janbezziemi 01.01.06, 00:32 Pan Prezydent czyta z trudem co mu napisano... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgr.prezio 13 grudnia 81 tow.Jaruzelski wygłosił orędzie 01.01.06, 00:36 Prawie tak doskonałe jak Kwaśniewski z kontuzjowaną golenią lewą. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: 13 grudnia 81 tow.Jaruzelski wygłosił orędzie 01.01.06, 00:47 mgr.prezio napisał: > Prawie tak doskonałe jak Kwaśniewski z kontuzjowaną golenią************************ 0 niebo lepiej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr3xhab Re: 13 grudnia 81 tow.Jaruzelski wygłosił orędzie 01.01.06, 01:35 A Kaczyńskiemu niestety wyszło nieco gorzej. Z oczopląsem nie nadąża za przewijanym tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: 13 grudnia 81 tow.Jaruzelski wygłosił orędzie 01.01.06, 01:40 13 grudnia nie widzialem,ale mowie o prezydencie, po prostu slaby w mowie i tyle. Moze jest niezly w dzialaniu,ale to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Trochę to dziwne jak na ... 01.01.06, 01:46 prawnika, przecież oni się uczą przemawiania, bo to część ich zawodu. Równie dziwna jest nieznajomość (podobno) języków obcych u dra habilitowanego (czy ich lektoraty nie obowiązują ? A jak czyta książki zagraniczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Trochę to dziwne jak na ... 01.01.06, 12:48 absurdello napisał: > prawnika, przecież oni się uczą przemawiania, bo to część ich zawodu. Równie > dziwna jest nieznajomość (podobno) języków obcych u dra habilitowanego (czy ich > > lektoraty nie obowiązują ? A jak czyta książki zagraniczne ? Konczyl prawo, czyli musi znac co najmniej rosyjski. W tamtych czasach jedynie na WSM ten jezyk nie byl obowiazkowym. Chetnie obejrzalbym jego index. :o)) Moze tatus obecnego premiera za niego egzaminy zdawal. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Kwasniewski potrafił... 01.01.06, 01:57 Nie wiem,Jaruzel tu mi wisi ,ale Kwasniewskiego mam nagrane przed rokiem. To bylo cos,nie dno! Odpowiedz Link Zgłoś
mgr.prezio [...] 01.01.06, 01:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki magister jak Gomułka, tekst w trzech kopiach wali 01.01.06, 02:22 Opowiadał mi kiedyś jeden gość z Rzeszowa, że na spotkaniu z załogą w tamtejszych zakładach PZL, Gomułka zapowiedzieł, że będzie mówić krótko, a potem ględził przez godzinę. Okazało się, że przeczytał tekst trzykrotnie, bo miał w pliku trzy kopie. Widać, że i ten co się (chyba żartem?) podaje za magistra ekonomii - taki sam mundry. Pointa: dyktatura ciemniaków w mniejszym stopniu wynika z ideologii niż z wrodzonego matołectwa... Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.gronkiewicz-waltz Re: magister jak Gomułka, tekst w trzech kopiach 01.01.06, 02:26 kum.z.antalowki napisał: > Widać, że i ten co się (chyba żartem?) podaje za magistra ekonomii - taki sam > mundry. No, a teraz siedzi w Szwajcarii i liczy kasę na kontach numerycznych, których to kont mu pilnował morderca, którego wcześniej ułaskawił. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.gronkiewicz-waltz Re: Kwasniewski potrafił... 01.01.06, 02:17 A Gomółkę masz nagranego? Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Słyszałem o takim, co ma nagranego Rywina 01.01.06, 02:32 Dykcja na poziomie kaczej. Treści nie porównuję, bo choć i jeden, i drugi opowiadali o pomysłach GTW, ale stare GTW to nie to samo GTW co nowe GTW-TKM! Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.gronkiewicz-waltz Re: Słyszałem o takim, co ma nagranego Rywina 01.01.06, 02:35 Może byś wrócił do Piotrka Urbankowskiego. To jest świetny koleś - pracowity i lojalny, lubię go i cenię. Precz z siepactwem. Chwała nam i naszym kolegom. Ch... precz! Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Hanna Gronkiewicz- Waltz zna ortografię, nie 01.01.06, 02:47 pomawiałaby ex prezia i nie cytowałaby tego wąsatego ciula ze starej KRRiTV. Stąd wniosek, że jesteś prowokatorem i podróbą, posługujacym się cudzym imieniem i nazwiskiem w celu zniesławienia... Mnie akurat ta paniusia wisi, ale takie fałszywki w stylu Jaruckiej mnie brzydzą... Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.gronkiewicz-waltz Re: Hanna Gronkiewicz- Waltz zna ortografię, nie 01.01.06, 11:15 kum.z.antalowki napisał: > Stąd wniosek, że jesteś prowokatorem i podróbą, posługujacym się cudzym imienie > m > i nazwiskiem BRAWO!!! Chylę głowę przed światłym umysłem! RESPECT!!! Kum z antałówki - dektektyw Rutkowski!? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Przerażajace oredzie a czego po kaczce 01.01.06, 02:34 sie spodziewałeś?:)) żenada!!! to już lepiej ,aby lepper zostal preziem,przynajmniej orędzia byłyby na poziomie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mgr.prezio [...] 01.01.06, 02:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki było, było tylko się oficjalnie WSK - PZL nazywało 01.01.06, 02:54 Tak jak E.Wedel się nazywał 22 lipca, a Giełda - KC PZPR A ty, jak jestes taki magister - to napisz co ciekawego a nie sapamuj (i to nie na temat) w kółko tymi samym bełkotem Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s [...] 01.01.06, 02:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus poważnie zagrożone bezpieczeństwo energetyczne… 01.01.06, 03:31 ryzyko utraty przez połowę polaków podstawowej opieki zdrowotnej, tlący się kryzys polityczny i społeczny - a tu premier na nartach, wicepremier świruje, prezydent duka jakieś farmazony i wyraźnie robi w portki – no ładnie nam się ten roczek zaczyna! Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Ma jeszcze 10 lat by się wyrobić 01.01.06, 03:33 ... w sumie to był jego pierwszy raz, więc tak bardzo bym się nad Kaczorem nie znęcał. Co ciekawe sporo mówił o polityce zagranicznej. To znamienne, jako że w zasadzie uważa się, iż Kaczyński będzie raczej prezydentem "do wewnątrz" niż "na zewnątrz". Miło, że życzył nam "w imieniu własnym i żony", a nie np. "brata". Eh, pożyjemy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Miło, że ujął sie za wolnoscią i demokracją, 01.01.06, 03:49 poszanowaniem praw obywatelskich, w tym również - praw mniejszości... Co prawda - jedynie na Białorusi, ale na dobry początek dobre i to. W poprzednim orędziu, inaugurujacym kadencję, (o ile pamiętam) temat wolności, praw obywatelskich i praw mniejszości miejsca zabrakło... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Kaczki przemawiaja do NARODU; LUDZI maja w nosie, 01.01.06, 08:08 a obywateli w szczegolnosci. I tym pesymistycznym akcentem kwituje oredzie Kaczynskiego, polecajac - gwoli odtrutki od BOLSZEWII - wypowiedzi Torysow w dzisiejszym Sunday Times:))) www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-1965624,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s [...] 01.01.06, 08:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A mnie ciebie jeszcze bardziej - jestes ZAGUBIONY 01.01.06, 08:22 jak dziecko w londynskiej mgle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: A mnie ciebie jeszcze bardziej - jestes ZAGUB 01.01.06, 11:30 Pozytywy 1. poprawił modulację głosu 2. nie popełnia powszechnego i denerwującego błędu mówiąc oroku "dwa tysiące piątym" a nie "dwutysiecznym piątym" I właściwie to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Po prostu - nie każdy ma warunki na lektora 01.01.06, 17:46 Nie wystarczy umieć szybko sylabizować i składać słowa. Trzeba jeszcze umieć sprawiać wrażenie, że się rozumie tekst wygłaszanego odczytu. Więcej, trzeba go umieć tak wygłosić, żeby sie ludziom zdawało, iż jest się osobiście głęboko przekonanym, ze to co sie mówi - to jest prawda. Podczas nagrywania wczorajszego orędzia (obejrzałem ten szoł dzisiaj, bo TV1 nadał powtórkę) p. Kaczyński się wyraźnie męczył. To nawet nie jego wina, tylko autora, ktory najwyraźniej nie wie, ze inaczej się komponuje tekst do druku, a inaczej do czytania na głos. Wtedy ważne jest też metrum i unikanie sasiedztwa słów ze zbyt dużą liczbą spółgłosek oraz - dzielenie zdań złozonych na proste. Jesli sie pisze dla kogoś, kto jak p. Kaczyński ma b. krótki i płytki oddech - trzeba, oprócz normalnych znaków interpunkcyjnych stosować też znaki lektorskie. Ponadto - p. Kaczyńskiemu ktos powinien wytłumaczyć, że komunikatywność przekazu zależy nie tylko od jego treści lecz także od opanowania technik emisyjnych i od towarzyszacej pogadance mowy ciała. Że nie wspomnę, iż istnieje też coś takiego jak dykcja i ortofonia oraz kultura języka... Czemu wiem o tym ja, prosty agroturystyczny wiochman, a nie wie Profesor Prawa, Mąż Pierwszej Damy i Brat Polityka Roku, dostojnik wypełniajacy swa osobą fotel Prezydenta Państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Po prostu - nie każdy ma warunki na lektora 01.01.06, 18:03 kum.z.antalowki napisał: > Czemu wiem o tym ja, prosty agroturystyczny wiochman, a nie wie Profesor Prawa, > Mąż Pierwszej Damy i Brat Polityka Roku, dostojnik wypełniajacy swa osobą fote > l > Prezydenta Państwa? Sa fachowcy i amatorzy Kumie :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
9119511tu Re: Po prostu - nie każdy ma warunki na lektora 02.01.06, 15:08 pies_na_czarnych napisała: > kum.z.antalowki napisał: > > Czemu wiem o tym ja, prosty agroturystyczny wiochman, a nie wie Profesor > Prawa, > > Mąż Pierwszej Damy i Brat Polityka Roku, dostojnik wypełniajacy swa osobą > fote > > l > > Prezydenta Państwa? > > Sa fachowcy i amatorzy Kumie :o)) > O. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Po prostu - nie każdy ma warunki na lektora 02.01.06, 16:24 Nie kazdy,Sczegolnie w PRL bis zwanym IVRP.Nauczycielka ktora mowi ze wieloryb to ryba,moze byc nauczyciel akademicki prawnik ktory nie bardzo potrafi czytac i do tego nie potrafi mowic.Dlatego takchetnie mowia kaczysci w torunskim radyjku.Dla sluchaczy tej rozglosni sa erudytami. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A mnie ciebie jeszcze bardziej - jestes ZAGUB 02.01.06, 09:01 i wg jego slow: mamy nowego prez...enta... srodek byl niestety nieslyszany zupelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Raczej demencji starczej dorobic - zobacz, jak 02.01.06, 09:09 gosc juz dzisiaj wyglada, za dziesiec lat bedziesz mial stetryczalego dziadziusia w fotelu na kolkach:((( Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Zakończmy ten temat 02.01.06, 01:35 Widzę, ze i inni utworzyli wątki o oredziu. Przejrzałem, większośc na nie. OK, moze p.prezydent czegos sie nauczy, jak mu to przekażą (jesli przekażą!)te głosy. Nie ma co juz tego tematu ciagnac. Nie mniej zwracam uwage GIWI: na jej miejscu tępiłbym nicki podpisane nazwiskami i imionami konkretnych polityków. To jest zwykła granda i chamstwo, nie wiem, czy nie znalazłby sie na to paragraf w KK. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Przerażajace oredzie 02.01.06, 07:25 Na szczęście, nie widziałem i nie słuchałem, bo pewnie byłbym przerażony i porażony!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis "Miś z okienka" wraca na ekrany ! 02.01.06, 09:27 Odcinek pierwszy pt. "Zgaduj zgadula: w którym ręku złota kula?" www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060102/kraj_a_4-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: "Miś z okienka" wraca na ekrany ! 02.01.06, 09:31 rzeczywiscie wyglada, jakby mu ktos kartke wyrwal z rak.... Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: "Miś z okienka" wraca na ekrany ! 02.01.06, 09:38 A może kartka jest na swoim miejscu, tylko wycięli ją na bluboksie albo na innym ustrojstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: "Miś z okienka" wraca na ekrany ! 02.01.06, 09:41 witek.bis napisał: > A może kartka jest na swoim miejscu, tylko wycięli ją na bluboksie albo na > innym ustrojstwie? YES!!! albo trzyma te przezroczystosc z telepromptera... ale spryciula.... Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis List do Redakcji 02.01.06, 09:34 A kiedy będzie odcinek pt. "A teraz kochane dzieci możecie pocałować mnie w dupę!" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ten juz byl - gdy przyszly prezio polecial 02.01.06, 09:37 wraz z zona samolotem rzadowym na ostatnie cywilne wakacje na Sycylii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Ten juz byl - gdy przyszly prezio polecial 02.01.06, 09:39 kropek_oxford napisał: > wraz z zona samolotem rzadowym na ostatnie cywilne wakacje na Sycylii :))) A nie chodzi Ci przypadkiem o pierwsze cywilne wakacje w Szwajcarii ? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ten juz byl - gdy przyszly prezio polecial 02.01.06, 09:53 To Kaczor zdazyl juz Sycylie i Szwajcarie zaliczyc ??? To sie spryciula rozlatala. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To byl tylko REWANZ za te Sycylie. Kalendarz w 02.01.06, 09:54 domu masz? To sprawdz KOLEJNOSC DAT :))) Odpowiedz Link Zgłoś
9119511tu Beznadzieja, syf i smutek tropików. 02.01.06, 14:26 Mam nadzieję, że to był ostatni wygłup prezia z tej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś