loppe 08.11.05, 15:59 Widziałem dzisiaj znów na mieście Bilboard - na nim Don Tusk "Będziemy dumni z Polski" - zapewniał lider Co czujecie gdy widzicie ten bilboard - teraz po wyborach? Może....dumę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franciszekszwajcarski Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:00 czujemy, że będziemy dumni z Polski. Z naciskiem na będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:02 przynajmniej ja nie mam się czego wstydzić a na prawdziwą dumę jeszcze przyjdzie czas wszak świat się jeszcze nie kończy Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:02 Kaczyński dumy nie obiecywał, to i byc dumni nie musimy Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:04 Jasne, niech się wstydzą sondażownie:) Powody do dumy mają ci którzy kwestionowali sondaże Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Niech sie wstydza BARANY, co braly SONDAZE 08.11.05, 16:11 za PROGNOZY wyborcze, bez wzgledu na sympatie polityczne. Buhahaha!!! Ignorancja ma ciagle w Polsce swietlana przyszlosc;) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: co ma sonażownia do dumy? 08.11.05, 16:18 obawiam się że ani Ty nie zrozumiałeś mnie, ani ja nie rozumiem Ciebie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: co ma sonażownia do dumy? 08.11.05, 16:22 hmmm) być może) Tusk mówił, ze jak wygra, będziemy dumni z Polski nie wygrał, więc sprawa nie jest aktualna sondaże mówiły, co mówiły - ich wiarygodnośc zweryfikuje rynek, bo działanośc firm badania rynku przy wyborach to promil ich działalności. Nie widzę tu miejsca na wstyd, to jest problem ich szefów. więc nadal nie rozumiem, co mają firmy badania rynku do tego, że nie musimy byc dumni z Polski, bo wygrał kandydat, który tej dumy nie obiecywał) Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: co ma sonażownia do dumy? 08.11.05, 22:40 >sondaże mówiły, co mówiły - ich wiarygodnośc zweryfikuje rynek Czy weryfikację przeprowadzi ta sama "niewidzialna ręka rynku", która zamawiała sondaże? SJP: zamawianie sondaży = fałszowanie sondaży Odpowiedz Link Zgłoś
ayran a co powiesz... 08.11.05, 22:46 ...na kompromitację Gallupa? Kilka tygodni przed wyborami dawał Kerry'emu 20% przewagi nad Bushem. Instytut Allensbacha w Niemczech pomylił się o jakieś 10% w swoim ostatnim badaniu przed ichnią ciszą wyborczą. A ostatnie wybory na Słowacji? Miecziar reklamuje, że nie wygrał? A Hiszpania półtora roku temu? Oszukali? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:21 loppe napisał: > Jasne, niech się wstydzą sondażownie:) > Powody do dumy mają ci którzy kwestionowali sondaże Np. Liwiusz Ilasz. Mówił, że wygra wybory a w sondaże nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:05 ale nie był też na tyle lojalny żeby uprzedzić swoich wyborców że oddanie głosu na niego przyniesie Polsce i Polakom taki wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:06 inna57 napisała: > ale nie był też na tyle lojalny żeby uprzedzić swoich wyborców że oddanie głosu > > na niego przyniesie Polsce i Polakom taki wstyd Jakby Donald troszczył sie o niewstyd Polski to by przecież wziął to Ministerstwo Finansów jak mu PiS dawał:) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:08 loppe napisał: > Jakby Donald troszczył sie o niewstyd Polski to by przecież wziął to > Ministerstwo Finansów jak mu PiS dawał:) Czyzbyś się wstydził za panią Lubińską? Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:10 no akurat ta pani to modelowa bohaterka dowcipów o blondynkach, nic dodać nic ująć, nawet na kierowniczkę gs-u nie ma kwalifikacji Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:16 inna57 napisała: > no akurat ta pani to modelowa bohaterka dowcipów o blondynkach, nic dodać nic > ująć, nawet na kierowniczkę gs-u nie ma kwalifikacji No - ja nie wiem. A może wypowiedzi p. Lubińskiej to zakamuflowana forma pozyskiwania poparcia Samoobrony i LPR-u dla rządu Marcinkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:09 niech każdy sprząta po sobie, kaczory piwa nawarzyły zwąchując się z lepperem, niech go teraz sami wypiją Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:18 ? ja sie nie wstydzę tego, ze oddałam na niego głos, choc wolałabym innego kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:22 i chwała Ci za to, odwaga wypowiadania własnych poglądów może już wkrótce zostać poddana trudnej próbie Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: a to Tusk wygrał wybory? 08.11.05, 16:41 Jak mówił Kuroń - mogą mnie zabić, ale przeciez mnie nie zjedzą)) I w tym pociecha. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Prezydent IV Rzeczypospolitej. 08.11.05, 16:09 loppe napisał: > Widziałem dzisiaj znów na mieście > Bilboard - na nim Don Tusk Widziałem dzisiaj znów na mieście Bilboard - na nim Lech Kaczynski "Prezydent IV Rzeczpospolitej" - zapewniał lider Co czujecie gdy widzicie ten bilboard - teraz po wyborach? Może....wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Prezydent IV Rzeczypospolitej. 08.11.05, 16:14 miss.take napisał: > > Widziałem dzisiaj znów na mieście > Bilboard - na nim Lech Kaczynski > "Prezydent IV Rzeczpospolitej" - zapewniał lider > Co czujecie gdy widzicie ten bilboard - teraz po wyborach? > hmmm. chyba czuje ze trzeba poczekac na piata Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Prezydent IV Rzeczypospolitej. 08.11.05, 16:15 poczucie wstydu jest uczuciem wyższym i żeby je odczuć nie wystarczą zwoje moherowego berecika Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Prezydent IV Rzeczypospolitej. 08.11.05, 16:25 im niżej miłośnicy PO wyceniają zalety tych którzy wygrali wybory, tym gorzej wypada ocena politycznej kompetencji tych którzy przegrali z takimi....:) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Prezydent IV Rzeczypospolitej. 08.11.05, 16:28 loppe napisał: > im niżej miłośnicy PO wyceniają zalety tych którzy wygrali wybory, tym gorzej > wypada ocena politycznej kompetencji tych którzy przegrali z takimi....:) Rozumiem, że dla ciebie podstawaowa kompetencja w polityce to umiejętnośc wygrywania wyborów? Tzn. cztery lata temu najbardziej kompetentnym politykiem był Leszek Miller? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: 08.11.05, 16:36 Ależ Miller nie "chwalił się" chyba że wygrał z byle kim (a wy po- wcy "chwalicie się" że przegraliście z byle kim - co oczywiście nasuwa znane: "I z kogo się śmiejecie po-wcy, z siebie się śmiejecie!" (Gogola) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: 08.11.05, 16:39 loppe napisał: > Ależ Miller nie "chwalił się" chyba że wygrał z byle kim (a wy po- > wcy "chwalicie się" że przegraliście z byle kim - co oczywiście nasuwa > znane: "I z kogo się śmiejecie po-wcy, z siebie się śmiejecie!" (Gogola) Skoro odpowiadasz na mój post pisząc "Wy" to wskaż proszę, gdzie napisałem coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Prezydent IV Rzeczypospolitej. 08.11.05, 16:31 chyba masz o sobie zbyt wysokie mniemanie Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Prezydent IV Rzeczypospolitej. 08.11.05, 16:47 loppe napisał: > im niżej miłośnicy PO wyceniają zalety tych którzy wygrali wybory, tym gorzej > wypada ocena politycznej kompetencji tych którzy przegrali z takimi....:) Czlowieku, zapomniales co wasz guru Jacek Kurski powiedzial? Przypomne: "Narod jest glupi..." Ocene kompetencji to sobie zostaw na koniec kadencji. Ja juz raz kompetencje Kaczynskich ocenialem przd kilkoma laty, wtedy wypadli w mojej ocenie duzo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Prezydent IV Rzeczypospolitej. 08.11.05, 17:08 loppe napisał: > im niżej miłośnicy PO wyceniają zalety tych którzy wygrali wybory, tym gorzej > wypada ocena politycznej kompetencji tych którzy przegrali z takimi....:) co prawda to prawda. panie tusk - trzeba bylo ogdryzc kaczynskiemu to ucho Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Prezydent IV Rzeczypospolitej. 08.11.05, 16:36 miss.take napisał: > loppe napisał: > > > Widziałem dzisiaj znów na mieście > > Bilboard - na nim Don Tusk > > Widziałem dzisiaj znów na mieście > Bilboard - na nim Lech Kaczynski > "Prezydent IV Rzeczpospolitej" - zapewniał lider > Co czujecie gdy widzicie ten bilboard - teraz po wyborach? > Może....wstyd? >L. Poniekad tak, to taka jedna wielka donkichoteria.... W tej nacji nie ma miejsca na takie urojenia, zreszta fakt, ze ten kraj okupuje 70-te miejsce w rankingu Intl Transparency jest wystarczajaco wymowny..... J.C. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:15 loppe napisał: > Widziałem dzisiaj znów na mieście > Bilboard - na nim Don Tusk > "Będziemy dumni z Polski" - zapewniał lider > Co czujecie gdy widzicie ten bilboard - teraz po wyborach? trzeba go bylo wybrac loppe to bys czul dume. wszystko sie zgadza. nie wybrales to i dumny pewnie nie masz byc z czego Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:17 Nie no - poczekajmy. Właśnie negocjuję z loppem, żeby się zwierzył z uczucia dumy z p. Lubińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:20 ayran napisał: > Nie no - poczekajmy. Właśnie negocjuję z loppem, żeby się zwierzył z uczucia > dumy z p. Lubińskiej. tak od razu? moze trzeba zaczac jakos delikatniej - od ziobry z kryzem na przyklad? Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:19 dzięki za wyjaśnienie, tak mi kaczką zalatywało, ale wzięłam to za niestrawność Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:21 Obiecywał że będziemy dumni z Polski. Nie asekurował się - jak ja wygram wybory to będziemy ludzie dumni z Polski, a nawet jeśliby - to nie wygrał wyborów i co teraz będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:23 teraz wszyscy polecimy na Księżyc. Bo nasz ci on. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:24 loppe napisał: > Obiecywał że będziemy dumni z Polski. Nie asekurował się - jak ja wygram wybory > > to będziemy ludzie dumni z Polski, a nawet jeśliby - to nie wygrał wyborów i co > > teraz będzie? Myślisz, że w ramach kampanii wyborczej tak sobie wywiesił bilbordy, żeby w czasie przyszłym oznajmić że będzie dumny z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:28 No cóż, powiedział co powiedział, nieskromnie. Taki Kwasek mówił skromnie - Wybierzmy przyszłość. Cimoszka skromnie - Niech połączy nas Polska. Tusk mógł rzec: Bądźmy dumni z Polski:) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:29 loppe napisał: > No cóż, powiedział co powiedział, nieskromnie. Taki Kwasek mówił skromnie - > Wybierzmy przyszłość. Cimoszka skromnie - Niech połączy nas Polska. Tusk mógł > rzec: Bądźmy dumni z Polski:) Nie wiem dlaczego tryb rozkazujący miałby świadczyć o większej skromności niż oznajmujący. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:34 "będziemy dumni z Polski" było w porządku. Szczere i prawdziwe. Gdyby Donald wygrał on i jego ferajna rzeczywiście by byli dumni z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:38 t1s napisał: > "będziemy dumni z Polski" było w porządku. Szczere i prawdziwe. Gdyby Donald > wygrał on i jego ferajna rzeczywiście by byli dumni z Polski. Rozumiem, że użyta forma ma sugerować gangsterskie proweniencje Tuska i jego otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:47 E tam, gangsterskie od razu. Chociaż "wesoła gromadka" moze faktycznie lepiej by brzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 20:42 No jasne. Co za różnica - gangster nie gangester. Nie lubisz go i już. BTW zaliczasz Piterę do gromadki? Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 21:28 ayran napisał: > No jasne. Co za różnica - gangster nie gangester. Nie lubisz go i już. > BTW zaliczasz Piterę do gromadki? Sam wiesz najlepiej-nie wypada mi powiedzieć więcej ponad to, że te jej konferencje na świeżym powietrzu o wesołość mogły przyprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 16:36 lepsze to niż nazywanie się profesorem skoro jest się tylko nauczycielem akademickim z prawem nazywania się profesorem (z małej litery) tylko w okresie pracy dydaktycznej na uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 17:06 loppe napisał: > Obiecywał że będziemy dumni z Polski. Nie asekurował się - jak ja wygram > wybory to będziemy ludzie dumni z Polski, a nawet jeśliby - to nie > wygrał wyborów i co teraz będzie? no i chyba nie jestesmy zbyt dumni z polski Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 17:14 bush_w_wodzie napisał: > loppe napisał: > > > Obiecywał że będziemy dumni z Polski. Nie asekurował się - jak ja wygram > > wybory to będziemy ludzie dumni z Polski, a nawet jeśliby - to nie > > wygrał wyborów i co teraz będzie? > > > no i chyba nie jestesmy zbyt dumni z polski > > A gdyby Donald wygrał to co innego, mam rozumieć? Wtedy byłaby dziś zgoda, spokój i spójna koalicja? Czyli wychodzi na to, że PO się jednak obraziła jak smarkacz jakiś:) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 17:57 t1s napisał: > > > > > > no i chyba nie jestesmy zbyt dumni z polski > > > > > > A gdyby Donald wygrał to co innego, mam rozumieć? Wtedy byłaby dziś zgoda, > spokój i spójna koalicja? Czyli wychodzi na to, że PO się jednak obraziła jak > smarkacz jakiś:) niestety nie mamy szans sprawdzic jak by bylo gdyby donald wygral. wierze ze byloby lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 18:19 bush_w_wodzie napisał: > > > niestety nie mamy szans sprawdzic jak by bylo gdyby donald wygral. wierze ze > byloby lepiej > Bushu, ja nie tylko wierzę, że byłoby lepiej, jestem prawie tego pewny. Tusk byłby wtedy dobrym wujkiem koalicji, pełnym troski o przyszły rząd i dobro Ojczyzny, kandydatem PO na wice senatu byłby polityk najbardziej przyjazny pisowi, Bronek zrzekłby się ambicji i wielkodusznie złożył propozycje by to jednak pis miał marszałka sejmu, Rokita z radością przyjąłby msz, rząd dostał wotum zaufania. A że przegrał, to ma Donek wszystko w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 18:34 t1s napisał: > > Bushu, ja nie tylko wierzę, że byłoby lepiej, jestem prawie tego pewny. Tusk > byłby wtedy dobrym wujkiem koalicji, pełnym troski o przyszły rząd i dobro > Ojczyzny, kandydatem PO na wice senatu byłby polityk najbardziej przyjazny > pisowi, Bronek zrzekłby się ambicji i wielkodusznie złożył propozycje by to > jednak pis miał marszałka sejmu, Rokita z radością przyjąłby msz, rząd dostał > wotum zaufania. A że przegrał, to ma Donek wszystko w nosie. mozesz probowac zwalac cale zamieszanie na emocje donalda ale z pewnoscia to nie wyczerpuje istoty problemu i watpie czy nawet jej dotyka. stawka i przyczyny fiaska koalicji po-pis sa znacznie powaziejsze. w szczegolnosci naleza do nich polityczne palny kaczynskich by po zmarginalizowac bliskosc programowa (a takze mentalnosciowa) pis z so psl i lpr i to ze w zwiazku z tym kaczynscy maja pole manewru z ktorego korzystaja z wrodzonym wdziekiem Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 18:54 > > mozesz probowac zwalac cale zamieszanie na emocje donalda ale z pewnoscia to ni > e > wyczerpuje istoty problemu i watpie czy nawet jej dotyka. stawka i przyczyny > fiaska koalicji po-pis sa znacznie powaziejsze. w szczegolnosci naleza do nich > polityczne palny kaczynskich by po zmarginalizowac bliskosc programowa Dobrze, niech będą te podłe plany i spiski Kaczora. Tak łatwo było je pokrzyżować. Wystarczyło przed wyborem marszałka podpisać umowę koalicyjną, ba nawet nie podpisać a dać słowo honoru człowieka z zasadami, że zostanie ona podpisana. Albo lepiej przed drugą turą wyborów prezydenckich, a najlepiej to przed pierwszą, wtedy w ofercie było jeszcze poza mon i msz, mswia. (a takze > mentalnosciowa) pis z so psl i lpr i to ze w zwiazku z tym kaczynscy maja pole > manewru z ktorego korzystaja z wrodzonym wdziekiem Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 19:02 człowieku powinieneś zasięgnąć jakiejś porady, bo ta amnezja to wczesny alzheimer. przypomnij sobie kto i czyimi głosami przerwał pierwsze posiedzenie sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 21:30 Dziękuję za troskę. Natychmiast udaję się do poradni. Natychmiast. Jeszcze raz serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Jeszcze kiedyś, da Bóg, będziemu dumni... 08.11.05, 16:31 Tylko elektorat musi odmłodnieć. W sumie niewiele brakowało. Zarówno PO jak i Donald Tusk odnieśli sukces. Zwycięstwo w ośmiu województwach i trzech największych aglomeracjach to jest chyba jednak coś. Pranie mózgu uskutecznione przez sojusz KLR (Kaczor-Lepper-Rydzyk) ma tę właściwość, że szybko doprowadzi do frustracji, a "ręce za lud walczące lud sam poobcina." Po prosty "naród" musi odczuć to co musi na własnej ...pie. Na Polaka nic innego nie działa, zwłaszcza logiczna argumentacja. Ilekroć widzę ten bilboard jestem dumny z Donalda Tuska, ze swojej rodziny, ze swojego rodzinnego miasta (Gdańska), z miasta, w którym mieszkam (Warszawa). A PiSiorom powiedziałbym: chłopcy, kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Postąpiliście nikczemnie i prędzej czy póxniej poniesiecie konsekwencje. Splugawiliście "prawo" ośmieszyliście "sprawiedliwość". To wasza wina, że Kaczyzm kojarzy się z faszyzmem. Bo stosujscie TAKIE właśnie metody. Nie boje się użyć tego słowa i wypowiadam je Z PEŁNYM PRZEKONANIEM. FASZYSTOWSKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Jeszcze kiedyś, da Bóg, będziemu dumni... 08.11.05, 17:08 inna57 napisała: > Dziękuję L. A to pewnikiem jak wroci ekipa z SLD...... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Jeszcze kiedyś, da Bóg, będziemu dumni... 08.11.05, 18:48 kiepsko zgadujesz, za młody jesteś żeby rozumieć co dla niektórych znaczy prawdziwa wolność, a jak dalej będziecie głosować albo na kaczkę albo na sld bo fajne rzeczy obiecują to długo jeszcze będziemy czekać na prawdziwą wolność. a wszystko to z czystego lenistwa bo się d....y do roboty nie chce ruszyć tylko czeka się na mannę z nieba i sięga łapą do cudzej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Jeszcze kiedyś, da Bóg, będziemu dumni... 09.11.05, 09:48 inna57 napisała: > kiepsko zgadujesz, L. Kiepsko powiadzasz....Kiepsko, bo uwazam, ze czas wziac sie za korupcje, Polska ma chlubne 70-te miejsce w rankingu panstw skorumpowanych (intl transparency), albo moze kiepsko, bo ma 59 opoznienia gospodarczego do sredniej unijnej za młody jesteś żeby rozumieć co dla niektórych znaczy > prawdziwa wolność, L. Za mlody powiadasz....Opuscilem ten raj w 1981..... a jak dalej będziecie głosować albo na kaczkę albo na sld bo > > fajne rzeczy obiecują to długo jeszcze będziemy czekać na prawdziwą wolność. L. Bedziecie napewno z kontynuacja ukladu...... a > wszystko to z czystego lenistwa bo się d....y do roboty nie chce ruszyć tylko > czeka się na mannę z nieba i sięga łapą do cudzej kieszeni. L. Jakkolwiek nie biore sobie tej uwagi do serca, to jednak odpowiem tradycje w mojej rodzinie nie koresponduja z "sieganiem lapa do cudzej kieszeni" wszyscy ciezko pracuja, badz pracowali placac przy tym podatki!, na dodatek moja Mama majac 76-lat nadal prowadzi swoj gabinet..... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Jeszcze kiedyś, da Bóg, będziemu dumni... 09.11.05, 11:47 czyli ta Twoja legitymacja żeby obrażać jest taka troszkę nieaktualna. nikt w Polsce nie mówi żeby nie rozliczać afer, tylko tworzenie do tego sądów kaprurowych nie jest właściwą metodą. tylko jak na razie to to co nazywasz układem doskonale opanowało zdolność mimikry i już dziś pięknie się wpisuje w salony i saloniki pisu, lpru i samoobrony, oni zawsze są ze zwycięzcami a zwycięzcy zachwycają się ich "wspaniałymi" gestami Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Będziemy durni z Polski uciekać. A Ty travel_wawa? 08.11.05, 16:50 Obiecałeś już dawno, że wyjeżdżasz. Gdzie Twoje słowo? Jak można "splugawić" splugawione prawo i "ośmieszyć" sprawiedliwpść, której nie było? Dotychczasowe prawo tworzone przez przestępców pewnie kojarzy Ci się ze sprawiedliwością społeczną, bo przecież tylko bandyci i oszuści powinni mieć przywileje. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Czy sojusz z przestępcami to antidotum dla SLD? 08.11.05, 16:58 Kto to jest Lepper? Kto to jest Beger? Kto to jest Rydzyk? Czas pokaże, kto miał rację. Na szczęście jesteśmy w UE a obok nas są takie kraje, jak Litwa, Słowacja, Czechy...ten układ naczyń połączonych wymusi wbrew pozorom normalność. A wyjechać czy wrócić zawsze można i będzie cały czas można. Mi się nie spieszy. Ale młodym ludziom, którzy własnie kończą studia niekoniecznie musi opłacać sie czekać. Może wam o to chodzi, bo wykształconym społeczeństwem trudniej się manipuluje i trudniej się je ogłupia. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Czy sojusz z przestępcami to antidotum dla SL 08.11.05, 17:14 travel_wawa napisał: > Kto to jest Lepper? > Kto to jest Beger? > Kto to jest Rydzyk? > > Czas pokaże, kto miał rację. > Na szczęście jesteśmy w UE a obok nas są takie kraje, jak Litwa, Słowacja, > Czechy...ten układ naczyń połączonych wymusi wbrew pozorom normalność. L. W takim razie przestan pisac bredni o faszyzmie! > > A wyjechać czy wrócić zawsze można i będzie cały czas można. > Mi się nie spieszy. Ale młodym ludziom, którzy własnie kończą studia > niekoniecznie musi opłacać sie czekać. Może wam o to chodzi, bo wykształconym > społeczeństwem trudniej się manipuluje i trudniej się je ogłupia. L. Kopiujesz argumenty opozycji antykomunistycznej z lat 80-tych.... Ubecki pomiot? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Czy sojusz z przestępcami to antidotum dla SL 08.11.05, 18:32 > Ubecki pomiot? Bynajmniej. Zdecydowanie solidarnościowy rodowód. Tylko zadeklarowany przeciwnik idei zamordystycznego państwa narodowego. Zwolennik pełnej integracji w ramach UE. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Czy sojusz z przestępcami to antidotum dla SLD 08.11.05, 18:33 travel_wawa napisał: > Czas pokaże, kto miał rację. > Ale młodym ludziom, którzy własnie kończą studia niekoniecznie musi opłacać sie > czekać. Może wam o to chodzi, bo wykształconym społeczeństwem trudniej się manipuluje i trudniej się je ogłupia. Przejęzyczyłeś się, chyba. Ale dobrze wyszło: SLD jest w sojuszu z przestępcami, więc małe dodatkowe dawki wydają się im odtrutką. A tymczasem trują się coraz bardziej. Młodzi ale uczciwi, czyli nie "młodzi" z SLD, powinni zostać i wziąć sprawy w swoje ręce lub przynajmniej aktywnie współuczestniczyć w tworzeniu normalnego państwa. Ci wykształceni inaczej, czyli dzieci złodzieji i oszustów niech szybko uciekają, bo będą spłacać długi rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Czy sojusz z przestępcami to antidotum dla SL 08.11.05, 18:35 >bo będą spłacać długi rodziców. Cywilizowane kraje zbiorowej odpowiedzialnosci nie stosują. To po pierwsze. Po drugie w kraju nikogo siłą nie zatrzymasz. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Czy sojusz z przestępcami to antidotum dla SLD 08.11.05, 18:50 travel_wawa napisał: > >bo będą spłacać długi rodziców. > Cywilizowane kraje zbiorowej odpowiedzialnosci nie stosują. Muszę dopisywać oczywiste rzeczy: "...będą spłacać długi swoich rodziców". W takim przypadku nie jest to odpowiedzialność zbiorowa. Prawda? A jeśli wyjeżdżają "sami" to oznacza, że są już dorośli, czyli byli świadomi przestępstw rodziców. Niektórzy nawet aktywnie uczestniczyli. Jak? A np. tak, że tatuś przepisywał na nich to co wyłudzł. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach masz kogos konkretnego na mysli? 08.11.05, 18:54 Młody, wykształcony człowiek ma wybór: moze zostać w Polsce (o ile będzie tu dla niego praca), może wyjechać poza Polskę - jak kazdy młody człowiek w całym cywilizowanymn świecie. Jesli zaś ktoś jest złodziejem, należy mu to udowodnic i w razie jego winy - osądzić. Nie rozumiem, co mają do tego dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: masz kogos konkretnego na mysli? 08.11.05, 18:56 To jest NOWE fasz...sory, KACZYSTOWSKIE myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: masz kogos konkretnego na mysli? 08.11.05, 18:58 krótki zywot, nie martw się) Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Czy sojusz z przestępcami to antidotum dla SL 08.11.05, 19:04 lepiej sobie zmień nicka na bardziej adekwatny, to co piszesz to jakaś moherowa bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie zmieniaj nicka - jesteś inna 08.11.05, 19:20 inna57 napisała: > lepiej sobie zmień nicka na bardziej adekwatny, to co piszesz to jakaś moherowa > bzdura Bolszewicka bzdura (i_k), Moherowa bzdura (inna57}, itp., itd.... Grunt to udawać, że się nie pamięta, jak było i udawać, że się nie wie, co jest grane. Często właśnie złodziej krzyczy: łapać złodzieja - i spokojnie odchodzi. A co do dzieci. To jeden z przykładów. Wyłudzone majątki przepisywane są nie tylko na dzieci, także na małżonkę(a), kochankę(a), dobrego znajomego.... Podajcie choć jeden przykład oszusta, który wyłudził nawet kilkaset mln zł, któremu sąd odebrał majątek. Nie mógł tego sąd zrobić, bo taki malwersant, w świetle prawa, nic nie posiada. Co zjadł papiery? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Nie zmieniaj nicka - jesteś inna 08.11.05, 19:22 no ale jak przepisał na znajomego - to jak to chcesz załatwić? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Są np. procesy paulińskie... 08.11.05, 19:31 po_godzinach napisała: > no ale jak przepisał na znajomego - to jak to chcesz załatwić? lub wezwanie przez sąd podejrzanego o firmowanie własnym nazwiskiem czyjejś własności, do złożenia oświadczenia, przed sądem, o swoim majątku. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Są np. procesy paulińskie... 08.11.05, 19:36 zaraz, zaraz, jesli ktos cos otrzyma i zapłaci od tego podatek, to przecież nie jest to przestepstwo żadne Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Są np. procesy paulińskie... 08.11.05, 20:22 po_godzinach napisała: > zaraz, zaraz, jesli ktos cos otrzyma i zapłaci od tego podatek, to przecież >nie jest to przestepstwo żadne Po pierwsze: Przeważnie ten na którego przepisano, wie o tym, że jest to fikcja i nie korzysta z tego. Dostaje tylko jakąś dolę. Po drugie: Tzw. słupy nie są w stanie udowodnić, że mieli środki na zakup. Po trzecie: Główny "oszust" dalej z wszystkiego korzysta. Po czwarte: Nie wolno płacić podatku nie swoimi pieniędzmi. Po to są właśnie procesy pauliński lub oświadczenie woli, by udowodnić mataczenie. Omijanie prawa też jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Nie zmieniaj nicka - jesteś inna 08.11.05, 20:10 Człowieku zastanów się, ziejesz nienawiścią do wszystkich którzy mają więcej niż ty. przyjąłeś za aksjomat że każdy kto ma więcej to zlodziej, malwersant, oszust, a może zmieścisz to w swojej głowie że niektórzy zajmują się zamiast biadoleniem prawdziwą pracą po 16-18 godzin na dobę w piątek, świątek i niedzielę, nie wiedzą co to balanga z kumplami, niedzielny obiadek u teściowej, imieniny cioci Kazi. pracują żeby coś mieć, żeby osiągnąć założony poziom, żeby wyjechać na wakacje na Karaiby. nikt z nich nie czeka na mannę z nieba tylko ciężko pracuje, ryzykując własny majątek. i z zarobionymi uczciwie pieniędzmi ma prawo w uczciwym kraju czuć się bezpiecznie a nie bać się że przyjdzie kolejna bolszewicka banda która będzie stosowała urawniłowkę dla zaspokojenia gawiedzi, tak samo jak ty nienawistnej i żądnej krwi i majątków tych którzy mają więcej. dla porządku, nie uważam że każdy w naszym kraju doszedł do swojego majątku uczciwie ale zgodnie z nauką Jezusa "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem" - wybacz nie widzę, nie słyszę, każdy ma na sumieniu większy lub mniejszy przekręt (choćby długopis wyniesiony z biura). więc niech prawdziwymi przestępcami zajmie się prokurator jeżeli znajdzie ku temu podstawy a reszcie pozwólmy normalnie pracować, niech pomnażają swój własny, a więc i nasz wspólny za sprawą podatków majątek. masz rację jestem inna bo do procesów myślowych używam własnego mózgu, i nie poddaję się sugestiom grupy trojga. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Nie zmieniaj nicka - jesteś inna 08.11.05, 20:45 inna57 napisała: > Człowieku zastanów się, ziejesz nienawiścią do wszystkich którzy mają więcej > niż ty. przyjąłeś za aksjomat że każdy kto ma więcej to zlodziej, malwersant, > oszust, a może zmieścisz to w swojej głowie że niektórzy zajmują się zamiast > biadoleniem prawdziwą pracą po 16-18 godzin na dobę w piątek, świątek i > niedzielę, nie wiedzą co to balanga z kumplami, niedzielny obiadek u teściowej, Zacytuj słowa świadczące o nienawiści. Skąd wiesz ile mam? Nie mogę w każdym poscie pisać o wszystkim. Zrobię mały wyjątek (skrótowo): -Duży majątek i duży zysk jest bardzo dobry i chwalebny, jeśli pochodzi z uczciwych działań. -Większość (powtarzam: większość) obecnych fortun w naszym kraju pochodzi z nielegalnych działań na polu gospodarczym i politycznym (w tym prawnym). -Kilka lat temu podjęto, na szczęście nieudaną, próbę zalegalizowania majątków pochodzących z przestępstwa. -Straty państwa tylko z powodu "działalności" mafii paliwowej to 20 mld zł. -Przepisy prawa "poprawiają" przestępcy. -Straty państwa z nieuczciwej prywatyzacji to kilkaset mld zł. -Straty w ochronie zdrowia spowodowane przestępczą działalnością urzędników (tych na najwyższych stanowiskach również), nie do oszacowania. -Straty przy komputeryzacji ZUS-u, banków, urzędów państwowych - nie do oszacowania. -Straty spowodowane nieuprawnionymi wynagrodzeniami w spółkach Skarbu Państwa wypłacanymi ludziom niekompetentnym - nie do oszacowania. Wystarczy. Jeśli jest prawdą to co mówisz, że myślisz - to pomyśl i wyciągnij wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Nie zmieniaj nicka - jesteś inna 08.11.05, 23:15 inna57 napisała: > Człowieku zastanów się, ziejesz nienawiścią do wszystkich którzy mają więcej > niż ty. przyjąłeś za aksjomat że każdy kto ma więcej to zlodziej, malwersant, > oszust, a może zmieścisz to w swojej głowie że niektórzy zajmują się zamiast > biadoleniem prawdziwą pracą po 16-18 godzin na dobę w piątek, świątek i > niedzielę, nie wiedzą co to balanga z kumplami, niedzielny obiadek u teściowej, Pracujac po 16-18 h na dobe, itd. predzej dorobisz sie zawalu, niz majatku. Oczywiscie, przy duzym szczesciu, mozesz osiagnac duzo ~ tak zwanych dobr materialnych, ale bogata nie bedziesz. Do duzego majatku nie dochodzi sie na zasadzie pracy wolu, lub osla, czy mula, ale latami ~ przyy duzym szcesciu i sprzyjajacej koniunkturze. Wiekszosc majatkow ludzi wymienianych np.na liscie Wprost. nie powstaly na zasadzie pracy 16 - 18 h na dobe w swiatek i w piatek. Smiem twierdzic, ze powstaly z tak zwanych ukladow, ukladzikow i innego kolesiostwa. W tracire tego 'blyskawicznego' bogacenia sie, mamy nawwt kilka trupow. Napisalam to co mysle, a nie zeby byc w stosunku do ciebie niemila. > > imieniny cioci Kazi. pracują żeby coś mieć, żeby osiągnąć założony poziom, żeby > > wyjechać na wakacje na Karaiby. nikt z nich nie czeka na mannę z nieba tylko > ciężko pracuje, ryzykując własny majątek. i z zarobionymi uczciwie pieniędzmi > ma prawo w uczciwym kraju czuć się bezpiecznie a nie bać się że przyjdzie > kolejna bolszewicka banda która będzie stosowała urawniłowkę dla zaspokojenia > gawiedzi, tak samo jak ty nienawistnej i żądnej krwi i majątków tych którzy A dalej daruje sobie moj komentarz. Ty chyba nic nie rozumiesz, i jezali az tak jestes spanikowana, to mam powazne podejrzenia, ze ten twoj majatek nie zostal zdobyty w sposob uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Nie zmieniaj nicka - jesteś inna 09.11.05, 12:23 mam powazne podejrzenia, ze ten twoj majatek nie zostal > zdobyty w sposob uczciwy. przepraszam ale to co napisałaś narusza moje i mojej rodziny dobra, wiem jak doszłam do tego co mam i nie pozwolę by ktokolwiek insynuował mi nieuczciwość, nie mieści ci się w głowie że uczciwie pracując można się czegoś więcej niż garbu dorobić. w każdym kto ma więcej niż ty widzisz osobistego wroga, wybacz ale to są bolszewickie poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Przeklety kraj, z ktorego ktokolwiek ucieka. 08.11.05, 17:08 Spojrz na Francje: nawet imigranci, co robia zadymy, uciekac z niej nie chca. Ale uciekli ze swoich starych krajow. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Przeklety kraj, z ktorego ktokolwiek ucieka. 08.11.05, 17:15 kropekuk napisał: > Spojrz na Francje: nawet imigranci, co robia zadymy, uciekac z niej nie chca. > Ale uciekli ze swoich starych krajow. Dlaczego? L. Powod jest prosty i dziwie sie, ze pytasz....Odpowiedz jest jedna securitè sociale...... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Będziemy durni z Polski uciekać. A Ty travel_ 08.11.05, 17:10 1normalnyczlowiek napisał: > Obiecałeś już dawno, że wyjeżdżasz. Gdzie Twoje słowo? > Jak można "splugawić" splugawione prawo i "ośmieszyć" sprawiedliwpść, której ni > e > było? > Dotychczasowe prawo tworzone przez przestępców pewnie kojarzy Ci się ze > sprawiedliwością społeczną, bo przecież tylko bandyci i oszuści powinni mieć > przywileje. L. Pewnikiem lubi faszyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Czuje, ze Tusk nabija nas w butelke 08.11.05, 17:29 L. Nie tylko Ty jeden, tyle, ze nie o Tuska tu chodzi..... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Czuje, ze Tusk nabija nas w butelke 08.11.05, 17:36 Nie o Tuska. Chodzi o to, ze najwyższe władze w Polsce powiedziały Polakom: wszystkie chwyty dozwolone w osiąganiu celu. Gra fair play nie opłaca się, etyka nie istnieje, nie liczy sie jakość. To się zemści. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Czuje, ze Tusk nabija nas w butelke 08.11.05, 17:43 po_godzinach napisała: > Nie o Tuska. > > Chodzi o to, ze najwyższe władze w Polsce powiedziały Polakom: wszystkie chwyty > > dozwolone w osiąganiu celu. Gra fair play nie opłaca się, etyka nie istnieje, > nie liczy sie jakość. > > To się zemści. L. To juz sie msci - srodowiska kryminogenne (PZPR-UB-MSW itp.) zanosza sie pewnikiem ze smiechu do lez..... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: nie liczyłam na to, że zrozumiesz 08.11.05, 17:49 L. No bo to dopiero po godzinach..... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_singer Re: Będziemy dumni z Polski 08.11.05, 21:31 nigdy nie przypuszczalem, ze to powiem: zal mi donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe duma z POLSKI? No problem! 09.11.05, 10:01 Po pierwsze, taką umiarkowana dumę z Polski to ja czuję od ładnych paru lat bez żadnych wysiłków Tuska w tym kierunku. Po drugie, wydaje mi się że możemy jako społeczeństwo być dumni z tego że nie daliśmy sobie zrobić wody z mózgu przez nieczyste sondażownie i media - i demokracja wygrała. Odpowiedz Link Zgłoś