Dodaj do ulubionych

Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego

20.10.05, 07:08
Co z tym podatkiem kastralnym moze w koncu przed
wyborami Pan Tusk mnie NAM to wytlumaczy!.
Glosuje za Kaczynskim!
Obserwuj wątek
    • utopiec Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 07:11
      To mi się przyjacielu spodobało! Podatek kastralny!
      • 9111951u Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 07:53
        tak będzie po tym podatku.
        • davidmors Re: I ja też zagłosuję na Kaczyńskiego 20.10.05, 11:34
          • almagus Re:I ja też zagłosuję za małe Kaczyńskie z pianką! 20.10.05, 12:31
            I ja też zagłosuję za małe Kaczyńskie z pianką!

I zaśpiewam jak każą!

Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady,
            dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a łatlerki na cokoły,
            obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!!

• jolka.na.barierze CHCESZ SCHUDNAĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA 21.10.05, 11:38
              CHCESZ SCHUDNAĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA !!!!!!!!!!!!!!!

TYLKO TUSK ZAPEWNI CI DIETE
              POPRZEZ PUSTA LODÓWKE !
              • angela.magiel Re: CHCESZ SCHUDNAĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TU 21.10.05, 17:23
                jolka.na.barierze napisała:

> CHCESZ SCHUDNAĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA !!!!!!!!!!!!!!!
                >
                >
                > TYLKO TUSK ZAPEWNI CI DIETE
                > POPRZEZ PUSTA LODÓWKE !
    • mirmat1 OCHYDNE insynuacje Tuska 20.10.05, 07:29
      tychik1 napisał:

> Co z tym podatkiem kastralnym moze w koncu przed
      > wyborami Pan Tusk mnie NAM to wytlumaczy!.
      > Glosuje za Kaczynskim!
      A Platformusy w dniu kiedy Pan Roman Kluska zadeklarowal poparcie dl a Lecha
      Kaczynskiego beszczelnie insynuluja, ze wybor jest miedzy Balcerowiczem a
      Lepperem. Nareszcie sie Tusk przyznal, kto go na Prezia sponsoruje ale po co
      lgac bezrobotnym, ze sie z nimi sympatyzuje?
      Gozej niz za tego Drakuli ssacego Krew w Narodowym banku byc nie moze ale na
      szczescie mamy takie prawdziwe autorytety jak Pan Kluska. Dziekujemy Panie
      Romanie.
      • weronika69 Re: OCHYDNE insynuacje Tuska 20.10.05, 21:08
        Doradzam troche kultury na necien i w spoleczenstwie. Jak i powrot do szkoly podstawowej w ramach
        nauczenia sie ortografii i kultury ojczystego jezyka.
        oHydny
        insynuuja
        gorzej

Co do Kaczora - zapewne Radio Maryja i temu podobni idioci beda na niego glosowac, Polska ma
        wrocic do sredniowiecza itp.
        Fakty mowia za siebie - polska inteligencja glosuje na TUSKA - tylko on jest sensownym kandydatem i
        moze cokolwiek zrobic i chce cokolwiek zrobic dla kraju.
        W przeciwienstwie do pustych hasel PiSu !!!

Coz - autor tego tekstu zalicza sie do polskiej ciemnoty... do ciemnoty w ogole. Zbedny element
        naszego spoleczenstwa.
        • mirmat1 80% kryminalistow w wiezieniach glosuje na Tuska 21.10.05, 00:05
          weronika69 napisała:
          Fakty mowia za siebie - polska inteligencja glosuje na TUSKA - tylko on jest
          sensownym kandydatem i moze cokolwiek zrobic i chce cokolwiek zrobic dla kraju.
          W przeciwienstwie do pustych hasel PiSu !!!
          Mirmat: wlasnie, fakty !!! Za Kaczynskim Roman Kluska, za Tuskiem czekajacy
          na "liberalizacje" kryminalichy.
    • 9111951u Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 07:35
      Kluska głosuje na ludzi , którzy ptrafią pracować, a nie na funkcyjnych
      nierobów aparatczyków z partii.
      • inna57 Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 14:13
        I ma tego samego adwokata co Kulczyk. Mówi ci to coś?
      • he Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 16:53
        pracowac moze tak, szkoda ze bez efektow
    • golcon Dlaczego Kluska nie chce podatku katastralnego? 20.10.05, 07:55
      Do tej pory miałem pozytywny stosunek do pana Kluski. Niestety po jego
      deklaracji, że podatek katastralny jest złym rozwiazaniem, zmieniłem zdanie.
      Albo ten Pan nie ma pojęcia czym jest podatek katastralny, albo ponownie nie
      chce zasilić budżetu Państwa. Przecież we wszystkich krajach zachodnich podatek
      płaci się od rzeczywistej wartości nieruchomości a nie jak w naszym kraju od
      powierzchni.
      Uważam, że wszyscy obywatele powinni wnosić opłatę na utrzymanie państwa
      proporcjonalnie do swych dochodów oraz rzeczywistego majątku. To jest istotą
      solidaryzmu, podstawą nowoczesnego państwa.
      Pan Kluska posiadający ogromny kapitał, zarobiony w tylko jemu znany sposób,
      boi się powinności obywatelskiej, uważa,że podatki mają płacić emeryci,
      renciści oraz masy pracujące. Tak też uważa Pan Kaczyński "obrońca biedaków".
      Dlatego będę głosował na Pana Tuska, który opowiada się za nowoczesnym modelem
      państwa.
      • 9111951u Re: Dlaczego Kluska nie chce podatku katastralneg 20.10.05, 08:00
        lepszym przedsiębiorcą Dohnal jest.
      • nielubiegazety2 Dlatego: 20.10.05, 08:13
        "Proponuje się też wprowadzenie podatku katastralnego. Jak można wprowadzać
        taki podatek, jeśli nie istnieje obiektywna podstawa opodatkowania, czyli nie
        ma obiektywnej ceny nieruchomości? Przecież obecnie każda cena nieruchomości
        przypomina zabawę w wycenę.
        Kiedy byłem prezesem Optimusa, kupiłem w Warszawie biurowiec za 960 tys. zł. Po
        krótkim czasie dostaliśmy propozycję jego sprzedaży za 3,2 mln USD. Która z
        tych cen jest rynkowa? Każda próba wyceny będzie niczym innym jak załatwianiem
        sprawy między właścicielem a wyceniającym. Grupie wyceniających będzie
        najlepiej i tym samym utworzy się nowa elita. W Polsce będzie to zapewne
        podatek dużej korupcji. Dowodem na to, że podatek katastralny jest zły, jest
        Portugalia, która teraz wycofuje się z niego. Nie róbmy tego samego manewru."
        • nielubiegazety2 A dlatego jest przeciw dfochodowemu w rolnictwie: 20.10.05, 08:16
          Zwolnieni z rzetelności

- Czy, Pana zdaniem, jest recepta na idealny system podatkowy? Taki, żeby nie
          dało się nim manipulować?
          - Jakiś czas temu wymyśliłem system podatkowy. Był tak rewolucyjny, że nie
          śmiałem go nikomu pokazać. To taki system, który promuje dobre zachowania dla
          kraju i nie daje nikomu żadnej możliwości manipulacji. Kiedy zostałem
          zaproszony na Akademię Ekonomiczną na wykład o podatkach Adama Gwiazdowskiego z
          Centrum Adama Smitha okazało się, że moje koncepcje są taki same jak te, które
          właśnie tam przedstawiano. Jeśli grupa naukowców i ekonomistów doszła do tego
          samego co ja, to uznałem, że coś w tym jest. Próbuję do mojego systemu
          przekonać różne partie polityczne.
          Zdaję sobie sprawę, że każda zmiana systemu podatkowego też jest złem, bo
          narusza stabilność prawa, ale należy wybrać mniejsze zło. Aby ograniczyć
          niekorzystny wpływ zmian, nowe prawo powinno być ogłoszone np. z jednorocznym
          wyprzedzeniem. Są też dwie rzeczy, których nie wolno nam zrobić. Uważam, że nie
          wolno wprowadzać podatku dochodowego od działalności rolniczej. Podatek
          dochodowy jest bardzo złożony. Trudno sobie wyobrazić, że bez pomocy doradcy
          podatkowego każdy rolnik wypełni go bez najmniejszego problemu. Raczej należy
          się liczyć z tym, że będą błędy w jego wypełnianiu. Konsekwencją będzie
          grzywna. Jeśli podatnik jej nie zapłaci komornik, może zabrać ziemię. Dlatego
          sądzę, że jedynym wytłumaczeniem wprowadzenia podatku dochodowego jest chęć
          przechwycenia atrakcyjnej ziemi. Bo nie ma innego uzasadnienia. Przecież
          działalność rolnicza jest niedochodowa, więc wpływów z tego podatku będzie
          niewiele, a koszt obsługi nowych, ponad 2 milionów podatników będzie znaczny.
          Nie ma więc żadnego ekonomicznego uzasadnienia wprowadzenia nowego podatku.
          Oczywiście działy specjalne rolnictwa powinno się traktować jak
          przedsiębiorstwa, zależnie od ich wielkości. Można też opodatkować
          gospodarstwa, większe np. od 300 hektarów.
          Ze strony:
          www.bankier.pl/firma/article.html?article_id=1158123&type_id=1&order=priority&priority=2-20

I dlatego:
          Ale zwykły PIT nie sprawia chyba takich problemów?
          - Tak pan myśli? Ulokowałem w zeszłym roku pieniądze w zagranicznym banku na
          parę miesięcy. Gdy przyszło do wypełnienia PIT-u, poprosiłem o to prawnika, z
          którym współpracuję od dwunastu lat. Po kilku dniach prawnik przyszedł i
          powiedział, że nie podejmuje się wypełnić mojego zeznania. Poprosiłem o to samo
          szefa najlepszej firmy doradztwa podatkowego w Nowym Sączu. Po kilku dniach
          dostałem tę samą odpowiedź. Zadzwoniłem więc do filii jednej z wielkich
          międzynarodowych kancelarii prawniczych w Warszawie. Dopiero oni, po długich
          męczarniach, wypełnili moje zeznanie, inkasując za to niewiele mniej niż
          wyniósł sam podatek, który musiałem zapłacić.

Skąd takie kłopoty?
          - Przepisy są tak niejednoznaczne i skomplikowane, że nikt nie był pewny, jak
          sobie poradzić z sytuacją, gdy podatnik lokuje legalnie pieniądze w
          zagranicznym banku. Okazuje się, że wszystko zależy od tego, co bank z tą
          lokatą robił. W efekcie musiałem z tego banku wydobyć wykaz opisujący, co się
          działo z moimi pieniędzmi dzień po dniu, i dopiero na tej podstawie prawnicy
          byli w stanie wyliczyć należny podatek. To przecież absurd! PIT to powszechne
          zeznanie podatkowe, które powinno być tak skonstruowane, aby równie dobrze
          mogli je wypełnić babcia emerytka, nauczyciel, prawnik, właściciel osiedlowego
          sklepiku i Roman Kluska. Tymczasem niemal żaden podatnik nie może być pewny, że
          wszystko zrobił jak należy. Skoro tak, to musi się liczyć z karą, którą może na
          niego nałożyć urząd skarbowy. A kary są absurdalnie wysokie. W "Gazecie
          Prawnej" znalazłem przykład, że w skrajnym przypadku za pomyłkę w rozliczeniu
          podatku o 760 złotych kara może wynieść 218 milionów złotych!
          Ze strony:
          www.e-fakt.pl/idee/artykul.aspx/Artykul/16771
      • pandada Re: Dlaczego Kluska nie chce podatku katastralneg 20.10.05, 10:12
        1. Ja bym z punktu widzenia sprawiedliwości nie zastępował jednego podatku drugim, lecz wprowadził oba równolegle (tyle, że niższe). Osobno płacić za grunt, osobno za nieruchomość.
        2. Tyle, że ktoś te domki musi wyceniać, a to rodzi olbrzymie pole dla korupcji i wzrostu biurokracji
      • mg2005 Re: Dlaczego Kluska nie chce podatku katastralneg 20.10.05, 10:33
        golcon napisał:

> Przecież we wszystkich krajach zachodnich podatek
        > płaci się od rzeczywistej wartości nieruchomości a nie jak w naszym kraju od
        > powierzchni.
        > Uważam, że wszyscy obywatele powinni wnosić opłatę na utrzymanie państwa
        > proporcjonalnie do swych dochodów oraz rzeczywistego majątku.

Właśnie podatek od powierzchni jest logiczny, a co stoi na tej powierzchni
        (czy stara szopa czy pałac)- to już prywatna sprawa właściciela.
        Idąc tą logiką -także podatek od wyposażenia, antyków,biżuterii,samochodu itd.
        Wracamy do gierkowskiego 'podatku od luksusu'?

To jest istotą
        > solidaryzmu, podstawą nowoczesnego państwa.
        > Pan Kluska posiadający ogromny kapitał, zarobiony w tylko jemu znany sposób,
        > boi się powinności obywatelskiej, uważa,że podatki mają płacić emeryci,
        > renciści oraz masy pracujące. Tak też uważa Pan Kaczyński "obrońca biedaków".
        > Dlatego będę głosował na Pana Tuska, który opowiada się za nowoczesnym modelem
        > państwa.
        • mg2005 Re: Dlaczego Kluska nie chce podatku katastralneg 20.10.05, 10:39
          c.d.

> golcon napisał:

>to jest istotą
          > > solidaryzmu, podstawą nowoczesnego państwa.
          > > Dlatego będę głosował na Pana Tuska, który opowiada się za nowoczesnym mo
          > delem
          > > państwa.

Solidaryzm wymuszony przez policję skarbową i sąd -ładny solidaryzm...
          Grabież w majestacie prawa -atrybut nowoczesnego modelu państwa?
        • nielubiegazety2 Oj platfTUSKi. Tusk już też jest przeciw :))))))) 20.10.05, 21:20
          Nie nadążacie za specami od reklamy TUSK Washing Powder with Alkalies.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30731481
          Wolontariat Tuska uprasza się o uzganianie aktualnego stanowiska kandydata na
          Prezia.
      • sawa.com Re: Dlaczego Kluska nie chce podatku katastralneg 20.10.05, 14:44
        Jestem przeciwniczka podatku katastralnego.
        Jest to podatek antyrozwojowy. Polaków goniących rozwinięty świat nie stać na
        wrzucanie pieniędzy w błoto.
        Nie zdajesz (nie zdajecie) sobie sprawy jak kosztowny jest to podatek.
        Nie wszystkie rozwiązania zachodnie są dobre. Inaczej mówiąc: "nie wszystko
        złoto co się świeci"

Co do Pana Kluski. Dobrze byśmy wyszli na tym, gdyby ten człowiek zgodził się
        zostać doradcą naszego nowego prezydenta lub rządu.
    • kmusik Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 08:09
      Ciekawe jak to jest, że "obiektywna" Gazeta Wybiórcza podaje tego "newsa" o północy, podczas gdy Rzeczpospolita już przed 19:00. Przypadek? Prawda Panowie Redaktorzy?!
    • andrzejg inwestycja w przyszłość? 20.10.05, 08:24
      wiadomo kto bedzie rzadził w sprawiedliwości

a.
    • ryyys Rozgoryczenie nie powinno tłumić rozsądku. 20.10.05, 08:27
      Rozumiem Kluskę, ma prawo być rozgoryczony.
      Ale czy były przedsiębiorca nie widzi co szykuje jego wybranek ?
      Czy przeszkadza mu silna złotówka i niska inflacja? - co jest zasługą
      Balcerowicza. Czy odpowiada mu sojusz z Lepperem ?
      Tego nie rozumiem.
      Oj, panie Kluska, niech pan otrzeźwieje!
      • nielubiegazety2 Kluska wie czym śmierdzi socliberalizm PO 20.10.05, 08:34
        Dwa małe fragmenciki z innego wątku
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30690646&v=2&s=0
        Polska Balcerowicza czy Polska Romana Kluski

"Tylko zwierzeca nienawisc do rodzimej przedsiebierczosci mogla
        zainspirowac "LIBERALOW" do wprowadzenia przepisow dyskryminujacych krajowa
        produkcje w stosunku do importu. Tylko w Polsce Balcerowicza i Tuska, krajowy
        producent musial ratowac sie przed bankrupctwem wysylajac wpierw towar za
        granice by juz jako importer sprowadzac go z powrotem. Nie ma drugiego
        takiego panstwa na swiecie, gdzie aberacja elit siegnela by podobnego dna
        pogardy dla ludzi, ktorych wszedzie indziej stawiano by na swieczniku.
        Pustoslowie i arogancja Tuska znalazla swe odbicie, kiedy on cynicznie
        zasugerowal, ze wybieramy miedzy Polska Balcerowicza a Leppera. Falsz
        takiego "wyboru" zdemaskowal najwybitniejszy przedsiebiorca III RP, Pan Roman
        Kluska deklarujac swe poparcie dla Prezydenta Lecha Kaczynskiego. To jego
        inwestycje w najnowsze technologie ukatrupili zakochani w
        imporcie "liberalowie". Klamliwa propaganda kontrolowanych przez obcy kapital
        mediow nie przesloni faktu, ze "program" Tuska to zwykla sciagawka z
        tragicznych dla Polski dyrektyw jakimi kierowal sie "Minister Finansow"
        Balcerowicz."

I jeszcze to:
        "Tak to prawda. To bardzo smutna prawda. Przepisy wprowadzające dyskryminację
        polskich przedsiębiorców w przetargach zamówień publicznych sa wielką hańbą
        polskiej legislatury. I miały one miejsce.

Nie jestem tak zaślepiona, żeby tego nie dostrzegać.
        Jestem przywiązana do idei liberalnych ale nie do ludzi, którzy je nadużywają z
        głupoty lub z wyrachowania.

Teraz rozumiem decyzję Pana Kluski. Bardzo dobrze rozumiem. Dokładnie śledziłam
        tą sprawę, gdyż wydawała mi się jedną wielką niesprawiedliwością."
      • haen1950 Re: Rozgoryczenie nie powinno tłumić rozsądku. 20.10.05, 10:06
        ryyys napisał:

> Rozumiem Kluskę, ma prawo być rozgoryczony.
        > Ale czy były przedsiębiorca nie widzi co szykuje jego wybranek ?
        > Czy przeszkadza mu silna złotówka i niska inflacja? - co jest zasługą
        > Balcerowicza. Czy odpowiada mu sojusz z Lepperem ?
        > Tego nie rozumiem.
        > Oj, panie Kluska, niech pan otrzeźwieje!

Kluska już nie jest przedsiębiorcą. Sprzedał Optimusa. Zdaje się, że prowadzi
        jakies wydawnictwo katolickie i słucha Radia Maryja.
        Ma pełne prawo do deklaracji swojego wyboru. Ale jeżeli mówi nieprawdę o
        podatku katastralnym, to już przestaje byc chrześcijańskie i powstaje pytanie
        jaki ma w tym interes. Zdaje się, że kasa państwa jest mu winna odszkodowanie i
        tu należy szukać jego interesowności. Zwłaszcza, że ta kasa ma zasilić bliżej
        nieokreślone cele społeczne. Warto się temu poźniej bliżej przyjrzeć.
        • pandada Re: Rozgoryczenie nie powinno tłumić rozsądku. 20.10.05, 10:18
          Najśmieszniejsze jest to, że to Rokita najczęsciej używał nazwiska Kluski jako nieskalamnej ofiary biurokracji.
          Tak go Jan bez Marii promował, a tu się okazuje, że przeciw Tuskowi to się obraca.
          • davidmors Re: Rozgoryczenie PO przegranymi wyborami .... 20.10.05, 11:38
            ...ogranicza ich zdolność myślenia.
        • mg2005 Re: Rozgoryczenie nie powinno tłumić rozsądku. 20.10.05, 10:19
          haen1950 napisał:

> Kluska już nie jest przedsiębiorcą. Sprzedał Optimusa. Zdaje się, że prowadzi
          > jakies wydawnictwo katolickie i słucha Radia Maryja.

To straszne! Nie dość,że 'moherowy',to jeszcze wydawnictwo katolickie -zgroza!!
          Faktycznie ,widziałem go kiedyś w moherowym berecie. Teraz wszystko jasne!

> jaki ma w tym interes. Zdaje się, że kasa państwa jest mu winna odszkodowanie i
          > tu należy szukać jego interesowności. Zwłaszcza, że ta kasa ma zasilić bliżej
          > nieokreślone cele społeczne. Warto się temu poźniej bliżej przyjrzeć.

'Prostytutki śledcze' z TVN już sobie ostrzą zęby na te 'nieokreślone'
          (przez Nadredaktora) cele społeczne.
          • cymber.gaj Re: Rozgoryczenie nie powinno tłumić rozsądku. 20.10.05, 11:00
            mg2005 napisał:

> 'Prostytutki śledcze' z TVN już sobie ostrzą zęby na te 'nieokreślone'
            > (przez Nadredaktora) cele społeczne.

No, pewne podstawy do podejrzeń są. Wystarczy wspomnieć zbiórkę świadectw udziałowych na bardzo określony cel społeczny - "ratowanie Stoczni Gdańskiej". Do dziś Rydzyk nie wyjaśnił, co się stało z tymi pieniędzmi.
            • mg2005 Re: Rozgoryczenie nie powinno tłumić rozsądku. 20.10.05, 13:45
              cymber.gaj napisał:

> No, pewne podstawy do podejrzeń są. Wystarczy wspomnieć zbiórkę świadectw udzia
              > łowych na bardzo określony cel społeczny - "ratowanie Stoczni Gdańskiej". Do dz
              > iś Rydzyk nie wyjaśnił, co się stało z tymi pieniędzmi.

Czy p.Kluska miał udział w tej akcji?
              O.Rydzyk już wielokrotnie to wyjaśniał: świadectwa zostały zwrócone osobom
              które sobie tego życzyły, reszta osób pozostawiła je do dyspozycji o.Rydzyka.
              Czy były jakieś zażalenia ze strony tych darczyńców, czy tylko michnikoidy
              'biją brudną pianę'?
        • mirmat1 PODATEK KATASTRALNY ZABIJA PRAWO WLASNOSCI 21.10.05, 16:04
          haen1950 napisał:

> ryyys napisał:
          >
          > > Rozumiem Kluskę, ma prawo być rozgoryczony.
          > > Ale czy były przedsiębiorca nie widzi co szykuje jego wybranek ?
          > > Czy przeszkadza mu silna złotówka i niska inflacja? - co jest zasługą
          > > Balcerowicza. Czy odpowiada mu sojusz z Lepperem ?
          > > Tego nie rozumiem.
          > > Oj, panie Kluska, niech pan otrzeźwieje!
          Pan Roman Kluska jest bardziej trzezwy niz bezrobotni ktorych wyrzucil na bruk
          Blacerowicz omamieni propaganda Tuska. Jest tak trzezwy jak Allan Greenspan,
          ktory wiedzial, ze ratunek dla gospodarki Amerykanskiej jest w obnizeniu stop
          procentowych i oslabieniu dollara. Wynik jest jasny: bezrobocie w USA za
          Greenspana - 5%, bezrobocie w III RP za Balcerowicza - 18%.
          > Kluska już nie jest przedsiębiorcą. Sprzedał Optimusa. Zdaje się, że prowadzi
          > jakies wydawnictwo katolickie i słucha Radia Maryja.
          > Ma pełne prawo do deklaracji swojego wyboru. Ale jeżeli mówi nieprawdę o
          > podatku katastralnym, to już przestaje byc chrześcijańskie i powstaje pytanie
          > jaki ma w tym interes. Zdaje się, że kasa państwa jest mu winna odszkodowanie
          > i tu należy szukać jego interesowności. Zwłaszcza, że ta kasa ma zasilić
          > bliżej nieokreślone cele społeczne. Warto się temu poźniej bliżej przyjrzeć.
          No wlasnie opodatkowac wlascicieli nieruchomosci tak by ci musieli sprzedac swa
          ziemie spekulantom. To juz przerabialismy w innej formie
      • almagus Re: zagłosuję za małe Kaczyńskie z pianką! 20.10.05, 12:35
        Zagłosuję za małe Kaczyńskie z pianką!

Zaśpiewam jak każą pod małe Kaczyńskie z pianką!

Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady,
        dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a łatlerki na cokoły,
        obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!!
    • aisug Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 08:44
      jak zwykle kłamstwo i manipulacja. Czemu nie przytoczono całej wypowiedzi
      Kluski tylko wybrane fragmenty ?????? On tez chce rozbic mafię w prokuraturze i
      sądach i to jest głowny powód popierania Kaczyńskiego. Wyborcza działa
      skandalicznie cały czas bezkarnie manipuluije i indokrymuje
    • cymber.gaj Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 10:10
      Pewnie przejął sie treścią ulotki rozdawanej przez radiomaryjców: Kto na Tuska głosuje, ten Chrystusa biczuje.
      • davidmors Re: SLD + Platforma, to niebezpieczne związki 20.10.05, 11:36
        Niebezpieczne dla Polski i jej obywateli.
    • panidalloway Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 10:36
      To bardzo dziwna historia. Pan Kluska mial wczoraj wystapic w programie
      telewizyjnym, w ktorym znane osobistosci wzpowiadaja sie na temat kandydatow i
      nie dojechal. Nie dal tez znac, co mu przeszkodzilo. Wydaje sie, ze na ten
      podatek katastralny obrazil sie jakos gwaltownie.
      • aisug Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 16:32
        nie dojechał z własnej woli czy z woli innych ?. ciekawe, jakoś cicho o tym
    • bladatwarz I bardzo dobrze!!!! 20.10.05, 11:06

• 9111951u Re: I bardzo dobrze!!!! 20.10.05, 11:08
        Kluska za nic przepraszać nie musi, to jego muszą przeprosić.
    • trevik No tego uzasadnienia sie nijak nie spodziewalem nt 20.10.05, 11:37
    • ypsilon.ypsi Re: Anna Jarucka TEŻ n/t 20.10.05, 11:37

• read1 Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 11:59
      Członek Rady Programowej PO głosuje na Kaczyńskiego, a nie papierowego Tuska, a
      ci pieprzą, że Protasiewicz też przeciw katastralnemu...

Sedno sprawy jest w tym, że na Tuska nie głosuje nikt uczciwy, nawet jeśli
      kiedyś zderzył się z PO (Płażyński, Kluska).
      • marek10004 Re: nierobstwo Tuska znane jego wspolnikom 20.10.05, 13:21
        Czy trzeba bardziej czytelnych sygnalow dla Polakow? Ten ktory zakladal z nim
        PO, wiec go chyba najlepiej zna, glosuje przeciwko niemu.
        Kluska, czlowiek interesu i zwiazany z PO, a wiec teoretycznie powinien isc w
        ciemno za Tuskiem, glosuje rowniez przeciwko niemu. Polacy musza zrozumiec.
        Jesli za Tuskiem sa skorumpowane partie i media, jesli kampania prezydencka
        jest prowadzona bezczelnie tendencyjnie na Tuska, to obowiazkiem Polakow jest
        glosowac na prawdziwego patriote. Mozna wiele mowic o Tusku, ale na pewno nie
        to, ze jest prawdziwym patriota.

• gss87 Pierwszy dekret: kasacja wyroku A.Leppera 20.10.05, 13:53
          > glosowac na prawdziwego patriote. Mozna wiele mowic o Tusku, ale na pewno nie
          > to, ze jest prawdziwym patriota.

Jasne.
          O tym, kto jest Polakiem i patriotą będzie decydowała Komisja Czystości Rasy
          Narodu Polskiego z Jackiem Kurskim i ojcem Rydzykiem na czele.

Jestem Polakiem i Patriotą i zagłosuję na Tuska.
          A u mnie w firmie zatrudniającej 70 osób na wybory idzie 70.
          I wszyscy głosują na DONALDA TUSKA.
          • marek10004 Re: do gss87 20.10.05, 13:59
            Jezeli 70 osob pracuje u Ciebie i wszyscy glosuja tak ja Ty, bez chocby jednego
            wyjatku, to znaczy ze nie jestes patriota, tylko tyranem. Dziekuje za jasna
            wskazowke.
            • gss87 My chcemy Polski normalnej - moj głos to TUSK 20.10.05, 14:13
              Nie jestem ani właścicielem, ani kierownikiem. Jestem zwykłym fachowcem,
              można nazwać umysłowym robolem.
              Były u nas osoby, które głosowały na Kaczyńskiego i się z tym nie kryły,
              bo nie ma za co :-)
              Ale wszyscy doszliśmy wspólnie do wniosku, że nie można głosować na kogoś to
              dzieli Polaków na solidarnych i liberalnych, na prawdziwych Polaków i
              nieprawdziwych Polaków.
              My chcemy Polski normalnej.

I koniec tematu.
              • marek10004 Re: My chcemy Polski normalnej - moj głos to TUSK 20.10.05, 14:17
                " I koniec tematu" - to Twoja wypowiedz.
                Dlatego musze skorygowac swoja odpowiedz. Jestes tyranem, ktory pracuje u
                tyrana. Dobrze wiedziec kto popiera Tuska.
                • gss87 Re: My chcemy Polski normalnej - moj głos to TUSK 20.10.05, 14:30
                  Ja tyranem? Właściel tyranem?
                  Weź idz na spacer bo Ci chyba komputer szkodzi...

Każdy ma prawo do swojego zdania i poglądów.
                  I nikogo na siłę nie przekonuję, głosujesz na
                  LK znaczy masz inne zdanie. Ja mam inne.

• marek10004 Re: My chcemy Polski normalnej - moj głos to TUSK 20.10.05, 14:44
                    Ale zdajesie, ze tych 70 pracujacych u Twojego szefa nie ma prawa do wlasnego
                    zdania. W przeciwnym wypadku przynajmniej czesc z nich glosowalaby na
                    Kaczynskiego. To statystycznie niepodwazalane.
                    To oznacza, ze Twoj szef jest bez zadnej watpliwosci tyranem, a Twoja
                    wypowiedz " i na tym koniec" potwierdza to samo.
                    • gss87 Re: My chcemy Polski normalnej - moj głos to TUSK 20.10.05, 15:12
                      > To oznacza, ze Twoj szef jest bez zadnej watpliwosci tyranem, a Twoja
                      > wypowiedz " i na tym koniec" potwierdza to samo.

Właśnie taką Polskę szykuje Kaczyński:
                      Jak masz inne zdanie to jestes tyranem...
                      Jak chcesz zakończyć dyskusję to jestes tyranem...

Dziękuję, ale ja do takiego pociągu nie wsiadam.

Pozdrawiam.

• marek10004 Re: My chcemy Polski normalnej - moj głos to TUSK 20.10.05, 15:57
                        Przeinaczasz wszystko, a teraz tylko probujesz z honorem wyjsc z tej sytuacji,
                        w ktorej znalazles sie z powodu nieprzemylanej wypowiedzi. Przeanalizujmy ja
                        jeszcze raz. Stwierdziles ze w Twoim zakladzie pracuje 70 ludzi i wszyscy jak
                        jedem maz beda glosowac na Tuska. W spoleczenstwie demokratycznym, to po prostu
                        nie jest mozliwe. Jest to natomiast mozliwe w takich krajach jak Bialorus, Kuba
                        czy tez dawny PRL. Jesli temu zaprzeczysz to znaczy, ze uwazasz to za normalne
                        i nie jestes zadnym partnerem do dyskusji.
                        Twoj szef, wnioskujac z Twojej wypowiedzi, stosuje ekonomiczny szantaz i
                        nakazuje wszystkim, bez wyjatku, glosowac na jednego kandydata. Dlatego tez
                        jest tyranem.
                        Jesli chodzi o drugi problem, to wcale nie chciales zakonczyc dyskusji, tylko
                        stwierdziles autorytatywnie; "koniec dyskusji, ja mam racje i koniec". Zupelnie
                        jak niegdys J. Urban na slynnych konferencjach prasowych; " A prawda jest tylko
                        jedna..". Na drugi raz przemysl swoja wypowiedz, zanim ja wyslesz.
                        • pawel1803 Re: My chcemy Polski normalnej - moj głos to TUSK 20.10.05, 23:36
                          marek10004 napisał:

> Przeinaczasz wszystko, a teraz tylko probujesz z honorem wyjsc z tej sytuacji,
                          > w ktorej znalazles sie z powodu nieprzemylanej wypowiedzi. Przeanalizujmy ja
                          > jeszcze raz. Stwierdziles ze w Twoim zakladzie pracuje 70 ludzi i wszyscy jak
                          > jedem maz beda glosowac na Tuska. W spoleczenstwie demokratycznym, to po prostu
                          > nie jest mozliwe (...)

co to znaczy, że nie jest mozliwe?? może tak trochę elementarnych wiadomości z
                          matematyki, a konkretnie rachunku prawdopodobieństwa by się koledze przydało?
                          ale kolega był wtedy pewnie chory, jak o tym mówili na lekcjach (ewentualnie
                          obalał flachę w krzakach).
                          Nie ma "nie jest mozliwe", co najwyżej może być , że jest mało prawdopodobne.
                          A ponadto prawdopodobieństwo tego zdarzenia zależy od składu osobowego
                          pracowników - może po prostu mają takie poglądy...
                          Przyjmując twoją chorą logikę należy stwierdzić, że w ścisłym sztabie Tuska
                          (penbie też liczącym kilkadziesiąt osób) nie jest możliwe, aby wszyscy głosowali
                          na niego??

To ty trochę się zastanów, jakie bzdury piszesz zanim wyślesz... No ale co się
                          można spodziewać po PISuarku...
                          • gss87 Re: My chcemy Polski normalnej - moj głos to TUSK 21.10.05, 00:13
                            Ależ oczywiście, że wszystko zależy od składu osobowego.
                            Są miejsca w Polsce gdzie Kaczyńskiego popiera 100% ludzi.
                            Znam takie, bo w okolicach Tarnowa mam rodzinę.
                            Czemu ktoś się dziwi, że w naszej firmie wszyscy głosują
                            na Tuska?
                            Może dlatego, że pobrali kredyty mieszkaniowe ?
                            I boją się, że stracą? Może boją się wizji Polski
                            zamkniętej?

Wiele jest czynników, wybór jeden.

Chcemy Polski otwartej na świat.
                            Chcemy Polski bogatej.
                            Chcemy Polski normalnej.

Dlatego wybieramy TUSKA.

Wybór jede

• mirmat1 Alez dla Tuska Polska jest nienormalna ! 21.10.05, 04:06
                gss87 napisał:
                > Nie jestem ani właścicielem, ani kierownikiem. Jestem zwykłym fachowcem,
                > można nazwać umysłowym robolem.
                > Były u nas osoby, które głosowały na Kaczyńskiego i się z tym nie kryły,
                > bo nie ma za co :-)
                Uffff! a co by bylo gdyby cichcem glosowaly na Leppera ?!?!?!
                > Ale wszyscy doszliśmy wspólnie do wniosku, że nie można głosować na kogoś to
                > dzieli Polaków na solidarnych i liberalnych, na prawdziwych Polaków i
                > nieprawdziwych Polaków.
                Oczywiscie po tym jak sie wykluczy ze spoleczentwa tych co sluchaja Radia
                Maryja czy sympatyzuja z Samoobrona!!! Kiedys na indeksie bylo Radio Wolna
                Europa.
                > My chcemy Polski normalnej.
                >
                > I koniec tematu.
                Alez nasz Tusk wyznal w eseju zamieszczonym w Znaku, ze "Polskość to
                nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy
                tylko dotykam tego niechcianego tematu." !!!!!!
    • lortea Dziekuję bardzo panu Romanowi Klusce. To swój 20.10.05, 13:49
      chłop, zywy dowód na zaradnosć Polaków i jednocześnie traktowanie rodzimych
      firm przez nomenklaturowe państwo. Bo czy ktoś moze pokazać dużą zagraniczną
      firmę której przytrafiło sie w Polsce to samo co Optimusowi? Nie ma takowej, są
      tylko dziesiątki Klusków na mniejszą skalę.
    • tom1003 Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 14:00
      srata tata, Gazetka napisała to takim językiem, jakby chciała dac do zrozumienia
      ze Kluska jest przygłupem. "głosuję, bo ..."
      A ja głosuję za Kaczyńskim, choćby dlatego, że PiS otworzył drogę mlodym
      prawnikom do zawodu. Spadek cen na usługi prsawnicze to większa mozliwość dla
      szarego obywatela w starciu z bandą biurokratów, takich jak ci którzy zniszczyli
      Kluskę.
      Działanie Pisu jest w tym wypadku działaniem jak najbardziej wolnorynkowym i
      liberalnym (likwidowanie sztucznych barier ograniczające podaż adwokatów .Tusk i
      Platforma jedynie opowiada o wolnym rynku, tymczasem nie zrobili nic dla
      rozbicia monopolu korporacji.
      • aisug Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 16:39
        głosowali przeciw !!!!!!!! PIS był za
    • czubas Kluska woli prezia socjaliste? 20.10.05, 14:36
      Dziwi to, ze biznesman woli socjaliste przy sterze. Chyba, ze chce przy nim
      odegrac role Kulczyka....
      • 9111951u Re: Kluska woli prezia socjaliste? 20.10.05, 15:39
        nie jest głupcem w przeciwieństwie co do niektórych z Kongresu.
        • madzia_buczek Kluska to oszust podatkowy. Podobny do Bagsika. 20.10.05, 16:03
          Znalazł lukę w prawie i skroił Polaków na grubą kasę niczym ArtB.

Tamten siedzi w pierdlu. Kluska nie.

Kluska żeby odrobić straty na drobnej wpadce przy grubych przekrętach
          potrzebuje u władzy w Polsce ludzi przekupnych, chciwych i biednych. Tacy
          najlepiej nadają się do kupczenia ustawami i wyrokami w sądach.

...i taki dokładnie jest PiS, a w szczególności rodzina Kaczyńskich.

Dlatego popiera Lesia, pachołka Putina, na prezydenta. Proste.
    • luciopucio Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 16:23
      Wszyscy twierdza ze nie bedzie tego podatku, ale w ministerstwach i urzedach
      panstwowych trwaja przetargi na grube miliony.
      Ja znam kilka w GUGiK (Główny Urząd Geodezji i Kartografii)
      Jak wiecie cos jeszcze to podajcie
      • 9111951u Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 16:24
        Mądry człowiek z Kluski
    • ewka.b KLUSKA ZAGŁOSUJE NA TUSKA :) 20.10.05, 21:13
    • jedziejadzia Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 20.10.05, 23:50
      Zawiodłem się na Klusce, zawsze uważałem, że popiera polską przedsiębiorczość. Widać coś innego nim kieruje...
    • tychik1 Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego Ja tez 21.10.05, 02:09
      Ten watek oraz drugi :"Wybor Polska Barcelowicza czy Romana Kluski"
      Juz ostatecznie utwierdzil mnie za powinienem glosowac na
      Lecha Kaczynskiego.
      Nie moge juz byc dluzej na forum prawdopodobnie az do Niedzieli.
      Mam jednak prosbe do wszystkich zwolennikow Lecha Kaczynskiego.
      Przekonajmy do tego wyboru i glosowania kogo tylko sie da.
      Wysylajmy e mail ,przypominajmy rodzinie ,rozmawiajmy z kolegami ,
      a nawet z nieznajomymi.
      Jest takie powiedzenie :
      NIE INTRTESUJESZ SIE POLITYKA? NIE SZKODZI, POLITYKA INTERESUJE SIE TOBA
      Nie pozwolmy zeby jescze polityka nami manipulowala.
      Pozdrawiam.
      • read1 Uczciwi głosują na Kaczyńskiego ! 21.10.05, 13:49
    • kacosk Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 21.10.05, 17:57
      i ja
      • read1 Re: Kluska zagłosuje na Kaczyńskiego 21.10.05, 23:51
        kacosk napisała:

> i ja

i bardzo dobrze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka