Dodaj do ulubionych

Warunki kompromisu

29.10.05, 19:11
WYdaje mi się, że do kompromisu mogłoby dojść gdyby PiS zaakceptował następujące warunki:
- premier Jan Rokita
- marszałek Komorowski
- Lepper - out
- rząd realizuje program gospodarczy PO łącznie z 3*16
- wszystkie resorty gospodarcze dla PO
- reforma zdrowia w wersji PO
- reszta dla PiSu
Myślę, że taki kompromis jest możliwy już w drugim rozdaniu oczywiście jeśli Kaczyński zdąży ochłonąć. Jak nie to poczekamy do trzeciego rozdania.
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:12
      No i prezydent Tusk.
      • idiotyzmy-kacze Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:13
        Prezydentem oczywiście będzie nadal Kaczor mniejszy.
      • cimoszenka Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:14
        Nikt nie kwestionuje zwycięstwa Kaczyńskiego więc nie opowiadaj głupot.
        • t-800 Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:42
          cimoszenka napisał:

> Nikt nie kwestionuje zwycięstwa Kaczyńskiego

Nie wierzę.
          • jasiuf W co ? 29.10.05, 20:10
            t-800 napisał:

> cimoszenka napisał:
            >
            > > Nikt nie kwestionuje zwycięstwa Kaczyńskiego
            >
            > Nie wierzę.

W wynik wyborów ?
            • jagnieszkaa Re: W co ? 29.10.05, 23:51
              W to, że nikt nie kwestionuje zwycięstwa Kaczyńskiego.
              • jasiuf Sugerujesz nam braki w edukacji 30.10.05, 09:28
                jagnieszkaa napisał:

> W to, że nikt nie kwestionuje zwycięstwa Kaczyńskiego.

Wprawedzie to było dawno temu jestem prawie pewien że 54 to więcej niż 46.
                A to by oznaczało, ze kaczyński wygrał wybory i jest prezydentem
    • 9111951u Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:13
      zapomniał biedak o dymisji Lecha Kaczyńskiego, a złotówka mało co go obchodzi.
      • idiotyzmy-kacze Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:14
        dlatego, że złotówka mnie obchodzi popieram działania PO. Program PiSu to tragedia dla Polski
        • 9111951u Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:16
          co prawda to prawda.
        • cimoszenka Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:17
          PiS nie ma programu wobec tego gotowe jest na koalicję z Samoobroną w sprawach
          gospodarczych.
      • cimoszenka Debilu idź się leczyć 29.10.05, 19:16
        i nie stosuj taktyki Kamińskiego, Ziobry i Bielana, że głupota powtarzana
        wielokrotnie staje się prawdą.
        • t-800 Re: Debilu idź się leczyć 29.10.05, 19:43
          To chyba p. Rokita stosuje taką taktykę opowiadając jakieś głupoty o wyciąganiu
          teczek i wpadaniu policji do domu o piątej nad ranem i wyciąganiu z łóżek. ;-)
          • cimoszenka Idź posłuchaj sobie audycji Radia Maryja 29.10.05, 22:02
            i tam powiedzą Tobie co kto mówi. Na razie to Prawo i Syfilis mają ciężkie
            chwile przed sobą. Złotówka straciła na wartości. Inwestorzy wycofują się z
            polskich akcji. W Prayżu Kaczyńskiego uważają za homofoba. Marcinkiewicz
            nerwowo szuka procentów w Łazienkach. Na dodatek Prawo i Syfilis zajmuje się
            podrzucaniem fałszywek do mediów. Więcej nie zamierzam Tobie tłumaczyć pewnych
            zjawisk. Żyj sobie dalej w swoim świecie jedynie słusznej idei stosowanej przez
            oszustów.
            • jagnieszkaa Kłamstwo kłamstwem pogania 29.10.05, 23:57
              Złotówka nie straciła na wartości. Inwestorzy nie wycofują się z
              Polski.Paryskie pedały nikogo nie obchodzą. Pod procentamy to sam jesteś. PiS
              nie podrzuca fałszywek do mediów - konkrety jakieś może?
              Cimoszenka to oszust. W odróżnieniu od pana Włodzimierza Cimoszewicza.
            • mimolek Re: Idź posłuchaj sobie audycji Radia Maryja 30.10.05, 00:47
              cimoszenka napisał:

> i tam powiedzą Tobie co kto mówi. Na razie to Prawo i Syfilis mają ciężkie
              > chwile przed sobą. Złotówka straciła na wartości. Inwestorzy wycofują się z
              > polskich akcji. W Prayżu Kaczyńskiego uważają za homofoba. Marcinkiewicz
              > nerwowo szuka procentów w Łazienkach. Na dodatek Prawo i Syfilis zajmuje się
              > podrzucaniem fałszywek do mediów. Więcej nie zamierzam Tobie tłumaczyć pewnych
              > zjawisk. Żyj sobie dalej w swoim świecie jedynie słusznej idei stosowanej
              przez oszustów.
              >

Biedna sierotka po Cimoszce, przejmuje się co powiedz a w Paryzu, a o Moskwie to
              juz się zapomnialo? I o idei jedynie słusznej stosowanej przez uczciwych inaczej?
    • cimoszenka Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:13
      idiotyzmy-kacze napisał:

> WYdaje mi się, że do kompromisu mogłoby dojść gdyby PiS zaakceptował
      następując
      > e warunki:
      > - premier Jan Rokita/NIE
      > - marszałek Komorowski/TAK
      > - Lepper - out/TAK
      > - rząd realizuje program gospodarczy PO łącznie z 3*16/NIEKONIECZNIE
      > - wszystkie resorty gospodarcze dla PO/NIEKONIECZNIE
      > - reforma zdrowia w wersji PO/NIEKONIECZNIE
      > - reszta dla PiSu/TAK
      > Myślę, że taki kompromis jest możliwy już w drugim rozdaniu oczywiście jeśli
      Kaczyński zdąży ochłonąć. Jak nie to poczekamy do trzeciego rozdania./NIE
      SĄDZĘ, ŻE Prawo i Samoobrona gotowa jest rozejść się. Jak do tej pory PiS
      jedynie kłamie i oszukuje.
      • prosta.tutka Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 19:43
        WARUNKI? A, kto wygral wybory?
        • cimoszenka Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 22:04
          Jeśli wygrasz konkurencję sportową stosując niedozwolone metody to wtedy
          będziesz kibicował/a zwycięzcy? Życzę powodzenia. Nie neguję wyniku wyborów ale
          zawsze neguję postawy oszustów i naciągaczy. Jeśli uważasz, że można płacić
          sfałszowanymi banknotami to jest już Twój problem. Jedyne co możesz usłyszeć to
          spieprzaj dziadu (wersja Prawo i Syfilis) albo RAUS (wersja stosowana przez
          nawiedzonych słuchaczy Radia Maryja).
          Z oszustami nie ma kompromisu.
          • anetkazm Re: cimoszenka wyluzuj trochę 29.10.05, 22:39
            bo już chyba sam nie wiesz co piszesz ;) a niby jak ma kibicować zwycięzcy jak
            sam tym zwycięzcą jest,hę?
            • cimoszenka Towarzyszko nieprzytomna 29.10.05, 22:42
              Wybierasz wypowiedź prezydenta-elekta czy wolisz wpowiedź słuchacza Radia
              Maryja?
              • jagnieszkaa Re: Towarzyszko nieprzytomna 30.10.05, 00:00
                O których - konkretnie - wypowiedziach mowa?
              • anetkazm Re: no to mnie towarzyszu oświećcie 30.10.05, 00:12
                "Jeśli wygrasz konkurencję sportową stosując niedozwolone metody to wtedy
                będziesz kibicował/a zwycięzcy?"
                bo może jestem myśląca logicznie inaczej.... ;)
        • kum.z.antalowki PiS wygrał! Niech rządzi, prezyduje i marszałkuje 30.10.05, 01:32
          Ostatnia pora, żeby sie komuchom dobrać do rzyci, zanim poumierają ze starości!
          To jest sprawa pilna! A gospodarka? Może poczekać na swoją kolej. Jesli się nie
          zawaliła przy AWSie i przy SLD - to, póki co, i poczatki władzy PiSu
          przetrzyma. A potem, gdy już Pan Prezydent zadekretuje tę IV RP, czyli Polską
          Rzeczpospolitą Solidarną (PRS)- to się dorobkiewiczom przykręci śrubę, walnie
          domiary i całe to prywaciarstwo weźmie pod solidarny zarząd państwowy.

Najpiękniejsze miasta
          Najpiękniejsze wsie
          Czwarta Polska będzie
          Piękna jak we śnie!

A w Święta Państwowe, po pałacowym ogrodzie będzie spacerować Pan Prezydent w
          towarzystwie Brata Pana Prezydenta (po dwóch kadencjach się wymienią) i obaj
          bedą dobrotliwie głaskać dzieci po główkach.

Aż się chce żyć!
        • trevik Jak PiS wygral, niech rzadzi! 30.10.05, 11:31
    • lortea Premiera ma partia zwycięska, kompromis będzie 29.10.05, 19:47
      możliwy gdy PIS otrzeźwieje po swej niespodzianej wygranej a PO oswoi się z
      przegraną. Premiera się wam zachciewa- to śmieszne.
      • lortea A prymasa i ze 30 kardynałów byście jeszcze 29.10.05, 19:50
        nie chcieli, nie to za mało oczywiście. W ramach kompromisu proponuję papieża,
        sekretatarzy ONZ, WTO, OECD, FAO i szefa Komisji Europejskiej- wszystko dla PO.
        • prosta.tutka Re: A prymasa i ze 30 kardynałów byście jeszcze 29.10.05, 19:53
          Kwasniewski przez 10 lat nie wytrzezwial.Czego oczekujesz?
      • hamlet1111 Re: Premiera ma partia zwycięska, kompromis będzi 29.10.05, 19:53
        Jak PiS nie wygra wojny propagandowej o to kto jest winny rozpadowi koalicji, a
        na się nie zanosi, to będzie musiał się podłożyć i dać PO dużo więcej niż
        planował.
        • lortea PIS ma Prezydenta. Gra nawcześniejse wybory 29.10.05, 19:55
          jest bezpieczniejsza dla PIS, nowy prezydent ciesząc się ogromnym zaufaniem
          powie że potrezbny mu niekłótliwy rząd i PO dostanie połowę tego co ostatnio.
          • hamlet1111 Re: PIS ma Prezydenta. Gra nawcześniejse wybory 29.10.05, 19:59
            Nie dostanie, dlatego że Społeczeństwo wreszcie widzi co się dzieje jeżeli jest
            monopol władzy Kaczorów - intrygi i awantury. Gra PiS na nowe wybory ma tylko
            wtedy sens, jeżeli wygrają propagandowo z PO. A jak tu wygrać skoro maskotką
            PiS jest Lepper?
            • lortea Po pierwsze to wydaje mi się że to akurat nie PIS 29.10.05, 20:04
              gra na wcześniejsze wybory. PIS i PO mają kasy puste i zmęczonych ludzi,
              kredyty do spłacenia. Po prostu nagromadziło sie za dużo złości. A co do
              postrzegania Kaczorów i jego konszachtów z Mulatem, to ludzie popierający Po
              wciąż nie rozumieją że są w Polsce miliony ludzi którzy inaczej na to patrzą.
              PO zlekceważyła ich 2 razy i 2 razy przegrała.
              • hamlet1111 Re: Po pierwsze to wydaje mi się że to akurat nie 29.10.05, 20:08
                To proszę: jest szansa, żeby to zmienić. Niech PiS zrobi rząd z SB i LPR skoro
                PO jest taka "pazerna" na stołki. PO będzie w opozycji w roli recenzenta tej
                koalicji.
                • lortea PIS obiecywał koalicję z PO, a PO z PIS, jeśli 29.10.05, 20:12
                  mówimy o koalicji rządowej. Nie myl takowej z koalicją w celu ustalenia składu
                  prezydium semu i senatu.
          • jasiuf Kłopoty z matematyką ? 29.10.05, 20:31
            lortea napisał:

> jest bezpieczniejsza dla PIS, nowy prezydent ciesząc się ogromnym zaufaniem

:))))))))))))))))))))))))))))

Na Kaczyńskiego głosowało 54% z 50% uprawnionych do głosowania - czyli ca 26%
            Pozostałe 24% (czyli głosujący na Tuska) mają wystarczająco dużo powodów, abu
            kaczyńskiego nienawidzieć, gardzić nim lub go nielubieć.
            Z 50% tych co nie głosowali zdecydowana większośc nie ma dobrego zdania ani o
            Tusku, ani o Kaczyńskim.

Masz więc prezydenta, który cieszy się zaufaniem maksimum 40% Polaków
            I ma przynajmniej drugie tyle które mu NIE ufa
            • lortea Cały czas macie ten sam kłopot. Nie wiecie co 29.10.05, 20:34
              myśli prowincj i wieś. A tzw negatywny elektorat Kaczora to w sndażach był tak
              ogromny że Kaczor nie miał prawa wygrać wyborów. Tyle te sondaże warte co twoje
              liczenie.
              • jasiuf Lalu 2+2=4, a 54% z 50% to nie więcej jak 28% 29.10.05, 20:51
                lortea napisał:

> myśli prowincj i wieś.

A ty skąd wiesz co myśli prowincja i wieś ?

Możesz być pewna że od dnia wyborów do dzisiaj ilośc osób które pozytywnie myślą
                o głównych bohaterach tej farsy zmalała wydatnie.

Polska się śmieje, ale nie jest to śmiech dla kaczora przychylny ;)
                • lortea Wiem, ja tu mieszkam. 29.10.05, 20:53

• jasiuf Ja też ! 29.10.05, 21:43
                    lortea napisał:

>
                    • jagnieszkaa Re: Ja też ! 30.10.05, 00:03
                      I co z tego?
                      • jasiuf Re: Ja też ! 30.10.05, 09:28
                        jagnieszkaa napisał:

> I co z tego?

I co z tego?
                  • jethrox Żądam od koalicji POPiS... 30.10.05, 00:14
                • lortea Pozatym nie naśladuj Wałęsy i innych polityków 29.10.05, 20:54
                  którzy tak się zachwycają tymi 50 procentali któtrzy nie głosują. Gdyby oni
                  poszli wszyscy to Lepper miałby pełnię władzy.
                  • jasiuf Re: Pozatym nie naśladuj Wałęsy i innych politykó 29.10.05, 21:47
                    lortea napisał:

> którzy tak się zachwycają tymi 50 procentali któtrzy nie głosują. Gdyby oni
                    > poszli wszyscy to Lepper miałby pełnię władzy.

Co tylko potwierdza, ze to NIE SĄ MIŁOŚNICY KACZYŃSKIEGO
                    A więc twoje "ogromne zaufanie" to w najlepszym razie 40%
                    To już Kwaśniewski miał więcej.

Masz więc partię (PiS) która zdobyła 14% (28% z 50%) poparcia i prezydenta,
                    który ma góra 40% poparcie. Z tym ciężko będzie dociągnąć do następnych wyborów,
                    a o budowaniu IV RP od razu zapomnij.

Tym bardziej że od tygodnia to zaufanie z całą pewnością slpadło z powodu
                    rządowej hucpy.
                    • jagnieszkaa Re: Pozatym nie naśladuj Wałęsy i innych politykó 30.10.05, 00:06
                      Odwrotnie, zaufanie wzrosło, tak wynika z najnowszego sondażu PBS!!!
                      Nie kłam, Jasiów
                      • jasiuf Czyżby IV RP już działała ? 30.10.05, 09:30
                        jagnieszkaa napisał:

> Odwrotnie, zaufanie wzrosło, tak wynika z najnowszego sondażu PBS!!!

Przecież nie wierzycie w sondaże - całe 2 m-ce tak trąbiliście :)
                        Coś się zmieniło ?
                        • jagnieszkaa Re: Czyżby IV RP już działała ? 30.10.05, 09:48
                          Znowu kłamstwo. Ja zawsze wierzyłam w sondaże.
                          • jasiuf Re: Czyżby IV RP już działała ? 30.10.05, 10:04
                            jagnieszkaa napisał:

> Znowu kłamstwo. Ja zawsze wierzyłam w sondaże.

A w sondaż przeprowadzony przez TVN 2 dni temu którego 62% respodnetów winą za
                            fiasko koalicji obarczyło PiS też wierzysz ? :)
                • pralinka.pralinka Re: Lalu 2+2=4, a 54% z 50% to nie więcej jak 28% 30.10.05, 00:58
                  > Możesz być pewna że od dnia wyborów do dzisiaj ilośc osób które pozytywnie myśl
                  > ą
                  > o głównych bohaterach tej farsy zmalała wydatnie.
                  >
                  > Polska się śmieje, ale nie jest to śmiech dla kaczora przychylny ;)

Mylisz się, śmieje się salon i warszawka, a to nie jest Polska. Polska ze
                  zdumieniem patrzy jak ci, co obiecywali razem rządzić nie mogą się porozumieć,
                  bo nie przewidzieli, że może wygrać nie ta partia, którą lansowano.
                  A gdzie dwóch się kłóci tam zazwyczaj trzeci korzysta. Na tym wszystkim tracą
                  obie partie, choć Marcinkiewicz zaczyna zyskiwać coraz większą sympatię. Chyba
                  jedyny przytomny w tym towarzystwie.
                  • jasiuf Re: Lalu 2+2=4, a 54% z 50% to nie więcej jak 28% 30.10.05, 09:33
                    pralinka.pralinka napisała:

> > Możesz być pewna że od dnia wyborów do dzisiaj ilośc osób które pozytywni
                    > e myśl
                    > > ą
                    > > o głównych bohaterach tej farsy zmalała wydatnie.
                    > >
                    > > Polska się śmieje, ale nie jest to śmiech dla kaczora przychylny ;)
                    >
                    > Mylisz się, śmieje się salon i warszawka, a to nie jest Polska.

Ja nie jestem ani z "salonu" ani z "warszawki", a też się śmieje.
                    A co do Marcinkiewicza to tak - znam całe miasto które jest b.zadowolone że
                    został premierem. To miasto to Gorzów Wlkp.

To swoją drogą jest zadziwiające - Warszawa się cieszy że leszek został
                    prezydentem, a Gorzów odetchnął z ulga jak kaziu dostał kopa w górę.

Boże - gdzie ich trzeba będzie wysłać, żeby Polske uratować :)
              • cimoszenka Możesz dalej nazywać frajerami 29.10.05, 22:06
                zwolenników sondazy. Jednak pamiętaj, że picie wódki ze zwolennikami Samoobrony
                w hotleu Sobieski ogłupia.
                • lortea Nie wątpię. 29.10.05, 22:09

• loppe Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 20:10
      - premier Jan Rokita
      - marszałek Komorowski

(oczywiście jeśli zwycięzca wyborów i system demokratyczny zdołają ochłonąć:)
      • loppe Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 20:12
        ps. to wszystko zaczyna zakrawać na jakąś drugą pomarańczową rewolucję
        • a.adas Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 21:07
          loppe napisał:

> ps. to wszystko zaczyna zakrawać na jakąś drugą pomarańczową rewolucję

=== Loppe, celna ironia:)
          na szczęście z polską demokracją wcale nie jest tak źle. Wbrew pozorom:)
      • hrabia.mileyski Re: Warunki kompromisu 30.10.05, 01:50
        oppe napisał:

> - premier Jan Rokita
        > - marszałek Komorowski
        >
        >
        > (oczywiście jeśli zwycięzca wyborów i system demokratyczny zdołają ochłon

Dla mnie bomba! Pociągnij temat, jak wygląda "ochłonięcie systemu
        demokratycznego"??!!!
        Zbieram najbardziej niezwykłe wypowiedzi na tym forum, być może kiedyś zdołam je
        wydrukować.
        FK to żyła złota!
    • douglasmclloyd Żadnego kompromisu - tylko but! 29.10.05, 20:12
      Po tym co zrobił PiS nie podałbym im nawet nogi. Gang Rydzyka niech rządzi z dr
      marszałkiem Leppiejem.
      • jagnieszkaa Re: Żadnego kompromisu - tylko but! 30.10.05, 00:09
        Łapy meklojdowi to nawet kaczka szpitalna by nie podała
    • jasiuf IMHO przesadziłeś 29.10.05, 20:23
      idiotyzmy-kacze napisał:

> - premier Jan Rokita
      PiS mimo wszystko uzyskał lepszy wynik - premier winien być z PiS

> - marszałek Komorowski
      Tak

> - Lepper - out
      Tylko jak zagwarantować, że się Jędrek z jarkiem znowu nie zwąchają po cichu. W
      ich otoczeniu zbyt wielu żarliwych "chrześcijan", a to niedobrze nie sprzyja
      dotrzymywaniu słowa.

> - rząd realizuje program gospodarczy PO łącznie z 3*16
      Nie od razu - Polacy zostali wystraszeni i źle by przyjęli taką decyzje, a jej
      efekty przyszłyby dopiero po kilku miesiącach. Zbyt duże ryzyko manifestacji
      mocherowych i łysych z pałami.

> - wszystkie resorty gospodarcze dla PO
      Ok - tak miało byc od początku

> - reforma zdrowia w wersji PO
      Podobnie jak z podatkami

> - reszta dla PiSu
      Ok - tak miało być od początku

> Kaczyński zdąży ochłonąć.

I w to nie wierzę.
      Kaczyński ma w d.pie sytuacje Polaków. Ona ma idee fix i dla niej gotów jest
      poświęcić wszystko. Człowiek, który jest zdolny do takiego zaprzaństwa jakie
      pokazał PiS w tych wyborach i teraz nie cofnie się przed niczym, do samego końca.

> Jak nie to poczekamy do trzeciego rozdania.

Nie będzie trzeciego rozdania.
      Marcinkiewicz, albo to co kaczyńscy wysmażą w sejmie (który mają w kieszeni) w
      drugim rozdaniu, będzie rządził. Z poparciem Leppera i Giertycha dociągną do
      końca kadencji. To że niczego nie zrealizują z przedwybortczych obietnic to
      oczywista. Ale na nich (en masse) głosowali ludzie niewyrobieni. Odpowiednia
      propaganda wspierana przez kościół zrobi swoje. A przez te 4 lata kaczor zrobi
      wszystko, żeby pożreć LPR, SO i PSL i zmarginalizowac PO. Taki zapewne ma plan.
      Chamski prosty i byc może skuiteczny.
      • kropekuk2 Gra skonczona 29.10.05, 20:28
        Albo PO popiera rzad mniejszoscowy albo
        na drzewo.
        W poniedzalek pan Marcinkiewicz przedstawi sklad
        rzadu autorskiego.
        Ciekaw jestem miny Tuska i Rokity.
        • hamlet1111 to będzie rząd ekspercki 29.10.05, 20:32
          W rządzie znajdą się tak wybitni "eksperci" jak": Dorn, Ziobro i Wasserman.
          • jasiuf Chłopaki ostro sie przygotowują 29.10.05, 20:37
            hamlet1111 napisał:

> W rządzie znajdą się tak wybitni "eksperci" jak": Dorn, Ziobro i Wasserman.

Dorn poszerza swoją wiedze w zakresie wystroju wnętrz - to mu pozwoli ze smakiem
            urządzić swój gabinet i komisariaty, Ziobro już zadbał o ładną lale, z którą
            będzie się mógł pokazac na kaczych salonach, a Wasserman przykłada ogromną wagę
            do czystości - w tym celu zamontował sobie jakuzzi :)

Tak rodzą sie nowe elyty ;)
        • jasiuf Re: Gra skonczona 29.10.05, 20:34
          kropekuk2 napisał:

> Albo PO popiera rzad mniejszoscowy albo
          > na drzewo.

No to "na drzewo"

> W poniedzalek pan Marcinkiewicz przedstawi sklad
          > rzadu autorskiego.
          > Ciekaw jestem miny Tuska i Rokity.

Juz od kilku dni mówią wprost i bez ogródek, że ta cała sytuacja ich nie bawi.
          Więc napewno nie będą się cieszyć, ale też nie będą rozpaczać ani nie będą
          zaskoczeni bo to że marcinkiewicz coś tam musi w poniedziałek zanieść do
          prezydenta to oczywista.
        • douglasmclloyd Re: Gra skonczona 29.10.05, 21:04
          kropekuk2 napisał:

> Albo PO popiera rzad mniejszoscowy albo
          > na drzewo.
          > W poniedzalek pan Marcinkiewicz przedstawi sklad
          > rzadu autorskiego.
          > Ciekaw jestem miny Tuska i Rokity.

"Tak samo Platforma miała prawo do wysunięcia do Komorowskiego. Ma nawet
          liczniejszy klub - 133 posłów.

- Miała prawo, ja oczywiście temu prawu nie przeczę. Tylko myśmy nie mieli
          obowiązku na takiego kandydata głosować."

Platforma też nie ma obowiązku popierać tego rządu.
          • jagnieszkaa Re: Gra skonczona 30.10.05, 00:11
            Gra skończona. 15 stycznia nowe wybory. I 133 mandaty PO - pa, pa...
    • elfhelm Brak Ziobra i Wassermana w rządzie :)))) 29.10.05, 21:16
    • szpikulec1 Re: Warunki kompromisu 29.10.05, 21:52
      Przy twoim wariancie instnieje ryzyko ze PO bedzie hamulcem w odkryminalnieniu polskiej polityki i
      gospodarki. Premier ma za duzo do powiedzenia.Rzad mniejszosciowy celem posprzatnia podworka, a
      potem wchodzi PO, nie wczesniej.
      • pipipipi Wielokrotnie Premier nie był ze zwycięskiej partii 29.10.05, 22:36
        Wielokrotnie zdarzało się w naszym kraju, że premier wcale nie był ze
        zwycięskiej partii.
        Jeśli zaś zwycięzcy nie potrafią zapewnić stabilnej (w tym wypadku żadnej)
        koalicji, to lepiej jest próbować desygnować premiera z innej partii, niż
        ciągnąć nonsensy z mniejszościowym rządem.
        Tym bardziej, że takie rządy, jak pokazała historia, nic nie wnoszą poza
        marazmem - żadnych zmian na lepsze.
        • wrobel_jeden I będzie fajnie jszcze tylko spalic akta 29.10.05, 23:29
          pipipipi napisała:
          Wielokrotnie zdarzało się w naszym kraju, że premier wcale nie był ze
          > zwycięskiej partii.
          > Jeśli zaś zwycięzcy nie potrafią zapewnić stabilnej (w tym wypadku żadnej)
          > koalicji, to lepiej jest próbować desygnować premiera z innej partii, niż
          > ciągnąć nonsensy z mniejszościowym rządem.
          > Tym bardziej, że takie rządy, jak pokazała historia, nic nie wnoszą poza
          > marazmem - żadnych zmian na lepsze.

Każdy pretekst jest dobry, zeby zatuszować przeszłość.
    • jethrox UWoda sodowa bąbelkuje - byłym uwolom gratuluję! 30.10.05, 00:12
      Tak trzymać, a żadna koalicja rządowa nie ma szans się zmaterializować i chore
      POPiSy nie dojdą do skutku.
    • hrabia.m.c Re: Warunki kompromisu 30.10.05, 00:27
      kaczki do cieplych krjow (iran)
      mysle ,że ten kompromis jest strawny dla wszystkich.
      • roro68 Do dyskutantów i uwoli 30.10.05, 01:54
        Nie wiem, po co jeszcze z tymi uwolami dyskutujecie? Nie ma koalicji i przez
        najbliższy rok nie będzie żadnych kompromisów z Porażką Obłudną. Zajmijcie się,
        panowie, szydełkowaniem, bo o rządzeniu możecie zapomnieć i to chyba już na
        dobre. Takie są fakty. Możecie co najwyżej jeszcze wredniej opluwać Kaczory
        a "Maleshka Times" też zadba o to, żeby Kaczory nie miały łatwego życia. Ale to
        już niczego nie zmieni - teraz bratajcie się i uzgadniajcie program z
        postkomunistami. Oni interes Polski widzą tak samo, jak wy.
        • kum.z.antalowki Bliźniactwo to najwyższa forma bratniej solidarnos 30.10.05, 02:04
          Liberté, Egalité, Fraternité - to dobre dla żabojadów
          My wybieramy: Droit, Justice, Jumeaux !
    • haen1950 Re: Warunki kompromisu 30.10.05, 06:26
      Dajmy sobie spokój z tymi kompromisami.
      Rokita, ten niby pupilek PiSu powiedział wyraźnie Kaziowi, żeby przestał z
      siebie robić pośmiewisko. Koalicji POPIS nie będzie - nie nasz cyrk, nie nasze
      małpy.
      Zdaje się, że Lepper zaczął już Kaczorom brykać /ten list do Kwacha/.
      Ale może też być tak, że to sam Jarosław z Andrzejkiem i Rydzykiem dalej robią
      zadymę w celu rozwodnienia mózgów publiki i realizacji planu podstawowego -
      zatopienie Platformy.
      PO jest de facto jedyną prawicą w tym parlamencie - reszta to tylko lewica z
      Rydzykiem lub bez.
      Od tego szamba trzeba trzymać się jak najdalej, okropnie cuchnie.
    • niepoprawnypolitycznie Re: Warunki kompromisu 30.10.05, 06:40
      - premier Jan Rokita
      > - marszałek Komorowski
      > - Lepper - out
      > - reszta dla PiSu

To za mało, myślę że należy dodać:
      - w konstytucji należy dopisać że Tusk jest najpiękniejszy
      - przyjąć ustawę o tym, że Schetyna jest najuczciwszy
      - wprowadzona będzie godzina policyjna, żeby o 5-tej nikt Rokity nie budził
      - PiS namówi Rydzyka na wyjazd na misje na Antarktydę
      - Platforma zostanie uznana za przewodnią siłę narodu
      - tylko żołądkowa gorzka będzie dostępna we wszystkich knajpach sejmowych
      - no i na koniec oba kaczory na pismie zobowiążą się, że będą przepraszać 5
      razy dziennie z twarzą zwróconą do Sopotu
    • piotr7777 Re: Warunki kompromisu 30.10.05, 08:34
      > WYdaje mi się, że do kompromisu mogłoby dojść gdyby PiS zaakceptował
      następując
      > e warunki:
      > - premier Jan Rokita
      > - marszałek Komorowski
      > - Lepper - out
      > - reszta dla PiSu
      Ka
      > czyński zdąży ochłonąć. Jak nie to poczekamy do trzeciego rozdania.
      Kompromis polega na tym, że OBIE strony z czegoś ustępują.
      • wrobel_jeden Re: Warunki kompromisu 30.10.05, 11:24
        piotr7777 napisał:
        > > - reforma zdrowia w wersji PO
        > Kompromis polega na tym, że OBIE strony z czegoś ustępują.

Reforma zdrowia w wersji PO???
        Niezły kompromis. Dla samozadowolenia PO wszyscy zgodzą się na dalszą powszechną
        eutanazję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka