Dodaj do ulubionych

Top komentator polityczny w Polsce?

07.01.06, 22:17
Chyba Rybiński z Rzepy, ale JM Rokita też dobry
Obserwuj wątek
    • franciszekszwajcarski Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 22:18
      Rokita to polityk. Polityk to nie komentator, nie można być jednocześnie twórcą
      i tworzywem :)
      • loppe Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 23:30
        Urban rzeczywiście bardzo przenikliwy.

Co do Rokity miałem na myśli że ostatnio wystepuje w roli komentatora, nie
        demiurga wydarzeń:))
        • kropek_oxford Rokita to Jonasz: wlasnie KOLEJNA partie, z jaka 08.01.06, 00:02
          sie zwiazal, dokumentnie rozpieprza :)
          • kubala11 Re: Rokita to Jonasz: wlasnie KOLEJNA partie, z j 08.01.06, 00:06
            Moim zdaniem to nie Rokita rozpieprza. To raczej Tusk ze Schetyną z wiekszym
            naciskiem na tego drugiego.
            • kropek_oxford Ale to Rokita,nie Tusk czy Schetyna z niej wyjdzie 08.01.06, 00:11

• loppe syntetyczniej patrząc 08.01.06, 16:40
            jeśli chodzi o komentatorów polit. lepiej może obstawiać tych którzy po prostu
            rozsądnie oceniają teraźniejszośc (jak Rybiński z Rzepy) - niby łatwe ale
            jakoś takich np. na GW jak na lekarstwo - niż tych ktorzy egotystycznie
            twierdzą że znaja przyszłość (z prognostyków najlepszy jest oczywiscie Urban)
    • princealbert Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 22:19
      moim zdaniem Urban. Ostry ale trafia w sedno
      • frank_drebin Tylko zawsze mu komentarze ida w jedna strone ;) 07.01.06, 22:21
        princealbert napisała:

> moim zdaniem Urban. Ostry ale trafia w sedno
        • pandada Re: Tylko zawsze mu komentarze ida w jedna strone 08.01.06, 00:39
          Nie zawsze, a na pewno nie jest bardziej jednostronny od Rybińskiego. Nie wiem czy znajdzie się prominentny polityk lewicy, który krytyki Urbana nie zaznał.
          • frank_drebin Przeciez o tym pisalem. Urban zawsze krytykowal 08.01.06, 01:06
            tez lewice od za prawicowe odchylenie ;)
            pandada napisał:

> Nie zawsze, a na pewno nie jest bardziej jednostronny od Rybińskiego. Nie
            wiem
            > czy znajdzie się prominentny polityk lewicy, który krytyki Urbana nie zaznał.
            >
    • buraque Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 23:44
      loppe napisał:

> Chyba Rybiński z Rzepy, ale JM Rokita też dobry

Rybiński? To jakiś żart

Dla mnie Janina Paradowska
      • frank_drebin Nie no chyba raczysz zartowac. Przeciez ona 07.01.06, 23:59
        buraque napisał:

stracila jakakolwiek wiarygodnosc po tym jak poslusznie wyciela niewygodne dla
        Millera pytania (za czasow szczytu afery Rywina) jak Michnik interweniowal u
        Baczynskiego w sprawie tego wywiadu. Jakby miala minimum przyzwoitosci wtedy by
        odeszla z redakcji. A ta poslusznie zrobila co jej kazano. Wiec jej
        wiarygodnosc jako komentatora jest zerowa o ile nie minusowa.

> loppe napisał:
        >
        > > Chyba Rybiński z Rzepy, ale JM Rokita też dobry
        >
        > Rybiński? To jakiś żart
        >
        > Dla mnie Janina Paradowska
        • kataryna.kataryna Re: Nie no chyba raczysz zartowac. Przeciez ona 08.01.06, 00:06
          frank_drebin napisał:

> buraque napisał:
          >
          > stracila jakakolwiek wiarygodnosc po tym jak poslusznie wyciela niewygodne
          dla
          > Millera pytania (za czasow szczytu afery Rywina) jak Michnik interweniowal u
          > Baczynskiego w sprawie tego wywiadu. Jakby miala minimum przyzwoitosci wtedy
          by
          >
          > odeszla z redakcji. A ta poslusznie zrobila co jej kazano. Wiec jej
          > wiarygodnosc jako komentatora jest zerowa o ile nie minusowa.

Nie mówiąc już o tym, że do końca uparcie powtarzała, że nie rozumie o co
          chodzi w "lub czasopisma".
          • frank_drebin No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:08
            A Paradowska zawsze pamieta, ze centrala nas ocali ;)

kataryna.kataryna napisała:

> Nie mówiąc już o tym, że do końca uparcie powtarzała, że nie rozumie o co
            > chodzi w "lub czasopisma".
            • buraque Co za brednie 08.01.06, 00:09
              ludzie czy wy kiedyś się wyleczycie ze spiskowych teorii?
            • kataryna.kataryna Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:10
              frank_drebin napisał:

> A Paradowska zawsze pamieta, ze centrala nas ocali ;)

A propos centrali to Paradowska mogłaby w końcu wyjaśnić dlaczego aż
              trzykrotnie figuruje na liście Wildsteina.
              • kropek_oxford A Naczelnego Wildsteina ,TW Rycerza, jakos na 08.01.06, 00:13
                liscie nie ma ...Nie dalo sie skopiowac, czy co?
              • frank_drebin Az tak gleboko mnie ta osoba nie interesuje. 08.01.06, 00:15
                Moze byc nawet 20 razy. Sadze tylko, ze jej wiarygodnosc jest minusowa.

> frank_drebin napisał:
                >
                > > A Paradowska zawsze pamieta, ze centrala nas ocali ;)
                >
                >
                >
                > A propos centrali to Paradowska mogłaby w końcu wyjaśnić dlaczego aż
                > trzykrotnie figuruje na liście Wildsteina.
              • buraque Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:16

tylko trzy razy? To jakies niedopatrzenie Zdzislawa, oczyma wyobraxni widzę go
                jak dopisuje to i owo na liście z opętańczym rechotem
                • kataryna.kataryna Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:22
                  buraque napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                  >
                  > > A propos centrali to Paradowska mogłaby w końcu wyjaśnić dlaczego aż
                  > > trzykrotnie figuruje na liście Wildsteina.
                  >
                  > tylko trzy razy? To jakies niedopatrzenie Zdzislawa, oczyma wyobraxni widzę
                  go
                  > jak dopisuje to i owo na liście z opętańczym rechotem

Jakiego Zdzisława?
                  • buraque Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:24

> Jakiego Zdzisława?

przepraszam, Bronisława
                    • pandada Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:40
                      Mścisława
              • franciszekszwajcarski Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:17
                trzy razy ją wyrzucali, a ona znowu sie do tego SB zapisywała ? :)
              • elfhelm Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:19
                dalej się listą bronka zabawiasz?
                Jan Kowalski jest pewnie na niej z 50 razy.
                • elfhelm Korwin Mikke też się z listy W. nie wytłumaczył 08.01.06, 00:25
                  • kataryna.kataryna Re: Korwin Mikke też się z listy W. nie wytłumacz 08.01.06, 00:27
                    A ja coś pisałam o Korwinie-Mikke?
                    • elfhelm Re: Korwin Mikke też się z listy W. nie wytłumacz 08.01.06, 00:42
                      Michalkiewicz i Korwin to medialna jedność. A M. ma tu grupę fanów.
                      • kataryna.kataryna Re: Korwin Mikke też się z listy W. nie wytłumacz 08.01.06, 00:44
                        elfhelm napisał:

> Michalkiewicz i Korwin to medialna jedność. A M. ma tu grupę fanów.

Czy to ma jakiś związek ze mną lub tym co powiedziałam?
                • kataryna.kataryna Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:25
                  elfhelm napisał:

> dalej się listą bronka zabawiasz?

Przeczytałam na forum. A w gazetach o dużym nasyceniu akurat Polityki agenturą.
                  I ciekawa jestem co z tą Paradowską, zważywszy na jej dziwne momentami
                  wypowiedzi.

> Jan Kowalski jest pewnie na niej z 50 razy.

Wiem, Jan Kowalski był sztandarowym argumentem, w samej Gazecie użytym trzy
                  razy prze ztrzech różnych publicystów.
                  • elfhelm No widzisz :) 08.01.06, 00:37

> Wiem, Jan Kowalski był sztandarowym argumentem, w samej Gazecie użytym trzy
                    > razy prze ztrzech różnych publicystów.

ja artykułów o lustracji (zwłaszcza w formie felietonów i komentarzy) nie
                    czytuję programowo.
                    Więc argument mało może oryginalny nie pochodzi z gazetowej indoktrynacji.
                    • kataryna.kataryna Re: No widzisz :) 08.01.06, 00:40
                      elfhelm napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                      >
                      > > Wiem, Jan Kowalski był sztandarowym argumentem, w samej Gazecie użytym tr
                      > zy
                      > > razy prze ztrzech różnych publicystów.
                      >
                      > ja artykułów o lustracji (zwłaszcza w formie felietonów i komentarzy) nie
                      > czytuję programowo.
                      > Więc argument mało może oryginalny nie pochodzi z gazetowej indoktrynacji.

Ale argument w jakiej sprawie właściwie bo jakoś nie widzę związku?
                      • elfhelm Re: No widzisz :) 08.01.06, 00:42
                        "sztandarowy" - jak sama napisałaś
                  • kropek_oxford Jestes, Kaska, zywym argumentem, ze przeciwnicy 08.01.06, 00:41
                    upublicznienia listy Wildsteina maja swieta racje: daj malpie brzytwe, Ruskiemu
                    zegarek, a glupcowi chocby ksiazke telefoniczna - zaraz uczyni z niej liste
                    agentow UB i SB.
              • meqoq A niby z czego miałaby się tłumaczyć? 08.01.06, 21:08

Dlaczego twierdzisz, że Paradowska ma wyjaśniać, że jej nazwisko figuruje w
                inwentarzu archiwalnym IPN? Czyżby fakt pojawienia się czyjegoś nazwiska w tym
                katalogu był czymś uwłaczającym? Czyżbyś twierdziła, że osoby, których nazwiska
                pojawiają się na tej liście są w jakiś sposób podejrzane? Czyżbyś wreszcie
                twierdziła, że niewyjaśnienie faktu, że czyjeś nazwisko "aż trzykrotnie
                figuruje na liście Wildsteina", pozwala przypuszczać, że osoba taka ma coś do
                ukrycia?

Czy próbujesz nam tutaj zasugerować, że lista Wildsteina jest listą
                funkcjonariuszy i TW? Przecież inaczej Paradowska nie musiałaby się tłumaczyć z
                tego, że figuruje na niej jej nazwisko.

Jak to się jednak ma do poglądów, jakie głosiłaś w czasie, gdy GW przypusciła
                atak na listę i Wildsteina? Nie wskazywałaś wtedy przypadkiem, że przecież nie
                mamy to do czynienia z żadną listą agentów?
        • buraque Re: Nie no chyba raczysz zartowac. Przeciez ona 08.01.06, 00:07
          frank_drebin napisał:

> buraque napisał:
          >
          > stracila jakakolwiek wiarygodnosc po tym jak poslusznie wyciela niewygodne
          dla
          > Millera pytania

Drebin rozluźnij gorset, to zmyślona, spiskowa teoria dziejów.
          Ja sadzę na podstawie tego, co ona pisze, a nie czego co roi się w głowach
          zazdrosnej konkurencji>

PS> Zapomniałem napisać o kolejnym gwiazdorze politycznego komentarza: Jerzym
          Urbanie; nie lubię języka jakim pisze, ale cenię i szanuję za szczerość i
          chłodne oko znawcy.
          • frank_drebin Przepraszam jaka zmyslona ? Ja nie pracuje w 08.01.06, 00:12
            zadnym tzw. merdium - to dla porzadku. A o tym pisala i Rzepa i Wprost. Owszem
            konkurencja ale z dwoch roznych obozow .....
            • buraque Re: Przepraszam jaka zmyslona ? Ja nie pracuje w 08.01.06, 00:20
              frank_drebin napisał:

> konkurencja ale z dwoch roznych obozow .....

a o to za różnica, konkurencyjne podgryzanie i tyle
              • frank_drebin Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:29
                nikt nikogo za takie suguestie i artykuly nie pozwal do sadu ? W koncu w pracy
                dziennikarza wiarygodnosc jest jedna z najwazniejszych cech. A jakos Paradowska
                ani redakcji Rzepy ani Wprost nie pozwala do sadu za zamieszczenie informacji o
                tym, ze wycinala na zyczenie Michnika i Baczynskiego niewygodne dla Millera
                pytania.
                Wiec albo Paradowska ma gdzies swoja wiarygodnosc, albo to byla prawda ....
                Tak czy owak obie wersje swiadcza na korzysc mojego zdania, ze Paradowska ma
                wiarygodnosc minusowa ....
                buraque napisał:

> frank_drebin napisał:
                >
                > > konkurencja ale z dwoch roznych obozow .....
                >
                > a o to za różnica, konkurencyjne podgryzanie i tyle
                • buraque Re: Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:36
                  frank_drebin napisał:

> Wiec albo Paradowska ma gdzies swoja wiarygodnosc, albo to byla prawda ....
                  > Tak czy owak obie wersje swiadcza na korzysc mojego zdania, ze Paradowska ma
                  > wiarygodnosc minusowa ....

jest jeszcze trzecia możliwość i ona wydaje mi się najbardziej prawdopodobna,
                  nie wszyscy w tym kraju lecą z byle czym do sądu, Paradowska po prostu robi
                  swoje nie przejmujac się ujadaniem
                  • kataryna.kataryna Re: Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:37
                    buraque napisał:

> frank_drebin napisał:
                    >
                    > > Wiec albo Paradowska ma gdzies swoja wiarygodnosc, albo to byla prawda .
                    > ...
                    > > Tak czy owak obie wersje swiadcza na korzysc mojego zdania, ze Paradowska
                    > ma
                    > > wiarygodnosc minusowa ....
                    >
                    > jest jeszcze trzecia możliwość i ona wydaje mi się najbardziej prawdopodobna,
                    > nie wszyscy w tym kraju lecą z byle czym do sądu, Paradowska po prostu robi
                    > swoje nie przejmujac się ujadaniem

Zwłaszcza gdy ujada jej szef:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42985,1322890.html
                    • buraque Re: Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:41

> Zwłaszcza gdy ujada jej szef

od razu ujada, to kwestia techniczna:

"Adam Michnik poprosił red. Paradowską, aby dać ,,Gazecie" czas na dalsze
                      śledztwo i prawo pierwszeństwa w ujawnieniu dotyczącej ich samych afery"

coś jeszcze?

konkurencyjne media sugerowały złą wolę, Drebin śmieje się, że nie bylo
                      procesu, oto dlaczego
                  • frank_drebin Dobrze widze, ze chcesz jak Cimoszenko bladzic 08.01.06, 00:42
                    i w bledzie trwac. Wiec pozostawie Cie w naiwnej wierze w "wiarygodnosc"
                    komentarzy p. Paradowskiej :) Coz w cos trzeba wierzyc ;) Niniejszym skoncze bo
                    za chwile zaczniesz widze budowac wielopietrowe uzasadnienia wiarygodnosci
                    rzeczonej dziennikarki na zasadzie wiedziala, ale nie napisala bo wiedziala, ze
                    za rok to bedzie mogla wykorzystac w celu jej wiadomym ;) Moge tylko wspolczuc
                    jesli wierzysz komentarzom rzeczonej i wierzysz, ze sa chociaz w 10 %
                    obiektywne :)
                    buraque napisał:

> frank_drebin napisał:
                    >
                    > > Wiec albo Paradowska ma gdzies swoja wiarygodnosc, albo to byla prawda .
                    > ...
                    > > Tak czy owak obie wersje swiadcza na korzysc mojego zdania, ze Paradowska
                    > ma
                    > > wiarygodnosc minusowa ....
                    >
                    > jest jeszcze trzecia możliwość i ona wydaje mi się najbardziej prawdopodobna,
                    > nie wszyscy w tym kraju lecą z byle czym do sądu, Paradowska po prostu robi
                    > swoje nie przejmujac się ujadaniem
                    • buraque Re: Dobrze widze, ze chcesz jak Cimoszenko bladzi 08.01.06, 00:44
                      frank_drebin napisał:

Moge tylko wspolczuc
                      > jesli wierzysz komentarzom rzeczonej i wierzysz, ze sa chociaz w 10 %
                      > obiektywne :)

heh no bez jaj, od kiedy przeszkadza ci brak obiektywizmu?
                • kataryna.kataryna Re: Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:36
                  frank_drebin napisał:

> nikt nikogo za takie suguestie i artykuly nie pozwal do sadu ? W koncu w
                  pracy
                  > dziennikarza wiarygodnosc jest jedna z najwazniejszych cech. A jakos
                  Paradowska
                  >
                  > ani redakcji Rzepy ani Wprost nie pozwala do sadu za zamieszczenie informacji
                  o
                  >
                  > tym, ze wycinala na zyczenie Michnika i Baczynskiego niewygodne dla Millera
                  > pytania.

O co się kłócicie? Przecież ta informacja o wycięciu to nie plotka, pojawiła
                  się w zeznaniach Millera i została oficjalnie potwierdzona przez samego
                  naczelnego Polityki:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42985,1322890.html
    • franciszekszwajcarski Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 23:48
      absolutnie zdecydowanie najlepszy jest Jarosław Och z Uniwersytetu Gdańskiego.
      Szkoda tylko, że to lokalna gwiazda.
    • wladyslaw.studnicki Ziemkiewicz, no i Staniszkis. 08.01.06, 00:00

• hulaj_dusza Re: Ziemkiewicz, no i Staniszkis. 08.01.06, 00:21
        No, ale super para!

Zwłaszcza zakompleksiona miernota Ziemkiewicz...
        • kropek_oxford Myslalem,ze ty o Studnickim i Mosley'u...Tez parka 08.01.06, 00:46
          niezla;)
    • dr.szfajcner Sawka 08.01.06, 00:06
      • hulaj_dusza Re: Sawka - dodam Dudzińskiego z jego "Małą sceną" 08.01.06, 00:22

• elfhelm najlepszy i najgorszy są w GW 08.01.06, 00:09
      najlepsza Milewicz, najgorsza Siedlecka
    • goniacy.pielegniarz Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:10
      Ziemkiewicz.
      • franciszekszwajcarski Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:20
        w ostatniej loży prasowej zachowywał sie jak rasowy polityk a nie komentator.
        dla mnie stracił twarz i jest już w jednej szufladce z michałem kamińskim i
        bielanem. wszyscy dziennikarze polityczni w Polsce są kompletnie do bani,
        jeszcze bardziej niż sami politycy.
        • wladyslaw.studnicki Tak nie powinno się pisać, politycy źli, 08.01.06, 00:24
          urnaliści źli. A co to ? Czy my żyjemy w idealnym swiecie?
          • wladyslaw.studnicki Żurnaliści, ale ż mi zjadło. 08.01.06, 00:25

• franciszekszwajcarski pewnie z żalu ci to ż zjadło, albo też zżarło 08.01.06, 00:31
        • pandada Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:54
          Mój ulubieniec Sierakowski też bardziej działacz niż dziennikarz

Cichocki, Żakowski dobrzy są.

Jeżeli chodzi o dar przepowiadania to ostatnio większość komentatorów pudłuje, ale to chyba wynika z braku dystansu
          • wladyslaw.studnicki Marek Cichocki tak, ale tylko w polityce zagranicz 08.01.06, 00:54
            nej.
    • crusader_44 Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:21
      1. Michalkiewcz - bezkompromisowość i erudycja
      2. Ziemkiewicz - ostatnio wraca do formy
      3. Gwiazdowski - jak już coś skrobnie
      4. Wielomski - ostatni żywy kontrrewolucjonista
      5. Edward Etler alias KaZet - czasem do Polski wpada, więc jakoś tam
      podchodzi :)
    • frank_drebin Dla uporzadkowania dyskusji. Paradowska jest 08.01.06, 00:23
      niewiarygodna wedlug moje opinii jako komentator nie ze wzgledu na wystepowanie
      na liscie Wildsteina, tylko ze wzgledu na to (ze jak udowodnila to wycinajac
      niewygodne dla Millera pytania), ze pisze co jej naczelny kaze a nie to co
      mysli.
      I to by bylo na tyle.
      • kropek_oxford Ja bym jej, podobnie jak i Urbana, komentatorem 08.01.06, 00:45
        nie nazwal - dla mnie to raczej rzeczniczka pewnych opcji. Wole Urbana - ten
        przynajmniej okresla sie jako satyryk i "komuch". Coz, wszystko jasne i tak
        przeciez wolno - Urban gra tu o wiele bardziej fair:)
      • buraque A toś uporządkował 08.01.06, 00:55
        frank_drebin napisał:

> a teraz pora byś ubogacił :)
    • franciszekszwajcarski przypomniał mi sie jeden fajny komentator 08.01.06, 00:33
      Andrus sie nazywa i występuje czasem z Miecugowem w Szkle Kontaktowym w TVN 24.
      Jest bardzo wpożo. :)
    • echo_o Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:45
      Panie Macieju !?
      Kocham Pana ! :)
      (póki co...jak to kobieta, co zmienną jest)
      • kataryna.kataryna Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:48
        echo_o napisała:

> Panie Macieju !?
        > Kocham Pana ! :)
        > (póki co...jak to kobieta, co zmienną jest)

A wiesz, że Rybiński jest jednym z autorów dialogów do "Alternatywy 4"? Ja się
        zdziwiłam.
        • echo_o Wiem :) choć też od niedawna... 08.01.06, 00:51
        • wladyslaw.studnicki Jakim cudem? Ale jeśli to prawda, to ekstra. 08.01.06, 00:51
          Te dialogo to skarb polskiej mowy, jak zresztą większosć dialogów z Barei.

"Nie do wiary, tracimy 150 % ciepła"
          • kataryna.kataryna Re: Jakim cudem? Ale jeśli to prawda, to ekstra. 08.01.06, 00:56
            Dzisiaj leciał pierwszy odcinek i ze zdumieniem zobaczyłam tam ulubione
            nazwisko. No to chyba nie był jakiś inny Maciej Rybiński.
            • echo_o na 100% to ta Ryba :) 08.01.06, 00:56
              • elfhelm tak tak Rybiński - link 08.01.06, 01:03
                "Atramentowi bracia
                - Zauważam pewne pokrewieństwo atramentu między moim ojcem a Maciejem
                Rybińskim. Jego felietonistyka jest z jednej strony ironiczna, a z drugiej
                strony, zawsze twardo przekonuje o nieuchronności najważniejszych procesów
                ekonomicznych - mówi Jerzy Kisielewski. Maciej Rybiński jest także współautorem
                kryminałów i współscenarzystą serialu "Alternatywy 4". - To jeden z
                największych współczesnych polskich felietonistów - chwalił laureata Marek
                Król, redaktor naczelny " Wprost". - Teraz będę musiał dorosnąć do tej
                pochwały - żartował Rybiński"

kisiel.wprost.pl/2002.php3
                (co prawda z Wprostu..., ale przynajmniej nie z Naszego Dziennika czy innego
                NIE)
                • buraque Re: tak tak Rybiński - link 08.01.06, 01:06
                  elfhelm napisał:

> "To jeden z
                  > największych współczesnych polskich felietonistów - chwalił laureata Marek
                  > Król, redaktor naczelny " Wprost"

rekomendacja Króla vel Rycerza jest jeszcze jednym powodem, dla którego nie
                  lubię Rybińskiego

a jesli chodzi o Alternatywy to dla mnie szczyt kultowości
                • franciszekszwajcarski Re: tak tak Rybiński - link 08.01.06, 01:08
                  z tego samego linku tak mi wpadło w oko :

"Jerzy Kisielewski zauważył, że Tusk w pełni zasługuje na miano liberała.
                  Kisiel pisał wszak: "Walczyć przestrzegając reguł, walczyć zachowując szacunek
                  dla przeciwnika i jego poglądów, wyrzec się wściekłości i koguciego
                  zacietrzewienia - oto droga, aby stać się liberałem". "
                  • echo_o Re: tak tak Rybiński - link 08.01.06, 01:11
                    No to Tusk nie odrobił jednak lekcji, myślę o tym 'wyrzeczeniu się wściekłości
                    i koguciego zacietrzewienia'. Zresztą nie chce mi się gadać o...Tusku.
            • cheetah51 Re: Nie sprawdziłaś? Nie wierzę...;-))) 08.01.06, 06:55
              tomaszlis.wp.pl/wid,6326707,goscie.html?ticaid=1dcf
        • cheetah51 Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 06:51

> echo_o napisała:
          >
          > > Panie Macieju !?
          > > Kocham Pana ! :)
          > > (póki co...jak to kobieta, co zmienną jest)
          >
          >
          >
          > A wiesz, że Rybiński jest jednym z autorów dialogów do "Alternatywy 4"? Ja
          się
          > zdziwiłam.

I lepiej byłoby, gdyby na pisaniu sceniariuszy poprzestał;-)))
      • kropek_oxford A kochaj go sobe, kochaj, gerontofilko... n/t 08.01.06, 00:48

• cheetah51 Re: A kochaj go sobe, kochaj, gerontofilko... 08.01.06, 06:58
          Przystojny chłop, i jaki UCZCIWY plagiator!!!

tomaszlis.wp.pl/gid,73281,galeria_zdjecie.html?T%5Bpage%5D=5
          • sawa.com O! Nie widzę tu moich ulubionych komentatorów 08.01.06, 07:45
            Ani Stanszkis, ani Krzemińskiego, ani Krasnodębskiego. W sprawach prawnych
            lubię słuchać panów KOchanowskiego i ostatnio... ha! Zapomniałam nazwiska. Ale
            nie Wieńczorek.
            Kogo to ja jeszcze sobie cenię?
            Z Majcherkiem to sie przeważnie nie zgadzam, ale go cenię.
            Narazie wystarczy.
    • menea Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 16:48
      Zdecydowanie Piotr Zaremba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka