Dodaj do ulubionych

frakcja histeryków w PO ........ a nocna zmiana?

13.01.06, 09:44

wczoraj słyszeliśmy Rokitę, Tuska, Komorowskiego, skrzydło histeryczne w PO

- mówili NIGDY, NIGDZIE, w EUROPIE, W ŚWIECIE, ZAMACH STANU, PUCZ,

członkowie frakcji histeryków PO posługiwali się argumentem "w ciągu
piętnastu lat" .... Syndrom fałszywej pamięci? wynik autosugestii?

Czyżby zapomnieli nocną zmianę? Szofera Wałęsy wymazali z z pamięci?
Te uzgodnienia kto kogo zastąpi, kto będzie milczał, na kogo można liczyć.
Tylko, że wówczas przetrącanmo kręgosłup młodej demokracji.
Nie z Kaczyńskim Panowie puczyści te mumery. On dobrze pamięta.

czytam dzisiaj :
"To, że doszło w naszej izbie poselskiej do pożałowania godnych scen, nie
jest niczym wyjątkowym na tle dziejów parlamentu światowego i europejskiego."
/PIOTR WINCZOREK/

Gdybyśmy tylko widzieli obrazy sklejane przez tabloidalnych dziennikarzy
medialnych, rozmowy chamskich wywiadowców - Lis, Rymanowski itd. możnaby tak
pomysleć.
No i metoda faktów telewizyjnych - kto słyszał i od kogo, że Lepper ma być
wicepremierem? Rymanowski usłyszał od Olejniczaka. I co?

Obserwuj wątek
    • wladyslaw.studnicki Winni nie tylko politycy, także konstytucja. 13.01.06, 09:47

• rekontra Re: Winni nie tylko politycy, także konstytucja. 13.01.06, 09:50
        wladyslaw.studnicki napisał:

>

tylko, że Ci którzy dzisiaj tak gardłują, przede wszystkim socjal-demokraci
        przepchnęli tę konstytucję.
        • wladyslaw.studnicki I sai się w niej zakinczowali już w kadencji 01-05 13.01.06, 10:02

• wujaszek_joe Re: frakcja histeryków w PO ........ a nocna zmia 13.01.06, 09:49
      przestan juz pieprzyć z tą nocną zmianą, myslisz ze taki konwent seniorów na
      przykład to jak wygląda? nie robią nic neilegalnego, starają sie dogadac
      uzgodnic strategie bo po to ich wybralismy
      • t-800 Re: frakcja histeryków w PO ........ a nocna zmia 13.01.06, 09:52
        wujaszek_joe napisał:

> przestan juz pieprzyć z tą nocną zmianą,

To jakiś czuły punkt? He, he! :-)))
      • rekontra pisałem o amnezji histeryków z PO 13.01.06, 09:54
        wujaszek_joe napisał:

> przestan juz pieprzyć z tą nocną zmianą, myslisz ze taki konwent seniorów na
        > przykład to jak wygląda? nie robią nic neilegalnego, starają sie dogadac
        > uzgodnic strategie bo po to ich wybralismy

chyba nie zrozumiałeś

pisałem o amnezji histeryków z PO. Mowili wczoraj, że demokracja jest
        zagrożona, zamach stanu, pucz, że przez piętnaście lat do nieczego "takiego"
        nie doszło w sejmie.
        Więc przypominam obalenie rządu Olszewskiego. Kto pisał i mówił o
        szyfrogramach? O postawieniu w stan gotowości Nadwiślańskich wojsk?
        Tusk cierpi na amnezję? Rokita na amnezję - instrukcja 0015 ?

• andrzejg zegar w bombie wewnątrz PiSu już tyka 13.01.06, 09:54
      weźcie do rządu Leppera, a sie przekonacie

A.
      • rekontra fakt prasowy 13.01.06, 09:59
        andrzejg napisał:

> weźcie do rządu Leppera, a sie przekonacie

jestem przeciwnikiem wzięcia do rządu Leppera, ale jeżeli taką decyzję podejmie
        Jarosław Kaczyński uznam, że ma wiedzę mnie niedostępną - dlaczego właśnie
        takie posunięcie jest dobre.
        Ja mimo wszystko jestem zwolennikiem koalicji z PO, ale za rok - gdy
        najważniejsze sprawy zostaną załatwione, bez ściągania cugli, bez sypania
        piasku w tryby, wkładania kija w szprychy przez koalicjanta z PO.

A najważniejsze sprawy - to walka z korupcją, bezpieczeństwo Polski i Polaków,
        uczciwość, sprawy międzynarodowe - choacuąby usunięcie ambasadorów z minionej
        epoki, Paszczyków i innych. Dopiero wówczas koalicja z PO.
        • artsg Re: fakt prasowy 13.01.06, 10:05
          > A najważniejsze sprawy - to walka z korupcją, bezpieczeństwo Polski i
          Polaków,
          > uczciwość, sprawy międzynarodowe - choacuąby usunięcie ambasadorów z minionej
          > epoki, Paszczyków i innych. Dopiero wówczas koalicja z PO.

Jeżeli te sprawy o których napisałeś zostaną przez PIS zrealizowane, to partia
          jaką jest w obecnej formie PO straci raję bytu.
        • andrzejg Re: fakt prasowy 13.01.06, 10:08
          rekontra napisał:

>
          >
          > jestem przeciwnikiem wzięcia do rządu Leppera, ale jeżeli taką decyzję podejmie
          >
          > Jarosław Kaczyński uznam, że ma wiedzę mnie niedostępną - dlaczego właśnie
          > takie posunięcie jest dobre.
          > Ja mimo wszystko jestem zwolennikiem koalicji z PO, ale za rok - gdy
          > najważniejsze sprawy zostaną załatwione, bez ściągania cugli, bez sypania
          > piasku w tryby, wkładania kija w szprychy przez koalicjanta z PO.
          >
          > A najważniejsze sprawy - to walka z korupcją, bezpieczeństwo Polski i Polaków,

Byc moze tym kieruje sie Kaczyński, ale jest to niebezpieczna gra.
          Jezeli utrzyma na tym samym poziomie poparcie dla PiSu , to bedzie geniuszem.
          Gdyby doszło do rzadowej koalicji PiSu z Samoobrona, to siła rzeczy program
          rządu musiałby uwzględniac rządania Samoobrony i być bardziej prosocjalny,
          niż to zapowiadał Marcinkiewicz.Chyba że, Lepper da sie rolowac i będzie
          popieał rząd za drobne.

A.
          • rekontra program prosocjalny i zupki Kuronia 13.01.06, 10:16
            andrzejg napisał:

> Byc moze tym kieruje sie Kaczyński, ale jest to niebezpieczna gra.

Dlatego Rokita był taki rozgoryczony i mówił, że "PiS oszukał"

> Jezeli utrzyma na tym samym poziomie poparcie dla PiSu , to bedzie geniuszem.
            > Gdyby doszło do rzadowej koalicji PiSu z Samoobrona, to siła rzeczy program
            > rządu musiałby uwzględniac rządania Samoobrony i być bardziej prosocjalny,
            > niż to zapowiadał Marcinkiewicz.

prosocjalny? uważam, że po piętnastu latach liberalizmu - czas na zwrócenie się
            do społeczństwa. Chociażby prozaiczne dokarmianie dzieci w szkołach.
            Dlaczego poprzednie rządy tego nie uczyniły? Ułamek procenta budżetu. Zupki
            Kuronia były propagandowe, a tutaj konkretna pomoc.
            Nie karanie tych, kórzy niesprzedany chleba ofiarpwywali biednym (nie
            śledziłem, więc nie znam szczegółów - chodziło o VAT zdaje się)
            • andrzejg Re: program prosocjalny i zupki Kuronia 13.01.06, 10:21
              rekontra napisał:
              >
              > prosocjalny? uważam, że po piętnastu latach liberalizmu - czas na zwrócenie się do społeczństwa. Chociażby prozaiczne dokarmianie dzieci w szkołach.
              > Dlaczego poprzednie rządy tego nie uczyniły? Ułamek procenta budżetu. Zupki
              > Kuronia były propagandowe, a tutaj konkretna pomoc.

Najpierw trzeba mieć z czego.Ale zobaczymy.
              Chciałbym tylko przypomnieć o propozycji Leppera podniesienia
              zasiłku dla bezrobotnych do chyba 800 zł.Budżet nie zdzierzy tego.
              Ponadto taki krok miałby zły wpływ na zachowanie sie ludzi- po co pracować,
              skoro wystarczająco dużo otrzyma się z zasiłku.

> Nie karanie tych, kórzy niesprzedany chleba ofiarpwywali biednym (nie
              > śledziłem, więc nie znam szczegółów - chodziło o VAT zdaje się)

Z tym chlebem to nie było tak.
              Gośc niby dawał chleb fundacji, a ta faktycznie go sprzedawała.
              Dotyczyło to chyba 80 % produkcji.Była to oczywista przewałka
              i mam nadzieje ,że wyjdzie na wierzch i będzie nagłosniona.

A.
              • rekontra Lepper jest elastyczny w przeciwieństwie do Gierty 13.01.06, 10:25
                andrzejg napisał:

> Najpierw trzeba mieć z czego.Ale zobaczymy.
                > Chciałbym tylko przypomnieć o propozycji Leppera podniesienia
                > zasiłku dla bezrobotnych do chyba 800 zł.Budżet nie zdzierzy tego.

Lepper dużo mówi, ale jest elastyczny w przeciwienstwie do Giertycha.
                Sądzisz, że Gilowska na to pozwoli? Albo liberał marcinkiewicz?

> Ponadto taki krok miałby zły wpływ na zachowanie sie ludzi- po co pracować,
                > skoro wystarczająco dużo otrzyma się z zasiłku.

jestem przeciwnikiem zasiłków. Ale odżywianie dzieci, to nie są pieniądze
                dawane do ręki. To konkretna pomoc.

> Z tym chlebem to nie było tak.
                > Gośc niby dawał chleb fundacji, a ta faktycznie go sprzedawała.
                > Dotyczyło to chyba 80 % produkcji.Była to oczywista przewałka
                > i mam nadzieje ,że wyjdzie na wierzch i będzie nagłosniona.

ja słyszałem strzępki informacji. Więc pewnie masz rację - ale to ta sprawa,
                dostał domiar.
                • andrzejg Re: Lepper jest elastyczny w przeciwieństwie do G 13.01.06, 10:34
                  rekontra napisał:
                  > Lepper dużo mówi, ale jest elastyczny w przeciwienstwie do Giertycha.
                  > Sądzisz, że Gilowska na to pozwoli? Albo liberał marcinkiewicz?

Fakt.
                  Lepper swego czasu ogłosił sie liberałem , chyba w Pulsie Biznesu.

>
                  > ja słyszałem strzępki informacji. Więc pewnie masz rację - ale to ta sprawa,
                  > dostał domiar.

strżepki informacji masz prawidłowe
                  Ja wiem z innego źródła.Pracuję w tej branży

A.
                  • rekontra Re: Lepper jest elastyczny w przeciwieństwie do G 13.01.06, 10:38
                    andrzejg napisał:

> Fakt.
                    > Lepper swego czasu ogłosił sie liberałem , chyba w Pulsie Biznesu.

nazwał siebie socjalliberałem :)

> strżepki informacji masz prawidłowe

poczekamy na pełną info=rmację.
        • witek.bis Re: fakt prasowy 13.01.06, 10:12
          rekontra napisał:
          > jestem przeciwnikiem wzięcia do rządu Leppera, ale jeżeli taką decyzję
          podejmie
          >
          > Jarosław Kaczyński uznam, że ma wiedzę mnie niedostępną - dlaczego właśnie
          > takie posunięcie jest dobre.

:-)
          Nic dodać, nic ująć. Dogmat o nieomylności Prezesa szerzy się w imponującym
          tempie. Tym bardziej imponującym, że JK mylił się do tej pory dość często, żeby
          nie powiedzieć "rutynowo". No, ale teraz dysponuje podobno wiedzą niedostępną
          zwykłym śmiertelnikom.
          • rekontra jestem zwykłym śmiertelnikiem 13.01.06, 10:18
            witek.bis napisał:

> :-)
            > Nic dodać, nic ująć. Dogmat o nieomylności Prezesa szerzy się w imponującym
            > tempie.

Mnie masz na myśli? Ja z Kaczyńskim jestem od upadku rządu Olszewskiego, więc w
            moim przypadku nic się nie szerzy :)

> Tym bardziej imponującym, że JK mylił się do tej pory dość często, żeby
            > nie powiedzieć "rutynowo".

jakie pomyłki masz na myśli?

> No, ale teraz dysponuje podobno wiedzą niedostępną zwykłym śmiertelnikom.

masz rację, jestem zwykłym śmiertelnikiem, i trzymam z moherowymi beretami.
            • witek.bis Re: jestem zwykłym śmiertelnikiem 13.01.06, 11:09
              rekontra napisał:

> witek.bis napisał:
              >
              >
              > > :-)
              > > Nic dodać, nic ująć. Dogmat o nieomylności Prezesa szerzy się w imponując
              > ym
              > > tempie.
              >
              > Mnie masz na myśli? Ja z Kaczyńskim jestem od upadku rządu Olszewskiego, więc
              w
              >
              > moim przypadku nic się nie szerzy :)

:)))
              Skoro ten Twój związek z Kaczyńskim zaczął się do "upadku", to pewnie przetrwa
              jeszcze niejeden upadek.

>
              >
              > > Tym bardziej imponującym, że JK mylił się do tej pory dość często, żeby
              > > nie powiedzieć "rutynowo".
              >
              > jakie pomyłki masz na myśli?

Zdaje się, że postawienia na Wałęsę Kaczyński nie zalicza do swoich życiowych
              sukcesów. Nie chciał też chyba zwycięstwa wyborczego postkomunistów w roku
              1993? A może się mylę?

> > No, ale teraz dysponuje podobno wiedzą niedostępną zwykłym śmiertelnikom.
              >
              > masz rację, jestem zwykłym śmiertelnikiem

:)
              Szokujące wyznanie!

>i trzymam z moherowymi beretami.

A to już mniej szokujące
              • rekontra szokujące wyznania 13.01.06, 11:14
                witek.bis napisał:

> :)))
                > Skoro ten Twój związek z Kaczyńskim zaczął się do "upadku", to pewnie
                przetrwa jeszcze niejeden upadek.

sądzę, że kaczyńśki umie wyciągać wnioski. Wówczas agentura w Polsce była zbyt
                silna.

> Zdaje się, że postawienia na Wałęsę Kaczyński nie zalicza do swoich życiowych
                > sukcesów. Nie chciał też chyba zwycięstwa wyborczego postkomunistów w roku
                > 1993? A może się mylę?

Sądzisz, że postawiłby na Unię Demokratyczną, gdyby cofnąć czas?
                Było hasło - przewietrzyć Warszawę, myślę że wówczas bardzo dobre hasło.
                Właściwie rozumiane.

A winą za zwycięstwo postkomunistów obraczasz Kaczynskiego?

> > masz rację, jestem zwykłym śmiertelnikiem
                >
                > :)
                > Szokujące wyznanie!

a tutaj logika się kłania :) Wyznanie mniej by szokowało :)

> >i trzymam z moherowymi beretami.
                >
                > :)
                > A to już mniej szokujące

A ja myślałem, że bardziej :)
    • anyab1 rząd Olszewskiego był do bani 13.01.06, 10:08
      Odpowiedzialni politycy się dogadali, żeby ustrzec państwo przed degrengoladą.
      Janowski, Macierewicz, Parys i pewnie ktoś tam jeszcze to osobnicy o
      niezrównoważonej osobowości. Olszewski, mecenas zacny i uczciwy, fizjologicznie
      nie był zdolny do piastowania swojego stanowiska - prawie nigdy nie zjawiał się
      w miarę punktualnie na umówione spotkania.Tylko cynicy lub osoby młode, które
      tego nie pamiętają, podniecają się polityczną agitką Kurskiego pt. "Nocna
      Zmiana". Oskarżanie Wałęsy o bycie agentem SB - to debilizm polityczny i
      historyczny.
      • rekontra Re: rząd Olszewskiego był do bani 13.01.06, 10:22
        anyab1 napisała:

> Oskarżanie Wałęsy o bycie agentem SB - to debilizm polityczny i historyczny.

dlatego ze względu na wyższe cele, na historyczność Wałęsy nie podnosi się tego
        faktu. Nie wiem w jakim sensie piszesz o bycie agentem, dopiero wóczas możnaby
        się odnieść. A co mówił sam Wałęsa w pierwszym momencie? Podpisywał coś tam?
        A dlaczego zablokowano publikacje Cenckiewicza z IPN ?

> Odpowiedzialni politycy się dogadali, żeby ustrzec państwo przed
        degrengoladą.

Ci odpowiedzialni to kto?
        • jarecky.jarecky Cenckiewicz napisal w koncu o Bolku. 13.01.06, 10:25
          S. Cenckiewicz 'Prawda Klamstw'
          www.wprost.pl/ar/?O=77104
          polecam tez
          K.Wyszkowski 'Dlaczego sie nie przyznal'
          www.glos.com.pl/strona/walek.html
          pzdr
          • rekontra Re: Cenckiewicz napisal w koncu o Bolku. 13.01.06, 10:26

ale zablokowano w Arcanie.
            • jarecky.jarecky Re: Cenckiewicz napisal w koncu o Bolku. 13.01.06, 10:33
              Cos slyszalem ale w jego ksiazce 'Oczami Bezpieki' tez Arcana jest rozdzial w
              ktorym jest ponoc sporo informacji. Jeszcze do niego nie dotarlem ale ksiazki z
              arcan polecam www.arcana.pl
              • rekontra Re: Cenckiewicz napisal w koncu o Bolku. 13.01.06, 10:37
                mam sporo, Cenckiewicza też :)

w grudniu "reklamowałem" na forum Bochwic "III rzeczpospolita w odcinkach" jako
                doskonały prezent choinkowy :)
                • anyab1 Wałęsa nie był agentem 13.01.06, 10:44
                  i tyle.
                  Każdy uczciwy człowiek, który pamięta z autopsji stan wojenny w Polsce, nie
                  ma "w tym zakresie" :) żadnych wątpliwości. Gdyby był agentem to podpisałby
                  lojalkę i to już w pierwszych dniach stanu wojennego. Mądremu tyle wystarczy.
                  • rekontra Re: Wałęsa nie był agentem 13.01.06, 10:46
                    anyab1 napisała:

> i tyle.
                    > Każdy uczciwy człowiek, który pamięta z autopsji stan wojenny w Polsce, nie
                    > ma "w tym zakresie" :) żadnych wątpliwości. Gdyby był agentem to podpisałby
                    > lojalkę i to już w pierwszych dniach stanu wojennego. Mądremu tyle wystarczy.

sorki, ale argument nie jest najlepszy :)

chodzi o wczesne lata siedemdziesiąte. Jest dokumentacja.
                    • anyab1 Re: Wałęsa nie był agentem 13.01.06, 10:57
                      sorki, ale argument nie jest najlepszy :)
                      >
                      > chodzi o wczesne lata siedemdziesiąte. Jest dokumentacja

Dla ciebie liczy się dokumentacja SB, a ja oceniam zachowanie człowieka, które
                      obserwowałam. Jestem wdzięczna Wałęsie, bo dzięki jego bohaterskiej postawie w
                      tamtym czasie mogę się cieszyć z wolnej Polski.
                      • rekontra anyab1 :) 13.01.06, 11:05
                        anyab1 napisała:

> Jestem wdzięczna Wałęsie, bo dzięki jego bohaterskiej postawie w tamtym
                        czasie mogę się cieszyć z wolnej Polski.

żeby była jasność. Uważam, że Wałęsa był i pozostanie wielkim Polakiem. że ma
                        olbrzymie zasługi. Ale nie tylko ON. Gwiazda i Walentynowicz, Wyszkowski mają
                        również olbrzymie zasługi. A osób o trochę mniejszych zasługach są tysiące.
                        Do upadku rządu Olszewskiego byłem jego zwolennikiem jego prezydentury:) Ale
                        jako prezydent nie zdał egzaminu. Jeżeli chodzi o przeszłość, to po prostu
                        szkoda, że wówczas czy kiedykowliek potem nie powiedział kilku słów prawdy.
                        nie dochodziłoby do takich gorszących scen, że prosi Jaruzelskiego agenta
                        Moskwy o papiery na siebie, o świadectwo "uczciwości".

:)))

a piszac całkowiecie szczerze, cieszę się że ma obrońców na forum,
                        takich jak TY:)
                        • jarecky.jarecky Re: anyab1 :) 13.01.06, 11:39
                          anyab1, rozumiem to nie taki prosty proces zmienic wszystko co do tej pory
                          pisalo sie o tym czlowieku. Nie takie proste ale prawda jest najwazniejsza.
                          Sproboj miec szacunek ale mimo wszystko zaznajomic sie z argumentami i faktami
                          oponentow. Niech decyduja fakty.
                • jarecky.jarecky Re: Cenckiewicz napisal w koncu o Bolku. 13.01.06, 11:35
                  Tos mi bratem w zainteresowaniach. Nie wiem czy trafiles na stronke ze
                  spotkaniem z pania Bochwic, b. ciekawe jest jej wystapienie, poszukaj mp3.
                  Pzdr
                  prawica.net/index.php?q=node/2028
                  ps.
                  Uwazam ze warto sie dzielic z ludzmi ciekawymi linkami ja na przyklad zbieram
                  takie w ktorych oficjalnie napisano ze nasz bohater narodowy Lech W. jednak nie
                  jest ta sama osoba o ktorej pisza w encyklopedii. To ciekawe zjawisko to
                  utrzymywanie mitu, wyjasnia co nieco Wyszkowski, jezeli padnie mit Lecha to jak
                  domino odwroca sie plytki z inna twarza innych 'opozycjonistow'
                  • rekontra Racja stanu :) 13.01.06, 11:47
                    jarecky.jarecky napisał:

najlepsza strona jaką znam to abcnet, skarbnica faktów trudno dostępnych w
                    książkach. Np. list Kuronia i Modzelewskiego, Jedlicki ;)
                    A Wałęsa po prostu współpracował, to jest fakt. Uważam, że znacznie ważniejsze
                    jest wytłumaczenie co robiły persony pokroju Wachowskiego w jego otoczeniu,
                    i czym to skutkowało. Częściowo już wiemy.

> To ciekawe zjawisko to utrzymywanie mitu, wyjasnia co nieco Wyszkowski,
                    > jezeli padnie mit Lecha to jak
                    > domino odwroca sie plytki z inna twarza innych 'opozycjonistow'

mitu Wałęsy już nie ma. Dla dobra "sprawy" Kaczynski jego przeprosił. Racja
                    stanu :) Ale myślę, że IPN pod kierownictwek Kurtyki wiele uczyni dlka
                    wyjaśnienia wielu zagadek PRL i późniejszych. Kurtyka jest też od Arki:)
      • jarecky.jarecky Re: rząd Olszewskiego był do bani 13.01.06, 10:22
        I pewnio cos tam i tego, a najwazniejsze i tu moge to potwierdzic Gazety (W)
        pisaly ze rzad 'Olszewskiego i tego' byl do bani. A Wachowski i Walesa wtedy
        jedyny raz wg Gazety (W) zachowali sie odpowiedzialnie i zwolali ferajne na
        ktorej Tusk mowil "jezeli SLD nie skrewi, a z moich zrodel wynika ze nie to nas
        poprze ..."
      • sawa.com Re: rząd Olszewskiego był do bani 13.01.06, 10:35
        Też uważam, ze do bani. Szkoda słów na uzasadnianie. Wystarczy prześledzić
        późniejsze kariery ministrów z tamtego rządu. Taki np. Parys...
        • rekontra Sawo :))) 13.01.06, 10:45
          sawa.com napisała:

> Też uważam, ze do bani. Szkoda słów na uzasadnianie. Wystarczy prześledzić
          > późniejsze kariery ministrów z tamtego rządu. Taki np. Parys...

niestety w prozie życia niektórzy się nie sprawdzają, ale konkretnie co chcesz
          mu zarzucić?

śledziałaś kariery członków rządu Suchockiej? (gdański minister chyba już
          siedzi, albo będzie siedział). A posłowie - liberałowie?
          • sawa.com Rekontro :))) 13.01.06, 10:52
            rekontra napisał:

> sawa.com napisała:
            >
            > > Też uważam, ze do bani. Szkoda słów na uzasadnianie. Wystarczy prześledzi
            > ć
            > > późniejsze kariery ministrów z tamtego rządu. Taki np. Parys...
            >
            > niestety w prozie życia niektórzy się nie sprawdzają, ale konkretnie co
            chcesz
            > mu zarzucić?
            >
            > śledziałaś kariery członków rządu Suchockiej? (gdański minister chyba już
            > siedzi, albo będzie siedział). A posłowie - liberałowie?

Nie śledziłam. Moim zdaniem warto sie temu przypatrzeć. To o czymś świadczy.
            Parys nie popisał sie w Fundacji polsko - niemieckiej.
            • rekontra dobra doczesne 13.01.06, 10:58
              sawa.com napisała:

> Nie śledziłam. Moim zdaniem warto sie temu przypatrzeć. To o czymś świadczy.
              > Parys nie popisał sie w Fundacji polsko - niemieckiej.

Chcę go pamiętać jako współautora książki Bocheńskiego, a także jako odważnego
              ministra. A to, że cześć opozycji przedłożyła dobra materialne nad życiorysami,
              to jest smutne. I dotyczy niestety wielu byłych opozycjonistów.
              • sawa.com Re: dobra doczesne 13.01.06, 11:04
                rekontra napisał:

> sawa.com napisała:
                >
                > > Nie śledziłam. Moim zdaniem warto sie temu przypatrzeć. To o czymś świadc
                > zy.
                > > Parys nie popisał sie w Fundacji polsko - niemieckiej.
                >
                >
                > Chcę go pamiętać jako współautora książki Bocheńskiego, a także jako
                odważnego
                > ministra. A to, że cześć opozycji przedłożyła dobra materialne nad
                życiorysami,
                >
                > to jest smutne. I dotyczy niestety wielu byłych opozycjonistów.

No właśnie. I jest to własnie to o czym mówią ojcowie liberalizmu: egoizmy to
                ludzka rzecz i powszednia. Warto je przekierowywać tak by pracowały także dla
                dobra wspólnego.
                Bogacący się indywidualni obywatele - to silne państwo.

Państwo ludzi żyjących z zasiłków lub drukowanych pieniędzy zawsze będzie słabe.
                • rekontra Re: dobra doczesne 13.01.06, 11:07
                  sawa.com napisała:

> Bogacący się indywidualni obywatele - to silne państwo.
                  >
                  > Państwo ludzi żyjących z zasiłków lub drukowanych pieniędzy zawsze będzie
                  słabe.

Dlatego też, Ty jesteś za PO, a ja za PiS. Myślę, że nie różnią się tak bardzo.

• indris Zamordyści z PiS a "nocna zmiana" 13.01.06, 10:34
      Odwołanie rządu Olszewskiego zostało dokonane z całkowitym poszanowaniem zasad
      parlamentaryzmu. Również film Kurskiego jest tego dowodem. O wszystkich etapach
      tego procesu decydowała większość sejmowa.

NArzucanie swojego zdania przez marszałka Sejmu sejmowej większości a także
      całkowite zablokowanie wszystkich prac parlamentu przez cały dzień było może
      zgodne z regulaminem sejmowym, ale całkowicie z zasadami parlamentaryzmu
      sprzeczne. Był to po prostu zamordyzm z powołaniem się na regulamin.
      Oczywistym wnioskiem z ostatnich wydarzeń w Sejmie jest konieczność jak
      najszybszej zmiany tego nieszczęsnego regulaminu. W przeciwnym razie taka
      sytuacja może sie powtórzyć. A nawet musi, bo jak mówi jedno z praw
      Murphy'ego: "jezeli cos może pójść źle, to pójdzie".
      • rekontra sprawa Kotlinowskiego 13.01.06, 10:42
        indris napisał:

> Odwołanie rządu Olszewskiego zostało dokonane z całkowitym poszanowaniem
        zasad parlamentaryzmu.

Większość decydowała.
        A pamiętasz otoczkę medialną? Kłamstwa o zamachu stanu?

> Był to po prostu zamordyzm z powołaniem się na regulamin.

Poczekam na pełne ekspertyzy. Poczekam jak się zakończy sprawa Kotlinowskiego.
        > Oczywistym wnioskiem z ostatnich wydarzeń w Sejmie jest konieczność jak
        > najszybszej zmiany tego nieszczęsnego regulaminu.

A pamiętasz poprzednich marszałków? opóźnianie prac ustawodawczych?
        procedowanie Cimoszewicza? Kto wówczas chciał zmieniać?
        Lis z Rymanowskim i Olejnik :))))))

• sawa.com Re: sprawa Kotlinowskiego 13.01.06, 10:48
          rekontra napisał:

> indris napisał:
          >
          > > Odwołanie rządu Olszewskiego zostało dokonane z całkowitym poszanowaniem
          > zasad parlamentaryzmu.
          >
          > Większość decydowała.
          > A pamiętasz otoczkę medialną? Kłamstwa o zamachu stanu?
          >
          >
          > > Był to po prostu zamordyzm z powołaniem się na regulamin.
          >
          > Poczekam na pełne ekspertyzy. Poczekam jak się zakończy sprawa
          Kotlinowskiego.
          > > Oczywistym wnioskiem z ostatnich wydarzeń w Sejmie jest konieczność jak
          > > najszybszej zmiany tego nieszczęsnego regulaminu.
          >
          > A pamiętasz poprzednich marszałków? opóźnianie prac ustawodawczych?
          > procedowanie Cimoszewicza? Kto wówczas chciał zmieniać?
          > Lis z Rymanowskim i Olejnik :))))))

Otoczki nie są winą regulaminu. Ale mediów. Regulamin jest dobry. Ktoś musi
          trzymać bat na to rozhasane towarzystwo. Po prostu trzeba marszałka wybierać
          nie z rozsądkiem.
          • rekontra Re: sprawa Kotlinowskiego 13.01.06, 10:51
            sawa.com napisała:

> Otoczki nie są winą regulaminu. Ale mediów. Regulamin jest dobry. Ktoś musi
            > trzymać bat na to rozhasane towarzystwo. Po prostu trzeba marszałka wybierać
            > nie z rozsądkiem.

coś takiego :)))
            • sawa.com Re: sprawa Kotlinowskiego 13.01.06, 10:54
              rekontra napisał:

> sawa.com napisała:
              >
              >
              > > Otoczki nie są winą regulaminu. Ale mediów. Regulamin jest dobry. Ktoś mu
              > si
              > > trzymać bat na to rozhasane towarzystwo. Po prostu trzeba marszałka wybie
              > rać
              > > nie z rozsądkiem.
              >
              >
              > coś takiego :)))

Marszałka trzeba wybierać z rozsądkiem! Oczywiście. Wyważonego. I spokojnego.
              • rekontra Re: sprawa Kotlinowskiego 13.01.06, 10:59
                sawa.com napisała:

> Marszałka trzeba wybierać z rozsądkiem! Oczywiście. Wyważonego. I spokojnego.

ale w tym przypadku, miał przeciw sobie więksszość. No i chyba dochodziły do
                niego sprzeczne sygnały :)) Robił co mógł.
                • don.kichote "Najwazniejsze sprawy...(?)" 13.01.06, 11:28
                  rekontra napisał:

> A najważniejsze sprawy - to walka z korupcją, bezpieczeństwo Polski i Polaków,

A ja, w swej naiwności myślałem, ze to moze bezrobocie, wzrost inwestowania,
                  wzrost PKB, ułatwienia dla przedsiębiorców itp. bzdury, mające na celu,
                  rozruszanie gospodarki!
                  • vvojtek29 Re: "Najwazniejsze sprawy...(?)" 13.01.06, 11:36
                    don.kichote napisał:
                    > rekontra napisał:
                    >
                    > > A najważniejsze sprawy - to walka z korupcją, bezpieczeństwo Polski
                    > A ja, w swej naiwności myślałem, ze to moze bezrobocie, wzrost inwestowania,
                    > wzrost PKB, ułatwienia dla przedsiębiorców itp. bzdury, mające na celu,
                    > rozruszanie gospodarki!
                    A spróbuj zrobic to drugie bez tego pierwszego i co Ci wyjdzie - co najwyżej
                    zmiana partnerów przy stoliku brydżowym. O to Ci chodzi?
                    • don.kichote Re: "Najwazniejsze sprawy...(?)" 13.01.06, 12:15
                      vvojtek29 napisał:

> A spróbuj zrobic to drugie bez tego pierwszego i co Ci wyjdzie - co najwyżej
                      > zmiana partnerów przy stoliku brydżowym. O to Ci chodzi?

vvojtuś!
                      Pozyjesz tyle co ja, to zobaczysz jak się to wszystko kręci!

Nie będę sie tu rozwodził, bo i tak Cię nie przekonam. Pozwól, ze zacytuję starą
                      anegdotę.
                      Otóz:
                      Pewiwn b. mądry filozof, zdrzemnął się w ogrodzie pod drzewem. A ze miał
                      skaleczony i krwawiący lekko palec, to muchy go obsiadły i zerowały na nim.
                      Widząc to, jego uczeń, zaczął te muchy odgdniać, nie budząc jednak swego mistrza.
                      Kiedy w końcu filozof się zbudził i zobaczył co się dzieje, zwrócił się do
                      ucznia tymi słowami:
                      - Czemu to czynisz? Wszak te które siedziły na palcy, były juz nazarte, a Tyś je
                      zgonił. Teraz przylatują te głodne!!!
                      • vvojtek29 Re: "Najwazniejsze sprawy...(?)" 13.01.06, 12:19
                        don.kichote napisał:

> vvojtuś!
                        > Pozyjesz tyle co ja, to zobaczysz jak się to wszystko kręci!
                        Ile mam lat to sobie sam policz - gdy wprowadzano stan wojenny miałem ich 18
                  • rekontra nie czytasz gazet 13.01.06, 11:38
                    don.kichote napisał:

> A ja, w swej naiwności myślałem, ze to moze bezrobocie, wzrost inwestowania,
                    > wzrost PKB, ułatwienia dla przedsiębiorców itp. bzdury, mające na celu,
                    > rozruszanie gospodarki!

PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ jej imię :)))

o tzw. resorty siłowe się "rozeszło" z PO. Rozruszanie goapodarki, inwestycje
                    etc. to miałą być działka PO.

ale tymczasem gospodarka ma się nadspodziewanie dobrze, daleko benzynie do 5
                    czy 6 złotych za litr. Dolar po 3,13 :)
                    • cimoszenka [...] 13.01.06, 11:41
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • x2468 Re: sprawa Kotlinowskiego 13.01.06, 11:46
                  Wiekszosc? To eufemizm.Za kaczyzstowska manipulacja byl 1 glos.paru poslow sie
                  wstrzymalo,a cala resta glosowala za kontynuacja prac nad nowym budzete.Ten fakt
                  powinien zmusic kaczystow do zamknniecia dziobow.
          • indris Nie ma "dobrego tyrana" 13.01.06, 11:03
            Parlament, nad którym "ktoś trzyma bat" przestaje pełnić funkcje parlamentu.
            Trochę dziwne, że trzeba takie rzeczy tłumaczyć, ale w Polsce od 210 lat niigdy
            nie było dłuższego okresu, w którym działałby Sejm z prawdziwego zdarzenia.
            Regulamin Sejmu wprowadzony w r. 1997 był odbezpieczonym granatem podłożonym
            pod polski parlamentaryzm i było tylko kwestią czasu kiedy ten granat wybuchnie.
            • sawa.com Re: Nie ma "dobrego tyrana" 13.01.06, 11:09
              indris napisał:

> Parlament, nad którym "ktoś trzyma bat" przestaje pełnić funkcje parlamentu.
              > Trochę dziwne, że trzeba takie rzeczy tłumaczyć, ale w Polsce od 210 lat
              niigdy
              >
              > nie było dłuższego okresu, w którym działałby Sejm z prawdziwego zdarzenia.
              > Regulamin Sejmu wprowadzony w r. 1997 był odbezpieczonym granatem podłożonym
              > pod polski parlamentaryzm i było tylko kwestią czasu kiedy ten granat
              wybuchnie
              POzostanę przy swoim zdaniu. Może tylko wycofam się z tego bata. Marszałek
              sejmu, druga osoba w państwie nie może być automatyczną sekretarką.
              • bush_w_wodzie Re: Nie ma "dobrego tyrana" 13.01.06, 11:39
                sawa.com napisała:

> POzostanę przy swoim zdaniu. Może tylko wycofam się z tego bata. Marszałek
                > sejmu, druga osoba w państwie nie może być automatyczną sekretarką.

a ja sie nie zgadzam. jurek naduzywal wladzy marszalkowskiej dokladnie tak
                cimoszewicz naduzywal urzedu marszalka dla swoich i swojej partii politycznych
                celow. marszalek sejmu reprezentuje sejm a nie partie i ma czuwac nad jakoscia
                prac parlamentu a nie zonglowac terminami tak by zrealzoiwac partykularny
                interes swojej partii. to jest chore ale obecny regulamin sam stwarza takie pokusy.
        • indris Kotlinowski: ekspertyzy są bez znaczenia 13.01.06, 11:34
          Ekspertyzy mogą wyjaśnić, czy Kotlinowski złamał regulamin, czy nie. Ale to nie
          ma znaczenia wobec tego, że problemem jest sam regulamin. Posłowie mający
          pojęcie o istocie parlamentaryzmuu taki regulamin MUSZĄ łamać, jeżeli marszałek
          zachowuje się tak jak Jurek.
          To jest trochę podobne do przepisów o segregacji rasowej w USA. Problemem byli
          nie ci, którzy je demonstracyjnie łamali, ale same te przepisy.
          • x2468 Re: Kotlinowski: ekspertyzy są bez znaczenia 13.01.06, 11:48
            Ekspertyzy? A wynik glosowania zarzadzonego przez Kotlinowskiego? Tylko jeden
            posel byla za wstrzymaniem prac!!! Czy to jest bez znaczenia?Co jest
            wazniejsze,regulamin czy wola 99,6%poslow?
    • cimoszenka Spieprzaj dziadu :) 13.01.06, 11:40
      Kiedy rzadzili komunisci to wysmiewalem ich głupoty i nie miałem dla nich ani
      milimetra szacunku. Teraz dla mnie takimi debilami są idioci z Prawa i
      Syfilisu. Jesli Ty przymule uważasz, że lepiej jest miec 236 głosow zamiast 288
      głosów to znaczym,że jesteś przygłupem którego nawet nie warto kopnac w dupe.
      I to by było tyle na temat b0olszewickiej hołoty spod znaku Prawa i Syfilisu.
    • rekontra nie byłem dzisiaj w telewizorze 13.01.06, 20:38
      rekontra napisał

> No i metoda faktów telewizyjnych - kto słyszał i od kogo, że Lepper ma być
      > wicepremierem? Rymanowski usłyszał od Olejniczaka. I co?

napisałem rano - że "Lepper wicepremierem" to fakt prasowy.

Czy ten wicepremier bez teki obleka się ciałem leppera?

Cały dzien nei byłem w telewizorze, węc nie wiem co wie Rymanowski, Olejnik,
      Pochanke, Lis, Miecugow, co "we spektrum", co w rozmowie dnia, gościu w
      południe, polityku o trzynastej, loży prasowej.

W jakim celu ten fakt prasowy wyprodukowano? I kto?
      Nie sądzę, by Kaczynski Rymanowskim badał opinię.
      • michal00 Re: nie byłem dzisiaj w telewizorze 13.01.06, 20:46
        Obleka sie i oblec nie moze. Jest kolejny news - PiS zamowil bilboardy na
        przelom marca/kwietnia. Dziennikarze i niektorzy forumowicze zaczynaja w
        zwiazku z tym zdradzac objawy schizofrenii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka