia: a to B. Komorowski (wczoraj pare
        razy w mediach i dzis rano tez juz w TVN24) a to Gronkiewicz-Waltz (rano
        wczoraj w Trojce a pozniej w publicznej i w TVN), a to Schetyna a wszyscy atak
        na PiS.
      • sawa.com Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 08:40
        yanuss napisał:

> Dziwne, ale ludzie przyjeli zwyciestwo PiS-u naturalnie, z nadzieja. Gorzej z
        > dziennikarzynami, ci nie umieja odnalezc sie po wyborach. Zawsze wybiora sobie
        > wczesniej faworytow a potem nie sa na tyle madrzy by przyjac rzeczywistosc
        > powyborcza za dana. Zaczelo sie zwykle "szczucie" PO na PiS, brzydkie to i
        > zwyczajnie glupie. Najwieksza farsa bylo uznanie przez tych pseudo-
        dziennikarzy
        > wejscia SLD do Sejmu za sukces. Partia stracila 3/4 poparcia, zostali emeryci
        > wojskowi i policyjni, a oni mowia, ze to prawie zwyciestwo. Otworzyc oczy,
        jesl
        > i
        > juz musicie pisac to piszcie o nadziejach, o otwarciach a nie o bzdurach i
        > brudach. Wy tez musicie miec choc troche wizji lepszego kraju a nie tylko
        > widziec go jak folwark pokomunistyczny, do ktorego wlamali sie nieproszeni
        gosc
        > ie.

Człowieku, ty spójrz na wyniki! 60 % uprawnionych do głosowania nie przyszło by
        dać swoje pelnomocnictwo do rządzenia tym krajem.
        Takie jest zwycięstwo PiSu. Pyrrusowe!
        Serce sie kraje z bólu jak człowiek patrzy na to morze zacietrzewienia.
        • nielubiegazety2 Sawcia, gdyby było PO 27% PIS 25% post brzmiałby 28.09.05, 09:06
          tak samo? :)))))))))))))

Oj dzieci, dzieci.
          • sawa.com Re: Sawcia, gdyby było PO 27% PIS 25% post brzmia 28.09.05, 17:13
            Drogi nielubiegazety2
            Gdyby była uczciwa merytoryczna kampania. To i frekwencja byłaby na poziomie
            conajmniej 65 %. I przyszli koalicjanci dostali by po trzydzieści parę procent
            poparcia. I szumowiny zostałyby wyszumowane doszczętnie.
            Ale niestety widać jako społeczeństwo nie dorobiliśmy się jeszcze porządnej
            klasy politycznej. (wierzę, że kiedyś w przyszłości będziemy mieli polityków o
            wysokim morale)
            Prym na naszych zaściankach i salonach wiodą Leppery i Kurskie.
            Bez zrozumienia prostej i sprawdzonej przez wieki przepowiedni: zgoda buduje,
            niezgoda rujnuje
      • ssszymon Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 12:53
        > Dziwne, ale ludzie przyjeli zwyciestwo PiS-u naturalnie, z nadzieja.
        mów za siebie, ja przyjołem z dużą obawą i mam ja coraz większą, nie jestem
        dziennikarzem i nie pracuję w żadnych mediach. Uważam że PiS były idealny jako
        drugi w koalicji z PO bo idealnie nadaje się do pilnowania, natomiast uważam ze
        żądzic nie umie. Mam tylko nadzieję że się mylę - chyba że o taką nadzieję ci
        chodziło.
      • kotek.filemon Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 14:54
        > Dziwne, ale ludzie przyjeli zwyciestwo PiS-u naturalnie, z nadzieja.

Z nadzieją chyba na to, że nie będzie tak bardzo gorzej, bo lepiej niestety nie
        będzie. A jeżeli rozpadnie się POPiS (sądziłem, że po roku, ale widząc jak się
        chłopaki rozkręcają, daję im najwyżej parę miesięcy) i kaczki zaczną szukać
        koalicjantów w grupce LPR-Samoobrona-PSL, to nei da rady, trzeba będzie
        spieprzać póki granic nie zamkną i paszportów nie zabiorą...
    • steku Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 08:23
      kurski to matoł
      • petrokles Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 08:25
        Dobrze, że chociaż steku nie!
    • yarov POWINIEN ZMIENIC NAZWISKO NA KU..KI 28.09.05, 08:37
    • wojten Ten pan od dawna jest znany jako wyjątkowa kanalia 28.09.05, 08:42
    • s_tadeusz Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 08:52
      Ale nie należał do PZPR,UD,UW , PD i SLD ato one zasłużyły się szczególnie
      negatywnie
      • kamila410 Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 10:53
        Rozumiem, że rządy AWS wspominasz z rozrzewnieniem? no tak, było cudownie!!!
        szkoda, że nie pamiętamy,jacy politycy tam występowali w rolach głównych, i do
        czego doprowadzili!
        • symbian1 Re: Czarny PR to nie my 29.09.05, 04:20
          Do NICZEGO nie doprowadziły. To tobie się coś wydaje bo tacy pracownicy
          kontrwywiadu jak bezpartyjny i apolityczny poseł SLD Jeneralski przez 4 lata
          powtarzali tę propagandę w apolitycznej i obiektywnej telewizji publicznej i
          głupi naród dał sobie wyprać mózg.
    • amelka33 Gazeta - mistrz czarnego PR 28.09.05, 08:53
      I w tekście i w komentarzach to samo: podły Kurski, nielojalny, matoł. I to
      oczywiscie nie jest czarny PR, prawda? To jest merytoryczna dyskusja w stylu
      Gazety Wyborczej. Nie tak dawno gazeta odkryła termin "czarny PR", kiedy
      opisywała jedną z firm PR, ze jakoby uprawia czarny PR. Autorem tekstu był
      Wojciech Czuchnowski, znany w gazecie z dziennikarskich niedoróbek i pisania
      ewidentnych bzdur. Po kilku miesiącach gazeta pod straszakiem przegranego
      procesu wszystko odszczekała drobnym druczkiem na 7 stronie. Klasyczny przykład
      czarnego PR: kłamstwa rozpowszechniane by zaszkodzić komus kogo sie nie lubi.
      Teraz to samo z Kurskim. A Tusk, czy nie daj Boże Belka, Mazowiecki, czy
      Borowski, to w ilu npartiach byli? Nie montował Tusk koalicji z Waldemarem
      Pawlakiem na czele? Nie szefował Kongresowi Liberałów, który do dzis jest
      symbolem kretactwa? Nie kumplował się blisko z metnymi figurami takimi jak
      Merkel? Argumenty proszę panowie, a nie pluć na człowieka, bo się nie podoba z
      twarzy i ma czelność publicznie głosić niepopularne poglądy i przytaczac
      prawdziwe, ale niewygodne fakty.
      • kamila410 Re: Gazeta - mistrz czarnego PR 28.09.05, 10:59
        Amelko, rzecz w tym, że Pan Kurski chce ponoć wygrać dzięki argumentom
        merytorycznym, ale niestety, w tym co robi merytoryki nie ma żadnej - jest
        tylko chamskie podsrywanie adwersarzy. I tak jest nioe od dziś, proponuję
        prześledzxić karierę Pana Kurskiego i braci Kaczyńskich również. Nie na darmo
        mówi sie, że PiS powstał tylko po to, żeby Panowie Kaczyńscy mogli zrobić
        doskonałą kariere polityczną. A zobaczynmy, jak porządzą, bo już dwa dni po
        wyborach wysofują się z niektórych swoich obietnic - obiecać łatwo, trudniej
        dotrzymać tego, co się obiecało - zwłaszcza jeżeli nie ma takiej fizycznej
        możliwości. Pozdrawiam
        • green_s Re: Gazeta - mistrz czarnego PR 28.09.05, 14:03
          Może wpierw wykaż inicjatywę i obejrzyj film z podanego przeze mnie linka - a potem wypowiedz się raz jeszcze. To samo proponuję innym krzykaczom.

www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi
      • nestorz Re: Gazeta - mistrz czarnego PR 29.09.05, 11:30
        Chyba miała pani z kurskim coś bliżej, bo nie rozumiem czemu pani broni
        tego ... (proszę sobie wpisać co kto uważa)
    • mindhardcore Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 09:03
      Uważam Kurskiego za zwykłego partyjne "nic". Taki towarzysz szmaciak z
      wyjątkowo pustą głową i podłym charakterem. Wywiad w Gazecie to tylko
      potwierdza. I na takich ludzi zagłosowali wyborcy PIS, którzy mają prawo czuć
      się oszukani - zarówno z postawy J. Kaczyńskiego jak i z takich kwiatków jak
      Kurski(tfu)
      • x3936012 Glosowalem na PiS. Jacek Kurski jest OK 28.09.05, 10:16
        Wyciaga Tuskowi niewygodne FAKTY z zyciorysu i sie Donaldzik pieni.

Moze merytorycznie:

Byl Tusk szefem KLD, powszechnie znanego jako Kongres Lewych Dochodow?
        Obalal rzad Olszewskiego?
        Byl zwolennikiem aborcji?

Czy to nie sa uprawnione pytania? Takie jak o akcje orlenu do Cimoszenki?
        • symbian1 Re: Glosowalem na PiS. Jacek Kurski jest OK 29.09.05, 04:24
          > Byl Tusk szefem KLD, powszechnie znanego jako Kongres Lewych Dochodow?

Oraz Kantor-Lombard-Doradztwo.
    • walesa4 Kurski super gość 28.09.05, 09:08
      Mówi prawdę, a prawda o Tusku i PO w oczy was kole
      • mindhardcore Re: Kurski super gość 28.09.05, 09:23
        Prawdę tym śmiesznym filmikiem, z którego tak naprawdę niewiele wynika.
        • walesa4 Re: Kurski super gość 28.09.05, 09:25
          jak nie rozumiesz tego filmu, to wróć się do podstawówki
    • gshegosh81 Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 09:17
      "Platforma przegrała bardzo twarde merytoryczne starcie w końcówce, stąd
      rozdrażnienie jej lidera" - lepiej sobie zobacz, Jacusiu K., na wyniki wyborów
      wg wieku wyborców; populistyczny bełkot i ataki przeprowadzane z anteny Radia
      Maryja podziałały na osoby naiwne, samodzielnie nie myślące, lub ewentualnie
      korzystające z socjalnych osłon; młodzi jakoś tak tłumnie nie głosowali na PiS.
      Z czasem tych osób które głosowały na PiS będzie coraz mniej, a obecnych z grupy
      <40 lat - coraz więcej i już w następnych wyborach PiS może przegrać z kretesem
      (zwłaszcza, jak nieudolnymi rządami zrazi do siebie nawet swoich obecnych wyborców).
      • walesa4 nauczcie się matematyki 28.09.05, 09:30
        przegrała bo w sondażach 2 tygodnie przed wyborami było PO 40%, PiS 22%, a
        wyborach 27 do 24, prawie 3% różnicy na korzyśc PiS, jak widać zwolennicy PO
        nie tylko nie znają języka polskiego, ale nawet matematyki :), widać dlaczego
        jedyny program PO to 3x15% był tak chwytliwy w pewnych kręgach gdzie nawet
        liczyć nie umieją, uczyliście się od samego Mistrza Wałęsy
        • kamila410 Re: nauczcie się matematyki 28.09.05, 10:49
          Liczyć to niestety nie umieją Polacy. Nie jestem zwolennikiem PO, ale
          reklamówka PiS mnie po prostu rozbroiła:))), jednak liczyłam na to, że Polacy
          swój rozum mają. Owszem, na leki, prasę, książki i część - ale tylko część
          żywności są nałożone preferencyjne stawki VAT (0,3,7,12%), ale zdecydowana
          większość produktów i usług ma VAT 22%. Polacy nie pomyśleli o prądzie, gazie,
          obuwiu, odzieży, PALIWIE!!!, samochodach, wszelkich artykułach niezbędnych w
          domu, i wielu, wielu innych artykułach, i o żywności niestety też nie
          pomyśleli, a wystarczy zrobić zakupy i sprawdzić na rachunku, ile zapłaciliśmy
          VATu 7%, a ile 22%. Panowie z PiSu doskonale wiedzieli, jak zagrać na emocjach
          naszego bezmyślnego narodu, i to jest właśnie przykre! Pozdrawiam
      • symbian1 Re: Czarny PR to nie my 29.09.05, 04:24
        W następnych wyborach to już nie będzie PO, bo jak historia uczy Tusk zmienia
        partie co 4 lata.
    • dr.kidler Kurski w bialych rekawiczkach 28.09.05, 09:21
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29655960
    • gargamel.z.rm Dlaczego KK uczsetniczy w tej podlej grze PiS ? 28.09.05, 09:28
      Jakie osiagnie z tego profity ?
      • wredna_jedza Cały KK? 28.09.05, 09:50
        1. Przecież z kandydatów na prezydenta, to właśnie Tusk-plusk jako pierwszy
        przyleciał do Krakowa :) Tylko nie wiem po co? Przecież poglądy Dziwisza w
        sprawach aborcji czy związków homo są powszechnie znane. Hipokryzja???
        Poza tym, wszyscy działacze "S" w latach 80-tych włóczyli sie gromadnie do
        papieża :) Więc trudno raczej żeby Dziwisz ich nie znał :-)
        Nie wiem, Tusk-plusk liczył chyba że Dziwisz ma sklerozę [i chyba sie z lekka
        zdziwił] :))))
        2. To raczej Radyjo Ojca Grzyba sie przylepiło do PiS :-) Kościół nie zają
        oficjalnego stanowiska w sprawie poparcia dla tej czy innej partii :-)
        • gargamel.z.rm Tak.Cisze wyborcza zlamali chytrze wszyscy 28.09.05, 10:00
          Czytalas o lansowaniu z ambon prawa i sprawiedliwosci w dniu wyborow ?
          • wredna_jedza Re: Tak.Cisze wyborcza zlamali chytrze wszyscy 28.09.05, 10:04
            Ręce opadają!
            Chłopie, Lekcjonarz z czytaniami na poszczególne niedziele roku powstał w czasie
            Vaticanum II :))))) Jan 23 z Pawełkiem nr 6 do qpy mieli wizje i przewidzieli,
            że Polską bedzie rządzić Prawo i Sprawiedliwość :))))))))))
            Bo sie posikam ze śmiechu :))))))))))

Zgłoś reklamacje do Kwacha, przecież to on ustalał date wyborów [czyżby miał
            asystentów w wczarnych kieckach?], Kaczuchy chciały wyborów na wiosne :))))
          • nielubiegazety2 Podły KK ponad pół wielu temu uknuł spisek i w 28.09.05, 10:08
            czytaniach przemycił prawo i sprawiedliwość.

Ale brednie <LOL>
            • gargamel.z.rm kto zaproponowal wybory akurat na ten dzien ? 28.09.05, 10:15
        • tatonka ale Kaczynski zajal - badz konsekwentna 28.09.05, 11:38
          powiedzial w telewizji na caly kraj ze wolalby byc w drugiej turze z Cimochem
          niz z Tuskiem.
          To sa fakty...
          Krotko mowiac wladza dla niego wazniejsza niz dobro kraju, a dojdzie do niej po
          trupie- chocby kraju.
          Maksiu jest za nim- bo dobrze robi amerykanom- tzn. na krotka mete. Bo na dluga
          mete to i stany musza sie rozejrzec za bardziej wydajna wspolpraca.
          Optimum dla Polski to wymieszanie programow gospodarczych PISu i PO. I rozsadek
          i wywazenie a nie kolejny zalew idiotycznych reform. Nie ma mowy o euro ale nie
          ma tez mowy o zasilkach ´dla biednych´ tam gdzie caly kraj jest biedny.
          • wredna_jedza Re: ale Kaczynski zajal - badz konsekwentna 28.09.05, 11:53
            Dla mnie Tusk-plusk jest facetem bez jaj!
            1. Afera z Jarucką - gdzie ta pani teraz zniknęła?
            2. Pokłony przed Dziwiszem [z poglądami pro-gejowskimi to powinien do Lublina i
            tam se pstrykac foty z "lubelskim gwiazdorem"]
            3. Wzięcie ślubu kościelnego po 27 latach małżeństwa - buahahaha Tuż przed
            wyborami :))))
            Wcale sie nie dziwie, że Kaczka wolałby w drugiej rundzie Cimka - Tusk-plusk
            lubi sie babrac w szambie i wrzeszczeć, że to nie on :) Fair-play jest mu obce :D
            • tatonka ja sie tez nie dziwie 28.09.05, 12:05
              bo tam gdzie prywata wchodzi w gre, interes kraju nie ma znaczenia. W tym
              Kaczynski w tym zachowaniu niewiele rozni sie od Cimocha ktory namotal przy
              gieldzie a potem kase z kraju wywiozl.

PS- moja najlepsza psiapsiola byla na Fullbrightcie kiedy Lis szalal przy
              kampanii prezydenckiej Clintona. I stad wyniosla nienajlepsze zdanie o Lisie i
              calym tym cyrku...Wywlekanie prywaty w stylu prowincji amerykanskiej mnie nie
              interesuje.
              Niech sie kazdy zeni kiedy chce. Ja akurat nie mam koscielnego i wiem z czym to
              sie wiaze w Polsce. Np w kosciele na Zoliborzu uslyszalam kiedys wprost iz
              dzieci ze zwiazkow nie koscielnych sa mniej kochane albo niekochane. To jest
              fakt. Dlatego jestem ostrozna. Jak to bylo w Biblii? Trud zawsze przynosi zyski,
              gadulstwo - straty...
              Ha, ha- to teraz Tusk winny ze biedny Cimek z kraju ucieka? A kto pisal o jego
              ukladach finansowych jak nie Maksiu?
    • ppppp7 Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 10:19
      No to teraz poczekajmy na finał kampanii prezydenckiej. Jak się potwierdzą
      ploteczki, krążące po Warszawie, to zobaczycie pisowego padalca od PR-u w
      pełnej krasie.
    • robertpk Podłość i Spryt 28.09.05, 10:53
      ..tyle jesli chodzi o prawdziwe oblicze PISu
      • trevik Raczej Podlosc i Syf 28.09.05, 13:23
    • lolo007 Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 11:02
      No to moze dla równowagi coś o Telegrafie i powiązaniach Kaczorów z Krauzem...
      żeby było Po równo i Sprawiedliwie ;-)
    • zdr1 Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 11:06
      No prosze - GW krytykuje za czarny PR. Gazeta, ktora jest niedosciglym wzorem w
      tym wzgledzie.
      • ypsilon.ypsi Re: Czarny PR to nie my - spece od mokrej roboty 28.09.05, 11:11
        Gazeta to też niezły czarny PR-owiec ale w porównaniu z Kurskim redaktorzy
        Gazety to małe misie! Spece od mokrej roboty jak Czuchnowski, Kublik czy Wroński
        powinni zapisać się na szkolenie do Kurskiego, bo ich świnstwa do pięt nie
        dorastają świństwom Kurskiego - spece od mokrej roboty łączcie się! chciałoby się
        zawołać po tym artykule :-)))
    • tatonka Turski nie dosc ze ma brata w GW 28.09.05, 11:08
      to zmienia partie jak choragiewki. Byl juz LPR-e. To wiedza 3-mieszczanie i go
      nie lubia za lachudrowatosc tez.
      • ascasc Re: Turski nie dosc ze ma brata w GW 28.09.05, 11:12
        tatonka napisał:

> To wiedza 3-mieszczanie i go nie lubia za lachudrowatosc tez.

Twoj polski być świetny. Pozdrawiać Cię serdecznia. Ty byc PiS miłosniczka?
        • tatonka ja jestem konkretna 28.09.05, 11:32
          a bledy mi sie zdarzaja.
          A ze jestem z Warszawy to pamietam wypowiedz Kaczynskiego o tym ze wolalby sie
          spotkach w drugiej turze z Cimoszewiczem niz z Tuskiem...

A bledy jezykowe mi sie zdarzaja. Nawet rzepa je robi. Ja zas nie jestem
          dziennikarzem a pisanie bez ogonkow mi nie sluzy i juz.

´Szyderca nie lubi upomnien, do ludzi madrych nie chodzi´
          To ze Starego Testamentu.

A tu inne:
          ´Cierpliwy jest lepszy niz mocny, opanowany od zdobywcy grodu´
          • tatonka lahudrowaty ? Z ´h´ kresowym? 28.09.05, 11:33
            taki jest. A mowia to nie szydercy lecz zwykli ludzie.
            • block-buster Nie ma w Polsce lepszego bajeranta od Ku..kiego 28.09.05, 12:18
              Bardzo zaluje,ale znam dosc dobrze te obmierzla postac.Ze strony zawodowej
              tez.I,niestety,znam tez jego poglady polityczne,bo mi kiedys w Gdansku przy
              piwie wylozyl kawe na lawe.Pogladow nie ma zadnych.Pojdzie tam,gdzie lepiej
              placa,gdzie lepsze uklady.W Gdansku nazywaja go Ku..ki,nie wiem dlaczego,ale
              ludzie wiedza.Bo najlepiej oddaje to jego styl pracy,dzialania,ba,jego
              dotychczasowa dzialalnosc polityczna dla wielu panow z roznych stron i roznych
              polek.Aby do przodu-tylko to go insteresuje.Ku..ka sztuka...
              • jaar1 Zazdrość - grzech nam nie obcy 28.09.05, 17:18
                do: block-buster
                Mogę zrozumieć Twoje rozgoryczenie, żal. Przyjąłbym również Twoje argumenty
                merytoryczne ale piszesz niestety konfabulacje nie podając żadnych faktów, czy
                merytorycznych argumentów:
                1. "wyłożył kawę na ławę. Poglądów nie ma żadnych" czy to, że facet jest od
                samego początku konsekwentnie jest związany z prawicą to jest brak poglądów?
                2."Pojdzie tam, gdzie lepiej płacą ,gdzie lepsze układy" To, że w polityce
                wybiera się bardziej skuteczne rozwiązanie może jedynie świadczyć o jego dobrej
                intuicji wyczuciu, a nie o koniunkturalności, czy wierności partii do śmierci
                (politycznej).Co zaś się tyczy profitów zarówno finansowych jak i politycznych,
                to nie znam osobistych motywacji Jacka Kurskiego, ale człowiek, który stworzył
                sukcesy ROP-u, ma pomysł na ponad 24% wzrost notowań partii w przeciągu 2-ch
                tygodni, na tzw. Zachodzie, bądź w Stanach jeździłby złotym jaguarm. Pokaż mi
                drugiego człowieka od marketingu politycznego w tym kraju, który ma takie
                sukcesy. Ja osobiście z pewnością chciałbym odcinać kupony po takiej robocie.
                To, że Donald się wściekł, że być może miał inne uzgodnienia z Kaczyńskimi, to
                niech do nich ma pretensje. Niestety polityka to nie jest zabawa dla grzecznych
                chłopców, tu metody dzielą się na :A. skuteczne i B. pozostałe. Ot taki
                makiawelizm Kurskiego, lecz wciąż na prawej stronie.
                3.Piszesz "jego dotychczasowa działalność polityczna dla wielu panów z różnych
                stron i różnych półek".Zastanowiłeś się nad tym co klepiesz w klawiaturę,
                prześledziłeś polityczne mariaże Kurskiego? ROP, ZcHN, LPR, PiS, chcesz
                powiedzieć, że to jest praca dla wielu panów z różnych półek? Osobiście nie
                słyszałem aby Kurski wspierał kiedykolwiek kampanie lewicy czy liberałow? Jeżeli
                masz takie informacje to podaj fakty, a nie informacje ze spotkania przy piwku
                (jeżeli takie miało miejsce?). To, że brat Kurskiego, Jarosław pracował dla
                Wałęsy i od lat jest dziennikarzem Wyborczej to zupełnie inna bajka.
                4."W Gdańsku nazywają go Ku..ki, nie wiem dlaczego, ale ludzie wiedzą" W jakim
                Ty Gdańsku żyjesz i w jakich środowiskach się obracasz? Ja również jestem z tego
                miasta i nie spotkałem się z takim określeniem na temat Kurskiego. Że "wariat",
                "oszołom" to i owszem, ale mogę to zrozumieć, bo każdego z nas bolą sukcesy
                innych i ciężko nam zaakceptować działania odbiegające od tzw. politycznej
                poprawności, na którą tak wielu dziś choruje.
                Piszesz, że znasz Kurskeigo, z tego co powyżej Ci przytoczyłem widać, że nie
                znasz, a conajmniej nie rozumiesz. Z ubolewaniem odnoszę wrażenie, nie to, żebym
                Cię osądzał, że przemawia przez Ciebie wyłącznie pycha i zazdrości, tak nam
                wszystkim b. bliskie, mi na pewno. Ale nie załamuj się mówią, że pycha wychodzi
                z człowieka dopiero 2-tygodnie po naszej śmierci. Tak więc musimy nauczyć się z
                nią żyć. Źle jest gdy pycha i zazdrość przysłaniają nam racjonalny ogląd rzeczy,
                gdy zamroczeni nią, plujemy jadem obrażając się na rzeczywistość, na fakty.
                Uprzedzam pytania; 1. Nie jestem ani z PiS-u, ani żadnej innej partii. 2.
                Niczego mi Kurski nie załatwił, ani nic mu nie zawdzięczam 3. Widziałem
                człowieka ostatni raz ze 6 lat temu. 4. Politycznie bliżej mi do liberałów niż
                do ultra prawicy.
                Po prostu fakty pozostają faktami.Jak by nie patrzeć na osobę Jacka Kurskiego,
                kontrowersyjną, w swoich działaniach nietuzinkową, czasami nieprzewidywalną,
                facet ma talent do politycznego marketingu i odnosi sukcesy. Dla mnie osobiście,
                ciekawsza jest kampania polityczna jaką prowadził JK niż sięganie przez lewicę (
                np. w kampanii prezydenckiej) do francuskich doradców. Efekt ich pracy to
                opalone w solarium buźki, niebieskie koszule itp. Lub wciąż modnego (a dla
                niektórych wręcz guru) Tymochowicza, którego pracę widać po wyćwiczonych jak u
                tresowanego niedźwiedzia ( Lepper) układzie rączek ( pozycja otwarta) itp. itd.
                Te wzorce jakże sztuczne i nierealne, bywają wręcz niekiedy komiczne i
                groteskowe, odstające od polskich realiów. Osobiście uważam za skuteczniejsze
                przekazy jakie tworzy JK w swoich kampaniach: człowiek po pas zanurzony w wodzie
                niosący bochenek chleba ( zdjęcie z powodzi, wykorzystane w kampanii ROP-u), czy
                ostatnio znikające jedzenie z lodówki (reklamówka PiS-u). A wykorzystanie Radia
                Maryja i Rydzokowego hasła: ”musimy zatopić tę platformę”, użycie filmu sprzed
                ponad 12-tu lat jest dla mnie majstersztykiem marketingu politycznego.
                Oczywiście otwartą pozostaje kwestia estetyki, odwoływanie się bardziej do
                emocji niż logiki i racjonalnych argumentów, używanie skrótów to kwestia gustów.
                Nie mniej fakty pozostają faktami: ponad 24% wzrost notowań PiS-u w przeciągu
                2-tygodni. Gdyby Kurski miał podobny talent w działaniach sensu stricto
                marketingowych, okrzyknięto by go guru marketingu i cytowano w każdym
                podręczniku. Head hunterzy i koncerny zabijały by się o niego.
                Niestety polityka to nie jest zabawa dla grzecznych chłopców, bardziej
                przypomina „Grę w klasy” J.Cortazara (
                www.techsty.art.pl/hipertekst/protohiper/cortazar.htm), grę co najmniej
                kilku poziomową, mocno emocjonalną, pozbawioną resentymentalnych niuansów,
                brutalną, nie mniej w swej treści mogącą pozostać szlachetną i konsekwentną. Grą
                do której trzeba znać klucz i chyba taki właśnie klucz w swoim życiu ma Jacek
                Kurski.
                Pozdrawiam
                jaar.vanklyst@wp.pl
                • etta2 Re: Zazdrość - grzech nam nie obcy 28.09.05, 21:19
                  Z duzym zainteresowaniem przeczytałam Twój wywód i zachwyt nad talentami JK
                  i...ręce mi opadły bardzo nisko. Czy choć przez chwilę pomyslałeś o tzw.
                  minimum przyzwoitości? Zgadzam się, że skuteczność jest niewątpliwie cnotą,
                  tylko na litość boską: czy godzi się mącić prostym ludzim we łbach pokazując
                  puste lodówki i ogołocone apteczki domowe, gdy z góry wiadomo, że właśnie TO
                  chce się im zafundować? Takie zimne i wyrachowane podejście do ludzi, tych
                  zwykłych, którzy nie potrafią zrozumieć, że jedynie zdrowy kop gospodarczy w
                  skali kraju (który PO proponuje) może im przynieść kawałek chleba więcej, jest
                  dla mnie obrzydliwe, podłe i zasługujące na potępienie a nie glorię i chwałę.
                  Pogarda dla ludzi, którzy są prości, bo TAK ICH WYCHOWYWANO PRZEZ PONAD PÓŁ
                  WIEKU rządów PRL, w wydaniu cwaniaka JK, nie zasługuje na żaden podziw, a
                  raczej na splunięcie z niesmakiem.
                  Też jestem z Gdańska i co nieco wiem o P.Kurskim. Swołocz wyjątkowa. Mądrzy
                  ludzie mówią, że tylko rodziny nie można sobie wybrać, ale przyjaciół - owszem.
                  Skoro Kaczory takich sobie przyjaciół dobierają....
                  • jaar1 Re: Zazdrość - grzech nam nie obcy 29.09.05, 01:11
                    do etta2:
                    do etta2:
                    Cenię i bardzo szanuję Twoją wrażliwość zarówno społeczną, jak i polityczną.
                    Co do wrażliwości politycznej, to niestety pozostanę przy swoim - w polityce
                    metody dzielą się na: a. skuteczne i b.pozostałe, wszak przy poszanowaniu prawa
                    i przeciwnika. Tak więc jakby nie patrzeć na działania JK, to odniosły one swój
                    skutek. Zwróć uwag, że zadanie nie było proste, bo należało dobrać takie
                    argumenty i taki segment odbiorców, który po pierwsze jest podatny na taką
                    retorykę, a po drugie podjąć takie działania, które nie spowodują odwrócenia się
                    przyszłego koalicjanta, bez względu na wynik wyborczy, którego nikt nie mógł
                    przecież przewidzieć.
                    Co zaś się tyczy tej grupy społeczeństwa o której piszesz :" tych zwykłych,
                    którzy nie potrafią zrozumieć, że jedynie zdrowy kop gospodarczy w skali kraju
                    (który PO proponuje) może im przynieść kawałek chleba " to uważam, że nie masz
                    racji. Przy całym szacunku dla Twojej wrażliwości, nie było jeszcze tym kraju
                    ruchu cen w dół, poza jednym przypadkiem jaki znam, i to krótkotrwałym, gdy
                    obniżono akcyzę na alkohol. Czy wyobrażasz sobie, że po podniesieniu cen na
                    żywność, bo tych głównie produktów dotyczyć będzie zwiększony VAT (i tak go
                    bedziemy musieli wprowadzić stosując się do dyrektyw UE), automatycznie spadną
                    ceny za benzynę, energie elektryczną? Czy wierzysz, że TPSA i inni operatorzy
                    tel. stc. i tel. mob. obniżą swoje usługi - JA NIE WIERZĘ!
                    Osobiście jestem za podatkiem liniowy i to nie 15% a 7%, . Podatek liniowy,
                    ograniczenie biurokracji i interwencjonizmu państwa, to byłby rzeczywiście ruch
                    na rynku! Ale oboje wiemy, że to jest nie realne w układzie post peerelowskim w
                    jaki wciąż tkwimy. Trzymając się spraw gospodarczych, zauważ, że ani PiS ani PO
                    nie przedstawiły żadnego rozwiązania dla tej grupy społecznej o której z taką
                    troską się wyraziłaś (to nie jest sarkazm). Czy nie uważasz, że z każdej
                    sprywatyzowanej złotówki co najmniej 0, 25 pln powinno być przeznaczone
                    bezpośrednio dla tych właśnie ludzi, dzięki którym była budowana gospodarka tego
                    kraju. A dziś spójrz nasi rodzice, dziadkowie otrzymują reny, emerytury od
                    których muszą płacić jeszcze podatek! To tak jakby ktoś co miesiąc zabierał
                    Tobie z pensji, którą wpierw opodatkował, kawał kasy, utworzył z niego fundusz i
                    na koniec wypłacał Tobie emeryturę z której ponownie okrada Cię, popoddając ją
                    ponownemu opodatkowaniu. Oczywiście system emerytalny w PRL, który przejęliśmy w
                    spadku opierał się na zupełnie innych zasadach ( tzw. solidarności pokoleniowej
                    - tzn. młodsi płacą na starszych).
                    Wracając do cen, to czy zastanawiałaś się, że ani PiS ani PO nie poruszył
                    istoty samego VAT-u. Podatek VAT (podatek od wartości dodanej) jest podatkiem
                    od tego co w rzeczywistości stanowi dochód netto, czyli dla czego konsument
                    finalny, Ty czy ja, mamy płacić VAT gdy nie możemy go sobie odliczyć? Nie
                    uważasz, że ceny na półce powinny być netto , a VAT doliczany jedynie w
                    momencie, kiedy bierzesz fakturę.A jeżeli VAT ma nas wszystkich obowiązywać, to
                    dla czego nie możemy go sobie na koniec roku w zeznaniu podatkowym odliczyć?
                    Pomyślałaś nad tym, kto tu kogo okrada? Wyobraź sobie, że pewnego pięknego dnia
                    wszystkie produkty stanieją średnio o 15% piękne , co?
                    Jeżeli faktycznie jesteś silnie przekonana do zasad gospodarki liberalnej to
                    zgodzisz się chyba, że program, a raczej to co prezentują (bo programu jako
                    takiego ja nie mogłem nigdzie znależć) liderzy PO w dziedzinie gospodarki
                    odbiega znacząco od założeń które przedstawiał Adam Smith. Odbiega również od
                    tego w jaki sposób funkcjonują gospodarki wolnorynkowe na świecie. Jeżeli już
                    mówimy o liberaliźmie w polskim wydaniu to nazwałbym to soc-liberalizm, czyli
                    liberalizm w jarzmie mentalności i systemu post PRL-owskiego garba.
                    Wracając do osoby JK piszesz: „Pogarda dla ludzi, którzy są prości, bo TAK ICH
                    WYCHOWYWANO PRZEZ PONAD PÓŁ WIEKU rządów PRL, w wydaniu cwaniaka JK, nie
                    zasługuje na żaden podziw, a raczej na splunięcie z niesmakiem.” Mogę to
                    jedynie tak skomentować – JK posłużył się językiem, formą i treścią , która do
                    tych ludzi ( o których osobiście mam znacznie lepsze zdanie, prostota nie równa
                    się prostactwu) trafiła najskuteczniej i najszybciej. Tu znów zarzucisz mi
                    zachwyt dla JK, ale wyobraź sobie sytuację, że nasz 2-tyg do wyborów i 22 punkty
                    procentowe straty do rywala, co byś zrobiła? Zafundowała większości
                    społeczeństwa 2-tygodniowe studia, tak żeby mogli pojąć salonową retorykę,
                    skomplikowane zagadnienia społeczno-gospodarcze , a na końcu mogli z lubością
                    chłonąć eleganckie, jakże kulturalne tyrady i filipiki elokwentnych polityków,
                    degustować się niuansami semantyki logicznej? Przypuszczam, że również posłużyła
                    byś się formą prostą, skuteczną, komunikatywną, no chyba, że nie chciała byś
                    wygrać wyborów? Nie mówię tu o kłamstwie politycznym, bo gdyby takoweż
                    zastosował JK, to dziś byśmy toczyli rozmowę raczej na tym, jak ukamienować JK,
                    a sam zainteresowany miałby już za sobą kilka wyroków w trybie wyborczym,
                    zgodzisz się chyba?
                    Możesz tu, wydaje mi się postawić jedynie zarzut manipulacji, bądź chwytów
                    socjotechnicznych ze strony JK, lecz czy możesz przytovzyć jakąkolwiek kampanię
                    polityczną na swiecie, która by sią bez nich całkowicie obeszła?
                    Piszesz również :” Też jestem z Gdańska i co nieco wiem o P.Kurskim. Swołocz
                    wyjątkowa.”
                    Jeżeli coś wiesz to pisz, bo stwierdzenia typu: słyszałam, wiem coś, nie niosą
                    za sobą żadnych faktów, więc trudno się odnieś do nich w jakikolwiek sposób. Nie
                    wiem czy JK jest dla Ciebie „swołocz wyjątkowa”, bo na imprezie zwinął Ci
                    sałatkę , czy ukradł Ci 1.000.000 pln., lub składał niemoralne propozycje?
                    Przepraszam Cię jeżeli się zagalopowałem.

Podsumowując tę moja nieszczęsną tyradę ( niestety nie mam daru zwięzłej wymowy,
                    ani pisania) :
                    1. W polityce liczą się skuteczne, lecz prawne metody.
                    2. Ani PiS ani PO, tak naprawdę nie pomogą, w realny odczuwalny sposób,
                    zarówno emerytom, rencistom jak i tym najuboższym.
                    3. System fiskalny w Polsce jest bandycki (np. omawiany podatek od rent i
                    emerytur jak i VAT, którego finalny konsument nie jest w stanie odliczyć
                    i ponosi jego koszty).
                    4. Komunikacja w przekazach jaką zastosował w kampanii PiS-u JK jest (moim
                    zdaniem) b.trafiona do tych odbiorców do których miała trafić ( w
                    zdecydowanej większości słuchaczy Radia Maryja). Nie jest to moim
                    zdaniem przejaw pogardy a wyłącznie mówienie językiem komunikatywnym i
                    zrozumiałym zarówno dla tych ludzi, jak i większości polskiego
                    społeczeństwa. Sam jestem prosty.
                    5. Co zaś się tyczy tego, że JK to :”swołocz wyjatkowa” trudno mi się
                    dnieść nie znając faktów.

Serdecznie pozdrawiam i podziwiam Twoją wrażliwość zarówno polityczną jak i
                    społeczną. Mam nadzieję, że tym razem rece Ci nie opadły bardzo niesko, no chba,
                    że poprzednim razem tak opadły, że tym razem już niżej nie mogły:)
                    jaar.vanklyst@wp.pl

-------------------------------------------------------------------------------
                    "jutro to dziś, tyle że jutro"
          • ascasc Re: ja jestem konkretna 29.09.05, 09:04
            tatonka napisał:

> a bledy mi sie zdarzaja.
            > A ze jestem z Warszawy to pamietam wypowiedz Kaczynskiego o tym ze wolalby sie
            > spotkach w drugiej turze z Cimoszewiczem niz z Tuskiem...
            >
            > A bledy jezykowe mi sie zdarzaja. Nawet rzepa je robi. Ja zas nie jestem
            > dziennikarzem a pisanie bez ogonkow mi nie sluzy i juz.

no ok ok - jaja sobie robilem :)

> ´Szyderca nie lubi upomnien, do ludzi madrych nie chodzi´
            > To ze Starego Testamentu.
            >
            > A tu inne:
            > ´Cierpliwy jest lepszy niz mocny, opanowany od zdobywcy grodu´

Skoro tak cytatami żonglujemy to ja tez sobie pozwole. Metallica - The God That
            Failed:

I see faith in your eyes
            Broken is the promise, betrayal
            The healing hand held back by the deepened nail

Follow the God that failed
    • the.bill1 Brawo Panie Jacku!!! + SKANDAL w PO 28.09.05, 12:48
      GW jest żenująca w swych pytaniach. Niewygodne dla siebie prawdy nazywa czarnym
      PR.... cha, cha... Ok!....
      Tak trzymać!
      To trochę tak jak Paweł Spiewak obrazajac w TVN24 pana Kurskiego nawoływał
      JEDNOCZEŚNIE do kulturalnej debaty w mediach... Pan Śpiewak z PO powinien
      powiedziec te kwestię najpierw do lustra..., bo jest zabawny, a w sumie śmieszny.

Następny AS z PO Bronisław Komorowski, powiedział wczraj w TVP3,że czym innym sa
      obietnice wyborcze, a czym innym rozmowy o programie rządu i że on rozumie, że w
      kampanii mówi się różne rzeczy, ale teraz nalezy poważnie rozmawiać>...
      Przecież to skandal w PO. Takie człowieka powinni wywalić na zbity pysk.
      P{rzecież on pluje ludziom i PiS w twarz.
      Widocznie ma rodowód z III RP i może UW.
    • przechera.maruszewicz Kurski skompromitowany... 28.09.05, 13:23
      Choć to w Trubunie Ludu było, ale rzuca trochę światła:

www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004122003
      p.m
      • green_s Re: Kurski skompromitowany... 28.09.05, 14:09
        Na Kurskiego może tak, na to co mówi - nie bardzo, w każdym razie nie ciemne światło. Sam się przekonaj (początek możesz sobie darować, wart uwagi jest sam dokument):

• sunrexik3 Re: koszmar z ulicy wyborczej 28.09.05, 13:25
      Każde nasze wybory to jedna wielka lekcja cwaniactwa. Oszukuje się ten biedny
      motłoch, który i tak zrobi to co ksiądz proboszcz karze!!!!! Bo bajeczki o
      apolityczności kościoła można między bajki włożyć i tyle, i to nie tylko jeśli
      chodzi o Rydza czy innych oszołomów. A takich jak pan Kurski ma każda kampania.
      Obojętnie czy to PO czy PiS czy Samoobrona mają te same chwyty. I co tu dużo
      mówić nie ważne są programy, obietnice, hasłaliczą się tylko ludzie - już
      gotowi do odpowiednich stanowisk i władza - obezwładniająca przyjemność
      posiadania władzy,która jest sto razy ważniejsza niż kasa.
      • rebjot Re: koszmar z ulicy wyborczej 28.09.05, 14:14
        Kasa też się liczy. Co to za przyjemność ze sprawowania władzy jak nie można
        ciągnąć z tego profitów
    • marcinbird Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 13:34
      Większej mendy, kłamcy i świni to nie widziałem.
      • green_s Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 14:05
        To ciekawe, bo sam na nią wychodzisz (wypowiadając się w kwestiach o których nie masz pojęcia - kłamca? to poszukaj tutaj Tuska i Rokity, a następnie porównaj ich obecne stanowiska w pewnych sprawach). Mam nadzieję, że odważysz się obejrzeć (jeśli początek Cię znudzi możesz przełączyć na sam dokument):

• rebjot Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 14:25
          Nie wstawiaj nieczynnych linków.
          Oglądałem swego czasu programy telewizyjne Kurskiego, gdy był jeszcze "na topie"
          Służyły one głównie lansowaniu samego Kurskiego jako błyskotliwego i
          bezkompromisowego "szołmena" W swym autokreacyjnym zapędzie pan Kurski nie cofał
          się przed pomówieniami i manipulacją Ciekawe jakie stanowisko ma "na oku"?
          Prezesa którejś ze stacji TV czy może rzecznika rządu? Zasłużył się to trzeba mu
          przyznać. Nagroda mu się należy. Tyle tylko, że w PO budzi odruchy alergiczne
          więc może go Kaczyńscy "spuszczą" dla dobra koalicji?
          • green_s Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 14:36
            Już podałem w innym poście (pt. Nocna zmiana) czynny link - w tym dokumencie (pomiając wstęp) masz same nagrania z telewizji, radia, kamer w sejmie etc. Parę wypowiedzi. Obejrzyj a później zabieraj głos - uprzedzenie to manipulowanie własnym myśleniem, wpierw poznaj, później głoś poglądy. Nikogo nie zmuszam do wyciągania narzuconych wniosków.
            • rebjot Re: Czarny PR to nie my 28.09.05, 14:42
              Usiłowałem to ściągnąć. Albo są zapchane łącza albo ta strona to straszne
              "dziadostwo" A opinie nt Kurskiego wygłaszałem na podstawie empirii więc nie
              możesz mieć do mnie o to pretensji
            • pe1 Re: Czarny PR to nie my 29.09.05, 10:54
              Ten film doskonale pokazuje, że Tusk przyczynił się do uratowania Polski przed
              rządami wariatów. Jeśli to ma być argument przeciwko Tuskowi, to ja dziękuję -
              tym bardziej na niego zagłosuję. Olszewski i cała ta heca to wynik tego, że
              Kaczki już raz zrobiły ten sam numer i dzisiaj go powtarzają.
    • green_s Nocna zmiana 28.09.05, 14:17
      Tutaj macie nowego linka - tamte niestety padły bądź zostały zblokowane (to dziwne biorąc pod uwagę, że to oficjalna strona radia):

s60.yousendit.com/d.aspx?id=2TY32N3JHSFMW3NO5CGPRE0FUD
      • boba222 Re: Nocna zmiana 28.09.05, 14:18
        Wcale nie dziwne.
        Są widocznie jeszcze radia, które nie chcą pokazywać zmanipulowanych dokumentów.
        • green_s Re: Nocna zmiana 28.09.05, 14:32
          O tak - straszna manipulacja, poza wstępem same audycje telewizyjne i nagrania z kamer. Dokładnie wiadomo, kto się wypowiada, więc manipulacją to może być co najwyżej dla ignoranta i tylko i wyłącznie z powodu koniecznego (charakterystycznego dla każdego dokumentu - w takim rozumieniu każdy dokument jest manipulacją, każdy tekst, każda audycja) doboru materiału spośród dostępnych. Oczywiście GW manipulacją się nie kaja ;D Aż śmiesznie zabrzmiała Twoja wypowiedź. To Ty manipulujesz - niech każdy obejrzy i sam wyciągnie wnioski, uprzedzanie się to automanipulacja.
          • boba222 Re: Nocna zmiana 28.09.05, 14:42
            Każdym dokumentem można manipulować, jeśli pokaże się tylko jego kawałki, a
            obetnie to, co pokazuje, w jakim kontekście konkretne słowa padały.
            Jak znajdę czas, żeby jeszcze raz obejrzeć "Nocną zmianę", to powiem Tobie, o
            które sceny mi konkretnie chodzi.
            PS. Nie dawaj wiary każdemu filmowi tylko dlatego, że wygląda na dokument, bo
            inaczej ani się obejrzysz, nim dasz sobą manipulować.
            PS. Nie twierdzę, że teza "Nocnej zmiany" jest na 100% fałszywa. Ale uprzedzam,
            że nie można na podstawie pokazanych wycinków wierzyć na 100% tezie Kurskiego.
            PS. Ten film wisiał długo na stronie Radia, dopóki nie było wielkiego
            zainteresowania. Jak się zrobiło o nim głośno, to ktoś z radia stwierdził (być
            może), że film nie jest do końca objektywny i radio nie powinno go promować?
            • green_s Re: Nocna zmiana 28.09.05, 14:51
              *Owszem i każdym się manipuluje. Żaden dokument nie odzwierciedla pełni prawdy.
              Nie można przenieść realiów świata w ograniczony dyskurs językowy czy filmowy
              unikając przekłamań.

*Wiem o które sceny może chodzić, ale np. faktu oświadczenia Wałęsy o podpisaniu przez niego kilku papierów za komuny doświadczyłem osobiście, na filmie mówi to jakiś niejasny lektor (być może nie udało się znaleźć/zdobyć [to prędzej] materiałów.

*Nie daję, ale pewne wnioski wyciągam i każdy powinien ten film obejrzeć, a nie uprzedzać się z góry. Naprawdę nie dostrzegasz ile zakłamania mamy w GW? Ile w RM i ND? Wbrew pozorom poziom jest porównywalny. Dlatego czytam wszystko i o ile mam możliwość sprawdzam interesujące mnie informacje. To się razem uzupełnia i daje prawdziwszy obraz świata, niż siedzenie tutaj i wyzywanie Kaczyńskich.

* Żadnej tezie nie można wierzyć w 100% - to nie matematyka (a i tutaj nie można). Prasa prowadzi własną politykę i GW nie jest tutaj wyjątkiem. Dobrze, że chociaż przyznajesz, że w Nocnej Zmianie jest sporo rzeczy zastanawiających i godnych uwagi.

* Nie - polonia jest bardzo patriotyczna, inaczej patrzy na pewne kwestie. Takie filmy są w kręgach polonijnych cenione i stąd publikacja na stronie. Być może usunięcie było spowodowane nadmierną popularnością i obawą o jakieś przykrości w związku z kampanią polityczną i ciszą przedwyborczą.
              • boba222 Re: Nocna zmiana 28.09.05, 15:16
                No to wprawdzie nie w 100% (to nie matematyka), ale w gruncie rzeczy zgadzamy
                się ze sobą. Również co do tego, że także GW manipuluje tam gdzie jej wygodnie.
                ;-)
                • green_s Re: Nocna zmiana 28.09.05, 15:21
                  Cieszę się. Prawdę mówiąc pierwszy raz udaje mi się tutaj w miarę kulturalnie (pomijając moje pierwsze posty) podyskutować - inna sprawa, że rzadko zabieram tutaj głos, a to z tej przyczyny, iż poziom 99% postów jest tu tak żenujący, iż agresja udziela się także mojej osobie (aż do absurdu).
                  • boba222 Re: Nocna zmiana 28.09.05, 15:30
                    No widzisz. Każdego da się wychować ;-)
                    Moim zdaniem sens tego forum jest właśnie taki, że nie próbuje się zakrzyczeć
                    innych tylko można z nimi kulturalnie podyskutować, co dzięki Bogu coraz
                    częściej się zdarza.
                    Istota dyskusji leży przecież w tym, że przedstawia się odmienne poglądy. A
                    można robić to w kulturalny sposób, bez obrażania nikogo.
                    Z tym optymistycznym akcentem - pozdrawiam.
        • green_s PS. 28.09.05, 14:33
          Na tej stronie ów plik był dostępny przez ponad pół roku :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka