Dodaj do ulubionych

Przerażajace oredzie

01.01.06, 00:32
Pan Prezydent czyta z trudem co mu napisano...
Obserwuj wątek
    • mgr.prezio 13 grudnia 81 tow.Jaruzelski wygłosił orędzie 01.01.06, 00:36
      Prawie tak doskonałe jak Kwaśniewski z kontuzjowaną golenią lewą.
      • janbezziemi Re: 13 grudnia 81 tow.Jaruzelski wygłosił orędzie 01.01.06, 00:47
        mgr.prezio napisał:

> Prawie tak doskonałe jak Kwaśniewski z kontuzjowaną
        golenią************************ 0 niebo lepiej!!!!!
        • dr3xhab Re: 13 grudnia 81 tow.Jaruzelski wygłosił orędzie 01.01.06, 01:35
          A Kaczyńskiemu niestety wyszło nieco gorzej.
          Z oczopląsem nie nadąża za przewijanym tekstem.
          • janbezziemi Re: 13 grudnia 81 tow.Jaruzelski wygłosił orędzie 01.01.06, 01:40
            13 grudnia nie widzialem,ale mowie o prezydencie, po prostu slaby w mowie i
            tyle. Moze jest niezly w dzialaniu,ale to inna sprawa.
            • absurdello Trochę to dziwne jak na ... 01.01.06, 01:46
              prawnika, przecież oni się uczą przemawiania, bo to część ich zawodu. Równie
              dziwna jest nieznajomość (podobno) języków obcych u dra habilitowanego (czy ich
              lektoraty nie obowiązują ? A jak czyta książki zagraniczne ?
              • pies_na_czarnych Re: Trochę to dziwne jak na ... 01.01.06, 12:48
                absurdello napisał:

> prawnika, przecież oni się uczą przemawiania, bo to część ich zawodu. Równie
                > dziwna jest nieznajomość (podobno) języków obcych u dra habilitowanego (czy
                ich
                >
                > lektoraty nie obowiązują ? A jak czyta książki zagraniczne ?

Konczyl prawo, czyli musi znac co najmniej rosyjski. W tamtych czasach jedynie
                na WSM ten jezyk nie byl obowiazkowym. Chetnie obejrzalbym jego index. :o))
                Moze tatus obecnego premiera za niego egzaminy zdawal. :o)
    • janbezziemi Kwasniewski potrafił... 01.01.06, 01:57
      Nie wiem,Jaruzel tu mi wisi ,ale Kwasniewskiego mam nagrane przed rokiem. To
      bylo cos,nie dno!
      • mgr.prezio [...] 01.01.06, 01:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kum.z.antalowki magister jak Gomułka, tekst w trzech kopiach wali 01.01.06, 02:22
          Opowiadał mi kiedyś jeden gość z Rzeszowa, że na spotkaniu z załogą w
          tamtejszych zakładach PZL, Gomułka zapowiedzieł, że będzie mówić krótko, a potem
          ględził przez godzinę. Okazało się, że przeczytał tekst trzykrotnie, bo miał w
          pliku trzy kopie.

Widać, że i ten co się (chyba żartem?) podaje za magistra ekonomii - taki sam
          mundry.

Pointa: dyktatura ciemniaków w mniejszym stopniu wynika z ideologii niż z
          wrodzonego matołectwa...
          • hanna.gronkiewicz-waltz Re: magister jak Gomułka, tekst w trzech kopiach 01.01.06, 02:26
            kum.z.antalowki napisał:

> Widać, że i ten co się (chyba żartem?) podaje za magistra ekonomii - taki sam
            > mundry.

No, a teraz siedzi w Szwajcarii i liczy kasę na kontach numerycznych, których to
            kont mu pilnował morderca, którego wcześniej ułaskawił.
      • hanna.gronkiewicz-waltz Re: Kwasniewski potrafił... 01.01.06, 02:17
        A Gomółkę masz nagranego?
        • kum.z.antalowki Słyszałem o takim, co ma nagranego Rywina 01.01.06, 02:32
          Dykcja na poziomie kaczej. Treści nie porównuję, bo choć i jeden, i drugi
          opowiadali o pomysłach GTW, ale stare GTW to nie to samo GTW co nowe GTW-TKM!
          • hanna.gronkiewicz-waltz Re: Słyszałem o takim, co ma nagranego Rywina 01.01.06, 02:35
            Może byś wrócił do Piotrka Urbankowskiego. To jest świetny koleś - pracowity i
            lojalny, lubię go i cenię. Precz z siepactwem. Chwała nam i naszym kolegom.
            Ch... precz!
            • kum.z.antalowki Hanna Gronkiewicz- Waltz zna ortografię, nie 01.01.06, 02:47
              pomawiałaby ex prezia i nie cytowałaby tego wąsatego ciula ze starej KRRiTV.

Stąd wniosek, że jesteś prowokatorem i podróbą, posługujacym się cudzym imieniem
              i nazwiskiem w celu zniesławienia...

Mnie akurat ta paniusia wisi, ale takie fałszywki w stylu Jaruckiej mnie brzydzą...
              • hanna.gronkiewicz-waltz Re: Hanna Gronkiewicz- Waltz zna ortografię, nie 01.01.06, 11:15
                kum.z.antalowki napisał:

> Stąd wniosek, że jesteś prowokatorem i podróbą, posługujacym się cudzym
                imienie
                > m
                > i nazwiskiem

BRAWO!!! Chylę głowę przed światłym umysłem! RESPECT!!!

Kum z antałówki - dektektyw Rutkowski!?
    • hrabia.m.c Re: Przerażajace oredzie a czego po kaczce 01.01.06, 02:34
      sie spodziewałeś?:))
      żenada!!!
      to już lepiej ,aby lepper zostal preziem,przynajmniej orędzia byłyby na poziomie:)
    • mgr.prezio [...] 01.01.06, 02:49
    • kum.z.antalowki było, było tylko się oficjalnie WSK - PZL nazywało 01.01.06, 02:54
      Tak jak E.Wedel się nazywał 22 lipca, a Giełda - KC PZPR

A ty, jak jestes taki magister - to napisz co ciekawego a nie sapamuj (i to nie
      na temat) w kółko tymi samym bełkotem
    • kostka.s [...] 01.01.06, 02:54
    • b.krakus poważnie zagrożone bezpieczeństwo energetyczne… 01.01.06, 03:31
      ryzyko utraty przez połowę polaków podstawowej opieki zdrowotnej, tlący się
      kryzys polityczny i społeczny - a tu premier na nartach, wicepremier świruje,
      prezydent duka jakieś farmazony i wyraźnie robi w portki – no ładnie nam się
      ten roczek zaczyna!
    • freemason Ma jeszcze 10 lat by się wyrobić 01.01.06, 03:33
      ... w sumie to był jego pierwszy raz, więc tak bardzo bym się nad Kaczorem nie
      znęcał.

Co ciekawe sporo mówił o polityce zagranicznej. To znamienne, jako że w
      zasadzie uważa się, iż Kaczyński będzie raczej prezydentem "do wewnątrz"
      niż "na zewnątrz".

Miło, że życzył nam "w imieniu własnym i żony", a nie np. "brata".

Eh, pożyjemy, zobaczymy...
      • kum.z.antalowki Miło, że ujął sie za wolnoscią i demokracją, 01.01.06, 03:49
        poszanowaniem praw obywatelskich, w tym również - praw mniejszości...

Co prawda - jedynie na Białorusi, ale na dobry początek dobre i to.
        W poprzednim orędziu, inaugurujacym kadencję, (o ile pamiętam) temat wolności,
        praw obywatelskich i praw mniejszości miejsca zabrakło...
        • kropek_oxford Kaczki przemawiaja do NARODU; LUDZI maja w nosie, 01.01.06, 08:08
          a obywateli w szczegolnosci. I tym pesymistycznym akcentem kwituje oredzie
          Kaczynskiego, polecajac - gwoli odtrutki od BOLSZEWII - wypowiedzi Torysow w
          dzisiejszym Sunday Times:)))
          www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-1965624,00.html
          • kostka.s [...] 01.01.06, 08:16
            • kropek_oxford A mnie ciebie jeszcze bardziej - jestes ZAGUBIONY 01.01.06, 08:22
              jak dziecko w londynskiej mgle :)))
              • piotr7777 Re: A mnie ciebie jeszcze bardziej - jestes ZAGUB 01.01.06, 11:30
                Pozytywy
                1. poprawił modulację głosu
                2. nie popełnia powszechnego i denerwującego błędu mówiąc oroku "dwa tysiące
                piątym" a nie "dwutysiecznym piątym"
                I właściwie to wszystko.

• kum.z.antalowki Po prostu - nie każdy ma warunki na lektora 01.01.06, 17:46
                  Nie wystarczy umieć szybko sylabizować i składać słowa.
                  Trzeba jeszcze umieć sprawiać wrażenie, że się rozumie tekst wygłaszanego
                  odczytu. Więcej, trzeba go umieć tak wygłosić, żeby sie ludziom zdawało, iż jest
                  się osobiście głęboko przekonanym, ze to co sie mówi - to jest prawda.
                  Podczas nagrywania wczorajszego orędzia (obejrzałem ten szoł dzisiaj, bo TV1
                  nadał powtórkę) p. Kaczyński się wyraźnie męczył. To nawet nie jego wina, tylko
                  autora, ktory najwyraźniej nie wie, ze inaczej się komponuje tekst do druku, a
                  inaczej do czytania na głos. Wtedy ważne jest też metrum i unikanie sasiedztwa
                  słów ze zbyt dużą liczbą spółgłosek oraz - dzielenie zdań złozonych na proste.
                  Jesli sie pisze dla kogoś, kto jak p. Kaczyński ma b. krótki i płytki oddech -
                  trzeba, oprócz normalnych znaków interpunkcyjnych stosować też znaki lektorskie.
                  Ponadto - p. Kaczyńskiemu ktos powinien wytłumaczyć, że komunikatywność przekazu
                  zależy nie tylko od jego treści lecz także od opanowania technik emisyjnych i od
                  towarzyszacej pogadance mowy ciała. Że nie wspomnę, iż istnieje też coś takiego
                  jak dykcja i ortofonia oraz kultura języka...
                  Czemu wiem o tym ja, prosty agroturystyczny wiochman, a nie wie Profesor Prawa,
                  Mąż Pierwszej Damy i Brat Polityka Roku, dostojnik wypełniajacy swa osobą fotel
                  Prezydenta Państwa?
                  • pies_na_czarnych Re: Po prostu - nie każdy ma warunki na lektora 01.01.06, 18:03
                    kum.z.antalowki napisał:
                    > Czemu wiem o tym ja, prosty agroturystyczny wiochman, a nie wie Profesor
                    Prawa,
                    > Mąż Pierwszej Damy i Brat Polityka Roku, dostojnik wypełniajacy swa osobą fote
                    > l
                    > Prezydenta Państwa?

Sa fachowcy i amatorzy Kumie :o))
                    • 9119511tu Re: Po prostu - nie każdy ma warunki na lektora 02.01.06, 15:08
                      pies_na_czarnych napisała:

> kum.z.antalowki napisał:
                      > > Czemu wiem o tym ja, prosty agroturystyczny wiochman, a nie wie Profesor
                      > Prawa,
                      > > Mąż Pierwszej Damy i Brat Polityka Roku, dostojnik wypełniajacy swa osobą
                      > fote
                      > > l
                      > > Prezydenta Państwa?
                      >
                      > Sa fachowcy i amatorzy Kumie :o))
                      >
                      O.
                      • x2468 Re: Po prostu - nie każdy ma warunki na lektora 02.01.06, 16:24
                        Nie kazdy,Sczegolnie w PRL bis zwanym IVRP.Nauczycielka ktora mowi ze wieloryb
                        to ryba,moze byc nauczyciel akademicki prawnik ktory nie bardzo potrafi czytac i
                        do tego nie potrafi mowic.Dlatego takchetnie mowia kaczysci w torunskim
                        radyjku.Dla sluchaczy tej rozglosni sa erudytami.
                • scoutek Re: A mnie ciebie jeszcze bardziej - jestes ZAGUB 02.01.06, 09:01
                  i wg jego slow: mamy nowego prez...enta... srodek byl niestety nieslyszany
                  zupelnie...
      • kropek_oxford Raczej demencji starczej dorobic - zobacz, jak 02.01.06, 09:09
        gosc juz dzisiaj wyglada, za dziesiec lat bedziesz mial stetryczalego
        dziadziusia w fotelu na kolkach:(((
    • lortea Bardzo się bałeś? Wlazłeś pod stół? 01.01.06, 17:56

• janbezziemi Zakończmy ten temat 02.01.06, 01:35
        Widzę, ze i inni utworzyli wątki o oredziu. Przejrzałem, większośc na nie. OK,
        moze p.prezydent czegos sie nauczy, jak mu to przekażą (jesli przekażą!)te
        głosy. Nie ma co juz tego tematu ciagnac. Nie mniej zwracam uwage GIWI: na jej
        miejscu tępiłbym nicki podpisane nazwiskami i imionami konkretnych polityków.
        To jest zwykła granda i chamstwo, nie wiem, czy nie znalazłby sie na to
        paragraf w KK.
    • cheetah51 Re: Przerażajace oredzie 02.01.06, 07:25
      Na szczęście, nie widziałem i nie słuchałem,
      bo pewnie byłbym przerażony i porażony!;-)))
    • witek.bis "Miś z okienka" wraca na ekrany ! 02.01.06, 09:27
      Odcinek pierwszy pt. "Zgaduj zgadula: w którym ręku złota kula?"
      www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060102/kraj_a_4-1.F.jpg
      • scoutek Re: "Miś z okienka" wraca na ekrany ! 02.01.06, 09:31
        rzeczywiscie wyglada, jakby mu ktos kartke wyrwal z rak....
        • witek.bis Re: "Miś z okienka" wraca na ekrany ! 02.01.06, 09:38
          A może kartka jest na swoim miejscu, tylko wycięli ją na bluboksie albo na
          innym ustrojstwie?
          • scoutek Re: "Miś z okienka" wraca na ekrany ! 02.01.06, 09:41
            witek.bis napisał:

> A może kartka jest na swoim miejscu, tylko wycięli ją na bluboksie albo na
            > innym ustrojstwie?

YES!!!
            albo trzyma te przezroczystosc z telepromptera...
            ale spryciula....
      • witek.bis List do Redakcji 02.01.06, 09:34
        A kiedy będzie odcinek pt. "A teraz kochane dzieci możecie pocałować mnie w
        dupę!" ?
        • kropek_oxford Ten juz byl - gdy przyszly prezio polecial 02.01.06, 09:37
          wraz z zona samolotem rzadowym na ostatnie cywilne wakacje na Sycylii :)))
          • witek.bis Re: Ten juz byl - gdy przyszly prezio polecial 02.01.06, 09:39
            kropek_oxford napisał:

> wraz z zona samolotem rzadowym na ostatnie cywilne wakacje na Sycylii :)))

A nie chodzi Ci przypadkiem o pierwsze cywilne wakacje w Szwajcarii ?
            • x2468 Re: Ten juz byl - gdy przyszly prezio polecial 02.01.06, 09:53
              To Kaczor zdazyl juz Sycylie i Szwajcarie zaliczyc ??? To sie spryciula rozlatala.
            • kropek_oxford To byl tylko REWANZ za te Sycylie. Kalendarz w 02.01.06, 09:54
              domu masz? To sprawdz KOLEJNOSC DAT :)))
              • 9119511tu Beznadzieja, syf i smutek tropików. 02.01.06, 14:26
                Mam nadzieję, że to był ostatni wygłup prezia z tej okazji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka