fritz.fritz 15.01.06, 20:37 Abp Życiński zajmuje tak jednoznaczna pozycje polityczna, ze w pelni usprawiedliwia i legitymuje dzialalnosc RM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas313 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 20:49 Czyli fritz.fritz zgadzasz się z następującymi stwierdzeniami: 1. RM uprawia agitację polityczną 2. Nie mają znaczenia normy, skoro inni coś robią, to ja też mogę Odpowiedz Link Zgłoś
bloczek4 po_godzinach źródłem Jedynie Słusznej Wykładni 15.01.06, 20:56 ...róznych Jedynie Słusznych Wyroczni! :))) po_godzinach lepiej wie, co kto zrozumiał i jak powinien zrozumieć :D Odpowiedz Link Zgłoś
bloczek4 Ten protekcjonalny ton to wrodzony czy nabyty? 15.01.06, 21:00 Z ciekawości pytam Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Ten protekcjonalny ton to wrodzony czy nabyty 15.01.06, 21:46 To pewnie wiedza nabyta na kursach bojówkarzy bombermana Frasyniuka z "demokratów.pl". Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: widocznie 15.01.06, 22:06 Taaa, ja nie mam doświadczeń w odwracaniu kota ogonem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: widocznie 15.01.06, 22:07 No właśnie. Ale masz w mąceniu :) Mówiłam, ze rózne? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Ten UB-iskup przekonal mnie do Leppera 18.01.06, 19:36 Mirmat: Czy mozna dostac lepsza rekomendacje politycznej akceptacji niz atak ze strony czerwonego kleru? Sprawa jest prosta: jakiekolwiek grzeszki mial Lepper na sumieniu to bezczelne ataki Zycinskiego wskazuja, ze zasluzyl sobie na udzial w rzadzie IV RP. Czekam z niecierpliwoscia na otwarcie archiwow IPN by zobaczyc, ktorzy to z 15% klerykow donosili do SB Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit zaiste, dziwne to i oburzajace jak to urzednik 15.01.06, 21:23 watykanski smie wtracac sie w wewnetrzne sprawy Polski, wyrazajac podobna opinie. Zadnemu politykowi polskiemu nie przyszloby nawet do glowy spekulowac glosno czy wybor kapciowego Wojtyly byl dobrym na stolec arcybiskupi.. To sie nazywa rozdzial panstwa od panstewka watykanskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: zaiste, dziwne to i oburzajace jak to urzedni 15.01.06, 21:26 Hm...to największe zrośnięcie Państwa z Kościołem było za czasów PRL :o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Zycinski sam sobie to kolko zalozyl 18.01.06, 19:56 ,,Zespół Opinii Etycznych "Sumienie i Pamięć" został powołany przez metropolitę lubelskiego abp Józefa Życińskiego we wrześniu ubiegłego roku. Są w nim: bp Tadeusz Pieronek, Wiesław Chrzanowski, Karol Modzelewski, Barbara Skarga, Władysław Bartoszewski, Andrzej Zoll, Andrzej Grajewski i Magdalena Bajer.'' Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Zycinski sam sobie to kolko zalozyl 18.01.06, 19:58 dziennik.pap.com.pl/index.html?dzial=POL&poddzial=SPN&id_depeszy=18119597 ,,Zespół Opinii Etycznych "Sumienie i Pamięć", który obradował w siedzibie Episkopatu w Warszawie, krytycznie ocenił pomysł zmian w lustracji przez zniesienie instytucji Rzecznika Interesu Publicznego i sądów lustracyjnych oraz rozstrzyganie problemu tajnej współpracy w postępowaniu administracyjnym prowadzonym przez pracowników IPN. W wydanym po spotkaniu oświadczeniu uznano za niedopuszczalne, by "sprawy dotyczące ludzkiej godności i uczciwości rozstrzygać w trybie administracyjnym", bez uwzględnienia złożoności sytuacji i poznania opinii świadków. Zespół krytycznie ocenił też "propozycje prawne, w których na osobie obarczonej zarzutem będzie spoczywał obowiązek wykazania własnej niewinności". '' Przy Zycinskim Kurtyka to uosobienie spokoju i rownowagi. Szkoda, ze go Zycinski w RM ostatnio nie sluchal. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Dwojmyslenie GW. Jak o polityce wypowiada sie 15.01.06, 20:54 wprost abp. Zycinski to nie jest to mieszanie sie do polityki. Jak na antenie RM o polityce wypowiadaja sie politycy lub dziennikarze to jest to mieszanie sie do polityki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz MIesza sie Rydzyk, bo jest za lustracja 18.01.06, 19:59 Zycinski sie nie miesza, bo nie jest za budzeniem esbeckich demonow. Odpowiedz Link Zgłoś
zenobia5 hehe, to sie nazywa talmudyczna moralność :)) 15.01.06, 20:58 króluj nam cadyku z Lublina! :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach mam pytanie 15.01.06, 20:59 "Abp Życiński zajmuje tak jednoznaczna pozycje polityczna" Jaka jest ta pozycja polityczna? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: mam pytanie 15.01.06, 21:02 Odpowiedź jest bardzo prosta. Każdy kto krytykuje cokolwiek związanego z PiSem to po prostu szkodliwy (tfu!) liberał popierający (tfu!) PO. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mam pytanie 15.01.06, 21:04 ale on nie krytykuje PiS-u, ani zadnej partii politycznej, tylko zjawisko zasiadania w rządzie ludzi zwyrokami. Gdzie tu jest jakas polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: mam pytanie 15.01.06, 21:06 Też proste! PiS nie wyklucza że Lepper będzie wicepremierem, a Życiński to krytukuje. Czyli Życiński się sprzeciwia PiSowi, czyli jest szkodliwym liberałem popierającym PO. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mam pytanie 15.01.06, 21:08 własnie to jest dziwne czyzby elektorat PiS-u uważał, że dobrym zjawiskiem jest zasiadanie w rządzie przestępcy? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: mam pytanie 15.01.06, 21:09 > czyzby elektorat PiS-u uważał, że dobrym zjawiskiem jest zasiadanie w rządzie > przestępcy? Na to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mam pytanie 15.01.06, 21:13 No cóż, są różne gusta. Abp Życińskiemu to nie odpowiada i wyraża na ten temat swoją opinię - i ro jest cały sens jego wypowiedzi. Nie widzę tu żadnej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: mam pytanie 15.01.06, 21:17 Ja też nie. No, ale się odnosi do polityki, a zatem... Cóż, pewnie wiesz kto głosił triumf dialektyki nad logiką. Zresztą... reakcja forumowych PiSowców przypomina mi trochę reakcję radykalnych feministek na wypowiedzi hierarchów na temat aborcji. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: mam pytanie 16.01.06, 16:58 po_godzinach napisała: > własnie to jest dziwne > > czyzby elektorat PiS-u uważał, że dobrym zjawiskiem jest zasiadanie w rządzie > przestępcy? elektorat PiSu nie głosował na Leppera (to tak dla ścisłości) Abp Zycimski swoja opinie powinien adrsowac ścisle do elektoratu leppera Lepper w rzadzie - to nie hołd dla ludzi z wyrokami, to uszanowanie woli wyborcow, ktorzy w znacznej sile poparli Samoobronę i przed takim wyborem z musu postawili partie, ktora wygrala wybory, ale nie ma większości. Jeżeli lepper nie poniosł do tej pory odpowiedzialności to znaczy prawo w Polsce nie działa, nie zadbała o to żadna rządzaca partia, w tym Przewielebna Unia Wolności:) Zgodnie z oczekiwaniem elektoratu PiSu ten stan rzeczy zostanie zmieniony w najblizszej przyszłości za sprawa rządów Prawa i Sprawiedliwości. Atakującym PiS było i jest to nawyraxniej nie na rękę ( i kieszeń:), więc póki co niech się przstepcami w rządzie az tak nie oburzają. pozdrwaiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mam pytanie 16.01.06, 17:03 Ja to wiem, ale odpowiedz mi na pytanie - czy gdyby z woli wiekszości (demokratycznie) miałby zostać prezydentem wielokrotny gwałciciel - czy uważałbyś, że wszystko jest OK? Uważam, że powinien być zapis zabraniający przestepcom kandydować do sejmu, senatu i na urząd prezydenta - i problemu by nie było. PS Nie wolno nie oburzać się na Leppera w rządzie z uwagi na autorytet państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: mam pytanie 16.01.06, 17:11 po_godzinach napisała: > Ja to wiem, ale odpowiedz mi na pytanie - czy gdyby z woli wiekszości > (demokratycznie) miałby zostać prezydentem wielokrotny gwałciciel - czy > uważałbyś, że wszystko jest OK? > > Uważam, że powinien być zapis zabraniający przestepcom kandydować do sejmu, > senatu i na urząd prezydenta - i problemu by nie było. > > PS Nie wolno nie oburzać się na Leppera w rządzie z uwagi na autorytet państwa. autorytet panstwa cierpi od dawna, a to przez to, ze ludzie teoretycznie nadający sie do sprawowania władzy okazali się ludzmi nieuczciwymi, niehonorowymi, niegodnymi spolecznego zaufania i tym samym dopuścili do tego, że dziś taka ho...rska, czy be..r zasiadają w parlamencie. teraz sytuacja jest taka jaka jest i trzeba ją niestety tolerować, a abp Ż. niech krzyzem lezy i pokutuje, ze wraz z kolegami duchownymi nie zapobiegł tej sytuacji mając należną wiedze i wpływy wsrod "elyt', madrowanie się to już musztarda po obiedzie. niech siedzi cicho i ludzi nie denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mam pytanie 16.01.06, 17:33 Z jednym się nie zgodzę - nie powinno się siedzieć cicho, tylko głośno protestować przeciwko niskim standardom w zyciu publicznym. Czy jest to abp Życiński, czy ktokolwiek inny - protestować powinien każdy, komu leży to na sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: mam pytanie 16.01.06, 17:39 po_godzinach napisała: > Z jednym się nie zgodzę - nie powinno się siedzieć cicho, tylko głośno > protestować przeciwko niskim standardom w zyciu publicznym. Czy jest to abp > Życiński, czy ktokolwiek inny - protestować powinien każdy, komu leży to na > sercu. ale przeciwko czemu protestować? przeciwko legalnie wybranym posłom w demokratycznych wyborach?? wlasnie abp Życimski powinien teraz siedziec cicho, bo jego 'protesty' to płacz nad rozlanym mlekiem, to jest brak szacunku do Polakow, wybrali tak jak uważali. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: mam pytanie 16.01.06, 17:45 > ale przeciwko czemu protestować > przeciwko legalnie wybranym posłom w demokratycznych wyborach?? > wlasnie abp Życimski powinien teraz siedziec cicho, bo jego 'protesty' to > płacz nad rozlanym mlekiem, to jest brak szacunku do Polakow, wybrali tak jak u > ważali. Jeśli nie widzisz problemu - to ja już na to nic nie poradzę. Widocznie takie standardy odpowiadają Ci. Mnie nie. I dlatego jestem wdzięczna abp Życińskiemu za to, że wypowiedział się również w moim imieniu. Powtórzę - czy jeśli ludzie wybraliby na urząd prezydenta wielkorotnego gwałciciela - tez miałabym ich za to szanować? Otóż nie. Większość nie zawsze ma rację, a na szacunek trzeba sobie zasłużyć. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Tu nie chodzi o pozycje poklityczna tylko o to, ze 15.01.06, 21:04 jak jakis przedstawiciel kleru wypowiadal sie o polityce to zaraz mu GW wisiala z piana na pysku u gardla i grzmiala o wtracaniu sie kosciola do polityki. Nie mowie juz o tym, ze czasem nie musialy to byc wypowiedzi wprost tylko o duzym stopniu ogolnosci, do ktorych GW dogrywala swoja teorie. A tu prosze GW z luboscia cytuje Zycinskiego, ktory mowi wprost o polityce i jakos nie uwaza tego za wtracanie sie do polityki. I to by bylo na tyle. po_godzinach napisała: > "Abp Życiński zajmuje tak jednoznaczna pozycje polityczna" > > Jaka jest ta pozycja polityczna? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Tu nie chodzi o pozycje poklityczna tylko o t 15.01.06, 21:06 no OK, ale pokaz mi, gdzie, w którym miejscu Życiński mówi o polityce? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Tu nie chodzi o pozycje poklityczna tylko o t 15.01.06, 21:08 Tak, tyle że wypowiedź Życińskiego miała charakter opinii MORALNEJ a nie POLITYCZNEJ. Przecież ani słowem nie odniósł się do poglądów politycznych Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin "adas313" i "po_godzinach" nie talmudyzujcie ;) 15.01.06, 21:10 Trwaja rozmowy o potencjalnej koalicji a Zycinski mowi kogo w tej koalicji nie widzi. Wiec nie wiem waszym zdaniem co musialby jeszcze powiedziec, zeby nie bylo to mowienie wprost o polityce. adas313 napisał: > Tak, tyle że wypowiedź Życińskiego miała charakter opinii MORALNEJ a nie > POLITYCZNEJ. > > Przecież ani słowem nie odniósł się do poglądów politycznych Leppera! > Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: "adas313" i "po_godzinach" nie talmudyzujcie 15.01.06, 21:14 "kogo w tej koalicji nie > widzi" Tak, mówi, że nie widzi przestępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 frank_drebin nie manipuluj. 15.01.06, 21:14 Abp nie powiedział kogo nie widzi w koalicji, tylko w RZĄDZIE. Powiedział, że nie widzi tam przestępcy. To jest tzw. prawda, a nie mieszanie się w przepychanki polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Ojjjj ludki ludki :) Dobrze, wy uznajecie ze 15.01.06, 21:21 Zycinski nie wtraca sie do polityki ja uwazam, ze sie wtraca i kazde pozostanie przy swym zdaniu. Zreszta o wyczyny Zycinskiego mi tu najmniej chodzi bo to nie pierwsze jego takie teksty. Bardziej chodzi mi o moralnosc Kalego wykazywana przez GW. I to by bylo na tyle :) adas313 napisał: > Abp nie powiedział kogo nie widzi w koalicji, tylko w RZĄDZIE. > Powiedział, że nie widzi tam przestępcy. > > To jest tzw. prawda, a nie mieszanie się w przepychanki polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Ojjjj ludki ludki :) Dobrze, wy uznajecie ze 15.01.06, 21:24 gdybyś umiał wyzbyć się emocji, byc może odczytałbyś inaczej wypowiedź Życińskiego nie ma tu żadnej moralności Kalego, bo Życiński nie wtrąca się w politykę, wydaje tylko osąd moralny nie wierzę, że nie możesz tego dostrzec :) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Jak juz napisalem wyzej. Za wypowiedzi o duzo 15.01.06, 21:31 wiekszym stopniu ogolnosci i mozliwosci interpretacji GW wisiala przedstawicielom kleru u szyi grzmiac o wtracaniu sie do polityki. Nie wierze, ze mozesz tego nie pamietac .......... A moralnosc kalego wynika z jednego Zycinski to nadworny abp. GW i do tego jest cacy bo mowi zgodnie z jej linia polityczna i swiatopogladowa. Wiec jemu sie wypowiedzi o polityce wybacza a innym nie. po_godzinach napisała: > gdybyś umiał wyzbyć się emocji, byc może odczytałbyś inaczej wypowiedź > Życińskiego > > nie ma tu żadnej moralności Kalego, bo Życiński nie wtrąca się w politykę, > wydaje tylko osąd moralny > > nie wierzę, że nie możesz tego dostrzec :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Jak juz napisalem wyzej. Za wypowiedzi o duzo 15.01.06, 21:57 Nie możemy się teraz dogadać z jednego powodu: Tytwierdzisz, że tą wypowiedzią Życiński wypowiadał się w kwestii polityki, ja twierdzę, że wkwestii moralności. Poza tym zgadzam się, powinni wypowiadać się w Gazecie również inni biskupi oprócz Życińskiego i Pieronka. Nawet nie zawadziłoby zamieścić rozmowę z tymi, którzy są bardzo antysemiccy. Nie wolno unikac takich rozmów. Obawiam sie jednak, że i takie zachowanie Gazety wielu by sie nie podobało - ów antysemityzm byłby przecież (co jest oczywiste) potępiony, Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Teraz to Abp Życiński może sobie mówić 15.01.06, 21:04 Smutna prawda jest taka, że po wielu latach działalności w eterze Ojca Tadeusza wierni słuchają jego a nie biskupów. Pan Prezydent i jego genialny brat bezbłędnie zidentyfikowali kto ma w Kościele Katolickim największy wpływ na wiernych i nie tracą czasu na rozmowy z jakimiś biskupami. Odpowiedz Link Zgłoś
anthony.zhureck co za glupoty! 15.01.06, 21:11 kpt.klops napisał: > Smutna prawda jest taka, że po wielu latach działalności w eterze Ojca Tadeusza > > wierni słuchają jego a nie biskupów. Pan Prezydent i jego genialny brat > bezbłędnie zidentyfikowali kto ma w Kościele Katolickim największy wpływ na > wiernych i nie tracą czasu na rozmowy z jakimiś biskupami. a Ekscelencje ponizej to co - zielonoświątkowcy? :) ks. abp Józef Michalik ks. kard. Henryk Gulbinowicz ks. kard. Stanisław Nagy ks. abp Bolesław Pylak ks. abp Edmund Piszcz ks. abp Ignacy Tokarczuk ks. abp Janusz Bolonek ks. abp Kazimierz Majdański ks. abp Marian Przykucki ks. abp Sławoj Leszek Głódź ks. abp Stanisław Nowak ks. abp Stanisław Szymecki ks. abp Tadeusz Kondrusiewicz ks. abp Władysław Ziółek ks. abp Wojciech Ziemba ks. bp Adam Dyczkowski ks. bp Adam Lepa ks. bp Adam Szal ks. bp Albin Małysiak ks. bp Andrzej Dziuba ks. bp Andrzej Śliwiński ks. bp Antoni Długosz ks. bp Antoni Dziemianko ks. bp Błażej Kruszyłowicz ks. bp Bogdan Wojtuś ks. bp Edward Białogłowski ks. bp Edward Dajczak ks. bp Gerard Kusz ks. bp Grzegorz Balcerek ks. bp Ignacy Jeż ks. bp Ireneusz Pękalski ks. bp Marian Florczyk ks. bp Adam Śmigielski ks. bp Andrzej Dzięga ks. bp Andrzej Suski ks. bp Antoni Dydycz ks. bp Edward Frankowski ks. bp Edward Janiak ks. bp Ignacy Dec ks. bp Jan Gałecki ks. bp Jan Styrna ks. bp Jan Szkodoń ks. bp Jan Szlaga ks. bp Jan Śrutwa ks. bp Jan Tyrawa ks. bp Jerzy Mazur ks. bp Józef Pazdur ks. bp Józef Szamocki ks. bp Józef Wysocki ks. bp Józef Zawitkowski ks. bp Kazimierz Górny ks. bp Kazimierz Nycz ks. bp Kazimierz Ryczan ks. bp Mariusz Leszczyński ks. bp Paweł Socha ks. bp Piotr Krupa ks. bp Ryszard Karpiński ks. bp Stanisław Napierała ks. bp Stanisław Stefanek ks. bp Stanisław Wielgus ks. bp Stefan Cichy ks. bp Stefan Regmunt ks. bp Tadeusz Rybak ks. bp Tadeusz Werno ks. bp Tomasz Peta ks. bp Wiesław Mering ks. bp Władysław Blin ks. bp Zygmunt Zimowski Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek_x PRZYPOWIESC O SYNU MARNOTRAWNYM 15.01.06, 21:08 Poniewaz dzisiaj niedziela, a dzien swiety swiecic nalezy, otworzylem Biblie i czytam co napisane: (...)Oto tyle lat ci sluze i nigdy nie przekroczylem twojego rozkazu; ale mnie nie dales nigdy kozlecia, zebym sie zabawil z przyjaciólmi. Skoro jednak wrócil ten syn twój, który roztrwonil twój majatek z nierzadnicami, kazales zabic dla niego utuczone ciele. "Moje dziecko, ty zawsze jestes przy mnie i wszystko moje do ciebie nalezy. A trzeba sie weselic i cieszyc z tego, ze ten brat twój byl umarly, a znów ozyl, zaginal, a odnalazl sie" Przeciez to chyba o Andrzeju Lepperze! Dawniej i zboze na tory wysypal i komornikowi grzywke troche za krotko przycial ale teraz poprawil sie. Porzadny chlop sie zrobil, nawet garnitur ma jak angielski dzentelmen. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Dlaczego Kościół ciągle miesza się do polityki?! 15.01.06, 21:37 Dlaczego abp Życiński bez przerwy miesza się do polityki?! Gdzie rozdział Kościoła od państwa? Dlaczego nie prostują poprawnie polityczne media - radia, gazety!? Co jest grane!? Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Dlaczego Kościół ciągle miesza się do polityk 15.01.06, 22:28 ocena Zycinskiego jest w kategoriach moralnych a nie politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Was klonuja czy jak ? Jedyny argument, ktory 15.01.06, 22:32 czytam tu to, ze jest to wypowiedz w kategoriach moralnych. A ja odbieram to jako wypowiedz w kategoriach politycznych. I mam takie samo prawo, zeby tak to odbierac jak Ty zeby odbierac inaczej. ziuta38 napisał: > ocena Zycinskiego jest w kategoriach moralnych > a nie politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Was klonuja czy jak ? Jedyny argument, ktory 15.01.06, 22:40 jeśli kilka osób mówi, że odbiera to w kategoriach moralnych - to może coś w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Pare osob twierdzi w tym watku, ze to wypowiedz w 15.01.06, 22:42 kategoriach politycznych wiec cytujac: "to może coś w tym jest :)" ;) po_godzinach napisała: > jeśli kilka osób mówi, że odbiera to w kategoriach moralnych - to może coś w > tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Pare osob twierdzi w tym watku, ze to wypowie 15.01.06, 22:48 "kategoriach politycznych wiec cytujac: "to może coś w tym jest :)" ;)" Rozważyłam: jest pozornie, w swojej istocie nie jest :) nie zgodzimy się, inaczej rozumiemy tekst :) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Czyli jest polityczny w formie, a w tresci juz 15.01.06, 22:52 nie ;) A moze na odwrot ;) I tak zostaniemy przy swych zdaniach :) I to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Was klonuja czy jak ? Jedyny argument, ktory 15.01.06, 22:42 czyli zyjemy jednak w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 [...] 15.01.06, 22:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 16.01.06, 15:33 Życimski zieje nienawiścia do Narodu Polskiego.To parch z dziada pradziada. Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 16.01.06, 16:48 werbus napisał: > Życimski zieje nienawiścia do Narodu Polskiego.To parch z dziada pradziada. ciekawe czy to jest Polak czy polskojęzyczna gadzina Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof3 właśnie, taki werbus to rzadki okaz kretyna 16.01.06, 17:36 w pełni się z Tobą zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Zycinski byli lepsi od Andriju 16.01.06, 18:08 Inne miernoty sa lepsze od niego ? -P.Zycinski Mojzesz tez byl morderca , -Sw Pawel byl draniem i kapusiem i zdrajca -Kain byl nie lepszy ,bratobojca zajmij sie swoimi bohaterami z Biblii i propaguj ich czyny Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 RM 18.01.06, 10:52 Nie chdzi o to, że RM w ogóle nadaje, ale CO nadaje: www.radiomaryja.pl.eu.org/slownik.html www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/ www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/innenagr.html Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 18.01.06, 10:53 Nie chdzi o to, że RM w ogóle nadaje, ale CO nadaje: www.radiomaryja.pl.eu.org/slownik.html www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/ www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/innenagr.html Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 21.01.06, 14:42 Ale ale, czy to nie jest czasem spamowanie lub reklama? Myślę że sobie to Radio poradzi bez Pańskich zalotów. Gdyby też przyjęło myśl polityczną PO czy jeszcze lepiej PD (co na jedno wychodzi), to już by "klechy nie politykowały"? Więcej demokracji i mniej ksenofobii. Co poza tym w "Różowym Salonie"? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Już nie te czasy 18.01.06, 19:45 Minęły już niestety czasy kiedy bracia Kaczyńscy słuchali księży. Teraz ma być na odwrót. Jedynym wyjątkiem jest Ojciec Dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
indris OBYWATEL RP Życiński... 18.01.06, 20:00 ...może mówić co chce. Nie powinien jednak podpierać swoich poglądów autorytetem stanowiska kościelnego. ARCYBISKUP Zyciński powinien zaznaczyć, że mówi jako obywatel a nie jako hierarcha Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: OBYWATEL RP Życiński... 18.01.06, 20:04 tego nie moze w Polsce robic obywatele katolicy dostali by rozdwojenia jazni ;) Odpowiedz Link Zgłoś