Dodaj do ulubionych

Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąca.

13.11.05, 11:39
Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąca.
To widać tutaj dobrze na tym forum.
Tyle tu nienawiści między PO a PISEM.
Za bardzo się różnimy.
Ja teraz jestem zdecydowanym przeciwnikiem koalicji PO-PIS.
Uważam ,że mosty zostały już wysadzone i nie ma powrotu.
Wolę teraz być w koalicji nawet z SO,LPR,PSL nawet rządowej.
Tu na forum moim zdaniem spotkałem tylko kilku ludzi z PO których sznuję ja.
Tyle tu odwetu,chamstwa i ciemnoty wielkich mądrali.

Myślicie,że koalicja rządowa to ideał.
A walki,spory w koalicji,szantaże wyjścia z koalicji.
KOalicja POPIS doprowadziła by do konfliktu PISU z SO,LPR i PSL i wtedy PO
miałoby PIS na pasku i szantarzowała by ciągle PIS wyjściem z koalicji jak
kiedyś PSL SLD.
Jeżeli to prawda ,że Kaczyńscy nie chcieli tej koalicji to chwałą im za to.
Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleść.

Kości zostały rzucone.

To już początek końca PO.
Najpierw odejdzie Rokita ze swymi ludźmi nie koniecznie do PISU.
Stworzą sobie na początek małą partyjkę.
Potem zacznie się bunt w terenie.
Bo przepadły posadki wojewodów itd.
Potem konflikt Tuska ze Schtyną itd.

I to by było na tyle.
Zapamiętajcie dobrze moje słowa.
W polityce najważniejsza jest skuteczność w zdobywaniu Władzy i to PIS
zrobiło znakomicie.
Utrzymanie władzy jak się ma swojego prezydenta jest stosunkowo nie trudne.
Przykład : rządy Belki.
I na dodatek mając koalicjantów sejmowych łasych na stanowiska.

Obserwuj wątek
    • maaac Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 11:52
      leszab napisał:
      (...)
      > Zapamiętajcie dobrze moje słowa.
      > W polityce najważniejsza jest skuteczność w zdobywaniu Władzy i to PIS
      > zrobiło znakomicie.
      (...)

A prawo i sprawiedliwość, tudzież obietnice wyborcze to bajki dla małych
      dzieci? :)))))))))))))))
      • kropekuk Alez oczywiscie: w mysleniu polskiej "prawicy" nic 13.11.05, 12:25
        sie nie zmienilo od czasow opozycyjnych - glebokie przekonanie, ze "oby zdobyc
        wladze" (ale takze i media), a pozniej juz samo jakos pojdzie.
        • leszab Re: Alez oczywiscie: w mysleniu polskiej "prawicy 13.11.05, 16:00
          Wypieprzymy Dworaka z TVP i wszyscy tam będą nam z ręki jedli.

Niech Żyje Wielka Koalicja PIS,SO,LPR,PSL i Prawdziwa Niepodległość

ROZWALIĆ i ZATOPIĆ PO

PO Zdrajca Narodu Polskiego

www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=468
      • czarls_bronson Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 12:34
        maaac napisał:

> A prawo i sprawiedliwość, tudzież obietnice wyborcze to bajki dla małych
        > dzieci? :)))))))))))))))

Obietnicami wyborczymi "usłany jest swiat" szczególnie demokratyczny
        zadziwiające jest jak bardzo pilnują tych obietnic uczestnicy tego forum.
        rozgoryczenie?
        czy raczej skansen mijającego czasu.
        • maaac Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 12:55
          Rozgoryczenie? Nie :) Moja partia nawet nie dostała się do Sejmu, zresztą nikt
          za bardzo się z tym nie liczył. Musiał by się stać cud by ludzie w Polsce
          zmądrzeli. Na to trzeba czekać latami - poczekam.

Jedynie śmiech ile warte są "wartości" o które walczyła ta pseudo prawicowa
          partia. Nie wierzą w nie nawet jej zwolennicy. Będę im to za każdym razem
          powtarzał.
          • czarls_bronson Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 13:02
            maaac napisał:

> Rozgoryczenie? Nie :) Moja partia nawet nie dostała się do Sejmu, zresztą nikt
            > za bardzo się z tym nie liczył.

???? i jeszcze nikt się z tym nie liczył?
            czy warto robić coś co nie ma szans na powodzenie

Musiał by się stać cud by ludzie w Polsce
            > zmądrzeli. Na to trzeba czekać latami - poczekam.

Wymienić naród..... społeczeństwo niedorosło
            • maaac Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 13:12
              > ???? i jeszcze nikt się z tym nie liczył?
              > czy warto robić coś co nie ma szans na powodzenie

Wyobraź sobie że tak. Tak samo jak nikt nie liczy że wszyscy ludzie nagle staną
              się uczciwi i bogobojni, a jednak od 2tyś lat Ewangelię się głosi. Dla cyników
              to trudno zrozumiałe, że można coś robić dla idei i z potrzeby serca.

> Wymienić naród..... społeczeństwo niedorosło
              Nie - wystarczy uczyć i czekać, aż dorośnie. Mimo takich psujów jak między
              innymi PiS - którzy wszystko robią by społeczęństwo myślało, że KAŻDEN polityk
              to oszust i kłamca.
              • czarls_bronson Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 14:58
                maaac napisał:

> się uczciwi i bogobojni, a jednak od 2tyś lat Ewangelię się głosi. Dla cyników
                > to trudno zrozumiałe, że można coś robić dla idei i z potrzeby serca.

No nie teraz to mnie zamurowało
                naprawdę cieszę się że tak uważasz
                i życzę spełnienia - szczerze

> Nie - wystarczy uczyć i czekać, aż dorośnie. Mimo takich psujów jak między
                > innymi PiS - którzy wszystko robią by społeczęństwo myślało, że KAŻDEN polityk
                > to oszust i kłamca.

No wiesz tu akurat ( mówiąc delikatnie ) się mylisz
                albo szlak cię trafia odbierając ci możliwość logicznego rozumowania.
                Czy PIS jest "psujem" to się dopiero okaże
                Tak naprawdę nie zaczeli jeszcze rządzić a walisz w nich bardziej niż
                ktokolwiek w Millera po dwóch latach jego rządów - kiedy już coś zrobił i można
                było to ocenić.
                A że nie wszedł w koalicję, przecież dawał im 8 ministerstw + wicepremiera
                a te gupki nie chcieli. Idealiści???? (pusty śmiech)

• maaac Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 16:00
                  > No nie teraz to mnie zamurowało
                  > naprawdę cieszę się że tak uważasz
                  > i życzę spełnienia - szczerze
                  >
                  Życzenia, życzeniami - miło :) potrzeba jednak znacznie więcej ludzi
                  wierzących, że cynizm i pragmatyzm w polityce to nie wszystko. Pomożesz? :)

> No wiesz tu akurat ( mówiąc delikatnie ) się mylisz
                  > albo szlak cię trafia odbierając ci możliwość logicznego rozumowania
                  (...)
                  Słuchałem obietnic przedwyborczych PiS i patrzę co teraz się dzieje - jedno
                  nijak się ma do drugiego.
                  Atakowali najpierw pracowicie pomysły na politykę w zakresie gospodarki,
                  finansów i polityki zagranicznej PO - zostawiając w spokoju pozostałe
                  dziedziny - i potem akurat TE resorty chcieli oddać PO. Co to ma znaczyć?
                  Atakując kłamali i w rzeczywistości popierali program PO czy kłamali mówiąc, że
                  oddają te ministerstwa? Po co były te deklaracje, że nigdy z Samoobroną? Po co
                  były deklaracje, że chcą stworzyć koalicję POPiS - jednocześnie szukając
                  sojuszników w wyborach wśród największych wrogów PO? Udało się im uzyskać
                  sukces - wygrali! Ale nie wygrał jakiś konkretny program tylko
                  sztuka "wykolegowywania" przeciwników. Właśnie udowodniono jeszcze raz
                  społeczeństwu, że nie prawda i program się liczy tylko "skuteczność". To
                  właśnie jest dla mnie "psujstwo" - to już się stało :(
                  Co do samej działalności rządu - może okaże się dobry, choć patrząc na
                  koalicjantów sejmowych mam spore wątpliwości...
                  Ale jak popatrze na rzeczywistą politykę gospodarczą rządów od 89 roku to
                  deklaracje słowne różne bywały, ale linia była mniej więcej ta sama trzymana.
                  Mam nadzieję, że i ten rząd będzie różne sprawy mówił, a swoje robił ku naszemu
                  wspólnemu dobru. :)
                  • czarls_bronson Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 16:32
                    Wiesz na to " pomożesz ?"
                    odpowiadam - zawsze!
                    a co do tych obietnic. W polityce potrzebny jest i kompromis i realne myślenie
                    czemu sld do tej pory brało wszystko - właśnie dlatego że realnie myśleli
                    a jak realizowali obietnice to chyba pamiętasz. Oczywiście można sobie wyobrazić
                    że PIS gniewa się na SO. LPR na PIS itd. ale to prowadzi donikąd. Tę drogę
                    wybrało PO i zaprowadzi ich to na manowce. Bo Lepper nie zniknie ani inni też
                    nie zapadną się pod ziemię a obrażanie się na rzeczywistość jest bez sensu.
                    Kampania wyborcza ma swoje prawa tak to jest zresztą wszędzie. Liczy się efekt.
                    PO w wyborach zdobyła bardzo dużo głosów - nie weszli do koalicji licząc że
                    wszystko szybko się sypnie i w następnych wyborach to oni wygrają. Nic bardziej
                    mylnego - oczywiście wybory będą wcześniej niż za 4 lata już może w przyszłym
                    roku ale to nie oni o tym zadecydują i na pewno nie powtórzą tego wyniku. Te
                    ich gabinety cieni to kabaret.
                    Pozdro :)
                    • maaac Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 17:04
                      Dobra :) dziękuje za deklaracje poparcia.
      • leszab Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 15:53
        Tylko ciołek mógł uwierzyć w obietnice PO.

Niech Żyje Wielka Koalicja PIS,SO,LPR,PSL

ROZWALIĆ i ZATOPIĆ PO

• kropekuk Mam nadzieje, ze to samobojstwo bolszewickiej 13.11.05, 12:24
      "prawicy" i dewocyjnego "konserwatyzmu", ze po tym rzadzie ta formacja nigdy
      juz sie nie podniesie, ze nie przerodzi sie w jakies kolejne PC.
      • leszab Re: Mam nadzieje, ze to samobojstwo bolszewickiej 13.11.05, 15:57
        Uważaj na swoje zdrowie jeszcze jeden kopniak w sejmie a możesz tego nie
        przetrwać.

Niech Żyje Wielka Koalicja PIS,SO,LPR,PSL

ROZWALIĆ i ZATOPIĆ PO

• bryt.bryt przetrwala by, ale ... 13.11.05, 12:50
      ... pod warunkiem, ze Jaroslaw by mial taka wole, zeby w tej koalicji
      uczestniczyc. Gdyby ja mial, inaczej by wygladala kampania (jedna i druga),
      bylyby rozmowy o koalicji, a nie tzw. "rozmowy o koalicji", inna bylaby
      atmosfera. Nie ma sie co oszukiwac, liderzy partii, z ktorymi sympatyzujemy
      wywieraja jednak jakis tam wplyw na nasze postrzeganie polityki.
      To jednak nie znaczy, ze koalicja moglaby trwac dlugo. Ale to juz inna sprawa.
    • uroboros2005 Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 12:50
      Tez sie z tym zgadzam, w innym tekscie, ale z innych powodow.

Nie przesadzajmy z tym cynizmem, ze wyborcy to "nawoz hiostorii", a liczy sie
      tylko skutecznosc w zdobywaniu wladzy, czyli czysta gra polityczna
      Toz to by trzeba do dramatow antycznych, do Machiavellego zajrzec i zbaczy, ze
      to ma granice.

Jeszcze pare razy wyborcy poczuja sie ograni i wtedy kleska bylaby nieuchronna.
      A poniewaz hasla byly bombastyczne, to upadek bylby dramatyczny. Ja stawiem, ze
      byloby to "kryterium uliczne", ktore zmiotloby wszystko, lacznie z nowym
      Preziem - tylko co potem?

Szczegolnie to bawi, gdy takie makiaweliczne zdania wyglasza ktos mieniacy sie
      zwolennikiem prawa, sprawiedliwosci i cnot wszelakich.

Dla ulatwienia - to nie jest zal za PO, czy innymi, to zimna kalkulacja.
    • mariner4 Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 12:51
      Jest to typowe gadanie kogoś, kto władzę uważa za cel sam w sobie, a nie środek
      do celu. Jestem dziwnie spokojny, że PiS padnie wkrótce, bo po prostu nie
      poradzi sobie z problemem bezrobocia. A to jest warunek konieczny powodzenia.
      PO po prostu nie chciała realizować obietnic wyborczych PiS i Kaczorów rzucanych
      bez zastanowienia.
      To nie o walkę PO z PiS tu chodzi. Tak samo podzielone jest społeczeństwo.
      Jeżeli ktoś uważa, że można parę milionów ludzi ot tak poprostu sobie wykluczyć,
      to jest albo szalencem, albo wręcz idiotą.
      Wydaje mi się, że jestem dosyć typowym wyborcą PO i nie daję przyzwolenia na
      koalicję z tak nielojalnym partenrem, jakim jest PiS. Flirt z łobuzami nie da
      się usprawiedliwić niczym jak rzadzą władzy, dla samej władzy.
      Pocieszam się tym, że podział wyborców pomiędzy PiS i PO pokrywa się z
      wykształceniem, wiekiem, stosunkiem do świata itp. Nie trudno zgadnąć kto na
      dłuższą metę wygra. Bez nowoczesnej nauki i technologii nie da się zaistnieć na
      tym świecie. Biologia sama zresztą zrobi porządek w Polsce. Mohairowe berety nie
      długo zajmą należne im miejsca na cmentarzach. Aby nie było wątpliwości sam
      jestem ju z w latach i w moim wypadku to ostatnie zdanie nie wynika z konfliktu
      pokoleń, a raczej z konfliktu mentalności.
      M.
      • xtrin Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 13:08
        > Jest to typowe gadanie kogoś, kto władzę uważa
        > za cel sam w sobie, a nie środek do celu.

Dokładnie tak. I to o to, a nie o MSWiA czy inne Jurki poszło. Od samego
        początku główny problem zasadzał się właśnie w samym podejściu do władzy (czy,
        jak woli autor wątku "Władzy").
        I dlatego nikt tutaj nikogo nie przekona, bo podstawowe wartości zbytnio się różnią.

> Nie trudno zgadnąć kto na dłuższą metę wygra.

Tutaj niestety nie podzielam optymizmu. Cześć po prostu wyjedzie, bo w pewnym
        momencie jej granica tolerancji zostanie przekroczona. Reszta będzie starała się
        żyć wedle własnych zasad, ale cóż to da?

> Bez nowoczesnej nauki i technologii nie da się zaistnieć na
        > tym świecie.

Zaistnieć w świecie nie. Ale przeżyć się da (czas jakiś przynajmniej). Z
        technologii wystarczą nam nadajniki Radia Maryja, z nauki wykłady
        profesora-prezydenta, do gęby włożymy naturalne produkty Polskiej Ziemi (z
        odpowiednią czcią oczywiście).
        Oczywiście, to celowo przesadzona karykatura, ale mniej więcej taki kierunek
        może zostać obrany.

> Biologia sama zresztą zrobi porządek w Polsce.

A kto ma - satystycznie - więcej dzieci? Wykształcony, niezależny finansowo i
        ideologicznie mieszkaniec metropolii, czy wierzący robotnik / rolnik o
        wykształceniu podstawowym? Dobór naturalny homo sapiens dawno przestał podlegać
        zasadom darwinizmu, zarówno w skali całego globu, jak i poszczególnych państw.
        • mariner4 Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 13:55
          Mój (umiarkowany) optymizm bierze się stąd, że Polska bywała w o wiele większych
          opałach niż rządy Niziołków.
          M.
          • xtrin Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 16:36
            No i to jedyna pociecha.

PS. Nie obrażaj niziołków, to porządne stworzenia!
    • xtrin Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 12:57
      leszab napisał:

> Za bardzo się różnimy.

> W polityce najważniejsza jest skuteczność w zdobywaniu Władzy

Masz rację, za bardzo się różnimy.
    • najezdzca Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 13:02
      mosty zostały wysadzone (!)
      kości zostały rzucone (cliche)

rozumy zostały zjedzone

a państwo będzie teraz człapało w ogonie cywilizacji z rządem ignorantów i oszołomów

Jarosław i Lech zjedli Polskę, poświęcili nasz wspólny interes na rzecz swoich politycznych ambicji. Wizja się spełniła, dziadować będziemy wszyscy.
    • sztudent1 Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 13:04
      Zgadza się: nie przetrwałaby. Tak jak nie przetrwa żadna koalicja, w której
      stroną będą kaczory. To są ludzie DESTRUKCJI i cała ich filozofia polega na
      nieustannym podkopywaniu każdego, bo nikomu nie ufają. A przy tym są chorzy na
      władzę. I to jest koktail, który jest mieszanka wybuchową a którego na własnej
      skórze doświadczymy. W tym kraju nie będzie stabilizacji przez najdliższe lata
      a to dla gospodarki jest zabójcze. Ale co ich tam gospodarka interesuje,
      wścisnie się moherom, że to przez PO i SLD, a mohery kupią.
    • henryk.log Re: ALfred! Alfred! Alfred!............ 13.11.05, 13:12
      • henryk.log Re: ALfred! Alfred! Alfred!............ 13.11.05, 13:20
        "..szantaże..PISU z SO,LPR i PSL..PO..szantarzowała by..."
        ..spotkałem gorszego ortografa..
        • roro68 Skuteczni a kabotyni 13.11.05, 13:52
          Oczywiście, że skuteczność jest największą cnotą w polityce. Najlepsze programy
          są kupą bzdur, jeśli nie udaje się ich zaaplikować do rzeczywistości. A
          wizjonerzy bez skuteczności, to po prostu kabotyni i nie powinni się za
          politykę nawet zabierać. Platforma zmarnotrawiła dosłownie wszystkie swoje
          atuty, zamiast rządzić Polską, siedzi w opozycji razem z komuchami. Wstyd.
          Jeśli PO nie umiała osiągnąć najprostszych celów i rzekomo została wyprowadzona
          w pole przez niedoszłego koalicjanta, to jakim cudem wyobrażała sobie o wiele
          cieższą walkę o naprawę Polski z o wiele groźniejszymi przeciwnikami?!
          Jeżeli PiS się skompromituje to po prostu ci ludzie nigdy więcej nie dostaną
          mojego poparcia. Ale na miejscu wyborców PO wyciągnąłbym identyczny wniosek.
          Tymczasem zachowują się jak w indyjskim rytuale sati i kładą się na stosie przy
          zwłokach zmarłego. Ludzie! Jesteście potrzebni w życiu i nie marnujcie swojego
          poparcia na niedorajdów i kabotynów, którzy wolą obrazić się na niedobrą
          rzeczywistość zamiast zrobić dojrzały rachunek win.
          • kubala11 Re: Skuteczni a kabotyni 13.11.05, 14:08
            roro68 zaraz awansujesz na robotnika(rolnika) z niepełnym podstawowym
            wykształceniem na 0,5ha gospodarstwie w Pcimiu, chyba że będą bardziej
            powściagliwi i zostaniesz jedynie moherem.
            A w temacie masz racje.
          • maaac Re: Skuteczni a kabotyni 13.11.05, 14:14
            > Oczywiście, że skuteczność jest największą cnotą w polityce. Najlepsze
            programy
            >
            > są kupą bzdur, jeśli nie udaje się ich zaaplikować do rzeczywistości. A
            > wizjonerzy bez skuteczności, to po prostu kabotyni i nie powinni się za
            > politykę nawet zabierać.

Teraz jeszcze oczekuję deklaracji że skuteczność jest najwyższą wartością w
            polityce i dla niej można i powinno się robić każde nawet największe świństwo.

(biedne prawo i sprawiedliwość poległy na ołtarzu skuteczności.....)
            • roro68 Re: Skuteczni a kabotyni 13.11.05, 15:23
              Skuteczność nie może być wartością, bo jest cechą. Pierwszorzędną w polityce,
              bo nieskutecznie służyć wartościom to, przyznasz(?), idiotyzm i oksymoron.
              Skuteczność można obiektywnie zmierzyć. Polityk nieskuteczny jest frajerem,
              bardziej szkodzi głoszonym wartościom niż je wspiera. Skuteczność mówi wiele o
              inteligencji polityka, o jego pragmatyzmie, talentach, czyli o wielkości
              polityka.
              Czy można robić świństwa? Na pewno polityka nie jest zajęciem dla moralistów i
              etyków. Sędziują zawsze wyborcy. Na ogół świństwa się nie opłacają, więc nie
              warto ich robić (vide: manipulowane sondaże GW, kłamstwo Cimoszewicza,
              torpedowanie naprawy panstwa przez PO).
              • maaac Re: Skuteczni a kabotyni 13.11.05, 17:20
                Ok, ale co się dzieje jak dla skuteczności poświęca się wartości o które się
                walczy? Jeżeli się walczy o prawdę - kłamiąc, o uczciwość - oszukując, o
                moralność robiąc świństwa? Jeżeli prawo niesie się na sztandarach, a w celu
                egzekwowania jego zawiera się sojusze z ludźmi łamiącymi to prawo nagminnie?
                Czy taka skuteczność polityka jest w cenie? Czy nie lepiej jednak zrezygnować z
                części skuteczności na rzecz moralności?
    • leszab [...] 13.11.05, 14:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • typiak Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 15:32
        leszab,juz drugi raz sie powtorze ale trolujesz :)
      • dandelion Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 15:35
        A poza tym trzeba wziąc pod uwagę zapowiadany atak homoseksualistów na obecny
        rząd. Biorac pod uwagę zajadłośc niektorych postów, hm...., ale i tak sie nie
        przyznają. A co to wstyd????
        • baabeczka Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 19:33
          pisowcy nie martwcie sie :-) z pomoca Boza wszystko wam sie uda, nawet Lepper)
          • kubala11 Re: Koalicja PO-PIS nie przetrwała by ani miesiąc 13.11.05, 19:38
            baabeczka napisała:

> pisowcy nie martwcie sie :-) z pomoca Boza wszystko wam sie uda, nawet Lepper)

Jakże "głębokie" są Twoje przemyślenia kochana. Za to Cię lubię.
    • mirmat1 Nie bylo mostow, Byl dziurawy tonacy prom 14.11.05, 00:43
      > Uważam ,że mosty zostały już wysadzone i nie ma powrotu.
      > Wolę teraz być w koalicji nawet z SO,LPR,PSL nawet rządowej.
      Kazdy kto porowna programy PiS-u Balcerowiczowska sciagawke nazywana programem
      PO to widzi, ze POPiS bylby wieksza tragedia dla Polski niz AWS-UW.
      POstKomunisci zrobiliby PiS-owi taki przekret jaki Balcerowicz zalatwol AWS-
      owi. Koalicja PIS-LPR-SO-PSL ma szanse bo programy sa wyjatkowo zbierzne.
    • vicemichnik FRONT JEDNOŚCI NARODU 14.11.05, 01:02
      Zamiast w kącie m... prącie, startuj w NARODOWYM FRONCIE. PIS-SO-LPR-PSL.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka