Dodaj do ulubionych

Ekonomisci smieja sie z kaczego programu

15.10.05, 20:26
Wiedza,ze ten program to stek bredni,ktore albo nie zostana zrealizowane albo
doprowadza do ruiny polska gospodarke. Wymiencie mi chociaz jednego polskiego
ekonomiste z tytulem doktora,ktory wyrazilby sie pozytywnie o programie PiS i
smialby sie pod ta pozytywna opinia podpisac.
Obserwuj wątek
    • czarna.berta A cała Polska śmieje się z Ciebie że spamujesz 15.10.05, 20:28
      forum i nikt już nie chce z Tobą gadać.
      Znajdź mi chociaż jednego autoryteta moralnego, który podpisze się pod opinią,
      że jest inaczej.
      • gargamel.z.rm Przede wszystkim naucz sie gramatyki j.polskiego 15.10.05, 20:34
        Mowi sie: znajdz mi kogo co czyli "jeden autorytet". Zapomnialess o isnieniu
        biernika ?
        Wracajac do meritum. Krytyczne opinie dotyczace bezsensownosci kaczego programu
        podpisane przez fachowcow publikuje prawie codziennie prasa,za wyjatkiem
        oczywiscie rydzykowej. Radze ci wiec przeszukac chociazby FK. Sam wiele takich
        opinii tu przytaczalem.
        • czarna.berta Re: Przede wszystkim naucz sie gramatyki j.polski 15.10.05, 20:38
          gargamel.z.rm napisał:

> Mowi sie: znajdz mi kogo co czyli "jeden autorytet". Zapomnialess o isnieniu
          > biernika ?

Na formę biernika trzeba sobie zasłużyć /mowa o tzw. autorytetach moralnych a w
          zasadzie osobach uważajacych się za takowe/

A program bezzensowny ekonomicznie od sensownego ekonomicznie w praktyce
          stosowany nie różni się zupełnie niczym. Ten pierwszy jest wręcz uczciwszy
          wobec wyborcy.
          • gargamel.z.rm Re: Przede wszystkim naucz sie gramatyki j.polski 15.10.05, 20:53
            Przerastasz mnie,jak widze znajomoscia polskiej gramatyki. Co do "uczciwosci "
            bajek mam rowniez inne zdanie. Naszaa dyskusja wiec nie ma sensu.
            • czarna.berta A jaka dyskusja ma sens? 15.10.05, 20:55
              wzajemne sobie potakiwanie?

A moja znajomość gramatyki jest zdecydowanie lepsza od Twojej wiedzy na temat
              polityki ekonomicznej zwanej również przez Ciebie ekonomią polityczną.
              • ppppp7 Re: A jaka dyskusja ma sens? 15.10.05, 21:09
                A program bezzensowny ekonomicznie od sensownego ekonomicznie w praktyce
                stosowany nie różni się zupełnie niczym. Ten pierwszy jest wręcz uczciwszy
                wobec wyborcy.

Możesz to rozwinąć? "Bezsensowny program ekonomiczny jest uczciwszy wobec
                wyborców niż sensowny?" Takiego idiotyzmu na FK jeszcze nie znalazłem
                • czarna.berta Re: A jaka dyskusja ma sens? 15.10.05, 21:14
                  Realizacja założeń polityki ekonomicznej w Polsce od ładnych paru lat to wielka
                  porażka, co widać po wskaźnikach makroekonomicznych.
                  Program swoje, rząd swoje.
                  Dlatego też, program który jest beznadziejny z punktu widzenia ekonomii, jest
                  uczciwszy wobec wyborcy niż mamienie jakąś niesamowitą poprawą.
                  Bo i ten sensowny, i ten beznadziejny będą w praktyce tak samo do niczego.
                  • sierzant_nowak 3. rodzaj prawdy wg. ks. Tischnera :] 15.10.05, 21:55
                    > Dlatego też, program który jest beznadziejny z punktu widzenia ekonomii, jest
                    > uczciwszy wobec wyborcy niż mamienie jakąś niesamowitą poprawą.
                    > Bo i ten sensowny, i ten beznadziejny będą w praktyce tak samo do niczego.

pieprzenie :D
              • gargamel.z.rm gratuluje dobrego samopoczucia i zegnam 15.10.05, 21:12
                Rzeczywiscie duskusja miedzy nami nie ma najmniejszego sensu.
                • jouf_ladyn Re: gratuluje dobrego samopoczucia i zegnam 15.10.05, 21:19
                  Myślałem, że pomożesz mi wybrać. Poszukam, ale jeśli nic z tego nie zrozumiem, a
                  Ty zakładając wątek rozumiesz lepiej, mógłbys przynajmniej streścić. Jestem w
                  pogotowiu i oczekuję.
        • jouf_ladyn a czy możesz podać linka 15.10.05, 20:41
          To znaczy ekonomicznym programem PO żebym wiedział czego się trzymać, bo
          krytyczne opinie to mogą być opinie konkurencji, a co bym sobie sam poczytał, to
          bym wiedzial
          • gargamel.z.rm podac "co" podac "link" 15.10.05, 20:58
            wejdz sobie na google,wpisz "platforma obywatelska". Z prawej strony portalu PO
            znajdziesz in,formacje o planach platformy w roznych dziedzinach. Nie bede
            szukal linkow za was. Nie chce mi sie.
      • maedith Re: A cała Polska śmieje się z Ciebie że spamujes 15.10.05, 22:17
        czarna.berta napisała:

> forum i nikt już nie chce z Tobą gadać.
        > Znajdź mi chociaż jednego autoryteta moralnego, który podpisze się pod
        opinią,
        > że jest inaczej.
        >

JEST INACZEJ.PODPISUJE SIE.
        (nie wiem co to znaczy autoryteta moralnego)
        A ciebie ,nie bardzo rozumiem.DZIAŁASZ NA ZASADZIE BYLE ZAMIESZAC?czy tez na
        zasadzie.Jest zle najlepiej nic nie robic?
      • kropekuk Moralnoscia, pani Dulska, lud polski nakarmisz? 15.10.05, 22:32
        "Nie jest wazne, ze Polska jest biedna, wazne, by byla katolicka"
    • karlin Doktor Religa 15.10.05, 20:28
      próbował się śmiać, ale się przewrócił.
      • gargamel.z.rm ja myslalem,ze on jest chirurgiem,nie ekonomista 15.10.05, 20:37
        • karlin Ale Tusk tak nie myśli /nt 15.10.05, 20:38
    • jouf_ladyn Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 20:33
      Dobrze, ale jak ja mogę się ucieszyć z programu PO, którego nie znam ? Dla
      porównania aby wiedzieć czego się trzymać, bo jeśli ma być realizacja ustawy, w
      której człowiek dostaje pracę, ale nigdy nie będzie obowiązku nawiązania z nim
      umowy o pracę, to to ma być ekonomia? Przedsiębiorcy już zacierają ręce.
      Szczególnie ci zatrudniający 2, 3 pracowników pożal sie Boże pracodawcy
      zalegający z wypłatami. Czy to jest ta praca jaką Donald Tusk obiecuje
      młodzieży, nic nie wspominając o ustawie z takim zapisem prawa pracy? Nic nie
      wiem to co piszę mówi tak zwana ulica. Możesz podac link, że jest inaczej?
      • gargamel.z.rm Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 20:49
        Program PO jest chociazby na stronie PO. PiS twierdzi,ze jest stary ale to
        wciaz ten sam.Poza tym mozna go znalezac w wielu miejscach chociazby na FK lub
        w prasie. Nie chce mi sie szukac. Zrob to sam i poczytaj. Nie slyszalem aby PO
        miala zamiar wyrzucic do smieci kodeks pracy albo zdelegalizowac zwiazki
        zawodowe.PO chce dac szanse ludziom na dzialanie i zarabianie pieniedzy. Taka
        jest jej podstawowa idea.PO nie chce rowniez obciazac pracodawcow nierobstwem
        pracownikow.
        • polskaslowianska EKONOMISTÓW NA SZAFOT 15.10.05, 20:50
          16 LAT TO BANDZWOLSTWO NAMI POMIATA.
          • gargamel.z.rm DOSC EKONOMII !! LUD CHCE BAJEK !! 15.10.05, 21:04
            Czy o to ci chodzi ? Doskonale rozumiem. Polski ludek nalezy do najnizej
            wyksztalconych w Europie.
        • jouf_ladyn poszukaj linka proszę 15.10.05, 20:55
          Poczekam aż znajdziesz taki link, który da się porównać, bo skoro założyłeś
          wątek, to zdaję się na Ciebie. Chcę komuś wiarygodnemu zaufać i dobrze wybrać.
          Nie mogę się posiłkować tym, że ktoś się śmieje, albo że Ty czegoś nie słyszałeś.
          • gargamel.z.rm wczorajsza Rzepa pisala o tym wiele. Bylo na FK ! 15.10.05, 21:08
            Oszolomy oczywiscie nie widzia:ly.
        • sierzant_nowak Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 21:56
          > Nie slyszalem aby PO
          > miala zamiar wyrzucic do smieci kodeks pracy albo zdelegalizowac zwiazki
          > zawodowe.

a szkoda ... :-(
    • goldenwomen Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 20:55
      a my śmiejemy sie z ekonomistów :) a gdzie oni byli wczesniej co?
      • polskaslowianska Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 20:58
        Tak.Od 16 lat budują 'raj'.
        Jak tacy mądrzy:czemu wciąż jest źle?
        Może dlatego,że oni chcą wyników ekonomicznych dla wyższej kasty.
        Ona będzie coraz bogatsza i wskaźniki też będą rosły-pozornie będzie (i jest)
        dobrze...no ale ludzie są już na to wŚciekli!!!
        • goldenwomen Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 21:05
          a po jakich szkołach sa ci ekonomiści? hę?
        • gargamel.z.rm Ekonomia nie bierze w rachube kryminalistow 15.10.05, 21:17
          Ekonomia jest uczciwa nauka. Kryminalistami zajmuje sie prawo.
    • ja.kaczynski Polski ekonomista :))). 15.10.05, 21:24
      To chyba oksymoron. Znani sa w swiecie :))).
      I oni sie smieja :)))? Z siebie?
      • gargamel.z.rm Polska rzadza debile i zlodzieje,nie ekonomisci 15.10.05, 22:31
        Dzieki Balcerowiczowi to g.. jeszcze jakos ciagnie.
    • gargamel.z.rm LINK DO PEOGRAMU PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.10.05, 21:38
      www.janrokita.pl/
      Czytajcie,oszolomy i przestancie plesc,ze go nie ma !!
      • asienka32 Re: LINK DO PEOGRAMU PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.10.05, 21:43
        Po co tyle wykrzykników?
        • gargamel.z.rm Re: LINK DO PROGRAMU PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.10.05, 21:52
          Po to tyle wykrzyknikow aby nareszcie oszolomy w twoim stylu wiedzialy,ze
          program PO istnieje i ze jest bez porownania madrzejszy od kaczych bredni.
          • asienka32 Re: LINK DO PROGRAMU PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.10.05, 21:56
            Warto sobie zadać pytanie co z niego zostanie po wyborach.
      • jouf_ladyn Re: LINK DO PEOGRAMU PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.10.05, 22:03
        Znam tę odsłonę. Ale i tak dziękuję za link. Brak mi szczegółowych propozycji,
        ale cierpliwie poczekam. Nie dopatrzyłem się też niczego na temat polityki
        społecznej.
    • skun2 Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 22:19
      a z podatku liniowego się nie śmieją?
      Taki podatek wprowadzony w odpowiedniej wysokości wykończy małe firmy, które i
      tak ledwo zipią.
      Do dziś musimy dusić się po tych paraliberalnych pomysłach KLD, UW i SLD, a
      Tusk szykuje nam jeszcze gorszą rzeczywistość, zrobi z nas niewolników.
      Ichni program z tego co czytam właśnie w wypowiedziach ekonomistów odpowiedni
      jest tylko dla największych przedsiębiorst, dla tych "paru" gigantów, coś
      takiego już przerabialiśmy i mamy to co mamy.
      Co to za państwo, w którym markety są zwolnione z podatków, a sklepikarze
      przygnieceni obciążeniami ponad miarę n.p.
    • maedith Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 22:23
      gargamel.z.rm napisał:

> Wiedza,ze ten program to stek bredni,ktore albo nie zostana zrealizowane albo
      > doprowadza do ruiny polska gospodarke. Wymiencie mi chociaz jednego polskiego
      > ekonomiste z tytulem doktora,ktory wyrazilby sie pozytywnie o programie PiS i
      > smialby sie pod ta pozytywna opinia podpisac.

to prawda.ale ja wiekszosc tych opini ekonomistow,ogladalam w nocy,czy w ciagu
      dnia tez to daja,tak żeby to do ludzi dotarło?
      • skun2 Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 22:31
        dają na okrągło, dobrze, że są fora i niezależne portale można coś innego się
        dowiedzieć nioż zaprzyjaźnione z PO główne media wbijają naiwnym, którzy już
        rząd KLD zapomnieli.
        • skun2 Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 22:34
          poza tym wybory już były, więc po co o tym gadać.
          Teraz pozostaje wybrać kogoś do kontaktów z zagranicą.
          No i tu nie wiem gdzie wyższość Tuska widzicie, przecież facet nie ma poglądów,
          Kwaśniewski bis, tylko, że Kwas umiał po angielsku chociaż...
        • gargamel.z.rm Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 22:40
          PiS chce zwiekszac wydatki na cele socjalne obiecujjac rownoczesnie
          zmniejszenie podatkow. PiS obiecuje zwiekszenie zatrudnienia poprzez
          poszerzenie zakresu robot publicznych (skad pieniadze ?), PiS chce utrzymania
          pannstwowych i nierentownych firm (kto ma za to placic ?) itd. Zalosne i
          bezczelne to jest !
          • skun2 Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 15.10.05, 22:47
            to nie jest takie proste, bo n.p. koleje są utzrymywane przez pańtwa, ale
            generują gospodarkę, bo na usługach kolei są prywatne firmy, które już
            normalnie działają i normalnie płacą.
            Poza tym taka kolej (dotowana) to łatwiejszy, szybszy, tańszy i wygodniejszy
            często dojazd do pracy i szkoły, to tez jest nie do policzenia ile może
            państrwo stracić gdy dzieciak zamiast dojechać do dobrej szkoły będzie musiał
            (na darmo) szkolić się w jakiejś wiejskiej itp. itd.
            U nas oczywiście tego w ten sposób się nie liczy i nie postrzega, i jesteśmy
            jedymym państwem niemal już bez kolei w Europie i ogólnie z beznadziejnym
            transportem publicznym (bo kto za to ma płacić).
            To jest włąśnie jeden z efektów tych liberalnych wariactw.
            • skun2 Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 17.10.05, 00:41
              no i co, gargamel nie wpisał nic mądrego, a wątek zdechnął???
          • skun2 Re: Ekonomisci smieja sie z kaczego programu 16.10.05, 04:55
            PiS chce n.p. zwiększyć eksport poprzez obniżenie (obecnie sztucznie zawyżonej)
            wartości złotówki, wielu przedsiębiorców - eksporterów się cieszy, importerzy
            martwią, ale tak na chłopski rozum - imporyerzy sprowadzają gotowe towary,
            eksporterzy produkuja, ci drudzy zatrudniają ludzi, kupują maszyny?
            Możliwe, że to naiwne, ale wymagające dyskusji, jak na razie nie ma czegoś
            takiego - są tylko teksty - Tusk to inteligenccja, bo tak w TV mówią - Kaczo9r
            to wieśniaki itp.
            Żałosne n,p, jest to, że pewna blondi o nazwisku Piekorz - reżyser filowy - 1
            film na koncie - popiera Tuska, którego ugrupowanie zawetoweało ustawę o
            kinematografii - czy to czasem nie jest dowód na głupotę wyborców Tuska?
    • kropekuk A daj im sie przekonac na wlasnej wychudlej pupie! 15.10.05, 22:36
      Im predzej sie empirycznie o czystej mitycznosci tego programu przekonaja, tym
      dla Polski i Polakow lepiej - z prawda potoczna i obiegowa (ktora nalezy do
      rzedu gowno prawd) mozna zrobic jedno: pozwolic glupim i upartym ludziom ja
      realizowac. Ze stracony czas? Fakt, ale za to JAKA NAUKA! A za nauke w
      normalnych krajach sie placi - zaplaci za te wiedze i Polska, i Polacy.
      • skun2 Re: A daj im sie przekonac na wlasnej wychudlej p 15.10.05, 22:40
        to już było, nie sprawdza się, nigdzie w zach. Europie takich eksperymentów nie
        przeprowadzają i nie przeprowadzali...
        Nie gadajcie mi o M.T., bo zupełnie inna bajka z innej czytanki i zupełnie
        inaczej wydanej.
      • gargamel.z.rm Polak i przed szkoda i po szkodzie glupi 15.10.05, 22:44
        Tylko nieliczni czegos madrego sie nauczyli. Reszta to zakute i naiwne
        infantytlne lby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka