Dodaj do ulubionych

Kim jest Michnik - wątek II

25.11.05, 07:38
Na poprzednim wątku pojawiło się stwierdzenie - Michnik jest właścicielem tej
gazety i twgo forum.
Ciekawe, skąd się wzięło takie przekonanie? Okazuje się że jest ono b.
powszechne nawet wśród "bywałych" ludzi.
Właścicielem jest Agora, spółka akcyjna. Akcje dopuszczone do obrotu na WGPW.
Michnik nie posiada akcji - zrezygnował z przydziału, gdy powstawała Agora.
Jego "właścicielstwo" = 0. Podczas gdy ja mam akcje Agory.
Więc skad to się wzięło?
Obserwuj wątek
    • hania37 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 08:20
      Wzięło się stąd,że Michnik jest najbardziej rozpoznawalny spośród założycieli
      Agory.Fakt posiadania,czy nie posiadania akcji nie ma tu nic do rzeczy.Mało kto
      orientuje się w tym,że Michnik odmówił przyjęcia akcji,za to wszyscy kojarzą go
      z GW,a Gazetę z Agorą (albo w odwrotnej kolejności:-)).Agora=GW,GW=Michnik i
      już.Nie ma w tym nic tajemniczego:-)
      • gauche Myślimy Partia-a mówimy :Lenin. Myslimy :Agora a 26.11.05, 16:41
        mówimy-Michnik.
        Pasuje zreszta do ww.
    • buraque Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 08:30
      pomruk napisał:

> Właścicielem jest Agora, spółka akcyjna. Akcje dopuszczone do obrotu na WGPW.
      > Michnik nie posiada akcji - zrezygnował z przydziału, gdy powstawała Agora.
      > Jego "właścicielstwo" = 0.

oszołomom łatwiej jest opluwać autorytet tak nieprzystający do ich poglądów niż
      ruszyć makówka izastanowić się o co tak naprawdę chodzi, oszołomskie mamy
      straszą Michnikiem dzieci, a te dorastając zmieniają się w forumowiczów-
      oszołomów
      • hania37 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 08:35
        Nie obraż się,ale język,którym ty się posługujesz,stylem niewiele odbiega od
        języka oszołomów (pomijam słownictwo,bo tu na szczęście nie dorastasz im do
        pięt:-))
        • buraque Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 08:41
          hania37 napisała:

pomijam słownictwo,bo tu na szczęście nie dorastasz im do
          > pięt:-))

hania może spróbujesz wypowiedzieć się bardziej merytorycznie? Choć wydaje mi
          się, że licze na zbyt wiele...
          • hania37 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 08:54
            Czyżbyś potrzebował instrukcji,jak im do tych pięt dorosnąć?Wobec tego
            przeczytaj kilka potów pod rząd w dowolnym wątku(ręczę,że na 10 postów,co
            najmniej 4 będą wyprodukowane przez oszołomów),a potem postaraj się obiektywnie
            (a może za wiele oczekuję?;-)) przeczytać to,co ty napisałeś o oszołomach.Jeśli
            ci się to uda,od razu zauważysz podobieństwa i różnice.A potem to już od ciebie
            zależy czy skorzystasz z tego jako z instrukcji,czy też wyciągniesz
            wnioski.pozwolę sobie zaznaczyć,że nie polemizuję z twoimi poglądami(akurat w
            tej kwestii mam podobne zdanie) tylko z formą ich prezentowania.Pozdrawiam:-)
            • buraque Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 09:00
              hania37 napisała:

pozwolę sobie zaznaczyć,że nie polemizuję z twoimi poglądami(akurat w
              > tej kwestii mam podobne zdanie) tylko z formą ich prezentowania.Pozdrawiam:-)

oj Hania hania, czepiasz się formy a tu chodzi o treść, przesadny pedantyzm
              • hania37 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 09:08
                Oj buraqe,buraqe,każdy ma prawo do swoich poglądów,natomiast istotą oszołomstwa
                jest sposób ich wyrażania,a nie same poglądy (porównaj tak dla przykładu
                Episkopat i ks. Jankowskiego:-)
                • buraque Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 09:14
                  hania37 napisała:

natomiast istotą oszołomstwa
                  >
                  > jest sposób ich wyrażania,a nie same poglądy (porównaj tak dla przykładu
                  > Episkopat i ks. Jankowskiego:-)

tu sie mylisz Haniu, oszołom zawsze będzie oszołomem, obojętnie czy jest
                  elokwentny (np. książę oszołomów Jan Maria Jackowski), pompatyczny i napuszony
                  (Cymański), niezbyt rozgarnięty (Gosiewski), opętany mania prześladowczą
                  (Macierewicz), czy przypudrowane chamidło (Zygmunt Wrzodak).

Oszołomstwo ma wiele twarzy, ale zawsze jeden wspólny mianownik a mianowicie
                  poglądy: "ksenofobia, antysemityzm, bigoteria, nietolerancja, rasizm, homo-
                  oraz innymi fobiamie"

• xcor kto posiada akcje Agory ? 26.11.05, 06:42
                    czy są poważniejsi akcjonariusze?
                    czy akcje są całkowicie anonimowe i rozproszone?

rada nadzorcza www.agora.pl/agora_pl/0,66407,2801286.html
                    zarząd www.agora.pl/agora_pl/0,66408,2798872.html

można to będzie wkrótce zobaczyć
                    "Zarząd AGORA SA z siedzibą w Warszawie ul. Czerska 8/10 (Spółka), działając na
                    podstawie art. 399 § 1 Kodeksu spółek handlowych zwołuje na dzień 19 grudnia
                    2005 roku, na godzinę 11:00 Nadzwyczajne Walne
                    "
        • zwykly2 Re: Sprawdź się Haniu. 25.11.05, 09:56
          Oszołom to:
          1 Fanatyk, zwłaszcza polityczny lub religijny; fundamentalista. A fanatic,
          especially a political or religious one; a fundamentalist 2 Człowiek, zwłaszcza
          polityk, przeciwny zmianom; dogmatyk; konserwatysta. A person, especially a
          politician, who is dogmatic, bigoted, conservative or adversive to change
    • frank_drebin W to, ze Nadredaktor nie ma akcji Agory za bardzo 25.11.05, 09:00
      nie chce mi sie wierzyc. Co do reszty sie zgadzam.
      • b-beagle Re: W to, ze Nadredaktor nie ma akcji Agory za ba 25.11.05, 09:28
        Bez Michnika ta gazeta nie byłaby taka jak jest. To on przez wiele lat nadawał
        jej charakter.Stworzył największy opiniotwórczy dziennik w Polsce i nigdy nie
        narzekał jak jest mu źle i że wszyscy rzucają mu kłody pod nogi. Robił swoje i
        tyle
        • frank_drebin Co do bigli sie zgodze to piekne psiaki, a 25.11.05, 09:41
          szczeniaki sama slodycz :) Co do reszty. Hmmm z tymi klodami pod nogi raczylas
          przesadzic. Co do reszty sie zgodze stworzyl linie GW i sam GW pograzyl w
          gierkach na temat ustawy medialnej. Dzis GW stracilo juz dawno dziewictwo. Jest
          uznawana za jedna z wielu gazet. A niektorzy moi znajomi juz za czasow wywiadow
          z ludzmi honoru mowili cos w stylu - wiecej tego scierwa nie kupie i robia to.
        • hania37 Re: W to, ze Nadredaktor nie ma akcji Agory za ba 25.11.05, 09:42
          Podpisuję się pod tym,co napisałeś i dodam tylko jedno.Dla mnie Michnik jest
          jednym z niewielu autorytetów moralnych (spośród żyjących) w Polsce.
          • hania37 Re: W to, ze Nadredaktor nie ma akcji Agory za ba 25.11.05, 09:44
            To,co napisałam powyżej, dotyczy oczywiście wypowiedzi b-beagla
            • b-beagle Re: W to, ze Nadredaktor nie ma akcji Agory za ba 25.11.05, 11:27
              Haniu37 dla mnie Michnik też jest autorytetem moralnym )))).
    • keller1 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 09:48
      napewno bardzo przebiegłym człowiekiem i nie głupim.
      Znając mentalność tej klasy ludzi "wykształconych" m.in. w PRL-owskich
      więzieniach,a trzeba przyznać,że to w tamtych latach siedziało prawdziwe
      cwanictwo,które wydało na świat polskie mafie,wśród takich ludzi nabierał
      wprawy AM.Zauważ,że tak samo wielu mafiosów nie posiada majątków i mówią o
      sobie "jestem biedny".
      Myślę,że parę spraw ujrzy światło dzienne!
      • scoutek Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 09:54
        keller1 napisał:
        > Myślę,że parę spraw ujrzy światło dzienne!

yasne, tylko odslon firanki ....
      • hania37 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 09:58
        Keller,a co ty możesz wiedzieć o mentalności tych ludzi? Sądząc po tym co
        piszesz to kompletnie nic.
        • keller1 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 10:09
          chcesz mnie obrazić?
          co masz mi do zarzucenia?
          a zresztą kobietom jestem w stanie wiele wybaczyć,miłego dnia!!!
          • hania37 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 10:20
            keller,ja nie zamierzałam cie obrazić,tylko wyraziłam przekonanie,że piszesz o
            czymś,o czym nie masz pojęcia.Jeśli jest inaczej,to sprostuj to:-)
        • kropek_oxford Ostrzegalem, ze to uczen ETATOWEGO ETYKA PRL-u, 25.11.05, 10:51
          prof. Jankowskiego. A to - niestety - musi miec powazne konsekwencje MORALNE.
          I - jak widac - ma.
        • keller1 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 13:22
          precz ogólnikom! UZASADNIJ.ok
      • kropek_oxford A ty - wierny uczen ETATOWEGO ETYKA PRL-u - z 25.11.05, 10:50
        zadnym PRL-owskim aresztem nie miales do czynienia; prawdziwy "bohater".
        • keller1 Re: A ty - wierny uczen ETATOWEGO ETYKA PRL-u - z 25.11.05, 13:20
          jak w reklamie "....oj Boguś co Ty wiesz o Karmi"
    • gutek.gutek Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 09:55
      Z tego, ze Michnik jest wlascicielem "moralnym"
      • hania37 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 09:59
        Gutek, nic dodać nic ująć:-)
    • emma_b Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 10:38
      mowimy lenin, a w domysle - partia
      mowimy partia, a w domysle - lenin

mysle ze tak jest z Michnikiem, GW i Agora. jesli chodzi o gazete, to jest w
      tym sporo prawdy, a dokladniej rzecz biorac bylo. przeciez teraz Michnik jest
      juz tylko formalnym naczelnym.
      natomiast portal internetowy gazeta pl, to przeciez nie gazeta..ten _wlasciciel
      forum_ to najczesciej chyba obrazany i ponizany tu czlowiek. a jednak nigdy
      tych plugawych watkow o Michniku nie kasuja. nie zdziwilabym sie gdyby sie
      okazalo, ze taka jest wlasnie wola pana Adama, choc portal nie jego
      co do agory to jestem przekonana ze Michnik jej nie lubi. on byl zainteresowany
      swoja wizja gazety, ktora nijak sie miala do strategii marketingowych agory.on
      wlasciwie w starciu z agora przegral.
      Michnik na pewno by wolal aby kolegia redakcyjne nadal odbywaly sie w
      piaskownicy na Iwickiej, wtedy to byla jego gazeta...
      tez mam sentyment do starej Wyborczej, coz to se nevrati...
      • hania37 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 10:46
        Emmo,zdaje się,że zdradzasz to co Agora wstydliwie kryje:-)Oni mimo wszystko
        wciąż podpierają się autorytetem Michnika i starannie unikają ujawnienia
        konfliktów między nim a Szanownym Zarządem (nie całym oczywiście he he)
        • golota20 Re: Kim jest Michnik - wątek II 26.11.05, 05:12
          hania37 napisała:

> Emmo,zdaje się,że zdradzasz to co Agora wstydliwie kryje:-)Oni mimo wszystko
          > wciąż podpierają się autorytetem Michnika i starannie unikają ujawnienia
          > konfliktów między nim a Szanownym Zarządem (nie całym oczywiście he he)

michnik jest symbolem GW.
          A moze gazetaW musi miec Adasia.

na dobre i zle..
          Jak trzeba zalatwic Rywina to adas potrzebny......
          Tu adas sie zblaznil..

szkoda??

Ogolnie i szczegolnie Michnik jest jednak Gosciuwa
          Brawo!!!!!!!
    • michal00 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 10:55
      Jakies akcje moze i ma, ale bez wplywu na wladze w Agorze, ktora jest
      faktycznie kontrolowana przez Agora Holding sp. z o.o. Jedynymi udzialowcami AH
      sp. z o.o. sa Rapaczynska, Luczywo, Blumsztajn, Rawicz i Niemczycki i to oni
      decyduja wspolnie z amerykanskim Coxem.
      • hania37 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 10:57
        masz nieaktualne informacje
        • michal00 Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 11:07
          Naprawde? A jakie sa aktualne?
        • emma_b Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 11:09
          nie moge juz czytac o tym, czy ma akcje czy nie ma...
          zal mi ludzi podejrzliwych, nieufnych, takim ktorym nie miesci sie w glowie, ze
          ktos mogl wziac duza kase, a zrezygnowal...
          pewnie dlatego Michnik wydaje im sie maly, bo mierza go wlasna miara. oni by
          taka kasa na pewno nie pogardzili...
          Adam Michnik popelnil sporo bledow w ostatnich latach, za te bledy zreszta
          zaplacil. ale mimo wszystko przejdzie do historii jako jeden z
          najwybitniejszych Polakow swojej generacji. tak bedzie, chociaz to sie
          przydroznym pieskom nie podoba. na szczescie wcale nie musi im sie podobac
          • po_godzinach amen) 25.11.05, 11:12
          • buraque przydrożne pieski lubią obsikiwać 25.11.05, 12:07

> Adam Michnik popelnil sporo bledow w ostatnich latach, za te bledy zreszta
            > zaplacil. ale mimo wszystko przejdzie do historii jako jeden z
            > najwybitniejszych Polakow swojej generacji. tak bedzie, chociaz to sie
            > przydroznym pieskom nie podoba. na szczescie wcale nie musi im sie podobac

...a AM jest dyżurnym celem tychże karzełków, którzy czują się lepsi i
            mądrzejsi plując na człowieka wielkiego formatu. To stara, jakże polska
            specjalność.
    • dokowski To z szacunku dla Nadredaktora - on jest honorowym 25.11.05, 11:21
      ...obywatelem Nieba, a dokładniej tej części Nieba, w której mieszkają honorowi
      właściciele światowych mediów. Michnik, tak jak mistrzowie taoistyczni, został
      jeszcze za życia uznany za Nieśmiertelnego.

W taki właśnie sposób Michnik jest właścicielem tego miejsca. Bez niego nie
      byłoby tego portalu.
    • pomruk Re: Kim jest Michnik - wątek II 25.11.05, 21:12
      To ja rozpocząłem ten wątek. I z ogromną przyjemnością stwierdzam, że ANI JEDNA
      wypowiedź nie była głupia lub wulgarna (co niestety aż za często zdarza się na
      forach).
      Ani jedna - więc cieszę się bardzo, że wielbiciele/przeciwnicy pana Redaktora
      trzymają poziom.
      To chyba jego wielki sukces.
    • bladatwarz Wlasciwie to wlascicielem jest esbecja i Kiszczak 25.11.05, 22:41
      Wlasciwie to wlascicielem GW jest esbecja i Kiszczak. Gazeta Wyborcza od nich z
      przydzialu dostala! pozwolenia na druk, papier i potrzebny sprzet!
      O sposobie sprywatyzowania gazety, ktora miala byc spolecznym dziennikiem nie
      wspomne, bo to chyba wiedza wszyscy.
    • prick.teaser Autorytet moralny 25.11.05, 23:01
      galeria.e-polityka.pl/galeria/data/media/7/ATT00008.jpg
    • omamiony.wiedzmin Re: Kim jest Michnik - Człowiekiem wielkiego ducha 26.11.05, 00:06
      i wielkiego intelektu !!!
      wierzyć mi się nie chce,że aż tyle pozytywnych opinii o Adamie pojawiło się na
      fk :)
      więc ja tez muszę dać świadectwo - kocham Go miłościa wierną , bezgraniczną i
      wybaczającą drobne spadki formy :)
      a mówiąc juz całkiem serio,dla mnie to też jeden z ostatnich autorytetów w tym
      dziwnym kraju toczonym chorobą wściekłych nienawistników
      szkoda tylko ,że tak rzadko głos teraz zabiera - czyzby jednak działalność
      plwających na Niego trzęsidupków ,którzy o dziwo dopiero teraz pokazują
      swą "odwagę" przynosiła efekty ???
      nawet najtwardsi w końcu mogą być zmęczeni...
      by pokazać Mu ,ze nie jest osamotniony w swym patrzeniu na Polskę pozwolę
      sobie zakrzyknąć na koniec:
      Kapitanie mój Kapitanie
      pozdrawia Cię majtek omamiony wiedźmin :)))
      ps. i gorąco pozdrawiam oczywiście wszystkich,którzy cenią i szanują jednego z
      największych Polaków ostatnich dziesięcioleci !
      • po_godzinach Re: Kim jest Michnik - Człowiekiem wielkiego duch 26.11.05, 00:10
        "> wierzyć mi się nie chce,że aż tyle pozytywnych opinii o Adamie pojawiło się
        na
        > fk :)"

No właśnie, to jest budujące).

Smutne zaś jest to, ze tak niewielu Adama Michnika rozumie.

• omamiony.wiedzmin Re: Kim jest Michnik - Człowiekiem wielkiego duch 26.11.05, 00:48
          po_godzinach napisała:

Smutne zaś jest to, ze tak niewielu Adama Michnika rozumie.
          masz rację ale czemu tak sie dzieje ?
          kompletnie przestałem rozumieć zachowania i wybory swoich współobywateli....
          tak jak nikt z moich znajomych głosujacych na pis nie był mi w stanie
          wyjasnić ,co ich tak "pociągało" w hasłach "odnowicieli moralnych"- chyba tylko
          to,że tym którym się powiodło(uczciwie lub nie) będzie gorzej !
          dalej wygląda mi to na leczenie kompleksów i własnej bezradnosci poprzez
          uskutecznianie "polskiego piekiełka"....
          dokopywanie Adamowi Michnikowi tez chyba zalicza się do tego kręgu
          argumentacji czyli zawiść ponad wszystko plus zero starań o obiektywizm
          ps. czytam Twoje posty na fk od pewnego czasu i ogromnie się cieszę z Twojej
          tu bytności :) dobrej nocy życzę:)

• smok5 Co ty masz zamiast głowy? 26.11.05, 07:02
            Końcówke mopa czy kapustę. Michnik to arogancki typ komunisty "demokratycznego"-
            tzn demokracja tak ale dla swoich. Szkoda o nim pisać. Najlepiej o nim
            świadczy jak sobie dobiera przyjaciół - urban, jaruzel, miller i całe te
            popłuczyny.
            • kropek_oxford A ty jakich masz przyjaciol? Czy kazdy z nich to 26.11.05, 07:06
              TEZ zawistny nieudacznik?
              • smok5 [...] 26.11.05, 07:12
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • hania37 Re: Ty jesteś obernieudacznik. 26.11.05, 08:06
                  No cóż,wczorajsze podsumowanie pomruka straciło aktualność niestety...jak to
                  zwykle bywa (rachunek prawdopodobieństwa jednak nieubłaganie rządzi statystyką)
                  wypowiedzi głupie już się pojawiły.
          • hania37 Re: Kim jest Michnik - Człowiekiem wielkiego duch 26.11.05, 08:15
            Z wielką przyjemnością przyłączę się do waszego chórku:-)Tym bardziej,że
            właściwie to Adam Michnik mnie wychował:-) Czytam GW od pierwszego numeru i
            teraz nawet trudno mi powiedzieć,czy moje poglądy po prostu tak dokładnie
            pasują do poglądów Adama Michnika i większości piszących w GW,czy po prostu GW
            ukształtowała moje spojrzenie na świat.Zdaje mi się jedna,że większego
            znaczenia w tej chwili to nie ma:-).A wracając do nagłego zamilknięcia
            Adama,to,wiedzminie drogi,po prostu zachorował z tego co wiem i dlatego przez
            dłuższy czas nie było o nim słychać.Nie wiem jak sytuacja wygląda w tej
            chwili,ale mam nadzieję(sądząc po tym,że mogę go czytać od czasu do czasu w
            GW,to całkiem spora nadzieja),żę wszystko wraca do normy,czego Adamowi z całego
            serca życzę.
            • keller1 Re: Kim jest Michnik - Człowiekiem wielkiego..? 26.11.05, 12:02
              a cappella,....bella belcanto....
            • smok5 Uwaga. Kolejna oświecona. 26.11.05, 12:46
              Towarzyszko haniu - adaś szechter jest chory nawiele chorób. Ale żadna nie
              zabrania mu chlać wódy z jurkiem urbanem. Moze to biblijne pojednanie w ramach
              jednego wybranego narodu? Jak moje posty sa głupie to jak nazwać wasze
              miłośników różowo czerwonych - pożyteczni idioci?
              • hania37 Re: Uwaga. Kolejna oświecona. 26.11.05, 13:02
                Widzisz smoku,jest drobna różnica między ludżmi zaślepionymi(nieważne-głupotą
                czy ideą),a ludżmi mającymi swoje poglądy.Otóż ci pierwsi potrafią tylko
                nienawidzić,szydzić i pluć,a ci drudzy potrafią rozmawiać i wymieniać poglądy z
                osobami w tych poglądach się różniącymi, niekoniecznie przyjmując punkt
                widzenia adwersarza,ale starając się wysłuchać jego racji.A czy to się odbywa
                przy wódce,czy w filharmonii nie ma wielkiego znaczenia.A tobie życzę,żebyś
                nauczył się rozmawiać.Pozdrawiam.
                • smok5 [...] 26.11.05, 13:13
                  • hania37 Re: Jeśli chodzi o nienawiść to wystarczy poczyta 26.11.05, 13:24
                    Smoku,każdy ma jakąś swoją rację,nawet ty:-)
                    • smok5 Miłośniczka Wielkiego Gatsbego? 26.11.05, 13:32
                      Spotykanie się z takimi mętami jak urban jest po prostu NIE PRZYZWOITE! Ale wy
                      nie znacie takich słów jak patriotyzm, przyzwoitość, moralność, honor ,... .
                      • hania37 Re: Miłośniczka Wielkiego Gatsbego? 26.11.05, 13:34
                        Znamy.Za to ty przypuszczalnie nie do końca rozumiesz co one znaczą
                        • smok5 Ja wiem wy macie patent na mądrość. 26.11.05, 16:35
                          Wy wyznawcy michnika lepiej wszystko wiecie, znacie, czujecie, ogarniacie itp.
                          Wy jesteście "elyta". Wprawdzie po róznych WUMLach i za masło. Dla mnie jednak
                          jesteście też zwykłymi kolaborantami. Cał szczęście,że stanowicie dziś w
                          Polsce już tylko margines.
                      • scoutek Re: Miłośniczka Wielkiego Gatsbego? 26.11.05, 16:42
                        smok5 napisał:
                        > Spotykanie się z takimi mętami jak urban jest po prostu NIE PRZYZWOITE! Ale
                        wy nie znacie takich słów jak patriotyzm, przyzwoitość, moralność, honor ,... .

Ty natomiast nie wiesz, co to milosierdzie chrzescijanskie....
                        • smok5 Miłosierdzie to ja mam ale dla kotów i piesków. 26.11.05, 16:52
                          Dla oprawców, złodzieji i kolaborantów są więzienia.
                          • scoutek Re: Miłosierdzie to ja mam ale dla kotów i pieskó 26.11.05, 16:57
                            smok5 napisał:

> Dla oprawców, złodzieji i kolaborantów są więzienia.

a Urban jest kim? oprawca? zlodziejem? kolaborantem?
                            a tak w ogole to jestes chrzescijaninem czy nie?
                            • smok5 A dr geobels 26.11.05, 17:13
                              był kim? oprawcą?z łodziejem? kolaborantem?
                              • scoutek Re: A dr geobels 26.11.05, 17:15
                                no widzisz, nawet tego nie wiesz....
                                • smok5 Wiesz, wy przyjechaliście do tego kraju 26.11.05, 17:27
                                  na czołgach sowieckich .Na! Bo w środku sowieci wieżli kulturę i wiedzę. Gdzie
                                  mi się więc z wami towarzysze równać.
                                  • scoutek Re: Wiesz, wy przyjechaliście do tego kraju 26.11.05, 17:31
                                    smoku, musze cie rozczarowac, urodzilam sie tutaj, w Polsce i to baaaardzo
                                    dlugo po tym jak ruskie tu przyjechaly czolgami.... i tak juz tu jestem od
                                    wielu pokolen....
                                    • hania37 Re: Wiesz, wy przyjechaliście do tego kraju 26.11.05, 19:50
                                      Scoutek,szkoda czasu na dyskusję ze smokiem.Należy on do kategorii ludzi,którzy
                                      argumentów nie przyjmują do wiadomości,na wyciągniętą rękę warczą,bo oczyma
                                      wyobrażni widzą w niej kij i każdego kto ma inne zdanie od nich traktują jak
                                      wrogów,bo nie rozumieją,że nawet z różnicy poglądów można wyciągnąć pożytek.Z
                                      naszego punktu widzenia jest on kosmitą(takie same są szanse na porozumienie)
                                      • smok5 To skąd to uwielbienie 26.11.05, 21:42
                                        to takiej swołoczy jak urban?
                                        • keller1 Re: To skąd to uwielbienie 26.11.05, 21:57
                                          ten typ tak ma,i nic na to nie poradzisz,
                                          a znajomość michnika z urbanem jest od dawien dawna,jeszcze w l 60-tych
                                          popijali tzw. harcerzyki w Europejskim,jeszcze poczekajmy a dowiemy się więcej
                                          • smok5 Ja już nie potrzebuję więcej faktów. 26.11.05, 22:07
                                            To - urbany, kwachy, michniki, paradowskie, olejniki to jedna wielka kamaryla.
                                            Towarzystwo, które zawładnęło tym biednym krajem. Co prawda za zgodą brojlerów
                                            tak nadreprezentatywnych na tym forum - hodowanych przez 60 lat. Dziennik
                                            Telewizyjny nie wywietrzał ze łbów.
                                            • omamiony.wiedzmin Re: Ja już nie potrzebuję więcej faktów. 27.11.05, 01:05
                                              smok5 napisał:
                                              bla bla bla
                                              nie wiem biedactwo co ssałeś zamiast smoczka (podejrzewam,ze "pociagałeś"
                                              jedynieprawdziwenieskalanemyśleniem cycki -rydzykowe,wildsteinowe,giertysze itd)
                                              ale
                                              jest na to odtrutka !!!!!!!
                                              bierzesz ostry rozpęd i całą patriotyczną mocą walisz łbem w ścianę(z braku
                                              muru może to być np. czoło prawego Kellera 1) - i od razu czujesz się lepiej :)
                                              jeśli nie pomoże ,zawsze mozesz zgłosić się na oddział niekoniecznie otwarty
                                              bądź zostać politykiem pisu czy elpeeru
                                              rączki całuję forumowym buraczkom :)
                                              • zwykly2 [...] 27.11.05, 01:27
                                              • smok5 Jeśli chodzi o smoczek 27.11.05, 07:22
                                                to urodziłem się w takim śląskim domu w którym od zawsze brzydzono się
                                                komunistami. Wy nawet towarzysze już polotu nie macie, bo twój tekst jest po
                                                prostu głupi tak jak ty sam słusznie oszołomiony. Zostaw w spokoju wiedźmina
                                                dobry chłop był więc nie szargaj jego imienia.
                                              • keller1 Re: Ja już nie potrzebuję więcej faktów. 27.11.05, 14:57
                                                nie napinaj się bo nie wiesz co zrobisz!
                                                a przy okazji możesz mnie pocałować .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka