rekontra kącik czytelniczy GP 17.11.05, 20:38 tad9 napisał: > ... na temat WSI? mogłaby zacytować fragmenty artykułu o WSI z Gazety Polskiej. a kiedy pisała o Schetynie? powołuje się na artykuły Nie i SE. Może Piotr Wierzbicki założy kącik czytelniczy GP Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: kącik czytelniczy GP 17.11.05, 20:54 rekontra napisał: > mogłaby zacytować fragmenty artykułu o WSI z Gazety Polskiej. Czytałem teksty GP o WSI. Jeżeli chociaż połowa z tego jest prawdą, we wszystkich mediach powinno huczeć jak w ulu. Gdybyśmy mieli normalne media. Prawda, była dziś w TV ciekawa dyskusja o WSI, tyle, że w niszowej TV Puls. W tzw. głównych mediach można dowiedzieć się więcej - o wannie Wasermanna Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Zybertowicz 17.11.05, 21:22 tad9 napisał: > rekontra napisał: > > > mogłaby zacytować fragmenty artykułu o WSI z Gazety Polskiej. > > Czytałem teksty GP o WSI. Jeżeli chociaż połowa z tego jest prawdą, we > wszystkich mediach powinno huczeć jak w ulu. Gdybyśmy mieli normalne media. > Prawda, była dziś w TV ciekawa dyskusja o WSI, tyle, że w niszowej TV Puls. W > tzw. głównych mediach można dowiedzieć się więcej - o wannie Wasermanna ciągle mnie wylogowuje, więc krótko Prawie wszystko co pisał Zybertowicz 13 lat temu o służbach (SB) się potwierdziło, a to co się nie potwierdziło czeka w kolejce. A media? Media i dziennikarze jeszcze w III RP tak nisko nie upadli. I myślę tu o kampanii wyborczej, jak o obecnym okresie. Działalność mediów jest skandaliczna. Ale jest internet. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Zybertowicz 17.11.05, 21:29 rekontra napisał: > Prawie wszystko co pisał Zybertowicz 13 lat temu o służbach (SB) się > potwierdziło, Masz na myśli "W uścisku służb specjalnych"? Fakt, ta "oszołomska" książka przedstawiała poglądy dziś "zwyczajne". Kto by pomyślał kilkanaście lat temu? > Działalność mediów jest skandaliczna. Ale jest internet. Słyszałem dziś w PR krótkie sprawozdanie z jakiejś konferencji o mediach, właśnie się odbywa. Pewien profesor stwierdził, że "ma wrażenie", że jeszcze żaden rząd w III RP nie spotkał się z tak złym przyjęciem mediów, jak rząd Marcinkiewicza. Też mam takie wrażenie. Internet - rzeczywiście trochę zmienia. 14 lat temu był dość nędzniutki. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra chwalę wyborczą. 17.11.05, 21:44 tad9 napisał: > rekontra napisał: > > > Prawie wszystko co pisał Zybertowicz 13 lat temu o służbach (SB) się > > potwierdziło, > > Masz na myśli "W uścisku służb specjalnych"? Fakt, ta "oszołomska" książka > przedstawiała poglądy dziś "zwyczajne". Kto by pomyślał kilkanaście lat temu? tak. Zybertowicz czasmi się pojawia (o dziwo) w TVN24. > Też mam takie wrażenie. Internet - rzeczywiście trochę zmienia. myślę, że bardzo zmienia. Wyborcza prawie nie cenzuruje wypowiedzi pod artykułami i co by nie powiedzieć, jest forum. Oczywiście ma dalekosiężne plany, ale forum jest. Rzeczpospolita schodząca na psy nie ma odwagi by umożliwić komentowanie artykułów. Wiele by się o sobie dowiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: kącik czytelniczy GP 17.11.05, 23:30 tad9 napisał: > rekontra napisał: > > > mogłaby zacytować fragmenty artykułu o WSI z Gazety Polskiej. > > Czytałem teksty GP o WSI. Jeżeli chociaż połowa z tego jest prawdą, we > wszystkich mediach powinno huczeć jak w ulu. Gdybyśmy mieli normalne media. Moze mamy normalne media, tylko to nie jest prawda. Gdybysmy mieli normalnych forumowiczow, ( a nie wszechpolskich aktywistow ), to naglosniane bylyby nie tylko pomylki Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm dzisiaj 17.11.05, 20:58 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,3019370.html Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: dzisiaj 17.11.05, 21:01 elfhelm napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,3019370.html Nie chodzi mi o informacje PAP, ale o jakieś materiały dziennikarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n GW boi sie kazdego swego grymasu by sie nie zdradz 17.11.05, 21:08 by sie ze swych czulych miejsc nie zdradzic, stad to milczenie....ale nie dlugo, juz "ex-cisi" cos jej podpowiedza i GW da "sygnal" do dzialania. Narazie, jak to chcial Rywin, "stoi w drugim szeregu". Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: GW boi sie kazdego swego grymasu by sie nie z 17.11.05, 21:14 andrze_n napisał: > by sie ze swych czulych miejsc nie zdradzic, stad to milczenie....ale nie > dlugo, juz "ex-cisi" cos jej podpowiedza i GW da "sygnal" do dzialania. > Narazie, jak to chcial Rywin, "stoi w drugim szeregu". Tak czy inaczej sytuacja w kraju w którym są rzekomo wolne media jest osobliwa. Partia, która wygrała wybory parlamentarne i prezydenckie utrzymuje, że WSI są skorumpowane i stanowią część patologicznego układu, o charakterze właściwie mafijnym. I co się dzieje w mediach? Ano prawie nic. A przecież, zarówno w przypadku gdy PiS ma rację, jak i w przypadku, gdy jej nie ma, powinien być huk większy, niż w USA po aferze Watergate. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Kiedy ostatnio "GW" pisała.... 17.11.05, 21:18 Podobno dziennikarze śledczy szykują jakiś duży materiał. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Kiedy ostatnio "GW" pisała.... 17.11.05, 21:23 t-800 napisał: > Podobno dziennikarze śledczy szykują jakiś duży materiał. ;-) Serio? O WSI czy - bo ja wiem? - o kuchni Ludwika Dorna? Ostatnio mocno zajmuje ich wyposażenie wnętrz... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Pewnie wtedy jak "dziennikarze sledczy" GW 17.11.05, 23:33 odniesli kolejny wiekopomny sukces. Czytaj - wtedy jak WSI wrzucila "dziennikarzom sledczym" GW na biurka to co chciala wrzucic a ci "odkryli" dzieki swojej wielomiesiecznej pracy kolejna afere ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra potwierdzam 17.11.05, 23:35 frank_drebin napisał: > odniesli kolejny wiekopomny sukces. Czytaj - wtedy jak WSI > wrzucila "dziennikarzom sledczym" GW na biurka to co chciala wrzucic a > ci "odkryli" dzieki swojej wielomiesiecznej pracy kolejna afere ;) i wydali swoje osobowe źródło insformacji, co powinno przejść do historii upadku dziennikarstwa, ale nie przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś