Dodaj do ulubionych

Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o l...

04.12.05, 21:02
Wygląda na to, że pan Kurski mówi prawdę.
Kto łże, w takim razie?
Jagnieszka
Obserwuj wątek
    • maruda.r Popłaczmy sobie 04.12.05, 21:04

Widziałem łzy w oczach mojej żony i dzieci, którzy najlepiej wiedzą, ile
      wyrzeczeń kosztowała nas odbudowa Danielówki.

No wzruszyłem się tymi dziećmi i łzami.

• semafor.semafor Re: Popłaczmy sobie 04.12.05, 21:54
        Kurski pewnie sam się śmiał, pisząc te banialuki. Cynik pieprzony. Jak czerwoni
        kupują za pół darmo, inwestują i odsprzedają z zyskiem, to mamy złodziejską
        prywatyzację. Jak Kurski robi to samo, mamy dobrego gospodarza.
        • dan3iger KURSKI MORALIZUJE O PODŁOŚCI I RZETELNOŚCI ? 04.12.05, 22:20
          "po przekroczeniu pewnej granicy złej woli dziennikarstwo z zawodu pięknego i
          szlachetnego może stać się zwyczajnie podłe" leje krokodyle łzy Kurski.
          Niech pan Kur(vv)ski się lepiej zastanowi czy sam w sku**ski sposób sam nie
          przekraczał tej granicy. Żona i dzieci ze łzami w oczach, kto się niby na to
          nabierze ?
          Pan kurski jest likalnym notablem, niech ma świadomość że od niego wymaga się
          więcej niż od innych. Niech pamięta że jego pozycja jako odkupującego
          dzierżawioną dwa lata leśniczówkę jest inna niż mieszkańców okolicznych domów
          którzy wykupili za bezcen mieszkania w których mieszkali KILKADZIESIĄT lat.
          • doktorhabilitowany.1 Re: KURSKI MORALIZUJE O PODŁOŚCI I RZETELNOŚCI ? 04.12.05, 22:26
            Zwroc uwage tez na to:
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3048336.html
            co slusznie zauwazyl juz ktorys z internautow... Pojawiaja sie nowe watki w
            sprawie...
            A co do sposobu postepowania Kurskiego, to masz racje, jest on kur..ski;)
            • create Kto mieczem wojuje ten od niego ginie 04.12.05, 23:26
              "Rozumiem wymogi walki politycznej, rozumiem, że jest na mnie po ostatnich
              wyborach swoiste zlecenie, zwracam jednak uwagę, że po przekroczeniu pewnej
              granicy złej woli dziennikarstwo z zawodu pięknego i szlachetnego może stać się
              zwyczajnie podłe."

No własnie panie Kurski, pan już od dawna jest zwyczajnie podły. Dobrze że pan
              się zreflektował.
              • almagus Re: Szukam szmaty! 04.12.05, 23:28
                Szukam szmaty !
                • donald.tuski Kiedy Exmisja C i m o s z e n k i Z Rezerwatu ??? 04.03.06, 00:57
                  Jakim prawem białorusin cimoszenko
                  nielegalnie zamieszkuje
                  państwowy Park Narodowy

w nieleganie wynajętej za psi grosz
                  leśniczówcw bedacej własnością
                  Państwa Polskiego ???
                  • donald.tuski Kiedy Exmisja C i m o s z e n k i Z Rezerwatu ?? 04.03.06, 01:00
                    donald.tuski napisał:

> Jakim prawem białorusin cimoszenko
                    > nielegalnie zamieszkuje
                    > państwowy Park Narodowy
                    >
                    > w nieleganie wynajętej za psi grosz
                    > leśniczówcw bedacej własnością
                    > Państwa Polskiego ???

cimoszenko powinien ponadto
                    nadpłacić za dotychczasowy
                    nielegalny najem !!!
              • almagus Re: Szukam szmaty! 04.12.05, 23:29
                Szukam szmaty !

Moher zrozumie mohera, ja potrzebuję tłumacza i dlatego czytam Gazetę Wyborczą.

Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim!

Od tych wermachtoczujnych, tuskoczujnych Poloków
                jo ze śmiecha dostaja boloków.
                • mysz_polna5 Re: Szukam szmaty! 04.12.05, 23:43
                  almagus napisał:

> Szukam szmaty !
                  >
                  > Moher zrozumie mohera, ja potrzebuję tłumacza i dlatego czytam Gazetę
                  Wyborczą.
                  >
                  >
                  > Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim!
                  >
                  > Od tych wermachtoczujnych, tuskoczujnych Poloków
                  > jo ze śmiecha dostaja boloków.

Jakies problemy????????????????? Hoho!
                  • donald.tuski Multimilioner-Michnik Dostaje Rentę z ZUS ????? 04.03.06, 01:05
                    Trzeba koniecznie sprawdzić
                    czy prawdą jest, że multimioner michnik
                    pobiera rentę z ZUSu ??????

a coz lustracją małżenstwa kwasniewskich !
                    ktorzy do dzisiaj nie zadeklarowali swojego majatku !
                    profitujac z dochodów swoich prywatnych spółek
                    i nielegalnych prowizji wpłacanych
                    na konta numeryczne w szwajcarii !

co z tow. cimoszenką ?
                    ktory wydzierżawił na dziesiątki lat
                    za psi grosz od Państwa Polskiego
                    wspaniała leśniczówkę w Puszczy Bialowieskiej ?
              • busho panie Kurski - kłamałeś i byłeś podły 05.12.05, 14:45
                panie Kurski - kłamałeś i byłeś podły, ciebie też dopadli - kłamcy i podli
                ludzie, tak to już bywa, więc mało mnie obchodzą łzy twojej żony i twoich
                dzieci,

ps. życzę jak najlepiej PISowi, może nawet na nich zagłosuję, ale ty jesteś
                czarną owcą, zakałą, człowiekiem, który szedł do władzy drogą podłości
              • zgryzik1 kynologiczny wybryk natury 03.03.06, 23:49
                pierwszy raz widzę bulteriera z cwaniacką żyłką i miedzianym czołem.
                Do formaliny takiego i na odpustach pokazywać jako bestię z piekła rodem
      • stefan58 JAK ZWYKLE "GW" obrzuca błotem po michnikowsku 05.12.05, 18:08
        JAK ZWYKLE "GW" obrzuca błotem po michnikowsku
        • katrina_bush Kurski to oczywiscie uosobienie "niewinnosci" ! 19.10.06, 19:05
          Kurski to oczywiscie uosobienie "niewinnosci" !

Najpierw lesniczowka za darmo, potem imprezy w biurze poselskim, protegowanie kolegow na intratne
          stanowiska...

Halo ! Komu wy bedziecie sypac piasek w oczy ?
          • ave.duce Re: Znowu się wzruszyłam...:))) buuuuuu... 19.10.06, 19:10
            .. wielomiesięcznej krwawicy mojej i rodziny oraz przyjaciół ..

- tak naPiSał:
            galeria.e-polityka.pl/galeria/data/media/10/normlal_KURSKIg.jpg

katrina_bush napisała:

> Kurski to oczywiscie uosobienie "niewinnosci" !
            >
            > Najpierw lesniczowka za darmo, potem imprezy w biurze poselskim, protegowanie k
            > olegow na intratne
            > stanowiska...
            >
            > Halo ! Komu wy bedziecie sypac piasek w oczy ?
      • galt no nieprzesadzaj Ty sie pewno nie zwruszyles 19.10.06, 19:19
        Olek sie nie wruszal, Miller sie nie wzruszal, z co ich tam ludzie interesuja.
        Sguerujesz, ze GW jest OK?
        Ten atak to tak jak z jego filemm, wielu zacnie urazonych, bo ze
        niby "zdrajca" "srpzedawczyK" (jakby zmiana parti byla noowoscia), ale nikt z
        tych wielce poruszonych nie zaprotestowal tresci filmu "Nocna Zmiana" ani jego
        autentycznosci!? A wiec? Siwete oburzenie za wypowiedzenie bolesnej obarzajacej
        prawdy? No coz, tutaj lzy nie uronie.
    • bebe255 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:07
      Wlasnie sobie odpowiedzialas na to pytanie.
    • idiotyzmy-kacze tu też coś jest na ten temat 04.12.05, 21:09
      • maruda.r [...] 04.12.05, 21:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • doktorhabilitowany.1 znaaacznie. az prawie strasznie... 04.12.05, 21:26
          Zainteresowal mnie ten watek z zastraszaniem ludzi, ktorzy tam mieszkali i
          ktorym odmowiono prawa do pierwokupu pomimo, ze byli tam 'od zawsze'. Ciekawe,
          czemu Kusrki pisze najpierw o wynajeciu przybudowki (nie wspominajac o
          stodole), a potem pisze, ze po remoncie cala Danielowka jest pieknym miejscem -
          daje do zrozumienia, ze pomimo, iz wynakmowal jedynie przybudowke, wykupil
          potem cale gospodarstwo... Nie wspomnial tez, ze budynek postawili Niemcy...
          • amdrzej11 Re: znaaacznie. az prawie strasznie... 04.12.05, 21:42
            No i co z tego, ze wybudowali Niemcy? Nalezy im teraz wyremontowany budynek
            oddac? A propos ludzi, ktorzy tam mieszkali, jak piszesz "od zawsze"; gdyby
            pomieszkali tam jeszcze kilka lat, to z lesniczowki pozostala by tylko gora
            gruzu i lajna. Czy tego chcialbys?
            • doktorhabilitowany.1 Re: znaaacznie. az prawie strasznie... 04.12.05, 22:17
              hehe, tu Cie mam:) No to mozesz mi przypomniec swe poglady nt. prywatyzacji?
              Inna sprawa - skad wiesz jakby wygladalo gospodarstwo za pare lat gdyby stalo
              sie wlasnoscia prywatna ludzi, ktorzy zawsze tam mieszkali, ale 'na cudzym'?
              Czy tylko Kurski jest w stanie cos wyremontowac?
              A inna sprawa, ze najwyrazniej nie kumasz aluzji - to a propos Niemcow:)) Ja, w
              przeciwienstwie, jak sie zdaje, do Pana Jacka, nie mam zwyczaju nawracania do
              historii Niemiec z okresu przed zakonczeniem drugiej wojny swiatowej:)) ten
              jeden raz musisz mi wybaczyc, ot czysta zlosliwosc;)
              Pozwol, ze od teraz bede sie do Ciebie zwracal 'Panie Jacku', czyba, ze
              wolisz 'jagnieszkaa' ;)
              • amdrzej11 Re: znaaacznie. az prawie strasznie... 04.12.05, 22:51
                Mozesz mnie nazywac jak chcesz, ani mnie to ziebi ani grzeje ale
                jako "habilitowany" powienes zaowazyc, ze nie moge podpisywac sie wieloma
                nickami.
                P.S. Ci ludzie mieli szanse wyremontowac a potem starac sie o wykup! Gdyby ten
                stan rzeczy potrwal jeszcze ze trzy lat, to nie byloby tam co remontowac!
                • doktorhabilitowany.1 Re: znaaacznie. az prawie strasznie... 04.12.05, 22:59
                  amdrzej11 napisała:

> Mozesz mnie nazywac jak chcesz, ani mnie to ziebi ani grzeje ale
                  > jako "habilitowany" powienes zaowazyc, ze nie moge podpisywac sie wieloma
                  > nickami.
                  Jako Polak-Patriota zauwazam, ze mozesz podpisywac sie wieloma nickami:))

> P.S. Ci ludzie mieli szanse wyremontowac a potem starac sie o wykup! Gdyby
                  ten
                  > stan rzeczy potrwal jeszcze ze trzy lat, to nie byloby tam co remontowac!
                  Ciekawe:)) A nie slyszales o takich co to wyremontowali, a potem sprzedano
                  wyremontowane przez nich lokale komus innemu:) ? Zreszta, na razie sobie tu
                  spekulujemy Panie Jacku, a kolejne dni dostarcza nowych informacji, ktore
                  zapewne spowoduja dezaktualizacje naszych rozwazan:))
                • mysz_polna5 Re: czyzby, zemsta strasznego dziadunia;))))))? 04.12.05, 23:28
                  No to podniecajcie sie tym koksem panie i panowie!Hop hop

A przy okazji, nim ten 'kryminal' rozwiazecie, moze ci co go rozpetali, COS NAM
                  tez WYJASNIA.Co? ~ Gazeto Wyborcza?
                  • mysz_polna5 Re: czyzby, zemsta strasznego dziadunia;))))))? 05.12.05, 00:16
                    Ponawiam to samo pytanie do dziennikarzy GW.

A wy uczesnicy Forum i czytelnicy GW podniecajcie sie tym koksem! Hop hop!
                    A przy okazji, nim ten 'kryminal' rozwiazecie, moze ci co go rozpetali, COS NAM
                    tez WYJASNIA.Co o tym sadzisz ~ Gazeto Wyborcza?
          • politologist Re: znaaacznie. az prawie strasznie... 04.12.05, 23:49
            doktorhabilitowany.1 napisał:

> Zainteresowal mnie ten watek z zastraszaniem ludzi, ktorzy tam mieszkali i
            > ktorym odmowiono prawa do pierwokupu pomimo, ze byli tam 'od zawsze'. Ciekawe,
            > czemu Kusrki pisze najpierw o wynajeciu przybudowki (nie wspominajac o
            > stodole), a potem pisze, ze po remoncie cala Danielowka jest pieknym miejscem -
            >
            > daje do zrozumienia, ze pomimo, iz wynakmowal jedynie przybudowke, wykupil
            > potem cale gospodarstwo... Nie wspomnial tez, ze budynek postawili Niemcy...

... z wermachtu! ;) Dlatego go wykupił, żeby z nienawiścią wyburzyć bo jest
            pierwszorzędnym patryjotą. Solą tej ziemi, nieskazitelnym wzorem postępowania
            dla wszystkich Polaków (... z zamkniętych zakładów psychiatrycznych)
        • maruda.r No coś podobnego 04.12.05, 21:33

Skasowali mi posta, bo porównałem pana Jacka do ozdoby ze sznurka w kształcie
          pędzla.

Tyle, że po tym artykule trudno mieć inne skojarzenia.

• ratatatam wg mnie znacznie ciekawsza jest odpowiedz tych 04.12.05, 21:11
      platnych opluwaczy z GW
      alez sie okrutnie prostytuuja...
    • lesio.kaczorek zainwestowal 100 tys. jako najemca..... 04.12.05, 21:15
      Tez bym chetnie gdzies zainwestowal 100 tys. bez zadnej pewnosci, ze bede cos z
      tego mial.
      Brakuje mi tylko 100 tys.
      • lukasito Idz do 'rodziny' i przyjaciól Kurskiego;-) 04.12.05, 21:22
        Dostaniesz na procent, a potem przyjda chlopcy i zazadaja splaty..........
        • amdrzej11 Re: Idz do 'rodziny' i przyjaciól Kurskiego;-) 04.12.05, 21:43
          Jezeli pozyczanie na procent jest takim dobrym interesem, to pozycz tem
          gosciowi, zeby sie tu zaplakiwal!
          • lukasito Re: Idz do 'rodziny' i przyjaciól Kurskiego;-) 04.12.05, 21:57
            Ja nie naleze do 'rodziny'. Dla 'rodziny' pozyczanie zawsze jest dobrym
            interesem. Zwykly czlowiek, bez plecow na miescie, w polityce i gospodarce moze
            sie przejechac. Ponadto 'rodzina' nie cierpi konkurencji, wiec pozwol mi
            zatrzymac pieniadze i nie uruchamiac ryzykownego biznesu.
            • amdrzej11 Re: Idz do 'rodziny' i przyjaciól Kurskiego;-) 04.12.05, 22:52
              Ile razy ogladale film "Ojciec chrzesny"?
        • maciejslu a propo's sygnaturki... 05.12.05, 00:38
          ... to może spróbuj po łacinie" ;-)

Nec Hercules contra plures...
    • doktorhabilitowany.1 Wzruszylem sie Panie Jacku. chlip chlip 04.12.05, 21:15
      Panie Jacku! Wzruszyl mnie Pan do lez, zwaszcza opiem uroczego miejsca, w
      którym byly dziury, przez które czlowiek by przelecial i lezaly kupy, a
      ponadto byla to tylko przybudówka. Nie napisal Pan, czy wykupil Pan tylko
      przybudowke, czy cala lesniczowke z 'trzema innymi mieszkaniami.' Napisal Pan
      wzruszjaca o tym jak to ludzie wykupywali od LP budynki w dobrym stanie za
      1,5 tys zlotych (za dom, czy za metr2). Podejrzewam, ze chcial Pan byc
      dobitny w swoich stwierdzeniach, ale jak na wyksztalconego czlowieka, posla i
      dziennikarza, popelnil Pan tekst o zdumiewajaco niskiej wartosci
      merytorycznej. Jak Pan chcial czytelnikow przekonac do swoich racji, to
      tricki emocjonalne w stylu 'lez dziatek i zony' (a Panskich z pewnoscia tez,
      no bo co w koncu, doprawdy), na pewno osiagnely skutek - wszyscy wiedza, ze
      jest Pan kochajacym Ojcem i mezem, ktory stanowi wzor dla swych potomkow,
      nigdy, ale to przenigdy nie kalajac sie klamstwem i pomowieniem, oraz nigdy
      nie atakuje Pan 'ponizej pasa' swych oponentow... Panie Kurski, gdyby Panu
      zalezalo, zeby mnie przekonac, zamiescilby Pan dane dotyczace Panskiej
      inwestycji - wycene rzeczoznawcy, ktora stanowi, co Pan z pewnoscia wie z
      przypadku Pana Cimoszewicza, podstawe do okreslenia wartosci posiadanego
      majatku, informacje, czy kupil Pan przybudowke, czy lesniczowke (bo z
      Panskiego pisma wynika, ze wynajal Pan przybudowke, a kupil lesniczowke) i
      opinie rzeczoznawcy na temat panskiej ziemi 'ponad kilometr' od jeziora,
      ktora oferuje Pan dziennikarzom. A swoja droga, nie napisal Pan, czy ta
      ziemia zostala przekwalifikowana z ornej na 'budowlana', czy nie...
      Moglby Pan sie bardziej postarac, bo skoro Pan tak sciga 'nielegalne
      prywatyzacje i uwlaszczenia' powinien sie Pan orientowac, jakich argumentow
      wymaga Pan od osob okarzanych przez siebie...
      Panowie dziennikarze! Kupujcie te ziemie od p. Kurskiego! Moze bedziecie sie
      mogli zarejestrowac w KRUS, a moze cos jeszcze zarobic:))
      • amdrzej11 Re: Wzruszylem sie Panie Jacku. chlip chlip 04.12.05, 21:47
        Stary, nie denerwuj sie tak i nie chrzan! Masz swietna okazje do zrobienia
        interesu! Kup ziemie, ktora Kurski proponuje i nie bedziesz, jak on pisze,
        musial przez dlugi czas pracowac! Wiesz co jest najbardziej emocjonujacym
        momentem w grze w pokera? Sprawdzanie!!!
        • doktorhabilitowany.1 Re: Wzruszylem sie Panie Jacku. chlip chlip 04.12.05, 22:02
          Nie panikuj chlopie, pokerzysta musi umiec kontorlowac emocje i mimike. Chcesz,
          to sam sprawdzaj juz teraz - ja widze, ze Kurski blefuje, wiec jeszcze troche
          pociagne licytacje, ale dziennikarzom nikt nie broni sprawdzic. Tym bardziej,
          ze ta propozycja byla skierowana do nich - chcialbym zobaczyc twarz Kurskiego
          jak jutro do niego przyjda skorzystac z oferty. prosze Szanowni Dziennikarze,
          wezcie ze soba kamere:)))))) Bedzie 'Dzienna zmiana wlasciciela' :)))
          • amdrzej11 Re: Wzruszylem sie Panie Jacku. chlip chlip 04.12.05, 22:53
            Ja tez chcialbym zobaczyc twarze dziennikarzy i Kurskiego!
            • doktorhabilitowany.1 Re: Wzruszylem sie Panie Jacku. chlip chlip 04.12.05, 23:16
              Ha, o jednej rzeczy wlasnie pomyslalem:)) Jesli ziemia Kurskiego ma dalej
              przeznaczenie rolnicze, to dziennikarze, zeby ja kupic musieliby miec
              uprawnienia rolnicze... Wiec jest mala szansa, ze im sie uda. Hojnosc Kurskeigo
              nie zna granic. Ale jesli faktycznie zmieniono jej przenaczenie na budowlane,
              to jak sie jutro Kurskiemu zamelduja z gotowka, to sie chlop zalamie wlasna
              szczodrobliwoscia:))))) Beda sasiadami:))
        • kum.z.antalowki Jeśli chce tanio sprzedać, to musi być trefne 04.12.05, 23:40
          No, chyba, że uważasz Kurskiego za kogoś, od kogo można bez obawy kupić z
          drugiej ręki działkę lub samochód. Ja bym się trzymał z daleka, mimo iż
          Andrzej11 tak serdecznie zachęca...

amdrzej11 napisała:

> Stary, nie denerwuj sie tak i nie chrzan! Masz swietna okazje do zrobienia
          > interesu! Kup ziemie, ktora Kurski proponuje i nie bedziesz, jak on pisze,
          > musial przez dlugi czas pracowac! Wiesz co jest najbardziej emocjonujacym
          > momentem w grze w pokera? Sprawdzanie!!!

=====

• mysz_polna5 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:25
      jagnieszkaa napisał:

> Wygląda na to, że pan Kurski mówi prawdę.
      > Kto łże, w takim razie?
      > Jagnieszka

Tez bym chciala WIEDZIEC. To wszystko!

• doktorhabilitowany.1 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:30
        Sadzac po odpowiedzi, ktorej udzielila jagnieszka, lze Jagnieszka... ale to
        chyba tylko tak glupio wyszlo:))
        • amdrzej11 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:48
          A Tobie jak wyszlo?
          • doktorhabilitowany.1 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 22:03
            Lepiej niz Tobie:)) Jak zwykle:))))
            • maciejslu a propo's "wyszło"... 05.12.05, 00:45
              ... to dotarła do mnie ciekawa anegdota: jak wygląda Kaczyński w spodniach
              Dorna?

Przez rozporek ;-)
    • lortea Nie ma to jak obiektywizm uczniów nadredaktora 04.12.05, 21:29
      Szechtera i speca od prawdy- Maleszki. Volkischer Beobachter, Der Sturmer i
      Wyborcza- identyczny poziom.
      • antykagan [...] 04.03.06, 00:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • szasza7 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:30
      Kurski łze jak pies.Zawsze to zresztą robi.Odrażający typ.Ten typ tak ma...
      • mysz_polna5 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:32
        szasza7 napisała:

> Kurski łze jak pies.Zawsze to zresztą robi.Odrażający typ.Ten typ tak ma...

Czy znasz go OSOBISCIE? Czy tez z opowiadania:)))))))))))))? Hehe
        • maruda.r Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:36
          mysz_polna5 napisała:

> szasza7 napisała:
          >
          > > Kurski łze jak pies.Zawsze to zresztą robi.Odrażający typ.Ten typ tak ma.
          > ..
          >
          >
          > Czy znasz go OSOBISCIE? Czy tez z opowiadania:)))))))))))))? Hehe

Z faktów:

"W wyborach do Sejmu w 2001 miał startować z listy Akcji Wyborczej Solidarność
          Prawicy w okręgu toruńskim. W tym samym okręgu, z ostatniego miejsca na liście
          AWSP miał startować były minister rolnictwa Jacek Janiszewski. Kurski krytykował
          jego obecność na liście kandydatów. Tuż przed oddaniem listy do komisji
          wyborczej samowolnie dopisał przed Janiszewskim inną osobę o tym samym nazwisku.
          Za manipulowanie listą kandydatów został usunięty ze Zjednoczenia
          Chrześcijańsko-Narodowego."

pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Kurski

• amdrzej11 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:50
            W tym kontekscie niestety nie jestes miarodajny! Twoje lgarstwa i glupoty
            wypisywane na tym forum naleza zdecydowanie do "elitarnych"!
            • maruda.r Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 22:02
              amdrzej11 napisała:

> W tym kontekscie niestety nie jestes miarodajny! Twoje lgarstwa i glupoty
              > wypisywane na tym forum naleza zdecydowanie do "elitarnych"!

To jest cytat, kołku.

• mysz_polna5 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:55
            maruda.r napisał:

> **********************************
            >
            > Z faktów:
            >
            > "W wyborach do Sejmu w 2001 miał startować z listy Akcji Wyborczej Solidarność
            > Prawicy w okręgu toruńskim. W tym samym okręgu, z ostatniego miejsca na liście
            > AWSP miał startować były minister rolnictwa Jacek Janiszewski. Kurski
            krytykowa
            > ł
            > jego obecność na liście kandydatów. Tuż przed oddaniem listy do komisji
            > wyborczej samowolnie dopisał przed Janiszewskim inną osobę o tym samym
            nazwisku
            > .
            > Za manipulowanie listą kandydatów został usunięty ze Zjednoczenia
            > Chrześcijańsko-Narodowego."

My tu 'moj drogi' staramy sie rozwiklac, wg zasady Sherlocka Holmesa, czy
            Jaceus 'naduzyl' prawo, czy tez nie? To wszystko! A dziadka i jego kariere
            polityczna, zostawmy ~ narazie. Co?
            • maruda.r Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 22:07
              mysz_polna5 napisała:

> My tu 'moj drogi' staramy sie rozwiklac, wg zasady Sherlocka Holmesa, czy
              > Jaceus 'naduzyl' prawo, czy tez nie? To wszystko! A dziadka i jego kariere
              > polityczna, zostawmy ~ narazie. Co?

Moja droga, w poprzednim poście, sama zapytałaś przedpiścę "czy zna go
              osobiście" sugerując tym samym opieranie się na plotkach. Masz więc to, o co
              prosiłaś. Przykry fakt z zyciorysu, podważający wiarygodność bohatera.

• rockawy Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 23:55
            Dzieki za materialy ale z r... juz widac kto zacz.zwykla kanalia jak wiekszosc
            z tych co sie dorwala do wladzy.No coz poczekamy i zobaczymy te kwiatuszki,a
            bedzie na co popatrzec,oj bedzie.
      • sawa.com Oj Kurski kręcicie... wstyd i hańba. 04.12.05, 21:35
        A co z rodzinami, które tam mieszkały?

(...)
        "W skład transakcji sprzedaży przez nadleśnictwo Susz panu Kurskiemu za 20 tys.
        zł oprócz rezydencji (na zdjęciu) wchodzi jeszcze połowa budynku gospodarczego
        (stodoła i obory) oraz odebrana pani Sobótkowej deputatowa łąka między
        budynkiem mieszkalnym i jeziorem.

Pytam, dlaczego nadleśnictwo Susz zgodnie ze stosowną ustawą nie sprzedało tej
        robotniczej osady leśnej żyjącym w niej w biedzie czwórce dzieci państwa
        Sobótków, wieloletnich robotników leśnych, którzy zdrowie, a w konsekwencji
        życie stracili z powodu ciężkiej pracy w lesie? Ubiegała się o to w
        nadleśnictwie pani Sobótkowa od lat.

Jak można tak rozmijać się z prawdą i twierdzić, że leśniczówka stała pusta,
        kiedy dzieci Sobótków żyją tam od urodzenia do dziś i wdowa po pilarzu,
        Wacławie Sobótce, wówczas jeszcze żyła?

Jeżeli sprawa była czysta i szlachetna, to może pan Kurski wyjaśni, dlaczego i
        kto nachodził i szantażował panią Sobótkową, schorowaną kobietę, nakłaniając ją
        do opuszczenia wraz z dziećmi mieszkania w Danielinie?

Czy ta "czysta i szlachetna sprawa" nie kwalifikuje się, aby zajął się nią nowy
        prokurator generalny?"

• jas_wedrowniczek2 Dno przyzwoitości 04.12.05, 22:38
          Wzruszajacy artykuł . Szkoda tylko ze pisze je cynik, dwulicowy krętacz.
          Nie skarż się chłopie że tobie ktoś domalowuje wąsy skoro sam wielokrotnie
          sięgałeś dna przyzwoitości.

Dla mnie sięgnął pan dna po wypowiedzi w spocie wyborczym jak wg PIS i PO
          będzie wyglądała ochrona dzieci w drodze do szkoły.

Mam nadzieję że za parę lat nikt do znajomości z Kurskim nie będzie się chciał
          przyznać.

Takie zera powinno się izolować. Enklawa jak ta leśniczówka to może i dobre
          miejsce na spędzenie reszty dni. Polska odpocznie. Jednej gnidy mniej.
      • pyckal jak pies? 05.12.05, 02:44
        szasza7 napisała:
        > Kurski łze jak pies.

Chyba robisz mu przesadną reklamę.
        Widziałaś kiedyś psa, któryby łgał?
    • amdrzej11 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:37
      Jak to kto? Jaki kon jest kazdy widzi! Podobnie z Gazeta Wyborcza, ktora stacza
      sie na dno, i zapewne wkrotce zacznie konkurowac na rynku medialnym z Faktem,
      ktorego tak panowie redaktorzy tejze Gazety nie lubia!
      • maciejslu Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 05.12.05, 00:50
        amdrzej11 napisała:

> Jaki kon jest kazdy widzi!

Przepraszam, ale porównanie Jacka Kurskiego do konia jest obraźliwe ze wszech
        miar. I dla konia i dla Kurskiego...

A najbardziej - dla Romana Giertycha ;-)))
    • andrzej5219 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:39
      Nosił wilk wilka.......
    • alkud BO IM NIE JEST WSZYSTKO JEDNO 04.12.05, 21:51
      a prawda może się walić...

religiapokoju.blox.pl/
      • mysz_polna5 Re: Forumowa Sherlock'onada, czyli? 04.12.05, 22:03
        winny, niewinny, ukradl?
        Hmmm, bo sie wychylil 'z dziadkiem'. Hihihihihi

ps. O troche przytomnosci ~ poprosze.Co?
        • maruda.r Wszytko wg reguł Jacka Kurskiego 04.12.05, 22:11
          mysz_polna5 napisała:

> winny, niewinny, ukradl?
          > Hmmm, bo sie wychylil 'z dziadkiem'. Hihihihihi
          >
          > ps. O troche przytomnosci ~ poprosze.Co?

Dlaczego? To Kurski ustalił takie reguły gry. Byc może nie złamał prawa (Tusk,
          zresztą, też nie), ale jest smród, w którym powinien czuć się jak ryba w wodzie.

• mysz_polna5 Re: Wszytko wg reguł Jacka Kurskiego 04.12.05, 22:15
            maruda.r napisał:

> mysz_polna5 napisała:
            >
            > > winny, niewinny, ukradl?
            > > Hmmm, bo sie wychylil 'z dziadkiem'. Hihihihihi
            > >
            > > ps. O troche przytomnosci ~ poprosze.Co?
            >
            > ************************************
            >
            > Dlaczego? To Kurski ustalił takie reguły gry. Byc może nie złamał prawa (Tusk,
            > zresztą, też nie), ale jest smród, w którym powinien czuć się jak ryba w
            wodzie

Nie bronie, go! Ale i nie sadze go wg twoich uprzedzen.
            Ja chcialabym znac prawde!
            • doktorhabilitowany.1 Re: Wszytko wg reguł Jacka Kurskiego 04.12.05, 22:22
              Poczekaj jeszcze troche:) Kurski podjal rekawice - teraz GW musi wyciagnac
              dokumenty, porozmawiac z ludzmi, ktorzy tam mieszkali i ktorym odmowiono prawa
              wykupu ich mieszkan itd. Obawiam sie, ze Kurski raczej cinko bedzie spiewal, bo
              wpada we wlasne sidla - lowcy nieuczciwych uwlaszczen i prywatyzacji. On i jego
              koledzy piali o podlym wyprzedawaniu majatku narodowego za bezcen - ale jak mu
              sie trafila sposobnosc, to sam przejal za bezcen majatek nalezacy do Narodu.
              • sawa.com Re: Wszytko wg reguł Jacka Kurskiego 04.12.05, 22:33
                doktorhabilitowany.1 napisał:
                Obawiam sie, ze Kurski raczej cinko bedzie spiewal, bo
                >
                > wpada we wlasne sidla - lowcy nieuczciwych uwlaszczen i prywatyzacji. On i
                jego
                >
                > koledzy piali o podlym wyprzedawaniu majatku narodowego za bezcen - ale jak
                mu
                > sie trafila sposobnosc, to sam przejal za bezcen majatek nalezacy do Narodu.

Rzeczywiście jeszcze i to. Nie pomyślałam o tym. I to kto? Były członek LPRu?
                Kurcze co za hipokryzja. Teraz znowuż Prawa i Sprawiedliwości. No nie!
                • doktorhabilitowany.1 Re: Wszytko wg reguł Jacka Kurskiego 04.12.05, 23:09
                  Kurski to przyklad wybitny:)) Ale niestety nie tylko te ugrupowania, w ktorych
                  on czynnie sie udzielal stosuja retoryke 'nie dopuscmy do wyprzedazy Polski
                  obcym - sami ja kupmy, zeby sie tez nie dostala w rece innych jak sie dorwa do
                  zlobu'. Tu bezsprzecznie mistrzami sa parlamentarni rolnicy wszystkich opcji:))
                  przeprowadzili ustawe zgodnie z ktora ziemi rolnej nie moga kupowac nie
                  tylko 'wredni obcokrajowcy', ale takze wiekszosc Polakow nie majacych 'papirow
                  rolniczych', albo urodzonych w zlej klasowo rodzinie mieszczanskiej:)) Tak, ze
                  gospodarstwa (i liczba gospodarstw) Kalinowskich, Pawlakow, Lepperow,
                  Balzsaszow, Stoklosow rosna, gospodarstwa drobnych rolnikow jak byly
                  nierentownem takie i sa (bo ich nie stac na zwiekszanie arealu), Niemcy,
                  Holendrzy nie kupuja, tylko dzierzawia, a zwykly czlowiek moze sobie patrzec:))
                  A wiadomo, ze teraz najlepiej kupowac ziemie, bo 1) jest za malo gruntow
                  przeznaczonych pod 'budowlanke' tak, ze plany sie zmieniaja, i nagle sie
                  okazuje, ze tak jak Kurski - kupiles pole, a z dnia na dzien masz dzialki
                  budowlane, 2) jak kupisz teraz, to potem obcokrajowcowi sprzedasz z zyskiem:))
                  I Parlamentarzysci i ich rodziny to robia:)))
    • js1 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 21:54
      No coz panie Kurski
      • sawa.com transakcja powinna być skontrolowana 04.12.05, 22:15
        czy to przez NIK, prokuratora, czy przez agencje posła Kamińskiego. Kurski
        pisze o gruncie odległym od jeziora. Zaś były sekretarz mówi coś o odebranej r
        rodzinie pracowników lesnych łące między leśniczówką a jeziorem. Inne pytanie
        to w jaki sposób została wykupiona lesniczówka bo prawo do kupna to Kurski miał
        według jego własnych słów tylko do przybudówki. Bardzo dużo znaków zapytania.
        Tekst Kurskiego nic nie wyjasnia.
        • maciejslu Re: transakcja powinna być skontrolowana 05.12.05, 00:55
          sawa.com napisała:

> czy to przez NIK, prokuratora, czy przez agencje posła Kamińskiego.

Żartujesz? Przecież poseł Kamiński nie będzie ścigał swojego kolegi...
          • sawa.com Re: transakcja powinna być skontrolowana 05.12.05, 06:41
            maciejslu napisał:

> sawa.com napisała:
            >
            > > czy to przez NIK, prokuratora, czy przez agencje posła Kamińskiego.
            >
            > Żartujesz? Przecież poseł Kamiński nie będzie ścigał swojego kolegi...
            Kaminski jest uczciwy!
            • cheetah51 Re: ??? n/t 05.12.05, 06:44
            • maciejslu Re: transakcja powinna być skontrolowana 05.12.05, 11:43
              sawa.com napisała:

> Kaminski jest uczciwy!

Znasz Go, czy tylko tak Ci się wydaje z Jego wypowiedzi telewizyjnych?
      • x2468 Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 22:18
        Prawo (Kaduka) i Sprawiedliwosc (Kalego).To cale pisanie kurskiego to
        zwykla "sciema dla glupiego narodu",czyli elektoratu ....
    • parle.parle Raczej pół prawdy, to korzystniejsze dla Kurskiego 04.12.05, 22:19
      jagnieszkaa napisał:

> Jagnieszka
      • janbezziemi Nie wierzyc Kurskiemu 04.12.05, 22:39
        Nawet najwiekszy osiol nie powinien wierzyc w to, co mowi Kurski. Pokazał juz
        swa "klasę".I niech sp.....
        • diabelek_x Re: Nie wierzyc Kurskiemu 05.12.05, 00:13
          Ziemia dla Jana bez ziemi
          "Jesli moja ziemia jest warta ponad 800 tys., to niniejszym skladam wazne
          publiczne przyrzeczenie: panie Sterlingow, panie Was! Sprzedam ja wam za 50
          tys. zl. Na czysto zarobicie trzy czwarte miliona! Do emerytury nie bedziecie
          musieli pracowac w zawodzie, w którym tak oszczednie gospodarujecie, prawda."
        • sauternes Re: Nie wierzyc Kurskiemu 05.12.05, 00:23

nie wierze w to co pisze Kurski i tyle.
          NIe wierze,bo posluguje sie lzawymi argumentami jaki to zona i dzieeci mialy
          lzy w oczach; albo krwawica mojej rodziny.
          Sadze ze nikt nie mial lez o w oczach a raczej zlosc,ze ktos smie tu cos
          podejrzewac i ze teraz trzeba sie tlumacczyc.
          Argumentow prawdziwych nie trzeba podpirac lzami...panie KUrski.
          A tak to wyvhodzi ze krecisz pan cos z ta chalupa i z ta laka i tyle.
          Dobrze aby urzad antykoupcyjny sie temu przyjrzal i podal spolecznstwu do
          wiadomosci,aaby bylo jasne ze teraz nie czas na chachmecenie..

Nei bylo zadnych lez panie Kurski tylko zlosc zlosc zlosc....
    • cheetah51 Re: Dodaję dla porządku;-))) n/t b/o 04.12.05, 22:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32970852
      i reszta...
    • create Kto mieczem wojuje ten od niego ginie 04.12.05, 23:23
      "Rozumiem wymogi walki politycznej, rozumiem, że jest na mnie po ostatnich
      wyborach swoiste zlecenie, zwracam jednak uwagę, że po przekroczeniu pewnej
      granicy złej woli dziennikarstwo z zawodu pięknego i szlachetnego może stać się
      zwyczajnie podłe."

No własnie pan panie Kurski już dawno sam się stał zwyczajnie podły.
    • politologist Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 04.12.05, 23:45
      "Po włożeniu 100 tys. zł w remont, wielomiesięcznej krwawicy mojej i rodziny
      oraz przyjaciół"

Jejku, biedactwo, znam ten ból jak musze się zacharowywac kilka miesięcy, żeby
      zarobic marne 100 tysięcy ;)

Bullterrier, a raczej hiena, bądź inny padlinożerca Kaczyńskiego, ma tupet. W
      kłamaniu w oczy, i w zaparte jest najlepszy
      • diabelek_x Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 05.12.05, 00:10
        > Bullterrier, a raczej hiena, bądź inny padlinożerca Kaczyńskiego, ma tupet. W
        > kłamaniu w oczy, i w zaparte jest najlepszy
        ==================
        Kto stawia drugiemu zarzuty o "klamaniu w zywe oczy" powinien dla przyzwoitosci
        zacytowac cale zdanie:
        "Przystapilem do odbudowy. Po wlozeniu 100 tys. zl w remont, wielomiesiecznej
        krwawicy mojej i rodziny oraz przyjaciól, wywiezieniu pieciu ciezarówek gruzu i
        smieci Danielówka rzeczywiscie stala sie piekna."
        • tojajurek Znany z rzetelności, prawdomówności i uczciwości 05.12.05, 00:41
          pan Kurski jakoś nie jest w stanie wyjaśnić, jak z dobudówki w ruinie - po
          włożeniu marnych 100 tys. - zrobiła się cała Danielówka i co się stało z trzema
          rodzinami, które tam mieszkały? Zagadał je na śmierć?
          A pięć ciężarówek wywożonego gruzu to z czego było? Bo śmieci to nam p. Kurski
          wciska do dziś. Czytając zaś o "krwawicy" mało się nie rozpłakałem (ze śmiechu).

> "Przystapilem do odbudowy. Po wlozeniu 100 tys. zl w remont, wielomiesiecznej
          > krwawicy mojej i rodziny oraz przyjaciól, wywiezieniu pieciu ciezarówek gruzu
          i smieci Danielówka rzeczywiscie stala sie piekna."
          • diabelek_x Re: Znany z rzetelności, prawdomówności i uczciwo 05.12.05, 01:07
            Z GW dowiedzialem sie, ze mieszkala tam jedna rodzina, wyprowadzila sie w
            latach '80.
            "Danielówka", dawny domek mysliwski z pruskiego muru, byla przez kilkadziesiat
            lat sluzbowym mieszkaniem 10-osobowej rodziny lesnika Gierysa. (...)
            Gierysowie wyprowadzili sie mniej wiecej w tym czasie. (po stanie wojennym)
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3048269.html
      • kum.z.antalowki Solidarna rewolucja moralna a zapobiegliwy liberał 05.12.05, 01:07
        Ale jaja. Facio - być może "po znajomości", a być może tylko "dzięki
        życzliwości" lokalnych władz - łatwił sobie dobry interes. Normalnie - czyli
        sposobem. Najpierw wydzierzawił kawałek obiektu, potem skorzystał z uprawnień
        przysługujacych "dzierżawcy" i, korzystajac z upustów, tanio kupił atrakcyjnie
        zlokalizowaną nieruchomość. A w miarę czasu i srodków - roztropnie inwestował,
        podnoszac wartość uzytkową i handlową tej nieruchomości.

Pokażcie mi gminę, miasto, czy miasteczko gdzie, przy okazji "transformacji"
        stara i nowa prominencja korzystajac z pajęczyny znajomości, takimi (lub
        podobnymi), cwanymi sposobami nie "rozprywatyzowała" majątku postpaństwowego.
        Jedni - łykali malutkie kęski, inni - ogromne.

Ale dopóki się nie udowodni korupcji, lub innego przekrętu - wszystkie
        te "wzbogacenia" (de facto kosztem pozbawionej biznesowej kiepełe i "dojść"
        reszty społeczeństwa) są legalne, a nawet jak zazwyczaj argumentuja ich
        beneficjenci "są to działania chwalebne" - bo ochroniły substancję
        cywilizacyjną przed dewastacją przez motłoch".

A pana J. Kurskiego nie trzeba po kretacku bronić przed pięknoduchami i
        zawistnikami, którzy będą go teraz szkalować, że niby uczestnicząc w tym
        procederze utracił prawo do pouczania innych w kwestiach moralności. I niech
        sam też nie kręci, tylko niech stanie z podniesioną głową i powie: "Tak, jestem
        normalnym człowiekiem i kiedy mam okazję zrobić dobry interes, to go robię. A
        kiedy zamówią u mnie tekst moralizatorski - to go piszę. Bo nigdzie nie jest
        powiedziane, że drogowskaz, który sam nie chodzi do wskazywanego przez siebie
        miasta, jest złym drogowskazem".
        Rzecz bowiem nie w tym, aby wszytko było białe, tylko aby nie łgać w żywe oczy
        i białego nie nazywać "czarnym", a czarnego - "białym".

======

"Jeszcze nie było takiego co by się zabił o Pałac Kultury, a na g..nie wielu
        się wywróciło". /porzekadło ludowe/

• diabelek_x Re: Solidarna rewolucja moralna a zapobiegliwy li 05.12.05, 01:20
          > A pana J. Kurskiego nie trzeba po kretacku bronic przed pieknoduchami i
          > zawistnikami, którzy beda go teraz szkalowac, ze niby uczestniczac w tym
          > procederze utracil prawo do pouczania innych w kwestiach moralnosci.
          =========
          Jacek Kurski jak wiekszosc innych politykow jest cynikiem.
          Zreszta broni sie sam piszac:
          "niniejszym skladam wazne publiczne przyrzeczenie: panie Sterlingow, panie Was!
          Sprzedam ja wam za 50 tys. zl. Na czysto zarobicie trzy czwarte miliona!"
          • kum.z.antalowki Zawsze odradzam wchodzenie w takie trefne interesy 05.12.05, 01:47
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32993328&a=33000845
            diabelek_x napisał:

> > A pana J. Kurskiego nie trzeba po kretacku bronic przed pieknoduchami i
            > > zawistnikami, którzy beda go teraz szkalowac, ze niby uczestniczac w tym
            > > procederze utracil prawo do pouczania innych w kwestiach moralnosci.
            > =========
            > Jacek Kurski jak wiekszosc innych politykow jest cynikiem.
            > Zreszta broni sie sam piszac:
            > "niniejszym skladam wazne publiczne przyrzeczenie: panie Sterlingow, panie
            Was!
            >
            > Sprzedam ja wam za 50 tys. zl. Na czysto zarobicie trzy czwarte miliona!"
    • maciejslu Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 05.12.05, 00:28
      jagnieszkaa napisał:

Przepraszam, a po czym to wnioskujesz?

Od łgarstw jest Kurski. Od zawsze.
      • diabelek_x Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 05.12.05, 00:32

> > Kto łże, w takim razie?
        >
        > Od łgarstw jest Kurski. Od zawsze.
        >
        ============
        W tym przypadku inni bardzo chca mu dorownac ;-)
        • maciejslu Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 05.12.05, 00:43
          diabelek_x napisał:

>
          > > > Kto łże, w takim razie?
          > >
          > > Od łgarstw jest Kurski. Od zawsze.
          > >
          > ============
          > W tym przypadku inni bardzo chca mu dorownac ;-)

Ale Mistrzowi trudno dorównać :-)))
          • diabelek_x Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 05.12.05, 00:48
            > > Od łgarstw jest Kurski
            ==================
            Przepraszam, a kiedy łgal.
            Moze jakis przyklad?
            • maciejslu Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 05.12.05, 01:02
              diabelek_x napisał:

> > > Od łgarstw jest Kurski
              > ==================
              > Przepraszam, a kiedy łgal.
              > Moze jakis przyklad?

Pierwszy z brzegu - o tym, że dziadek Donalda Tuska zgłosił się na ochotnika do
              Wehramchtu...
              • diabelek_x Re: Poseł PiS Jacek Kurski odpowiada na artykuł o 05.12.05, 01:29
                > Pierwszy z brzegu - o tym, że dziadek Donalda Tuska zgłosił się na ochotnika
                do Wehramchtu...
                =======
                Cos tam wspomnial na ten temat, a media Kaczorowi nieprzyjazne podniosly
                wrzask, ze skandal, ze znieslawienie mialo miejsce, Kurskiego za to wyrzycono z
                PiSu.
                Pozniej okazalo sie, ze istnieja dokumenty, z ktorych wynika, ze dziadek w
                Wehrmahcie jednak sluzyl, czego wnuk historyk podobno nie wiedzial.
                No i w ten sposob "hak" na Kurskiego zahaczyl Tuska.
                • kum.z.antalowki KZ Stutthof, KZ Neuengammeani w Wehrmachcie 05.12.05, 02:03
                  W Konzentrationslager

Józef Tusk urodził się w 1907 w Gdańsku w rodzinie pochodzenia kaszubskiego.
                  Miał obywatelstwo Wolnego Miasta Gdańska. Chodził do szkół polskich i
                  niemieckich, potem pracował na Dworcu Głównym PKP jako telegrafista. Należał do
                  Gminy Polskiej Związku Polaków, Zjednoczenia Zawodowego Polskiego, Towarzystwa
                  Śpiewaczego Harmonia organizacji polskich w Wolnym Mieście.

1 września 1939 uciekł z mieszkania podczas najścia niemieckich szturmowców.
                  Niespokojny o los rodziny (miał pięcioro dzieci), udał się na policję, gdzie
                  został zatrzymany. Był więziony wraz z innymi Polakami. Trafił do obozu
                  przejściowego w Nowym Porcie, później był przymusowym robotnikiem rolnym. W
                  marcu 1940 wywieziony do obozu koncentracyjnego w Stutthofie (pracował m.in. w
                  stoczni Schichau w Elblągu). Przesłuchiwany przez gestapo. W sierpniu 1941 z
                  nowym nakazem aresztowania ("polski fanatyk, zagraża bezpieczeństwu Rzeszy")
                  wywieziony do obozu koncentracyjnego w Neuengamme koło Hamburga. W tym obozie
                  podczas wojny umieszczono ok. 17 tys. Polaków. Być może to stamtąd trafił do
                  niemieckiej armii, a potem do wojska polskiego na Zachodzie.

Stutthof też nie na ochotnik
                  • diabelek_x Czego Donald Tusk nie wiedzial. 05.12.05, 02:40
                    Fragment wywiadu z J. Kurskim w tygodniku Angora;
                    Kurski- "Niczego nie wiem na pewno. Powazne zródla na Pomorzu mówia, ze dziadek
                    Tuska zglosil sie na ochotnika do Wermachtu. Na Pomorzu zdarzalo sie czesto
                    wcielanie do Wermachtu, ale sila. Cokolwiek bylo z jego dziadkiem - nie winie
                    za to Donalda Tuska. Winie go jedynie za tolerowanie plotek na ten temat.
                    Powinien albo zaprzeczyc, albo potwierdzic, a nie milczec. To juz nie jest jego
                    prywatna sprawa. Tusk nie kandyduje na prezydenta Sopotu, tylko prezydenta
                    Polski. Wyjasnienie tej kwestii jest dlatego takie wazne, ze Tusk w swojej
                    publicystyce historycznej prezentuje czesto niemiecki punkt widzenia. Czyni
                    takze wiele proniemieckich gestów. (...)

wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2962683.html

Reakcja sztabu Tuska:

"Kandydat Platformy uznal, ze Lech Kaczynski nie nadaje sie na urzad
                    prezydenta. W ten sposób zareagowal na publiczna wypowiedz Jacka Kurskiego,
                    sztabowca kandydata PiS.

- Powazne zródla na Pomorzu mówia, ze dziadek Tuska zglosil sie na ochotnika do
                    Wehrmachtu - powiedzial Kurski tygodnikowi "Angora".

Tusk odpowiedzial krótko: - To oszczerstwo.

- Przepraszam - trzykrotnie powtórzyl Lech Kaczynski póznym wieczorem w debacie
                    w TVN.

- Przyjmuje przeprosiny, ale nie usprawiedliwiam metod - odparl Tusk.

wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2962762.html
                    • kum.z.antalowki I z tego powodu Kurski "sprywatyzował" leśniczówkę 05.12.05, 10:05
                      a ci jej byli mieszkańcy, którzy zostali wydutkani, to pewnie też
                      wehrmachtowcy...
    • jezul Panie Kurski! Ja chetnie kupie te ziemie za 50 tys 05.12.05, 05:08
      Prosze zostawic adres emailowy to sie z panem skontaktuje. Chyba, ze to jeszcze jedno klamstwo!
    • smok5 Jacuś kontra GoWno 05.12.05, 06:11
      Ogłaszam jednogłośne zwycięstwo na punkty Jacusia. I jak wam teraz kłamcy od
      adsia sz?
    • monty2 I kto to mówi! 05.12.05, 08:46
      Uwierzycie, że to cytat z Kurskiego: "...po przekroczeniu pewnej granicy złej woli dziennikarstwo z zawodu pięknego i szlachetnego może stać się zwyczajnie podłe." Żałosne..
      • ave.duce Re:Wie, co mówi... n/t 05.12.05, 08:55

• i4y Nosił wilk... 05.12.05, 09:13
      Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka. Kto mieczem wojuje od miecza ginie. Jak
      Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe... itd. itp. :)))
    • rolf48 Popłakać się można nad biednym, szlachetnym 05.12.05, 10:15
      Kurskim gdyby się go nie znało. Gdy ten człowiek powie że 2+2=4 to radzę
      sprawdzić. Każde słowo wypowiedziane przez Kurskiego traci swoje znaczenie
      i "wzbogaca się" o podłość, fałsz, obłudę......
    • incipit Ja cuś to o podłości czytam ? 05.12.05, 10:31
      Czy mnie może oczka mylą.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka