a.gajewski1 03.10.05, 00:09 Mamy do wyboru dwie Polski: Polskę demokratyczną i Polskę braci blizniaków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boba222 Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 00:42 Mamy do wyboru dwie Polski: Polskę dla bogatych lub Polskę dla biedniejszych. Dziękuję pany Dornowi, że utwierdził mnie w słuszności mojego wyboru. Chcę być bogaty, nie chcę solidarnej biedy. Dlatego popieram PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 00:45 boba222 napisał: > Mamy do wyboru dwie Polski: Polskę dla bogatych lub Polskę dla biedniejszych. Ja wybieram Polske dla bogatych. Glupi pewno wybiora Polske dla biednych, ta od Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 00:49 Oni wszyscy z PIS-u są ludźmi Rydzyka. Czeka nas kontratak Ciemnogrodu. W tych ludziach których Rydzyk napuścił na TVN i inne media było tyle nienawiści i agresji że wcale się nie dziwię że otruto psy Siwca. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 00:52 donald_2005 napisała: > Oni wszyscy z PIS-u są ludźmi Rydzyka. Czeka nas kontratak Ciemnogrodu. W tych > ludziach których Rydzyk napuścił na TVN i inne media było tyle nienawiści i > agresji że wcale się nie dziwię że otruto psy Siwca. Ziobro regularnie przez kilka lat wystepow w Radio Maryja. Co prawda musze przyznac, ze nie byl zbytnio napastliwy, ale z kolei nie reagowal, gdy przy nim rzucano oszczerstwa, i spotwarzano innych. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 03.10.05, 08:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: …i niech jak kaszubski anioł służy Pols 03.10.05, 08:34 Ale z tym cytatem, to byś się zlitował - już ze dwadzieścia razy go na forum widziałem w tym miesiącu..... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:a ten-prezydentura to nie bajorko dla kaczek! 03.10.05, 09:12 Brudna kampania Kaczyńskich! Niestety prezydentura to nie bajorko dla kaczek! antzu 02.10.05, 18:50 Już na początku lat 90-tych Kaczyński był zamieszany a aferę Art-B - pierwszą i jedną z największych afer w Polsce. Art B przelewało kasę na konta spółki Telegraf założonej przez Kaczyńskich i Zalewskiego. Zalewski, prawa ręka Kaczyńskich pomógł uciec właśicielom Art B za co nawet siedział. Później Kaczyńscy wprowadzili koncesje na paliwa i ich człowiek je przyznawał. Koncesje na paliwa były początkiem afery Orlenu, to oni umożliwili też wejście do Polski spółki J&S. Kolejna afera związana z Kaczyńskim - jako minister sprawiedliwości telefonicznie nakazał wypuszczenie groźnego gangstera i handlarza narkotykami A to co teraz robi Kaczyński i jego ludzie w Warszawie to po prostu jeden wielki skandal - korupcja, niekompetencja i wyprowadzanie miejskich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: niech żyje Kaczka ! żydy i liberały won !!! 03.10.05, 09:47 Tak... i jeszcze brakuje "won Cyganie, Niemcy i Rosjanie"... Tak właśnie należy rozumieć słowa Wielkiej Kaczki, że "mającym inne od nas poglądy też bedzie dobrze w IV RP"? Bardzo dobrze... Przy okazji - nie wiecie, czy gdzieś nie robią wyprzedaży walizek? Chyba mi będą potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To Kaczynscy sami siebie maja wypedzic? 03.10.05, 12:58 Ich przodkowie zwali sie preciez znacznie mniej "polsko" :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
40xv33 Re:a ten-prezydentura to nie bajorko dla kaczek! 03.10.05, 13:33 Borowski na prezydenta!!!!!!!! Tamci się już tak utaplali w błocie, że nie warto się nimi zajmować Odpowiedz Link Zgłoś
benefikus Re:a ten-prezydentura to nie bajorko dla kaczek! 03.10.05, 21:29 chyba ci gorzej - pedź do lekarza!!! skąd takie wiadomości??? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Tusk najlepszym przyjacielem Kwacha!!! 03.10.05, 09:51 Niekoniecznie biedny=głupi a bogaty=aferzysta. Ale chyba warto sprawdzić jak powstały pewne fortuny - w krótkim czasie, i ze szkodą dla innych, czy budżetu Państwa? Ale Tusk chce wszystko przykryć - aferzystów, SB-ków i UB-ków też, oraz kolaborantów komuny. Tusk najlepszym przyjacielem Kwacha!!! Fajnie razem wyglądają! Odpowiedz Link Zgłoś
madi30 [...] 03.10.05, 09:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 3 PROC. GŁOSÓW JEDNYM UDERZA DO GŁOWY, A INNYM 03.10.05, 16:53 3 PROC. GŁOSÓW JEDNYM UDERZA DO GŁOWY, A INNYM ODBIERA JASNOŚĆ UMYSŁU. GŁOSÓW OTRZYMAŁA PO I TEN PiS???? NIESPEŁNA 5,5 MLN GŁOSÓW PRZY FREKWENCJI 40,17% !!!!!! RAZEM DOSTALI MNIEJ NIZ JEDNE SLD W POPRZEDNICH WYBORACH!!!! Z CZEGO TU SIE CIESZĄ??? z JAKIEGO POWODU TAK SIĘ SADZĄ??? PRZECIEŻ PRAWIE 60% WCALE NA NICH NIE POSZLO GŁOSOWAĆ!!!!!!!!!!! CZYIM TEN RZĄD CHCE BYĆ PRZEDSTAWICIELEM???? 40 PROCENT?????ŻAŁOSNE! Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Stawianie fałszywego wyboru 03.10.05, 00:53 Głoszenie, że Polacy będą wybierac miedzy Polską liberalna a solidarną jest chamskim chwytem socjotechnicznym w walce o elektorat. Solidarności, tej prawdziwej sie nie dekretuje. Nie można ludziom nakazać, aby byli solidarni. Można ich co najwyżej do tego SKŁONIĆ. Jak na razie Kaczyński rozbudza w społeczeństwie nie solidarność a zawiść. Nikt nie proponuje Polski liberalnej. Proponuje się państwo tanie, władzę skromną, która przede wszystkim NIE PRZESZKADZA LUDZIOM. Budowa autentycznego społeczeństwa obywatelskiego jest lepszą alternatywą niż rozbudowany interwencjonizm państwowy. A nazywanie tego IV Rzplitą jest uzurpacją. Zostawmy to historykom. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Stawianie fałszywego wyboru 03.10.05, 00:58 travel_wawa napisał: Historycy maja lepszy kawalek chleba - ubeckie kwity. :-) Straczy im tego na dwa pokolenia. PiS skoro jest taki po chrzescijansku prawdomownyi, niech sie zgdnie z prawda nazwie sie "socjalisci", i nikt nie bedzie mial do nich pretensji. Ale wyglada na to, ze oni nawet kosciol cygania. Odpowiedz Link Zgłoś
downunderguy Re: ja sie pytam 03.10.05, 01:44 co zrobic ze zlodziejami?-zapomniec?-toz to byle sb, komuna i ordynarni kryminalisci - 1% rozkradlo 90% majatku narodowego-donal-usankcjonuje takie status quo-i reszta ma przyklanac? jest to ostatni dzwonek zeby rozliczyc, zlustrowac i rozpoczac od nowa-wiekszosc na forum to wlasnie zlodzieje- trzesiecie odwlokiem ze sie do was dobiora-rydzyk' mlodziesz wszechpolska macie wasze 5minut-zalatwcie ich-zycze sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Rydzyka też należy sprawdzić 03.10.05, 01:49 Do mnie jednak przemawia to, że legenda Solidarności - Borusewicz - i stoczniowcy mówią że Rydzyk zebrał ogromne pieniądze na ratowanie stoczni, a na stocznię nic nie dał. I jeszcze te ogromne sumy w prywatnych mieszkaniach (zdaje się 200 000 USD) bez żadnej ewidencji. Ale PIS tego nie zrobi, bo to ta sama drużyna z Ojcem Dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A ja sie pytam, czy prawo IV Reich zacznie dzialac 03.10.05, 02:04 WSTECZ? Buhahaha!!! Sprawicie cholerna radosc w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: ja sie pytam 03.10.05, 05:52 rydzyk to najwiekszy z?odziej i oszust,kto jemu sie do d...dobierze?modziez wszechpolska??? Odpowiedz Link Zgłoś
jan583 A co ci ukradł Rydzyk 03.10.05, 06:48 WSZYSCY MYŚLICIE ,ŻE BĘDZIECIE PIĘKNI I BOGACI ZA PO -MYLICIE SIE -DLA NICH JESTEŚCIE MASĄ DO KSZTAŁTOWANIA .dYKTATURA GROZI ZA PIS,ALE TYLKO KRĘTACZOM I ZŁODZIEJOM Z UKŁADU MAGDALENKOWEGO Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: A co ci ukradł Rydzyk 03.10.05, 08:58 Czyli na przykład Lechowi Kaczyńskiemu, który wtedy w Magdalence też był obecny. Grybyś chociaż raz zastanowił się przed napisaniem postu, to być takich bzdur nie wypisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: ja sie pytam 03.10.05, 08:45 > co zrobic ze zlodziejami?-zapomniec?-toz to byle sb, komuna i ordynarni > kryminalisci - 1% rozkradlo 90% majatku narodowego Zapomnieć - nie. Ale trzeba nie tylko ścigać i rozliczać, ale dać też ludziom szansę godnego, a z czasem i dostatniego, życia. To drugie, niestety, jest ważniejsze w kraju, który musi odrabiać 50 lat socjalizu (po tym, jak odrabiał 2 wojny i blisko dwieście la rozbiorów). To kwestia priorytetów. Program, który da lepsze szanse 99% Polaków jest dla mnie lepszy od tego, który będzie ścigał 1% łobuzów. > donal-usankcjonuje takie status quo-i reszta ma przyklanac? No to powiedz kiedy i kto Ci to powiedział. Takie teksty, to PiS na swoich wiecach przedwyborczych opowiada. Zamiast opowiadać o swoim programie, kłamią o programie PO. (Ciekawe czemu nie zajmują się abytnio oczernianiem Borowskiego, czy Leppera, a tylko przyszłego - wg ich oświadczeń jedynego możliwego - koalicjanta tak z błotem mieszają). Z drugiej strony nie dziwię się, że mało mówią o swoim programie, bo takie banialuki, jakie Marcinkiewicz opowiadał, to nawet licealiści przejrzą na wylot.... > jest to ostatni dzwonek zeby rozliczyc, > zlustrowac i rozpoczac od nowa A ja, k...., nie chcę od nowa. Ja chcę budować na tym, co jest i poprawiać, to, czego się Polska od 1989 roku dopracowała. Rewolucje są dobre tylko wtedy, gdy naprawdę trzeba zburzyc większość państwa. Tak było w 1989. Teraz już tak nie jest. Zgadzam się, że jest ostatni dzwonek (choćby z powodu przedawnień). Ale jak mam wybierać przespanie tego dzwonka i poprawę losu 99% Polaków, to mam gdzieś dzwonek. > wiekszosc na forum to wlasnie zlodzieje > trzesiecie odwlokiem ze sie do was dobiora-rydzyk' mlodziesz wszechpolska macie > wasze 5minut-zalatwcie ich-zycze sukcesu No tu pokazałeś kolego swój poziom. Idź, włóż glany, ogól pałę i idż skopać kilka staruszek. W tym wieku na pewno mają coś na sumieniu. I do tego może nie głosowały na Twojego kandydata..... Odpowiedz Link Zgłoś
lux-ex-silesia PROGRAM PIS - SPRZECZNY Z NAUKĄ KOŚCIOŁA 03.10.05, 05:03 > Jak na razie Kaczyński rozbudza w społeczeństwie nie solidarność a zawiść. Na zawiści wiele partii w Europie już wygrało wybory. Kaczyńskim też się udało. I być może uda im się nawet sięgnąć po fotel prezydencki. Zabieg socjotechniczny wydaje się tu prosty: "Mów fałszywe świadectwo przeciw bliźniemu twemu". W przypadku PiS-u tym bliźnim są przedsiębiorcy. Takie działanie, ewidentnie sprzeczne z Społeczną Nauką Kościoła, nie przeszkadza jednak PiS-owi pisać do proboszczów, jacy to oni są dobrzy. Kiedyś mówiło się na coś takiego HUCPA, dziś się mówi BULLSHIT. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PROGRAM PIS - SPRZECZNY Z NAUKĄ KOŚCIOŁA 03.10.05, 08:52 > > Jak na razie Kaczyński rozbudza w społeczeństwie nie solidarność a zawiść. Generalnie grają na najgorszych instynktach. A że jest na czym (i u kogo - nie oszukujmy się), to mogą tak nawet wygrać. > Na zawiści wiele partii w Europie już wygrało wybory. > Kaczyńskim też się udało. Co najgorzej świadczy o wyborcach. > Zabieg socjotechniczny wydaje się tu prosty: > "Mów fałszywe świadectwo przeciw bliźniemu twemu". W przypadku PiS-u tym > bliźnim są przedsiębiorcy. Jets nawet lepiej. Otóż od co najmniej 2 tygodni przed wyborami parlamentarnymi do teraz włącznie głównym celem ataków PiSuaru jest PO - dziwnym zbiegiem okoliczności, jednocześnie PiS twierdził i twierdzi, że to jedyny możliwy koalicjant do wspólnych rządów. Szczyt hipokryzji? Myślę, że nie - jeszcze nam żadni władzy bracia pokażą gdzie ten szczyt jest naprawdę. > Takie działanie, ewidentnie sprzeczne z Społeczną Nauką Kościoła, nie > przeszkadza jednak PiS-owi pisać do proboszczów, jacy to oni są dobrzy. > Kiedyś mówiło się na coś takiego HUCPA, dziś się mówi BULLSHIT. No cóż, prawo polskie też zakazuje siania nienawiści na tle rasowym, religijnym i chyba nawet światopoglądowym. Ale podczas kampanii wyborczej jakoś to a kurat prawo PiS nie obowiązuje. O przyzwoitości nie wspomnę..... Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear PiS atakuje PO 03.10.05, 09:43 PiS atakuje, bo tylko to potrafi... Bicie piany, to specjalność braci K. Straszenie ludzi liberalną kaźnią to czysta demagogia. Bo czym jest ten liberalizm Platformy i Tuska? Skromną władzą bez limuzyn, helikopterów używanych do prywatnych celów? Władzą odartą z urzędniczych dworów? Władzą, która nie wstydzi się podejmowania decyzji przy otwartych drzwiach i zapalonym świetle? Władzą, która nie rzuca kłód (Belek?) pod nogi ludziom? Władzą, która szybko i kompetentnie podejmuje decyzje nie czekając na aprobatę lub telefon od Wielkiej Kaczki? Władzą, która nie mówi do ludzi "spieprzaj dziadu" czy "wygraliśmy i z niczego tłumaczyć się nie muszę"? Jeśli tak, to chcę być torturowany liberalizmem od rana do nocy! Bracia Polacy obudźcie się! Miejsc pracy nie tworzą urzędy antykorupcyjne (kto ich sprawdzi czy nie biorą?) ani centralnie dzielone ulgi. Wzrostu gospodarczego nie można zadekretować. Miejsca pracy tworzą LUDZIE, kiedy im się nie przeszkadza, kiedy prawo i podatki nie zmieniają się co trzy miesiące. Polsce potrzeba spokoju i równowagi. Pieniądze lubią ciszę, w ciszy same przychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Niekoniecznie biedny=głupi a bogaty=aferzysta 03.10.05, 09:49 dr.kidler napisał: Niekoniecznie biedny=głupi a bogaty=aferzysta. Ale chyba warto sprawdzić jak powstały pewne fortuny - w krótkim czasie, i ze szkodą dla innych, czy budżetu Państwa? Ale Tusk chce wszystko przykryć - aferzystów, SB-ków i UB-ków też, oraz kolaborantów komuny. Tusk najlepszym przyjacielem Kwacha!!! > boba222 napisał: > > > Mamy do wyboru dwie Polski: Polskę dla bogatych lub Polskę dla biedniejsz > ych. > > Ja wybieram Polske dla bogatych. > Glupi pewno wybiora Polske dla biednych, ta od Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Niekoniecznie biedny=głupi a bogaty=aferzysta 03.10.05, 09:54 > Państwa? Ale Tusk chce wszystko przykryć - aferzystów, SB-ków i UB-ków też, > oraz kolaborantów komuny. Tusk najlepszym przyjacielem Kwacha!!! Toż przeciez najbardziej Platformersom zależy, żeby mieć swojego Ministra Spraw Wewnętrznych :) Żeby nie był to Wasserman czy ktokolwiek z PiS-uaru :) Przypadek? Czy obiecali nietykalnośc wszystkim ubekom???? Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: Niekoniecznie biedny=głupi a bogaty=aferzysta 03.10.05, 09:59 Tak... a świstak jest najlepszym przyjacielem sreberek... Polsce potrzebny jest dobrobyt, a ten sam nie przychodzi, tylko trzeba go ZROBIĆ. I tu pytanie za 10... nie 20 punktów: Jaki dobrobyt robią urzędy antykorupcyjne, armie urzędników itp.? Generalnie jest bowiem tak, że jak się wlezie po uszy w bagno, to nie należy się zastanawiać jak dorwać tego, kto rysował mapę, tylko jak się z tego bagna wydostać - i to szybko, bo z każdą minutą będzie coraz trudniej. anna-dark napisała: > dr.kidler napisał: > > Niekoniecznie biedny=głupi a bogaty=aferzysta. Ale chyba warto sprawdzić jak > powstały pewne fortuny - w krótkim czasie, i ze szkodą dla innych, czy budżetu > Państwa? Ale Tusk chce wszystko przykryć - aferzystów, SB-ków i UB-ków też, > oraz kolaborantów komuny. Tusk najlepszym przyjacielem Kwacha!!! > > > boba222 napisał: > > > > > Mamy do wyboru dwie Polski: Polskę dla bogatych lub Polskę dla bied > niejsz > > ych. > > > > Ja wybieram Polske dla bogatych. > > Glupi pewno wybiora Polske dla biednych, ta od Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Niekoniecznie biedny=głupi a bogaty=aferzysta 03.10.05, 10:03 yogithebear napisał(a): > Generalnie jest bowiem tak, że jak się wlezie po uszy w bagno, to nie należy > się zastanawiać jak dorwać tego, kto rysował mapę, tylko jak się z tego bagna > wydostać - i to szybko, bo z każdą minutą będzie coraz trudniej. W szczególności, tkwiąc dalej w bagnie, nie jest się w stanie złapać tego, kto nas w nie wmanewrował. Mimo najszczerszych chęci... Żeby myśleć o porachunkach, trzeba najpierw z bagna wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Niekoniecznie biedny=głupi a bogaty=aferzysta 03.10.05, 10:05 yogithebear napisał(a): > Tak... a świstak jest najlepszym przyjacielem sreberek... > Polsce potrzebny jest dobrobyt, a ten sam nie przychodzi, tylko trzeba go > ZROBIĆ. I tu pytanie za 10... nie 20 punktów: Jaki dobrobyt robią urzędy > antykorupcyjne, armie urzędników itp.? Człowieku, ale to właśnie PO proponowało wprowadzenie Urzędu Regulacji, który miał kontrolowac obniżanie cen, w związku z malejącym VAT-em :))))))))))) Kolejne "ministerstwo Pierdzistołków"??? > Generalnie jest bowiem tak, że jak się wlezie po uszy w bagno, to nie należy > się zastanawiać jak dorwać tego, kto rysował mapę, tylko jak się z tego bagna > wydostać - i to szybko, bo z każdą minutą będzie coraz trudniej. > > > anna-dark napisała: > > > dr.kidler napisał: > > > > Niekoniecznie biedny=głupi a bogaty=aferzysta. Ale chyba warto sprawdzić > jak > > powstały pewne fortuny - w krótkim czasie, i ze szkodą dla innych, czy > budżetu > > Państwa? Ale Tusk chce wszystko przykryć - aferzystów, SB-ków i UB-ków te > ż, > > oraz kolaborantów komuny. Tusk najlepszym przyjacielem Kwacha!!! > > > > > boba222 napisał: > > > > > > > Mamy do wyboru dwie Polski: Polskę dla bogatych lub Polskę dl > a bied > > niejsz > > > ych. > > > > > > Ja wybieram Polske dla bogatych. > > > Glupi pewno wybiora Polske dla biednych, ta od Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano4 Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 21:49 sztab kryzysowy czy antykryzysowy? Odpowiedz Link Zgłoś
madi30 Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 00:47 boba, ja tez głosuje na PO, ale w to bogactwo to i tak nie wierzę... wiem tylko, że Kaczyńscy to w planach podatkowych chcą wytepic bogatych, ale sami do biednych przeciez nie należą. a to wszystko to i tak bzdury, bo ich środowisko to sami milionerzy- Rydzyk np....no ale ważna jest propaganda! Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 08:32 > Mamy do wyboru dwie Polski: Polskę dla bogatych lub Polskę dla biedniejszych. Polskę dla bogatych (PO) lub Polskę, gdzie wsdzyscy będziemy biedniejsi (ale Bracia K. przekonają nas, że tak jest Solidarnie, czyli dobrze). Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark PO zatonie 9.10.2005r.... 03.10.05, 09:45 Dziennikarze Gazety - otwarcie i nieobiektywnie wspierający wszystko co Donaldowe, nawet nie potrafią porządnie zrobić zestawienia-tabelki. Niechlujstwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
benefikus Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 21:27 i dlatego będziesz biedny, bogaci nie dadzą się tobie wzbogacić !!!!Myślą tylko o sobie o nie o tobie szaraczku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nowe firmy w trzy dni. Buhahaha!!! Buhahaha!!! 03.10.05, 02:00 A moze sie spytac, jak to robia Brytyjczycy? W UK zgloszenie dzialalnosci gospodarczej to JEDEN TELEFON (czynny 24 godz/dobe) do tutejszego skarbowego: podaje sie nazwisko, adres, co sie bedzie robic i pare innych dosc oczywistych drobiazgow. I to wszystko!) Spolke z o.o. z wlasna nazwa i oryginalnym statutem mozna natomiast zarejestrowac w ciagu 24 godzin - rzecz jasna, mozna tez taka spolke nabyc od reki "z polki" za ok. 100 funtow u prawie kazdego prawnika i w biurach tego typu uslug prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Nowe firmy w trzy dni. Buhahaha!!! Buhahaha!! 03.10.05, 08:57 > A moze sie spytac, jak to robia Brytyjczycy? W UK zgloszenie dzialalnosci > gospodarczej to JEDEN TELEFON (czynny 24 godz/dobe) No i to jest dobry wzór. Ale...założenie firmy to detal. Tak naprawdę dla firmy nie jest na ogół ważne, czy powstanie w dzień, czy w miesiąc. Ważne jest państwo będzie miało na działanie tej firmy po jej założeniu. A tu podstawa, to sprawozdawczość podatkowa (skomplikowana, kosztowna, ryzykowna - bo nikt nie jest w stanie znać całości naszego prawa podatkowego), wysokość podatków i koszty pracy ponad to, co płaci się pracownikom. To są główne sprawy, ale o tym PiS nic z sensem nie chce powiedzieć..... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Mitomania :)))))) 03.10.05, 09:57 Inwestorów odstrasza niestabilność naszego systemu podatkowego, a nie wysokość podatków czy kosztów pracy :) Przecież po naszym wejściu do UE Niemcy i Francuzy nam wytykali, ze mamy ZA NISKIE podatki, a we wszystkich opracowaniach nie-polskich ekspertów wychodzi, że u nas są NISKIE koszty pracy. Tylko nasi "byznesmeni" od siedmiu boleści uprawiają durną propagande :P Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Mitomania :)))))) 03.10.05, 10:34 wredna_jedza napisała: > Inwestorów odstrasza niestabilność naszego systemu podatkowego, a nie wysokość > podatków czy kosztów pracy :) > Przecież po naszym wejściu do UE Niemcy i Francuzy nam wytykali, ze mamy ZA > NISKIE podatki, a we wszystkich opracowaniach nie-polskich ekspertów wychodzi, > że u nas są NISKIE koszty pracy. Koszty pracy dla pracodawcy to suma pieniędzy jaką musi wydac na pracownika, czyli pensja + ZUS + podatki + inne opłaty. Jeśli suma tych czynników przekroczy jakąś wartość krytyczną wówczas opłacalnośc produkcji spada i pracodwaca albo zmniejsza produkcję, albo ją likwiduje, albo przenosi do innego kraju. W każdym razie zbyt długo nie jest w stanie działać ze stratą. Niskie koszty pracy w RP wynikają głównie z niskiej (w porównaniu do reszty europy) pensji netto. A to już nie jest powód do dumy Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Mitomania :)))))) 03.10.05, 14:14 > Inwestorów odstrasza niestabilność naszego systemu podatkowego, a nie wysokość > podatków czy kosztów pracy :) To juz kompletny analfabetzm funkcjonalny. A kto pisał i inwestorach? Ja napisałem o problemach małych i średnich firm krajowych - czyli o tym, co stanowi motor każdej normalnej gospodarki. Ale niech tam, może być o inwestorach. Oczywiśćie wysokość podatków i koszty pracy są ważną sprawą dla każdego inwestora. Twierdzenie czego innego to głupota. To pierwsze (podatki krajowe) da się obejść, uciekając z zyskami za granicę. Ze szkoda dla Polski. Lepiej niech zapłacą małe podatki ale w Poslce, niż żadne. To drugie też się da obejść - inwestując za granicą. Inwestor = wielka firma, wielki kapitał, wielka fabryka / centrum usługowe / centrum badawcze. Ma inne problemy - np. z infrastrukturą. Taki inwestor porównuje nas do innych krajów regionu. I tu porównujemy się ze Słowacją, Węgrami, Litwą, Łotwą, Estonią. I wypadamy cieniutko - infrastruktura jak w Bantustanie, a koszty pracy - wtym porównaniu - niemałe. A że Niemcy i Francja mają wyższe podatki i chcą, byśmy nasze podwyżaszali - nic dziwnego. Oni nie chcą by nasza gospodarka była kiedykolwiek konkurencyjna wobec nich. Jak rozumiem Ty też tego nie chcesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
gauche Kolejne kłamstwa tendencyjnego Gazu- to nie Tusk 03.10.05, 03:08 a Kaczysmki powiedzial,ze bedzie do smierci katolikiem!!!!!!!! Reszta, tendencyjna. widac,iz od dawna Michnixy postawili na Po i Tuska. Wcale sie nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www **********APEL DO POLAKOW W AMERYCE********** 03.10.05, 04:07 Promocja polskiej gospodarki,polskich wyrobow na gruncie amerykanskim to wielka i skuteczna pomoc dla Polski.To akt patriotyzmu wobec ojczyzny i rodakow mieszkajacych w Polsce.Zbliza sie swieto Halloween i tysiace dzieci amerykanskich przyjdzie do Waszych drzwi proszac o slodycze. Dajcie im np polskie sezamki,albo inne polskie produkty cukiernicze. To jest patriotyzm !,a nie wywijanie polska flaga pod czyims nosem! Odpowiedz Link Zgłoś
lewakprawak Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 06:40 Jest czymś zdumiewającym,że niektórzy widzą w D.Tusku obrońcę demokracji.Przecież ten polityk niejeden raz wypowiadał się zgoła niedemokratycznie.No,ale tutaj znów swojej pracy nie wykonują dziennikarze.Ich obowiązkiem jest przypomnieć np. Tuskową pochwałę Pinocheta. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Dla Ślązaka wystarczy obecność Kamińskiego u b 03.10.05, 08:35 Dla Ślązaka wystarczy obecność Kamińskiego u boku Kaczyńskich. Polska to nie Serbia, której on tak bronił, a Ślązak nie wyrzeknie się rodziny dlatego, że są Niemcami. Nie opuści też Śląska , bo tak chcą Kaczyńscy etnicznie czystych Polaków! Trzon PiS to ZChN, czyli Zjednoczenie Chrześcijańsko Narodowe, Marcinkiewicz Kazik też z ZChN, tacy narodowosocjalistyczni, nadziewani rydzykami i nabzdyczeni samooceną odnośnie jakości wiary. Żyjemy w innej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 09:04 > Jest czymś zdumiewającym,że niektórzy widzą w D.Tusku obrońcę > demokracji. A co to ma do rzeczy - np. do artykułu? (N.b. nie uważam się za obrońcę ani za miłośnika demokracji. Zanim jednak ktoś wymyśli coś lepszego, będę się na nią godził.) Co do Pinocheta - człowiek ten, jak prawie każdy, ma tez parę dobrych rzeczy w swoim dorobku. Czy możesz konkretnie przytoczyc co takiego powiedział Tusk na jego temat, co cię tak wzburzyło? Czy tylko słyszałeś / czytałeż, że pochwala, ale nie wiesz za co? Odpowiedz Link Zgłoś
bubblegumnaprezydenta TUSK - DEMOKRATA I KATOLIK (chi,chi) 03.10.05, 07:02 Politycy są hipokrytami.Ale to,co wyprawia w tej kampanii p.Tusk przebija wszystko.Nagle zaczął strasznie kochać Polskę i być z niej dumny!Jeśli wierzyć wiadomościom z internetu,po kilkudziesięciu latach małżeństwa wziął ślub kościelny(prawda to,czy nie?).Nie tak dawny chwalca Pinocheta występuje w roli obrońcy demokracji...Uff! I są tacy,którzy się na to wszystko nabierają! Odpowiedz Link Zgłoś
twardokesek sprawiedliwy rozdzial dobr 03.10.05, 08:18 Zabiora mi 100zl, a 20zl rozloza sprawiedliwie dla wszystkich. Panowie Kaczynscy! To juz mielismy. Wlasciwie mamy to od 45 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: sprawiedliwy rozdzial dobr 03.10.05, 08:59 > Zabiora mi 100zl, a 20zl rozloza sprawiedliwie dla wszystkich. Nie dla wszystkich, tylko 19,90 dla niedojd i nierobów, a 0,10 dla potrzebujących. I nie sprawiedliwie, tylko solidranie. Trzeba się uczyć nowomowy, zaraz będzie obowiązywać w szkołach!..... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Kultura "LYBERAŁÓW" 03.10.05, 10:01 No cóż, dla polskich "lyberałów" każdy, kto nie jest cwaniakiem, nie zdziera z innych skóry, chce byc uczciwy i dostaje w d..ę to od razu "nierób" lub "niedojda" :P Czy do waszyk zakutych łebków nie dociera, że nie jest możliwe, aby każdy założył własną jednoosobową firme??? Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: Kultura "LYBERAŁÓW" 03.10.05, 10:25 wredna_jedza napisała: > Czy do waszyk zakutych łebków nie dociera, że nie jest możliwe, aby każdy > założył własną jednoosobową firme??? Właśnie dociera... Dziś jednoosobowe firmy mogą płacić quasi-liniowy podatek 19% oraz ładować w koszty rózne mniej lub bardziej z działalnością związane koszty - samochód i paliwo do niego, komputer, środki czystości do utrzymania porządku w biurze/domu itp. Więc w praktyce jest zdecydowanie mniej. Dlaczego mniej nie mieliby mieć wszyscy? Polska dla biednych mnie nie przekonuje, bo ja nie chcę być biedny... ani też trochę mniej biedny dzięki solidarnej polityce państwa. Ja chcę być bogaty i podejrzewam, że nie jestem w tym pragnieniu odosobniony. Dlatego jestem przeciwnikiem PiS-państwa, które dzieli i mnoży biedę, bo zero przez co nie byłoby mnożone i dzielone będzie nadal zerem. Państwo powinno zająć się tworzeniem warunków dla efektywnego gospodarowania - upraszczać przepisy i dbać o ich przestrzeganie (co oznacza coś innego niż tylko prymitywne karanie, bo np. przepis prosty łatwiej jest znać i przestrzegać); wspierać tworzenie infrastruktury - dróg, telekomunikacji (po co te wszystkie koncesje?) itp. To jest liberalizm... i jeżeli to jest straszne dla tylu osób, to dlatego, że nie są w niczym różne od aferzystów z pierwszych stron gazet - przyssały się do cyca i boją się, że ktoś może je od niego oderżnąć... A wtedy co? - tragedia, trzeba się będzie wziąść do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Kultura "LYBERAŁÓW" 03.10.05, 10:40 > Dlaczego mniej nie > mieliby mieć wszyscy? Człowieku i dochodzimy do paradoksów, gdzie sprzątaczka, która zna sie jedynie na profesjonalnym wywijaniu miotłą musi założyć firmę. Tyle sie tu gada o wędce i rybie :) Tez nie jestem zwolenniczką dawania samej ryby, ale nie da sie dać samej wędki komuś, co nie umie łowić. Bo będzie siedział i nic nie złowi :) Dajcie wędkę i nauczcie łowić. > upraszczać przepisy i dbać o ich przestrzeganie (co oznacza coś innego niż > tylko prymitywne karanie, bo np. przepis prosty łatwiej jest znać i Dbałośc o przestrzeganie - przepis może dawać bardzo łagodną karę, ale odstraszająca powinna być jej nieuchronność. Że jeśli popełni przestępstwo, to tekarę poniesie. A póki co to PO nie daje takiej gwarancji. Po co niby chce utrzymać w swoich łapach Ministerstwo Sprawiedliwości, a przede wszystkim MSW???? Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: Kultura "LYBERAŁÓW" 03.10.05, 10:51 > Tez nie jestem zwolenniczką dawania samej ryby, ale nie da sie dać samej wędki > komuś, co nie umie łowić. Bo będzie siedział i nic nie złowi :) Dajcie wędkę i > nauczcie łowić. Uczenie łowić - prosze bardzo, ale co to ma wspólnego z zabieraniem "bogatym" i skomplikowanym systemem ulg? Kluczem do sukcesu jest PROSTOTA systemu - żeby nawet sprzataczka rozumiała bez problemu i MOGŁA Z TEGO KORZYSTAĆ! > Dbałośc o przestrzeganie (...) a póki co to PO nie daje takiej gwarancji. Owszem daje - jak pisałem przestrzeganie prostych, przejrzystych zasad jest łatwiejsze do weryfikacji. I to bez sztabu urzędników. > Po co niby chce utrzymać w swoich łapach Ministerstwo Sprawiedliwości, a > przede wszystkim MSW???? To proste - żeby na ich bazie Wielki Kaczor z Małym Kaczorem (dawniej były Wielki Pałac i Mały Pałac...) nie stworzyły swoistego NKWD. To taki żart przez łzy... A tak na poważnie - mamy do czynienia z negocjacjami. PiS wyciąga łapy w stronę działów gospodarczych, żeby osłabić pozycje negocjacyjne Platformy, to ta oskrzydla PiS w działach związanych z bezpieczeństwem wewnętrznym - ot gra, jak chciał PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Kultura "LYBERAŁÓW" 03.10.05, 13:35 > Człowieku i dochodzimy do paradoksów, gdzie sprzątaczka, która zna sie jedynie > na profesjonalnym wywijaniu miotłą musi założyć firmę. To są paradoksy, które PiS chce umacniać. Większość sprzątaczek nie musiałaby zakładać firm w celu znalezienia pracy, a potem obniżenia obciążeń podatkowych, gdyby (a) obniżyć barierę prawną ich zatrudnienia jako zwykłych pracowników i (b) nie zdzierać dodatkowych pieniędzy z nich i ich pracodawców za karę, że tę pracę dali. A jak już sprzątaczka się wk...wi i firmę założy (znam przykłady), to co prawda będzie miała łatwiej znaleźć pracę i mniej podatków do płacenia, ale za to wypełnianie papierów do US ją dobije. PiS w obu punktach mówi wyraźnie: tak jest, a z nami będzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Kultura "LYBERAŁÓW" 03.10.05, 13:26 > No cóż, dla polskich "lyberałów" każdy, kto nie jest cwaniakiem, nie zdziera z > innych skóry, chce byc uczciwy i dostaje w d..ę to od razu "nierób" lub > "niedojda" :P Nie wiem skąd ten wniosek. Ale u Ciebie to zdaje się standard - stawiać własne wyssane Bóg wie skąd tezy, a potem się z nimi spierać. Natomiast - jeśli chodzi o fakty - są liczne statystyki wskazujące, że kolejne rozdawane przez urzędy dotacje / ulgi / zapomogi trafiają nie tam gdzie trzeba. Np. renty (ZUS utrzymywany z pieniędzy podatników, w tym za pośrednistwem skarbu państwa) są masowo kupowane. I widać to choćby po tym, ile ich procentowo jest w porównaniu do innych krajów. Albo dotowane lekarstwa: albo są dotowane takie leki pierwszej potrzeby jak viagra, albo insulina, ale nie tańsza polska, tylko jakiejś zagranicznej firmy. Rozdawanie pieniędzy przez urzędy (czyli urzędników), na niejasnych zasadach prowadzi w 90% do nadużyć, a tylko mizerna resztka idzie tam, gdzie potrzeba. > Czy do waszyk zakutych łebków nie dociera, że nie jest możliwe, aby każdy > założył własną jednoosobową firme??? A co ma za przeproszeniem piernik do wiatraka?..... Znowu masz jakąś własną teorię, z którą będziesz się teraz spierać?..... Odpowiedz Link Zgłoś
tictac99 nowa odmiana socrealizmu - kaczyzm 03.10.05, 08:37 był taki jeden co dobrze zaczynał naobiecywał gruchy na wierzbie i 45% ludzi mu uwierzyło ale mizernie skończył. 2 Kaczki szybko się uczą. Ale na swoje obiecanki nie mają kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Kaczyński:będę do śmierci katolikiem 03.10.05, 08:43 to,powiedział Kaczyński,czym mnie zreszta powalił na kolana,tak że niestety nie będę mogła pójść na niego głosowac bo nie myśę że mnie na klęczkach wpuszczą do urzędu Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PiS realizuje ideały sierpnia 1980 03.10.05, 09:12 Polska solidarna, a nie liberalna. Nie czarujmy się - to co się działo po 1989 było kpiną z 21 postulatów:) Odpowiedz Link Zgłoś
katala Re: PiS realizuje ideały sierpnia 1980 03.10.05, 09:18 Będę namawiać wszystkich moich młodych znajomych do głosowania na Tuska. Po wczorajszym programie o Radiu Maryja nie mam wątpliwości, że nie chcę by prezydentem został ktoś, kto ma poparcie Radia Maryja, głoszącego antysemickie i wyssane z palca teorie o masonerii, Żydach itp. I taki człowiek ma nas reprezentać? Sprzeciwiam się dewocji, i nieposzanowaniu wolności (patrz sprzeciew Kaczora w związku z marczem wolności) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PiS realizuje ideały sierpnia 1980 03.10.05, 09:27 Ok, mnie to nie przeszkadza że głosujesz na Tuska. Natomiast ha ha nazywanie tego że PiS nazwał PO zwolenniczką liberalizmu "atakiem na PO" to... ha ha:) I jeszcze, z tabelki porównawczej kandydatów: Cel główny prezydentury Tuska: Budowa trzeciej Solidarności w silnej, nowoczesnej Polsce. Trzeciej Solidarności ha ha ? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PiS realizuje ideały sierpnia 1980 03.10.05, 13:36 To konkretnie z których? Jak rozumiem masz kolego za złe, że zniesiono kartki na mięso, które w postulatach były wpisane? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Jednak taki kurdupel nie powinien być prezyde 03.10.05, 09:18 ty pewnie jestes olbrzymem,lecz nie intelektualnym:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojten A jednak kurdupel, i to wielowymiarowy, bo jak 03.10.05, 09:41 mawiała moja stara ciotka, która intelektualistką nie była, 'w małych ludziach to tylko g.. i złość. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta YODA może być rycerzem Jedi, to Kaczor preziem :-) 03.10.05, 09:19 Yoda też kurdupel, ale za to jaki silny duchem. A Lech ma silnego duchem brata, co na jedno wychodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Nie potrzeba Yody :)))) 03.10.05, 09:59 Roosevelt jeździl na wózku inwalidzkim - to dla przypomnienia miłośniczkom przystojnego i wysokiego Tuska :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 Re: Nie potrzeba Yody :)))) 03.10.05, 11:35 Roosvelt? To ten sam co nas sprzedał w Jałcie? I lizał dupe Stalinowi? Odpowiedz Link Zgłoś
odk1 Re: Jednak taki kurdupel nie powinien być prezyde 03.10.05, 10:36 Zgadzam się z tobą Człowiek wzrostu siedzącego psa powinien zając sie czym innym. No bo jak to bedzie wyglądało wśród innych mężów stanu w Europie. A co do wiecu w Gdańsku to taki partaitag odbył się w tam w 39 roku. tez przemawiał podnóżek wodza wychwalając jego zalety, a potem sam furer który gnoił innych. Nie chcę takiej powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Bo zanim Matoł z sensem wystęka, że liberał to jeg 03.10.05, 09:20 Wiem Kaczyńskie, powtarzacie za Wrzodakiem i tym..., a może sami jesteście tacy mądrzy? Bo zanim Matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd Sorosz, psiororz oraz jakiś stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma. Wiecie dlaczego tak szaleję na tym forum? Po prostu jestem biedny, bez pracy, oszczędzam na lekach i nie chcę usłyszeć od Lecha Kaczyńskiego „spieprzaj dziadu” i to dlatego, że on ma Prawo i Sprawiedliwość za sobą! Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: a ja będę głosował za Kaczyńskim ! 03.10.05, 09:34 i nie bedziesz w tym odosobniony . :))) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Kaczyński uzyska 32,4911 % poparcia? :-) 03.10.05, 09:37 Nie będziecie odosobnieni! Razem, w drugiej turze, jak do niej przejdzie, Lech Kaczyński zdobędzie maksimum tyle procent poparcia, ile w twoim niku, tj. 32,4911 % poparcia :-) t324911 napisał: > i nie bedziesz w tym odosobniony . :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor 32,4911 % poparcia narodu przy frekwencji 40%... 03.10.05, 15:46 to przeszlo 75% ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalskijohn Re: Wybieram Polskę rozwoju proporcjonalnego 03.10.05, 10:17 Czyli na siłę ładujemy kasę w leni i cwaniaków, którym nie chce się pracować i jednocześnie zakładamy kaganiec, zaciągamy hamulec ręczny, ograniczamy pracowitych ludzi którzy maja pomysły i chcą je realizować, bo tak będzie "solidarniej" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear ... proporcjonalnego rozwoju intelektualnego... 03.10.05, 10:57 Niestety, takie coś nie istnieje... Chyba biedactwo zbyt wierzysz w bajki, które opowiada ten pan z plakatu o IV Kwakpospolitej. A plakat jest słodki - Czyż on nie wygląda jak Koszałek Opałek z wielkim piórem? "Czy to bajka, czy nie bajka - Myślcie sobie jak tam chcecie. A ja przecie Wam powiadam Kwaksnoludki sa na świecie..." Wreszcie coś dobrane do wzrosty kandydata... Odpowiedz Link Zgłoś
fan_rokity Pragnę polityki w stylu Tuska, nie Kaczyńskich 03.10.05, 09:27 Mało jest tak zrównoważonych i godnych najwyższych urzędów polityków, jak Donald Tusk. Uważam, że właśnie takim ludziom należy dać szansę. Nie potrzeba nam ucieleśnienia stereotypowego szlachciury, jak mówi Tusk - z szabelką. Tusk jest politykiem nowoczesnym, potrafiącym łączyć ludzi ponad ideologicznymi podziałami. No i jeszcze jedno: źle świadczy o ludziach, jeśli liberalizm uważają za wartość negatywną. Jak wolność i jej apoteoza może być sprowadzana do egoizmu i elitarności? To nie tylko największa bzdura i krótkowzroczność, to błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: Pragnę polityki w stylu Tuska, nie Kaczyńskic 03.10.05, 09:55 Jasiu Marysia ? To ten sam co powiedzial,ze pielegniarki nie moga narzekac,bo i tak dostaja lapowki ? Smieszny facecik. Dlatego wybiore Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Pragnę polityki w stylu Tuska, nie Kaczyńskic 03.10.05, 13:41 > Jasiu Marysia ? To ten sam co powiedzial,ze pielegniarki nie moga narzekac,bo i > tak dostaja lapowki ? (...) > Dlatego wybiore Kaczynskiego. Nie chcę łamać Twego serca, ale Rokita nie kandyduje na prezydenta. Sprawdź na afiszu wyborczym - jak znajdziesz swoją komisje wyborczą przed zamknięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 09:29 Wiesław Gałązka, specjalista od marketingu politycznego twierdzi: [w gazecie SE] Lepsi okazali się sztabowcy Prawa i Sprawiedliwości - Zorganizowanie jej w Dworze Artusa było ogromnym błędem, bo na ludzi oddziałują tłumy, a te były u Kaczyńskiego w Olivii - ocenia Wiesław Gałązka. Podkreśla on również profesjonalizm sztabowców kandydata Pis-u. - Procentuje obecność specjalistów Pis-u w Stanach. Ta kampania jest perfekcyjna. A u Tuska widać było, że wszystko jest szyte na ostatnią chwilę. Takie spotkania się przecież reżyseruje, o czym wie każdy profesjonalista. Obecność w Stanach tej ostoi liberalizmu? Chociaż osoboście nie uważam żeby była dobra ze wzlędu na Kaczyńskiego ,on chyba jednak powinien siedziec cały czas za biurkiem Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck1 "Zarzucił liberalizm"? Obelga straszna i cios! 03.10.05, 09:31 Zwłaszcza, że Tusk afiszuje się ze swoim liberalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Po atakuje się sama 03.10.05, 09:34 PO się sama wyniszcza swoją postawą. Tusk jest bardzo kiepskim kandydatem, nie ma nic do zaoferowania, robi głupie miny, wszystko jest sztuczne, nawet pytania publiczności na spotkaniach. Może on jest dobrym człwoiekiem, dobrym posłem, może nawet politykiem, ale zupełnie źle wypada w kampani prezydenckiej. Nie widzę go za nic jako prezydenta. Tak wygląda, że to jego zaplecze rządzi także nim,a to mało interesujący ludzie. Rozumem tej partii była p. prof. Z. Gilowska, Zawsze przygotowana, zawsze sensowna, warto było jej słuchać w radiu i TV. Komorowski i inni to gadacze, bufony. Uważają, że tylko oni są najlepsi, ale niczym tego nie potwierdzają. PiS? Oni są naturalni, niczego nie udają. Przynajmniej tyle. Ponadto p. Marcinkiewicz wie czego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalskijohn Polska zasiłkowa kontra wolnorynkowa 03.10.05, 09:35 Polska zasiłkowa kontra wolnorynkowa. Taki mamy właśnie wybór. Polska o zdrowych ekonomicznych podstawach z niskimi podatkami i obciążeniami pracy w której każdy może znależć pracę lub sam stać się pracodwacą jeśli chce, lub Polska w której coraz więcej ludzi pobiera zasiłki i inne pomoce od państwa a coraz mniej ludzi pracuje. Wybierajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
rekmare SOLIDARNIE bedziemy biede klepac! 03.10.05, 09:36 Bracia Kaczynscy od poczatku lat 90. niemal zawsze przyprawiali mnie o gesia skorke. Teraz zaczynam sie ich BAC. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: SOLIDARNIE bedziemy 03.10.05, 09:40 Jan Paweł II: SOLIDARNIE JEDEN DRUGIEGO BRZEMIONA NIEŚCIE! Liberałowie chetnie zapominają, że idee chrześcijaństwa bynajmniej liberalne nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: SOLIDARNIE bedziemy 03.10.05, 13:48 loppe napisał: > Jan Paweł II: SOLIDARNIE JEDEN DRUGIEGO BRZEMIONA NIEŚCIE! Słowo "solidarny" występuje w słowniku języka polskiego nie od dziś, więc nie tylko JPII go używał. Kłopot w tym, co bracia Kaczyńscy rozumieją przez te solidarność. Wg mnie centralizację poborców podatków (jakież to apostolskie) i rozdawnictwa jałmużny. > Liberałowie chetnie zapominają, że idee chrześcijaństwa bynajmniej liberalne > nie są. Tyle, że ten apostoł, co to się do Chrystusa przyłączył, to przestał być poborcą podatków. A do czynienia dobra Jezus nie zbuduwał armii urzędników, opłacanych z podatków, które im wcześniej wydrze. To jak, liberalizm (czyli zasada wolności w życiu gospodarczym) jest chrześcijański, czy nie?.... A Kaczyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: SOLIDARNIE bedziemy biede klepac! 03.10.05, 09:50 ja też się boje ze idąc do Europy skręcamy do Kaczego Dołu czyli w okolice Białorusi... Krytykując PO bracia i ich boy's przedstawiaja niesprawdzone pomysły, które mi wyglądją na pogłębianie biedy... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
stasznik PO od okrągłego stołu tak naprawdę kreuje politykę 03.10.05, 09:45 Państwa. Jej członkowie byli obecni w sejmie, pełnili i pełnią wysokie funkcje: Tusk - marszałek sejmu, Syriusz Wolski - w-ce przew. parlamentu europejskiego. Proponuję refleksję: "I co z tego?" Otóż nic. PO chwali się, że nie bierze kasy z budżetu - nie musi ponieważ jest partią ludzi bogatych. Od kiedy bogaci chcą się dzielić z biednymi? Zawsze bogaci będą bogatsi a biedni biedniejsi bo są w innym punkcie wyjścia dlatego ważne jest prawo. Dlaczego w Polsce jest takie rozwarstwienie społeczne? Bo niektóre partie uważają, że niewidzialna ręka rynku i gospodarka liberalna dokona cudu i wszystkim będzie się żyło dostatnio i miło. Każdy wie, że w Polityce nie ma sentymentów a walka o własne interesy. PO nie interesuje interesów ludzi biednych... . Interesuje interesy raczej technokratów i rynków finansowych którzy widzą gospodarkę w skali makro ... . Gdyby postulaty PO były prawdziwe to rosnące bogactwo krajów wysokorozwiniętych powinno zmniejszać biedę w świecie. Niestety bogacenie jednych powoduje roznące obszary biedy w świecie. Podobnie jest to w skali małego kraju. Gospodarka dla bogatych, biedni ponieważ słabi są z góry skazani na zagładę... . Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: PO od okrągłego stołu tak naprawdę kreuje pol 03.10.05, 09:58 stasznik napisał: > Państwa. Jej członkowie byli obecni w sejmie, pełnili i pełnią wysokie funkcje: > > Tusk - marszałek sejmu, Syriusz Wolski - w-ce przew. parlamentu europejskiego. > Proponuję refleksję: "I co z tego?" > Otóż nic. PO chwali się, że nie bierze kasy z budżetu - nie musi ponieważ jest > partią ludzi bogatych. Od kiedy bogaci chcą się dzielić z biednymi? > Zawsze bogaci będą bogatsi a biedni biedniejsi bo są w innym punkcie wyjścia > dlatego ważne jest prawo........ >..... Kaczyńscy wg Ciebie w okrągłym stole nie uczestniczyli i sa uczciwi do dna.. To jest poglad oparty na chciejstwie.. ....wolę z mądrym zgubić niż z głupim znalęźć... pomimo że w obu przypadkach mogę stracić, to w drugim bedzie tylko dużo wstydu... i dlatego poprę Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: PO od okrągłego stołu tak naprawdę kreuje pol 03.10.05, 10:04 > Państwa. Jej członkowie byli obecni w sejmie, pełnili i pełnią wysokie funkcje: > > Tusk - marszałek sejmu, Syriusz Wolski - w-ce przew. parlamentu europejskiego. Ten pan był o ile dobrze pamiętam jednym z negocjatorów naszego wejścia do UE :)) I to własnie oni za rządów Buzka ustalili, że podstawowa stawka VAT w Polsce jest 22%. Teraz w ramach kiełbachy wyborczej sie ockneli i zaczeli opowiadać farmazony o 3 x 15 :)))))))))) Zapomnieli sobie, że to by oznaczało koniecznośc powrtou do negocjacji???? A UE wcale sie na 15% VAT nie musiało zgodzić???? > Proponuję refleksję: "I co z tego?" > Otóż nic. PO chwali się, że nie bierze kasy z budżetu - nie musi ponieważ jest > partią ludzi bogatych. Od kiedy bogaci chcą się dzielić z biednymi? > Zawsze bogaci będą bogatsi a biedni biedniejsi bo są w innym punkcie wyjścia > dlatego ważne jest prawo. > Dlaczego w Polsce jest takie rozwarstwienie społeczne? Bo niektóre partie > uważają, że niewidzialna ręka rynku i gospodarka liberalna dokona cudu i > wszystkim będzie się żyło dostatnio i miło. > Każdy wie, że w Polityce nie ma sentymentów a walka o własne interesy. PO nie > interesuje interesów ludzi biednych... . Interesuje interesy raczej > technokratów i rynków finansowych którzy widzą gospodarkę w skali makro ... . > > Gdyby postulaty PO były prawdziwe to rosnące bogactwo krajów wysokorozwiniętych > > powinno zmniejszać biedę w świecie. Niestety bogacenie jednych powoduje roznące > > obszary biedy w świecie. > Podobnie jest to w skali małego kraju. Gospodarka dla bogatych, biedni ponieważ > > słabi są z góry skazani na zagładę... . Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PO od okrągłego stołu tak naprawdę kreuje pol 03.10.05, 13:55 > Teraz w ramach kiełbachy wyborczej sie ockneli i zaczeli opowiadać farmazony o > 3 x 15 :)))))))))) > Zapomnieli sobie, że to by oznaczało koniecznośc powrtou do negocjacji???? A UE > wcale sie na 15% VAT nie musiało zgodzić???? Chyba Bóg Cię opuścił. Już dawno, zresztą. Państwa członkowskie mają swobodę kształtowania stóp VAT w pewnych ramach. i tak się składa, że 15% to najniższa dopuszczalna stopa podst. VAT. Czyli żadnych renegocjacji... Francja i Niemcy chciały ustalenia tych widełek na wyższych poziomach p tym, jak Słowacja (bez renegocjacji) przeszła na niski liniowy i zaczęłą przyciągać inwestycje zagraniczne (czyli pracę i dobrobyt), ale na chęciach się kończyło (jak dotąd). Teraz Słowacja wygląda jak Austria, a Polska nadal jak 3ci świat. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PO od okrągłego stołu tak naprawdę kreuje pol 03.10.05, 13:51 > Każdy wie, że w Polityce nie ma sentymentów a walka o własne interesy. Tak. > PO nie > interesuje interesów ludzi biednych... . Interesuje interesy raczej > technokratów i rynków finansowych którzy widzą gospodarkę w skali makro ... . Tak - i w ramach poszerzania swojego elektoratu PO chce, by wszyscy byli bogaci (i głosowali na PO). Zaś wszelcy socjaliści chcą racjonować biedę, bo to ich elektorat i nie będa podcinać gałęzi, na której siedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PO od okrągłego stołu tak naprawdę kreuje pol 03.10.05, 14:01 > Gdyby postulaty PO były prawdziwe to rosnące bogactwo krajów wysokorozwiniętych > powinno zmniejszać biedę w świecie. Otóż granica między biedą a dobrobytem jest cieniutka - wynika głównie z istnienia granic państwowych oraz trochę z bariery odległości. I dlatego postępująca likwidacja granic w Europie doprowadziła szybciuteńko do poprawy poziomu życia w najbiedniejszych państwach tejże Europy. Pojedź do Hiszpanii albo Grecji i porozmawiaj tam z ludźmi. Większość pamięta, ża urodzili się w ubóstwie, a teraz żyją dostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
gss87 Władza korumpuje 03.10.05, 09:46 Władza korumpuje. Władza absolutna korumpuje absolutnie. Kaczynski maja juz rząd. Prezydentem powinien zostac Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Władza korumpuje 03.10.05, 09:51 jak wiadomo kierownicę winno trzymać w swych rękach dwóch a nie kierowca ! Odpowiedz Link Zgłoś
wasik.marcin Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 11:05 Solidarny podzial dobr? Przeciez to jest niemal zywcem wziety cytat z Marksa! Tylko on mowil o rownym podziale dobr. Przez ponad 40 lat mielismy rowno dzielona biede i wystarczy. Neosocjalisci z PiSu niech jada na Bialorus gospodarke uzdrawiac, a nie niszczyc nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 11:39 No i zobacz! Ty również dałeś się złąpać w pułapkę zręcznej demagogii. Kaczyński przecież nic nie mówi o równym podziale dóbr. Solidarny to nie to samo co równy. Solidarny to taki, gdzie ten który zasłużył sobie na więcej, dostaje więcej. Może zostanie stworzony odpowiedni Urząd, który będzie oceniał, kto na ile zasłużył. Wątpliwości nie podlega tylko jedno: na najwięcej zasłużą sobie w nowym układzie budowniczowie IV RP. To jest własnie solidarność (powtarzam: nie mylić z równością) Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 11:34 Jest w tych zapowiedziach obu rywalizujących kandydatów wiele swoistej kokieterii.To próba przypodobania się tym wszystkim niezdecydowanym,bądź nie biorącym udziału w wyborach.Myślę sobie ,że wyborcy przyjęli postawę wyczekującą.A swoją ostateczną decyzję podejmą tuż przed udaniem się do lokalu wyborczego.Ostateczny wynik jedank zależy od frekwencji w dniu wyborów.Pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: PiS atakuje PO 03.10.05, 11:38 czy mówienie prawdy, wskazywanie na złodziejstwo i mafijne układy to atak ??? Dla złodziei napewno Odpowiedz Link Zgłoś