przyladek.dobrej.nadziei 15.01.06, 04:47 PO moze przeskoczyc PiS. Wyborcy partii, ktore uzykaly male poparcie w ostatnich wyborach moga zaglosowac na PO, zeby zatrzymac oszolomow z PiSu. Zdrowy rozsadek zwyciezy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemin9 Re: Wybory moja teoria 15.01.06, 06:43 Obawiam się, że jesteś w błędzie Przylądku. Preferencje wyborców nie zmieniają się tak szybko... Teraz ciągle większość jest przekonana, że przyjdzie jakiś mityczny demiurg z solidarnościowym rodowodem i przywróci "sprawiedliwość". PO zapewne mogłoby ugrać parę procent więcej niż we wrześniu i to wszystko... Kaczyńscy uwielbiają igrzyska (tj. wybory), bo mizerne wyniki zwyczajnej, codziennej działalności pokazują że są mało kompetentni i nie mają żadnych cudownych metod, żeby swoim skołowanym wyborcom zrobić dobrze, co tak kochają obiecywać... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Wybory moja teoria 15.01.06, 07:44 No wlasnie tym bardziej trzeba ich zostawic niech sobie porzadza i moze do tej ciemnej masy dotrze ..... Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Wybory moja teoria 15.01.06, 13:41 jacekm22 napisał: > No wlasnie tym bardziej trzeba ich zostawic niech sobie porzadza i moze do tej ciemnej masy dotrze ..... Przy takim podejściu, jakie tu zaprezentowałeś, a które jest nieobce PO, jak ludzie mają na PO głosować? Popierać ludzi, którzy uważają ich za ciemną masę? Niedoczekanie. I tego PO ciągle nie może zrozumieć. A także jej wyborcy, którzy najwyraźniej nie pojmują, że też przyczyniają się do spadku notowań ulubionej partii i ograniczają jej elektorat do samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Re: Wybory moja teoria 15.01.06, 13:49 mamablues napisała: > Przy takim podejściu, jakie tu zaprezentowałeś, a które jest nieobce PO, jak > ludzie mają na PO głosować? Popierać ludzi, którzy uważają ich za ciemną masę? > Niedoczekanie. > I tego PO ciągle nie może zrozumieć. mamusiu, nie wciskaj kitu bo my akurat ciemna masa nie jestesmy. to kurski nazwal tak wyborcow PiS. PO szanuje swoj elektorat, dlatego nie chwyta sie tanich chwytow propagandowych. > A także jej wyborcy, którzy najwyraźniej > nie pojmują, że też przyczyniają się do spadku notowań ulubionej partii i > ograniczają jej elektorat do samych siebie. > i znow kit:( PO ma takie same popracie jak miala w jesiennych wyborach - czyli ma staly i stabilny elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Wybory moja teoria 15.01.06, 16:51 mamablues napisała: > Przy takim podejściu, jakie tu zaprezentowałeś, a które jest nieobce PO, jak > ludzie mają na PO głosować? Popierać ludzi, którzy uważają ich za ciemną masę? > Niedoczekanie. Akurat PO nie traktuje swojego elektoratu jak ciemną masę. Mało tego - chociaż z PO mi sporo nie po drodze, to się dowartościuję i zagłosuję na nich, jak Kaczyński zrobi wcześniejsze wybory. A co! Też chcę być uznawana za oświeconą i wykształconą :))))))))))))) > I tego PO ciągle nie może zrozumieć. A także jej wyborcy, którzy najwyraźniej > nie pojmują, że też przyczyniają się do spadku notowań ulubionej partii i > ograniczają jej elektorat do samych siebie. Ja tam nie jest wyborczynią PO, a i tak uważam, że Kurski miał rację. Tylko zapominasz, że on mówił 'ciemna masa' czy 'ciemny lud' o tych, którzy łykają każdego bzdeta, jaki im się sprzeda - a to o niechęci wypuszczenia Kaczyńskiego z Warszawy, a to o dziadku Tuska, a to o 3 milionach mieszkań, a to o... Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Wybory moja teoria 15.01.06, 16:06 gemin9 napisał: > Obawiam się, że jesteś w błędzie Przylądku. Preferencje wyborców nie zmieniają > się tak szybko... Teraz ciągle większość jest przekonana, że przyjdzie jakiś > mityczny demiurg z solidarnościowym rodowodem i przywróci "sprawiedliwość". > PO zapewne mogłoby ugrać parę procent więcej niż we wrześniu i to wszystko... I te pare procent moze wystarczc. > Kaczyńscy uwielbiają igrzyska (tj. wybory), bo mizerne wyniki zwyczajnej, > codziennej działalności pokazują że są mało kompetentni i nie mają żadnych > cudownych metod, żeby swoim skołowanym wyborcom zrobić dobrze, co tak kochają > obiecywać... Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Niekoniecznie. PIS nadal mocno się trzyma, Zyta w 15.01.06, 09:17 rządzie to ukłon w stronę elektoratu PO, kokietowanie Samoobrony to sięgnięcie o wyborców lewicowych. Więc pozycja PIS nie jest słaba, dodatkowo poparcie Lecha Kaczyńskiego, też wzmocni tę partię. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Niekoniecznie. PIS nadal mocno się trzyma, Zy 15.01.06, 10:08 Z Zytą to nie wiadomo. Część kaczystów jest mocno zdezorientowana. Przecież to złodziejka, o pardon, chciałem powiedzieć liberał Odpowiedz Link Zgłoś
piss2pis Złodziejka? 15.01.06, 12:27 > Z Zytą to nie wiadomo. Część kaczystów jest mocno zdezorientowana. Przecież to > złodziejka, o pardon, chciałem powiedzieć liberał A Ty, Pastuszku, rozumiesz, co znaczy złodziejka a co liberał? Gdyby nie zwolennicy liberalizmu, ani nie odowiedziałbyć się się, co to internet. A za nazywanie (nawet w myślach) kaczego ministra złodziejem już poszedłbyś w kamaszach. A dzięki nim możesz, jeśli Cię na to stać, pójść do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Złodziejka? 15.01.06, 12:43 > A Ty, Pastuszku, rozumiesz, co znaczy złodziejka a co liberał? Gdyby nie > zwolennicy liberalizmu, ani nie odowiedziałbyć się się, co to internet. A za > nazywanie (nawet w myślach) kaczego ministra złodziejem już poszedłbyś w > kamaszach. A dzięki nim możesz, jeśli Cię na to stać, pójść do szkoły. Doskonale to rozumiem Owieczko. Co więcej, mam doskonała pamięć i pamiętam kampanię wyborczą PISu skierowaną głównie przeciw PO i opartą m.in na sloganie liberał=złodziej. I dlatego sądzę, że udział Zyty G., głównego liberała PO (czyli wg nomenklatury np RM - złodzieja) i autora "antysolidarnego" programu PO spowodowało mętlik w głowach ciemnego ludu (uprzedzam, to nie moje określenie, tylko propagandzisty PISU o swoim elektoracie). Mam nadzieję, że zrozumiałeś. Jak nie - mogę narysować Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Niekoniecznie. PIS nadal mocno się trzyma, Zy 15.01.06, 13:44 ppppp7 napisał: > Z Zytą to nie wiadomo. Część kaczystów jest mocno zdezorientowana. Przecież to złodziejka, o pardon, chciałem powiedzieć liberał Dlatego m.in. przedstawiciele rządu tyle czasu spędzają w RM. Żeby przekonać ludzi rozczarowanych gospodarką rynkową i wcześniejszą rabunkową polityką, że wolny rynek może działać na uczciwych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
piss2pis PIS nadal mocno się trzyma? PISUaru? 15.01.06, 12:31 A jak PISuar odpadnie? Już niebawem! Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Niekoniecznie. PIS nadal mocno się trzyma, Zy 15.01.06, 19:42 wladyslaw.studnicki napisał: > rządzie to ukłon w stronę elektoratu PO, kokietowanie Samoobrony to sięgnięcie > o wyborców lewicowych. Więc pozycja PIS nie jest słaba, dodatkowo poparcie > Lecha Kaczyńskiego, też wzmocni tę partię. Byc moze, ale ich wyczyny moga zmobilizowac ludzi, zeby glosowali na partie przewidywalna, jaka jest PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To zależy 15.01.06, 12:19 Moim zdaniem ewentualna kampania wyborcza będzie polegała na wzajemnym obwinianiu się przez PiS i PO za kryzys. Wydaje się, że wyborcy są mocno zdegustowani tym co widzą. Wynik będzie zależał od tego kto skuteczniej zwali winę na przeciwnika. Aktualne sondaże, moim zdaniem przesadzone, nie biorą pod uwage przedterminowych wyborów. PiS może też zgubić nadmierny triumfalizm. Nie można też nie brać pod uwagę frekwencji wyborczej i zasady, że elektorat skrajny jest bardziej zdyscyplinowany, od elektoratu umiarkowanego. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: To zależy 15.01.06, 16:56 mariner4 napisał: > Moim zdaniem ewentualna kampania wyborcza będzie polegała na wzajemnym > obwinianiu się przez PiS i PO za kryzys. Wydaje się, że wyborcy są mocno > zdegustowani tym co widzą. Wynik będzie zależał od tego kto skuteczniej zwali > winę na przeciwnika. Akurat kryzys to mały pikuś z tym, co może przedstawić PO przeciwko PiSowi - 'modelowa akcja policji', 'lekarze w kamasze', rozmowy z przestępcą i esbekiem Lepperem, kłamstwa kampanijne (proste zestawienie - pustoszejąca lodówka i prof. Gilowska, ewentualnie - leczyć bedą się tylko bogaci - prof. Religa)... Państwo już pokazali, jak potrafią rządzić i mamić. PO wystarczy ich tylko wypunktować. > Aktualne sondaże, moim zdaniem przesadzone, nie biorą pod uwage przedterminowyc > h > wyborów. PiS może też zgubić nadmierny triumfalizm. Nie można też nie brać pod > uwagę frekwencji wyborczej i zasady, że elektorat skrajny jest bardziej > zdyscyplinowany, od elektoratu umiarkowanego. > M. Heh :) Ja mam teorię spiskową, wg której sondażownie się zmówiły i specjalnie zawyżają PiSowi słupki - z zemsty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Wybory moja teoria 15.01.06, 12:44 No i potem PO utworzy koalicję rządową z Samoobroną, PSL i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Przylądku - mam pytanie.. 15.01.06, 13:49 skąd wytrzasnąłeś tę sygnaturkę z Komorowskim i Cymańskim? Autentyk? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Przylądku - mam pytanie.. 15.01.06, 16:07 elfhelm napisał: > skąd wytrzasnąłeś tę sygnaturkę z Komorowskim i Cymańskim? Autentyk? Tak. Z Radia Zet. Odpowiedz Link Zgłoś