Dodaj do ulubionych

Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS?

• tales1 Re: Co to jest beton PO i fundamentaliści Cyma? 13.01.06, 09:53
      jakie pikne strofy, a jakie pikne rymy - na buroka w sam raz!
    • premier_pacynka Kabaretem to sa rzady Piss a juz pacynka Marcinkie 13.01.06, 09:54
      wicz w szczegolnosci- dwaj pociagajacy za sznurki kurduple zafundowali nam 4
      lata kabaretu niestety znow na koszt podatnikow...:(
      • m15 Re: Kabaretem to sa rzady Piss a juz pacynka Marc 13.01.06, 10:01
        premier_pacynka napisał:

> wicz w szczegolnosci- dwaj pociagajacy za sznurki kurduple zafundowali nam 4
        > lata kabaretu niestety znow na koszt podatnikow...:(
        o kurde, znowu czerwona pacynka robi ferment na forum,daj spokój,jako gatunek
        na wymarciu :)))
        • dundrub Re: Kabaretem to sa rzady Piss a juz pacynka Marc 13.01.06, 10:52
          a mnie przeraza zaleznosci p. prezydenta od brata.. co to za tekst po wyborach:????!!!
          "panie prezesie, melduje o wykonaniu zadania!'.. tiaaa... skoro pan prezydent elekt melduje komus, to
          znaczy, ze ten ktos jest wyzej, tak?
          a skoro tak, to i teoria o pacynkowosci marcinkiewicza (bo o marszalku dwojga imion juz nie wspomne
          - ewidentnie widac to bylo w ostatnich dniach!!!) jest bardzo realna
          pozdrawiam
          i nie czerwony ale zielony niech bede.. bo zielenieje na widok tego co sie dzieje
    • lijko Wyborcy sami tego chcieli. 13.01.06, 10:00
      Nie rozumiem tego biadolenia na forum. Jak można oczekiwać zmian, gdy wybiera
      się do Sejmu dokładnie te same partie, które były poprzednio. Co do koalicji PiS
      - Samoobrona - PSL. Jeśli PO i LPR stawiają za wysokie wymagania, to PiS układa
      się z tymi, którzy są bardziej spolegliwi. Jest to jak najbardziej normalne.
      Lepsze to niż przyspieszone wybory, które ze względu na niedojrzały elektorat i
      tak nic nowego by nie wniosły, po za stratą publicznych pieniędzy. A tak jest
      okazja, żeby społeczeństwo przekonało się na kogo głosowało, gdyż wreszcie
      "machina rządzenia" ruszy na dobre. Nie będzie już tłumaczenia się "rządem
      mniejszościowym".
      • luzak33 Re: Wyborcy sami tego chcieli. 13.01.06, 10:04
        lijko napisał:

> Nie rozumiem tego biadolenia na forum. Jak można oczekiwać zmian, gdy wybiera
        > się do Sejmu dokładnie te same partie, które były poprzednio. Co do koalicji
        Pi
        > S
        > - Samoobrona - PSL. Jeśli PO i LPR stawiają za wysokie wymagania, to PiS
        układa
        > się z tymi, którzy są bardziej spolegliwi. Jest to jak najbardziej normalne.
        > Lepsze to niż przyspieszone wybory, które ze względu na niedojrzały elektorat
        i
        > tak nic nowego by nie wniosły, po za stratą publicznych pieniędzy. A tak jest
        > okazja, żeby społeczeństwo przekonało się na kogo głosowało, gdyż wreszcie
        > "machina rządzenia" ruszy na dobre. Nie będzie już tłumaczenia się "rządem
        > mniejszościowym".
        Wyborcy chcieli koalicji PO-PIS. Bracia nie posłuchali i stąd cały kłopot.
        • m15 Re: Wyborcy sami tego chcieli. 13.01.06, 10:09
          > > tak nic nowego by nie wniosły, po za stratą publicznych pieniędzy. A tak
          > jest
          > > okazja, żeby społeczeństwo przekonało się na kogo głosowało, gdyż wreszci
          > e
          > > "machina rządzenia" ruszy na dobre. Nie będzie już tłumaczenia się "rząde
          > m
          > > mniejszościowym".
          > Wyborcy chcieli koalicji PO-PIS. Bracia nie posłuchali i stąd cały kłopot.
          wyborcy nie chcieli nabzdyczonego jak paw komorowskiego ,nie chcieli
          pogrążonego w traumie tuska ,nie chcieli obrażonej primadonny waltz,nie chcieli
          oszołomionych klęską niedoszłych zwycięzców
      • gromek1 Re: Wyborcy sami tego chcieli. 13.01.06, 10:05
        Najeplszą drogą do osiągnięcia przez elektorat dojrzałości są kolejne rządy
        populistów. SLD już się wykazało. PiS się wykazuje. Moim zdaniem to dobrze, że
        razem z SO bo przynejmniej "odrobimy" dwie lekcje populistyczne na raz. W
        następnych wyborach odsetek naiwnych, czekających z otwartym dziobem jak
        pisklaki w gnieździe będzie mniejszy
        • tzetze1 Re: Wyborcy sami tego chcieli. 13.01.06, 10:06
          gromek1 napisał:

> Najeplszą drogą do osiągnięcia przez elektorat dojrzałości są kolejne rządy
          > populistów. SLD już się wykazało. PiS się wykazuje. Moim zdaniem to dobrze, że
          > razem z SO bo przynejmniej "odrobimy" dwie lekcje populistyczne na raz. W
          > następnych wyborach odsetek naiwnych, czekających z otwartym dziobem jak
          > pisklaki w gnieździe będzie mniejszy

No nie wiem - przeciez to bedzie potop, po czterech latach moze nie byc juz
          czego zbierac... Widziales ustawe samoobory o NBP?
          • tzetze1 MENELE 13.01.06, 10:09
            Kaczynskim i Lepperowi kury szczac prowadzac a nie Polske reformowac! Toz to
            menele jakich malo! Lepper vicepremierem???!! TO NIE MOZE BYC ! ! ! Nie uwierze
            poki nie zobacze, przeciez to niewyobrazalne!
            • qc Re: MENELE 13.01.06, 10:41
              Najgorsza frustracja jest to ze wspolobywatele uwazaja ze dokonali slusznego
              wyboru.
              A wiec jedyna rada dla tych co nie lubia zyc w szambie, uzyc zapasowy paszport.
              • marianna_777 Re: MENELE - przynajmniej jest ciekawie! 13.01.06, 12:03
                qc napisał:

> Najgorsza frustracja jest to ze wspolobywatele uwazaja ze dokonali slusznego
                > wyboru.
                > A wiec jedyna rada dla tych co nie lubia zyc w szambie, uzyc zapasowy
                paszport.

Ja mam zwykly paszport tylko - skad sie bierze te zapasowe? Z Bialorusi?
          • gromek1 Re: Wyborcy sami tego chcieli. 13.01.06, 10:18
            Mnie się to też wcale nie podoba ale innej drogi niestety nie ma.

W reformy tej koalicji nikt rozsądny nie uwierzy. Zauważ, że najbardziej
            "ryzykowne" resorty PiS powierzył ludzim z zewnątrz (Gilowska i Religa), których
            łatwo będzie w razie czego wypieprzyć.

Gospodarka jakoś się będzie trzymała dzięki transfuzji z UE więc ruiny nie
            będzie tylko relatywnie mniejszy niż mógłby być wzrost. PiS to nawet otwarcie
            przyznaje, że socjał będzie pokrywał z przyszłych przychodów. Na marginesie
            nawet Dyzma gdy proponowali mu premiera zastanawiał się "A jak się nie porawi?".

Będą kolejne afery związane z PiS (tak, tak) z SO i PSL. Trochę zmieni sie skład
            asów biznesu (transfer państwowej gotówki pójdzie innymi korytami). Będzie parę
            pokazówek dotyczących przekrętów lewicy, ale też nie tych najwyższych i ciągłe
            podgrzewanie atmosfery walki i zmagań PiSu z wszystkimi dookoła.

W końcówce kadencji (o ile nie będzie skrócona) PiS weźmie się za koalicjantów,
            żeby pokazać, że cały burdel to ich wina (przypomnij sobie końcówkę AWS z
            Kaczyńskim w roli szefa resortu sprawiedliwości) może też odstrzelą kilku
            swoich, żeby się bardziej uwiarygodnić.

• mario.osh słuszna diagnoza 13.01.06, 12:45
              największych złodzieji z lewicy nie ruszą bo musza mieć wroga pod ręką którym
              zawsze się wykpią.
              jakieś alibi trzeba mieć
        • buntownik_z_powodami Populiści muszą odejść ! 13.01.06, 10:13
          Zgadzam się. PiS i Samoobrona będą się teraz licytować w tworzeniu
          populistycznych wizji,do następnych wyborów wszystko zostanie obiecane, za to
          nic nie spełnione. A za cztery lata PiS osiągnie wynik do tego, który obecnie
          ma SLD. Wtedy przyjdzie czas na prawdziwe reformy, spróbujemy wówczas jakoś
          nadgonić te stracone na polityczny kabaret lata.
          • m15 Re: Populiści muszą odejść ! 13.01.06, 10:24
            buntownik_z_powodami napisał:

> Zgadzam się. PiS i Samoobrona będą się teraz licytować w tworzeniu
            > populistycznych wizji,do następnych wyborów wszystko zostanie obiecane, za to
            > nic nie spełnione. A za cztery lata PiS osiągnie wynik do tego, który obecnie
            > ma SLD. Wtedy przyjdzie czas na prawdziwe reformy, spróbujemy wówczas jakoś
            > nadgonić te stracone na polityczny kabaret lata.
            ha,ha ,ha frustrat komorowski,przekrętas schetyna,,plastuś tusk i reszta -oto
            reformatorzy ,tu nie śmiać się trzeba ,lecz płakać nad elektoratem peowiackich
            niedobitków przegranej ideologii grubej krechy
            • gromek1 Re: Populiści muszą odejść ! 13.01.06, 10:37
              Bluzgasz ad personam. To najłatwiej. Przyjrzyj się szczytom PiS.

• marianna_777 Nie podoba sie? Idz glosować nastepnym razem ! 13.01.06, 12:07
                gromek1 napisał:

> Bluzgasz ad personam. To najłatwiej. Przyjrzyj się szczytom PiS.
                >
                Nie bedziesz mial u wladzy zwyciezcow 30% z 50%, tj 15-to procentowych.

• gromek1 Re: Nie podoba sie? Idz glosować nastepnym razem 13.01.06, 12:40
                  Głosowałem i w następnych też będę głosował
    • beretbezmoheru Re: Przerażająca wizja PISowskich zamachów 13.01.06, 10:04
      Przerażają mnie te polityczne manewry, przewroty, kombinacje, podchody,
      kłamstwa, manipulacje, obłuda, bezczelność polityczna... Braci a przede
      wszystkim Jarosława. Nie chcę mi się komentować, tego co narodowi funduje od
      kilku dni zwycięska Partia PIS i Prezydent, którego nie ma.
      • m15 Re: Przerażająca wizja PISowskich zamachów 13.01.06, 10:16
        beretbezmoheru napisała:

> Przerażają mnie te polityczne manewry, przewroty, kombinacje, podchody,
        > kłamstwa, manipulacje, obłuda, bezczelność polityczna... Braci a przede
        > wszystkim Jarosława. Nie chcę mi się komentować, tego co narodowi funduje od
        > kilku dni zwycięska Partia PIS i Prezydent, którego nie ma.
        że też czerwoni teraz wyrażają taką troskę o stan państwa,a jeszcze niedawno to
        państwo niszczyli -znamienne
        • beretbezmoheru Re: Przerażająca wizja PISowskich zamachów 13.01.06, 10:19
          Proszę, jak was dużo: obłudnych wojowników. Idź, wyspowiadaj się..
          • m15 Re: Przerażająca wizja PISowskich zamachów 13.01.06, 10:26
            beretbezmoheru napisała:

> Proszę, jak was dużo: obłudnych wojowników. Idź, wyspowiadaj się..
            komu,tow sekretarzowi ,czy oficerowi ub?
            • gromek1 Re: Przerażająca wizja PISowskich zamachów 13.01.06, 10:41
              Generałowi..... Zakonu Redemptorystów
              • marianna_777 Beret bez moheru? szkoda ze tez bez glowy! 13.01.06, 12:10
            • 1952k Re: Przerażająca wizja PISowskich zamachów 13.01.06, 14:10
              Towarzyszowi Rydzykowi, tow. Jankowskiemu drogi Panie .
        • yeellow Re: Przerażająca wizja PISowskich zamachów 13.01.06, 11:09
          Te zniszczenia najlepiej widac w roczniku statystycznym. Zwlaszcza porownujac
          do "rozkwitu" panstwa za czasow rzadow pre-pisuarowcow.
    • fritz.fritz Ciekawe, kiedy w kaczy leb Rokity wejdzie, ze 13.01.06, 10:05
      demokracja polega na rozmawianiu ze wszystkimi demokratycznymi partiami a nie
      tylko z PO.

Najbardziej podoba mi sie powtorka strategii wyborczej ze strony PO: Tusk i
      Rokita bez przerwy wylewaja pomyje na Kaczorow i PiS, domagaja sie ustapienia
      Marcinkiewicza i rownoczesnie obydwaj glosno krzyczy, zeby PiS zaprzestal
      atakow na PO i Tuska.
      Przeciez to jest nienormalne.

• gromek1 Re: Ciekawe, kiedy w kaczy leb Rokity wejdzie, ze 13.01.06, 10:07
        Fritz ty jesteś może z Bundeshwery? Skontaktuj się z Kurskim
      • pro-adas313 Re: Ciekawe, kiedy w kaczy leb Rokity wejdzie, ze 13.01.06, 10:23
        fritz.fritz napisał:
        "Tusk i Rokita bez przerwy wylewaja pomyje na Kaczorow i PiS, domagaja sie
        ustapienia Marcinkiewicza i rownoczesnie obydwaj glosno krzyczy, zeby PiS
        zaprzestal atakow na PO i Tuska. Przeciez to jest nienormalne."

Normalne ? Nienormalne ? PRZECIWSKUTECZNE na pewno.
    • buntownik_z_powodami IV RP czyli wszystko po staremu :) 13.01.06, 10:05
      Jak zwykle w rządzie będzie PSL,reformy będą leżeć na półkach, rządowe Agencje,
      szczególnie te od rolnictwa rosnąć w siłę, a za 4 lata PiS zdobędzie 8% w
      wyborach.
    • qc Syczacy Jadem Dorn w TV24 13.01.06, 10:21
      takie ohydne obrazki nie powinno sie bez wczesniejszego ostrzezenia widzow
      pokazywac na dobranoc.
      • marianna_777 A co na to kochanka Dorna? 13.01.06, 12:19
        moze dowiemy sie co jeszcze Lutek mowi
    • rohan49 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 10:24
      To co dzieje się w Polsce na niwie polityczno - społecznej nie mieści sie w
      normalnej głowie. Dlaczego ludzie tak nisko zeszli głosując na tych
      pseudopolityków, ktorzy zasiadaja w Sejmie! Przecież, mniemam w obecnym Sejmie
      jest około 1 procent normalnych posłów, a reszta to draństwo, pasożyty żerujące
      na " zdrowej tkance narodu". Tym degeneratom dedykuję słowa poety, ogólnie
      znane, ale nie przez nich, bo gdyby te slowa znali postępowaliby zgola inaczej:
      " Kto ty jesteś człowieku? Zbrodniarz czy bohater? Ty, którego do czynu
      wychowała noc...Oto starca i dziecka, w ręku dzierżysz los. I twarz Twoja
      zakryta, jak Golem nad Światem...Kto ty jesteś człowieku? Czy obrócisz w
      popioły miasto czy Ojczyznę? Stój!Zadrżyj w sercu swoim, nie umywaj rąk! Nie
      oddawaj wyroków niespełnionym dziejom...Toja jest waga i Twój jest miecz! Ty
      ponad ludzką troską, gniewem i nadzieją, ocalasz albo gubisz Pospolitą
      Rzecz...Ciemność nadchodzi...Gwarne miasta i pola, kopalnie i okrety...na
      twojej dłoni ludzkiej, jakże ludzkiej...Patrz, linia twego życia...tędy będzie
      szła...Tysiąckroć błogosławiony, po tysiąckroć przeklęty! Władco dobra lub
      zła,władco dobra albo wladco zła...Kto ty jesteś człowieku?!
      Oczywiście tego wiersza nie przeczyta polityk polski, który czyta tylko co
      piszą o nim lub o przeciwnikach politycznych, albo czyta listę płac i kruczki
      prawne jak oszukać Kraj i Naród, aby napchać swą, kolesiów z partii i rodziny
      kabzę nigdy nie nasyconą1 Niech szczezną politycy!
      • gromek1 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 10:39
        To zasługa wspólnych głosów AWS i SLD, którzy uchwalili taką, a nie inną
        ordynację wyborczą. Zmień ją i wymieciesz szumowiny z Sejmu.
    • goldilock Re: To sie chlopaki staraja dla dobra kraju 13.01.06, 10:31
      Ciekawe dlaczego kaczki nie prowadzily rozmow koalicyjnych z Lepperem przed
      wyborami. Te dwie kaczki kretaczki niedlugo dostana skretu szyji od obracania
      sie na lweo i prawo. To jest po prostu niepowazne i to jest ten "kabaret" o
      ktorym mowi duce kwak.PiS zpisze sie w historii jako najgorszy rzad od upadku
      komuny. Oto slowo ojca rydzyka.
    • homosexualista2 No to zaczynamy polowanie na czarownice hhehehhe 13.01.06, 10:32
      palenie na stosie. Ale za to rozwit nietolerancji ksenofobi, homofobii, nazizmu
      i robienie z ludzi osłów tylko po to by rzadzic jak sie chce i wedlug wlasnego
      WIDZI MI SIĘ!!!!!!!!!!!!
      • m15 Re: No to zaczynamy polowanie na czarownice hhehe 13.01.06, 10:35
        homosexualista2 napisał:

> palenie na stosie. Ale za to rozwit nietolerancji ksenofobi, homofobii,
        nazizmu
        >
        > i robienie z ludzi osłów tylko po to by rzadzic jak sie chce i wedlug
        wlasnego
        > WIDZI MI SIĘ!!!!!!!!!!!!
        oj tak,tak ,zero tolerancji dla zboczków na ulicach ,zero tolerancji dla
        deprawacji młodzieży, jeśli parady dewiacji -to tylko w berlinie!
        • yeellow Re: No to zaczynamy polowanie na czarownice hhehe 13.01.06, 11:07
          a w Warszawie tylko parady rodzin radiomaryjnych? Zdziwisz sie na wiosne, ile
          przyjdzie osob :).
          • m15 Re: No to zaczynamy polowanie na czarownice hhehe 13.01.06, 11:42
            yeellow napisał:

> a w Warszawie tylko parady rodzin radiomaryjnych? Zdziwisz sie na wiosne, ile
            > przyjdzie osob :).
            jęsli nie będzie obsceny to zniosę nawet to
            • yeellow Re: No to zaczynamy polowanie na czarownice hhehe 13.01.06, 11:51
              dzieki Ci, laskawco. I jajkami nie bedziesz juz rzucal?
        • homosexualista2 Wiesz zboczony to jest ktos jak robi to z byle kim 13.01.06, 13:54
          i gdzie popadnie,ja taki nie jestem wiec nie nazywaj mnie zboczkiem. I
          niezachowoj sie jak krypto gej
    • jacekmw kończ Waść, wstydu oszczędź - 13.01.06, 10:37
      - chciałoby się rzec. Nie ch juz lepiej będą te nowe wybory. Mam nadzieję że
      PSL i LPR wypadnie. PIS nie będzie wtedy miał innego wyjścia niż koalicja z
      PO. Ci ostatni więc może im wybiją PiS-owi socjalizm (Mech, emerytury
      górnicze) z łbów w zamian za umiarkowaną dozę igrzysk (I TY jesteś agentem SB,
      a jak nie to kryptoagentem, a jak nie to sympatykiem, a jak nie do
      dekomunizaja należy się profilaktycznie)
      • marianna_777 Re: kończ Waść, wstydu oszczędź - Koalicja z.. 13.01.06, 12:22
        jacekmw napisał:

> - chciałoby się rzec. Nie ch juz lepiej będą te nowe wybory. Mam nadzieję że
        > PSL i LPR wypadnie. PIS nie będzie wtedy miał innego wyjścia niż koalicja z

___________ SAMOOBRONA !
    • kropekuk1 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 10:39
      jak przed wyborami pisałem, że bedzie fantastyczny cyrk, jeszcze lepszy niż za
      komuchów, to mnie wyśmiewano. Teraz ja sie z was śmieje bęcwały. Hahahahahaha.
      Kto był i jest głupi ten Popisuje się przed PiSem i leje w Pisuar.
      • m15 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 10:45
        kropekuk1 napisał:

> jak przed wyborami pisałem, że bedzie fantastyczny cyrk, jeszcze lepszy niż
        za
        > komuchów, to mnie wyśmiewano. Teraz ja sie z was śmieje bęcwały.
        Hahahahahaha.
        > Kto był i jest głupi ten Popisuje się przed PiSem i leje w Pisuar.
        witamy mości komuszka ,znowu zmiana nicka,ale wy się demaskujecie,to już nawet
        nie jest śmieszne
        • dundrub Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 10:53
          a mnie przeraza zaleznosci p. prezydenta od brata.. co to za tekst po wyborach:????!!!
          "panie prezesie, melduje o wykonaniu zadania!'.. tiaaa... skoro pan prezydent elekt melduje komus, to
          znaczy, ze ten ktos jest wyzej, tak?
          a skoro tak, to i teoria o pacynkowosci marcinkiewicza (bo o marszalku dwojga imion juz nie wspomne
          - ewidentnie widac to bylo w ostatnich dniach!!!) jest bardzo realna
          pozdrawiam
          i nie czerwony ale zielony niech bede.. bo zielenieje na widok tego co sie dzieje
        • yeellow Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 11:10
          Ty chyba tez powinienes uaktualnic nick w tym roku. Juz chyba m16, latka
          leca... ;-P
          • m15 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 11:30
            a kolory płowieją ,szczególnie w czerwonym blasku:)
    • krzysw73 Ludzie! 13.01.06, 10:50
      co sie dzieje? odrzucając te wszystkie partyjki, i spoglągając "z boku" - pytam, GDZIE MY ZYJEMY???? to gorsze piekiełko niz w - nie obrazając nikogo - Afryce środkowej.
      Kidy polacy sie obudzą i odrzucą te wszytkie partie, ludzi żądnych tylko władzy, tych Kaczyńskich, Lepperów, Tusków, Giertychów...
      Tylko kto nam zostanie?
      W tym kraju naprawde rodzi sie potrzeba rewolucji. Tylko kolejne pytanie - jakiej? Kto w jej wyniku zdobedzie władze, i czy będzie potrafił sprawować ja w imieniu narodu a nie swoim własnym?
      Pozostaje jeszcze jedno wyjscie, indywidualne. WYP..LAĆ Z TEGO PAŃSTEWKA!
      • dundrub Re: Ludzie! 13.01.06, 10:56
        popatrz. czy jakiekolwiek media uzywaly innych sformuowan niz:
        "walka o glosy" "wygrane wybory"
        co to znaczy walka o glosy??? co to znaczy wygrane wybory???
        ktos zostal wybrany i zadnej w tym wygranej do k... nedzy nie ma! wladza to sluzba narodowi i tak
        powinna byc pojmowana a jak jest? vide media i sformulowania..
        smutne,. ze dajemy sie na to jako narod nabierac i wplatywac w te gierki.. popatrz co dzieje sie na
        forum.. tez WALKA.. ty pisuarze, ty komuchu ty peowiaku do zatopienia.. zenada
        chyba naprawde pora pomyslec o emigracji.. ze swoim wyksztalceniem i zawodem robote mam w
        zasadzie od reki
        • krzysw73 Re: Ludzie! 13.01.06, 11:04
          ECH, DOKŁADNIE TAK! Juz dawno kusił mnie wyjazd, paru kolegów wyjechało pod koniec lat 90-tych... a ja ciągle żałuje ze nie ruszyłem za nimi. taki naprawde głupi patriotyzm. Za tą samą pracę, będąc kontruktorem, pracował bym jak oni w calkiem innych warunkach za totalnie inne pieniadze. Zostalem bo "tutaj jest moj dom" choć tak naprawde ten "dom" juz dawno zawłaszczyli sobie politycy.
          Czas na powazna roznowe z żoną i nieoglądając sie na nikogo zrobić to co jest oczywiste od dawna. UCIEKAĆ! ....puki granice otwarte i paszportów nie zabierają, bo co wpadnie do głowy takiemu Lepperowi to nie wiadomo.
          • radek_sim Re: Ludzie! 13.01.06, 11:45
            A ja mam to w dupie. Jak wejdzie jakiś kutas na moje podwórko łeb rozwalę. A
            później pojadę do Warszawy na polowanko.
          • radek_sim Re: Ludzie! 13.01.06, 11:47
            A ja mam to w dupie. Jak wejdzie jakiś kutas na moje podwórko łeb rozwalę. A
            później pojadę do Warszawy na polowanko i będę bił z dziadkowej rusznicy
            powstańczej w tzw. p-osłów.
        • nawrocony1 Re: Ludzie! 13.01.06, 11:16
          osobiscie nie czuje sie winny takiej manipulacji
          glosowalem na PO (i Tuska) bo byla to partia ktora jako jedyna postawila haslo
          by nie obiecywac gruszek na wierzbie. i w grze wyborczej nie opowiadac ludziom
          ze gdy tylko wygraja to wszyscy obywatele cos dostana - a to emerytury a to
          mieszkania a to doplaty rolnicze.

• radek_sim Re: Ludzie! 13.01.06, 12:18
            Obiecywali. Rokita obiecał zmniejszenie ilości posłów. Maja teraz szansę niech
            PO odejdzie z Sejmu a ilość się zmniejszy. Obiecywali zmniejszenie podatku, no
            to niech pan Tusk czy Rokita napisze to jako propozycję na stronie
            WWW.podatki.gov.pl i pokaże ten swój sławetny projekt publicznie, może ma tylko
            zarys, a to za mało. W tej chwili ja również mogę powiedzieć „5*10%
            podatku……..”.
            W swoich wypowiedziach PO wszystkich podejrzewa o manipulacje (coś za krzesła).
            Tak myśli, czyli tak właśnie by robiło. Politycy tego ugrupowania wypowiedzieli
            się publicznie że obietnice to jedno, a program to drugie. Czy nie powinno to
            być to samo? Tak właśnie stwierdził PiS to został oskarżony że programu nie ma
            bo obietnice to nie program.

Osobiście uważam że PiS sam był zaskoczony wygraną. Był po prostu przygotowany
            na drugie skrzypce i w objęciu resortów związanych z Sadownictwem, Prokuraturą,
            Policją, Wojskiem. Co do finansów miała to mieć PO we władaniu. Mamy tego
            przykład w Postaci obecnej teki ministerialnej. No i nikt nie przewidział że
            Tusk i Rokita tak mocno się obrażą. Wszak byli pewni wygranej.
            Uważam że Marcinkiewicz dobrze wypełnia swoje zadania, szkoda tylko że w
            ferworze walki o krzesła paryjek takich jak Samoobrona, SLD, PSL, PO zniknie to
            co dobre i znów może być ileś lat marazmu i oszustw. To jest na rękę co
            niektórym prominentom, bo źródełko kawiorki nadal płynie.
            • xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: Ludzie! 13.01.06, 12:24
              z jednej strony mam chęć to skomentowac ale to właściwie omentuje sie samo

> Obiecywali. Rokita obiecał zmniejszenie ilości posłów. Maja teraz szansę
              niech
              > PO odejdzie z Sejmu a ilość się zmniejszy.

jedna rzecz jednak skomentować, mim zdaniem, nalezy
              "No i nikt nie przewidział że
              > Tusk i Rokita tak mocno się obrażą"
              w postawie O nie ma mowy o obrażaniu się (najlepszym dowodem jest propozycja
              ostatnia propozycja rozmów wysunieta przez PO), ini sa po prostu swiadomi, że z
              PiS nie da sie naprawiać polski, a do zawłaszczania nie chca przykładac reki
              • gromek1 Re: Ludzie! 13.01.06, 12:49
                > Obiecywali. Rokita obiecał zmniejszenie ilości posłów. Maja teraz szansę
                > niech
                > > PO odejdzie z Sejmu a ilość się zmniejszy.

Nie zmniejszy się bo będą wybory uzupełniające. Pomyśl zanim coś dowcipnego (?)
                napiszesz
              • radek_sim Re: Ludzie! 13.01.06, 13:39
                Ano pomyślałem. Niech przeforsują zmniejszenie ilości Posłów i sami odejdą. Za
                cztery lata (a przy dobrych wiatrach może być i na wiosnę) zwróci się im to z
                nawiązką.

A obecnie to propozycje sobie Rokita może wsadzić (już po fakcie). Gdzie był i
                o czym myślał jak Marcinkiewicz go prosił. Obecnie tylko nowe przyspieszone
                wybory. I to nie z powodu złego Rządu lecz posłów idiotów którzy zamiast
                tworzyć bawią się w podziały krzesełek.
                Wybić to barachło to i tak mało.
                • vvojtek29 Re: Ludzie! 15.01.06, 23:58
                  Czyli będą wybory?
    • jasiek.pl Kabareton w Sejmie i rządzie 13.01.06, 10:52
      Co z tą Polską!? Bez pół litra nie rozbieriosz.Ten oszukał, ten kłamie, tamci
      tych "wyruchali" bez mydła.Nie ma czasu nawet na spowiedż u Ojca Tadeusza.
      Lepper wygrał "casting" na vicka bez teki lub ministra od spraw siania i
      nawozów naturalnych. PSL będzie to grabił.
      Panie Janku Pietrzaku! Ponieważ sprawujesz pan nad tym "pieczę" z ramienia
      PISiaka napisz pan Kabareton Opole 2006. Śmiech to zdrowie i zmarszczki.Tego
      chcemy !
    • arneb Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 11:21
      Kurva!
    • 1111a16 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 11:29
      Motto kaczorów "spieprzaj dziadu" jest przez nich stosowane.
    • sclavus ... po raz trzeci??? 13.01.06, 11:31
      Czy Rokita musi się tak wydurniać???? Robić z siebie przygłupa...
      politycznego???
      Ja, jedynie przed wygraną L. Kaczora "wierzyłem" w POPiS.... Po tej wygranej
      WIEDZIAŁEM, że nigdy do takiej koalicji nie dojdzie... Gadanie, że PO
      została "oszukana po raz trzeci", to analfabetyzm polityczny, przyrównujący
      Rokitę do Leppera i Giertycha.... Jeżeli zaś jest to stanowisko całej PO -
      logiczne, że ten analfabetyzm dotyczy całej tej partii...
      Jednocześnie, to co się podziało, wskazuje jak bardzo Kaczory boją się
      przedterminowych wyborów i ... jeszcze bardziej, jak bardzo mają w dupie Polskę
      a z jaka "miłóścią" podchodzą do "władzy"....
      Jedyne szczęście w tym nieszczęściu, że nawet koalicja PiSSOLPRPSL, nie będzie
      miała 2/3 w sejmie....:-(((
      • m15 Re: ... po raz trzeci??? 13.01.06, 11:35
        sclavus napisał:

> Czy Rokita musi się tak wydurniać???? Robić z siebie przygłupa...
        > politycznego???
        > Ja, jedynie przed wygraną L. Kaczora "wierzyłem" w POPiS.... Po tej wygranej
        > WIEDZIAŁEM, że nigdy do takiej koalicji nie dojdzie... Gadanie, że PO
        > została "oszukana po raz trzeci", to analfabetyzm polityczny, przyrównujący
        > Rokitę do Leppera i Giertycha.... Jeżeli zaś jest to stanowisko całej PO -
        > logiczne, że ten analfabetyzm dotyczy całej tej partii...
        > Jednocześnie, to co się podziało, wskazuje jak bardzo Kaczory boją się
        > przedterminowych wyborów i ... jeszcze bardziej, jak bardzo mają w dupie
        Polskę
        >
        > a z jaka "miłóścią" podchodzą do "władzy"....
        > Jedyne szczęście w tym nieszczęściu, że nawet koalicja PiSSOLPRPSL, nie
        będzie
        > miała 2/3 w sejmie....:-(((
        >
        komuuuuuuuno wróć,utul zrozpaczone dzieci swoje
        • yeellow Re: ... po raz trzeci??? 13.01.06, 11:38
          Przeciez wrocila. Rewolucyjny zapal bije z pisuaru.
          • mario.osh ... raczej rewolucyjny "zapaszek" 13.01.06, 12:38

• sclavus Re: ... po raz trzeci??? 13.01.06, 11:38
          m15 napisał:

> sclavus napisał:
          >
          > > Czy Rokita musi się tak wydurniać???? Robić z siebie przygłupa...
          > > politycznego???
          > > Ja, jedynie przed wygraną L. Kaczora "wierzyłem" w POPiS.... Po tej wygra
          > nej
          > > WIEDZIAŁEM, że nigdy do takiej koalicji nie dojdzie... Gadanie, że PO
          > > została "oszukana po raz trzeci", to analfabetyzm polityczny, przyrównują
          > cy
          > > Rokitę do Leppera i Giertycha.... Jeżeli zaś jest to stanowisko całej PO
          > -
          > > logiczne, że ten analfabetyzm dotyczy całej tej partii...
          > > Jednocześnie, to co się podziało, wskazuje jak bardzo Kaczory boją się
          > > przedterminowych wyborów i ... jeszcze bardziej, jak bardzo mają w dupie
          > Polskę
          > >
          > > a z jaka "miłóścią" podchodzą do "władzy"....
          > > Jedyne szczęście w tym nieszczęściu, że nawet koalicja PiSSOLPRPSL, nie
          > będzie
          > > miała 2/3 w sejmie....:-(((
          > >
          > komuuuuuuuno wróć,utul zrozpaczone dzieci swoje

spróbuj dawać dupy gdzie indziej... tacy jak ty, to nie tylko analfabetyzm
          polityczny... to tumaństwo polityczne... :-(((
    • mk159156 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 11:33
      Cztery osoby pisaly ten artykul? Pewnie jedna cenzurowala druga...
    • buntownik_z_powodami Pan Prezes Jarosław Kaczyński mnie rozczarował ! 13.01.06, 11:35
      Uważałem go za sprawnego polityka, tymczasem on wyprowadził PiS na polityczne
      manowce. Z Samoobroną i PSL nie da się budować jednolitego, wspólnego frontu
      ani silnej i stabilnej kolacji. PSLowcy nie jednego Premiera już powieźli, z
      Premierem Marcinkiewiczem też dadzą sobie radę. O politycznym apetycie Pana
      Przewodniczącego Leppera nawet nie wspomnę.
      Twierdzę, że PiS przejdzie za jakiś czas do historii (podobnie jak AWS) a PSL w
      kolejnym Sejmie nadal będzie języczkiem u wagi.
      • vvojtek29 Jarosław Kaczyński znowu ma pomysł 13.01.06, 11:41
        buntownik_z_powodami napisał:

> Uważałem go za sprawnego polityka, tymczasem

Zobacz jak to można to samo (rozwiązanie parlamentu) teraz osiągnąć:
        Jeżeli będzie koalicja z Lepperem i PSL to wystarczy, że dwóch posłów
        zatrzaśnie się w toalecie i będzie po budżecie. I trzeba będzie rozwiązać
        parlament.
        A to co się działo ostatnio w Sejmie to było tylko bicie piany
        przez chłopców z LPR i PO co się chcieli koniecznie pokazać w TV?
        Lub też rzeczywiście koalicja strachu przed stratą stołka.
        • buntownik_z_powodami Re: Jarosław Kaczyński znowu ma pomysł 13.01.06, 11:45
          Tak, tylko, że Pan Prezes Kaczyński cały czas buduje jakiś misterne plany, a
          robota leży! Jakieś becikowe i inne bzdety. Z nerw mnie to po prostu
          wyprowadza.
          • radek_sim Re: Te pierdy becikowe to od LPR 13.01.06, 11:49
    • premier_pacynka Jestem dumny z rodakow ze mi taki wspanialy rzad 13.01.06, 11:39
      zafundowali!! GRATULUJE!!!
      • radek_sim Re: Jestem dumny z rodakow ze mi taki wspanialy r 13.01.06, 11:51
        Rząd jest ok. tylko Sejmowe kmioty (p-osły) do dupy i wice marszałkowie
        • premier_pacynka Rzad jest super dlatego juz wczesniej proponowalem 13.01.06, 12:07
          zlikwidowac sejm i senat bo po co? Skoro rzad jest super sam sobie poradzi:)!!
          • radek_sim Re: Rzad jest super dlatego juz wczesniej propono 13.01.06, 12:29
            Kto wie czy nie byłoby to lepsze i pod względem finansowym i pod względem ładu.
            A na poważne to moim zdaniem wystarczyłoby trzech z każdego województwa. W
            obecnych czasach wystarczy. Kiedyś były inne czasy i komunikacja była, ale
            konna.
            Po diabła tyle darmozjadów. Ale to chyba musiałaby być rewolta lub jakiś
            przewrót, bo sami z krzeseł kutasy nie zejdą, a jeszcze musieliby to
            przegłosować.
          • haen1950 Re: Rzad jest super dlatego juz wczesniej propono 13.01.06, 12:36
            premier_pacynka napisał:

> zlikwidowac sejm i senat bo po co? Skoro rzad jest super sam sobie poradzi

Pomysł jest niegłupi. W ramach taniego państwa proponuję jednoosobowy zarząd
            firmą Polska oddać dożywotnio w drodze referendum Jarosławowi. Facet jest tylko
            chory na władzę, nie na forsę. Zadba o to, żeby jego wasale na województwach
            nie kradli i nie oszukiwali. Masa forsy kompletnie źle zainwestowanej znajdzie
            lepsze cele.
        • yeellow Re: Jestem dumny z rodakow ze mi taki wspanialy r 13.01.06, 12:07
          no, poza wicemarszalkiem Lepperem, wicepremierem i nowa gwiazda pisuarowego
          rzadu :-P
      • wujaszek_joe pokój na wsi! 13.01.06, 12:05
        dzięki dalekosiężnej myśli politycznej Jarosława Kaczyńskiego udało się
        wreszcie zjednoczyć samoobrone z psl
        liczę na andrzeja ze wykaże się jako wicepremier
        wyszykuje pisowi bombe, niespodzianke która przyćmi wszystko co było dotychczas
        na tej sali wersalu już nie będzie!
        • wujaszek_joe Re: pokój na wsi! 13.01.06, 12:06
          a jeszcze nikt z beżowym andrzejem nie wygrał
    • m_dubel Czasem, szkoda słów i poprostu ręce opadają 13.01.06, 12:05
      Gierki partyjne, koleś, kolesia po pleckach klepie, nie martw się Kaziu,Marku,
      czy Janie dietę poselską, czy senatorską każdy na koniec i tak dostanie,
      pobierzem jeszcze kasę na biura i bedzie dobrze hip hip hura ! Stołki
      podzielim, funkcje wyznaczym, w każdej ustawie coś namataczym, Ten ów czy inny
      jak zallobbuje, podniesiem rekę, a i kolega z klubu też zagłosuje. Po ciężkiej
      pracy kolacja z wódą , potem panienki i rajd swą furą. I tak codzień i tak bez
      przerwy Cyrk na Wiejkiej dalej sie kręci
      • shavaa Re: Czasem, szkoda słów i poprostu ręce opadają 13.01.06, 12:54
        a naród nie wie, czy śmiać się czy płakać:)
    • meritum3 Re: Po kryzysie w Sejmie. Kto w koalicji z PiS? 13.01.06, 12:07
      Platformensi nie martwcie się przyjnajmniej nie b cuchnąć PiSuarem trzymajcie
      się od kurdupli z daleka a wszystko przed wami.
    • alkud @@@ Czy Twoim zdaniem to co dzieje się to... 13.01.06, 12:11
      Odp.

D) Kompromitacja Gazety Wyborczej, serwującej tendencyjne i proPlatformerskie grypsy

religiapokoju.blox.pl
    • petrosp Rodzi się koalicja mocherowo - buraczana ! 13.01.06, 12:28
      Ale będzie teraz jazda. Brawo panie Kaczyński. Teraz miano głównego
      rozpie..cza Polski będzie należało do pana a nie do Leppera.
    • gniewek.113 W ramach programu "tanie państwo" utworzy się 13.01.06, 12:32
      dla DROGICH koalicjantów nowe resorty. No bo co to za koalicjant bez stołków?
      Myślę, że PiSs utworzy Ministerstwo Oszczędności dla Leppera i Ministerstwo
      Kontroli Liczebności Stonki dla Pawlaka.
      Tak to jest, kiedy debilom nie chce się uczestniczyć w wyborach, a ci którzy
      głosują głowy uzywają tylko do noszenia krzyzyków i kolczyków.
      • mg2005 Łuuuuu...,mamusiu, a Jarek znowu mnie pobił!... 13.01.06, 12:46
        No,już dobrze ,Jasiu...
        a teraz weź swój aksamitny berecik i przynieś 5 kg kartofli
      • shavaa Re: W ramach programu "tanie państwo" utworzy się 13.01.06, 12:51
        zawsze byłam zdania, że udział w wyborach powienien być obowiązkowy!!! a dla
        tych, którzy nie widzą odpowiedniego kandydata - dać opcję "nikt" do wyboru...
        • gromek1 Re: W ramach programu "tanie państwo" utworzy się 13.01.06, 12:53
          Nikt miałby większość bezwzględną
          • shavaa Re: W ramach programu "tanie państwo" utworzy się 13.01.06, 12:55
            i to bec kampanii wyborczej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka