pachaka 12.10.05, 02:20 Dać autonomię Kaszubom i niech se zrobią Donaldzika prezesem swojej wspólnoty. Nawiasem mówiąc, Kaszubi nie identyfikują się z Polską. Jo! Jo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freemason Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:33 albo Jerzy Robert Nowak - ekspert ds. wszystkiego w Radiu:) PS. Z tego co wiem Tusk wygrał w 11 województwach, więc nie jest prawdą, że chcą go tylko Kaszubi. Ludzie na Pomorzu zresztą zawsze mądrzej wybierali - gdyby tylko oni głosowali w 1993 roku SLD i PSL nie wróciłyby do władzy, a KLD znalazłaby się w sejmie ze sporą reprezentacją. Podobnie, w 2001 roku, gdyby powoierzyć decydowanie o Polsce Kaszubom, uniknęlibyśmy tak znacznącej przewagi SLD w parlamencie. Ale to tylko takie gdybanie... Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:36 Grass w "blaszanym bębenku" wyszczególniał trzy nacje - z Gdańska i okolicy: Niemcy Polacy Kaszubi Pochodził z Gdańska, więc chyba wiedział co pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:37 no to może jednak zgodzisz się, że nalezy im się status mniejszości narodowej? ) Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:40 a czemu mam się nie zgodzić, więcej, popieram, żeby Tusk został ichnim prezydentem:) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:42 ale prawa mniejszości nie na tym polegają, ze mniejszośc ma własnego prezydenta ) Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:43 eeee, gdzie tak niby jest? W opolskim? Aczkolwiek szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:44 to czemu Niemcy, Białorusinie itp. nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:45 jakże nie maja? jest mniejszość niemiecka nawet w sejmie ) Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:47 acha i ichnim prezydentem jest kwasula, myślałem, że sugerujesz, że każda nacja ma mieć swojego z osobna:) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:50 bo on jest prezydentem wszystkich Polaków, nawet tych, którzy należą do mniejszości ) wiesz, ile kosztowałoby utrzymanie tylu prezydentów, ile jest mniejszości w Polsce? majątek. dobranoc ) Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 02:51 no i zapętliłeś, a ja dałem się zrobic w ciula:) Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: e tam ) 12.10.05, 02:58 kobietą jesteś, to wiele tłumaczy:) - całkiem inny tok rozumowania, inna planeta itp i zamiast, jak to zwykle bywa kłócic się ile wlezie, rzeczowe podejście, ale i (niestety!!!) uprzejme, a tak fajnie mogliśmy się obrażać... idę spać, dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Pewnie Rydzyk:) 12.10.05, 03:28 :nie na tym polegają", a przeczytałem "na tym polegają i niepotrzebna gadka Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Grass byl wiec bardziej otwarty od Polaczkow: 12.10.05, 12:37 dla tych istnieje tu zwykle tylko "prawdziwy Polak" oraz "Niemiec" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: autonomia dla Kaszubów 12.10.05, 02:52 a generalnie to była ironia polegająca, co zresztą wiesz, zeby Kaszubi wzięli sobie tuska na prezydenta, czytaj przywódcę... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach a niech biorą 12.10.05, 02:54 i Kaszubi, i Ślązacy, i górale, i Małopolanie i wszyscy inni ) pa Odpowiedz Link Zgłoś
kathy83 Re: autonomia dla Kaszubów 12.10.05, 12:40 A Danuty Stenki też nie lubisz? Toż to Kaszubka. Odpowiedz Link Zgłoś