Dodaj do ulubionych

MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu"

05.10.05, 20:40
Tak powiedział Tymiński w TVN24. Rzeczywiście, źle jest z demokracją.
Dziś po raz pierwszy w programie TV24 pojawili się 3 kandydaci na prezydenta w
debacie: Pyszko, Tymiński, Słomka.
Zarzucili Morozowskiemu chamstwo i wyszli. BArdzo dobrze. Nie będę głosował na
żadnego z tych panów, ale poziom chamstwa, który zaprezentował
ćwierćinteligentny dziennikarzyna MOROZOWSKI sięgnął dna.
Ten człowiek nie czyta nic poza "GW" i układa sobie w głowie świat pełen
schematów. Prosty, prymitywny człowiek.
Naprawdę media w Polsce należą do tzw. "układu". Mediami rządzą salonowcy.
Obserwuj wątek
    • polonic Moglbys nieco przyblizyc zdarzenie? 05.10.05, 20:49
      nie odbieram TVN 24 :)
      • mm48 Podzielam 05.10.05, 21:02
        Podzielam twoje zdanie.Morozowski zachował się po chamsku.Jakie on skonczył
        szkoly i kto uczyl go kultury.Jestem zaskoczona takim obrotem sprawy.Czy pan
        redaktor nie zauwazył ,ze siedzą przed nim LUDZIE ,przede wszystkim
        ludzie.Nawet jesli z nimi sie nie zgadza , to nie usprawiedliwia tego
        cynicznego smiechu .Ludzie ci mieszkaja od dawna poza granicami Polski ,stąd
        ich trudnosc w doborze słow. Zostali "zagadani' albo zagdakani przez
        redaktora.Bardzo bylo mi ich zal. Mimo ,ze nie sa w mojej bajce ,jestem w tej
        sprawie po ich stronie.
        • frank_drebin Wykonal zadanie partyjne. Jak swego czasu 05.10.05, 21:19
          Gembarowski w rozmowie z Krzaklewskim. Moze teraz by zaczac taka akcje ze
          stawianiem mu setki cieplej wodki jak swego czasu Gembarowskiemu ??? ;)
          • strachzyc Re: Wykonal zadanie partyjne. Jak swego czasu 05.10.05, 21:37
            Popieram! Bojkotujmy palanta!
            Jak coś wymyślisz konkternego - daj koniecznie znać na tym forum!!
    • ziggy.s Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 20:53
      > żadnego z tych panów, ale poziom chamstwa, który zaprezentował
      > ćwierćinteligentny dziennikarzyna MOROZOWSKI sięgnął dna.

To prawda. Bila od niego jakas buta i prezentowal niesamowite chamstwo.

Na takich kandydatow wystarczyloby im pozwolic mowic bez przerywania w pol
      slowa. To co sami mowia dyskwalifikuje ich calkowicie (moze z wyjatkiem doktora,
      ktory jest czlowiekiem z jakiejs innej bajki)
      Albo konfrontowac ich miedzy soba zeby sie sami zjedli.

A Morozowski chyba poczul, ze takiej okazji do odreagowania swoich niepowodzen
      czy kompleksow i przejechania sie po politykach szybko miec nie bedzie, wiec
      poszedl na calosc.

I okazal sie najbardziej zalosnym z 4 osob w studiu.

• stalinowiec1 Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 19.10.05, 15:06
        Cała ta brać dziennikarska to chyba idioci. Zawsze przedstawiają świat czrno
        biały. Przykład widzieliście. Jak jest konieczność przedstawić kogoś w złym
        świetle to chociaż on święty to pojadą po nim. W moich okolicach niestety
        synonimem dziennikarzy - idiotów, przedstawiających świat monochromatycznie są
        niektórzy dziennikarze TVN.
        Pozdrawiam (I TROSZKĘ WIĘCEJ SPARAWDZAJCIE KOCHANNI DZIENNIKARZE COKOLWIEK
        ROBICIE BO MOŻNA NAPRAWDĘ DOBRYCH LUDZI SKRZYWDZIĆ)
    • brajew1 Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 20:53
      NIgdy go nie lubilem
    • strachzyc Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 20:58
      Dziwie się, że wyszli tak późno. To co pokazał Morozowski to się w głowie nie
      mieści. Wstyd.
      Pyszko słusznie powiedział mu, że w normalnym kraju taki dziennikarz nie
      utrzymałby sie w poważnej tv.
      Jedyną odpowiedzią tego redaktorka był bezczelny usmieszek i ciągłe przerywanie
      gościom.
      • ratatatam Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 21:26
        podobnie zachowywal sie (z Sekielskim) w czasie tzw "debaty" Kurskiego z
        Niesiolowskim- ale poniewaz wtedy flekowal Kurskiego wiec wszyscy udawali ze
        nie widza chamsta tego sprzedajnego prostaka
        • franciszekszwajcarski Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 21:53
          on nie jest sprzedajny, tylko po prostu prezentuje swoje poglądy. dziennikarz
          oczywiście nie powinien prezentować swoich poglądów, ale jako "komentator" może
          to robić. A Morozowski już od dawna nie jest zwykłym dziennikarzem-reporterem,
          tylko ma bardziej funkcje komentującą, tak samo jak na przykład Rybiński w
          Rzepie. Funkcja komentująca zaś polega na tym, że jak sie rozmawia z kompletnym
          debilem, to wolno mu powiedzieć, że jest kompletnym debilem, co Morozowski robi
          i chwała mu za to.
          • kropkai Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 22:04
            Bredzisz.
            Program o którym mówimy, nie jest autorskim programem komentatora Morozowskiego.
            Formuła tego programu, zgodna z jego nazwą "Wybory 2005", ma umożliwić
            kandydatom prezentację swojej osoby. Prowadzący zadaje oczywiście pytania,
            również w imieniu telewidzów. To nie znaczy, że może pod płszczykiem "pytania z
            sms-a" obrażać zaproszonych do studia. Nie wyobrażasz sobie chyba
            pytania "dlaczego pan się onanizuje? pyta pan Jarek z Warszawy".
            JeżeliMorozowski uważa kogoś za kompletnego debila, to po jasną zaprasza go do
            studia?
            Jedynym wytłumaczeniem jest to, że w takim towarzystwie wydaje mu się, że jest
            kimś. Żałosny "redaktor"...
            • franciszekszwajcarski Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 22:08
              w demokracji jest tak, że kandydować na prezydenta może każda fujara, oszust i
              idiota. obowiązkiem każdego porządnego dziennikarza jest pokazywać ludziom
              prawde, czyli pokazywać że kandydaci poważni są kandydatami poważnymi, a
              kandydaci niepoważni są kandydatami niepoważnymi. można też pokazać, że
              kandydat idiota jest kandydatem idiotą. chyba nie uważasz, że miał sie pana
              pyszko i słomki pytać o stosunki polska-rosja, albo system podatkowy.
              • wartburg4 Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 23:47
                franciszekszwajcarski napisał:

> w demokracji jest tak, że kandydować na prezydenta może każda fujara, oszust
                i
                > idiota.

No chyba nie każdy oszust i idiota. Kandydat musi najpierw zebrać całkiem dużo
                podpisów i choćby z tego powodu nie wolno traktować go po chamsku.

• kropkai Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 06.10.05, 10:02
                Ty musisz być albo z PiS albo z z LPR.
                Dziennikarze, którzy w taki sposób pokazują "prawdę" nazywają się dyspozycyjni.
                Jeżeli myślisz, że facet który zebrał zgodnie z prawem podpisy, został
                zarejestrowany w wyborach, nie może być pytany o stosunki z Rosją, to znaczy że
                jesteś matołem.
                Kwas pytany był przez takich mądrali wielokrotnie o te stosunki i wszyscy
                wiedzą jak mu wyszło. Może więc prof.Pyszko ma lepszy pomysł?
                • malgos22 Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 06.10.05, 10:29
                  Tem Morozowski nie pozwilił tamtym nic powiedzieć, to on sam wszystko mówił i
                  bredził o wyższości obecnego systemu nad starym uzasadniając to tak, że teraz
                  są komórki a w tamtym systemie ich nie było. Kretyn i tyle i to kretyn do
                  dzisiątej potęgi.

Nie chciał żadnej odpowiedzi od tych ludzi tylko sam bredził i obrażał
                  rozmówców, a mnie TVN24 obraził wyjątkową głupotą jaką prezentuje i ja za to
                  g..no jeszcze płacę i tracę czas siadając przed TV. A zrobiłam to tylko
                  dlatego, by posłuchać co mają do powiedzenia kandydaci odpowiadając na pytania
                  dotyczące Prezydentury i ich propozycji dla mnie, a nie wysłuchiwać jakieś
                  głupola, który nawet nie wie, że komórek na świecie nie było przed 91 rokiem, a
                  w ogóle zostały wymyślone w Finlandii, a w Chinach na 1000 mieszkańców jest
                  obecnie więcej komórek jak w Polsce.
                  • inkwizytor.2005 Podałeś malgos22 klasyczny przykład głupoty MOROZO 06.10.05, 10:56
                    WSKIEGO. Kiedyś ( w PRL) nie było komórek, a teraz są, więc kiedyś pod każdym
                    względem było gorzej. Komórki zawdzięczamy nowej Polsce. Gierek też twierdził, że
                    w jego epoce jest lepiej, bo ludzie mają telewizory kolorowe, a za Piłsudskiego
                    nie było tak dobrze.
                • wartburg4 Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 06.10.05, 10:32
                  Programu nie widziałem, tak więc nawet nie wiem, jakie pytania padały. Znam
                  jednak chamstwo, które w polskich mediach elektronicznych króluje i na temat
                  tego chamstwa się wypowiadam.

Można nie lubić Słomki i Tymińskiego (ja też ich mówiąc łagodnie nie trawię),
                  ale można to pokazać z dystansem bez obraźliwych uwag i gestów.
            • inkwizytor.2005 Problem MOROZOWSKIEGO jest ćwierćinteligencja 05.10.05, 22:50
              a nie tylko natrętne komentowanie. W dzisiejszym programie tylko zgrywał ważniaka,
              w środku był wzburzony, bo nawet niezbyt poważni kandydaci potrafili go
              argumentacją zapędzić w kozi róg.
              Słomce zarzucał, że cieszył się zaufaniem wyborców w ostatnich wyborach
              parlamentarynych, więc powinien się wycofać z polityki. Lech Kaczyński miał w
              ostatnich wyborach prezydenckich 0,2 %. Czy Morozowski 10 lat temu też radziłby
              mu wycofanie się z polityki, bo nie cieszył się poparciem ?
              Ten facet to najtańszy populista. O niczym nie ma zielonego pojęcia. A zgrywa
              ważniaka. Jak długo jeszcze WALTER będzie utrzymywał takie szmaty ?
              • inkwizytor.2005 Re: Probleme MOROZOWSKIEGO jest ćwierćinteligencja 05.10.05, 22:53
                Miało być:
                "Słomce zarzucał, że NIE cieszył się zaufaniem wyborców w ostatnich wyborach
                parlamentarynych,"
    • goniacy.pielegniarz O której powtórka 05.10.05, 21:43
      O której powtórka?

p.s.
      Czy mogli się zgadać przed programem, jeśli wszyscy razem wyszli?
      • strachzyc Re: O której powtórka 05.10.05, 21:49
        tych programów chyba nie powtarzają.
        Nie mogli zgadać się przed programem, to było zupełnie naturalne oburzenie
        ludzi zaproszonychdo studia a nastepnie wysmiewanych i obrażanych
        przez "gospodarza".
        Oni zachowywali się normalnie! Mają swoje poglądy ale nie łamią prawa. Mają
        takie same prawo do demokratycznych regulacji wyborczych jak kazdy inny.
        Czy redaktorzy tvn są aż tak głupi żeby tego nie wiedzieć?
        • goniacy.pielegniarz Re: O której powtórka 05.10.05, 22:06
          strachzyc napisała:

> tych programów chyba nie powtarzają.

Właśnie widziałem powtórkę samej końcówki w TVN24.

> Nie mogli zgadać się przed programem, to było zupełnie naturalne oburzenie
          > ludzi zaproszonychdo studia a nastepnie wysmiewanych i obrażanych
          > przez "gospodarza".

Samo "nie mogli" nie przekonuje, że tak się na pewno nie stało. Dla mnie to była
          taktyczna zagrywka, taki krzyk rozpaczy. Nie wiem, czy było to ustalone
          wcześniej czy spontaniczne.

> Oni zachowywali się normalnie! Mają swoje poglądy ale nie łamią prawa. Mają
          > takie same prawo do demokratycznych regulacji wyborczych jak kazdy inny.
          > Czy redaktorzy tvn są aż tak głupi żeby tego nie wiedzieć?

Powinien dać się wypowiedzieć i tyle. Nie poświęcają im tyle czasu ile realnym
          kandydatom, co jest akurat zrozumiałe i co popieram, ale skoro już się decydują
          na pokazanie ich, to niech dadzą się wypowiedzieć.
    • anooonim Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 21:54
      Zaczalem to ogladac jak wychodzil Slomka. Potem Morozowski w sztuczny sposob
      smial sie z p. Pyszko. I na pewno nie mial do tego powodu. A potem podal swojemu
      gosciowi reke siedzac. Tlumaczyl sie ze jest podlaczony i nie moze wstac, ale
      mimo wszystko powinien sie odpiac albo poprosic zeby p. Pyszko chwile poczekal
      az wstanie. Zaluje ze nie widzialem i nie slyszalem tego co sie wczesniej
      dzialo, ale to co widzialem wystarczy zeby powiedziec ze Morowski zachowal sie
      zdecydowanie niewlasciwie (czlowiek ktory nie szanuje innych).
    • r3003 Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 21:56
      To coś symptomatycznego, że z TVN dzieje się coraz gorzej. Morozowski nie
      zachowywał się tak sam z siebie, on miał na takie zachowanie przyzwolenie i
      gwarancję, że nikt mu za to nic nie zrobi.
      Ciekawie wpisuje się w to wszystko ewidentnie robiony na zamówienie "dokument"
      o Rydzyku. TVN realizuje zlecenia polityków, ale nie dziwię się temu, bo
      właściciel stacji przywykł w poprzednim systemie do wasalstwa jako członek
      pewnych służb. Do d u p y taka telewizja i dziennikarze.
      • frank_drebin Walter to nie czlowiek sluzb tylko wie, ze trzeba 05.10.05, 22:07
        w Polsce trzymac z wladza. Tak sie sklada, ze skonczylem podyplomowke
        dziennikarska, gdzie wyklady mial (nazwiska nie wymienie, ale rozsadni sie
        domysla) wspoltworca faktow, ktory wtedy juz odszedl z TVN, a jeszcze nie
        powrocil do TVN. Opowiadal zapewne na swiezej fali rozgoryczenia jak Walter bez
        wazeliny wlazil SLD w sempiterne, blokowal niewygodne dla SLD i prezia
        materialy zeby tylko TVN dostala czestotliwosci nadawcze w kolejnym miescie.
        Dlatego jak tlumaczyl odszedl z TVN. Dla jasnosci te sprawy mialy miejsce okolo
        1997-1998 r. Teraz Walter postawil na Tuska i rozkazal swoim pieskom w tym
        Morozowskiemu zrobic wszystko zeby Tusk zostal preziem. Ot i tak sie to toczy.
        Co do tego, ze Walter byl w sluzbach jestem w stanie uwierzyc w koncu pracowal
        w tvp za zelaznego Szczepanskiego, a wtedy tam pracowali tylko sami zaufani
        komunisci i agenci SB. Teraz nie sadze zeby byl w sluzbach, jednak stare
        kontakty pomagaja ....
        • cimoszenka Re: Walter to nie czlowiek sluzb tylko wie, ze tr 05.10.05, 22:11
          Przeparszam, że wcinam się w Twój bełkot...Czy Ty skonczyłeś te studia czy
          kupiłeś dyplom? Popełniłeś w swojej wypowiedzi kilka rażących błędów i mam
          podejrzenie, że jednak byłeś nabywcą tytułu naukowego na tzw. Bazarze
          Różyckiego albo pod stadionem X-lecia.
          • frank_drebin Re: Walter to nie czlowiek sluzb tylko wie, ze tr 05.10.05, 22:25
            Najpierw wymien te bledy, a potem mozna pogadac.
            • cimoszenka Re: Walter to nie czlowiek sluzb tylko wie, ze tr 05.10.05, 23:17
              Za darmo to możesz pomagać socjaliście Kaczyńskiemu. Spadaj albo w wersji Radia
              Maryja : Raus
              • frank_drebin Re: Walter to nie czlowiek sluzb tylko wie, ze tr 05.10.05, 23:22
                Dziekuje za "merytoryczny" post matolku.
    • kali301 Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 22:04
      Oglądałem widowisko w TVN24 które prowadził bezczelny, butny kundelek Morozowski, którego telewizja nie powinna w ogóle dopuszczać do mikrofonu, chyba że do wywiadów z menelami pod budką z piwem. Kiedy pan Pyszko, chirurg ze Szwajcarii postawił problem Polonii Białoruskiej, ujmując go w przenośni "Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie", lub wprost: " Politycy i media polskie wyrządzają krzywdę Polakom na Białorusi i Białorusinom w Polsce wzniecając nienawiść z okazji wyborów i zaprezentował 1,5% poziom bezrobocia, na to Morozowski zapienił się ze złości i wybełkotał, że nie mamy pracy ani pieniędzy na przyjęcie polskich imigrantów ze Wschodu. Kundelek nie pojął tego, co znają Polacy mieszkający zagranicą, że podobnie podżegają niemieckie ziomkostwa w stosunku do Polski i nienawiść do narodu polskiego dotyka Polaków w Kanadzie, USA, Niemczech. Nawet Szwedzi (Telia) wyprodukowali antypolskie widowisko. Należy żyć w zgodzie z sąsiadami, a najlepszym sposobem utrzymania ładu jest dobry płot przez który sąsiadka nie zagląda do garnka sąsiadce.
      • antykagan Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 23:16
        kali301 napisał:

> Kiedy pan Pyszko, chirurg ze Szwajcarii
        > postawił problem Polonii Białoruskiej, ujmując go w przenośni "Jak Kuba Bogu
        ta
        > k Bóg Kubie", lub wprost: " Politycy i media polskie wyrządzają krzywdę
        Polakom
        > na Białorusi i Białorusinom w Polsce wzniecając nienawiść z okazji wyborów i
        z
        > aprezentował 1,5% poziom bezrobocia (...)

Czy ja dobrze rozumiem? Niejaki Pyszko chwalił Łukaszenkę i Białoruś z poziomem
        bezrobocia 1,5%? Jeżeli tak, to niech ten półgłówek wyjedzie na Białoruś.
        Dlaczego wyjechał do Szwjcarii? Zauważyłem, że każdy półmózg chwalący
        Łukaszenkę mieszka w USA, Kanadzie, Szwajcarii itd. Dlaczego nie wyjechali na
        Białoruś albo Kubę w takim razie? Ciekawe... nie chcą do raju komunistycznego?
    • tm51 Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 05.10.05, 22:14
      uznał, że z takich to się mozna ponamiewać, ale pokazał tylko swoje wychowanie i
      debilizm
    • malgos22 MOROZOWSKI - tępak 05.10.05, 23:36
      Oglądałam z rodziną i wszyscy uznaliśmy, że prowadzący to wyjątkowy prymitywny
      debil. Uznał że to nie kandydaci są najważniesi tylko on, a ponadto upierał się
      że on na ich miejscu zamiast na wybory to pieniądze wydałby na przyjemności.
      Dlatego Tymiński słusznie zauważył, że jest on na niższym poziomie, skoro myśli
      tylko o własnych przyjemnościach. Ale "Pavka Morozow" się wściekł na to i tępak
      nie potrafił nawet tego ukryć. Ten prymityw nie może pojąć, że są ludzie którzy
      poświęcają swój czas i własny pieniądz aby pomóc bliskim im ludziom m.in. w
      wyzwoleniu się od takich prymitywów z życia publicznego w tym i TV.

Pyszko miał rację mówiąc mu, że w Szwajcarii nie miałby szans utrzymania się w
      pracy, nie przepracowałby tygodnia. Nie tylko w Szwajcarii taki prymityw
      wyleciałby z TV. Taki w ogóle by się tam nie znalazł.
    • piglowacki Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 06.10.05, 00:12

Oglądałem i wcale nie byłem zaskoczony. O „pajacu” już kilka razy na forum GW
      pisałem. Od lat konkuruje on z Gawryluk o miano pierwszej
      blondynki „dziennikarstwa” politycznego RP.

Ale UWAGA - ostatnio w TOK FM pojawiła się im nowa konkurentka z OZON-u (chyba
      produkuje się u Ziemkiewicza).

Polecam tekst: „Media a la Wassermann”
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2945019.html
    • 01082005ww Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 06.10.05, 11:02
      Kiedy Morozowski zadał p.Pyszce pytanie : "czy pan wie ile ludzi miało
      telewizory kolorowe przed 1989 a ile teraz?, ile mieliśmy telefonów
      komórkowych?", byłem pewny że ktoś z produkcji tego programu, powiemu w tę
      słuchawkę w uchu: "wycofuj się grzecznie bo bredzisz".
      Szcytem chamstwa było jednak podanie ręki na siedząco p.Pyszce. Przeszkadzał mu
      ponoć mikrofon. Jakoś nie zauważyłem, żeby Rokicie czy Kaczyńskiemu podawał tak
      rękę. Wie, że wiecej by nie przyszli do prostaka.
    • pan.nikt Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 06.10.05, 11:11
      A to :wielkie wyjście:
      wiadomosci.onet.pl/1175484,,,,,,4528,itemspec.html

i zaskakujący sondaż:
      rozmowy.onet.pl/_loinc/sonda/wyniki.html?ITEM=5948&MIEJSCE=WIADOMOSCI
      • strachzyc Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 06.10.05, 11:25
        to jest zaledwie wycinek z programu. Brak w nim najbardziej kompromitujacych
        Morozowskiego fragmentów.
        Czyli, jedna wielka manipulacja TVN.
      • strachzyc "sondaż" onetu związanego z tvn. 06.10.05, 11:28
        co do sondażu, to jakie pytanie taka odpowiedź.
        Trzeba zapytać się "czy Twoim zdaniem red.Morozowski naruszył zasady dobrego
        wychowania i etyki dziennikarskiej?"
    • justyn3 "niepełnowartościowy" Żyd 06.10.05, 17:21
      sam to kiedyś mniej więcej tak ujął. Niepełnowartościowy, znaczy po tatusiu.
      Ale tak na serio, to zgadzam się że lepszy byłby dla niego Big Brother lub
      podobny program. TVP1 miała niedawno w jednym ze swoich publicystycznych
      programów podobnych redaktorów jak Morozowski- nachalnych i w sumie dość
      głupawych. Ale chyba się ich pozbyto.
      • maal prymityw 06.10.05, 17:45
        Prawda była taka, ze Morozowskiego w ogóle nie interesowały odpowiedzi
        kandydatów, traktorwał ich rzeczywiscie jak 3 lige kandydatów, bez żadnej
        powagi, kpił z ich startu, z tego powodu, że szanse mają niewielkie. Np.
        określił wydawanie pieniedzy na kampanie przez ludzi z poparciem 0,2-0,5%
        wyrzuceniem ich w błoto. Nawiasem mówiąc to pewno w błoto wyrzucił pieniądze na
        swoje obciachowe okularki. Osobiście uważam, że Morozowskiemu strzeliła do
        głowy woda sodowa i nie prowadził (i nie prowadzi) w ogóle rzetelnej
        dziennikarki. To zwykły prostak, który złapał "niezły" stołek i uważa się za
        kogoś. W każdym razie w normalnym państwie by już w telewizji nie pracował, za
        swoje zachowanie na takim poziomie, najsmutniejsze jest to, że pewno jutro
        znowu będzie popisywał się swoją dzienikarką i od Waltera nie dostanie opru.
        Ja bym go już wyrzucił.
    • pusty.smiech Nie tylko Morozowski!!! 06.10.05, 18:30
      Od dawna, obserwuję coraz bardziej zaczepne, agresywne i chamskie
      dziennikarstwo. Nie dotyczy to tylko duetu Flip i Flap
      (Siekielsko-Morozowski), ale całego spektrum dziennkarstwa w Polsce, zarówno
      tego prasowego jak i telewizyjnego, na którym chcę się teraz skupić. Z
      przysłowiową świecą, można dziś znależć uczciwego, rzetelnego, prawego,
      niesprzedajnego dziennikara/komentatora. Normą w dzisiejszym dzinnikarstwie
      jest sensacja (prawdziwa bądż wydumana), manipulacja, półprawda, pomówienie!
      Cześciowo winę za taki stan rzeczy ponosimy sami, bo zgodnie z zasadą; towar
      na który nie ma popytu, nie sprzeda się, my sami dajemy pismactwu zgodę, a
      wręcz zachęczmy do takich działań. Nie dziwmy się więc, że skwapliwie z tego
      korzystają i w odróżnieniu do dzinnikarstwa z czasów komuny - gdzie serwowano
      nam wielki i nieustający sukces - serwują nam wielką i niekończącą się klęskę!
      (Na poparcie słów o propagandzie klęski; czy ktoś może zacytować jakąś dobrą
      wiadomość z np. ostatniego tygodnia?). Na fali takiego właśnie dziennikarstwa,
      wyrosły jego "gwiazdy" (w sensie gwiazd z wizji) jak np. Olejnik, Gawryluk,
      Piasecki, wsomniani wyżej Siekielski, Morozowski, Marcinaiak, Rymanowski,
      których jedynym celem, bazując na najprymitywniejszych i najniższych ludzkich
      odczuciach, jest kreowanie własnej osoby, poprzez "dokopywanie" swoim
      rozmówcom. To co zrobił wczoraj Morozowski to szczyt chamstwa, prostactwa,
      braku dobrego smaku i wychowania - czyste "buractwo"!!! I nie jest to pierwszy
      taki wypadek. Oglądając "Prześwietlenie" w TVN24, niejednokrotnie byłem
      świadkiem podobnych zajść, choćby zwrócenie się do Prezydenta RP. per
      "pierwszy", czy zasugerowanie Giertychowi, że Kulczyk spotykając się z
      Ałganowem, mógł sprzedawać jakieś tajemnice państwowoe - ni mniej, ni więcej
      zasugerował, że kulczyk to ruski szpieg. Nie będę tu wymieniał wszystkich
      łajdactw naszych "gwiazd", ale o jednym jeszcze, nie sposób nie wspomnieć!
      Chodzi o wywiad P. Marciniaka (też nomen-omen z TVN24) z ambasadorem Białorusi
      w Polsce. Otóż Pan ten (chyba za duże słowo, na określenie tego indywiduum)
      nie dopuścił do głosy swojego gościa, a na koniec zadał mu pytanie: "Czy pan
      się nie wstydzi za swojego prezydenta?" (Łukaszenkę)
      Widocznie, gwiazdy zapomniały (nie wykluczam też że nie wiedziały, bo z
      wczorajszego - i nie tylko - ich zachowwania nie wynika, żeby jakieś
      konkretniejsze wykształcenie odebrały!)jaka jest różnica między dziennikarzem
      a politykiem. Że dziennikarz jest od pokazywania, a nie od kreowania
      rzeczywistości wg. własnych upodobań. Jego obowiązkiem jest pokazać, a ocenę i
      wnioski niech pozostawi oglądającemu - czyli mnie!
      Ciekawi mnie też, czy oprócz nas - internautów - sprawę skomentują jakieś
      oficjalne - "niezależne" ocztwiście - media?
      Jak sądzicie? Doczekam się?
      • pies_czyli_kot Re: Nie tylko Morozowski!!! 06.10.05, 18:57
        Inne media nabrały wody w usta ponieważ mają takich samych dziennikarzy a na
        pewno takie same metody pracy.
        Dziwię się, że PKW milczy.
        • pusty.smiech Re: Nie tylko Morozowski!!! 06.10.05, 19:08
          pies_czyli_kot napisał:

> Dziwię się, że PKW milczy.

Fakt! PKW powinna się tym zainteresować!
          Ciekawe, czy Rada Etyki raczy zabrać głos w tej sprawie? (chociaż wiem, że kruk
          krukowi oka nie wykole!)
          • kropkai Re: Nie tylko Morozowski!!! 06.10.05, 20:13
            Rada Etyki? To oni jeszcze są?
      • inkwizytor.2005 Re: Nie tylko Morozowski!!! 06.10.05, 20:16
        Nie zgadzam się. Nie wszyscy wymienieni dziennikarze zachowują się
        skandalicznie. Choć większość rzeczywiście inteligencją nie grzeszy i nie trzyma
        standardów. Jednak Morozowski przekracza wszelkie granice dobrego smaku.
        Morozowski to jeden wielki SKANDAL głupoty i chamstwa.
        • kiwi31 Re: Nie tylko Morozowski!!! 06.10.05, 21:42
          Tacy dziennikarze jak ten nie rozumieją to o czym mówią normalni ludzie.
          W polskich mediach pracują niestety w większości tacy jak ten.
          Tacy jak ten są na usługach tych co rządza w naszym kraju.
          Normalni ludzie dla tych są zagrożeniem
      • aby Re: Nie tylko Morozowski!!! 11.10.05, 14:57
        Podzielam Pana opinię w zupełności.
    • malgos22 Mówiłam, że ci dziennikarze to zwykłe swi...nie 07.10.05, 09:19
      Kodeksu Etyki Dziennikarskiej np. w pkt. 6 „Dziennikarzowi nie wolno
      manipulować informacją. Obowiązuje go skrupulatna ocena źródeł, sprawdzenie
      prawdziwości dostępnych informacji oraz rzetelność w ich przekazywaniu.
      Prowadząc dyskusję, dziennikarz nie może wykorzystywać swojej roli w celu
      wpływania na jej przebieg i narzucania końcowych wniosków. Redakcja,
      opracowanie czy montaż słownego, dźwiękowego, audiowizualnego lub
      informatycznego zapisu rzeczywistości nie mogą jej fałszować ani deformować.”

Mówiłam, że ci dziennikarze to zwykłe świnie i do oceny ich zachowania Kodeks
      nie był nawet potrzebny.
    • kropkai Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 07.10.05, 10:06
      Wczoraj, Morozowski zaprosił do programu swoich kumpli po fachu. Cały czas
      chciał od nich usłyszeć potwierdzenie i popparcie dla swojego chamstwa.
      Koniecznie chciał, żeby wszyscy usłyszeli ,że tacy egzotyczni kandydaci nie
      byliby zapraszani do debat w usa.
      Oczywiscie, że nie byliby.
      Gdyby jednak umówiłby ich Larry King na rozmowę w CNN, nie obrażałby ich i nie
      robił sobie jaj.
      • foromowyglopek Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 07.10.05, 10:15
        Kropcia, oj ty jeszcze głupiutka jesteś, oj głupiutka.
        Kandydaci na Prezia muszą być traktowani równo, żadna TV nie ma prawa narzucać
        jednych a omijać drugich, nawet prywatna, bo prywatne nie oznacza, że poza
        interesem państwa.
        Debata ma być taka sama dla wszystkich kandydatów i wybieranie losowe - kto z
        kim.
        To nie sondaże mają wybrać prezia tylko wyborcy, którzy wcześniej muszę mieć
        możliwość zobaczenia kandydatów w takich samych warunkach i bezpośrednim
        starciu. Ocena należy do wyborców, a nie dziennikarzyny ze słomą w butach i
        kretyńskich okularkach.
        • kropkai Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 07.10.05, 10:19
          A dlaczego mnie obrażasz? Poza tym powtarzasz to co napisałam wcześniej.
          • foromowyglopek Re: MOROZOWSKI - "człowiek niższego rzędu" 07.10.05, 10:30
            Nie obrażam, bo głupiutka to nie to samo głupia.
            Uzasadniłem to powyżej.
            Za Twoje stwierdzenie, że "oczywiście nie byliby zapraszani" , znaczy to, że
            nie rozumiesz, że w demokracji psim obowiązkiem mediów jest przedstawić
            wszystkich kandydatów w taki sam sposób i równo, to kandydaci ścierając się ze
            sobą na oczach widzów zyskują sympatię wyborców - ocena należy tylko do
            wyborców. To wyborca ma widzieć wszystkich kandydatów w takich samych
            okolicznościach - to do niego nalezy ocena, a nie prymitywa dziennikarzyny,
            który uznał że jest najważniejszy i narzuca swoje zdanie wyborcom. Chyba Pyszko
            słusznie zauważył, że Morozowski jest na usługach mafii, bo w prawdziwej TV nie
            mógłby taki prymityw pracować nawet jednej chwili, z jego zrozumieniem
            demokracji.
            • 2berber Re: MOROZOWSKI a pani red. Olejnik = lepsza? 07.10.05, 10:53
              Chcę wam zwrócić uwagę że pani Olejnik przebiła wcześniej
              pana Morozowskiego i co? nic! ona "rzondzi" nagrody nawet
              za to dostaje.
              Kilka lat temu powiedziała że nie będzie zapraszać do studia
              pana A. Leppera i nie zaprasza. Obojętnie gdzie pracuje czy
              w firmie państwowej czy prywatnej. Za nic ma to że Lepper
              został zaakceptowany jako poseł - ba jest na 3-cim miejscu
              w rakingu prezydenckim. Co jej tam obrażać kilka milionów
              wyborców - ona wie lepiej kto jest godny występować w tv :-(.
            • vvitek23 Re: MOROZOWSKI 20.10.05, 11:53
              Ale Ty jestes glupiutki. Prywatna telewizja moze sobie zapraszac kogo chce.
              Jesli nie podoba Ci sie chamskie zachowanie redaktorzyny Morozowskiego, zmien
              kanal. Ot, wolnosc.
      • inkwizytor.2005 Teraz, żeby zwiększyć oglądalność 15.10.05, 09:21
        MOROZOWSKI sugerował, że Tusk mógł kłamać.
        • kacosk Re: Teraz, żeby zwiększyć oglądalność 15.10.05, 09:22
          jest jednym ze sprzedajnych dziennikarzy
    • bladatwarz To taki Żakowski z TVN :)))))) 07.10.05, 11:27
      Moroowski nie powinien byl wychodzic z radia. Jak mial 3 minuty do
      zagospodarowania, to byl znosny.
      :)
    • inkwizytor.2005 Dziś znów się pojawił. 10.10.05, 21:54
      W TVN24. Tym razem nie jako dziennikarz, ale jako mądry KOMENTATOR ds. wyborów,
      czyli gość w studiu. Proszę, proszę - TVN24 nie chce go spisać na straty, więc
      wybiela jego wizerunek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka