loppe 07.01.06, 22:17 Chyba Rybiński z Rzepy, ale JM Rokita też dobry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franciszekszwajcarski Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 22:18 Rokita to polityk. Polityk to nie komentator, nie można być jednocześnie twórcą i tworzywem :) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 23:30 Urban rzeczywiście bardzo przenikliwy. Co do Rokity miałem na myśli że ostatnio wystepuje w roli komentatora, nie demiurga wydarzeń:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Rokita to Jonasz: wlasnie KOLEJNA partie, z jaka 08.01.06, 00:02 sie zwiazal, dokumentnie rozpieprza :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Rokita to Jonasz: wlasnie KOLEJNA partie, z j 08.01.06, 00:06 Moim zdaniem to nie Rokita rozpieprza. To raczej Tusk ze Schetyną z wiekszym naciskiem na tego drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ale to Rokita,nie Tusk czy Schetyna z niej wyjdzie 08.01.06, 00:11 Odpowiedz Link Zgłoś
loppe syntetyczniej patrząc 08.01.06, 16:40 jeśli chodzi o komentatorów polit. lepiej może obstawiać tych którzy po prostu rozsądnie oceniają teraźniejszośc (jak Rybiński z Rzepy) - niby łatwe ale jakoś takich np. na GW jak na lekarstwo - niż tych ktorzy egotystycznie twierdzą że znaja przyszłość (z prognostyków najlepszy jest oczywiscie Urban) Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 22:19 moim zdaniem Urban. Ostry ale trafia w sedno Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Tylko zawsze mu komentarze ida w jedna strone ;) 07.01.06, 22:21 princealbert napisała: > moim zdaniem Urban. Ostry ale trafia w sedno Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Tylko zawsze mu komentarze ida w jedna strone 08.01.06, 00:39 Nie zawsze, a na pewno nie jest bardziej jednostronny od Rybińskiego. Nie wiem czy znajdzie się prominentny polityk lewicy, który krytyki Urbana nie zaznał. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Przeciez o tym pisalem. Urban zawsze krytykowal 08.01.06, 01:06 tez lewice od za prawicowe odchylenie ;) pandada napisał: > Nie zawsze, a na pewno nie jest bardziej jednostronny od Rybińskiego. Nie wiem > czy znajdzie się prominentny polityk lewicy, który krytyki Urbana nie zaznał. > Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 23:44 loppe napisał: > Chyba Rybiński z Rzepy, ale JM Rokita też dobry Rybiński? To jakiś żart Dla mnie Janina Paradowska Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Nie no chyba raczysz zartowac. Przeciez ona 07.01.06, 23:59 buraque napisał: stracila jakakolwiek wiarygodnosc po tym jak poslusznie wyciela niewygodne dla Millera pytania (za czasow szczytu afery Rywina) jak Michnik interweniowal u Baczynskiego w sprawie tego wywiadu. Jakby miala minimum przyzwoitosci wtedy by odeszla z redakcji. A ta poslusznie zrobila co jej kazano. Wiec jej wiarygodnosc jako komentatora jest zerowa o ile nie minusowa. > loppe napisał: > > > Chyba Rybiński z Rzepy, ale JM Rokita też dobry > > Rybiński? To jakiś żart > > Dla mnie Janina Paradowska Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Nie no chyba raczysz zartowac. Przeciez ona 08.01.06, 00:06 frank_drebin napisał: > buraque napisał: > > stracila jakakolwiek wiarygodnosc po tym jak poslusznie wyciela niewygodne dla > Millera pytania (za czasow szczytu afery Rywina) jak Michnik interweniowal u > Baczynskiego w sprawie tego wywiadu. Jakby miala minimum przyzwoitosci wtedy by > > odeszla z redakcji. A ta poslusznie zrobila co jej kazano. Wiec jej > wiarygodnosc jako komentatora jest zerowa o ile nie minusowa. Nie mówiąc już o tym, że do końca uparcie powtarzała, że nie rozumie o co chodzi w "lub czasopisma". Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:08 A Paradowska zawsze pamieta, ze centrala nas ocali ;) kataryna.kataryna napisała: > Nie mówiąc już o tym, że do końca uparcie powtarzała, że nie rozumie o co > chodzi w "lub czasopisma". Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Co za brednie 08.01.06, 00:09 ludzie czy wy kiedyś się wyleczycie ze spiskowych teorii? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:10 frank_drebin napisał: > A Paradowska zawsze pamieta, ze centrala nas ocali ;) A propos centrali to Paradowska mogłaby w końcu wyjaśnić dlaczego aż trzykrotnie figuruje na liście Wildsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A Naczelnego Wildsteina ,TW Rycerza, jakos na 08.01.06, 00:13 liscie nie ma ...Nie dalo sie skopiowac, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Az tak gleboko mnie ta osoba nie interesuje. 08.01.06, 00:15 Moze byc nawet 20 razy. Sadze tylko, ze jej wiarygodnosc jest minusowa. kataryna.kataryna napisała: > frank_drebin napisał: > > > A Paradowska zawsze pamieta, ze centrala nas ocali ;) > > > > A propos centrali to Paradowska mogłaby w końcu wyjaśnić dlaczego aż > trzykrotnie figuruje na liście Wildsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:16 kataryna.kataryna napisała: > A propos centrali to Paradowska mogłaby w końcu wyjaśnić dlaczego aż > trzykrotnie figuruje na liście Wildsteina. tylko trzy razy? To jakies niedopatrzenie Zdzislawa, oczyma wyobraxni widzę go jak dopisuje to i owo na liście z opętańczym rechotem Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:22 buraque napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > A propos centrali to Paradowska mogłaby w końcu wyjaśnić dlaczego aż > > trzykrotnie figuruje na liście Wildsteina. > > tylko trzy razy? To jakies niedopatrzenie Zdzislawa, oczyma wyobraxni widzę go > jak dopisuje to i owo na liście z opętańczym rechotem Jakiego Zdzisława? Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:24 kataryna.kataryna napisała: > Jakiego Zdzisława? przepraszam, Bronisława Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:40 Mścisława Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:17 trzy razy ją wyrzucali, a ona znowu sie do tego SB zapisywała ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:19 dalej się listą bronka zabawiasz? Jan Kowalski jest pewnie na niej z 50 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Korwin Mikke też się z listy W. nie wytłumacz 08.01.06, 00:27 A ja coś pisałam o Korwinie-Mikke? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Korwin Mikke też się z listy W. nie wytłumacz 08.01.06, 00:42 Michalkiewicz i Korwin to medialna jedność. A M. ma tu grupę fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Korwin Mikke też się z listy W. nie wytłumacz 08.01.06, 00:44 elfhelm napisał: > Michalkiewicz i Korwin to medialna jedność. A M. ma tu grupę fanów. Czy to ma jakiś związek ze mną lub tym co powiedziałam? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: No coz takie byly prikazy z centrali wtedy. 08.01.06, 00:25 elfhelm napisał: > dalej się listą bronka zabawiasz? Przeczytałam na forum. A w gazetach o dużym nasyceniu akurat Polityki agenturą. I ciekawa jestem co z tą Paradowską, zważywszy na jej dziwne momentami wypowiedzi. > Jan Kowalski jest pewnie na niej z 50 razy. Wiem, Jan Kowalski był sztandarowym argumentem, w samej Gazecie użytym trzy razy prze ztrzech różnych publicystów. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm No widzisz :) 08.01.06, 00:37 kataryna.kataryna napisała: > Wiem, Jan Kowalski był sztandarowym argumentem, w samej Gazecie użytym trzy > razy prze ztrzech różnych publicystów. ja artykułów o lustracji (zwłaszcza w formie felietonów i komentarzy) nie czytuję programowo. Więc argument mało może oryginalny nie pochodzi z gazetowej indoktrynacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: No widzisz :) 08.01.06, 00:40 elfhelm napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Wiem, Jan Kowalski był sztandarowym argumentem, w samej Gazecie użytym tr > zy > > razy prze ztrzech różnych publicystów. > > ja artykułów o lustracji (zwłaszcza w formie felietonów i komentarzy) nie > czytuję programowo. > Więc argument mało może oryginalny nie pochodzi z gazetowej indoktrynacji. Ale argument w jakiej sprawie właściwie bo jakoś nie widzę związku? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Jestes, Kaska, zywym argumentem, ze przeciwnicy 08.01.06, 00:41 upublicznienia listy Wildsteina maja swieta racje: daj malpie brzytwe, Ruskiemu zegarek, a glupcowi chocby ksiazke telefoniczna - zaraz uczyni z niej liste agentow UB i SB. Odpowiedz Link Zgłoś
meqoq A niby z czego miałaby się tłumaczyć? 08.01.06, 21:08 kataryna.kataryna napisała: > A propos centrali to Paradowska mogłaby w końcu wyjaśnić dlaczego aż > trzykrotnie figuruje na liście Wildsteina. Dlaczego twierdzisz, że Paradowska ma wyjaśniać, że jej nazwisko figuruje w inwentarzu archiwalnym IPN? Czyżby fakt pojawienia się czyjegoś nazwiska w tym katalogu był czymś uwłaczającym? Czyżbyś twierdziła, że osoby, których nazwiska pojawiają się na tej liście są w jakiś sposób podejrzane? Czyżbyś wreszcie twierdziła, że niewyjaśnienie faktu, że czyjeś nazwisko "aż trzykrotnie figuruje na liście Wildsteina", pozwala przypuszczać, że osoba taka ma coś do ukrycia? Czy próbujesz nam tutaj zasugerować, że lista Wildsteina jest listą funkcjonariuszy i TW? Przecież inaczej Paradowska nie musiałaby się tłumaczyć z tego, że figuruje na niej jej nazwisko. Jak to się jednak ma do poglądów, jakie głosiłaś w czasie, gdy GW przypusciła atak na listę i Wildsteina? Nie wskazywałaś wtedy przypadkiem, że przecież nie mamy to do czynienia z żadną listą agentów? Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Nie no chyba raczysz zartowac. Przeciez ona 08.01.06, 00:07 frank_drebin napisał: > buraque napisał: > > stracila jakakolwiek wiarygodnosc po tym jak poslusznie wyciela niewygodne dla > Millera pytania Drebin rozluźnij gorset, to zmyślona, spiskowa teoria dziejów. Ja sadzę na podstawie tego, co ona pisze, a nie czego co roi się w głowach zazdrosnej konkurencji> PS> Zapomniałem napisać o kolejnym gwiazdorze politycznego komentarza: Jerzym Urbanie; nie lubię języka jakim pisze, ale cenię i szanuję za szczerość i chłodne oko znawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Przepraszam jaka zmyslona ? Ja nie pracuje w 08.01.06, 00:12 zadnym tzw. merdium - to dla porzadku. A o tym pisala i Rzepa i Wprost. Owszem konkurencja ale z dwoch roznych obozow ..... Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Przepraszam jaka zmyslona ? Ja nie pracuje w 08.01.06, 00:20 frank_drebin napisał: > konkurencja ale z dwoch roznych obozow ..... a o to za różnica, konkurencyjne podgryzanie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:29 nikt nikogo za takie suguestie i artykuly nie pozwal do sadu ? W koncu w pracy dziennikarza wiarygodnosc jest jedna z najwazniejszych cech. A jakos Paradowska ani redakcji Rzepy ani Wprost nie pozwala do sadu za zamieszczenie informacji o tym, ze wycinala na zyczenie Michnika i Baczynskiego niewygodne dla Millera pytania. Wiec albo Paradowska ma gdzies swoja wiarygodnosc, albo to byla prawda .... Tak czy owak obie wersje swiadcza na korzysc mojego zdania, ze Paradowska ma wiarygodnosc minusowa .... buraque napisał: > frank_drebin napisał: > > > konkurencja ale z dwoch roznych obozow ..... > > a o to za różnica, konkurencyjne podgryzanie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:36 frank_drebin napisał: > Wiec albo Paradowska ma gdzies swoja wiarygodnosc, albo to byla prawda .... > Tak czy owak obie wersje swiadcza na korzysc mojego zdania, ze Paradowska ma > wiarygodnosc minusowa .... jest jeszcze trzecia możliwość i ona wydaje mi się najbardziej prawdopodobna, nie wszyscy w tym kraju lecą z byle czym do sądu, Paradowska po prostu robi swoje nie przejmujac się ujadaniem Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:37 buraque napisał: > frank_drebin napisał: > > > Wiec albo Paradowska ma gdzies swoja wiarygodnosc, albo to byla prawda . > ... > > Tak czy owak obie wersje swiadcza na korzysc mojego zdania, ze Paradowska > ma > > wiarygodnosc minusowa .... > > jest jeszcze trzecia możliwość i ona wydaje mi się najbardziej prawdopodobna, > nie wszyscy w tym kraju lecą z byle czym do sądu, Paradowska po prostu robi > swoje nie przejmujac się ujadaniem Zwłaszcza gdy ujada jej szef: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42985,1322890.html Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:41 kataryna.kataryna napisała: > Zwłaszcza gdy ujada jej szef od razu ujada, to kwestia techniczna: "Adam Michnik poprosił red. Paradowską, aby dać ,,Gazecie" czas na dalsze śledztwo i prawo pierwszeństwa w ujawnieniu dotyczącej ich samych afery" coś jeszcze? konkurencyjne media sugerowały złą wolę, Drebin śmieje się, że nie bylo procesu, oto dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Dobrze widze, ze chcesz jak Cimoszenko bladzic 08.01.06, 00:42 i w bledzie trwac. Wiec pozostawie Cie w naiwnej wierze w "wiarygodnosc" komentarzy p. Paradowskiej :) Coz w cos trzeba wierzyc ;) Niniejszym skoncze bo za chwile zaczniesz widze budowac wielopietrowe uzasadnienia wiarygodnosci rzeczonej dziennikarki na zasadzie wiedziala, ale nie napisala bo wiedziala, ze za rok to bedzie mogla wykorzystac w celu jej wiadomym ;) Moge tylko wspolczuc jesli wierzysz komentarzom rzeczonej i wierzysz, ze sa chociaz w 10 % obiektywne :) buraque napisał: > frank_drebin napisał: > > > Wiec albo Paradowska ma gdzies swoja wiarygodnosc, albo to byla prawda . > ... > > Tak czy owak obie wersje swiadcza na korzysc mojego zdania, ze Paradowska > ma > > wiarygodnosc minusowa .... > > jest jeszcze trzecia możliwość i ona wydaje mi się najbardziej prawdopodobna, > nie wszyscy w tym kraju lecą z byle czym do sądu, Paradowska po prostu robi > swoje nie przejmujac się ujadaniem Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Dobrze widze, ze chcesz jak Cimoszenko bladzi 08.01.06, 00:44 frank_drebin napisał: Moge tylko wspolczuc > jesli wierzysz komentarzom rzeczonej i wierzysz, ze sa chociaz w 10 % > obiektywne :) heh no bez jaj, od kiedy przeszkadza ci brak obiektywizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Podgryzanie piszesz ? To ciekawe czemu np. 08.01.06, 00:36 frank_drebin napisał: > nikt nikogo za takie suguestie i artykuly nie pozwal do sadu ? W koncu w pracy > dziennikarza wiarygodnosc jest jedna z najwazniejszych cech. A jakos Paradowska > > ani redakcji Rzepy ani Wprost nie pozwala do sadu za zamieszczenie informacji o > > tym, ze wycinala na zyczenie Michnika i Baczynskiego niewygodne dla Millera > pytania. O co się kłócicie? Przecież ta informacja o wycięciu to nie plotka, pojawiła się w zeznaniach Millera i została oficjalnie potwierdzona przez samego naczelnego Polityki: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42985,1322890.html Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Top komentator polityczny w Polsce? 07.01.06, 23:48 absolutnie zdecydowanie najlepszy jest Jarosław Och z Uniwersytetu Gdańskiego. Szkoda tylko, że to lokalna gwiazda. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Ziemkiewicz, no i Staniszkis. 08.01.06, 00:21 No, ale super para! Zwłaszcza zakompleksiona miernota Ziemkiewicz... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Myslalem,ze ty o Studnickim i Mosley'u...Tez parka 08.01.06, 00:46 niezla;) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm najlepszy i najgorszy są w GW 08.01.06, 00:09 najlepsza Milewicz, najgorsza Siedlecka Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:10 Ziemkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:20 w ostatniej loży prasowej zachowywał sie jak rasowy polityk a nie komentator. dla mnie stracił twarz i jest już w jednej szufladce z michałem kamińskim i bielanem. wszyscy dziennikarze polityczni w Polsce są kompletnie do bani, jeszcze bardziej niż sami politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Tak nie powinno się pisać, politycy źli, 08.01.06, 00:24 urnaliści źli. A co to ? Czy my żyjemy w idealnym swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski pewnie z żalu ci to ż zjadło, albo też zżarło 08.01.06, 00:31 Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:54 Mój ulubieniec Sierakowski też bardziej działacz niż dziennikarz Cichocki, Żakowski dobrzy są. Jeżeli chodzi o dar przepowiadania to ostatnio większość komentatorów pudłuje, ale to chyba wynika z braku dystansu Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Marek Cichocki tak, ale tylko w polityce zagranicz 08.01.06, 00:54 nej. Odpowiedz Link Zgłoś
crusader_44 Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:21 1. Michalkiewcz - bezkompromisowość i erudycja 2. Ziemkiewicz - ostatnio wraca do formy 3. Gwiazdowski - jak już coś skrobnie 4. Wielomski - ostatni żywy kontrrewolucjonista 5. Edward Etler alias KaZet - czasem do Polski wpada, więc jakoś tam podchodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Dla uporzadkowania dyskusji. Paradowska jest 08.01.06, 00:23 niewiarygodna wedlug moje opinii jako komentator nie ze wzgledu na wystepowanie na liscie Wildsteina, tylko ze wzgledu na to (ze jak udowodnila to wycinajac niewygodne dla Millera pytania), ze pisze co jej naczelny kaze a nie to co mysli. I to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ja bym jej, podobnie jak i Urbana, komentatorem 08.01.06, 00:45 nie nazwal - dla mnie to raczej rzeczniczka pewnych opcji. Wole Urbana - ten przynajmniej okresla sie jako satyryk i "komuch". Coz, wszystko jasne i tak przeciez wolno - Urban gra tu o wiele bardziej fair:) Odpowiedz Link Zgłoś
buraque A toś uporządkował 08.01.06, 00:55 frank_drebin napisał: > a teraz pora byś ubogacił :) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski przypomniał mi sie jeden fajny komentator 08.01.06, 00:33 Andrus sie nazywa i występuje czasem z Miecugowem w Szkle Kontaktowym w TVN 24. Jest bardzo wpożo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:45 Panie Macieju !? Kocham Pana ! :) (póki co...jak to kobieta, co zmienną jest) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 00:48 echo_o napisała: > Panie Macieju !? > Kocham Pana ! :) > (póki co...jak to kobieta, co zmienną jest) A wiesz, że Rybiński jest jednym z autorów dialogów do "Alternatywy 4"? Ja się zdziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Jakim cudem? Ale jeśli to prawda, to ekstra. 08.01.06, 00:51 Te dialogo to skarb polskiej mowy, jak zresztą większosć dialogów z Barei. "Nie do wiary, tracimy 150 % ciepła" Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Jakim cudem? Ale jeśli to prawda, to ekstra. 08.01.06, 00:56 Dzisiaj leciał pierwszy odcinek i ze zdumieniem zobaczyłam tam ulubione nazwisko. No to chyba nie był jakiś inny Maciej Rybiński. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm tak tak Rybiński - link 08.01.06, 01:03 "Atramentowi bracia - Zauważam pewne pokrewieństwo atramentu między moim ojcem a Maciejem Rybińskim. Jego felietonistyka jest z jednej strony ironiczna, a z drugiej strony, zawsze twardo przekonuje o nieuchronności najważniejszych procesów ekonomicznych - mówi Jerzy Kisielewski. Maciej Rybiński jest także współautorem kryminałów i współscenarzystą serialu "Alternatywy 4". - To jeden z największych współczesnych polskich felietonistów - chwalił laureata Marek Król, redaktor naczelny " Wprost". - Teraz będę musiał dorosnąć do tej pochwały - żartował Rybiński" kisiel.wprost.pl/2002.php3 (co prawda z Wprostu..., ale przynajmniej nie z Naszego Dziennika czy innego NIE) Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: tak tak Rybiński - link 08.01.06, 01:06 elfhelm napisał: > "To jeden z > największych współczesnych polskich felietonistów - chwalił laureata Marek > Król, redaktor naczelny " Wprost" rekomendacja Króla vel Rycerza jest jeszcze jednym powodem, dla którego nie lubię Rybińskiego a jesli chodzi o Alternatywy to dla mnie szczyt kultowości Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: tak tak Rybiński - link 08.01.06, 01:08 z tego samego linku tak mi wpadło w oko : "Jerzy Kisielewski zauważył, że Tusk w pełni zasługuje na miano liberała. Kisiel pisał wszak: "Walczyć przestrzegając reguł, walczyć zachowując szacunek dla przeciwnika i jego poglądów, wyrzec się wściekłości i koguciego zacietrzewienia - oto droga, aby stać się liberałem". " Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: tak tak Rybiński - link 08.01.06, 01:11 No to Tusk nie odrobił jednak lekcji, myślę o tym 'wyrzeczeniu się wściekłości i koguciego zacietrzewienia'. Zresztą nie chce mi się gadać o...Tusku. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Nie sprawdziłaś? Nie wierzę...;-))) 08.01.06, 06:55 tomaszlis.wp.pl/wid,6326707,goscie.html?ticaid=1dcf Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 06:51 kataryna.kataryna napisała: > echo_o napisała: > > > Panie Macieju !? > > Kocham Pana ! :) > > (póki co...jak to kobieta, co zmienną jest) > > > > A wiesz, że Rybiński jest jednym z autorów dialogów do "Alternatywy 4"? Ja się > zdziwiłam. I lepiej byłoby, gdyby na pisaniu sceniariuszy poprzestał;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: A kochaj go sobe, kochaj, gerontofilko... 08.01.06, 06:58 Przystojny chłop, i jaki UCZCIWY plagiator!!! tomaszlis.wp.pl/gid,73281,galeria_zdjecie.html?T%5Bpage%5D=5 Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com O! Nie widzę tu moich ulubionych komentatorów 08.01.06, 07:45 Ani Stanszkis, ani Krzemińskiego, ani Krasnodębskiego. W sprawach prawnych lubię słuchać panów KOchanowskiego i ostatnio... ha! Zapomniałam nazwiska. Ale nie Wieńczorek. Kogo to ja jeszcze sobie cenię? Z Majcherkiem to sie przeważnie nie zgadzam, ale go cenię. Narazie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
menea Re: Top komentator polityczny w Polsce? 08.01.06, 16:48 Zdecydowanie Piotr Zaremba. Odpowiedz Link Zgłoś