antykaczka 29.11.05, 08:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jas_wedrowniczek2 Zwolnij ich wszystkich Ludwik 29.11.05, 08:45 Ci którzy na niego głosowali niech sobie teraz pogratulują. Jeśli to prawda co ten gość wyprawiał, to jest za głupi nawet do Samoobrony. W IV RP ten gość jest tfuuuuu - posłem? Uahahahahahahahahah, Pewnie go mafia jako swojego rezydenta wsadziła do Sejmu. No mam tylko nadzieję, że ten cyrk sam się szybko zawali. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Czekamy na komentarze galby i kataryny 29.11.05, 12:03 Rewolucja moralna rozpoczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Pisuarowi gratulujemy koalicjanta 29.11.05, 14:54 Nie dość, że we własnym gronie mają oszustów, przekręciarzy i mataczy to jeszcze związali się z partią bandytów z Samoobrony. Najwyraźniej chcą przebić w ilości afer SLD. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil klasyczny przykład manipulacji 29.11.05, 11:24 Niszczęsny Ludwik prawdopodobnie nie ma pojęcia o istnieniu posła Misztala ale tytuł w Gazecie Wyborczej jest jaki jest. Po raz kolejny apeluję do dziennikarzy GW o przyzwoitość. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: klasyczny przykład manipulacji 29.11.05, 11:51 w11mil napisała: > Niszczęsny Ludwik prawdopodobnie nie ma pojęcia o istnieniu posła Misztala > ale tytuł w Gazecie Wyborczej jest jaki jest. Po raz kolejny apeluję do > dziennikarzy GW o przyzwoitość. Gazeta walczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Ależ koalicjanta by nie znał? 29.11.05, 12:04 Kochana kataryno, jakże Ludwik Dorn miałby nie znać słynnego pana Misztala z równie słynnej i moralnej Samoobrony, współautorki rewolucji moralnej? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Ależ koalicjanta by nie znał? 29.11.05, 12:16 navaira napisał: > Kochana kataryno, jakże Ludwik Dorn miałby nie znać słynnego pana Misztala z > równie słynnej i moralnej Samoobrony, współautorki rewolucji moralnej? Ale w Gazecie Wyborczej napisali: "Według jednego z działaczy łódzkiej Samoobrony Misztal w ogóle nie zna Dorna i przyznał się, że blefował przy policjantach" Mysle że gdyby działacz klamał to na pewno dziennikarze GW by to wykazali Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ależ koalicjanta by nie znał? 29.11.05, 12:25 w11mil napisała: > navaira napisał: > > > Kochana kataryno, jakże Ludwik Dorn miałby nie znać słynnego pana Misztal > a z > > równie słynnej i moralnej Samoobrony, współautorki rewolucji moralnej? > > Ale w Gazecie Wyborczej napisali: > "Według jednego z działaczy łódzkiej Samoobrony Misztal w ogóle nie zna Dorna i > > przyznał się, że blefował przy policjantach" > Mysle że gdyby działacz klamał to na pewno dziennikarze GW by to wykazali Normalny dziennikarz zanim nadałby taki insynuujący tytuł umożliwiłby skomentowanie całej sprawy głównemu zainteresowanemu, czyli Dornowi. Ale widać dziennikarzy frontowych normy nie obowiązują. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ależ koalicjanta by nie znał? 29.11.05, 13:59 kataryna.kataryna napisała: > Normalny dziennikarz zanim nadałby taki insynuujący tytuł umożliwiłby > skomentowanie całej sprawy głównemu zainteresowanemu, czyli Dornowi. Ale widać > dziennikarzy frontowych normy nie obowiązują. ********************************* Dorn zainteresowanym nie jest. Jego komentarz jest raczej zbędny, no chyba, że uznamy, że jeżeli jakiś pijany czubek straszy Georgem Bushem, to należy się najpierw upewnić i zapytac o to Busha. Ciekawe normy proponujesz, kataryna. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Ależ koalicjanta by nie znał? 30.11.05, 23:33 kataryna.kataryna napisała: > Normalny dziennikarz zanim nadałby taki insynuujący tytuł umożliwiłby > skomentowanie całej sprawy głównemu zainteresowanemu, czyli Dornowi. Ale widać > dziennikarzy frontowych normy nie obowiązują. Teraz normalni dziennikarze sa w Radio Maryja, (wedlug Marcinkiewicza, Ziobry i Dorna) Oni juz nie nadaja insynujacych tytulow, dotyczacych Rzadu i jego ministrow. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Ależ koalicjanta by nie znał? 29.11.05, 13:20 Gdyby SO była w koalicji to może by znał, a że nie jest to może nie znac. Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: klasyczny przykład manipulacji 29.11.05, 14:27 Czy gazeta jest naprawę aż tak niwna i nie widzi swojej śmieszności? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: klasyczny przykład manipulacji 30.11.05, 23:30 kataryna.kataryna napisała: > w11mil napisała: > > > Niszczęsny Ludwik prawdopodobnie nie ma pojęcia o istnieniu posła Misztal > a > > ale tytuł w Gazecie Wyborczej jest jaki jest. Po raz kolejny apeluję do > > dziennikarzy GW o przyzwoitość. > > > > Gazeta walczy :) Bo GW dalej nie juz wszystko jedno. A Braciom Kaczynskim i Dornowi juz jest, jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm sojuzników trzeba znać 29.11.05, 12:20 A Ludwik Łyżwińskiego przynajmniej zna. To i Misztala zna lub pozna. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r A mnie się skojarzyło z rondlem 29.11.05, 14:05 w11mil napisała: > Niszczęsny Ludwik prawdopodobnie nie ma pojęcia o istnieniu posła Misztala > ale tytuł w Gazecie Wyborczej jest jaki jest. Po raz kolejny apeluję do > dziennikarzy GW o przyzwoitość. *********************************** Gazeta od lat stosuje taką tytułologię, więc i po tym tytule spodziewałem się wszystkiego ze wskazaniem na popularny płyn do mycia naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
niezalogowany1 Re: klasyczny przykład manipulacji 29.11.05, 14:50 w11mil napisała: > Niszczęsny Ludwik prawdopodobnie nie ma pojęcia o istnieniu posła Misztala > ale tytuł w Gazecie Wyborczej jest jaki jest. Po raz kolejny apeluję do > dziennikarzy GW o przyzwoitość. Może się poznali na jakiejś eskapadzie po burdelach Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: klasyczny przykład manipulacji 29.11.05, 16:25 a czyli ewidentnej manipulacji nie dostrzegasz ?a widzisz swoje wyimaginowane fantazje? gdzie ja żyję Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Zwolnij ich wszystkich Adaś 29.11.05, 11:55 Jeśli rana na czole już nie boli. Nawet ty znałeś granicę szmacenia się i wiedziałeś, że jad trzeba dawkować umiejetnie. Amatorsczyzna, w ten sposób nie zbuduje się z GW NIEbis:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Zwolnij ich wszystkich Adaś 29.11.05, 12:08 pink.freud napisał: > Jeśli rana na czole już nie boli. > Nawet ty znałeś granicę szmacenia się i wiedziałeś, że jad trzeba dawkować umie > jetnie. > Amatorsczyzna, w ten sposób nie zbuduje się z GW NIEbis:))) Ale panowie próbują :) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Czy Adaś o tej ranie na czole 29.11.05, 12:21 to pod wpływem lektury Harrego Pottera? Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Czy Adaś o tej ranie na czole 29.11.05, 12:32 Raczej chodziło mu o współpracę w młodości Mickiewicza z carską ochraną. Jeśli jednemu wieszczowi się to przytrafiło.. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Czy Adaś o tej ranie na czole 29.11.05, 12:39 Harry byłby jednak dla Adasia lepszym archetypem. Ma toksyczną rodzinę. Żyje w świecie magii. Robi co chce, a uwielbiają go miliony. No i najważniejsze - jest postacią nierealną, więc za nic nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Ludwik pomoż mu. W końcu mamy IV RP 29.11.05, 12:14 a w IV tak jak w III koledzy sobie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm żal mi fanów PiSu 29.11.05, 12:22 wszędzie szukają spisku, manipulacji, ataku na rząd... tymczasem artykuł zwyczajny, w zasadzie dość zabawny, opisujący wyczyny posła jednej z kloacznych partii koalicji sejmowej. A tytuł? Wybrany najlepszy cytat, żeby zainteresować. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: żal mi fanów PiSu 29.11.05, 12:33 Za cztery lata usłyszymy z ust braci K. i ich towarzyszy że w Polsce jest nadla tek nędznie albo i nędzniej z powodu Platmormy, SLD i Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: żal mi fanów PiSu 29.11.05, 14:06 mali_bu napisał: > Za cztery lata usłyszymy z ust braci K. i ich towarzyszy że w Polsce jest nadla > tek nędznie albo i nędzniej z powodu Platmormy, SLD i Gazety Wyborczej. ********************************** Nie czekaj. Już dzis usłyszysz to w Radiu Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: żal mi fanów PiSu 29.11.05, 12:34 elfhelm napisał: > wszędzie szukają spisku, manipulacji, ataku na rząd... > tymczasem artykuł zwyczajny, w zasadzie dość zabawny, opisujący wyczyny posła > jednej z kloacznych partii koalicji sejmowej. > A tytuł? Wybrany najlepszy cytat, żeby zainteresować. I tyle. Dziekuje za współczucie ale naprawde mam wrazenie że media są nie fair w stosunku do moich. Co do tytulów zobacz artykuł o tytule "Premier Marcinkiewicz: Do mojego rządu każdy chciałby wejść" podczas gdy naprawde premier powiedział "Do dobrego jego rządu każdy chciałby wejść". Róznica niby niewielka ale w wersji GW Marcinkiwicz to zarozumialec i samochwala. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: żal mi fanów PiSu 29.11.05, 13:17 No różnicy nie bardzo widać. "Do dobrego jego rządu każdy chciałby wejść" oznacza, że rząd KM jest w jego ocenie rządem dobrym. Czyli teoretycznie też mógłby wyjść na zarozumialca. Dyskretnie zauważę, że skończyły się czasy PRLu, gdy media pełniły wyłącznie funkcję informacyjną - przedstawiając założenia rządowe/partyjne. Dzisiejsze dziennikarstwo ma bardziej charakter śledczo-krytyczny. A tytuł "Ludwik zwolnij ich wszystkich" niewiele różni się od innych np. "Staszek chciał spróbować swoich sił w biznesie" (swoją drogą Staszek pozostanie w biznesie, co było ceną poparcia rządu przez PRLowski PSL). Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur gotowy scenariusz filmowy! 29.11.05, 12:53 w stylu komedii Bareji albo "Uprowadzenia Agaty". A swoją drogą, to typowy "słup". Po zawodówce właściciel cementowni. Najśmieszniej będzie, gdy Ludwik rzeczywiście tych policjantów zwolni. Za opieszałość i brak umiejętności właściwego użycia pały. Odpowiedz Link Zgłoś
januszx to nawet nie manipulacja 29.11.05, 14:30 teraz to pojechaliści na całego z tym tytułem to nawet nie jest manipulacja to jest błazenada Odpowiedz Link Zgłoś
isa_stern a to Samoobrona właśnie... 29.11.05, 18:58 podobało mi się także "wykształcenie średnie niepełne" - chociaż to widać od razu, słoma z butów wystaje taką grubą wiechą domagam się ukarania Misztala, nie może byle kolo znieważać policjantów i zaczepiać bawiacych się w klubie, nie życzę sobie, aby osoby pokroju Misztala chronnił jakikolwiek immunitet, w tym wypadku pOsła Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: a to Samoobrona właśnie... 30.11.05, 02:35 Jezeli nie cofna mu immunitetu to ten Sejm bedzie zupelnie skompromitowany jak ta Samoobrona. Bedzie to zielone swiatlo dla takich szmaciarskich zachowan poslow. No to teraz macie ta demokracje co ja tak chcieliscie! Nie ludzcie sie koniec panstwowosci Polski zbliza sie nieublaganie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Gabinet cieni 29.11.05, 20:28 TVN 19.45 jaki niesamowity burak ten p. Misztal; I to ma być ewentualny minister komunikacji[lubi auta] lub finansów [lubi złoto]? Koleżanka z pracy mówi o jego fantazji ułańskiej. On pił tylko soki a kolega zataczał sie od nadmiaru pracy. Był osłabiony od pisania i obserwacji dyskotek. Żadnych dokumentów przy sobie nie miał i tylko dlatego rzucił legitymacją poselską. Itp.itd.Ten temat powinien kupić do swojego kabaretu J.Pietrzak. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Nie podniecaj sie tak. Z moich miejsc niejaki 30.11.05, 03:33 posel Gruszka z SLD potem SdLP tez jezdzil nawalony po miescie. Dopiero w tym tygodniu sprawa znalazla sie w sadzie. Wiec cecha przyrodzona jest pic a nie jest cecha przyrodzona ze tylko z jednego ugrupowania pija :) To tylko zauwazenie stanu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Burak pierwszej wody z posla. Lepper przy nim 30.11.05, 03:21 to Krolowa Wielkiej Brytanii. Odpowiedz Link Zgłoś
afangulo MISZTAL WYNOCHA Z SEJMU 30.11.05, 23:23 o czym my tu dyskutujemy Misztal wynoś się z Sejmu, nie ma tam dla Ciebie miejsca i nie chce Cię tam słyszysz?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś