Dodaj do ulubionych

Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej RP

• mzsv Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 06.11.05, 10:35
      Jak przezyc w Polsce (!!) rzadzonej przez ludzi wybranych w demokratycznych
      wyborach?? Normalnie!! Bedzie tylko lepiej i juz jesetm ciekaw jak za cztery
      lata, Wy wszyscy, ktory teraz narzekacie, bedziecie za PiSem. A ja wtedy zadam
      pytanie: a co mowiliscie cztery lata temu? I wtedy nikt nie bedzie mial odwagi
      przyznac sie, ze narzekal!! To jak z wygrana SLD, wygrali w poprzednich
      wyborach, a pozniej jak bylo zle, to nikt na nich nie glosowal...choragiewki!!
      • malaszaramysz Sugerujesz,że nauczymy się kwakać? 06.11.05, 10:40
        Podejmuję próbę: kwa,kwa,kwa , kukurykuuuuuuu

Mam nadzieję,że nigdy się nie nauczę.
        • henryk.log ReMyślę, że zaznaczenie sobą obecności wystarczy 06.11.05, 23:36
          za odpowiedź p.mzsv!!
      • ave.duce Re: Chorągiewki n/t 06.11.05, 10:41
        Ja nie narzekam, kaczyzm=faszyzm i będę z nim walczyć na wszelkie sposoby.
        Śmiechem też!
      • piaf.e Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 06.11.05, 22:39
        do pana:mzsv
        widze a raczej mam przeczucie ze pan wierzy.Ja niestety musialabym zrobic sobie
        amputacje znacznej czesci mozgu,aby móc podzielic panska wiare(niczego nie
        sugeruje)

ps.ale zazdroszcze panu tej wiary,zwłaszcza jak moje wypowiedzi na FK,w
        niektorych debatach są bojkotowane i manipulowane.ile razy do cholery mam
        zmieniac dowod osobisty ,zeby m mogla sie spokojnie na fk wypowiedziec.
        Trace poczucie humoru i wpadam w cynizm.
        • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 07.11.05, 08:58
          Tylko nie amputuj sobie mózgu,bo kwakać zaczniesz:-)))))))))))
          • piaf.e Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 07.11.05, 11:27
            Jak czytam wypociny,aj perdon przypisy pewnej siłaczki asien...
            To gęba mi się sama otwiera i jakos te kwa,kwa ,samo wychodzi.
            Chyba cos z moja tolerancja nie tak,do lekarza sie zapiszę na nastepny rok.
            • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 07.11.05, 11:31
              Do następnego roku to się zakwaczesz na samą śmierć:-)
    • cheetah51 Re: Łowy udane wielce - "700" for me!;-))))))))))) 07.11.05, 06:16
      "Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje"!
      • ius_et_lex Re: Łowy udane wielce - "700" for me!;-)))))))))) 07.11.05, 08:03
        Nie, kto rano wstaje, ten mało śpi!;-)
        • malaszaramysz Re: Łowy udane wielce - "700" for me!;-)))))))))) 07.11.05, 08:57
          Słuszna uwaga.
          • ave.duce Re: Łowy udane wielce - "700" for me!;-)))))))))) 07.11.05, 09:45
            Mój Tatuś też tak mawiał...;-)))
      • malaszaramysz Re: Łowy udane wielce - "700" for me!;-)))))))))) 07.11.05, 08:56
        Gratulacje:-)
        • ave.duce Re: Łowy udane wielce - "700" for me!;-)))))))))) 07.11.05, 12:43
          TYŻ;-))) And thank you for... you know...
      • henryk.log Re: "Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje"!.w kość!! 07.11.05, 14:55
        Rywalu!!
        :-))

...przy " !))) " pogadamy!..hehe..
    • leszab Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 07.11.05, 12:59
      Najlepiej dla was Tuskowiczów to by było wyjechać do Koreii ale tej Północnej.
      • malaszaramysz Kaczorku Drogi, innego państwa nie znasz? 07.11.05, 13:06
        To nie dla nas te klimaty. Chyba Tobie by tam dobrze było po wodzą wodza:-))
        • henryk.log Re:Hehe..kaczorek pod wodzą wodza na wodzy w 07.11.05, 14:59
          bajorze??
          P. Myszko! :D
      • ius_et_lex Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 08.11.05, 17:55
        Niedoczekanie, PiSuju!;-)))
    • pukpuk1 Kaczka Dziwaczka 07.11.05, 16:12
      W tym gęsto usłanym wierszawi wątku pasuje jak ulał.

W Warszawie w ratusza krzaczkach
      Mieszkała Kaczka Bliźniaczka
      Co cały dzień na wyścigi
      Robiła z bratem intrygi.
      Zamiast się miastem zajmować
      Kochała siebie promować
      I by pokazać jak działa
      Muzea wciąż otwierała.
      Pomawiać innych lubiła
      Sprytnie to z bratem czyniła
      Wciąż gdzieś coś ponoć słyszała
      Tak w mediach się zaklinała.
      Wściekli się ludzie okropnie
      Niech intrygantkę gęś kopnie
      Poszli w paradzie z plakatem
      Gej - Kaczko - jest twoim bratem.
      Nad Polską się chmury zbierają
      Już ludzie po kątach gadają
      Premierem ma być jedna Kaczka
      A prezydentem Bliźniaczka.
      Broń Boże przed widmem nas kaczym
      Cokolwiek w tym kraju to znaczy
      Niech lepiej historia starannie
      Upiecze te Kaczki w brytfannie.
      • malaszaramysz Straszna z niej była dziwaczka :-)) n/t 07.11.05, 18:23
      • henryk.log Re: Kaczka Dziwaczka??? :-))))) 07.11.05, 21:15
        Oddajmy jednakowoż hołd Autorowi!!!!!

Autor: itacare napisał ów wierszyk!!!!
        >tako rzecze pulpit<
        • malaszaramysz Re: Kaczka Dziwaczka??? :-))))) 08.11.05, 14:45
          Pokłony dla Autora:-)
          • cheetah51 Re: Kaczka Dziwaczka??? :-))) Myszo! 09.11.05, 06:18
            Myszo szara i mała, może czas na "tfurczość"
            (Panie Heniu, to Pańskie określenie?) rodzimą?;-))
            • malaszaramysz Re: Kaczka Dziwaczka??? :-))) Myszo! 09.11.05, 07:55
              Mysią???
            • henryk.log Re:Ja tam się swojej tfurczości nigdy nie wypieram 10.11.05, 11:26
              ..a coo!..:-)
    • piaf.e Podziwiam za wytrwalosc 09.11.05, 09:52
      NA fk. I ZA WYTRWAŁE STAWIANIE ARGUMENTOW "PANIENCE Z OKIENKA",ktora to
      usilnie pisze nie czytając samej siebie.
      (czy juz mnie rozumiecie?)
      • ius_et_lex Re: Podziwiam za wytrwalosc 09.11.05, 13:59
        Ta, jak ją nazwałaś, "panienka" na pewno sobie poradzi - zna się przecież
        na wszystkim najlepiej. PiSuje nawet nie wiedzą, jaki "skarb" "produkuje się"
        na fk. Nadaje się do CUA. Albo do Lutka na jakiś etacik.

Trzeba zawczasu przeciwstawiać się kaczyzmowi, potem - może być za późno!

• piaf.e Re: Podziwiam za wytrwalosc 09.11.05, 16:29
          Na sekretarkę Leppera.Lepper nie musialby sie odzywac wcale.
    • ius_et_lex Re: Wątek z dnia na dzień aktualniejszy!!! 09.11.05, 16:32
      asienka32 napisała:

I jeśli lud w większości sobie zażyczy nietolerować mniejszości, to w
      modelowej demokracji mniejszości nie mają prawa bytu w danej społeczności.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31684277&a=31691809
      WARTO... przeczytać! Naprawdę WARTO!
      • malaszaramysz Re: Wątek z dnia na dzień aktualniejszy!!! 09.11.05, 16:38
        Koszmar,koszmar, koszmar
      • maaac Manipulujesz :( 09.11.05, 16:38
        Asienka32 ma raczej odległe ode mnie poglądy, ale tu haniebnie zmanipulowałeś
        jej wypowiedź wycinając tylko fragment. Wstyd!!!!
        • ius_et_lex Re: Manipulujesz :( JEST LINK!!! 09.11.05, 16:40

• ius_et_lex Re: Manipulujesz :( JEST LINK, a poza tym: 09.11.05, 16:53
          Netykieta

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie
          a więc i na Forum Gazeta.pl.

Jak pisać:

* Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj.
          Nigdy nie cytuj sygnaturek (podpisów)!
          • maaac Mimo wszystko manipulacja :( 09.11.05, 18:46
            hehe

> * Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj.

Ale nie wyrywaj z kontekstu.

Cytat z Bibli "Nie ma Boga" Psalm 53, wers 2 końcówka. Proszę bardzo i możesz
            pisać jak to sama Biblia twierdzi że Boga nie ma i Chrześcijaństwo jest głupotą.

Cytując całość wygląda to już lepiej "Głupi rzekł w sercu swoim: Nie ma Boga."

Wypowiedź asienki32 przytoczona w całości ma jednak ciut inny wydźwięk niż to
            sugerujesz. Wyrywając tylko ten fragment wrednie go zmanipulowałeś. Może i jej
            się należy za całokształt, ale to wstyd tak czynić. Za podanie linku do jej
            wypowiedzi chwała Ci, bo od razu wychodzi co zrobiłeś ;).
            • piaf.e Re: Mimo wszystko manipulacja :( 09.11.05, 19:43
              nie wiem gubie sie.zacytowanie fragmetu,jest manipulacja,inne wybcinania i
              docinania ktore mnie przez dlugie tygodnie dotykaly nia nie sa.
              Nie wie dlaczego mam nie odparte uczucie ze zwyciescom jest dozwolone
              wszystko,a my w najlepszych intencjach co bysmy nie powiedzieli to albo spisek
              albo manipulacja albo wreszcie jak juz nie ma sie do czego przyczepic to
              okazuje sie ze jestesmy czerwoni,i ze boimy sie kar za przestepstwa jakich
              nigdy sie zreszta nie dopuscilismy nawet w najgorszych koszmarach.
              ale coz ce' est la vie
              • maaac Re: Mimo wszystko manipulacja :( 09.11.05, 20:58
                :)
                Osobiście jestem zwolennikiem różowych hien i żydokomuny. Ani ze zwycięską
                partią nr 1, ani 2, ani tym bardziej 3 nie mam nic wspólnego. ;P

Pani asienki32 również jako zwolenniczki PiS nie popieram.

Jednak to co zrobił z jej wypowiedzią ius_et_lex w:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30886493&a=31721184
                to było przegięcie. Proszę porównać wymowę zacytowanego tam fragmentu, a potem
                wymowę tego tekstu w kontekście pełnej wypowiedzi umieszczonej w tym miejscu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31684277&a=31691809
                Pełen kontekst zupełnie zmienia wymowę tego fragmentu!!!
                • piaf.e Re: Mimo wszystko manipulacja :( 09.11.05, 21:44
                  Posunełam sie nawet dalej przeczytałam wszystkie jej wypowiedzi w tej
                  debacie:sztuka,dla sztuki.silna potrzeba wykazania sie i jednoczesnie obrazenia
                  innych,choc pewnie nie bardzo swiadome,bo jak twierdzi ona sama szanuje ludzi i
                  nigdy nie obraza.to nie ma sensu.
                  jutrzejsze spotkanie pod sejmem i link sa wedlug jej definicji nawolywaniem do
                  anarhi.
                  nie chce sie bawic w ocenianie tej osoby ,bo to bez sensu.
                  PRZYGOTUJE SIE RACZEJ DO JUTRZEJSZEJ DEMONSTRACJI.
                  • maaac Re: Mimo wszystko manipulacja :( 10.11.05, 05:46
                    > nie chce sie bawic w ocenianie tej osoby ,bo to bez sensu.

Osoba i jej wszystkie wypowiedzi to inna bajka ;).

> Posunełam sie nawet dalej przeczytałam wszystkie jej wypowiedzi w tej
                    > debacie:sztuka,dla sztuki.silna potrzeba wykazania sie i jednoczesnie
                    obrazenia
                    >
                    > innych,choc pewnie nie bardzo swiadome,bo jak twierdzi ona sama szanuje ludzi
                    i
                    >
                    > nigdy nie obraza.to nie ma sensu.
                    > jutrzejsze spotkanie pod sejmem i link sa wedlug jej definicji nawolywaniem
                    do
                    > anarhi.

Zresztą już ją oceniłaś jak mniemam słusznie co nie zmienia faktu że tym razem
                    jej wypowiedź zmanipulowano. Jednak co manpulacja to manipulacja będe to dalej
                    podtrzymywał.
                    Jak chcemy walczyć z czyjąś głupotą i obłudą - róbmy to uczciwie!

Obłuda PiS, nawoływanie do sanacji kraju, a potem powtórka z pierwszych działań
                    Millera odrzuca mnie od nich najbardziej. Nie róbmy tego samego. :(
    • henryk.log Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 10.11.05, 01:14
      Nauka - informacje, odkrycia, komentarze

☺ ☺ ☺ Mózg kobiety silniej reaguje na wesołe bodźce ☺ ☺ ☺

Dotychczas badacze jedynie teoretyzowali na temat tego, że poczucie humoru u
      kobiet i mężczyzn nie jest identyczne. Wyniki badań opublikowane przez
      "Proceeding of National Academy of Sciences" potwierdzają te przypuszczenia
      eksperymentalnie
      08-11-2005 18:16 PAP, hold

serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,3006673.html?nltxx=1000621&nltdt=2005-11-09-02-05

☺ ☺ ☺ Myszy śpiewają w laboratorium ☺ ☺ ☺

Dźwięki wydawane przez samce myszy w obecności płci przeciwnej spełniają
      kryteria pieśni miłosnej
      08-11-2005 18:14 łup
      serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,3006667.html?nltxx=1000621&nltdt=2005-11-09-02-05
      • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 10.11.05, 06:31
        Panie Heniu, to jest EKSTRA!!!
        Stwierdzam, że NASZE PANIE (Pan wie, które...) są w ogóle wyjątkowe:-)))
        • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 10.11.05, 06:36
          A to na dokladkę... dla Wielkiego Łowczego!

hamlet.pro.e-mouse.pl/galeria/show.php?id0=29&id1=1
          • henryk.log Re:"na dokładkę" "dokładki" od P. a.D;)?..hehe.. 10.11.05, 11:21
            Panie "cheetah"-u!, w zmowie jesteś z P. a.D:)??
            ..pytam..hehe..
            • cheetah51 Re:"na dokładkę" "dokładki" od P. a.D;)?..hehe.. 13.11.05, 05:34
              Odpowiadam: i tak, i nie!
              Ale jak się będziemy razem trzymać, to łatwiej przetrwamy!;-)
          • piaf.e Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 10.11.05, 11:28
            To jest swietne,troche mi sie humor poprawił(ostatnio cierpie na chroniczna
            utrate humoru i przyznaje to gorsze niz grypa)
            • pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 08.12.05, 14:52
              Przepraszam najmocniej, a co jest w tym śmiesznego??? To zwykłe odkrycia
              naukowe. Ciekawe i pouczające.
      • ave.duce Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 10.11.05, 08:22
        Panie Henryku, czy to i mnie dotyczy, mimo mej wady wymowy i braku dys.?;-)))
        • henryk.log Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 10.11.05, 10:49
          Co do Pani, Pani a.D:), to sam już nie wiem??:-)
          ...
          Czy nie Pani Byłaś kiedyś: białą, (za)bananową..
          lub bez humoru???
          ..tak pytam..:-))

aa..a te inne "dys..funkcje",...?
          Leppiej Savannowego nie dżaźnić..hehe..!

ave.duce napisała:

> Panie Henryku, czy to i mnie dotyczy, mimo mej wady wymowy i braku dys.?;-)))
          • ave.duce Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 10.11.05, 10:55
            Panie Henryku!
            Mogłam być wszystkim, nawet dornowatą dziubowatą renką z prawym ziobrem
            w wodnikowym dżakuzi unurzanym!
            Ale bez humoru? NEVER!
            Rekomendacje n/t może mi wystawić msm;-)))
            • henryk.log Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 10.11.05, 11:02
              Humor?? Ok! :-))i bez rekomendacji "swoje" wiem..hehe..
              ...

!!..to i a, w końcu jaką Myszą Pani (nie)była??
              • ave.duce Re: Szkoła przetrwania ...Nasze Panie!!! :-)))))) 10.11.05, 13:26
                Panie Henryku:
                byłam biała, a potem zabanowana i TYLE myszy w moim życiorysie na fk!
                NIGDY nie byłam msm!
                Jakem bac1!
                Jak mnie Pan dłużej będzie przesłuchiwał, to zmieni się Pan w Pisuja;-)))
                Pozostaję z szacunkiem niezmiennym.
                • henryk.log Re: No to po co to było?? P. a.D:).... 10.11.05, 14:09
                  "Panie Henryku, czy to i mnie dotyczy..", gdzieś wyżej?

i..takie "zimne" "Pozostaję..."??

A ja, jak zawsze Panią cieplutko
                  Pozdrawiam :-)))

ave.duce napisała:
                  > byłam biała, a potem zabanowana i TYLE..(we mnie)..msm!
                  • ave.duce Re: No to po co to było?? P. a.D:).... 10.11.05, 15:01
                    Panie Henryku,
                    Pan sie MIĘ czepia, po prostu!
                    Bo dlaczego? Bom humanistka? Bo nie mam cyferki przy nicku?
                    Przed cyferkami to Pan się płaszczy na płask;-)))
                    • henryk.log Re: No, po co to.... 10.11.05, 16:15
                      Cyferki, płaszczy na płask..
                      P. a.D:) Humanistko Miła, na imię zechciej Pani zwrócić uwagę..
                      i tylko tyle:-)
                      • ave.duce Re: No, po co to.... 11.11.05, 09:13
                        Panie Henryku,
                        proszę się tutaj imieniem nie zasłaniać!
                        Swoje wiem, czytać umiem... :P
            • malaszaramysz Rekomendacje? Proszę bardzo 11.11.05, 09:25
              Niniejszym zaświadczam,że Wódz nasz wielkie poczucie humoru posiada.
              msm:-))))))))
              • ave.duce Re: Panie BIG BANG: Rekomendacje!!! ;-)))))))))) 11.11.05, 09:32

• daimona nadal myśleć... patrzeć na czyny a nie nie słuchać 10.11.05, 15:51
      lepkich od "obiecanek" słów.
      Część rozumujących nie po linii przewodniej partii (popartej przez 10%
      uprawnionych do głosowania) winna wyemigrować za granicę, by ocalić i ćwiczyć
      wartości liberalne :D - w tym samodzielność działania, myślenia, oraz uzyskać
      fundusze, które wspomogą w naprawię kraju po upadku IV RzeczyPiSpolitej.
      • ave.duce Re: nadal myśleć... patrzeć na czyny a nie nie sł 10.11.05, 16:00
        O, to by było zbyt łatwe - wyjechać!
        Zostaniemy i damy sobie z nimi radę, sure!
        • daimona nie pisze, ze wszyscy :D 10.11.05, 16:21
          Tylko wybrać przedstawicieli - dzięki nim choćby finanse na naprawy będą ;-)

A na miejscu - odnaleźć książeczki od pierwszej komunii św., świadectwo
          bierzmowania, wziąć śluby kościelne, cywilne to przecież grzech i życie na kocią
          łapę (nie wspominam nawet o tych grzesznikach, co w konkubinatach żyją)...
          Zawsze i wszędzie mieć uśmiech przyklejony do twarzy, bo to świadczy o
          zadowoleniu obywatela (a jakże obywatel może nie być zadowolony z IV RP?).

Piulnie się wsłuchiwać w słowa OJCA Rydzyka, i wszelkich członków rządu
          występujących w jedynych niezależnych mediach, jakimi są RM i TV TRWAM.

"Niech będzie pochwalony NAjjaśniejszy Prezydent Elekt ze swym Mądrym Bratem
          Jarosławem"
          • ave.duce Re: W imieniu prawych i sprawiedliwych... 10.11.05, 17:45
            obywateli Najjaśniejszej IV RzeczPiSpolitej
            życzymy Najjaśniejszemu Panu Prezydentowi Elektowi Bliźniakowi Młodszemu II
            (wraz z Małżonką)
            oraz Bratu Jego, Panu Prezesowi Bliźniakowi Starszemu I -
            długich lat życia w szczęściu i pomyślności!!!

P.S. Już przeczytał, kto powinien? A doniósł, gdzie trzeba?
            • henryk.log W imieniu prawych i sprawiedliwych..mogę sie doŁAń 10.11.05, 17:58
              czyć??
              ave.duce napisała:
              >..Już przeczytał, kto powinien..? mhm!:)
              • daimona myślę, że MUSISZ :D n/t 10.11.05, 18:06

• henryk.log Re: myślę, że MUSISZ :D n/t 10.11.05, 18:27
                  Właśnie, właśnie!..a nie za późno?, bo jakby tu rzec..nno?..ma się trochę
                  "tego" za kołnierzem p-ko ☺*DWOJGU*☺ IV NARODU...
              • ave.duce Re: W imieniu prawych i sprawiedliwych..mogę sie 10.11.05, 18:09
                Panie Hneryku,
                jasne, że TAK!
                Jest Pan trzeci, czyli BRONZOWY,
                wg wymowy, która będzie obowiązywała w IV RP nie wyłANczając dys.;-)))
                • henryk.log Re: W imieniu prawych i sprawiedliwych..mogę sie 10.11.05, 18:36
                  ...
                  wg. wymowy w IV RP to ja byłem poprawny normalnie czy inaczej?
                  , zechciej Pani roszczygnoć na przykładzie:
                  "drzwi szeroko rostfarte", gdzieś naskrobałem i teras sam nie wiem..
                  czy na BRONZOWEGO zasłużyłem??
                  >już..Alfred ???<
                  • ave.duce Re: W imieniu prawych i sprawiedliwych..mogę sie 10.11.05, 18:50
                    Panie Henryku,
                    z logopedią nie mam nic wspólnego (oprócz znajomości u...), więc nie mnie
                    wyrokować. O ile pamiętam, jest jedna wybitna specjalistka na fk i do niej
                    proszę się w tej sprawie zwrócić. Może Pan użyć ksywy Alfred...
                    A brONz się Panu - wg mnie - należy i tak;-)))
                    • henryk.log Pani a.D;) za ksywę Alfred...to na FK można "guza" 10.11.05, 19:03
                      oberwać..i P. dobrze o tym wie!
                      ..to "czym" ja się dziś P. naraziłem?? :-))

ave.duce napisała:
                      >Może Pan użyć ksywy Alfred...
                      • ave.duce Re: Pani a.D;) za ksywę Alfred...to na FK można " 11.11.05, 09:05
                        Panie Henryku,
                        NICZYM!

"Jeśli „a" oznacza szczęście, to a = x+y+z; x — to praca, y — rozrywki,
                        z — umiejętność trzymania języka za zębami"

Alfred Einstein
    • ave.duce Re: &&& - ??? 10.11.05, 19:00
      Ja?
      • henryk.log Re: &&& - ??? Taaak Ty Pani:-)))...byłem 10.11.05, 19:07
        blisko "wziątki" ale..
        Gratulacje!!:-))))
      • malaszaramysz Gratulacje &&& :-))) n/t 11.11.05, 09:15
    • daimona dodam jeszcze umiejętność mimikry ;-) 10.11.05, 23:10
      uściślę - mimikry umysłowej. Bo to jednak duży wysiłek, udawać, ze się wierzy w
      retorykę Pisu :)))
    • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli ekspose Kazia z IV"a"! 10.11.05, 23:50
      • piaf.e Re:Szkoła przetrwania czyli ekspose Kazia z IV"a" 11.11.05, 08:11
        Jak Tadzio o karmieniu piersią i berecie swojej mamusi zaczał opowiadac to
        przez chwilę myslałam ze to jakas reklama nowego kabaretu,ale nie to tylko
        sejm,albo az sejm.

• piaf.e Re:Szkoła przetrwania czyli ekspose Kazia z IV"a" 11.11.05, 08:40
          perdon, to tylko IV"a"
      • piaf.e Re:Szkoła przetrwania czyli ekspose Kazia z IV"a" 11.11.05, 12:49
        Do Romka: WIEM ZE PAN CZYTA FK.Wiec pozwole sobie skreslic kilka skromnych
        słów:
        za becikowe dziekuje.Zawsze marzyłam zeby miec piecioro dzieci,ale po
        wczorajszych wystepach w sejmie urzadzonych nam przez niektorych
        panow "posłanych"(W DEMOKRATYCZNYCH WYBORACH),doszłam do wniosku ze o połozeniu
        Polski w Europie srodkowej,swiadczy jedynie polozenie geograficzne.Bo od
        cywilizowanej Europy dzieli nas 100 lat swietlnych.Wole wiec te dzieci urodzic
        w innym kraju Europy i tam placic podatki.A jak bede chciała obejzec sejm w
        telewizji to obejze sejm.Natomiast jak bede chciała obejzec przedstawienie w
        cyrku, to kupie sobie bilet do cyrku.
        Jeszcze słowo do pana o ciemnej karnacji,ktory jak twierdzi sie cywilizuje:
        JAK SIE PANU PODOBA ROBIC CYRK TO NIECH PAN SOBIE KUPI CYRK I CZAPKE KLAUNA
        ZAMIAST LASKI wice.
        A łapanie za słowa(to rowniez do pana Tadzia),wiec łapanie za słowa tych ktorzy
        mają cos do powiedzenia to przystoi w jakiejs brukowej prasie uskuteczniac,nie
        w powaznej instytucji,gdzie decydują sie losy kraju.
        Za powazne pieniadze panowie zarabiacie zeby sie tak nie powaznie zachowywac.
        Kłaniam sie piec razy do samej ziemi moim damskim kapeluszem,co by sie nikt
        obrazony nie poczuł.
        Ale płace podatki i wymagam,mysle ze nie ja jedna.
        • ave.duce Re:Szkoła przetrwania czyli ekspose Kazia z IV"a" 11.11.05, 13:57
          Sa tacy, którym zaimponowała wczoraj Wielka Trójka:
          J. Kaczyński, A. Lepper, R. Giertych.
          Żenada...
          • piaf.e Re:Szkoła przetrwania czyli ekspose Kazia z IV"a" 11.11.05, 14:24
            Wielka Trojka zafundowała nam obywatelom "tani spektakl"
            pewnie im sie wydaje ze sejm i Polska to ich prywatna wlasnosc
            • mysz_polna5 Re:Niech pan robi swoje, panie Premierze! 11.11.05, 14:49
              A robaki, niech sie wija;))))))))))))))))))))))))))))))))!
              • piaf.e Re:Niech pan robi swoje, panie Premierze! 11.11.05, 15:48
                Tylko czy on wie co ma robic?Ciekawe?
              • ius_et_lex Re:Niech pan robi swoje, panie Premierze! 11.11.05, 15:58
                mysz_polna5 napisała:

> A robaki, niech sie wija;))))))))))))))))))))))))))))))))!

Z Bożą pomocą;-)))
                • malaszaramysz Re:Niech pan robi swoje, panie Premierze! 11.11.05, 16:52
                  Robaki też ponoć Bóg na ten świat powołał:-)
                  • cheetah51 Re:Niech msm się odezwie w swoim wątku!!! 13.11.05, 06:42
                    Curuś moja, dziecię moje
                    co u ciebie stuka?
                    Pani Matko, dobrodziejko
                    kotek myszki szuka...

Pozdrawiam, o ile Mysz jeszcze istnieje!
                    A może rozpłynęła się w bajorze (jak niejaka Żaba Pelagia)?:-)
                    • malaszaramysz Już PiSkam :-)) 13.11.05, 09:53
                      Jestem,poprawę obiecuję, grzeczna już będę i obowiązkowa:-)
                      • henryk.log Re: Już PiSkam :-)) !! Oj! P. Myszko..Dzień Dobry! 13.11.05, 10:22
                        ..za pozostawianie na kaczą_pastwę "rodzonego" wątku ...
                        ee..może innym razem.!

Na razie, jak w temacie! :-))
                        • malaszaramysz Dzień Dobry,Panie Heniu 13.11.05, 10:38
                          Odciągnął mnie Pan wątkiem o mównicy. Mam sentyment do mównic:-)))))))))
                      • cheetah51 Re: Już PiSkam :-)) 14.11.05, 05:33
                        malaszaramysz napisała:

> Jestem,poprawę obiecuję, grzeczna już będę i obowiązkowa:-)

Ale się mysz napiskała! Chora czy co? Może od wznoszenia pisków na cześć
                        latających gardziołko wysiadło?
                        Pozdrowiony niech będzie każdy mysi pisk, ten "mały i szary";-)
                        • pukpuk1 Re: Już PiSkam :-)) 09.12.05, 16:04
                          mała mysz a cieszy
            • ave.duce Re:SUUUPEEER! n/t! 11.11.05, 16:31
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31824393
        • piaf.e Re:Szkoła przetrwania czyli ekspose Kazia z IV"a" 11.11.05, 20:52
          ostatnie slowo do p.romana giertycha; cytaty o Kalim i krowie to pan sobie moze
          w knajpie przy piwie z kolegami.W sejmie nie przystoi,drogi panie.
          • ius_et_lex Re:Szkoła przetrwania czyli ekspose Kazia z IV"a" 14.11.05, 07:58
            "Bon moty" Leppera mnie dobiły...
    • ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 11.11.05, 16:33
      Damy radę!!!
      • malaszaramysz MY zawsze dajemy radę:-) 11.11.05, 16:34
        I *** poszło:-)))
        • ave.duce Re: MYSZ: *)) to wszystko ze szczęścia!!! 11.11.05, 16:42
          Pomyszkowało ci się! Ale i tak: GRATULACJE!!!
          • malaszaramysz Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 16:44
            i się mysz pomyszowało:-))
            • ave.duce Re: Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 16:52
              Naleweczki? Mniammm. Dooobreee na przetrwanie!
              A na czym, jeśli wolno...
              • malaszaramysz Re: Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 16:59
                Malinowa. Babci sąsiadki fachowa robota:-)
                • ave.duce Re: Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 17:11
                  Czy ta babacia sąsiadki to czasem nie wroc. ksywa Ojca Dyretkora?!
                  • malaszaramysz Re: Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 17:14
                    Babcia sąsiadka, to ta sama,która Wszypolskie zimną wodą oblała:-) Z wiadra:-)))
                    • ave.duce Re: Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 17:22
                      Dobra babcia nie jest zła! Przy okazji przekaż pozdrowienia:-)))
                      Szkoda, że teraz pomyje się odrazu wylewa...
                      • malaszaramysz Re: Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 17:36
                        Szkoda wielka:-) Babcia miała wodę do kwiatów w wiadrze. Przy drzwiach
                        stało.Wszypolskie przyszły ją namawiać na głosowanie "nie" w referendum:-) Jak
                        babcia usłyszała,kto po jej drzwiami stoi złapała za wiadro i...
                        • ave.duce Re: Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 17:55
                          Od zarania dziejów Polki miały zasłużoną opinię, że DZIELNE z nich KOBIETY!!!
                          • malaszaramysz Re: Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 18:02
                            Babcia jest wyjątkowo dzielna:-) Moherowym sąsiadkom mówiła głośno " ja na *
                            głosowałam" :-))))))))
                            • ave.duce Re: Mysz w spiżarni w nalewkach myszkowała 11.11.05, 18:32
                              ... na LPR;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                              Żartowałam, spokojnie!
                              Może babcia nam coś podpowie n/t tematu wątku?;-)))
                              • daimona Babcia na pewno jest doświadczona 11.11.05, 18:39
                                w sprawach przetrwania.

Dzielna babcia! :) Nie wiem, czy bym się odważyła, tak moherowym sąsiadkom... ;)
                                • ave.duce Re: Babcia na pewno jest doświadczona 11.11.05, 19:11
                                  Takie to mogą zatupać niby przypadkiem, w drodze na mszę...;-)))
                                • malaszaramysz Re: Babcia na pewno jest doświadczona 12.11.05, 09:29
                                  Bardzo doświadczona. Mówi,że tylko pogoda ducha daje siłę ,żeby przetrwać.
                                  • henryk.log Re: Babcia na pewno jest doświadczona 12.11.05, 10:23
                                    >tylko pogoda ducha daje siłę ,żeby przetrwać.<:-)
                                    ..zacytowałem, bo mnie się spodobało!
                                    P. MSM :-)
        • henryk.log Re: MY zawsze dajemy radę:-) *☺" *** " ☺*.!! Heyah 11.11.05, 17:05
          ale Pani "poszło", Myszko !! :DD
          • malaszaramysz Re: MY zawsze dajemy radę:-) *☺" *** " a 11.11.05, 17:09
            Dziękję ,Panie Heniu bardzo:-) Nieobecność Wielkiego Łowczego mi sprzyjała.
            • henryk.log Re: MY zawsze dajemy radę:-) *☺" *** " a 11.11.05, 17:19
              Jeszcze raz [*☺" *** "☺*] Pani Myszko!!

.. a niech stracę:-)

dla Pani, Nas_Zielonych, Dobry Duszku!! :-))

malaszaramysz napisała:

> Dziękję ,Panie Heniu bardzo:-) Nieobecność Wielkiego Łowczego mi sprzyjała.
              • malaszaramysz Panie Heniu, zapraszam do budowy pomnika 11.11.05, 17:22
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31824393
                • henryk.log Re: Panie Heniu, zapraszam do budowy pomnika 11.11.05, 17:54
                  ..muszę się najsamwpierw w gryźć w projekt..
                  ii.."ochłonąć" nieco po razach Pani Przyjaciółki, których technicznemu,
                  Miła Humanistka nie szczędzi..od jakiegoś czasu!:-)
                  ps
                  jak dobrze, że Pani jest, to jest i Komu się "wyżalić":-)
                  • malaszaramysz Re: Panie Heniu, zapraszam do budowy pomnika 11.11.05, 18:00
                    Ona tak z sympatii do Pana:-) Bez technicznego z pomnika nici:-((
          • ave.duce Re: Panie Wielki Techniczny!!! To: *)), a nie *** 11.11.05, 17:26
            ale co tam, ja tylko humanistka ze wsi...
            • henryk.log Re: Panie Wielki Techniczny!!! To: *)), a nie *** 11.11.05, 17:48
              ??? a niech...itd:-)

Ze wzruszenia mnie się tak porobiło

gdy Pani Myszce, co to mnie nigdy jeszcze nie dokuczyła,
              TAAKIIM Laurem futerko: miłe, przyjazne i niegryzące,
              przyszło się wieńczyć!!
              • ave.duce Re: Panie Wielki Techniczny!!! To: *)), a nie *** 11.11.05, 18:14
                Panie Henryku,
                wcale mnie nie dziwi Pańskie wzruszenie, wszak to Pana uczennica w łowach:-)))
                Zna Pan powieść "Dr Jackyll i Mr. Hyde"?
                :P
                • henryk.log Re: Panie Wielki Techniczny!!! To: *)), a nie *** 12.11.05, 10:18
                  :-)) !! :DD
                  ..trwało nim odpowiedziałem!:-))
                  ..Mię wyszło!!!
                  Pani M..r.. Małaszaramysz (o)Hyde'm !! ??, yeny!
                  ..zobaczymy? "kto" się na razy wystawił..

ave.duce napisała:
                  > Panie Henryku,..Pan..Mr. Hyde"?
                  • ave.duce Re: Panie Wielki Techniczny!!! To: *)), a nie *** 12.11.05, 10:47
                    henryk.log napisał:

> :-)) !! :DD
                    > ..trwało nim odpowiedziałem!:-))
                    > ..Mię wyszło!!!
                    > Pani M..r.. Małaszaramysz (o)Hyde'm !! ??, yeny!
                    > ..zobaczymy? "kto" się na razy wystawił..
                    >
                    > ave.duce napisała:
                    > > Panie Henryku,..Pan..Mr. Hyde"?

Panie Henryku,
                    ja tylko byłam ciekawa, czy tę powieść Pan Szanowny zna.
                    A Pan mnie od-razu straszy... od-raz-ającymi razami;-)
                    • henryk.log Re:Ok! i Wprost, czytałem i oglądałem..kilka razy! 12.11.05, 16:51
                      i znam, Sz. Pani! :-)
                      A jak się owa znajomość ma do moich wypadów w "sieć", doprawdy.. nie kojarzę!!
                      i jeszcze jedno, ciekawość..P-szę P. ...i tego radziłbym się.. bac!?. :-)
                      • ave.duce Re:Ok! i Wprost, czytałem i oglądałem..kilka razy 12.11.05, 20:36
                        henryk.log napisał:

> i jeszcze jedno, ciekawość..P-szę P. ...i tego radziłbym się.. bac!?. :-)

A może "piekło jest we mnie"?
                        I czegóż mam się bac?;-)))

www.ksmok.w3.pl/galeria/index.php?l0=wampir
    • starymason Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 12.11.05, 11:02
      www.uridan.pl/gal.html
    • ave.duce Re: Panie Henryku! Wielki Big Bangu! Czytał Pan??? 12.11.05, 12:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30886493&a=31808612
      • henryk.log ..czytałem! P.MSM zawsze usiłuje "zwaśniononych" 12.11.05, 17:31
        do zgody_rozumu przywieść!:-)
        I co z tego!:-), nawet JEJ się postawię!:P
        ..tych dużych: "dzwońców", wybuchów, haosów, samychpoczątków nie cierpię..
        jakem "zodiak"..
        ..to co mnie P. MSM!:-)..choć strasznie Ją lubię.
        • ave.duce Re: ..czytałem! P.MSM zawsze usiłuje "zwaśnionony 12.11.05, 17:37
          Panie Henryku,
          żeby Panu dogodzić to chyba Świętą Opatrznością być trzeba!
          Ale i tak Pana lubię:-)))
          • henryk.log A ja, beż żadnych "i tak" Panią lubię:-))) i co? 12.11.05, 18:52
            :DD n/t, b/o, btw(tego akurat nie rozumiem!) i wOgóle :DD
    • ave.duce Re: Szkoła straszenia... 12.11.05, 16:10

J. Kaczyński:

...Stajemy dzisiaj jako Izba, jako wszystkie kluby parlamentarne przed
      następującym wyborem: czy starać się społeczną nadzieję, społeczną dynamikę
      zrodzoną w ciągu ostatnich lat wykorzystać do wielkiej przemiany Polski
      i uczynić to sprawą wspólną, czy też podjąć działania inne, które z całą
      pewnością

będą brzemienne w różnego rodzaju napięcia, będą brzemienne w skutki trudne
      do przewidzenia, być może fatalne, być może tragiczne...

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3010750.html
    • henryk.log Ipo Szkole przetrwania nie przeżyjmy IVej_Kaczej 12.11.05, 19:51
      chyba!..tak jakoś mnie nachodzi..
    • ius_et_lex Re: Z okazji i bez: repeta;-))) FLAGA!!! 12.11.05, 22:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30886493&a=30888918
    • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli artyści w Kaczej RP 13.11.05, 06:25
      magazynsztuki.pl/kaczynski_ma/kaczynski_ma_malego_index.htm
      • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli artyści w Kaczej RP 13.11.05, 06:31
        "*$$" cokolwiek by to..i dla kogokolwiek by to..
      • cheetah51 Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "844" 13.11.05, 06:32
        Panie Heniu, dzięki za ciekawy link, może powiększyć tego przodka
        w wątku o przodkach?
        I gratulacje za "844" - bardzo piękna zdobycz!:-)
        • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "844" 13.11.05, 06:43
          :-)) może wrócę do "przodków" jak Moją Panią odwiozę na 8-ą
          na dyżur!
          ps
          ..a co z P. żyłką..łowiecką??..tak pytam..
          • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "*$*" 13.11.05, 06:45
            ..ale się dzieje!!..hehe..
          • cheetah51 Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "848" 13.11.05, 06:53
            Kosi Pan dzisiaj, jak:

bank.muratordom.pl/produkt/dane?IdProduktu=1917
            Niestety, muszę kończyć te wspólne łowy! Do następnego ranka!???:-)))
            • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "848" 13.11.05, 06:59
              :-) krótko Pan łowisz ostatnio?, zauważyłem:)
              Do następnego..:-)
              ps
              Pańskie "*%)" na bezrybiu..!!:-)
              • ave.duce Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "848" 13.11.05, 09:09
                Panie Henryku,
                ależ udane po-łowy, no, no! "*$*" też!?
                Zapasy zimowe w piwnicy rosną!!!
              • cheetah51 Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "848" 18.11.05, 06:08
                Krótko, fakt, bo roboty huk! A na bezrybiu i ziobro ryba!:-)
          • ave.duce Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "844" 13.11.05, 09:07
            Panie Henryku,
            jakich przodków???
            Znowu wykopaliska?
            "*$$" - Brawo!;-)))
            • ave.duce Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "855" 13.11.05, 09:20
              A co mi tam: biorę!!!

*%%

Łatwiej będzie przetrwać w IV RPiSP;-)
              • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "*%%" 13.11.05, 09:38
                Artystkąś Pani!:D..przez stosowne "A":)

.."*%%".. ??!! - co i raz śliczniejsze dziełka:-)
                • ave.duce Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "*%%" 13.11.05, 09:50
                  Panie Henryku,
                  tak między namY - interesuje mnie kilka zapasików do piwniczki na ciężkie czasy
                  złowionych;-)))
                  Nie będę ukrywać...
                  • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "*%%" 13.11.05, 10:38
                    :-) Szybko się "uczycie" Sz. Panie!:-)
                    "Który", Wam Panie, był bakałarzem, myślę.. Wszystkim wiadomo!:)
                    ..i niech tak już zostanie..miedzy namY..na ciężkie czasy!:D

ave.duce napisała:
                    > Panie Henryku..
                    • ave.duce Re:Szkoła przetrwania czyli artyści.... "*%%" 13.11.05, 11:55
                      Panie Henryku,
                      zgadzam się z Panem!
                      Nawet gościnę - zgodnie z prośbą - zaoferowałam, a Pan ani kwa-kwa!!!;-)))
      • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli artyści w Kaczej RP 13.11.05, 09:21
        :-))ale mię "kadzą", aszrze się Mię z "czóba" kóży :-))
        • ave.duce Re:Szkoła przetrwania czyli artyści w Kaczej RP 13.11.05, 09:29
          Panie Henryku,
          jak się Panu "z czuba", to proszę przejść do wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31149408
          Może od "czuba" się zajmie i spłonie!
          O ile nie kurzy się Panu co innego w tym "czubie";-)))
          • henryk.log Re:Szkoła przetrwania czyli artyści w Kaczej RP 13.11.05, 10:02
            A niby dlaczego miałbym tam iść, kiedy TU! mnie dobrze i "poważają"
            wszystkie Zielone!:)
            Tam, Niektóre krótko_Zielone są Delikatne i trza na nie chuchać czule:)
            ..tym to, tak myślę, niech Humanistki_Delikatniusie się zajmują,
            przynajmniej przez jakiś czas..a ja tymczasem..
            ..hulaj! dusza, piekieł nie ma..:P
            • ave.duce Re:Szkoła przetrwania czyli artyści w Kaczej RP 13.11.05, 16:45
              Panie Henryku,
              aby jakoś przetrwać - posadziłam dzisiaj dąb... czerwony!
              Totalitarnym kaczystom blisko do bolszewików, więc powinien im się spodobać,
              n'est-ce pas?
              Szkoda, że mnie Pan nie może na czerwono u siebie "pomalować"...

I co; wstąpił do piekieł, po drodze mu było?;-)))
              • ave.duce Re:Szkoła przetrwania; "*^^" ;-)))))))) 13.11.05, 16:53
                Tak mimo, z doskoku...;-)))
              • henryk.log Re:A co Pani tam: wzięłaś!!! ?*^^ ",,nie pytając! 13.11.05, 16:54
                :DD
                • ave.duce Re:A co Pan tam: wziąłeś!!! ? "*^*";-))) 13.11.05, 17:01
                  Panie Henryku, witam!
                  Dobrze, że Pan już wrócił z tych piekieł! Gratuluję!
    • ave.duce Re: Szkoła przetrwania - kochani! 13.11.05, 20:35
      Jak sie tak będziecie lenić, to nie przetrwamy!
      Bierzcie przykład z Pana Premiera Marcina Kiewicza!
      Nawet w Święto Narodowe ten dzielny mąż opatrznościowy pracował nad budżetem
      dla ukochanej Ojczyzny i jej - co poniektórych - obywateli!;-)))
      • henryk.log Re: Szkoła przetrwania - kochani!......;D 14.11.05, 00:24
        A.D. 2005. 13.11. 20:35 !!!
        ..Pani ave lub duce lub Anno lub Danuto..
        "leniuchu_zielony", "pracusiom" wtykasz Pani P. Prrr. Ma..Kiewicza
        na "przykład"!!!...nie mogę!
        ..śpijcie dalej snem..., -kochani!
        • ave.duce Re: Szkoła przetrwania - kochani!......;D 14.11.05, 13:46
          Panie Henryku,
          jak to jest: Wielki Łowczy łowi w nocy, a Łowca nad ranem!
          Umówiliście się, czy co? To jak MY mamy przeżyć???!!!;-)))
      • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania - kochani! 14.11.05, 09:25
        Co na to reszta PiSujów? Wszak hipermarkety i sklepy miały być tego dnia
        zamknięte,żeby ludzie świętowali. Ja z mężem i przyjaciółką protestowałam
        przeciwko PiSujom w Tesco:-)
        • ave.duce Re: Szkoła przetrwania - kochani! 14.11.05, 09:46
          Ja - o mało co - bym protestowała w Kauflandzie;-)))
          • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania - kochani! 14.11.05, 09:48
            Protest ludności Wrocławia się udał. Parking był pełny,w sklepie tłok.:-))
            • ave.duce Re: Szkoła przetrwania - kochani! 14.11.05, 10:35
              Czy w dziale mięsnym roiło się od kaczek?;-)))
              • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania - kochani! 14.11.05, 10:42
                Nie było ani jednej.Chyba zakaz już obowiązuje
                • ave.duce Re: Szkoła przetrwania - kochani! 14.11.05, 11:42
                  Czyżby bojkot???!!!???
    • ave.duce Re: Szkoła przetrwania "*&&"!;-))) 14.11.05, 09:49
      Dzięki, MYSZO!
      • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania "*&&"!;-))) 14.11.05, 10:28
        Proszę bardzo:-)
    • ave.duce Re: Szkoła przetrwania "*&*" i "**)" - nawet... 14.11.05, 10:44
      zmierzwione futerko nie przeszkadza w polowaniu... DOBREJ ŁOWCZYNI!;-)))
    • ius_et_lex Re: Szkoła przetrwania - naprawdę się przyda!!! 14.11.05, 14:26
      Władze Polski za 2 lata:

Prezydent – Lech Kaczyński

Premier – Jarosław Kaczyński

Minister kultury – Bogusław Kaczyński

Minister oświaty – Kazimierz Kaczor

Minister sportu – Piotr Kaczorowski (szachista)

Minister spraw zagranicznych – Piotr Kaczkowski

Minister gospodarki – Donald Tusk

Lektura obowiązkowa – „Kaczka dziwaczka”

Godło – kaczor Donald

Hymn – „Wyszły z wody kaczki trzy”

Motto Rady Ministrów – „Wszystkie zwierzęta są równe, lecz kaczki
      najrówniejsze”.

Poprawki do konstytucji:

1. Pod karą dożywocia zabrania się polowania na kaczki oraz uboju kaczek w
      celach konsumpcyjnych.

2. Równocześnie zabrania się trzymania kaczek w tym samym pomieszczeniu co inny
      drób.

3. Nakazuje się zamknięcie wszystkich restauracji orientalnych, w pierwszej
      kolejności tych, w których głównym daniem jest kaczka po pekińsku.

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6485
      • ius_et_lex Re: Szkoła przetrwania - naprawdę się przyda!!! 14.11.05, 15:03
        Zaczynam się uczyć kaczyzny;-)
        • ave.duce Re: Szkoła przetrwania - naprawdę się przyda!!! 16.11.05, 11:08
          Bardzo mądrze - kaczyzna się przyda!
          Wszyscy będą musieli kwaka, jak im zagrają!;-)))
          • ius_et_lex Re: Szkoła przetrwania - naprawdę się przyda!!! 19.11.05, 16:16
            W Poznaniu już kwaczą, nawet ci z PO!
            • ave.duce Re: Szkoła przetrwania - naprawdę się przyda!!! 20.11.05, 12:49
              Właśnie tak się rozkacza kaczyzm!

Kult państwa łączy się z zasadą wodzostwa;
              wódz (wł. duce) jest utożsamiany z państwem i narodem…
              • ius_et_lex Re: Szkoła przetrwania - naprawdę się przyda!!! 20.11.05, 19:25
                Na poważnie: Jarosław Kaczyński jest dyktatorem.
                • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania - naprawdę się przyda!!! 21.11.05, 06:35
                  Absolutnie się z tobą zgadzam, reszta to pionki;-)))
    • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli Jak "***" wziąć i 14.11.05, 15:05
      nikomu się nie 'narazić':-)
      • ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli Jak "***" wziąć i 14.11.05, 15:46
        Panie Henryku,
        takie "numery" są niegodne Wielkiego Łowcy, ale - gratuluję, mimo wszystko!!!
        • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli Jak "***" wziąć i 14.11.05, 16:06
          :-) Ach przepraszam, Miła Pani, chyba nie miałem okazji jeszcze się z Panią
          przywitać?
          Zatem, Dzień Dobry! :-)

ave.duce napisała:
          > Panie Henryku,:-))
        • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli Jak "***" wziąć i 14.11.05, 16:11
          ave.duce napisała:

> Panie Henryku,
          > takie "numery" są niegodne Wielkiego Łowcy, ale - gratuluję, mimo wszystko!!!

??
          no to skąd przysłowie, "Cel wybacza środkom"..hęę?
          Drooga Pani!
          :-)
          • ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli Jak "***" wziąć i 16.11.05, 10:29
            Panie Henryku,
            proszę uważać, "środki" są zakazane przez KK!
            • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli Jak "***" wziąć i 17.11.05, 17:56
              :-) , tej "zaczepki" jeszce nie czytałem :-)
    • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 14.11.05, 15:07
      w zasadzie do Pani był mój post_pytanie..
    • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 14.11.05, 15:07
      jako Autorki wątku!! :-))
      • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 14.11.05, 18:48
        Panie Heniu Drogi, na wszelkie pytania chętnie odpowiem jutro.Dzisiaj po
        pożarze w domu nie mam weny:-(
        • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 14.11.05, 19:32
          ..Pani Myszko, przepraszam, że niepokoję.

Mam nadzieję, że Państwo zdrowi i cali oraz obeszło się bez większych szkód.

Serdecznie Pozdrawiam
          Henryk
          • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 15.11.05, 08:55
            Dziękuję za troskę:-) Zdrowi i cali. Ze strat materialnych dziura w podłodze :
            dzieło stażaków. Podłoga mi się w domu paliła. Nieprawdopodobne ale prawdziwe.
            • ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 15.11.05, 23:38
              Ale PRZETRWAŁAŚ! I to się liczy!:-)))
            • henryk.log Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 16.11.05, 03:04
              :-)
              Uff!.. Pani Myszko! :-))

malaszaramysz napisała:
              >Zdrowi i cali.
              • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 16.11.05, 17:46
                Wszystko gra i buczy ,Panie Heniu. Jak to w Kaczolandzie w podziemiu
        • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 15.11.05, 06:07
          Miałem już naryczeć na mysz...
          Niech się trzyma! MożeMY jakoś pomóc???
          Łapki ściskam!!!
          • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 15.11.05, 08:57
            Już w porządku. Trochę strachu, trochę bałaganu i wiem,gdzie jest komin,o
            którym nie miałam pojęcia. Za wiedzę się płaci:-)))))))))))
            • ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 15.11.05, 11:48
              Za nietrzymanie ogonka łapakami - też!!!
              Pod pręgierzem!
              • ave.duce Re: Szkoła odPiSkiwania: odPiSkuję powyższy post!! 15.11.05, 16:43

• ius_et_lex Re: Szkoła odPiSkiwania: odPiSkuję powyższy post! 15.11.05, 18:27
                  Na wszelki wypadek, aby przetrwać, odpiskuję wszystkie swoje posty!;-)
                  • ave.duce Re: Szkoła odPiSkiwania: odPiSkuję powyższy post! 15.11.05, 21:13
                    Słusznie czynisz, dłużej przetrwasz...
                    Może "służby" cię zweryfikuja pozytywnie;-)))
                    • ius_et_lex Re: Szkoła odPiSkiwania: odPiSkuję powyższy post! 17.11.05, 12:15
                      Napiszę podanie w tej sprawie do adminów, inaczej się nie da!
            • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 16.11.05, 06:58
              Mysz się nie martwi! Do wesela się zagoi - i komin, i co tam jeszcze się
              zniszczyło. Łepek do góry, alleluja i do przodu!
      • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 16.11.05, 07:00
        Ale ściemy! Ma Pan Henio wielkie szanse na przeżycie w tym kaczym bagnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka