serwisek 06.11.05, 02:28 PO-wcy nauczcie się przegrywać.Ja umię.Wam też to teraz będzie bardzo przydawało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xtrin Re: PO-wcy nauczcie się przegrywać.Ja umię.Wam te 06.11.05, 02:30 To niech PiSowcy nauczą się wygrywać, bo nawet tego nie umieją. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: PO-wcy nauczcie się przegrywać.Ja umię.Wam te 06.11.05, 02:33 Wygrali wybory 2 razy. W sejmie wszystkie. Obudź się. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: PO-wcy nauczcie się przegrywać.Ja umię.Wam te 06.11.05, 02:40 A czy ja zaprzeczam, że wygrali? Problem w tym, że tą wygraną teraz rozmieniają na drobne i że nie potrafią za nią podjąć odpowiedzialności. Pozycja przegranego jest paradoksalnie wygodniejsza - można sobie usiąść wygodnie i popatrzeć jak wygrany się męczy :). Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Re: PO-wcy nauczcie się przegrywać.Ja umię.Wam te 06.11.05, 02:30 z kim ty walczysz? pisuary maja to co chcialy - WLADZE. ciesz sie. Lepper tez ma szanse. Na wojta. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach on nie walczy 06.11.05, 02:32 on chce, żeby przd nim uklęknąć i powiedzieć - moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: on nie walczy 06.11.05, 02:33 Hmm.. zapędy na boga? To nawet gorze od tego na co Kaczyńscy chorują. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: on nie walczy 06.11.05, 02:35 na triumfatora ... i dobić pokonanych we krwi unurzać język somokowi odrąbać chwałę zwycięstwa poprzez jęki i skomlenia zwyciężonych głosić) (bo to wojna była, nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: on nie walczy 06.11.05, 02:50 Do po_godzinach wyślę do do Ciebie zaraz list na skrzynkę. Przeczytaj Proszę. serwisek Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: on nie walczy 06.11.05, 02:55 nie traktuj zbyt powaznie tego, co napisałam) i przepraszam, jesli sprawiłam Ci przykrość Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: on nie walczy 06.11.05, 02:42 Wcale tego nie chcę szczególnie od Ciebie. To nie moja wina ,że PIS wszystko wygrał do tej pory ale napewno też będzie przegrywał w przyszłości ale napewno nie będzie się tak rozczulał nad sobą jak PO. My potrafimy przegrywać z godnością, bo przegrywaliśmy już nie raz. Raz tylko wygraliśmy gdy postawiliśmy na Wałęsę. Z komuną ile porażek. Rozwalenie Rządu Olszewskiego ledwo przeżyłem. Ale dzięki temu umiem przegrywać. Im więcej przegrywam tym więcej się uczę tylko szkoda, że człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Re: on nie walczy 06.11.05, 02:44 mam nadzieje ze sam idiota nie jestes, ale na idiotow stawiasz. Przegrasz i tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 02:46 pis sobie wygrało i sobie ma (władzę) i niech rządzi ' czy ktoś mu broni? czy ktos to kwestionuje? raz się wygrywa, raz sie przegrywa - normalne więc pis teraz akurat wygrało a co pokaże przyszłośc - Bóg jeden wie Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 02:59 Ja naprawdę nie chcę Ciebie urazić i się na tobie znęcać ty jesteś OK. Nawet mogę powiedzieć,że Cię lubię ale popatrz na posty innych przeciwników PISU tyle tam nienawiści.Wiem dobrze ,że raz się wygrywa a raz przegrywa. I PIS napewno nie raz przegra tylko ,że ja nie będę się za to mścił w postach na pewno.Będę się tylko zastanawiał dlaczego do tego doszło i uczył się jak postępować aby jak najmniej przegrywać i tylko o to mi chodzi o nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:02 zmieen partie: pis nie ma talentow. kaczory to niebezpieczne typy i nie beda sie cieszyc dlugo zwyciestwem. maly , slaby kraj potrzebuje elastycznego, inteligentnegoo przywodcy zebyprzezyc i prosperowac. Polska ciagle czeka na takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Nie wstyd CI miec niby-premiera i niby rzad? 06.11.05, 03:03 z ministrem finansow ktorej jezyk nie slucha intteresow narodu? Ona odstrasza kapital. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:03 tez martwi mnie ta jakas "wojenka" z obu stron bardzo tak, jakby to dwie Polski były Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:17 To minie. tak jest zawsze i tak będzie. Jak byś weszła na niemieckie fora a też przecież mieli niedawno wybory to byś zobaczyła co tam się działo. U nas to jest jeszcze super wysoka kultura w porównaniu z tym co tam się działo. Jesteśmy Polakami i tak pozostanie. W porównaniu z tym co działo się w Niemczech to u nas tutaj to jest jak drobniutka kłutnia w rodzinie.I tak się pogodzimy i tak .Nie mamy innego wyjścia. Tak to jest zawsze po wyborach gdzie przegrać musi ktoś aby ktoś mógł wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:07 > popatrz na posty innych przeciwników > PISU tyle tam nienawiści. Wybacz, ale to nie Ty rozpoczynasz wątek "niech PO nauczy się przegrywać", tym samym prowokując agresję? Wygraliście. Cieszcie się z tego, wyciągnijcie wnioski, wykorzystajcie to. Przestańcie spoglądać na PO, to wasza wygrana i wasza walka. My sobie poobserwujemy i pokomentujemy :). Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:55 xtrin napisała: > > popatrz na posty innych przeciwników > > PISU tyle tam nienawiści. > > Wybacz, ale to nie Ty rozpoczynasz wątek "niech PO nauczy się przegrywać", tym > samym prowokując agresję? > Wygraliście. Cieszcie się z tego, wyciągnijcie wnioski, wykorzystajcie to. > Przestańcie spoglądać na PO, to wasza wygrana i wasza walka. My sobie > poobserwujemy i pokomentujemy :). Ja wprowadzając ten temat pisałem bardzo poważnie ,chodziło mi o sztukę przegrywania a jest to bardzo trudne .Jeżeli odebrałeś to jako prowokację to przepraszam.Rzeczywiście tak to mogło być odebrane.Będę teraz starał się być bardziej precyzyjny.Przeprszam wszystkich których nieświadomie uraziłem. Dziękuję za zwrócenie mi uwagi. Za merytoryczną uwagę merytoryczma odpowiedź. > Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:04 Chodzi m.in. o to, że PO już kwestionuje to rządzenie PiS-u i zapowiedziało, że będzie przeciw rządzeniu przez PiS. Ta, po godzinach, musisz to rozumieć. Po drugie chodzi o nagonkę, którą prowadzi "Maleshka Times". Poczytaj np. Rzeczpospolitą, wtedy zrozumiesz na czym polega różnica między informowaniem o sytuacji rządowej a zaszczuwaniem rządu. Przykład pierwszy z brzegu: "MT" straszy, że Europa nas wyklnie za dymisję Środy i likwidację pełnomocnika, ale nie podaje informacji z Komisji Europejskiej, że im to nie przeszkadza i jest zgodne z przepisami UE. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:09 jestes trochę niesprawiedliwy czytam Gazetę regularnie i widzę, że zamieszcza ona bardzo rózne materiały, rózne opinie, równiez mocno krytyczne wobec PO nie jestem ani wyborcą PiS, ani PO - ale widzę więcej "winy" po stronie PiS - i mało myslenia propaństwowego, więcej partyjnego ale co będzie z tego - nie wiadomo - i tak dotknie to nas wszystkich " "MT" > straszy, że Europa nas wyklnie za dymisję Środy i likwidację pełnomocnika, ale > nie podaje informacji z Komisji Europejskiej, że im to nie przeszkadza i jest > zgodne z przepisami UE." dotknie - nie dostaniemy od UE mnóstwa pieniędzy - czyzbyśmy byli zbyt bogaci? Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:13 >dotknie - nie dostaniemy od UE mnóstwa pieniędzy - czyzbyśmy byli zbyt bogaci? Ale to jest właśnie zupełnie niezależnie od likwidacji pełnomocnika. Komórka przy ministerstwie będzie miała dokładnie takie same możliwości uzyskania pieniędzy z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:16 niestety, nie aby wpłynęły pieniądze z UE, musi byc oddzielny urząd - nie tylko w Polsce, dotyczy to wszystkich krajów UE Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:20 To będzie napewno jakiś sposób załatwione aby forsa nie przepadła. Nie wiem jak ale napewno będzie dobrze.Zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 swoj post kwalifikujesz jako inteligentna anlize? 06.11.05, 03:42 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:22 czy ty dzieciak jestes i magicznym mysleniem wypelniasz brak wiedzy? Wiele razy bylo zle. a nowe wybory nie takie zle.nedza i zaleznosc od debili jak Lepper i ostracyzm przez kapital obcy , inflacja - to zle. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:29 dziwaczką Kaczoro Donaldowską to ty jesteś z całą pewnością. Nie pozrawiam i na twoje posty głupolu nie będę już dzisiaj napewno odpowiadać kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:32 Wiesz kim jesteś numerze siódmy. Był taki osioł ale bardziej mądrzejszy od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:28 Rzeczpospolita, 4.11.05 www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,13555.html#13555 KE: Rządowy pełnomocnik ds. równego statusu niekonieczny. Polska, podobnie jak inne kraje członkowskie UE, musi mieć urząd ds. równego traktowania kobiet i mężczyzn, nie musi on być jednak umiejscowiony przy rządzie - stwierdza Komisja Europejska. "Struktura polskiego rządu to sprawa, która należy do kompetencji narodowych Polski" - napisała KE. Podkreśliła jednak, że Polskę obowiązuje unijna dyrektywa, którą wszystkie kraje członkowskie UE miały wdrożyć do 5 października 2005 r. Przewiduje ona, że kraje członkowskie muszą powołać instytucję do spraw promocji, analizy, monitoringu, wsparcia równego traktowania osób niezależnie od płci. Taki urząd - napisała Komisja - może być częścią istniejącej już agencji lub niezależną jednostką. Ps. A o tym, że "MT" rzekomo krytycznie wypowiada się o PO, trafiłaś również jak kulą w płot. Ale w końcu mamy dogmat o obiektywizmie Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:30 patrza nam na rece, a my , jak zawsze , przyglupow gramy. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:34 " A o tym, że "MT" rzekomo krytycznie wypowiada się o PO, trafiłaś również jak kulą w płot' zabronisz mi miec takie zdanie? odsyłam chociazby do weekondowego wydania (W. Gadomski) PS "zachwyca" mnie taka opinia jak Twoja - jesli mam inne zdanie, niz Ty, to na pewno ulegam dogmatom i manipulacjom gratuluję zdrowego rozsądku i obiektywizmu "Taki urząd - napisała Komisja - może być > częścią istniejącej już agencji lub niezależną jednostką." własnie o to idzie o ile wiem, jest zamiar likwidacji urzędu do spraw równych praw na rzecz "czegoś" do spraw rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:41 Bardzo dobry przykład. Jeżeli tekst Gadomskiego reprezentuje krytyczne podejście "MT" do PO, to jesteśmy w domu. Gadmoski zrównuje PiS z ciemnogordem w tym tekście, ale PO rzeczywiście konstruktywnie krytykuje. Z nadzieją. Po godzinach, czy naprawdę nie czytasz innych gazet? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:46 czytam rózniste) nie zauwazyłam, żeby zrównywał z ciemnogrodem - artykuł nie jest w ogóle PiS- owi poświęcony, tylko PO. poza tym, że zapytam - czy Gazeta jest jedyna gazetą, od której wymagasz obiektywizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach ah 06.11.05, 03:48 z nadzieją, oczywiście - czy to źle, że chcemy, aby istniała równowaga sił politycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: ah 06.11.05, 07:27 W takim razie trzeba było brać połowę stanowisk rządowych i pracować dla kraju a nie niszczyć dla własnej przyjemności, co się da, tylko dlatego, że to PiS! Mam już dosyć tej obłudy. To jest chamstwo. Jeżeli tylko taki użytek potraficie zrobić ze swoich mózgów, to ja już wolę ciemnogród i wiejski zapach gnoju, bo milej mi się to wącha niż smrodek PO. Było takie powiedzenie w końcowym PRL: Jak się wam nie podoba Polska, to zmieńcie sobie kraj, jak wam się nie podobają wyborcy, to sobie ich zmieńcie. Tylko nie niszcie, nie zaszczuwajcie ludzi, którzy dopiero zaczęli coś dobrego robić! Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay Człowieku! Obłąkało Cię? 06.11.05, 08:38 roro68 napisał: > W takim razie trzeba było brać połowę stanowisk rządowych i pracować dla kraju > a nie niszczyć dla własnej przyjemności, co się da, tylko dlatego, że to PiS! (...) Było takie powiedzenie w końcowym PRL: > Jak się wam nie podoba Polska, to zmieńcie sobie kraj, jak wam się nie podobają > > wyborcy, to sobie ich zmieńcie. Tylko nie niszcie, nie zaszczuwajcie ludzi, > którzy dopiero zaczęli coś dobrego robić! Jakie szczere intencje masz na myśli przywołując końcowy PRL? Czy może wymyślony tuż przed stanem wojennym tzw Rząd Jedności Narodowej? Wtedy też zapraszali Solidarność do współrządzenia, też stawiali "minimalne" warunki, też załamywano ręce, czemu to się "solidaruchy" uparły na tego lub owego, choć wiedziały, że jako ekstrema, jest nie do przyjęca przez władzę, czemu podszczuwają,... Niech wystawią kogoś innego i będzie zgoda i spokój i dobrobyt... Przypomnij sobie, że w krótkim czasie duża część społeczeństwa zdezorientowana pytała: "Czego ta Solidarność właściwie jeszcze chce?", a propaganda końcowego PRL-u odpowiadała: To awanturnicy! Bez własnej koncepcji! Nie chcą brać odpowiedzialności za państwo! Potrafią tylko niszczyć! Przypominam Ci, że Kaczyńscy byli uczestnikami tych wydarzeń i jak widać pamięć ich nie zawodzi. Szkoda, że wnioski, jakie wyciągnęli z tej lekcji są nakierowane wyłącznie na skuteczność propagandy. Pogratulować tej skuteczności, jeśli dzisiaj ich wyborcy bez mrugnięcia okiem przywołują z nostalgią porządki końcowego PRL-u, jako przykład w dyskusji nad obecnym dobrem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Człowieku! Obłąkało Cię? 06.11.05, 19:45 No cóż, to jest dopiero szczyt propagandy, żeby PiS porównywać do władz PRL- owskich a Platformersów do Solidarności. Ponieważ ktoś, kto wymyśla takie łamańce, ma dla mnie umysłowość Urbana, ja za dyskusję dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:41 Ja też czytam "GW" W sztandarowych sprawach krytykują PIS a w mniej istotnych dla Kraju PO. Chcą w ten sposób zachować pozory bezstronności. Ale ja ich rozgryzłem już dawno. Wiem już jak czytać Wyborczą . Świetna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 03:50 gazety nie musza byc "obiektywne", bo przyciagaja cytelnikow zdefiniowana linia. Tak naprawde to walka o rynek, nie o poplityke. Ale ty za malo znasz demokracje by to pojac. Gazety sprzedaja reklamy, a do tego potrzeba im czytelnikow. GW i ND maja swoich czytelnikow. Rydzyk sprzedaje ucieczke od starosci i poczucie spoleczenstwa, ktore zanika w swiecie. kazdy cos SPRZEDAJE. I nie rzady a banki i przemysl decyduja o losie kraju. Co jest dobre dla kapitalu, w koncu pomaga pracownikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 04:12 Demokracja to tylko sprawiedliwe umożliwienie wybranie przez tzw lud swoich przedstawicieli np.w Polsce do sejmu,senatu i pezydenta. Nie mylić demokracji z takimi pojęciami jak np. sprawiedliwość Prawa człowieka.itp to są inne również bardzo ważne tematy. System Demokratyczny jest kiepskim systemem ale nie wymyślono lepszego. Zakłada on ,że większośc ma rację.A bardzo często tak nie jest. Więc nie myl pojęć. Sejm zgodnie z prawem może np. uchwalić ,żeby wszystkich zwolenników jakiejś tam partii zamknąć w gettach zmieniając oczywiście przy tym konstytucję. Ale istnieją jeszcze na szczenscie tzw. Prawa Człowieka ,Sprawiedliwosc ,etyka ,umowy miendzynarodowe itp Odpowiedz Link Zgłoś
serwisek Re: ale o co ci chodzi tak w ogóle? 06.11.05, 04:28 Gazety nie muszą być obietywne. Zgadza się ale niech nie udają ,że takimi są. Bo to już hipokryzja i robienie ludziom wody z mózgu ponieważ większość ludzi zakłada ,że gazety są bezstronne i wtedy można nimi manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.humor "JA UMIĘ". 06.11.05, 08:02 Po takim wstępie, to już zupełnie nie jest ważne co masz do powiedzenia. Jak to się odmienia?? Odpowiedz Link Zgłoś