Dodaj do ulubionych

Pomnik Anioła Stróża Polski

IP: 5.2.1R* / 134.93.56.* 29.09.02, 13:42
proponuje raczej postawienie pomnika Glupoty Polskiej, byloby przynajmniej oryginalnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fuga Hospody pomyluj! IP: *.acn.pl / 10.133.130.* 29.09.02, 14:24
    • Gość: Adam Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: 217.153.53.* 29.09.02, 14:32
      Gość portalu: przemek napisał(a):

> proponuje raczej postawienie pomnika Glupoty Polskiej, byloby przynajmniej
      oryginalnie.

Jednym z elemantów pomnika Głupoty Polskiej mógłby być ks. Niewęgłowski:

Na Placu Teatralnym w Warszawie ma stanąć pomnik Anioła Stróża Narodu
      Polskiego - o tej inicjatywie duszpasterstwa środowisk twórczych poinformował
      dziś ks. Wiesław Niewęgłowski.
      - Każdy naród ma swojego anioła stróża. Trzeba w nas odnowić świadomość, że ma
      go także naród polski, dlatego duszpasterz i twórcy z Warszawy pragną wznieść
      na Placu Teatralnym, nieopodal kościoła środowisk twórczych, pomnik Anioła
      Stróża Narodu Polskiego. W czasie naszej integracji z Unią Europejską ten posąg
      będzie świadectwem naszej tożsamości narodowej - powiedział ks. Niewęgłowski.
      Dodał, że trwają prace nad kształtem pomnika, a także rozmowy z władzami miasta
      w tej sprawie. - Polacy! Włączcie się w to dzieło modlitwą i ofiarą -
      zaapelował duszpasterz.
      • Gość: Kostek Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.tnt5.hnr2.deu.da.uu.net 29.09.02, 21:10
        Pomnik dla ksiedza - za pomysl na pomnik
    • Gość: Rybka Re: Zabij mnie, glino IP: *.acn.pl / 212.76.37.* 29.09.02, 16:00
      bo juz dluzej nie wytrzymam ze zgrozy... Anyway - dla mnie to
      gwóźdź do trumny, której na imię: "Wypisuję się z kościoła..."

Nawet nie chcę mieć wewnętrznego poczucia, że cokolwiek łączy
      mnie z takimi matołkami tzw. czarnymi.

Gdyby Bóg istniał, toby dawno pokarał tego pana księdza i
      pomysłodawców nieustającą sraczką, skoro tego nie zrobił, to
      znaczy że nie istnieje, a więc nie jako w następstwie Anioly
      stróże również nie istnieją. Może to paradoks, ale ja już rzygam
      kościołem...

Ale oczywiście pozdrawiam wszystkich wiernych i dobrych
      chrzescijan, którzy tkwią w tej ułudzie... Najważniejsze, że im
      to pomaga...
      • Gość: Swarozyc Re: Zabij mnie, glino IP: 2.3.STABLE* / *.telia.com 29.09.02, 17:02
        Aniolem strozem narodu polskiego byc powinna silna armia,
        sprawna administracja,wlasciwa polityka zagraniczna,silna
        gospodarka i rozsadni obywatele.
        Polska nic z tego nie posiada; ma tylko wrogow w postaci
        agentow watykanu ktorzy wszystko robia aby nas oslabic.
        Rozstrzelac czarna cholote! i wypierdolic ja na Madagaskar!
        • Gość: PULS Re: Zabij mnie, glino IP: *.27.82.3.Dial1.Chicago1.Level3.net 29.09.02, 19:11
          Gość portalu: Swarozyc napisał(a):

> Aniolem strozem narodu polskiego byc powinna silna armia,
          > sprawna administracja,wlasciwa polityka zagraniczna,silna
          > gospodarka i rozsadni obywatele.
          > Polska nic z tego nie posiada; ma tylko wrogow w postaci
          > agentow watykanu ktorzy wszystko robia aby nas oslabic.
          > Rozstrzelac czarna cholote! i wypierdolic ja na Madagaskar!

Trudnao sie z toba nie zgodzic.Nie jestem zwolennikiem rozstrzeliwan
          bo z rostrzelanego masz tyle co nic.Rozsadniejsze by bylo praca przymusowa
          na rzecz narodu-za minimum socjalne az do momentu az Polska stanie sie bogata.
        • Gość: Hehehe Re: Zabij mnie, glino IP: *.ipt.aol.com 29.09.02, 23:40
          Lepiej byloby na Placu Teatralnym wybudowac pomnik kleczacej w gownie polskiej
          wiesniaczki ze zlozonymi rekami, wznoszacej modly do nieba o rozum dla Narodu
          Polskiego.
        • Gość: Duszpasterz. Re: Zabij mnie, glino IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 12:19
          Poco aż na Madagaskar?. Mamy bliżej doskonały ośrodek
          rehabilitacyjno-resocjalizacyjny w Oświęcimiu,który spełnia
          wszystkie normy unijne,a nawet je przewyższa.Do tej pory stoi
          pusty i powinien zacząć ponownie służyć dobrej narodowej
          sprawie.Najwyższy czas żeby pozbyć sie tego wirusa,który stale
          powoduje sraczkę narodową i osłabia i tak już nie
          najmocniejszy,wycieńczony organizm.
      • Gość: Hehehe Re: Zabij mnie, glino IP: *.ipt.aol.com 29.09.02, 23:37
        Popieram te kare nieustajacej sraczki dla pomyslodawcy pomnika. taka sama kare
        proponuje dla wszystkich, ktorzy beda sie zajmowali znbieraniem datkow na to
        wiekopomne dzielo.
    • Gość: Rob Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 29.09.02, 20:24
      Gość portalu: przemek napisał(a):

> proponuje raczej postawienie pomnika Glupoty Polskiej, byloby przynajmniej
      oryg
      > inalnie.

Na takiego kolosa niestety nie znajdziesz miejsca.
    • Gość: Rybacki A Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.tnt5.hnr2.deu.da.uu.net 29.09.02, 20:51
      Szczeka opada,Nawet Urban by tego nie wymyslil.Podziwiam iwencje tworcza
      dzisiejszej awangardy narodu. Od razu widac za co niektorzy ksieza biora
      pieniadze, za tworcze myslenie. Tyle lat studiowali za panstwowe - podatnika
      pieniadze i traca poczucie realizmu.
      Co bedzie jak ktos taki pomnik wymaluje farba lub .... oleje ? Lub naduzyje do
      innych celow ? Trzeba bedzie postawic policjanta do jego pilnowania?

Pomniki i symbole religijne nalezy stawic na wazniejszych placach wiekszych
      miast w Polsce. W kazdej wiosce powiniwn stanac pomnik swietego . Niech Europa
      to widzi , podziwia i nabiera dla nas szacunku i dla naszej kultury. Taki
      wniosek powinni szefowie KK zatwierdzic bez zwloki,a pomyslodawcy moga liczyc
      na uznanie.

• Gość: devil Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.bc.hsia.telus.net 29.09.02, 21:01
        Kiedy wezma za mordy tych czarnych pierdzistolkow. Do
        roboty obiboki, tak wam zalezy na losie narodu, to
        zdejmijcie spodnice i pomagajcie. Co to za kraj ktory
        takie dzialania toleruje - wiocha, ciemnota i wstyd na
        caly swiat.
        • Gość: pol Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: 68.22.188.* 29.09.02, 21:41
          Kompromitacja tzw srodowisk tworczych.Miec za przewodnika takiego durnia, to
          naprawde wsyd.A moze ow klecha jest madry madroscia owych srodowisk tworczych?.

pozdr
          • Gość: Kraken Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.ipt.aol.com 29.09.02, 23:07
            NOOOO KURWA!!Ze zdziwienia dostalem "kociego ryja"-a juz myslalem,ze NIC mnie w
            Polsce nie zadziwi-kurwa mac nie docenilem inwencji czarnych.Mam tylko jedno
            pytanie-gdzie byl ten "aniol-stroz narodu" podczas NARODOWEGO BRANIA "W DUPE"
            podczas wszystkich tych insurekcji,powstan listopadowych,styczniowych, we
            wrzesniu 39r.podczas "powstaniecia warszawskiego"??
            Cosik tak mi "w duszy gra",ze skurczybyk nie spelnil pokladanych w nim
            oczekiwan,czy raczej OBOWIAZKOW ciecia-wiec za jakiez kurwa "zaslugi" ten
            jebniety pomnik???Podobniez rzecz sie miewa z "hetmanica" zolnierza polskiego-
            niejaka Zydowka o swawolnych udach-Miriam-przecie od kiedy te babine
            konsekrowano(kurwa,ale ucieszna nazwa)na krolowe polski,kraj jakos tak stale
            nawiedzaly same niemal kleski zarowno militarne,jak i polityczne czy
            gospodarcze-od dluzszego czasu postuluje,aby zdegradowac tego babulca do
            stopnia burdelmamy(czy jak to sie kiedys zwalo-markietanki)-jak na razie
            nieskutecznie.Czy nigdy nie zdziwilo was typowo polskie haslo na
            sztandarach"BOG-HONOR-OJCZYZNA"-czy nie sadzicie,ze nalezaloby ODWROCIC
            kolejnosc-"OJCZYZNA-HONOR-BOG"???Przeciez w ten sposob czarni czuja sie wrecz
            ukonstytuowani w polskiej rzeczywistosci,a w dodatku
            to "ukonstytuowanie"poglebila ratyfikacja konkordatu,za ktory Suchocka powinna
            trafic do ciurmy jako,ze naduzyla swych kompetencji-ALE PO CO JA TU KURWA SIE
            PRODUKUJE!!???Przeciez to Polska wlasnie,i bez narodowo-religijnego pierdolca
            stracilaby tak wiele na swej atrakcyjnosci!!
            Jednak pozostaje pewna watpliwosc-otoz na "popelnianych" przeze mnie lekcjach
            religii klech zawsze pierdolil,ze KAZDY posiada swego aniola stroza-ale zeby
            zaraz caly kraj mial osobnego??!!To by znaczylo,ze powiedzmy we wrzesniu 1939
            Niemcy rowniez mieli swego aniola stroza,ktory okazal sie znacznie sprawniejszy
            od naszego-slowianskiego-od kiedy przegranym "loserom" stawia sie pomniki??
            Wobec tego propnuje postawniecie pomnika rowniez niejakiemu Holo-sorry-Golocie-
            a co??Niech se ma tyz!Przeca rozslawil imiem Polski "dajac dupy" na ringu-w
            dodatku zmaltretowany przez czarnucha!!!Ale co tam!!Niech we swiecie
            wiedzom,jakie my som pany!!
            • Gość: PULS RODZINA HONOR OJCZYZNA IP: *.24.116.220.Dial1.Chicago1.Level3.net 30.09.02, 06:47

Taka kolejnosc powinna byc.Moj ojciec mowil:Pan Bog pomaga tym co sobie sami
              pomagaja.Zyje juz kilkadziesiat wiosen i widze ze to SWIETA PRAWDA.
              Proponuje wiec pomnik "SAMOPOMOCY CHLOPSKIEJ".A purpuraci i czarnuchy do roboty
              jak chca zrec,albowiem sam Chrystus powiedzial ze ten co nie pracuje nie
              powinien jesc.

Gość portalu: Kraken napisał(a):

> NOOOO KURWA!!Ze zdziwienia dostalem "kociego ryja"-a juz myslalem,ze NIC mnie
              w
              >
              > Polsce nie zadziwi-kurwa mac nie docenilem inwencji czarnych.Mam tylko jedno
              > pytanie-gdzie byl ten "aniol-stroz narodu" podczas NARODOWEGO BRANIA "W DUPE"
              > podczas wszystkich tych insurekcji,powstan listopadowych,styczniowych, we
              > wrzesniu 39r.podczas "powstaniecia warszawskiego"??
              > Cosik tak mi "w duszy gra",ze skurczybyk nie spelnil pokladanych w nim
              > oczekiwan,czy raczej OBOWIAZKOW ciecia-wiec za jakiez kurwa "zaslugi" ten
              > jebniety pomnik???Podobniez rzecz sie miewa z "hetmanica" zolnierza polskiego-
              > niejaka Zydowka o swawolnych udach-Miriam-przecie od kiedy te babine
              > konsekrowano(kurwa,ale ucieszna nazwa)na krolowe polski,kraj jakos tak stale
              > nawiedzaly same niemal kleski zarowno militarne,jak i polityczne czy
              > gospodarcze-od dluzszego czasu postuluje,aby zdegradowac tego babulca do
              > stopnia burdelmamy(czy jak to sie kiedys zwalo-markietanki)-jak na razie
              > nieskutecznie.Czy nigdy nie zdziwilo was typowo polskie haslo na
              > sztandarach"BOG-HONOR-OJCZYZNA"-czy nie sadzicie,ze nalezaloby ODWROCIC
              > kolejnosc-"OJCZYZNA-HONOR-BOG"???Przeciez w ten sposob czarni czuja sie wrecz
              > ukonstytuowani w polskiej rzeczywistosci,a w dodatku
              > to "ukonstytuowanie"poglebila ratyfikacja konkordatu,za ktory Suchocka
              powinna
              > trafic do ciurmy jako,ze naduzyla swych kompetencji-ALE PO CO JA TU KURWA SIE
              > PRODUKUJE!!???Przeciez to Polska wlasnie,i bez narodowo-religijnego pierdolca
              > stracilaby tak wiele na swej atrakcyjnosci!!
              > Jednak pozostaje pewna watpliwosc-otoz na "popelnianych" przeze mnie
              lekcjach
              tak powinna wygladac triada.Bog wtedy zawsze by sobie miejsce na przypiecku
              znalazl-gwarantowane.
              Czy ten aniol Stroz ma konkurowac z Nike?.> religii klech zawsze pierdolil,ze
              KAZDY posiada swego aniola stroza-ale zeby
              > zaraz caly kraj mial osobnego??!!To by znaczylo,ze powiedzmy we wrzesniu 1939
              > Niemcy rowniez mieli swego aniola stroza,ktory okazal sie znacznie
              sprawniejszy
              >
              > od naszego-slowianskiego-od kiedy przegranym "loserom" stawia sie pomniki??
              > Wobec tego propnuje postawniecie pomnika rowniez niejakiemu Holo-sorry-
              Golocie-
              > a co??Niech se ma tyz!Przeca rozslawil imiem Polski "dajac dupy" na ringu-w
              > dodatku zmaltretowany przez czarnucha!!!Ale co tam!!Niech we swiecie
              > wiedzom,jakie my som pany!!
            • Gość: J. v. T. Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 13:18
              Cześć Kraken,jak widzisz, ta radosna twórczość czarnych
              dywersantów,co gorsze,akceptowana przez zawirusowane
              społeczeństwo (podobno 90% ?), spowodowała powstanie nowych
              określeń "PRAWDZIWEGO POLAKA".W większości Krajów Europejskich
              stwierdzenia takie jak: "sraczka narodowa i narodowo-religijny
              pierdolec", są dla wszystkich zrozumiałe i wiadomo,że chodzi o
              Polaka. Określenia te były by nawet śmieszne,gdyby nie
              stanowiły o tragedii tego narodu,pozbawionego instynktu
              samozachowawczego, spowodowanego celowym i świadomym działaniem
              kleru dla swoich potrzeb. Jak wiesz,niestety piszę z
              Polski,"Swiętego Kraju" i rozwiniecie tego obszernego tematu
              mogło by spowodować "uderzenie pioruna".Tam gdzie Ty
              przebywasz "Polski Piorun",jak mówią niektórzy,może Ci
              nadmuchać.Proszę więc,podejmij i rozwiń ten wątek.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Kraken Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.ipt.aol.com 30.09.02, 14:59
                Gość portalu: J. v. T. napisał(a):

> Cześć Kraken,jak widzisz, ta radosna twórczość czarnych
                > dywersantów,co gorsze,akceptowana przez zawirusowane
                > społeczeństwo (podobno 90% ?)
                -Kr. Witam.Widzisz,ja nie wierze,ze ta inicjatywa znalazlaby poparcie w
                spoleczenstwie-ale KTO DZIS PYTA SPOLECZENSTWO O ZDANIE???One wiedzom lepij co
                tymu spulecznstwu jest poczebne!!Wszak ktorys skurwysyn w czerwonym berecie juz
                stwierdzil,ze to "PRZYPADKOWE" spoleczenstwo,kiedy jakowas inicjatywa poszla
                nie po ichniej mysli-coz mozna na to powiedziec???W kazdym NORMALNYM kraju taki
                klech bylby juz skonczony,ale nie w tej rozkatoliczonej Polsce,gdzie pewien
                wicepremier pozwolil sobie kiedys na uwage,ze "niewazne czy Polska bedzie
                biedna,czy bogata-wazne jest ABY BYLA KATOLICKA"!!!No tu juz rece opadaja!W
                ostatnich wyborach narod poparl SLD majc nadzieje na odreligijnienie tego kraju-
                i co???Pierwsza czynnoscia Millerka byl rajd do watykanu z zaproszeniem naszego
                DROGIEGO rodaka do nawiedzenia polskiej ziemi,nie mowiac juz o wyglupach idioty
                Kwacha z wmurowywaniem kamienia pod "swiontyniem opacznosci borzej"-obawiam sie
                zupelnie powaznie,ze jedynym ratunkiem dla NARODU bylyby ponowne rozbiory,ale
                komu potrzebny dzis klopot w postaci kawala Polski??W dodatku zrujnowanej
                gorzej anizeli mialo to miejsce po wojnie!

, spowodowała powstanie nowych
                > określeń "PRAWDZIWEGO POLAKA".W większości Krajów Europejskich
                > stwierdzenia takie jak: "sraczka narodowa i narodowo-religijny
                > pierdolec", są dla wszystkich zrozumiałe i wiadomo,że chodzi o
                > Polaka. Określenia te były by nawet śmieszne,gdyby nie
                > stanowiły o tragedii tego narodu,pozbawionego instynktu
                > samozachowawczego, spowodowanego celowym i świadomym działaniem
                > kleru dla swoich potrzeb.
                -Kr. Zapominasz o politykierach-kurcze jakos tak sie porobilo od morza do
                Tatr,ze kazda opcja polityczne robi wszystko,aby "zrobic czarnym jeszcze lepiej
                anizeli poprzednia"-kurwa!Czasem jak czytam "news'y" z Polski to wierzyc mi sie
                po prostu nie chce,ze cos takiego moze istniec-przeciez Polacy(w wydaniu
                tych "elyt") juz przekroczyli granice absurdu-moge sie zalozyc ,ze za jekies 50
                lat(jesli dalej pojdzie w takim tempie to uklerykowienie kraju) Watykan
                zostanie przeniesiony do Polski.Swoja droga bardzo jestem ciekaw reakcji
                Polakow na smierc wojtyly(osobiscie zycze mu najdluzszego zycia-pod
                warunkiem,ze nie przyjedzie juz wiecej do tego umeczonego kraju)- doprawdy az
                trudno to sobie wyobrazic,nie mowiac juz,ze natepca moze byc bardziej
                reformatorski(chociaz trudnow to uwierzyc patrzac na kolegium
                kardynalskie,ktore sobie Lolek dobral)

Jak wiesz,niestety piszę z
                > Polski,"Swiętego Kraju" i rozwiniecie tego obszernego tematu
                > mogło by spowodować "uderzenie pioruna".Tam gdzie Ty
                > przebywasz "Polski Piorun",jak mówią niektórzy,może Ci
                > nadmuchać.Proszę więc,podejmij i rozwiń ten wątek.
                > Pozdrawiam.
                -Kr. Przeciez niemal od poczatku istnienia tego forum wraz z "Kaganem" i
                innymi uswiadomionymi NIC INNEGO NIE ROBIMY,TYLKO STARAMY SIE UKAZAC PRAWDZIWE
                OBLICZE KAZDEJ NIEMAL RELIGII(Z KATOLICKA NA CZELE)
    • eela Re: Pomnik Anioła Stróża Polski 29.09.02, 23:19
      Niech sobie stawiają, ale nie na Placu Teatralnym. Trwają
      przymiarki do przebudowy placu i nie ma tam mowy o zadnym pomniku
      • Gość: pol Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: 68.22.188.* 29.09.02, 23:28
        eela napisała:

> Niech sobie stawiają, ale nie na Placu Teatralnym. Trwają
        > przymiarki do przebudowy placu i nie ma tam mowy o zadnym pomniku

pol
        Jak nie ma mowy, to niedlugo bedzie.Powiedz mi ,kto, gdzie i kiedy odmowil
        czegokolwiek czarnej mafii?Mysle o czasach wspolczesnych.

pozdr
        • eela Re: Pomnik Anioła Stróża Polski 30.09.02, 10:52
          Znam takie przypadki. Teraz w Warszawie na Mokotowie odmówiono pobliskiej
          parafii przemianowania ulicy Karola Chodkiewicza na św. Adrzeja Boboli.

Niepotrzebnie niektóre osoby w tym wątku tak bardzo się denerwują. Postać
          mająca być na pomniku jest jedną z najsympatyczniejszych, jeśli mozna to tak
          określić. W domu moich rodziców zawsze był obrazek Anioła Stróża opiekującego
          sie dwójką małych dzieci, idących samotnie przez las. Mimo, ze nie jestem
          zbytnio religijna, badzo ten obraz lubię. Piękne pomniki aniołów są na
          cmentarzu na Starych Powązkach. Gdyby coś takiego miało powstać w odpowiednim
          miejscu (mowy nie ma o Placu Teatralnym), to czemu nie?. Sa przed niektórymi
          kosciołami duże skwery. Mógłby sobie tam być.
    • Gość: Hehehe Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.ipt.aol.com 29.09.02, 23:33
      Komus calkim odbija. Czy za te "aniolki stroze" znowu maja zaplacic ludzie,
      ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem ? Ile jeszcze pomnikow wymysla nudzacy sie
      ksieza?
      • Gość: pol Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: 68.22.188.* 29.09.02, 23:49
        Gość portalu: Hehehe napisał(a):

> Komus calkim odbija. Czy za te "aniolki stroze" znowu maja zaplacic ludzie,
        > ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem ? Ile jeszcze pomnikow wymysla nudzacy sie
        > ksieza?

pol
        Ja zadalbym raczej pytanie CO ONI JESZCZE WYMYSLA?

pozdr
    • Gość: Dociek Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.lublin.mm.pl 30.09.02, 00:16
      Na to nie ma żadnego lekarstwa?
      • Gość: Ed Re: Strasznie musi być zagrożona ta Polaka... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 00:29
        ...skoro ustawia się tylu patronów opatrznościowych, pomników i nic. A tu
        zupełnie tak jak za czasów kawału o "plenumie". Co pyk, to bzyk. No i
        przychodzi czas czas na ustawienie nastepnego następnego :o)
      • Gość: pol Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: 68.22.188.* 30.09.02, 00:31
        Gość portalu: Dociek napisał(a):

> Na to nie ma żadnego lekarstwa?

pol
        Jezeli pytasz o lekarstwo na glupote, to po co lekarstwo?Przeciez glupota nie
        boli.

pozdr
        • Gość: Dociek Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.lublin.mm.pl 30.09.02, 01:16
          Ale często bardzo duzo kosztuje!!!
          • Gość: Kraken Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.ipt.aol.com 30.09.02, 05:10
            A ja moi mili mam lepszy pomysl-aby wybudowac pomnik ty, no ..Matki Boska- Z
            PODOBIZNOM WALYNSY W KLAPIE!!!Co myslicie o ty ynycjotywie oddolnyj??
            Lokalyzacyjem pozostwiam pod te,no,kurna-dyskusyjem!!
    • Gość: Zenek Następny będzie pomnik Bozi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 07:24
      Następną inicjatywą będzie postawienie pomnika Bozi. Podczas ceremonii
      odsłonięcia zespół Arka Noego wykona swój największy przebój: "A gu gu".
    • Gość: Jans Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.zeto.bydgoszcz.pl 30.09.02, 10:02
      Wielebny księże. Nie mogę uwierzyć! Proszę powiedzieć, że to
      nieprawda.
      • Gość: ks. Niewęgłowski Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 12:19
        Gość portalu: Jans napisał(a):

> Wielebny księże. Nie mogę uwierzyć! Proszę powiedzieć, że to
        > nieprawda.

Odpowiem później. Teraz nie mogę, bo pani przedszkolanka mnie woła. Muszę
        szybko iść, bo będzie się na mnie gniewać.
    • Gość: kefir Re: Pomnik Anioła Stróża Polski IP: *.ihh-stud.hj.se 30.09.02, 11:12

U nas ciagle sie satwia pomniki, a swiat przyspiesza. My ciagle o historii, a
      swiat daleko w przyszlosci. NARODZIE DO ROBOTY-RZETELNEJ I CIEZKIEJ- wtedy
      sobie postawimy pomnik
    • Gość: Zenek Psychiatra pilnie potrzebny IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 12:09
      Czy tych ludzi nie mógłby zbadać jakiś dobry psychiatra?
      • Gość: czyzunia Re: Psychiatra pilnie potrzebny IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.09.02, 20:37
        a tyn niewenglowsky to chiba jakis katabas -inwetelektualista.
        • Gość: Zenek Re: Psychiatra pilnie potrzebny IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 07:10
          Gość portalu: czyzunia napisał(a):

> a tyn niewenglowsky to chiba jakis katabas -inwetelektualista.

Taki intelektualista z poziomem umysłowym przedszkolaka.
    • Gość: Mirek Moznaby sie zgodzic na tego aniola IP: *.ipt.aol.com 30.09.02, 12:12
      Moznaby sie zgodzic na tego aniola ale pod warunkiem, ze z podniesiona sukienka
      i z wypieta d... Moze dzieki temu ludzie zrozumieliby nareszcie co daje Polsce
      katolicyzm.
    • Gość: leon Potrzebna inicjatywa... IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 13:28
      Ks. Wiesław Niewęgłowski wystąpił z słuszną inicjatywą. Aniołowi należy się
      uszanowanie. Maryja, Matka Boża i Królowa Polski całkiem już olała sprawy
      narodowe, co tu gadać skuteczność ma mizerną.

PS
      Jak wiadomo, anioł to ni chłop, ni baba. Proponuje obrać na wzór transwestyte z
      dobrze uwydatnionym biustem i kutasem, podtrzymywanym przez ks. Niewęgłowskiego.

• Gość: Hehehe Obok ustawic figurynke Paetza IP: *.ipt.aol.com 30.09.02, 13:38
        Obok ustawic figurynke Paetza dupczacego kleryka.
    • indris Nowość teologiczna ? 30.09.02, 13:37
      "Każdy naród ma swojego anioła stróża" miał powiedzieć ks. Niewęgłowski. A skąd
      on to wie ? Słyszałem o Aniołach Stróżach poszczególnych ludzi. Ale narodów ?
      • Gość: Hehehe Re: Nowość teologiczna ? IP: *.ipt.aol.com 30.09.02, 13:48
        Anioly Stroze narodow sa mutantami.
      • Gość: Zenek Re: Nowość teologiczna ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 15:13
        indris napisał:

> "Każdy naród ma swojego anioła stróża" miał powiedzieć ks. Niewęgłowski. A
        > on to wie ? Słyszałem o Aniołach Stróżach poszczególnych ludzi. Ale narodów ?

Mahometowi ukazał się ponoć archanioł Gabriel i przekazał nu boskie objewienie.
        To on był aniołem stróżem Mahometa? A może jest aniołem stróżem całego islamu?
        • Gość: Hehehe Re: Nowość teologiczna ? IP: *.ipt.aol.com 30.09.02, 16:35
          No, za taka wypowiedz zostalbys z pewnoscia nazwany masonem przez prawdziwie
          polskich polakow.
          • Gość: Wareg Re: Nowość teologiczna ? IP: *.ih.utb.hb.se 30.09.02, 16:48
            Dzwonilem dzisiaj na iformacje w Szwecji; nic nie wiedzieli aby Szwecja miala
            swego aniola stroza. W Szwecji od pilnowania jest armia, policja i Securitas.

Wasz klecha cos sciemnia, znow chce podpierdolic wam stowe z kieszeni!
            Trzymajcie sie za kieszen i bic po lapach to nienazarta cholote jak sie zblizy!
            • Gość: abba Re:aniol gdzie ty byl? IP: *.dowco.com 30.09.02, 20:09
              gdzie sie podziewal ten aniol podczas ostatnich wyborow. chyba ze wzgledu na niedziele mial wolne
              • Gość: Hehehe Re:aniol gdzie ty byl? IP: *.ipt.aol.com 30.09.02, 21:11
                ten polski Aniol Stroz to rzeczywiscie straszliwy leser, a moze nawet pijak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka