Dodaj do ulubionych

Koalicja SLD-UP z PSL

IP: *.wsp.zgora.pl 03.10.01, 13:52
SLD kpi sobie ze swoich wyborców. Nie po to oddałem na nich głos by wchodzili w
koalicję z pazerną i zaściankową PSL. Jeżeli to się stanie więcej na nich nie
oddam głosu. Panie prof. Belka, chyba nie będzie Pan ministrem w takim
towarzystwie. Szkoda Pan autorytetu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hugo Re: Koalicja SLD-UP z PSL IP: 159.107.89.* 03.10.01, 13:58
      > SLD kpi sobie ze swoich wyborców. Nie po to oddałem na nich głos by wchodzili w
      > koalicję z pazerną i zaściankową PSL.

Przecież SLD dostało tylko 41% głosów. Nie mam nic przeciwko koalicji z PSL,
      chociaż na logikę powinna być Samoobrona i zacząć wypłacać gwarancje socjalne.
    • Gość: nostromo drogi zarysie... IP: *.166.62.9.magix.com.sg 03.10.01, 14:04
      dales glos?
      oczekujesz, ze cos ci sie za to nalezy?

sam sobie jestes winny
      bo gdybys przez chwile pomyslal
      to bys wiedzial jak szczerzy, madrzy,
      ojczyznie oddani
      i uczciwi sa komunisci

ale nie bede marnowal czasu
      na otwieranie twych oczu
      masz cztery latka "swoich" rzadow
      baw sie dobrze

nostromo

• Gość: Zarys Re: drogi zarysie... IP: *.wsp.zgora.pl 03.10.01, 14:32
        Drogi nostromo,Po pierwsze nie głosowałem na komunistów, ale socjaldemokrację
        (mam nadzieję, że potrafisz to rozróżnić). Po drugie, po czterech latach
        popisów fachowców z "solidarności" to tylko 41% głosów uznaję za kiepski wynik.
        Nie interesuję mnie na kogo Ty głosowałeś, ale jak się zastanowisz to być może
        zgodzisz się, że rząd jednopartyjny jest lepszy od czegoś takiego jak koalicja
        z czymś takim jak PSL.
        • Gość: Ryszard Re: drogi zarysie... IP: *.tele2.pl 03.10.01, 14:38
          To nie jest takie proste, jak piszesz. Przecież ten rząd mniejszościowy i tak
          będzie się musiał w sejmie "podpierać" głosami innych partii. Żeby był rząd
          naprawdę jednopartyjny (właściwie dwupartyjny - SLD+UP), to musiałaby być
          większość w sejmie, a przecież jej nie ma. Pytanie: czy lepiej mieć ludowców w
          rządzie, czy jako nie odpowiadajcą za nic opozycję, która będzie na rządzie psy
          wieszać, a i tak przed każdym głosowaniem trzeba będzie biegać do niej i prosić
          o głosy.
          Pozdrawiam
      • Gość: soso Re: drogi zarysie... IP: 195.41.66.* 03.10.01, 14:34
        Zaraz po 20.00 w dniu wyborow bylo prawdopodobne, ze SLD bedzie rzadzic sama.
        Wtedy jakis kacyk z PSL oswiadczyl butnie, ze beda 'konstruktywna opozycja' i
        nie wejda w zadna koalicje z SLD bo nie dbaja o stolki a o dobro Polski. Daleko
        im do SLD programowo i bardzo sie roznia.

Czego to sie nie wygaduje w emocjach! Ha, ha ha.

Kalinowski nie bedzie dlugo presesem bo wprowadzil malo chlopcow na stolki. A
        tylko stolki licza sie dla PSL. Reszta to przykrywka dla maluczkich. W
        przyszlym sejmie juz nie bedzie PSL, szczegolnie jak wejdzie w koalicje i
        bedzie firmowac razem z SLD kolejne niefortunne kroki naszego rzadu. PSL idzie
        na dno sladem UW jak nie przymierzajac Kursk. Powodzenia panie Kalinowski i -
        ska! Podobnie debilowatego przywodcy partyjnego jak pan nie ma w Polsce. No
        moze Lepper?

pzdr
    • Gość: debika Re: Koalicja SLD-UP z PSL IP: 192.168.1.* / *.com.pl 03.10.01, 17:50
      Dyskutujac w gronie przyjaciol z tej zydo..(tu prosze wpisac odpowiednio
      jadowite epitety) Unii Wolnosci, tak gdzies na tydzien przed terminem wyborow,
      powiedzialem, ze najgorszy scenariusz po wyborach, to brak UW w nowym
      Parlamencie oraz rzady sojuszu SLD-PSL. Po jaka cholere krakalem...!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka