Dodaj do ulubionych

Abp Życiński krytycznie o możliwości powołania ...

15.01.06, 20:37
Abp Życiński zajmuje tak jednoznaczna pozycje polityczna, ze w pelni
usprawiedliwia i legitymuje dzialalnosc RM.

Obserwuj wątek
    • adas313 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 15.01.06, 20:49
      Czyli fritz.fritz zgadzasz się z następującymi stwierdzeniami:

1. RM uprawia agitację polityczną
      2. Nie mają znaczenia normy, skoro inni coś robią, to ja też mogę

• bloczek4 ...czyli przyganiał kocioł garnkowi :)))))) 15.01.06, 20:51
        • po_godzinach : ...czyli jak zwykle nic nie zrozumiałeś. 15.01.06, 20:52
          • bloczek4 po_godzinach źródłem Jedynie Słusznej Wykładni 15.01.06, 20:56
            ...róznych Jedynie Słusznych Wyroczni! :))) po_godzinach lepiej wie, co kto
            zrozumiał i jak powinien zrozumieć :D
            • po_godzinach przydałyby Ci sie lekcje logiki 15.01.06, 20:57
              • bloczek4 Ten protekcjonalny ton to wrodzony czy nabyty? 15.01.06, 21:00
                Z ciekawości pytam
                • t-800 Re: Ten protekcjonalny ton to wrodzony czy nabyty 15.01.06, 21:46
                  To pewnie wiedza nabyta na kursach bojówkarzy bombermana Frasyniuka
                  z "demokratów.pl".
                  • po_godzinach popukaj się w głowę 15.01.06, 21:53
                    • t-800 Re: popukaj się w głowę 15.01.06, 22:00
                      To z doświadczenia. :-]
                      • po_godzinach widocznie 15.01.06, 22:01
                        mamy różne doświadczenia :)
                        • t-800 Re: widocznie 15.01.06, 22:06
                          Taaa, ja nie mam doświadczeń w odwracaniu kota ogonem. ;-)
                          • po_godzinach Re: widocznie 15.01.06, 22:07
                            No właśnie. Ale masz w mąceniu :)

Mówiłam, ze rózne?
                            • t-800 Re: widocznie 15.01.06, 22:32
                              Absolutnie nie.
                  • mirmat1 Ten UB-iskup przekonal mnie do Leppera 18.01.06, 19:36
                    Mirmat: Czy mozna dostac lepsza rekomendacje politycznej akceptacji niz atak ze
                    strony czerwonego kleru? Sprawa jest prosta: jakiekolwiek grzeszki mial Lepper
                    na sumieniu to bezczelne ataki Zycinskiego wskazuja, ze zasluzyl sobie na
                    udzial w rzadzie IV RP. Czekam z niecierpliwoscia na otwarcie archiwow IPN by
                    zobaczyc, ktorzy to z 15% klerykow donosili do SB
        • swantevit zaiste, dziwne to i oburzajace jak to urzednik 15.01.06, 21:23
          watykanski smie wtracac sie w wewnetrzne sprawy Polski, wyrazajac podobna
          opinie. Zadnemu politykowi polskiemu nie przyszloby nawet do glowy spekulowac
          glosno czy wybor kapciowego Wojtyly byl dobrym na stolec arcybiskupi..
          To sie nazywa rozdzial panstwa od panstewka watykanskiego..
          • adas313 Re: zaiste, dziwne to i oburzajace jak to urzedni 15.01.06, 21:26
            Hm...to największe zrośnięcie Państwa z Kościołem było za czasów PRL :o))))))
        • bladatwarz Zycinski sam sobie to kolko zalozyl 18.01.06, 19:56
          ,,Zespół Opinii Etycznych "Sumienie i Pamięć" został powołany przez metropolitę
          lubelskiego abp Józefa Życińskiego we wrześniu ubiegłego roku. Są w nim: bp
          Tadeusz Pieronek, Wiesław Chrzanowski, Karol Modzelewski, Barbara Skarga,
          Władysław Bartoszewski, Andrzej Zoll, Andrzej Grajewski i Magdalena Bajer.''
          • bladatwarz Re: Zycinski sam sobie to kolko zalozyl 18.01.06, 19:58
            dziennik.pap.com.pl/index.html?dzial=POL&poddzial=SPN&id_depeszy=18119597
            ,,Zespół Opinii Etycznych "Sumienie i Pamięć", który obradował w siedzibie
            Episkopatu w Warszawie, krytycznie ocenił pomysł zmian w lustracji przez
            zniesienie instytucji Rzecznika Interesu Publicznego i sądów lustracyjnych oraz
            rozstrzyganie problemu tajnej współpracy w postępowaniu administracyjnym
            prowadzonym przez pracowników IPN.

W wydanym po spotkaniu oświadczeniu uznano za niedopuszczalne, by "sprawy
            dotyczące ludzkiej godności i uczciwości rozstrzygać w trybie administracyjnym",
            bez uwzględnienia złożoności sytuacji i poznania opinii świadków. Zespół
            krytycznie ocenił też "propozycje prawne, w których na osobie obarczonej
            zarzutem będzie spoczywał obowiązek wykazania własnej niewinności". ''

Przy Zycinskim Kurtyka to uosobienie spokoju i rownowagi. Szkoda, ze go Zycinski
            w RM ostatnio nie sluchal.
    • frank_drebin Dwojmyslenie GW. Jak o polityce wypowiada sie 15.01.06, 20:54
      wprost abp. Zycinski to nie jest to mieszanie sie do polityki. Jak na antenie
      RM o polityce wypowiadaja sie politycy lub dziennikarze to jest to mieszanie
      sie do polityki ;)
      • bladatwarz MIesza sie Rydzyk, bo jest za lustracja 18.01.06, 19:59
        Zycinski sie nie miesza, bo nie jest za budzeniem esbeckich demonow.
    • zenobia5 hehe, to sie nazywa talmudyczna moralność :)) 15.01.06, 20:58
      króluj nam cadyku z Lublina! :)
    • po_godzinach mam pytanie 15.01.06, 20:59
      "Abp Życiński zajmuje tak jednoznaczna pozycje polityczna"

Jaka jest ta pozycja polityczna?
      • adas313 Re: mam pytanie 15.01.06, 21:02
        Odpowiedź jest bardzo prosta.

Każdy kto krytykuje cokolwiek związanego z PiSem to po prostu szkodliwy (tfu!)
        liberał popierający (tfu!) PO.

• po_godzinach Re: mam pytanie 15.01.06, 21:04
          ale on nie krytykuje PiS-u, ani zadnej partii politycznej, tylko zjawisko
          zasiadania w rządzie ludzi zwyrokami.

Gdzie tu jest jakas polityka?
          • adas313 Re: mam pytanie 15.01.06, 21:06
            Też proste!

PiS nie wyklucza że Lepper będzie wicepremierem, a Życiński to krytukuje.
            Czyli Życiński się sprzeciwia PiSowi, czyli jest szkodliwym liberałem
            popierającym PO.
            • po_godzinach Re: mam pytanie 15.01.06, 21:08
              własnie to jest dziwne

czyzby elektorat PiS-u uważał, że dobrym zjawiskiem jest zasiadanie w rządzie
              przestępcy?

• adas313 Re: mam pytanie 15.01.06, 21:09
                > czyzby elektorat PiS-u uważał, że dobrym zjawiskiem jest zasiadanie w rządzie
                > przestępcy?

Na to wygląda.
                • po_godzinach Re: mam pytanie 15.01.06, 21:13
                  No cóż, są różne gusta.

Abp Życińskiemu to nie odpowiada i wyraża na ten temat swoją opinię - i ro jest
                  cały sens jego wypowiedzi.

Nie widzę tu żadnej polityki.
                  • adas313 Re: mam pytanie 15.01.06, 21:17
                    Ja też nie. No, ale się odnosi do polityki, a zatem...
                    Cóż, pewnie wiesz kto głosił triumf dialektyki nad logiką.

Zresztą... reakcja forumowych PiSowców przypomina mi trochę reakcję radykalnych
                    feministek na wypowiedzi hierarchów na temat aborcji.

Przypadek?
              • incognitto Re: mam pytanie 16.01.06, 16:58
                po_godzinach napisała:

> własnie to jest dziwne
                >
                > czyzby elektorat PiS-u uważał, że dobrym zjawiskiem jest zasiadanie w rządzie
                > przestępcy?

elektorat PiSu nie głosował na Leppera (to tak dla ścisłości)
                Abp Zycimski swoja opinie powinien adrsowac ścisle do elektoratu leppera
                Lepper w rzadzie - to nie hołd dla ludzi z wyrokami, to uszanowanie woli wyborcow, ktorzy w znacznej sile poparli Samoobronę i przed takim wyborem z musu postawili partie, ktora wygrala wybory, ale nie ma większości.

Jeżeli lepper nie poniosł do tej pory odpowiedzialności to znaczy prawo
                w Polsce nie działa, nie zadbała o to żadna rządzaca partia, w tym Przewielebna Unia Wolności:)
                Zgodnie z oczekiwaniem elektoratu PiSu ten stan rzeczy zostanie zmieniony w najblizszej przyszłości za sprawa rządów Prawa i Sprawiedliwości.
                Atakującym PiS było i jest to nawyraxniej nie na rękę ( i kieszeń:), więc póki co niech się przstepcami w rządzie az tak nie oburzają.

pozdrwaiam:)
                • po_godzinach Re: mam pytanie 16.01.06, 17:03
                  Ja to wiem, ale odpowiedz mi na pytanie - czy gdyby z woli wiekszości
                  (demokratycznie) miałby zostać prezydentem wielokrotny gwałciciel - czy
                  uważałbyś, że wszystko jest OK?

Uważam, że powinien być zapis zabraniający przestepcom kandydować do sejmu,
                  senatu i na urząd prezydenta - i problemu by nie było.

PS Nie wolno nie oburzać się na Leppera w rządzie z uwagi na autorytet państwa.
                  • incognitto Re: mam pytanie 16.01.06, 17:11
                    po_godzinach napisała:

> Ja to wiem, ale odpowiedz mi na pytanie - czy gdyby z woli wiekszości
                    > (demokratycznie) miałby zostać prezydentem wielokrotny gwałciciel - czy
                    > uważałbyś, że wszystko jest OK?
                    >
                    > Uważam, że powinien być zapis zabraniający przestepcom kandydować do sejmu,
                    > senatu i na urząd prezydenta - i problemu by nie było.
                    >
                    > PS Nie wolno nie oburzać się na Leppera w rządzie z uwagi na autorytet państwa.

autorytet panstwa cierpi od dawna, a to przez to, ze ludzie teoretycznie nadający sie do sprawowania władzy okazali się ludzmi nieuczciwymi, niehonorowymi, niegodnymi spolecznego zaufania i tym samym dopuścili do tego, że dziś taka ho...rska, czy be..r zasiadają w parlamencie.

teraz sytuacja jest taka jaka jest
                    i trzeba ją niestety tolerować, a abp Ż. niech krzyzem lezy i pokutuje, ze
                    wraz z kolegami duchownymi nie zapobiegł tej sytuacji mając należną wiedze i wpływy wsrod "elyt', madrowanie się to już musztarda po obiedzie.
                    niech siedzi cicho i ludzi nie denerwuje.
                    • po_godzinach Re: mam pytanie 16.01.06, 17:33
                      Z jednym się nie zgodzę - nie powinno się siedzieć cicho, tylko głośno
                      protestować przeciwko niskim standardom w zyciu publicznym. Czy jest to abp
                      Życiński, czy ktokolwiek inny - protestować powinien każdy, komu leży to na
                      sercu.
                      • incognitto Re: mam pytanie 16.01.06, 17:39
                        po_godzinach napisała:

> Z jednym się nie zgodzę - nie powinno się siedzieć cicho, tylko głośno
                        > protestować przeciwko niskim standardom w zyciu publicznym. Czy jest to abp
                        > Życiński, czy ktokolwiek inny - protestować powinien każdy, komu leży to na
                        > sercu.

ale przeciwko czemu protestować?
                        przeciwko legalnie wybranym posłom w demokratycznych wyborach??
                        wlasnie abp Życimski powinien teraz siedziec cicho, bo jego 'protesty' to
                        płacz nad rozlanym mlekiem, to jest brak szacunku do Polakow, wybrali tak jak uważali.
                        • po_godzinach Re: mam pytanie 16.01.06, 17:45

> ale przeciwko czemu protestować

> przeciwko legalnie wybranym posłom w demokratycznych wyborach??
                          > wlasnie abp Życimski powinien teraz siedziec cicho, bo jego 'protesty' to
                          > płacz nad rozlanym mlekiem, to jest brak szacunku do Polakow, wybrali tak jak
                          u
                          > ważali.

Jeśli nie widzisz problemu - to ja już na to nic nie poradzę. Widocznie takie
                          standardy odpowiadają Ci. Mnie nie. I dlatego jestem wdzięczna abp Życińskiemu
                          za to, że wypowiedział się również w moim imieniu.

Powtórzę - czy jeśli ludzie wybraliby na urząd prezydenta wielkorotnego
                          gwałciciela - tez miałabym ich za to szanować? Otóż nie. Większość nie zawsze
                          ma rację, a na szacunek trzeba sobie zasłużyć.
                          >
                          >
                          >
      • frank_drebin Tu nie chodzi o pozycje poklityczna tylko o to, ze 15.01.06, 21:04
        jak jakis przedstawiciel kleru wypowiadal sie o polityce to zaraz mu GW wisiala
        z piana na pysku u gardla i grzmiala o wtracaniu sie kosciola do polityki. Nie
        mowie juz o tym, ze czasem nie musialy to byc wypowiedzi wprost tylko o duzym
        stopniu ogolnosci, do ktorych GW dogrywala swoja teorie. A tu prosze GW z
        luboscia cytuje Zycinskiego, ktory mowi wprost o polityce i jakos nie uwaza
        tego za wtracanie sie do polityki.
        I to by bylo na tyle.
        po_godzinach napisała:

> "Abp Życiński zajmuje tak jednoznaczna pozycje polityczna"
        >
        > Jaka jest ta pozycja polityczna?
        • po_godzinach Re: Tu nie chodzi o pozycje poklityczna tylko o t 15.01.06, 21:06
          no OK, ale pokaz mi, gdzie, w którym miejscu Życiński mówi o polityce?
        • adas313 Re: Tu nie chodzi o pozycje poklityczna tylko o t 15.01.06, 21:08
          Tak, tyle że wypowiedź Życińskiego miała charakter opinii MORALNEJ a nie
          POLITYCZNEJ.

Przecież ani słowem nie odniósł się do poglądów politycznych Leppera!

• frank_drebin "adas313" i "po_godzinach" nie talmudyzujcie ;) 15.01.06, 21:10
            Trwaja rozmowy o potencjalnej koalicji a Zycinski mowi kogo w tej koalicji nie
            widzi. Wiec nie wiem waszym zdaniem co musialby jeszcze powiedziec, zeby nie
            bylo to mowienie wprost o polityce.
            adas313 napisał:

> Tak, tyle że wypowiedź Życińskiego miała charakter opinii MORALNEJ a nie
            > POLITYCZNEJ.
            >
            > Przecież ani słowem nie odniósł się do poglądów politycznych Leppera!
            >
            • po_godzinach Re: "adas313" i "po_godzinach" nie talmudyzujcie 15.01.06, 21:14
              "kogo w tej koalicji nie
              > widzi"

Tak, mówi, że nie widzi przestępcy.
            • adas313 frank_drebin nie manipuluj. 15.01.06, 21:14
              Abp nie powiedział kogo nie widzi w koalicji, tylko w RZĄDZIE.
              Powiedział, że nie widzi tam przestępcy.

To jest tzw. prawda, a nie mieszanie się w przepychanki polityczne.
              • frank_drebin Ojjjj ludki ludki :) Dobrze, wy uznajecie ze 15.01.06, 21:21
                Zycinski nie wtraca sie do polityki ja uwazam, ze sie wtraca i kazde pozostanie
                przy swym zdaniu. Zreszta o wyczyny Zycinskiego mi tu najmniej chodzi bo to nie
                pierwsze jego takie teksty. Bardziej chodzi mi o moralnosc Kalego wykazywana
                przez GW.
                I to by bylo na tyle :)
                adas313 napisał:

> Abp nie powiedział kogo nie widzi w koalicji, tylko w RZĄDZIE.
                > Powiedział, że nie widzi tam przestępcy.
                >
                > To jest tzw. prawda, a nie mieszanie się w przepychanki polityczne.
                • po_godzinach Re: Ojjjj ludki ludki :) Dobrze, wy uznajecie ze 15.01.06, 21:24
                  gdybyś umiał wyzbyć się emocji, byc może odczytałbyś inaczej wypowiedź
                  Życińskiego

nie ma tu żadnej moralności Kalego, bo Życiński nie wtrąca się w politykę,
                  wydaje tylko osąd moralny

nie wierzę, że nie możesz tego dostrzec :)
                  • frank_drebin Jak juz napisalem wyzej. Za wypowiedzi o duzo 15.01.06, 21:31
                    wiekszym stopniu ogolnosci i mozliwosci interpretacji GW wisiala
                    przedstawicielom kleru u szyi grzmiac o wtracaniu sie do polityki.
                    Nie wierze, ze mozesz tego nie pamietac ..........
                    A moralnosc kalego wynika z jednego Zycinski to nadworny abp. GW i do tego jest
                    cacy bo mowi zgodnie z jej linia polityczna i swiatopogladowa. Wiec jemu sie
                    wypowiedzi o polityce wybacza a innym nie.
                    po_godzinach napisała:

> gdybyś umiał wyzbyć się emocji, byc może odczytałbyś inaczej wypowiedź
                    > Życińskiego
                    >
                    > nie ma tu żadnej moralności Kalego, bo Życiński nie wtrąca się w politykę,
                    > wydaje tylko osąd moralny
                    >
                    > nie wierzę, że nie możesz tego dostrzec :)
                    • po_godzinach Re: Jak juz napisalem wyzej. Za wypowiedzi o duzo 15.01.06, 21:57
                      Nie możemy się teraz dogadać z jednego powodu: Tytwierdzisz, że tą wypowiedzią
                      Życiński wypowiadał się w kwestii polityki, ja twierdzę, że wkwestii moralności.

Poza tym zgadzam się, powinni wypowiadać się w Gazecie również inni biskupi
                      oprócz Życińskiego i Pieronka. Nawet nie zawadziłoby zamieścić rozmowę z tymi,
                      którzy są bardzo antysemiccy. Nie wolno unikac takich rozmów. Obawiam sie
                      jednak, że i takie zachowanie Gazety wielu by sie nie podobało - ów
                      antysemityzm byłby przecież (co jest oczywiste) potępiony,
    • kpt.klops Teraz to Abp Życiński może sobie mówić 15.01.06, 21:04
      Smutna prawda jest taka, że po wielu latach działalności w eterze Ojca Tadeusza
      wierni słuchają jego a nie biskupów. Pan Prezydent i jego genialny brat
      bezbłędnie zidentyfikowali kto ma w Kościele Katolickim największy wpływ na
      wiernych i nie tracą czasu na rozmowy z jakimiś biskupami.
      • anthony.zhureck co za glupoty! 15.01.06, 21:11
        kpt.klops napisał:

> Smutna prawda jest taka, że po wielu latach działalności w eterze Ojca
        Tadeusza
        >
        > wierni słuchają jego a nie biskupów. Pan Prezydent i jego genialny brat
        > bezbłędnie zidentyfikowali kto ma w Kościele Katolickim największy wpływ na
        > wiernych i nie tracą czasu na rozmowy z jakimiś biskupami.

a Ekscelencje ponizej to co - zielonoświątkowcy? :)

ks. abp Józef Michalik
        ks. kard. Henryk Gulbinowicz
        ks. kard. Stanisław Nagy
        ks. abp Bolesław Pylak
        ks. abp Edmund Piszcz
        ks. abp Ignacy Tokarczuk
        ks. abp Janusz Bolonek
        ks. abp Kazimierz Majdański
        ks. abp Marian Przykucki
        ks. abp Sławoj Leszek Głódź
        ks. abp Stanisław Nowak
        ks. abp Stanisław Szymecki
        ks. abp Tadeusz Kondrusiewicz
        ks. abp Władysław Ziółek
        ks. abp Wojciech Ziemba
        ks. bp Adam Dyczkowski
        ks. bp Adam Lepa
        ks. bp Adam Szal
        ks. bp Albin Małysiak
        ks. bp Andrzej Dziuba
        ks. bp Andrzej Śliwiński
        ks. bp Antoni Długosz
        ks. bp Antoni Dziemianko
        ks. bp Błażej Kruszyłowicz
        ks. bp Bogdan Wojtuś
        ks. bp Edward Białogłowski
        ks. bp Edward Dajczak
        ks. bp Gerard Kusz
        ks. bp Grzegorz Balcerek
        ks. bp Ignacy Jeż
        ks. bp Ireneusz Pękalski
        ks. bp Marian Florczyk
        ks. bp Adam Śmigielski
        ks. bp Andrzej Dzięga
        ks. bp Andrzej Suski
        ks. bp Antoni Dydycz
        ks. bp Edward Frankowski
        ks. bp Edward Janiak
        ks. bp Ignacy Dec
        ks. bp Jan Gałecki
        ks. bp Jan Styrna
        ks. bp Jan Szkodoń
        ks. bp Jan Szlaga
        ks. bp Jan Śrutwa
        ks. bp Jan Tyrawa
        ks. bp Jerzy Mazur
        ks. bp Józef Pazdur
        ks. bp Józef Szamocki
        ks. bp Józef Wysocki
        ks. bp Józef Zawitkowski
        ks. bp Kazimierz Górny
        ks. bp Kazimierz Nycz
        ks. bp Kazimierz Ryczan
        ks. bp Mariusz Leszczyński
        ks. bp Paweł Socha
        ks. bp Piotr Krupa
        ks. bp Ryszard Karpiński
        ks. bp Stanisław Napierała
        ks. bp Stanisław Stefanek
        ks. bp Stanisław Wielgus
        ks. bp Stefan Cichy
        ks. bp Stefan Regmunt
        ks. bp Tadeusz Rybak
        ks. bp Tadeusz Werno
        ks. bp Tomasz Peta
        ks. bp Wiesław Mering
        ks. bp Władysław Blin
        ks. bp Zygmunt Zimowski
    • diabelek_x PRZYPOWIESC O SYNU MARNOTRAWNYM 15.01.06, 21:08
      Poniewaz dzisiaj niedziela, a dzien swiety swiecic nalezy, otworzylem Biblie
      i czytam co napisane:
      (...)Oto tyle lat ci sluze i nigdy nie przekroczylem twojego rozkazu; ale mnie
      nie dales nigdy kozlecia, zebym sie zabawil z przyjaciólmi. Skoro jednak wrócil
      ten syn twój, który roztrwonil twój majatek z nierzadnicami, kazales zabic dla
      niego utuczone ciele.
      "Moje dziecko, ty zawsze jestes przy mnie i wszystko moje do ciebie nalezy. A
      trzeba sie weselic i cieszyc z tego, ze ten brat twój byl umarly, a znów ozyl,
      zaginal, a odnalazl sie"

Przeciez to chyba o Andrzeju Lepperze!
      Dawniej i zboze na tory wysypal i komornikowi grzywke troche za krotko przycial
      ale teraz poprawil sie.
      Porzadny chlop sie zrobil, nawet garnitur ma jak angielski dzentelmen.
      • bladatwarz Re: PRZYPOWIESC O SYNU MARNOTRAWNYM 18.01.06, 20:00
        :)))))))))))))
    • t-800 Dlaczego Kościół ciągle miesza się do polityki?! 15.01.06, 21:37
      Dlaczego abp Życiński bez przerwy miesza się do polityki?! Gdzie rozdział
      Kościoła od państwa? Dlaczego nie prostują poprawnie polityczne media - radia,
      gazety!? Co jest grane!?
      • ziuta38 Re: Dlaczego Kościół ciągle miesza się do polityk 15.01.06, 22:28
        ocena Zycinskiego jest w kategoriach moralnych
        a nie politycznych.
        • frank_drebin Was klonuja czy jak ? Jedyny argument, ktory 15.01.06, 22:32
          czytam tu to, ze jest to wypowiedz w kategoriach moralnych. A ja odbieram to
          jako wypowiedz w kategoriach politycznych. I mam takie samo prawo, zeby tak to
          odbierac jak Ty zeby odbierac inaczej.
          ziuta38 napisał:

> ocena Zycinskiego jest w kategoriach moralnych
          > a nie politycznych.
          • po_godzinach Re: Was klonuja czy jak ? Jedyny argument, ktory 15.01.06, 22:40
            jeśli kilka osób mówi, że odbiera to w kategoriach moralnych - to może coś w
            tym jest :)
            • frank_drebin Pare osob twierdzi w tym watku, ze to wypowiedz w 15.01.06, 22:42
              kategoriach politycznych wiec cytujac: "to może coś w tym jest :)" ;)

po_godzinach napisała:

> jeśli kilka osób mówi, że odbiera to w kategoriach moralnych - to może coś w
              > tym jest :)
              • po_godzinach Re: Pare osob twierdzi w tym watku, ze to wypowie 15.01.06, 22:48
                "kategoriach politycznych wiec cytujac: "to może coś w tym jest :)" ;)"

Rozważyłam: jest pozornie, w swojej istocie nie jest :)

nie zgodzimy się, inaczej rozumiemy tekst :)
                • frank_drebin Czyli jest polityczny w formie, a w tresci juz 15.01.06, 22:52
                  nie ;) A moze na odwrot ;)
                  I tak zostaniemy przy swych zdaniach :)
                  I to by bylo na tyle.
          • ziuta38 Re: Was klonuja czy jak ? Jedyny argument, ktory 15.01.06, 22:42
            czyli zyjemy jednak w wolnym kraju.
    • gogol66 [...] 15.01.06, 22:31
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • werbus Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 16.01.06, 15:33
      Życimski zieje nienawiścia do Narodu Polskiego.To parch z dziada pradziada.
      • gogol66 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 16.01.06, 16:48
        werbus napisał:
        > Życimski zieje nienawiścia do Narodu Polskiego.To parch z dziada pradziada.

ciekawe czy to jest Polak czy polskojęzyczna gadzina
        • krzysztof3 właśnie, taki werbus to rzadki okaz kretyna 16.01.06, 17:36
          w pełni się z Tobą zgadzam
          • karbat Re: Zycinski byli lepsi od Andriju 16.01.06, 18:08
            Inne miernoty sa lepsze od niego ?

-P.Zycinski Mojzesz tez byl morderca ,
            -Sw Pawel byl draniem i kapusiem i zdrajca
            -Kain byl nie lepszy ,bratobojca

zajmij sie swoimi bohaterami z Biblii i propaguj ich czyny
    • kronopio77 RM 18.01.06, 10:52
      Nie chdzi o to, że RM w ogóle nadaje, ale CO nadaje:
      www.radiomaryja.pl.eu.org/slownik.html
      www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/
      www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/innenagr.html

• kronopio77 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 18.01.06, 10:53
      Nie chdzi o to, że RM w ogóle nadaje, ale CO nadaje:
      www.radiomaryja.pl.eu.org/slownik.html
      www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/
      www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/innenagr.html
      • jama314 Re: Abp Życiński krytycznie o możliwości powołani 21.01.06, 14:42
        Ale ale, czy to nie jest czasem spamowanie lub reklama? Myślę że sobie to Radio
        poradzi bez Pańskich zalotów. Gdyby też przyjęło myśl polityczną PO czy jeszcze
        lepiej PD (co na jedno wychodzi), to już by "klechy nie politykowały"? Więcej
        demokracji i mniej ksenofobii. Co poza tym w "Różowym Salonie"? Pozdrawiam.
    • kpt.klops Już nie te czasy 18.01.06, 19:45
      Minęły już niestety czasy kiedy bracia Kaczyńscy słuchali księży. Teraz ma być
      na odwrót. Jedynym wyjątkiem jest Ojciec Dyrektor.
    • indris OBYWATEL RP Życiński... 18.01.06, 20:00
      ...może mówić co chce. Nie powinien jednak podpierać swoich poglądów
      autorytetem stanowiska kościelnego.
      ARCYBISKUP Zyciński powinien zaznaczyć, że mówi jako obywatel a nie jako
      hierarcha Kościoła.
      • karbat Re: OBYWATEL RP Życiński... 18.01.06, 20:04
        tego nie moze w Polsce robic obywatele katolicy dostali by rozdwojenia jazni ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka