Dodaj do ulubionych

Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach

15.11.05, 12:24
kanciarze!
Jak on taki dyplomata, to niech sobie opowiada przyjemne historyjki na
bankietach dla leciwej sluzby dyplomatycznej.
Obserwuj wątek
    • freemason To zmień ministra:) 15.11.05, 12:43

• kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 12:44
      Przecież to prawda o którą tak walczycie.
    • mmkkll Meller w Rosji: Niektórzy eksporterzy są oszustami 15.11.05, 12:46
      Tytuł artykułu.
      Tu przesadzasz, przecież to stwierdzenie faktu. Tak samo jak to, że niektórzy
      rosyjscy importerzy są oszustami.
      • bladatwarz Tyle, ze o oszustwach innych nie ma ani slowa 15.11.05, 12:54
        Nie zycze sobie, zeby mister MSZ mowil o Polakach, ze kantuja.
        Za chwile Dunczycy powiedza, ze oni mieli racje, ze polskie maliny sa do d..., a
        Norwegowie powiedza stop polskiemu miesu, bo ma salmonelle.
        Nie zycze sobie, zeby minister MSZ mowila jakiekolwiek rzeczy przeciwko Polakom,
        do czasu, az zostana zarzuty potwierdzone przez polski rzad lub wlasciwe organy
        w UE.
        • mmkkll Re: Tyle, ze o oszustwach innych nie ma ani slowa 15.11.05, 13:24
          Można sprawdzić u źródeł:
          www.interfax.ru/e/B/exclusive/29.html?mode=9&title_style=exclus&others=2&id_issue=11420837
          Jest:
          "We know that some Polish exporters engage in fraud. Our administration will
          take measures against these people. I do not see any reasons for a large
          European country to tolerate crooks damaging its interests. Therefore,
          understand your veterinary and phytosanitary services' reaction. However, there
          are very few crooks of this sort,"(podkreślam - dop.) Meller said.

Możliwe, że nie jest to takie złe posunięcie. Zobaczymy po efektach.

• bladatwarz Zgadzam sie 15.11.05, 13:59
            Prosze jednak o tytuly prasowe i komentazre do tej wypowiedzi.
            Co mnie obchodzi malensimi czcionkami wypowiedziany tekst depeszy?
    • pro.filutek1 Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 12:50
      Nie nerwowo.
      • bladatwarz Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 12:57
        Co nienerwowo?
        Platfus pojechal do Rosji i sprawe zalatwia w ten sposob. W d.... niech sie
        pocaluje dyplomata z Bozej laski. Jakis debil falszuje faktury a on bedzie
        stosowac odpowiedzailnosc zbiorowa? Przeciez opinia o tym, ze ,,Polacy
        kantuja'', bo tak sie ten ..... wyrazil nie jest skierowana do Rosji, ale do
        wszystkich partnerow Polski. Tylko czekaja, zeby nas wykurzyc ze swoich rynkow.
        To ma byc minister MSZ, to jest .....
        (.....) - wykropkowane oznacza slowa nie nadajace sie do uzycia na forum!
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 13:03
          A w SLD wszyscy kradną?
        • pies_na_czarnych Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 13:09
          bladatwarz napisała:

> Co nienerwowo?
          > Platfus pojechal do Rosji i sprawe zalatwia w ten sposob. W d.... niech sie
          > pocaluje dyplomata z Bozej laski. Jakis debil falszuje faktury a on bedzie
          > stosowac odpowiedzailnosc zbiorowa?

Miej pretensje do tych, ktorzy go wyslali.
          Wysylajac Mellera ze zwyklej afery kryminalnej ktos chcial zrobic afere
          polityczna.
        • kropekuk [...] 15.11.05, 13:37
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • bladatwarz Nacjonalistyczna krowa! To mi schlebia! 15.11.05, 13:52
            Chyba zmienie nick na ewentualnosc zabanowania przez psy nastepcow niejakiego
            Habera Ferdynanda (co to ojcem jest jednaj z wazniejszych nadredaktorek Agory!)
            • janbezziemi Re: Nacjonalistyczna krowa! To mi schlebia! 15.11.05, 18:45
              Co znaczy "nijaki"? Nie przez samo "H",ale "Ch" to raz, a dwa to był bardzo
              solidny czlowiek jak na tamte czasy. Nie zyje od roku czy dwóch, więc raczej
              zamknij paszczęke! Bladą twarz juz masz!
              • bladatwarz Podaja dwie pisownie. 08.12.05, 12:03
                Widac wiesz lepiej ze zrodla.

Kazdy zyje tak, aby po nim dobrze po smierci mowiono. Zyj wiec dobrze, bo beda o
                Tobie mowic tak jak o niejakim Chabrze.
            • kwaczka11 Re: Nacjonalistyczna krowa! To mi schlebia! 12.02.06, 15:11
              wiewsz coo my robimy w tym swiecie nacjonalistom? popatrz na Saddama, Chaveza,
              Castro., Milosewicza.
          • bladatwarz Nikt normalny takich rzeczy nie mowi na forum publ 15.11.05, 14:02
            icznym.

Minister z SLD musi odejsc.
            Tako ja rzecze bladatwarz!

Wytrzezwial juz ten znakomity minister MSZ?

Homosovieticus! Bul u Was taki niejaki Stefan Melller na izbie?
            • kropekuk MOWI: zlodzieja zawsze nazywa sie zlodziejem:))) 15.11.05, 14:05
              Widac uskie maja zelazne DOWODY.
              • bladatwarz [...] 15.11.05, 14:11
                • kropekuk JAK moga ukryc, jesli to np. Polak ich za lape 15.11.05, 15:12
                  zlapie? Chyba ze POLSKI "UCZCIWY" INSPEKTOROW JAK ZWYKLE LAPOWE WEZMIE.:)))
                  Jestescie kretacze, kombinatorzy i zlodzieje. I - co gorsza - poczytujecie to
                  sobie za NARODOWE BOHATERSTWO. Jak ty. Nieliczni uczciwi Polacy tylko
                  potwierdzaja te smetna regule:))))
                  • jo_123 Re: JAK moga ukryc, jesli to np. Polak ich za lap 15.11.05, 15:29
                    hola, hola. Proszę nie uogólniać. Nie byłam i nie jestem (i mam nadzieje nie
                    będę) złodziejem. Jestem za dawnym prawem w Szwecji (ucinanie rączki).
                    Nie uogólniam - złodziej to złodziej - czy to Anglik, czy Niemiec,czy Polak.
                    • kropekuk Re: JAK moga ukryc, jesli to np. Polak ich za lap 15.11.05, 15:31
                      To moja czysta zlosliwosc pod adresem bladej. Za jej mentalnosc
                      Kalego...Hihihihi! A ze jestes wyjatkiem potwierdzajacym regule, to ci sie
                      chwali - przeciez ten cwaniacki stereotyp Polaka nie wzial sie z niczego :)
                      • bladatwarz Co za bzdety! 15.11.05, 17:03
                        Bujaj dir x Tesco i cal grupa de.... co chca w PL inwestowac,
                        Jak im tak rowno i dobrze w UE, to niech zainwestuja te gurbe milairdy i New
                        Castle tudzoiez innej malej brytyjskiej miejscowosci....
                        • kropekuk Polska to Tesco moze pocalowac w dupe. CHINY 15.11.05, 18:47
                          to cel ich inwestycji od 2004:))) Szukaj pracy dla 160.000 polskich idiotow,
                          ktorych supermarkety tak "wykorzystuja"....
    • joannabarska Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 12:55
      Blada twarz dla Ciebie Meller to kto? Chińczyk? Jesli myslisz, że Zyd, to Ci
      przypominam, że Królowa Korony Polskiej nią własnie była...Chyba, że
      Częstochowska to typowa Polka, choc obraz pochodzi...No? Skąd?
      • bladatwarz Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 13:09
        W d... mam czy zyd czy nie.
        Ma pilnowac interesow Polakow, a nie przyklaskiwac pretensjom Rosjan. Skonczony
        ..... to jest a nie minister. ,,Polacy kantuja'' po prostu mistrzowie swiata w
        kanciarstwie i oszustwach, Niejaka Edith Creson (komisarz UE) to po prostu
        misjonarka sprawiedliwosci....
        Za chwile Dunczycy nas podadza do sadu o ,,zatrute maliny'' a Norwegowie o
        ,,zatrute mieso''.
        • kropekuk To Dunczycy maja zrec miecho z salmonella tylko 15.11.05, 13:40
          dlatego, ze POLSKIE? A sama sobie to gowno "patriotycznie" jedz:))))
          • bladatwarz W du....e 15.11.05, 13:54
            Moze sobie na lewo sprowadzili mieso np. z Rosji albo GB?
            I co Brytyjczyk winien Polaka posadzili?
            Pan Meller do dymisji, bo ..... jest i basta!
            • kropekuk Buhahaha! Typowe polskie myslenie: "sprowadzic 15.11.05, 14:02
              na lewo" - nie istnieje w slowniku Skandynawa, bo i sie mu to nieoplaca:)))
              • bladatwarz Bujaj sie! 15.11.05, 14:13
                Komu sie nie oplaca, to mu sie nie oplaca!
                Jak ten ..... z MSZ nie przestanie bruzdzic, to bedziecie sie zajadac naszymi
                wyrobami przez dekade i dluzej. Bog jeden wie, ze dla dobra swojego i nastepcow.
    • a.adas Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 12:59
      A dalczego akurat Ty sobie nie życzysz?
      Albo inaczej:
      do ilu pokoleń swtecz masz udokumentowane czyste piastowskie pochodzenie, w
      prostej linii od Mieszka I?
      • inna57 Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 13:09
        O rany o co my się spieramy przecież wszyscy kiedyś zleźlismy z tego samego
        drzewa gdzieś w Afryce
        • a.adas Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 13:16
          inna57 napisała:

> O rany o co my się spieramy przecież wszyscy kiedyś zleźlismy z tego samego
          > drzewa gdzieś w Afryce
          byleby nie koszernego!!!
          i jakoś nie chce mi się śmiać;(
          • inna57 Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 13:22
            zostałam wychowana w totalnej tolerancji więc do koszerności się nie odniosę,
            natomiast z pewnością nasi przodkowie mieli raczej śniadą cerę
            • a.adas Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 13:28
              nie bladą?
              i dalej nie chce mi sie śmiać...
    • po_godzinach czyzbys kwestionowała demokratyczny wybór rodaków? 15.11.05, 13:05
      • bladatwarz Nie kwestionuje wyboru, ktory moze byc odwolany 15.11.05, 13:11
        Ten pan powinien sie podac do dymisji, bo jest nieudolny.
        Fakt, ze byl ambasadorem Rosji i robi takie bledy, pokazuje jedynie, ze znalazl
        sie na tym stanowisku za czasow SLD przypadkowo!
        • po_godzinach jest problem pewien 15.11.05, 13:19
          rząd jest prawomocny, a nam przyjdzie sę albo z jego decyzjami godzić, albo nie
          (tylko co z tego wyniknie?)

Ciebie oburza Meller - OK, mnie Wasserman - tez OK - ale chyba juz po balu (na
          razie). Możemy sobie tylko obie nogami potupać.
        • dr3xhab Re: Nie kwestionuje wyboru, ktory moze byc odwola 15.11.05, 14:00
          bladatwarz - czasem mądrze, a czasem mniej mądrze (jak każdy) pisujesz w
          różnych wątkach i lubię to poczytać. Jednak Twa sygnaturka podważa sens wielu
          wypowiedzi - to już jakaś aberacja psychiczna. Trzeba walczyć z obsesjami.

Z bladością też.
          Nie widziała d... słońca,
          ogorzała od miesiąca.
        • kwaczka11 Re: Nie kwestionuje wyboru, ktory moze byc odwola 12.02.06, 15:10
          pytanie, tepaku , jeslibyys myslala ( ale ty nie myslisz, tylko chciejstwem
          zyjesz, jest DLACZEGO ten twoj swiatobliwy prezio otoczyl sie Mellerami?
          Bo MUSIAL.
          Dlatego najwazniejsza rozmowa w USA byla rozmowa z Zydami.
    • kropekuk A ty polskiego zlodzieja nazwiesz "bohaterem"? Bo 15.11.05, 13:34
      Polak i "bohatersko" rosyjskiego kontrahenta oszukal? Zmien nicka na "Kali byc
      wielki swiat". Buhahaha!!!
    • jo_123 Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 13:52
      coś mi tu zalatuje moralnością pani Dulskiej.
      Jeśli niektórzy eksporterzy kantują, to należy tych kanciarzy nazwać po imieniu.
      Rosjanie mają dowody na to (niestety wschodni rynek jest "trudny", łapówki
      i "podrabiane" dokumenty były "tolerowane" przez Rosjan).
      Można by się obrazić na władze rosyjskie i nie próbować załagodzić sytuacji,
      ale czy to się Polsce opłaci?
      • bladatwarz Co to ma do rzeczy? 15.11.05, 13:57
        Kantuja Anglicy, ale zaden deb.. z GB, nie przyznaje tego na forum publicznym,
        kantuja NIemcy, kantuja Rosjanie.
        Trzeba byc .... zeby powiedziec, ze Polacy kantuja.
        Czy ktos slyszal, zeby ktkoolwiek z Francji powiedzial na forum publicznym, ze
        niejaka Edith Creson (KOimisarz UE) to jest sprzedajna świn.. ? A wszyscy
        wiedza, ze jest!
        Co za ....l mowi takie rzeczy oficjanie. To chory czlowiek jest nie dyplomata!
        • kropekuk [...] 15.11.05, 14:03
          • bladatwarz Ty mi sie tu nie popisuj! 15.11.05, 14:09

• kropekuk Nie wie, a wiec POMAWIA. Daj przyklad takich 15.11.05, 14:11
              przemilczen, gdy sie na szwindlu kogos zlapie. A Ruskie za lape zlapali, tym
              razem lapowek od "prawych i sprawiedliwych" nie smieli nawet brac:)
              • bladatwarz Mam tu znajomego z UK. ktory nie wierzy w cenzure 15.11.05, 15:57
                Od 10 minut sie logujemy. Bez rezultatu!
                Z nowymi nickami. Bez rezultatu !
                I hope that GW is going to do something with some strenght coming from outside
                world,
                • kropekuk SERWER GW sie sam "ocenzurowal" :)))) 15.11.05, 15:58

• kwaczka11 Re: Mam tu znajomego z UK. ktory nie wierzy w cen 12.02.06, 15:08
                  czas ciebie zamknac . to wlasnie POLSKA, hehe
    • kuuba rozumiem Twoje zbulwersowanie 15.11.05, 13:58
      ale sprowadzenie calej sprawy do niskiego poziomu a wyjecie jej z pozycji
      konfliktu politycznego jest prawidlowe - moim zdaniem
    • gregorak Pytanie do bladejtwarzy 15.11.05, 16:37
      Czy stracisz zaufanie do premiera i jego ekipy, jeśli nie odwoła ministra Mellera?
    • trevik Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 16:49
      Facet jest na swoim stolku zgodnie z wola przedstawicieli narodu. Aby bylo
      jeszcze smieszniej, to napisze, ze zgodnie z wola tych, ktorych tak goraco
      popierasz.

T.

PS: Nie wiem, co chce osiagnac Meller, ale na glupka to ten facet akurat mi nie
      wyglada.
      • echo_o Re: Nie zycze sobie, zeby Meller mowil o Polakach 15.11.05, 17:17
        Clancy napisał, że 'dyplomacja nie musi być przyjemna, wystarczy by była
        skuteczna'.
        Póki co, uważam że Meller rozczarował (prawie) wszystkich... (?)
        Ano tak...
        Rozczarował tę część elektroratu PiS, która chciałaby, abyśmy wyzwali Rosję na
        ubitą ziemię (a tymczasem, o zgrozo! wysłał sygnał, że Polska nie nadała
        sprawie embarga statusu politycznego).
        Rozczarował różnej maści wrogów PiS, że (oj, jaka szkoda, że wysłał ten sygnał,
        byłaby jatka i oszołomstwo PiS versus Rosja zostałoby przypieczętowane).
        Rozczarował antysemitów a priori - bez względu na to co by zrobił.

Clancy napisał też, że 'Dyplomacja to umiejętność powtarzania "dobry piesek",
        dopóki nie znajdzie się odpowiednio grubego kija'.

Dlatego ja osobiście (i reszta wyżej nie wynienionych) po prostu patrzy na
        rzwój wypadków. Nie da się wyrokować tak hop siup - te sprawy trwają...
    • dr.szfajcner Czyzby jednak Kaczynscy nie byli Polakami.? 15.11.05, 18:13
      • janbezziemi Re: Czyzby jednak Kaczynscy nie byli Polakami.? 08.12.05, 13:09
        dr.szfajcner napisał:

>
        &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
        Kaczńscy,tak jak i Ty, są Chińczykami. Nie poznajesz?
    • frau_blada Konczy sie pan Meller 12.02.06, 13:32
    • kwaczka11 ale juz powiedzial . wilk z lasu 12.02.06, 15:07
      a ty zawsze bedziesz miala tak. co ty znaczysz? PiS czy inni cie obrabiaja.
      bo to RP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka