Gość: M IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 22:26 obrazek z meczu w Utrechcie z Legią. za bramką transparent z napisem "Fuck Polska". co wy na to? PS. obok flaga UE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 22:27 achc, ta flaga UE malo mnie obchodzi. mnie oburza sam napis! ciekawe czy MSZ zareaguje... Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 22:31 Biorac pod uwage zachowanie naszych "kibicow", wcale sie nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 'Fuck Polska' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 22:35 kimmjiki napisał: > Biorac pod uwage zachowanie naszych "kibicow", wcale sie nie dziwie. AAA to tylko nasi kibice zle sie zachowuja. A co bys Kimmijiki napisal tym gentelmenom Anglikom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: 'Fuck Polska' IP: *.eng.fsu.edu 03.10.02, 22:39 Czy ewidentne chamstwo kiboli (angielskich, polskich, itp.) to aż taka niezwykła rzecz, aby zajmować się nią na tym forum? I co do tego ma mieć MSZ? A może wyślemy Grom aby gromił? Pamiętam oburzenie naszych ukochanych władz na tzw. Polish Jokes... O mało co nie zerwaliśmy stosunków dyplomatycznych z USA... KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 22:53 jest to obraza Polski jako kraju oraz Polaków jako narodu. ma ona miejsce na stadionie, czyli w miejscu publicznym. to nie jest "fuck Legia" co byłoby równie chamskie, ale zrozumiałe (mecz rozgrywają z Legią) podobnie jakby na legii wywiesili "fuck Utrecht". kiedyś za komuny kiedy na stadionie (młody jestem więc popraw jeśli się pomylę) bodaj w Niemczech interweniował ambasador ZSRR i ściągnięto transparent Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: 'Fuck Polska' IP: *.eng.fsu.edu 03.10.02, 22:59 Oczywiście - jest to obraza Polski i Polaków, ale wolałbym aby MSZ zajmowało się poważniejszymi sprawami niż angielscy kibole. No bo czym miałby się skończyć taki protest: w najlepszym razie wyrazami ubolewania klubu. Królowa angielska nas raczej nie przeprosi. A co do protestów radzieckich: były one śmieszne (dobrze je pamiętam)- i dlatego uważam że nie powinno angażować autorytetu państwa w takiej błahej sprawie. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:12 w pewnym sensie sie z tobą zgadzam, ale nadal uważam że wysłanie oficjalnego protestu nic nie kosztuje (nawet jesli wyslą kurierem, albo zamieszczą jako płatne ogłoszenie w prasie) a pokaże że nie damy sobie dmuchać w kaszę. klub i tak poniesie konsekwencje za ekscesy swoich kibiców. drobne sprostowanie, chodzi o kibiców holenderskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: 'Fuck Polska' 05.10.02, 21:14 Gość portalu: M napisał(a): > w pewnym sensie sie z tobą zgadzam, ale nadal uważam że wysłanie oficjalnego pr > otestu nic nie kosztuje Owszem kosztuje. Sporo. Kosztuje uzyskaną w świecie takim protestem opinię idiotów. Ciekawe, czy ambasada np. Holandii zaprotestowałaby, gdybym patykiem na piasku na plaży w Międzyzdrojach napisał "Fuck netherlands"? > drobne sprostowanie, chodzi o kibiców holenderskich. Jeszcze drobniejsze. Chodzi o bydło, którym do kibiców strasznie daleko. Przypadkiem bydło to ma paszporty holenderskie. (Przepraszam bydło za to porównanie - ma prawo czuć się urażone). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Ty wogóle wiesz na jaki temat piszesz jacy anglicy IP: 212.244.106.* 04.10.02, 14:20 to był mecz w Holandii w Utrechcie z Holendrami co bredzisz o anglikach? bo piszesz z Anglii;)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: 'Fuck Polska' IP: *.ces.clemson.edu 03.10.02, 23:10 Gość portalu: M napisał(a): > jest to obraza Polski jako kraju oraz Polaków jako narodu. ma ona miejsce na st > adionie, czyli w miejscu publicznym. to nie jest "fuck Legia" co byłoby równie > chamskie, ale zrozumiałe (mecz rozgrywają z Legią) podobnie jakby na legii wywi > esili "fuck Utrecht". > kiedyś za komuny kiedy na stadionie (młody jestem więc popraw jeśli się pomylę) > bodaj w Niemczech interweniował ambasador ZSRR i ściągnięto transparent Solida > rności. Być może to się zdarzyło parę razy, ale ja najlepiej pamiętam taką sytuację podczas mistrzostw świata w Hiszpanii w lipcu 1982, kiedy to podczas meczu ZSRR - Polska w Barcelonie (?) polscy kibice wywiesili olbrzymi transparent Solidarności i inne plakaty w stulu "Free Wałęsa" Policja hiszpańska interweniowała (chyba na prośbę Rosjan) i w czasie przerwy zabrała te transparenty. Ale przez jakiś czas były wyraźnie widoczne. Podobno polska telewizja pokazywała ujęcia trybun z innego meczu, gdy realizator programu pokazywał te transparenty. Ja oglądałem ten mecz zagranicą, więc widziałem tak jak było. Do tej pory przechowuję w archiwum zdjęcie z gazety przedstawiające stojącą na baczność podczas hymnu radziecką drużynę nad którą powiewa sztandar z napisem Solidarność :-) Mecz zremisowaliśmy 0:0, co zapewniło nam awans do rundy finałowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:29 poprawka, ma być "wywiesiliby" (na Legii) a nie "wywiesili" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M a czym zajmujecie się na tym forum? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 22:55 czy nie mogę pisać o czymś co mnie oburza? myslę że to lepszy temat od dyskusji jacy to Żydzi są źli, albo jakie z arabów brydasy. sorry, ale to właśnie takie posty obniżają poziom tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: a czym zajmujecie się na tym forum? IP: *.eng.fsu.edu 03.10.02, 23:01 Masz oczywiście rację - chodziło mi tylko o to, że według mnie jest to błaha sprawa. Ale mogę się mylić. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 'Fuck Polska' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 23:00 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > Czy ewidentne chamstwo kiboli (angielskich, polskich, itp.) to aż taka > niezwykła rzecz, aby zajmować się nią na tym forum? I co do tego ma mieć MSZ? > A może wyślemy Grom aby gromił? > Pamiętam oburzenie naszych ukochanych władz na tzw. Polish Jokes... O mało co > nie zerwaliśmy stosunków dyplomatycznych z USA... > KrisK A jakby tak bylo "Fuck Israel" to by bylo krzyku dopiero. A jak by to bylo jeszcze na polskim stadionie. Lepiej nie mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: 'Fuck Polska' IP: *.eng.fsu.edu 03.10.02, 23:03 A może nie? Coś zaczyna nam Ania przyginac argumenty... (co by było gdyby). KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Nic nie przeginam panie doktorze IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 23:12 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > A może nie? Coś zaczyna nam Ania przyginac argumenty... (co by było gdyby). > KrisK Antysemickie ekscesy na meczu w Kownie ZOBACZ TAKŻE • Ostatnio na Litwie Jacek Komar, Wilno 22-08-2002 "Juden raus!" - krzyczeli w środę litewscy kibice po przegranym w Kownie meczu z Izraelem (2:4). Wywiesili flagi palestyńskie i plakat z napisem Hamas. Antysemickie wybryki od kilku lat towarzyszą wszystkim meczom Izraela z Litwą na litewskich stadionach. Za każdym razem przeciwko zachowaniu kibiców protestują przedstawiciele litewskiej społeczności żydowskiej i nieliczni litewscy politycy. Z kolei władze litewskiej federacji piłki nożnej nie uważają środowych wybryków za antysemickie. - Zespół Izraela nie zgłosił żadnych pretensji - stwierdził Liutauras Varanaviczius, szef federacji. Rok temu po podobnych wybrykach Litewska Federacja Piłki Nożnej dostała od UEFA karę w wysokości 10 tys. franków szwajcarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Nic nie przeginam panie doktorze IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.10.02, 23:49 Niech srodowiska polskie w Holandii tez zaprotestuja, a polscy pilkarze niech sie wypowiedza, czy czuja sie urazeni, czy nie. Biorac pod uwage fakt, ze wygrali 3:0, chyba nie czuja sie specjalnie pokrzywdzeni pobytem w Utrechcie. A czy do Kowna Izraelski MSZ pisal noty dyplomatyczne w sprawie "wybrykow" litewskich "kibicow"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M sprostowanie IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:53 Legia wygrała 3-1 a co zrobiły władze Izraela to ich sprawa, może usatyfakcjonowała je kara nałożona za te wybryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: sprostowanie IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.10.02, 23:54 Gość portalu: M napisał(a): > Legia wygrała 3-1 > a co zrobiły władze Izraela to ich sprawa, może usatyfakcjonowała je kara nałoż > ona za te wybryki. Dziekuje za sprostowanie. Chlopaki pewnie sie i tak ciesza z ladnej wygranej! Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 22:40 Gość portalu: Ania napisał(a): > AAA to tylko nasi kibice zle sie zachowuja. Ano takie mam wrazenie, bo jak ogladam mecze bez udzialu polskich druzyn, to jakos nigdy rozroby nie widzialem... > A co bys Kimmijiki napisal tym gentelmenom Anglikom? W porownaniu z naszym bydlem to faktycznie dzentelmeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 'Fuck Polska' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 22:58 kimmjiki napisał: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > AAA to tylko nasi kibice zle sie zachowuja. > > Ano takie mam wrazenie, bo jak ogladam mecze bez udzialu polskich druzyn, to > jakos nigdy rozroby nie widzialem... > > > A co bys Kimmijiki napisal tym gentelmenom Anglikom? > > W porownaniu z naszym bydlem to faktycznie dzentelmeni. No tak faktycznie gentelmany Bruksela po tylu latach ich wspomina . ciekawa jestem czy ktos pamieta ile bylo ofiar smiertelnych po tym meczu . Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 23:04 Gość portalu: Ania napisał(a): > No tak faktycznie gentelmany Bruksela po tylu latach ich wspomina . > ciekawa jestem czy ktos pamieta ile bylo ofiar smiertelnych po tym meczu . Mowie o tym, jak jest dzisiaj, a nie iles tam lat temu. A dzisiaj kibicow polskich i angielskich trudno nawet porownywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 'Fuck Polska' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 23:15 kimmjiki napisał: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > No tak faktycznie gentelmany Bruksela po tylu latach ich wspomina . > > ciekawa jestem czy ktos pamieta ile bylo ofiar smiertelnych po tym meczu > . > > Mowie o tym, jak jest dzisiaj, a nie iles tam lat temu. A dzisiaj kibicow > polskich i angielskich trudno nawet porownywac. AA dzisiaj to Anglicy sa jak aniolki.Wiadomo przy takich zabezpieczeniach . A skad wiesz?Bywasz na meczach w Anglii co tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 23:22 Gość portalu: Ania napisał(a): > AA dzisiaj to Anglicy sa jak aniolki.Wiadomo przy takich zabezpieczeniach . Jakich zabezpieczeniach? Na angielskich stadionach nie ma nawet siatki oddzielajacej trybuny od boiska, a i ochrony jest duzo mniej niz w Polsce. Po prostu tam sie holote zwalcza - wejdziesz na boisko, to masz grzywne rzedu 1000 funtow, sprobujesz rozrabiac, to wiecej na zaden mecz w Anglii nie wejdziesz. A u nas pelna wolnosc - bydlo rozwala pol miasta, to paru trafi do aresztu, na drugi dzien wychodza i o czym tu mowic? > A skad wiesz?Bywasz na meczach w Anglii co tydzien. Czytuje prase sportowa, to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 'Fuck Polska' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 23:35 kimmjiki napisał: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > AA dzisiaj to Anglicy sa jak aniolki.Wiadomo przy takich zabezpieczeniach > . > > Jakich zabezpieczeniach? Na angielskich stadionach nie ma nawet siatki > oddzielajacej trybuny od boiska, a i ochrony jest duzo mniej niz w Polsce. Po > prostu tam sie holote zwalcza - wejdziesz na boisko, to masz grzywne rzedu 1000 > > funtow, sprobujesz rozrabiac, to wiecej na zaden mecz w Anglii nie wejdziesz. A > > u nas pelna wolnosc - bydlo rozwala pol miasta, to paru trafi do aresztu, na > drugi dzien wychodza i o czym tu mowic? > > > A skad wiesz?Bywasz na meczach w Anglii co tydzien. > > Czytuje prase sportowa, to wiem. Akurat w prasie pisza o tym co robia angielscy kibice. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 23:42 Gość portalu: Ania napisał(a): > Akurat w prasie pisza o tym co robia angielscy kibice. Na co dzien nie, ale czasem w felietonach czy innych dluzszych artykulach pisza o tym, jak bylo i jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: 'Fuck Polska' 05.10.02, 21:18 Gość portalu: Ania napisał(a): > Akurat w prasie pisza o tym co robia angielscy kibice. Nie piszą. nie ma o czym. Też przeglądam prasę. Thatcher ich sobie umiała wychować. Skończyło się. Heysel, jeśli się powtórzy, to raczej w innym składzie etnicznym. Co piszę z pewną zazdrością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Anglicy? IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.10.02, 23:46 Gość portalu: Ania napisał(a): > kimmjiki napisał: > > > Biorac pod uwage zachowanie naszych "kibicow", wcale sie nie dziwie. > > > AAA to tylko nasi kibice zle sie zachowuja. > A co bys Kimmijiki napisal tym gentelmenom Anglikom? O ile sie dobrze orientuje w geografii, choc pozna pora moze zaburzac jasnosc umyslu, Utrecht lezy w Holandii, wiec co tu Anglicy maja do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Anglicy? IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 23:53 Gość portalu: hania napisał(a): > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > kimmjiki napisał: > > > > > Biorac pod uwage zachowanie naszych "kibicow", wcale sie nie dziwie. > > > > > > AAA to tylko nasi kibice zle sie zachowuja. > > A co bys Kimmijiki napisal tym gentelmenom Anglikom? > > O ile sie dobrze orientuje w geografii, choc pozna pora moze zaburzac jasnosc > umyslu, Utrecht lezy w Holandii, wiec co tu Anglicy maja do rzeczy? a to ,ze kimiijiki krytykuje tylko polskich kibicow .Nie ma gorszych na swiecie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Anglicy? IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.10.02, 23:56 Gość portalu: Ania napisał(a): > Gość portalu: hania napisał(a): > > > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > > > kimmjiki napisał: > > > > > > > Biorac pod uwage zachowanie naszych "kibicow", wcale sie nie dzi > wie. > > > > > > > > > AAA to tylko nasi kibice zle sie zachowuja. > > > A co bys Kimmijiki napisal tym gentelmenom Anglikom? > > > > O ile sie dobrze orientuje w geografii, choc pozna pora moze zaburzac jasn > osc > > umyslu, Utrecht lezy w Holandii, wiec co tu Anglicy maja do rzeczy? > > > a to ,ze kimiijiki krytykuje tylko polskich kibicow .Nie ma gorszych na swiecie > > i tyle. No to w koncu kto pisal "Fuck Polska": - Holendrzy? - Anglicy? - Polacy? Bo dalej nie wiem, o co z tymi Anglikami chodzi. Chyba, ze to na zasadzie "A u Was murzynow bija". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Anglicy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.10.02, 00:03 Gość portalu: hania napisał(a): > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > Gość portalu: hania napisał(a): > > > > > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > > > > > kimmjiki napisał: > > > > > > > > > Biorac pod uwage zachowanie naszych "kibicow", wcale sie ni > e dzi > > wie. > > > > > > > > > > > > AAA to tylko nasi kibice zle sie zachowuja. > > > > A co bys Kimmijiki napisal tym gentelmenom Anglikom? > > > > > > O ile sie dobrze orientuje w geografii, choc pozna pora moze zaburzac > jasn > > osc > > > umyslu, Utrecht lezy w Holandii, wiec co tu Anglicy maja do rzeczy? > > > > > > a to ,ze kimiijiki krytykuje tylko polskich kibicow .Nie ma gorszych na > swiecie > > > > i tyle. > > No to w koncu kto pisal "Fuck Polska": > - Holendrzy? > - Anglicy? > - Polacy? > Bo dalej nie wiem, o co z tymi Anglikami chodzi. > Chyba, ze to na zasadzie "A u Was murzynow bija". Nie to wglądało na coś typu, zobacz debile są wszędzie, a Ty ze swoim kompleksem widzisz ich tylko u siebie, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Anglicy? 05.10.02, 21:20 Gość portalu: Ania napisał(a): > a to ,ze kimiijiki krytykuje tylko polskich kibicow .Nie ma gorszych na swiecie > i tyle. Bo raczej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 22:36 a powiedz mi jakie było zachowanie naszych kibiców? przecież to holendrzy wypadli na boisko. jestem kibicem Wisły, ale muszę przyznać, że legioniści zachowali się wspaniale i nie dali się sprowokować. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 22:43 Gość portalu: M napisał(a): > a powiedz mi jakie było zachowanie naszych kibiców? przecież to holendrzy > wypadli na boisko. jestem kibicem Wisły, ale muszę przyznać, że legioniści > zachowali się wspaniale i nie dali się sprowokować. Nie wiem, czy sie smiac, czy plakac. Wyglada na to, ze ja mialem halucynacje, albo mowimy o roznych meczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 22:48 to ze w kamery skierowane były na kibiców legii nie oznacza ze to oni byli prowodyrami. wyobraź sobie, co by się stało jakby legioniści wybiegli na boisko. 1. było ich 400 a kibiców holenderskich 14000 2. nie uspokajałby ich trener utrechtu 3. ani piłkarze utrechtu. 4. zobacz ile na sektorze legii było policji i jak się zachowyuwała 5. i porównaj z ilością policjantów na sektorach holenderskich oraz co tam robiła. a czy się śmiać czy płakać to juz zależy od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 23:02 Gość portalu: M napisał(a): > to ze w kamery skierowane były na kibiców legii nie oznacza ze to oni byli > prowodyrami. Tak, wredna telewizja akurat na nich sie uwziela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:08 no więc napisz co widziałeś, skoro nie potrafisz zastanowić sie i odpowiedziec sobie na wytoczone przeze mnie fakty. zastanów sie jeszcze bo zapomniałem dopisac rzeczy tak oczywistej - po kiego grzyba legioniści mieliby wszczynac ekscesy kiedy ich druzyna objęła prowadzenie. czy myślisz że oni są jacys niedorozwinięci umysłowo i stąd ich frustracja? jesli mi nie wierzysz, albo poprostu idzesz w zaparte to przeczytaj sobie jutrzejsze gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 23:13 Gość portalu: M napisał(a): > po kiego grzyba legioniści mieliby wszczynac ekscesy kiedy ich druzyna objęła > prowadzenie. czy myślisz że oni są jacys niedorozwinięci umysłowo Dokladnie tak mysle. Wielokrotnie to udowadniali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 'Fuck Polska' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 23:17 kimmjiki napisał: > Gość portalu: M napisał(a): > > > po kiego grzyba legioniści mieliby wszczynac ekscesy kiedy ich druzyna obj > ęła > > prowadzenie. czy myślisz że oni są jacys niedorozwinięci umysłowo > > Dokladnie tak mysle. Wielokrotnie to udowadniali. a ja mysle,ze ty masz kompleks polskosci.Wszystko co zle to ci sie natychmiast z Polska kojarzy. Mdlo sie robi jak sie to czyta.Nasze bydlo. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 23:29 Gość portalu: Ania napisał(a): > a ja mysle,ze ty masz kompleks polskosci. Aniu, chyba za duzo dyskutujesz z Oszolkiem - zaczynasz powtarzac jego teksty. > Wszystko co zle to ci sie natychmiast z Polska kojarzy. Nic mi sie nie kojarzy - to, ze kibole Legii (tzw. Zyleta) sa niespelna rozumu, to powszechnie znany fakt. Czy tam w Belgii byl kiedys przypadek, zeby szalikowcy zdemolowali pol miasta, jak po pamietnym meczu Legii z Widzewem? > Mdlo sie robi jak sie to czyta.Nasze bydlo. Trudno, taka jest prawda. Ale co tu sie dziwic, skoro polskie stadiony sa jakimis wylaczonymi spod prawa enklawami - gdziekolwiek indziej pobicie policjanta skonczyloby sie dla delikwenta w wiezieniu, a jak to zrobi na stadionie, to w najgorszym razie posiedzi tydzien w areszcie, lub zaplaci smiesznie niska grzywne (100 zlotych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 'Fuck Polska' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 23:33 kimmjiki napisał: >..> > Trudno, taka jest prawda. Ale co tu sie dziwic, skoro polskie stadiony sa > jakimis wylaczonymi spod prawa enklawami - gdziekolwiek indziej pobicie > policjanta skonczyloby sie dla delikwenta w wiezieniu, a jak to zrobi na > stadionie, to w najgorszym razie posiedzi tydzien w areszcie, lub zaplaci > smiesznie niska grzywne (100 zlotych). Taka prawde ty widzisz.Ja ogladam relacje z belgijskich meczow i tez widuje rozroby. Taka sama prawde zauwazyles w watku o Arabach w Krakowie.Dla ciebie jednoznaczne bylo,ze autorem jest Polak .bo ty po prostu Polakow nie lubisz i tyle. Szkoda mi ciebie musisz byc strasznie zkompleksiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Przepraszam, że się wtrącam.. IP: *.eng.fsu.edu 03.10.02, 23:38 .. ale ja też "nie lubię Polaków". Niektórych. Bo jeżeli chamem, burakiem lub przestępcą jest np. Hiperborejczyk, to rzecz jest dla mnie letnia i nie za bardzo mnie obchodzi. Ale jeżeli jest to Polak - to mnie rusza. Bo Hiperborejczycy mnie nie obchodzą, a Polacy bardzo. Może dlatego, że ja też jestem Polakiem? I nie ma to nic wspólnego z kompleksami, itp. Po prostu nie lubię jak w niemieckim domu towarowym na dzwięk polskiej mowy sprzedawczynie dostaja czujnego spojrzenia. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Przepraszam, że się wtrącam.. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:46 ach rozmowa zmerza w złym kierunku! lubieć czy nie lubieć kogoś jeszcze nie jest zabronione (choc słyszałem, że na zachodzie chcą wprowadzić kontrole rozmów telefonicznych aby sprawdzić czy ktoś nie jest takim a takim, a między innymi również i rasistą). mogę nie lubieć Kwaśniewskiego, mogę nie lubieć Niemców i całego świata, ale za publiczną obrazę kogokolwiek policja powinna mnie ściągnąc z trybun, ulicy, czy gdzie bym nie był i przykładnie ukarać. takie moje zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: Przepraszam, że się wtrącam.. IP: *.eng.fsu.edu 03.10.02, 23:50 Oczywiście masz rację - nie wolno publicznie obrażać innych ludzi, ale egzekwowanie tego jest praktycznie niemożliwe. Też wolałbym, aby na takie kretyńskie napisy zaraz ktoś zareagował. Ale na razie z trudem udaje nam się ochronić kibiców aby się nawzajem nie pozabijali, a co dopiero mówić o obrażaniu... KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Przepraszam, że się wtrącam.. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 03.10.02, 23:52 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > .. ale ja też "nie lubię Polaków". Niektórych. > Bo jeżeli chamem, burakiem lub przestępcą jest np. Hiperborejczyk, to rzecz > jest dla mnie letnia i nie za bardzo mnie obchodzi. Ale jeżeli jest to Polak - > to mnie rusza. Bo Hiperborejczycy mnie nie obchodzą, a Polacy bardzo. > Może dlatego, że ja też jestem Polakiem? > I nie ma to nic wspólnego z kompleksami, itp. Po prostu nie lubię jak w > niemieckim domu towarowym na dzwięk polskiej mowy sprzedawczynie dostaja > czujnego spojrzenia. > KrisK To pewnie ten antypolonizm zaszczepiany wszelkim nacjom zaraz po urodzeniu (pewnie i hiperborejczykom, Panie Doktorze) tak na czujne spojrzenia wplywa. Jak mi pewien taksowkarz kiedys opowiedzial (sytuacja patowa - korek, deszcz ze sniegiem i gadatliwy za kierownica) "Polak jak jedzie za granice czuje sie zaszczuty i dlatego pije. A potem mowia za granica, ze Polacy to pijaki. Jakby tak Polakow nie szczuli, to by Polacy nie pili." I kolko sie zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przepraszam, że się wtrącam.. IP: *.upc.chello.be 04.10.02, 00:00 Gość portalu: hania napisał(a): > Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > > > .. ale ja też "nie lubię Polaków". Niektórych. > > Bo jeżeli chamem, burakiem lub przestępcą jest np. Hiperborejczyk, to rzec > z > > jest dla mnie letnia i nie za bardzo mnie obchodzi. Ale jeżeli jest to Pol > ak - > > > to mnie rusza. Bo Hiperborejczycy mnie nie obchodzą, a Polacy bardzo. > > Może dlatego, że ja też jestem Polakiem? > > I nie ma to nic wspólnego z kompleksami, itp. Po prostu nie lubię jak w > > niemieckim domu towarowym na dzwięk polskiej mowy sprzedawczynie dostaja > > czujnego spojrzenia. > > KrisK > > To pewnie ten antypolonizm zaszczepiany wszelkim nacjom zaraz po urodzeniu > (pewnie i hiperborejczykom, Panie Doktorze) tak na czujne spojrzenia wplywa. > Jak mi pewien taksowkarz kiedys opowiedzial (sytuacja patowa - korek, deszcz ze > > sniegiem i gadatliwy za kierownica) "Polak jak jedzie za granice czuje sie > zaszczuty i dlatego pije. A potem mowia za granica, ze Polacy to pijaki. Jakby > tak Polakow nie szczuli, to by Polacy nie pili." I kolko sie zamyka. Antypolonizm podobno wogole nie istnieje. Za to antysemityzm wyssany z mlekiem polskich matek to juz udowodniony.Teraz to juz nawet krowy antysemickie mleko daja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Przepraszam, że się wtrącam.. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 04.10.02, 00:02 Gość portalu: Ania napisał(a): > > Antypolonizm podobno wogole nie istnieje. > > Za to antysemityzm wyssany z mlekiem polskich matek to juz udowodniony.Teraz to > > juz nawet krowy antysemickie mleko daja. Zapewne jest to fakt udowodniony naukowo podobnie jak fakt pierwszy. Dobrej nocy zycze i prosze uwazac na napoje mleczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: Przepraszam, że się wtrącam.. IP: *.eng.fsu.edu 04.10.02, 00:16 Gość portalu: Ania napisał(a): > Antypolonizm podobno wogole nie istnieje. > > Za to antysemityzm wyssany z mlekiem polskich matek to juz udowodniony.Teraz to > > juz nawet krowy antysemickie mleko daja. Coś nam Ania cięgiem do tego antysemityzmu/antypolonizmu wraca. Oj, czy to nie obsesja jakaś: gdzie Rzym a gdzie Krym, toż tu o fusbalu się gada! Zaraz pewnikiem będzie o tym wstręciuchu Grossie i o pewnej stodole.. Pozdrawiam dyskutantów i uciekam! Bo na mnie juz z piwem czekają! KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Tytulem wyjasnienia IP: *.upc.chello.be 04.10.02, 00:25 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > Antypolonizm podobno wogole nie istnieje. > > > > Za to antysemityzm wyssany z mlekiem polskich matek to juz udowodniony.Ter > az > to > > > > juz nawet krowy antysemickie mleko daja. > Coś nam Ania cięgiem do tego antysemityzmu/antypolonizmu wraca. Oj, czy to nie > obsesja jakaś: gdzie Rzym a gdzie Krym, toż tu o fusbalu się gada! Zaraz > pewnikiem będzie o tym wstręciuchu Grossie i o pewnej stodole.. > Pozdrawiam dyskutantów i uciekam! > Bo na mnie juz z piwem czekają! > KrisK Podalam tylko przyklad ,ze napis "jude raus" traktowany jest jako wybryk antysemicki a napis "fuck Polska" nikogo nie oburza. A o Grossie i o pewnej stodole przeczytalam przez kilka miesiecy bardzo duzo. Napisalam tez bardzo duzo.Tak ,ze daruje sobie tym razem. O antypolonizmie tez.Doktor czlek ksztalcony too Biscmarku i hakacie slyszal chyba co ja mam objasniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przepraszam, że się wtrącam.. IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 23:58 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > .. ale ja też "nie lubię Polaków". Niektórych. > Bo jeżeli chamem, burakiem lub przestępcą jest np. Hiperborejczyk, to rzecz > jest dla mnie letnia i nie za bardzo mnie obchodzi. Ale jeżeli jest to Polak - > to mnie rusza. Bo Hiperborejczycy mnie nie obchodzą, a Polacy bardzo. > Może dlatego, że ja też jestem Polakiem? > I nie ma to nic wspólnego z kompleksami, itp. Po prostu nie lubię jak w > niemieckim domu towarowym na dzwięk polskiej mowy sprzedawczynie dostaja > czujnego spojrzenia. > KrisK Ja tez nie lubie tych Polakow ,ktorzy brutalnie zgwalcili i zamordowali dziewczyne.Nie krzycze jednak,ze "nasze bydlo" to zrobilo. w Belgii nie dostaja sprzedawczynie czujnego spojrzenia na dzwiek polskiej mowy. Za to bacznie obserwuja kolorowych.Polki lubia bo sa dobrymi klientkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 23:40 Gość portalu: Ania napisał(a): > Taka prawde ty widzisz.Ja ogladam relacje z belgijskich meczow i tez widuje > rozroby. Takie, po ktorych pol stadionu trzeba odbudowywac? > Taka sama prawde zauwazyles w watku o Arabach w Krakowie.Dla ciebie > jednoznaczne bylo,ze autorem jest Polak . Jak juz tam tlumaczylem, co zreszta powinno byc oczywiste, skoro 99% bywalcow Forum to Polacy, to jesli ktos nie powie inaczej, przyjmuje, ze jest Polakiem. > bo ty po prostu Polakow nie lubisz i tyle. Jakbym slyszal Oszoloma... > Szkoda mi ciebie musisz byc strasznie zkompleksiony. Pewnie. Zaraz strzele sobie w leb, bo skoro nie lubie Polakow, to jako jeden z nich, powinienem tez nie lubic sam siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: 'Fuck Polska' IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.10.02, 00:08 kimmjiki napisał: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > Taka prawde ty widzisz.Ja ogladam relacje z belgijskich meczow i tez widuj > e > > rozroby. > > Takie, po ktorych pol stadionu trzeba odbudowywac? Jeśli idzie o zadymy u nas, to uważam że w dużej mierze jest to wina naszych służb porzadkowych (tu: akurat policji). Gdy taki skretyniały kibic, nie wyniesie kultury z domu, powinna nauczyć go tego policja (bo przecież nie może byc mowy, o ataku jakiegoś pijaka na policjanta na służbie). Może gdyby tak odstrzelono jednego czy drugiego, reszta zastanowiła by się nad swoim dalszym postępowaniem. > > > Taka sama prawde zauwazyles w watku o Arabach w Krakowie.Dla ciebie > > jednoznaczne bylo,ze autorem jest Polak . > > Jak juz tam tlumaczylem, co zreszta powinno byc oczywiste, skoro 99% bywalcow > Forum to Polacy, to jesli ktos nie powie inaczej, przyjmuje, ze jest Polakiem. > > > bo ty po prostu Polakow nie lubisz i tyle. > > Jakbym slyszal Oszoloma... > > > Szkoda mi ciebie musisz byc strasznie zkompleksiony. > > Pewnie. Zaraz strzele sobie w leb, bo skoro nie lubie Polakow, to jako jeden z > nich, powinienem tez nie lubic sam siebie. Niektórzy mają kompleks jedwabieński... Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 04.10.02, 11:28 Gość portalu: pollak napisał(a): > Jeśli idzie o zadymy u nas, to uważam że w dużej mierze jest to wina > naszych służb porzadkowych (tu: akurat policji). 100% racji. > Niektórzy mają kompleks jedwabieński... O kompleksy to ja bym raczej podejrzewal tych, dla ktorych byle co to zaraz atak na polskosc. Amerykanie nakrecili dziesiatki samokrytycznych filmow o Wietnamie i jakos im przez to korona z glowy nie spadla, a u nas nie mozna nawet o kibicach zlego slowa powiedziec, bo zaraz sie krzyk podnosi, ze ktos polskosc atakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:40 to co ty sonbie myślisz o kibicach z żylety nie jest istotne. ja też uważam że tzw. psudo kibice, czyli poprostu chuligani są porąbani. ale nie zmienia to faktu, że w Holandii byli kibice legii, którzy nie dali się sprowokować a ty caly czas się wykręcasz od udzielenia odpowidzi chwytając sie łapczywie moich "wstawek" na marginesie olewając meritum. transparentu na pewno nie przygotowali na poczekaniu, a nawet jeśli - czemu od razu Polska? czemu nie Legia albo żyleta? definitywnie idziesz w zaparte. a idź sobie mam to głęboko w najciemniejszej częsci mojego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 23:46 Gość portalu: M napisał(a): > w Holandii byli kibice legii, którzy nie dali się sprowokować A ta policja to tak dla hecy przy nich stala? > transparentu na pewno nie przygotowali na poczekaniu, a nawet jeśli - czemu > od razu Polska? czemu nie Legia albo żyleta? O to ich sie pytaj - pewnie po to, zeby bardziej wkurzyc przyjezdnych, wszak szalikowcy z taktu i delikatnosci nie slyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:50 już ci napisałem ze stało tam raptem kilku policjantów i paliło papieroski. mają obowiązek zabezpieczyć kibiców przyjezdnych w razie ekscesów bo przeciw komu kieruje sie gniew kibiców przeciwnej druzyny? naprawdę idziesz w zaparte aby tylko być na nie. co do twoich halucynacji to proponuję jakieś leki. oto fragment relacji z meczu (skoro nie widziałeś w tv albo doznałeś halucynacji): "Początek meczu miał dramatyczny przebieg. Już w 6. minucie Cezary Kucharski wykorzystał błąd defensywy drużyny holenderskiej i nie zmarnował sytuacji sam na sam. Po tym golu nie wytrzymali nerwowo kibice gospodarzy, na murawę poleciały krzesełka, zaś spotkanie zostało przerwane na ponad pół godziny." link do info: sport.interia.pl/news?inf=309510 Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: 'Fuck Polska' 03.10.02, 23:55 OK, cofam to, co powiedzialem. Zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: 'Fuck Polska' IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:59 w pełni usatysfakcjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Walki kibiców na stadionie Utrechtu IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 23:55 03.10.2002 21:01 (aktualizacja 21:35) Na stadionie FC Utrecht, gdzie swój rewanżowy mecz rozgrywa Legia Warszawa przez 37 minut trwały walki holenderskich kibiców z policją. W 6. minucie Cezary Kucharski zdobył prowadzenie dla Legii i chwilę później na murawie pojawili się rozwścieczeni kibice Utrechtu. Chuligani z Holandii toczyli boje z siłami porządkowymi. Piłkarze obu drużyn oraz sędziowie zeszli do szatni i po 37 minutach wrócili, aby kontynuować spotkanie. link:sport.interia.pl/news?inf=309484 Odpowiedz Link Zgłoś
cekin Re: Walki kibiców na stadionie Utrechtu 04.10.02, 00:29 Aniu nadal Pysk masz Wiekszy niz Rozum Autor: Gość: krzys52 IP: *.proxy.aol.com Data: 01-10-2002 01:21 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- czyli nadal nie bedziemy rozmawiac. Jestes po prostu glupia. A ja zbyt rozsadny by tracic zdrowie na takie narwane idiotki jak ty, co to jak rozpuszcza te swoje - od ucha do ucha - pyski... .. K.P. .. PS....Do tego nie masz odwagi przyznac sie, ze to ty wyzwalas mnie pierwsza. Najzupelniej bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proxy.aol cekin, a to ty nie wiesz, ze wiekszasc piszaca IP: *.proxy.aol.com 04.10.02, 00:33 cekin napisał: > Aniu nadal Pysk masz Wiekszy niz Rozum > Autor: Gość: krzys52 IP: *.proxy.aol.com > Data: 01-10-2002 01:21 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > > ------------------------------------------------------------------------------- > - > czyli nadal nie bedziemy rozmawiac. Jestes po prostu glupia. A ja zbyt rozsadny > > by tracic zdrowie na takie narwane idiotki jak ty, co to jak rozpuszcza te > swoje - od ucha do ucha - pyski... > .. > K.P. > .. > PS....Do tego nie masz odwagi przyznac sie, ze to ty wyzwalas mnie pierwsza. > Najzupelniej bez powodu. > z proxy aol to idioci? Poczytaj no chociazby tworczosc Krzysia52. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: 'Fuck Polska' 05.10.02, 21:22 Gość portalu: Ania napisał(a): > a ja mysle,ze ty masz kompleks polskosci.Wszystko co zle to ci sie natychmiast > z Polska kojarzy. My tu raczej o kibicach, nie o Polsce. Wygląda, że to Tobie wszystko się kojarzy... > Mdlo sie robi jak sie to czyta.Nasze bydlo. Niestety, nasze. Tylko po co obrażać bydło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: 'Fuck Polska' IP: *.acn.waw.pl 05.10.02, 00:03 Gość portalu: M napisał(a): > obrazek z meczu w Utrechcie z Legią. za bramką transparent z napisem "Fuck Pols > ka". co wy na to? > PS. obok flaga UE Rzeczywiście . Nie miałem pewności ale okazuje się że nie tylko ja to widziałem . Nic dziwnego że doszło do awantury , jeżeli toleruje sie taki rasizm . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: 'Fuck Polska' IP: *.acn.waw.pl 05.10.02, 00:48 W imię czego kijmikiki zawzięcie broni holenderskich kiboli - rasistów ? To że nasi czasem nie są lepsi nie ma nic do rzeczy . Napis był skandaliczny i ktoś powinien na to zareagować . Tym bardziej że Holendrzy winą za awantury chcą obarczyć Polaków a prezes Listkiewicz temu przyklaskuje . A na stronie PZPN kontakt nie czynny . Niestety wszystko ma swój początek w zarozumialstwie i pogardzie niektórych zachodnioeuropejskich piłkarzy i działaczy do piłkarzy ze Środkowej Europy czy ze Wschodu i serwilizm naszych działaczy . To już było w 1973 r. na Wembley , lekceważąco kiedyś wypowiadał się Beckenbauer , wielokrotnie Czesi skarżyli się również na takie traktowanie . To musi sie przekładać na zachowania "kibiców" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: 'Fuck Polska' IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 05.10.02, 21:29 Gość portalu: wikul napisał(a): > W imię czego kijmikiki zawzięcie broni holenderskich kiboli - rasistów ? > To że nasi czasem nie są lepsi nie ma nic do rzeczy . Napis był skandaliczny > i ktoś powinien na to zareagować . Tym bardziej że Holendrzy winą za awantury > chcą obarczyć Polaków a prezes Listkiewicz temu przyklaskuje . A na stronie PZP > N > kontakt nie czynny . > Niestety wszystko ma swój początek w zarozumialstwie i pogardzie niektórych > zachodnioeuropejskich piłkarzy i działaczy do piłkarzy ze Środkowej Europy czy > ze Wschodu i serwilizm naszych działaczy . To już było w 1973 r. na Wembley , > lekceważąco kiedyś wypowiadał się Beckenbauer , wielokrotnie Czesi skarżyli się > > również na takie traktowanie . To musi sie przekładać na zachowania "kibiców" . Bez przesady. Slowo "fuck" nie jest wcale wulgarnym slowem. W tym wydaniu moze byc tlumaczone nawet z lekkim zartobliwym zabarwieniem. Przywyklismy do polskich przeklenstw i moze dlatego wiekszosc z was odbiera to jako obraze. Slowo "fuck" pochodzi od pierwszych liter zdania: "Skazany na dyby za cudzolostwo". Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: 'Fuck Polska' 05.10.02, 21:30 Gość portalu: wikul napisał(a): > W imię czego kijmikiki zawzięcie broni holenderskich kiboli - rasistów ? > To że nasi czasem nie są lepsi nie ma nic do rzeczy . Ma. To dokładnie to samo. I nie wiem co wolę: Napisy - czy rzucanie nożami we Włochów. A przyklaskujący Listkiewicz powinien zostać najpierw wyklaskany po dupie za Koreę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: 'Fuck Polska' IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 05.10.02, 21:34 >A przyklaskujący Listkiewicz powinien zostać najpierw wyklaskany po dupie za Koreę Narozrabial, a ty chcesz go nagradzac? Odpowiedz Link Zgłoś