bladatwarz 14.12.05, 12:43 ,,W Krakowie niewątpliwie Janusz Kurtyka jest postacią, która ma zarówno autorytet organizacyjny, moralny jak i intelektualny, czyli to jest dobry znak na przyszłość'' J.M.Rokita Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bladatwarz Re: O Kurtyce 14.12.05, 12:52 Nie podoba nam się to kolesiostwo kiedy Kolegium IPN-u decydowało o wyborze pana Kurtyki. To już jest nepotyzm Wojciech Olejniczak (SLD) Sojusz zarzuca jednak również Kurtyce zatrudnianie rodzin osób, które miały wpływ na jego wybór. Chodzi o bratową byłego szefa Kolegium IPN Sławomira Radonia oraz córkę członka Kolegium Jana Drausa. Sam Kurtyka bagatelizuje zarzuty: „Chodzi o dwie osoby, będące krewniakami dwóch członków Kolegium. Obie są zatrudnione w oddziale krakowskim od 2002 r. Jedna z nich zarabia 1600 zł, a druga 2100 zł brutto. Regulacje wewnętrzne Instytutu są takie, że zatrudnia dyrektor generalny zaś pracodawcą jest prezes.” Jednym slowem Kieres. :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: O Kurtyce 14.12.05, 12:59 Szuja - autorytetem?! No cóz, jakie autorytety, taka i moralna odnowa!!! Podratulować PiS-owi I PO(?) "autorytetów"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Szuja? 14.12.05, 14:01 Kolego, przestan czytac gadzinowke. Zajrzyj do innych czasopism. :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Szuja? 14.12.05, 14:12 bladatwarz napisała: > Zajrzyj do innych czasopism. A mozesz mi polecić coś - wg. Ciebie - "godnego" zaufania? Byle nie ND!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Szuja? 14.12.05, 15:16 Czytaj Gazete Prawa, Rzepe, Najwyzszy Czas, Nasz Dziennik (dlaczego nie), NIE, Wprost, Ozon, Poltyke... GW-no Prawda nie ma juz monopolu na wiedze i racje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Szuja? 14.12.05, 15:47 Notakta Kosiby została sporządzona PO UPADKu komunizmu. Oj jesli bladatwarz pracuje w IPN to bardzo xle jest z ta instytucją... zero poszanowania dla warszatatu historycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: To co powiedziec o Kieresie? 14.12.05, 14:15 A Ty jak zwykle" "A w Ameryce ..." !!! A my tu o Kurtyce, nie o Kieresie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: To co powiedziec o Kieresie? 14.12.05, 14:17 don.kichote napisał: > A Ty jak zwykle" "A w Ameryce ..." !!! > A my tu o Kurtyce, nie o Kieresie!!! Przecież to jedno stado szczurów. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: To co powiedziec o Kieresie? 14.12.05, 14:48 don.kichote napisał: > A Ty jak zwykle" "A w Ameryce ..." !!! > A my tu o Kurtyce, nie o Kieresie!!! > Jak to ,,jak zwykle?''. Ja sie zwykle tematu trzymam. A ze Ci nie pasowal wniosek, ze terrorysci to tez Ak-wowcy (wg Twojeje metody, to juz trudno). Skoro Kurtyka Towim zdaniem to szuja, tylko dlatego ze tak napisala GW-no Prawda, to co powiedziec o poprzedniku? Kurtyka przy nim to diament! Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: To co powiedziec o Kieresie? 14.12.05, 15:32 bladatwarz napisała: > A ze Ci nie pasowal wniosek, ze terrorysci to tez Ak-wowcy (wg Twojeje metody, > to juz trudno). Ciebie jednak naprawdę straszy!: > To nasi Ak-owcy tez byli terrorystami. :))))))))))) Przegięłaś! Ale jeżeli się upierasz, to po 22.07.1944 na terenach już wyzwolonych i po 09.05.1945 na całym terytorium Polski - tak. W świetle ówczesnego prawa międzynarodowego i Polskiego - tak! Taka była moja odpowiedź w sprawie AK! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33249218&a=33292944 > Skoro Kurtyka Towim zdaniem to szuja, tylko dlatego ze tak napisala GW-no A gdzie tak napisali? Ja w kazdym razie nic takiego nie znalazłem. Do tej pory, muślałem, ze to mój autorski wniosek! > Kurtyka przy nim to diament! którzy skończy między wieprzami! Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz PiS dalej za Kurtyka! Brawo!!!! 14.12.05, 15:19 Zmienic wreszcie Kieresa z plasteliny. :))))) PiS podtrzyma poparcie dla Kurtyki Podtrzymujemy poparcie dla Janusza Kurtyki - poinformował szef klubu parlamentarnego PiS Przemysław Gosiewski. Kandydat na szefa IPN Janusz Kurtyka spotkał się w Sejmie z szefem klubu parlamentarnego PiS Przemysławem Gosiewskim. Kurtyka powiedział dziennikarzom, że w rozmowie z szefem klubu PiS szczegółowo objaśnił "etapy procedury udostępniania dokumentów archiwalnych w IPN" i "odpowiedział na wszystkie pytania". REKLAMA Czytaj dalej Podczas spotkania Kurtyka wyjaśniał wątpliwości związane z doniesieniami mediów o roli Kurtyki w upublicznieniu akt IPN obciążających Andrzeja Przewoźnika. Sprawa dotyczy notatki kaprala SB Pawła Kosiby, którą kilka miesięcy temu były działacz opozycji Zbigniew Fijak przekazał mediom, a którą uzyskał w krakowskim IPN. Sugerowała ona współpracę kandydata na prezesa IPN Andrzeja Przewoźnika z SB. We wrześniu Przewoźnik został wykluczony z konkursu na prezesa IPN. W listopadzie Sąd Lustracyjny orzekł, że Przewoźnik nie był agentem. Według "Gazety Wyborczej", Kurtyka wiedział, że dokument przekazany przez krakowski oddział Instytutu, którym kieruje, wykluczy jego konkurenta Przewoźnika z konkursu na prezesa Instytutu. Kandydat na szefa IPN zapowiedział w TVN 24, że nie zrezygnuje z kandydowania na prezesa IPN, do czego wzywa go SLD. Dodał, że "obecna kampania jest inspirowana", a dokumenty do niej dostarcza "część struktur" IPN, co "trzeba będzie w przyszłości wyjaśnić". Oświadczył też m.in., że gdyby zablokował udostępnianie (akt Fijakowi), to "wykroczyłby przeciw swoim uprawnieniom". wiadomosci.onet.pl/1212426,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Kutyka jest nie do zaakceptowania dla pewnych 14.12.05, 15:36 środowisk, bo jest zwolennikiem lustracji. Tym razem jednak, te środowiska mają minimalny wpływ Odpowiedz Link Zgłoś