piaf.e Dziękuję Keller 24.12.05, 01:54 Piękne. (dopiero teraz zajrzałam do szkrzynki) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Już Wigilia 24.12.05, 03:57 Jeszcze raz życzę wszystkim wesołych świąt. DOBRANOC. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Wszystkim piszącym na FK 24.12.05, 09:37 Dla WSZYSTKICH forumowiczów: Świątecznego wyciszenia Mniej zacietrzewienia w Nowym 2006 Roku Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Mysz życzy wszystkim 24.12.05, 09:56 Największej radości, najpiękniejszej literatury do odkrycia, najwspalnialszej muzyki do słuchania, najprzedniejszych trunków do wypicia, najwierniejszych przyjaciół do milczenia,marzeń do spełnienia i marzeń do marzenia. Żeby Wasze serca i oczy zawsze były otwarte, w domach szczęście i dostatek panowały i .... ( w miejsce kropek proszę wpisać najskrytsze pragnienia) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Mysz życzy wszystkim 24.12.05, 11:18 malaszaramysz napisała: > Największej radości, najpiękniejszej literatury do odkrycia, najwspalnialszej > muzyki do słuchania, najprzedniejszych trunków do wypicia, najwierniejszych > przyjaciół do milczenia,marzeń do spełnienia i marzeń do marzenia. > Żeby Wasze serca i oczy zawsze były otwarte, w domach szczęście i dostatek > panowały i .... ( w miejsce kropek proszę wpisać najskrytsze pragnienia) To wpisuję: eden (na cztery litery);-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Mysz życzy wszystkim - nic dodać, nic ująć!!! 24.12.05, 11:19 PodłANczam się do Myszy!:-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Wszystkim piszącym na FK 24.12.05, 13:09 Życzę Wam naprawdę z całą serdecznością, Zdrowia i dostatku! Szóstki w Totka, a także ogromnego spadku! Siedmiomilowych butów i czapki niewidki, Spełniającej życzenia małej złotej rybki, Kury ze złotym jajem, Lampy Aladyna, Sezamu Alibaby i szczodrego dżinna, Niebieskich koralików, zwierciadeł magicznych, Dywanów latających i talentów licznych. Samych miłych perspektyw, uwag błyskotliwych, Wielu ludzi przyjaznych, i wielu życzliwych. Masy sukcesów małych, wielkich, gigantycznych, Poklasku i uznania i awansów licznych. Mieszkania w Nowym Jorku, willi w Kopenhadze, Przytulnej garsoniery gdzieś tam w Czeskiej Pradze Rezydencji we Włoszech, w Alpach małej chatki, A w południowych Indiach plantacji herbatki. Super rancho w Meksyku, pałacu w Pekinie I innego schronienia w wybranej krainie. Rejsu dokoła świata, gdzieś w nieznane wypraw, Ekscytujących doznań, smaku nowych przypraw, Do tego wiele zdrowia, kondycji, miłości, Dużo radości z życia i wiecznej młodości....................Pozdro Chilum Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Wszystkim piszącym na FK: DZIĘKUJĘ i vice versa!:) 24.12.05, 13:31 Serdeczności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hatra Re: Wszystkim piszącym na FK: DZIĘKUJĘ i vice ver 24.12.05, 13:34 Nie było miejsca dla Ciebie sł. Mateusz Jeż 1. Nie było miejsca dla Ciebie w Betlejem w żadnej gospodzie i narodziłeś się, Jezu, w stajni, w ubóstwie i chłodzie. Nie było miejsca, choć zszedłeś jako Zbawiciel na ziemię, by wyrwać z czarta niewoli nieszczęsne Adama plemię. 2. Nie było miejsca, choć chciałeś ludzkość przytulić do łona i podać z krzyża grzesznikom zbawcze, skrwawione ramiona. Nie było miejsca, choć szedłeś ogień miłości zapalić i przez swą mękę najdroższą świat od zagłady ocalić. 5. Gdy liszki mają swe jamy i ptaszki swoje gniazdeczka, dla Ciebie brakło gospody, Tyś musiał szukać żłóbeczka. A dzisiaj czemu wśród ludzi tyle łez, jęków, katuszy? Bo nie ma miejsca dla Ciebie w niejednej człowieczej duszy! J. Gwoździowski 1938, s. 179-180. Ta nowosądecka kolęda zyskała niezwykłą popularność w czasie wojny zwłaszcza w obozach i łagrach. ------ koledy.pl/teksty.htm Zycze, by forum to odmienilo swoje oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Wszystkim piszącym na FK 25.12.05, 13:48 Aniele Boży Aniele Boży Stróżu mój Ty właśnie nie stój przy mnie jak malowana lala ale ruszaj w te pędy niczym zając po zachodzie słońca skoro wygania nas dziesięć po dziesiątej ostatni autobus jamnik skaczący na smycz smutek jak akwarium z jedną złotą rybką hałas cisza trumna jak pałacyk ładne rzeczy gdybyśmy stanęli jak dwa świstaki i zapomnieli że trzeba stąd odejść Jan Twardowski upominek pod choinkę Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Wszystkim piszącym na FK 25.12.05, 13:50 i jeszcze cos. Dawna wigilia Przyszła mi na wigilię zziębnięta głuchociemna z gwiazdą jak z jasną twarzą - Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Wszystkim piszącym na FK 25.12.05, 14:01 Być nie zauważonym Być nie zauważonym by spotkać się z Tobą nie czytanym zbytecznym właśnie byle jakim przekreślonym do końca nonszalancją ręki aromatem nie mocnym jeszcze nie poznanym tuż pomiędzy goździkiem pieprzem i migdałem fotografią nieważną bo niedokąpaną liryzmem co się siebie coraz więcej wstydzi książką którą się kładzie wciąż jedną na drugiej jabłkiem po gruszce zawsze trochę kwaśnym rakiem trzymanym w koszu z pokrzywami włosami co odchodzą jak myszy po cichu szczygłem co chciał przyfrunąć lecz umarł wysoko z ogonem tak leciutkim że ponad rozpaczą biedronką zapomnianą gdy przechodzą żuki świętym któremu w czas remontu utrącono głowę niech będzie niewidzialnym skoro stał się dobrym Jan Twardowski i jeszcze jeden wiersz pod choinę Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Wszystkim piszącym na FK 25.12.05, 15:59 Chrystusie Jeszcze się w sobie rozsmucę Jeszcze do Ciebie powrócę Chrystusie Jeszcze tak strasznie zapłaczę Że przez łzy Ciebie zobaczę Chrystusie Chrystusie Jeszcze tak strasznie zapłaczę Że przez łzy Ciebie zobaczę Chrystusie Chrystusie I taką wielką żałobą Będę się żalić przed Tobą Chrystusie Że duch mój przed Tobą klęknie A wtedy serce mi pęknie Chrystusie Chrystusie I duch mój przed Tobą klęknie A wtedy serce mi pęknie Chrystusie Chrystusie (piosenka z "Piwnicy pod Baranami") Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Wszystkim piszącym na FK 25.12.05, 14:35 znalazłam coś jeszcze...... ...W Twoim domu Wigilia... W Twoim domu Wigilia, choinka błyszczy bombkami, rodzina oblega stół, opłatek już przełamany. W Twoim domu Wigilia i wyczekane prezenty, gwar wesołych rozmów i w tle już słychać kolędy. ...A za drzwiami obok cisza boląca panuje, starsza kobieta z różańcem oczy swe wypłakuje... W Twoim domu Wigilia, rodzinne, wesołe święta, jak bombki błyszczą Twe oczy. Samotną sąsiadkę pamiętasz ?.. Nie wiesz, że jej choinka jest przystrojona szyszkami bo bombki w zeszłe święta wytłukł jej mąż pijany... Nie wiesz, że dziś nie miała z kim dzielić się opłatkiem bo mąż rok temu umarł a kot się wymknął ukradkiem... W Twoim domu Wigilia i talerzy o jeden więcej a za ścianą starsza pani z różańcem w drżącej ręce... A jutro w kościele się zdziwisz czemu ręce jej drżą, czemu ma spłakane oczy... ...Przecież życzyłaś jej ,,wesołych" świąt ! ... Autor: Lil Kim Lee Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Wszystkim piszącym na FK 25.12.05, 16:59 schlesien.nwgw.de/m/KOLYNDY/Silent_Night.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Wszystkim piszącym na FK 25.12.05, 17:02 schlesien.nwgw.de/m/KOLYNDY/Silent_Night.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Wszystkim piszącym na FK 26.12.05, 18:59 hrabia.m.c napisał: > schlesien.nwgw.de/m/KOLYNDY/Silent_Night.mp3 :-) Panie hrabio, dzięki! .. przepiękne wykonanie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Wszystkim piszącym na FK 26.12.05, 21:25 Panie Henryku gumowe ucho się odzywa:)) ale to piekne jest i już! Dzisiaj sluchalenm ??pana Gąsowskiego w tym samym utworze, :((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Wszystkim piszącym na FK.......... 26.12.05, 18:55 piaf.e napisała: ........ > a za ścianą starsza pani > z różańcem w drżącej ręce... ........ ... nawet dla mnie, starego twardziela... eeh... P. piaf.e.. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Wszystkim piszącym na FK 25.12.05, 21:05 Spokojnych Swiat i Pomyslnosci w Nowym 2006 Roku Oratorium J.Haydna na miejscu, w te Wielka Noc Wielkich Oczekiwan opera.stanford.edu/iu/libretti/schoepf.htm Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Wszystkim piszącym na FK 26.12.05, 14:17 xystos napisał: > Spokojnych Swiat i Pomyslnosci w Nowym 2006 Roku > > Oratorium J.Haydna na miejscu, w te Wielka Noc Wielkich Oczekiwan > > opera.stanford.edu/iu/libretti/schoepf.htm .. za trudne ?,rozumiem,-kontynujcie z "Góralu czy ci nie zal?,Goralu wracaj do hal ..." . Odpowiedz Link Zgłoś