Dodaj do ulubionych

ZYTA w Pisuarze

07.01.06, 09:55
Niepodziewane i zaskakujące jest wejście Gilowskiej do kaczego rządu.Jeżeli
nie wiadomo o co chodzi to wiadomo,że napewno chodzi o pieniądze.Pani Zyta z
rodziną napewno znalazła się w kłopotach finansowych po nieprzemyślanym
opuszczeniu PO.Konflikt w PO też miał podłoże finansowe.Widać,że Pani
Gilowska ma mocno rozwiniętą sferę materialną.Z duchową jest dużo gorzej.
Ponieważ ja i dużo mądrych ludzi prawdziwe szczęście zawdzięcza większemu
docenianiu wartości duchowych niż materialnych więc widać,że Pani Zyta
popełniła następny błąd życiowy,ale życzę jej jaknajlepiej.
Obserwuj wątek
    • b-beagle Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 10:10
      A może jest nadambitna
      • wladyslaw.studnicki A może chce działać, zamiast siedzieć obrażona 07.01.06, 10:12
        w Lublinie. Coś robić dla kraju?
        • borbali ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 10:22
          Nikt w PO na nią nie gniewał się.To ona obraziła się na partyjnych "braci" jak
          ich nazywała.Ujęła sie honorem,którego jak okazuje się nie posiada.
          Dla kraju można wiele robić niekoniecznie za duże pieniądze.
      • borbali Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 10:16
        Nie znam słowa "nadambitna".
        Dla dobrego człowieka ambicją piwinien być honor,a przynajmniej przyzwoitość.
        Gonienie za dobrami materialnymi człowieka gubią i poniżają.
    • ossey Re: Raczej nie jesli PiS planuje wczesniejsze 07.01.06, 10:18
      wybory.
      • borbali ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 10:26
        Posłem mogła i może zostać będąc w PO i zachować honor,a przynajmniej
        przyzwoitość.
        • ossey Re: To pokazuje jak niewielkie róznice 07.01.06, 10:27
          programowe i mentalne dziela PiS i PO. Pokazuja ze ta koalicja została
          pogrzebana z czysto prywatnych celów.
          • borbali ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 10:39
            To niestety pokazuje olbrzymie różnice moralne między tymi partiami,ich
            elektoratem i ich zwolennikami.
            • ossey Re: Ja głosowałem na PO 07.01.06, 10:44
              i uwazam za wilki bład brak koalicji a Zyte uwazałem za lokomotywe tej partii.
              PO straciła dla mnie wiarygodnosc nie wchodzac do koalicji i to ja obciazam za
              jej brak.
              • borbali ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 12:16
                Ciekawie wyrokujesz obciążając PO za nie powstanie koalicji i utratę
                wiarygodności.Sprawę twojego stanowiska tłumaczy to co napisałeś w innym
                miejscu,a mianowicie,że celem polityka jest zdobycie władzy i objęcie
                stanowiska rządowego.Ja uważam,że celem polityka powinno być tworzenie
                programów społecznych do których powinien w sposób uczciwy przekonywać ludzi,a
                ci obdarzą go władzą w stopniu jakim ich przekonał.Tak postępuje PO i dlatego
                zyskuje duże poparcie w zdrowym społeczeństwie.
                Zdobywanie władzy dla samego jej posiadania i w sposób zakłamany to egoizm,
                ktory jest wrogiem numer jeden charakteru.Tak postępują Kaczory co nie rokuje
                im to dobrze na przyszłośći i dlatego są niewiarygodni i niegodni zaufania.
                • ossey Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 22:04
                  Zdobycie władzy jest celem w samy sobie kazdego polityka i kazdy polityk który
                  twierdzi inaczej jaest zakłamany.
                  inna sprawa to programy i ich realizacja. Ja patrze na PO i PiS z punktu
                  sprawnosci i skutecznosci W tym wypadku PiS wygrywa zdecydowanie.
                  Ja juz w poczatkach wrzesnia pisałe o prawdopodobnym tworzeniu sie
                  dwubiegunowosci politycznej w Polsce gdzie PO bedzie partia typu demokratów w
                  USA ( choc zdaje sobie sprawe ze to b. mocne uproszczenie) a PiS republikanów.
                  Z jednego jestem zadowolony ze sceny schodzi SLD.
                  Na PiS i PO teraz patrze bez emocji bo chciałbym aby taki obraz przybrała scena
                  polityczna. Oczywiscie bedziemy sie spierac o wirygodnosc programów czy tez cele
                  ale "taki przyswiecał nam cel" jak rozwalalismy komuchów.
                  • borbali Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 22:36
                    Możemy się spierać i przekonywać,ale na bazie prawdy,bo jak głosił
                    Ks.J.Popiełuszko życie w prawdzie to życie w zgodzie z własnym sumieniem,a
                    kłamstwa zawsze zostają ujawnione i umierają razem z nadziejami tych co je
                    głoszą.
                    • ossey Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 22:51
                      Prawda w polityce...wiesz jestes niepoprawnym optimista ...w polityce liczy sie
                      skutecznosc...od pilnowania prawdy sa dzienikarze i my jesli mamy taka mozliwosc.
                      • borbali Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 23:32
                        Taka tolerancja na kłamstwo to tylko w Polsce jest tolerowana.W innych
                        demokracjach taki zwrot jaki Gilowska wykonała byłby końcem jej kariery
                        politycznej.
                        • ossey Re: ZYTA w Pisuarze 08.01.06, 13:34
                          O jakim ty kłamstwie piszesz. Gilowska została zaszczuta aby zrobic miejsce dla
                          Hani. Dwie takie osobowosi obok siebie...to było do przewidzenia ze któras z
                          nich odejdzie. Potrzebny był argument...i taki znaleziono na Gilowska.
                          Z drugiej strony było to mistrzowskie posuniecie ze strony PiS jezeli planuja
                          wczesniejsze wybory np. razem z samorzadowymi.
                          PO jest w klinczu i to na własne zyczenie, traca teren z kazdym tygodniem.PiS
                          przejał inicjatywe.
                          • borbali Re: ZYTA w Pisuarze 08.01.06, 15:48
                            Gilowska sama wyeleminowała się co dowodzi,że podobnie jak Cimoszewicz nie
                            nadaje się na eksponowane stanowisko.To kobieta prowicjonalna.Jako PO-wiec
                            cieszę się,że tak wcześnie ujawniono jej słabą psychikę i słabość charakteru.
                            Należy pochwalić Tuska za prowadzenie tak konsekwentnej i rozsądnej polityki
                            kadrowej partii.
                            • ossey Re: ZYTA w Pisuarze 08.01.06, 18:51
                              Mam powazne watpliwosci czy jest to konsekwentna polityka. Ja raczej widze brak
                              pomysłu na dalsza prowadzenie PO. Dla PO pozostanie obecnie w twardej opozycji
                              moze okazac sie tragiczne jak i wejscie do koalicji na warunkach PiS. Tusk
                              popełnił olbrzymi bład zaraz po wyborach. Teraz ma problem. Wez pod uwage ze PiS
                              obecnie ma bardzo dabra kampanie medialna...i co ciekawe ukryli J Kaczynskiego i
                              eksponuja Marcinkiewicza , który dobrze sie " sprzedaje".
                              Ja pomijam czy Gilowska słusznie wyrzucono czy nie , wazne jest jak teraz
                              zareaguje opinia publiczna czyli wyborcy a to moze skłonic kilku PO-owcó do
                              przejscia do PiS. To moze spowodowac lawine.
                              PO naprawde ma duzy problem.
                              • borbali Re: ZYTA w Pisuarze 10.01.06, 20:10
                                Ja widzę,że nie PO ma obecnie problemy,ale twoja osoba,która nie potrafi albo
                                nie chce zrozumieć stanowiska kierownictwa PO.Ta propagandowa ofensywa Kaczorów
                                to przysłowiowa para w gwizdek,która oprocz szumu żadnemu obywatelowi nic nie
                                daje.Terminu wyborów nie znamy,a prowadzenie tej ofensywy przez długi czas
                                wyczerpie atakującego i zirytuje słuchającego. Obecnie czas pracuje dla
                                PO.Pisuary obecnie muszą czymś konkretnym zaimponować ludziom. Widać,że to
                                będzie dla nich bardzo trudne.
                                Dzisiaj jest dużo audycji z Gilowską.Ciekawe czy usłyszymy od niej o sposobach
                                rozwiązania trudnych problemów czy jak do tej pory same dyrdymały.Już niedługo
                                zobaczymy czy Pani Gilowska będzie tak skuteczna w działaniu jak gadaniu.W
                                przeciwnym wypadku będzie w Pisuarze rozdawała papier toaletowy.
                                • ossey Re: ZYTA w Pisuarze 10.01.06, 21:20
                                  PO to nie tylko kierownictwo to róniez a moze przede wszystkim jego elektorat
                                  do którego i ja sie zaliczam.
                                  Ja tak oceniam sytuacje i uwazam ze "kierownictwo" sie myli w swojej ocenie
                                  sytuacji.Ja juz w momencie wejscia do " scisłego grona" HGW pisałem ze nastapi
                                  zderzenie z Gilowska. Poczatkowo wydawło sie ze wygrała HGW teraz widze ze ta
                                  pani powinna jak najszybciej zostac działaczem terenowym lub przejsc do jakies
                                  rady nadzorczeja . To jej wypowiedzi przyczyniły sie do porazki a PO zaczeło
                                  powoli przypominac UW. Tusk za bardzo zaczał ufac Hani i zle na tym wyszedł.
                                  teraz nie wie jak z tego wybrnac...i robi oczko do PiS. Tylko czy to cos da? Czy
                                  uratuje tym swój tyłek?
                                  • borbali Re: ZYTA w Pisuarze 10.01.06, 21:50
                                    To jak nazywasz oczko do PIS to odpowiedż na ataki na Tuska,że jest głównym
                                    hamulcowym koalicji POPIS-u.
                                    Trzeba przyznać,że PO zagrało bardzo dobre.
                                    Kazio Krzywousty odpowiedział,że koalicja jest nierealna,a kurduplowaty
                                    Strateg,że zwoła radę PIS-u aby zastanowić się.
                                    I znów widać,że nie ma jednomyślności w obocie władzy.
          • niezapowiedziany Re: To pokazuje jak niewielkie róznice 07.01.06, 10:50
            tylko jak ma sie prof. Gilowska w rzadzie PiS do zwalczania liberalnego eksperymentu, ktorym przed wyborami PiS straszyl ludzi????

to jest gra na to, zeby PO zmusic do przyjecia budzetu i zapewnic przetrwanie rzadu.
            • borbali Re: To pokazuje jak niewielkie róznice 07.01.06, 13:14
              Pisuarom chodzi o to by budżet nie był przjęty,bo ten fakt oznacza,że nowe
              wybory mogą,ale nie muszą być ogłoszone.Czy i kiedy nowe wybory będzie można
              ogłosić będzie zależało wyłącznie od Kaczorów[prezydenta].
              W przypadku przyjęcia budżetu doprowadzenie do nowych wyborów nie będzie
              zależało wyłącznie od Pisuarów.Do tego potrzebna będzie opozycja.
    • borbali Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 17:52
      Moje wątki mają przewaznie krótki żywot.Domyślam,że ich konkretność i zasadność
      odstrasza moich adwersarzy,którymi są przeważnie Pisuary.Jako,że pochodzą z
      ciemnogrodu więc takie rzeczy jak moralność czy nawet uczciwość są im
      dalekie.Bliżej im do stołków i mamony bo to namacalne.
      Jakie to smutne i żałosne.
      • madana Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 22:12
        Jak tu dyskutować z kimś, kto- niczym mag -rozgryzł głosujących na PIS? Z kimś, dla kogo moralność czy uczciwość to jego drugie imię, z kimś z jasnogrodu! Gdzie tam nam, ciemniakom, do Ciebie. Dowartościuj się jeszcze, to pewnie przyjemne uczucie.
        • borbali Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 22:45
          Kłamie ten co czuje się niedowartościowany,a nie ten co zna swoją cenę.Ci
          pierwsi to Pisuary,natomiast PO zna swoją cenę i nie musi dowartościowywać się
          kłamstwami i Kaczkami.
          Dla mnie każdy kłamca jest ciemnogrodem,bo nie wie ile zła takie stanowisko
          przynieść może.
    • hrabia.m.c Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 17:54
      Znalazła swoje miejsce???
    • nurni :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 07.01.06, 22:07
      borbali napisał:

>
      > Pani Zyta z
      > rodziną napewno znalazła się w kłopotach finansowych po nieprzemyślanym
      > opuszczeniu PO.

No coz. To wiele tlumaczy - chyba nawet wiecej niz to co chciales napisac.
    • madana Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 22:14
      Rozumiem, że dokładnie obejrzałeś jej finanse, przejrzełeś stan konta, ewentualne iespłacone kredyty, stąd wniosek, jakże logiczy!, "Leci na kasę"!Pewnie piątkę miałeś z logiki na studiach, bardzo ładnie, chłopcze.
      • x2468 Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 22:15
        Czyli mamy nowa partie>"Prawo"i Smietnik<
      • borbali Re: ZYTA w Pisuarze 07.01.06, 22:49
        Po faktach widać,że ZYTA zrobiła to dla kasy.Taki wniosek nasuwa się sam.Nie
        potrzeba kończyć wyższych studiów.Wystarczy chłopski rozum.
    • demokrata.antyfaszysta Wlozyla glowe do PiSuaru ? Za duzo pije moze ... 08.01.06, 19:39
      • borbali Re: Wlozyla glowe do PiSuaru ? Za duzo pije moze 09.01.06, 21:48
        Jeszcze nie pije tylko gada banały.Jak zacznie coś robić to wtedy zacznie pić
        belveder z rozpaczy.
    • hrabia.m.c R Czego to 'baby" nie zrobią żeby zaistnieć. 10.01.06, 21:57
      Nawet do pisuaru wlezą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka