dzieciatko_o_dyrektora 17.01.06, 07:03 Pewnie ogladal jakis serial na TV Trwam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
struve Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 07:05 Bo rozmowa z nimi to strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A co ty uwazasz za rozmowe? Kaczki sa slawne z 17.01.06, 07:10 tego, ze do nich NIC nie dociera - nastawione na "nadawanie", nie na "odbior" :) Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Wybory na 90% 17.01.06, 09:12 Jak już billboardy rezerwują, to wybory będą na 90%. Zresztą wszystkie znaki na niebie i ziemi to zwiastują. Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: Wybory na 90% 17.01.06, 09:30 Żadne znaki na to nie wskazują. Zasłona dymna. Nikomu się nie pali do wcześniejszych wyborów. A to, że prezydent nie przyjął to oczywista zagrywka polityczna. -- tutaj mogą być i Twoje zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Wybory na 90% 17.01.06, 11:59 > Żadne znaki na to nie wskazują. Zasłona dymna. Nikomu się nie pali do > wcześniejszych wyborów. A to, że prezydent nie przyjął to oczywista zagrywka > polityczna. PiS chce wyborów. Czy nie widzisz, że rząd Marcinkiwicza nic nie może zrobić, poza administracją krajem i karuzelą stanowisk? Nawet becikowe to pomysł LPR. A poza tym PiS po wyborach pozbędzie się LPR, osłabi SO i wyeliminuje PO z walki o przywódstwo na prawicy. Nie zastanawiałeś się, dlaczego tak długo te igrzyska trwają? ...po prostu mamy do czynienia z normalną kampanią wyborczą. Decyzja zapadła w momencie fiaska rozmów z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Wybory na 90% 17.01.06, 12:12 PiS chce wyborów. Czy nie widzisz, że rząd Marcinkiwicza nic nie może zrobić, > poza administracją krajem i karuzelą stanowisk? Nawet becikowe to pomysł LPR. A > poza tym PiS po wyborach pozbędzie się LPR, osłabi SO i wyeliminuje PO z walki > o > przywódstwo na prawicy. Tzn Jarus ma takie plany. Niemniej już parę razy oszołomy z pseudoprawicy doporwadzały do kryzysów (rząd Suchockiej, Buzka itd) i zawsze potem wybory wygrywało SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.wygodzki SZYBKIE WYBORY TO RATUNEK DLA POLSKI !!!!!!!!!! 17.01.06, 19:12 witek.bralczyk napisał: > nowe wybory to jedyna możliwość > dania przez Naród pełnego > poparcia PISowi > w realizacji IV RP !!!! > > platfusy od momentu swojej klęski wyborczej > nie mogą wyjść z szoku i popadają w coraz > większą depresesję maniakalno-agresywną > w walce o koryto > blokują reformy i ratują esbecką postkomunę > > tusek człowiek bez honoru zwrócił sie > nawet z błaganiem o pomoc do polskojęzycznych mediów > w swojej walce o koryto :) > > w lewackiej tvn z pomocą 2ch asów > zaaranżował poniżającą dla siebie propozycję > zatelefonowania do Jarosława Kaczyńskiego !! plafusy robią wszystko aby stworzyć wrażenie chaosu w Sejmie i w Kraju pomagają im w tym polskojęzyczne lewacko-ubeckie media robiące w gacie przed PISowskim reformowaniem państwa Odpowiedz Link Zgłoś
jeanpaul2 Re: SZYBKIE WYBORY TO RATUNEK DLA POLSKI !!!!!! 17.01.06, 19:41 toż to prawdziwe opętanie! egzorcyzmu trzeba tym, którzy uwierzyli kłamcom z PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Wybory na 90% 17.01.06, 12:14 centrolew napisał: > PiS chce wyborów. Czy nie widzisz, że rząd Marcinkiwicza nic nie może zrobić, Wydaje sie, ze to najbajbardziej prawdopodobna opcja w obecnej sytuacji. Przypomnijmy sobie, ze celem strategicznym PiS byla koalicja rzadowa z PO, potrzebna m.in. do zmiany konstytucji. Lecz PO do dzisiaj nie moze pogodzic sie z kleska i stawia wygorowane, nie do przyjecia warunki. Nie pozostaje chyba nic innego, jak nowe wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Wybory na 90% 17.01.06, 12:51 Bredzisz czat-man. Jakie warunki postawiła Platforma w piątek? To Kaczyńscy, tak jak stwierdził Wałęsa, nie nadają sie do rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Wybory na 90% 17.01.06, 12:58 jardo-g napisał: > Bredzisz czat-man. Jakie warunki postawiła Platforma w piątek? To Kaczyńscy, > tak jak stwierdził Wałęsa, nie nadają sie do rządzenia. Skoro Pan Prezydent Walesa jest Twoim autorytetem - to rzeczywiscie brak mi argumentow. Chyle czola i przepraszam za moje brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Wybory na 90% 17.01.06, 13:17 No na pewno wiekszym niż obie Kaczki razem. Znasz jakikolwiek przykład pozytywnej współpracy Kaczorów? Może jakaś koalicja, której Jaruś by nie rozwalił... Bo ja nie znam - wszystko, co Kaczyńscy stworzyli, później demolowali: rząd Mazowieckiego (w jego tworzeniu brał udział Jaruś), prezydenturę Wałęsy i inne. Zresztą jak im nie po drodze z PO - czemu nie stowrzą koalicji z Samoobroną i LPR...? To nie parterzy są problemem - problemem sa oni sami.. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Wybory na 90% 17.01.06, 13:39 jardo-g napisał: > To nie parterzy są problemem - problemem sa oni sami.. Oni sami sa problemem dla partnerow - sie domyslam? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Wybory na 90% 17.01.06, 15:15 > > To nie parterzy są problemem - problemem sa oni sami.. > > Oni sami sa problemem dla partnerow - sie domyslam? Rządzenie i zabawa w piaskownicy, to nie jest do końca to samo. PiS na własne życzenie, choć za pieniądzie podatników: 1) wystąpił w wyborach (nie musiał), 2) osiągnął najlepszy wynik (nie musiał się aż tak starać), 3) wystawił premiera (nie musiał) 4) wygrał wybory prezydenckie (nie musiał startować), 5) przeforsował swojego marszałka sejmu (nie musiał). Te wszystkie akty wiążą się nie tylko z nagrodą władzy, ale i z odpowiedzialnością. I PiS z tej odpowiedzialności nie potrafi się wywiązać. A warunki ma wyjątkowo sprzyjające. PiS - z kimkolwiek wszedłby w koalicję rządową - miałby najbardziej scentralizowany i najsilniejszy rząd koalicyjny od 1989 roku. Ma największą władzę, jaką miało jakiekolwiek ugrupowanie.... Ale nie potrafi się dogadać. Już nawet PO z SO i LPR chwilami dogaduje się lepiej, niż ktokolwiek z nich z PiS. Prędzej zobaczymy SLD i LPR w jednym rządzie, niż PiS oddający kawałek władzy! Ale nawet, jak PiS miałby 100% mandatów w obu izbach, to i tak nic nie zrobi. Bo wtedy nie dogada się ze społeczeństwem (lekarze? górnicy?), biznesem, mediami, z nikim. To takie upośledzenie wodza Jarosława. I każdy sąd go uniewinni. On po prostu inaczej nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Komu sondażyk? Komu? PO? OK! Ile procentów chceci 17.01.06, 17:34 e? 40% - 60%? Zrobione! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 [...] 17.01.06, 17:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Tusk tego już nie zniesie, jest zbyt delikatny! 17.01.06, 17:40 Nastąpi uwiąd starczy i chłop się stoczy na samo dno! Widać, że już go ciągnie do wódzi! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Romuś z LPR go podtrzyma na duchu! Strach ich połą 17.01.06, 17:42 czy na stałe i niebyt polityczny! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Tak, Giertych rozwala prawicę i przejdzie do histo 17.01.06, 17:46 rii jako największy (również gabarytami) warchoł RP razem z kolegą Kotlinowskim (też duże gabaryty). U nich jak u dinozaurów: im większe gabaryty, tym mniejszy mózg! Odpowiedz Link Zgłoś
jeanpaul2 Re: ONI TO POTRAFIĄ! PISMACZKI POMOGĄ I... ZNOWU 17.01.06, 19:50 chyba to widziałeś w magicznym lusterku Kaczyńskich. Tusk i Rokita wobec PiS-u zachowują się godnie i co najmniej tak jak lekarz z niepoczytalnym pacjentem. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Masz, chłopcze, odmienne pojęcie godności! I opask 17.01.06, 21:06 ę na oczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Wybory na 90% 17.01.06, 16:02 czat-man napisał: > jardo-g napisał: > > Bredzisz czat-man. Jakie warunki postawiła Platforma w piątek? To Kaczyńs > cy, > > tak jak stwierdził Wałęsa, nie nadają sie do rządzenia. > > Skoro Pan Prezydent Walesa jest Twoim autorytetem - to rzeczywiscie brak mi arg > umentow. > Chyle czola i przepraszam za moje brednie. Wejs ty czat-man idz spowrotem na swojego czata, pobaw sie przed kamerka, bo napewno lepiej ci to idzie niz myslenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Wybory na 90% 17.01.06, 16:29 kralik11 napisał: >> Skoro Pan Prezydent Walesa jest Twoim autorytetem - to rzeczywiscie brak >> mi argumentow. Chyle czola i przepraszam za moje brednie. > > Wejs ty czat-man idz spowrotem na swojego czata, pobaw sie przed kamerka, bo > napewno lepiej ci to idzie niz myslenie :) karlik11, dlaczego wyganiasz mnie z piaskownicy? Od jakiego IQ mozna sie z Wami pobawic? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Wybory na 90% 17.01.06, 16:48 czat-man napisał: > karlik11, dlaczego wyganiasz mnie z piaskownicy? Od jakiego IQ mozna sie z Wami > pobawic? A to jest bardzo proste, najnizsze IQ wymagane do tego by toczyc rozsadna dyskusje jest 0,00000000001. Jak widac, brakuje ci jeszcze troche, ale nia martw sie, dam ci rade, zamiast sluchac co ma do powiedzenia PiS i bracia Kaczynscy zacznij poprostu samodzielnie myslec :) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Wybory na 90% 17.01.06, 17:47 kralik11 napisał: > A to jest bardzo proste, najnizsze IQ wymagane do tego by toczyc rozsadna > dyskusje jest 0,00000000001. > Jak widac, brakuje ci jeszcze troche, ale nia martw sie, dam ci rade, zamiast > sluchac co ma do powiedzenia PiS i bracia Kaczynscy zacznij poprostu > samodzielnie myslec :) O rany, to mnie jeszcze troche brakuje! Dobra, to ja bede teraz udawal, ze PiS nie slucham. I bede sie staral myslec. Samodzielnie! Ale wiesz co karlik11, ja sobie tak czasami slucham tez PO, i mysle, mysle, i nic sie kupy nie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Wybory na 90% 17.01.06, 14:57 > Przypomnijmy sobie, ze celem strategicznym PiS byla koalicja rzadowa z PO To twierdzenie nie wytrzymuje najprostrzej próby analizy. Problem w tym właśnie, że PiS nigdy nie chciał koalicji z PO. Gdyby jej chciał, nie uczyniłby z PO swojego głównego i jedynego przeciwnika w kampanii. Właśnie tym działaniem, które skutecznie obniżyło notowania PO, PiS zapobiegł uzyskaniu z PO większości konstytucyjnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Wybory na 90% 17.01.06, 15:59 rosenkrantz666 napisał: > To twierdzenie nie wytrzymuje najprostrzej próby analizy. Problem w tym właśnie > że PiS nigdy nie chciał koalicji z PO. Gdyby jej chciał, nie uczyniłby z PO > swojego głównego i jedynego przeciwnika w kampanii. Właśnie tym działaniem, > które skutecznie obniżyło notowania PO, PiS zapobiegł uzyskaniu z PO większości > konstytucyjnej.... Bledna analiza. Fakty mowia same za siebie: 1. PiS od samego poczatku mowil o wiekszosci konstytucyjnej jako o celu strategicznym, 2. PiS wygrala wybory, a PO zada calej wladzy dla siebie. Oferta kompromisu byla ze strony PiS byla hojna, przekraczala nawet przyjete standardy (np. stanowisko marszalka sejmu dla PO). Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Wybory na 90% 17.01.06, 14:54 > PiS chce wyborów. Czy nie widzisz, że rząd Marcinkiwicza nic nie może zrobić, > poza administracją krajem i karuzelą stanowisk? Prawda, że Marionetkiewicz sobie nie radzi. Ale to cecha tego rządu i jego zaplecza politycznego, a nie tego parlamentu. PiSowi wydaje się, że tym razem wygrają w cuglach i będą rządzić sami. Zapatrzyli sie w słupki sondażowe... Ale ... analiza Giertycha (choć nieco przejaskrawiona) wydaje się wskazywać na zagrożenie tej świetlanej wizji PiS. Wybory zmienią układ sił w parlamencie, ale zmiana ta nie da PiS większości, a może nawet pogorszy ich pozycje (i kompozycję parlamentu). Sondażowe bujanie w obłokach zakłada, że do sejmu nie wejdzie kilka partii, które są w nim obecnie. I głównie stąd miałaby się wziąść hipotetyczna PiSowska więszość. Może się jednak okazać (wg mnie 90% szans), że lewica się zjednoczy na czas wyborów i przekroczy próg wyborczy. Może nawet jakąś formę koalicji zmontuje PSL z SO (skoro obie blado wypadają w sondażach). I nagle zamiast 3 partii w parlamencie będzie ich 7 (to, co obecnie + SDPL + demokraci.pl). Dopiero wtedy zmontowanie koalicji i rządzenie będzie naprawdę trudne..... Przy okazji okaże się, że tamci z owymi mogą się dogadać, a PiS - z nikim.... > PiS po wyborach pozbędzie się LPR, osłabi SO i wyeliminuje PO z walki To byłoby możliwe, gdyby przeciwnicy nie byli tak wymownie ostrzeżeni przez dotychczasowe działania PiS. Ale tym razem sprawy zaczynają wyglądać inaczej. Wczoraj np. w TNV 24 przy stoliku siedziała Gronkiewiczowa (PO) i Filipek (SO). Zamiast - jak być może oczekiwała redakcja - pałować się nawzajem, mówili zgodnym chórkiem i bardzo podobne rzeczy. Wyobrażam sobie, że jeśli teraz będa wybory, to będa one pod wspólnym hasłem wszystkich partii innych, niż PiS: głosujcie na PiS, a zamiast rządu będziecie mieć kolejne wybory. PiS, który w poprzednich wyborach walczył tylko z PO, będzie musiał walczyć ze wszystkim, co sie rusza. Oraz z demokratami.pl. Nie będę życzył powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Wybory na 90% 17.01.06, 09:47 A SLD już rączki zaciera... Wychodzi na to, że oni są jedyna siłą zdolną rządzić. Ale Jaruś niczego się nie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
puba znow się obraził 17.01.06, 10:58 że Tusk i Rokita nic nie mowili o dreszczu radosnego podniecenia na wieść o spotkaniu z Wodzem Narodu;) Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Wybory na 90% 17.01.06, 11:09 Jeżeli być albo nie być koalicji ma zależeć od powstania województwa środkowopomorskiego,to ja dziękuję, postoję. Nie chcę, by moje miasto kojarzono z samoobroną.Już wolę kolejne wybory. Wystarczy jak normalni ludzie patrzą na nas jak na kubańczyków(oczywiście nie maiałem zamiaru urazić narodu kubańskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Wybory na 90% 17.01.06, 12:15 Daj spokój, ja z Torunia jestem. Wasz burak przy naszym buraku to małe bejbi :P. Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc PiS to amatorzy! Maja pelnie wladzy,wygrali wybory 17.01.06, 11:25 do parlamentu, prezydenckie. Oczywiste jest wiec, ze to PiS ponosi odpowiedzialnosc za to, ze nie ma stabilnej sytuacji w polsce. Ktos kto ma 1 partie i prezydenta musi byc totalnym nieudacznikiem, zeby nie skonstruowac konkretnego rzadu. Mowienie, ze to wina LPR, Samoobrony, PO itp itd to TOTALNA BZDUUUUURA Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: PiS to amatorzy! Maja pelnie wladzy,wygrali w 17.01.06, 11:42 ascasc napisał: > Ktos kto ma 1 > partie i prezydenta musi byc totalnym nieudacznikiem, zeby nie skonstruowac > konkretnego rzadu. Toz to TOTALNA BZDURA! Rzad jest! Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Re: PiS to amatorzy! Maja pelnie wladzy,wygrali w 17.01.06, 12:34 > Toz to TOTALNA BZDURA! > Rzad jest! Masz racje - nieprecyzyjnie sie wyslawiam. Rzad jest... Zakladam jednak, ze wiesz o co mi chodzilo: nie ma zadnej koalicji, panuje chaos, zamieszanie i tak naprawde nie wiadomo z kim PiS chce rzadzic: samoobrona, PO, LPR itd. Teraz jest tam jedno wielkie targowisko Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PiS to amatorzy! Maja pelnie wladzy,wygrali w 17.01.06, 15:22 > tak naprawde nie wiadomo z kim PiS chce rzadzic: samoobrona, PO, LPR itd. W tym bajzlu politycznym zapominamy często o ważniejszym pytanie od tego "z kim". Ważniejsze pytanie, to "jak" - czyli jaki program ma ten rząd realziować. Przecież nie trzeba Einsteina, by skonstatować, że rządzenie w koalicji z SO i z PO musiałoby się wiązać z innym programem rządu.... Może PiS jest wszystko jedno - oby tylko utrzymać się u władzy. Jak największej władzy..... Całkiem, jak SLD ostatnio..... Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PiS to amatorzy! Maja pelnie wladzy,wygrali w 17.01.06, 15:20 > Toz to TOTALNA BZDURA! > Rzad jest! No na sztuki się zgadza. Rząd, sztuk jeden, skompletowano. Tylko ten rząd rządzić nie umie, a nawet jakby umiał, to nie potrafi swoich pomysłów przepchnąć przez parlament. Z braku jakiejkolwiek koalicji trwalszej, niż 1 głosowanie. I ten rząd zniknie, jak parlament nie uchwali budżetu. Wtedy zaś Polska zostanie z prowizorium, budżetowym Belki - czyli z najgorszym możliwym finałem. Ale co tam - Jarka stać na nowe wybory, więc stać go też na kilkanaście bezsensownie wydatkowanych w tym budżecie miliardów..... Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: PiS to amatorzy! Maja pelnie wladzy,wygrali w 17.01.06, 16:07 rosenkrantz666 napisał: > No na sztuki się zgadza. Rząd, sztuk jeden, skompletowano. Tylko ten rząd > rządzić nie umie, a nawet jakby umiał, to nie potrafi swoich pomysłów > przepchnąć przez parlament. A wedlug jakich kryteriow okreslono, ze rzad umie lub nie rzadzic? Ustawy sa przyjmowane wiekszoscia glosow, a KOALICJA STRACHU niestety stanowi obecnie wiekszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PiS to amatorzy! Maja pelnie wladzy,wygrali w 17.01.06, 16:59 > A wedlug jakich kryteriow okreslono, ze rzad umie lub nie rzadzic? Po wyynikach i ich zgodności z początkowymi deklaracjami, oczywiście. > Ustawy sa przyjmowane wiekszoscia glosow, a KOALICJA STRACHU niestety stanowi o > becnie wiekszosc. Skoro tylko to potrafił PiS zbudować wokół siebie... Ale za chwile może być lepiej: powstanie koalicja anity-PiS (jak kiedyś była jedna Solidarność przeciwko PZPR). Nie wiedzieć czemu naród nie lubił tamtej przewodniej siły narodu, a tę sam sobie wybrał..... Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: PiS to amatorzy! Maja pelnie wladzy,wygrali w 17.01.06, 17:40 rosenkrantz666 napisał: > Po wyynikach i ich zgodności z początkowymi deklaracjami, oczywiście. To troche za malo, a wlasciwie zadne kryterium oceny umiejetnosci przez porownanie deklaracji i wynikami. > Skoro tylko to potrafił PiS zbudować wokół siebie... Zauwaz, ze PiS nie zbudowal KOALICJI STRACHU, on sie na nia natknal, ona powstala spontanicznie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Czas ma Koalicje PO-SLD 17.01.06, 07:12 struve napisał: > Bo rozmowa z nimi to strata czasu Mirmat: Czas by kosmopolici wzieli sobie do serca dyrektywy Eurokolchozu i zjednoczyli sie w duchu "walki z ksenofobia i rasizmem". Boj to bedzie ostatni ! Odpowiedz Link Zgłoś
hihiro Z podniecenia rozum ci odjęło 17.01.06, 09:46 mirmat1 napisał: > struve napisał: > > Bo rozmowa z nimi to strata czasu > Mirmat: Czas by kosmopolici wzieli sobie do serca dyrektywy Eurokolchozu i > zjednoczyli sie w duchu "walki z ksenofobia i rasizmem". Boj to bedzie ostatni > ! Jak na razie kołchoz tworzy PiS z SO, PSL i LPR'em. Powstanie w ten sposób wielka partia kościelno-socjalistyczno-chłopska. Taki PZPR bis :) PO nie ma żadnej potrzeby wchodzić w sojusz z SLD. Ani im to do rządzenia nie jest potrzebne (bo PO nie tworzy rządu), ani do bycia w opozycji (bo nie ma zwyczaju tworzenia koalicji opozycyjnych). Zresztą SLD jest zajęte zbieraniem do kupy lewicy (SLD-SDPL-PD). IMHO lewica winna Kaczyńskiemu przeslać szczere, proletariackie dziękuje. Dzięki jego warcholstwu mają szansę się odrodzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 07:52 Czytanie takiego nonsensu w twoim wydaniu jest jeszcze wieksza stratą czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:33 Jasne, wszystko co nie sluzy Katokomunie (PiS + KK) jest dla p.o. prezydenta strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Prezydent po prostu troche poczeka aż .... 17.01.06, 10:29 ... z PO zostanie tylko smętna wydmuszka po rejteradzie członków. A wtedy po co rozmawiać z ugrupowaniem mającym kilkudziesięciu posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Strach żydokomuny 17.01.06, 11:20 piwi77 napisał: > Jasne, wszystko co nie sluzy Katokomunie (PiS + KK) jest dla p.o. prezydenta > strata czasu. Jasne to jest to, że żydokomuna narobiła tyle przekrętów, iż teraz demagogią i kłamstwami próbuje obalić tych, którzy mogą wyjawić ich złodziejski proceder. Odpowiedz Link Zgłoś
yarekh Tato... A co to jest ŻYDOKOMUNA...? 17.01.06, 12:40 Tato... A co to jest ŻYDOKOMUNA...? Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Tato... A co to jest ŻYDOKOMUNA...? 17.01.06, 13:14 yarekh napisał: > Tato... A co to jest ŻYDOKOMUNA...? Żydokomuna to, np., ja: jestem ateistą, cenię sobie intelekt Michnika , a nie cenię Ojca Dyrektora... To tak w skrócie;))) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Tato... A co to jest ŻYDOKOMUNA...? 17.01.06, 14:49 hulaj_dusza napisał: > Żydokomuna to, np., ja: > jestem ateistą, cenię sobie intelekt Michnika , a nie cenię Ojca Dyrektora... > > To tak w skrócie;))) oprocz tego "jestem ateista" u mnie tez sie reszta zgadza... wiec jestem .... no i? Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Tato... A co to jest ŻYDOKOMUNA...? 17.01.06, 16:12 Będziemy obalać (czysta czy jakis inny trunek?)... ;))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35097205&a=35108305 Odpowiedz Link Zgłoś
takj Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 11:31 Skoro strata czasu, to czemu będzie rozmawiał dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Ważniejsze jest inne pytanie 17.01.06, 12:19 Nie dlaczego odłożył ale jak mógł odłożyć nie konsultując tego z pismakami. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 PLATFORMA TONIE 17.01.06, 07:11 nawet szczury uciekaja ale syf tak konczy kazdy popapraniec po UDECJI Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: Nazwać Panią Gilowską szczurem to nieładne 17.01.06, 07:37 Uwaga na szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: PLATFORMA TONIE 17.01.06, 07:56 o90 napisał: > nawet szczury uciekaja > > ale syf > > tak konczy kazdy popapraniec po UDECJI Zaraz to Lech Kaczyński jest z PO i był w UDECJI? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re:Najlepsze że PIS przyjmuje te uciekające szczur 17.01.06, 12:17 i cieszy się nie wiedząc czy ma konia trojańskiego, piątą kolumnę czy odszczepieńców którzy jątez sprzedadzą. Dla chleba Panie dla chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
resdes Jeżeli alternatywą dla PO ma być RadioMaryja i PIS 17.01.06, 09:31 to niecieklawie się to zapowiada. Z kilka lat, obserwując stale zwiększający się dystans pomiędzy Polską a resztą Europy, z zazdrości wyciągniemy w stosunku do reszty Europy stare, ograne do bólu epitety: Żydzi, Masoni, Cykliści. I poczujemy się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Jeżeli alternatywą dla PO ma być RadioMaryja 17.01.06, 10:04 resdes napisał: > to niecieklawie się to zapowiada. > > Z kilka lat, obserwując stale zwiększający się dystans pomiędzy Polską a resztą > > Europy, z zazdrości wyciągniemy w stosunku do reszty Europy stare, ograne do > bólu epitety: Żydzi, Masoni, Cykliści. I poczujemy się lepiej. Ty tak stale, czy odbija ci moze nieregularnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 07:18 Nie jestem zwolennikiem PO ale pan Komorowski ma zupełną racje. To co nam obecnie pokazuje PiS tego nawet nie potrafili dokonać komuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
sanai Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 07:32 Prawdopodobnie musiał wyjść na spacer z kotem Jarosławem. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:49 ja222 masz rację, chyba znowu zaczyna się proces zawłaszczania państwa przez jedna partię (wcześniej SLD), o czym świadczy chociażby niechęć PiSu do dzielenia się resortami siłowymi, chciaż sam głosowałem na PiS to jednak nie podoba mi się obecna sytuacja, nie wiem może dobrym rozwiązaniem zanim rozwiążą parlament i rozpiszą nowe wybory byłaby zmiana ordynacji wyborczej na jednomandatowe okręgi (na wzór brytyjski), wtedy nowe wybory może miałyby sens, Odpowiedz Link Zgłoś
maro133 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 12:00 Mieć rację to jedno, a zachowywać się przyzwoicie to drugie. Nie wolno opluwać kogoć do kogo się idzie z wizytą. Uważam że koalicja PiS z PO jest możliwa natychmiast jak tylko PO "wycofa z obiegu" p.p. Komorowskiego, Rokitę, Tuska i Gronkiewicz-Waltz. Myślę że nie muszę podawać uzasadnienia. [nie jestem kibicem PiS-u] Odpowiedz Link Zgłoś
galba Porównanie z Aleksandrem K. 17.01.06, 07:31 "Jeśli Lech Kaczyński będzie robił takie błędy jak wczoraj, wszyscy zaczną porównywać jego prezydenturę z Kwaśniewskim. I będzie to porównanie na korzyść Olka" Ech... Marzyciele z tych SLDowców. Nie sądzę by Kaczyński ułaskawił w najbliższym czasie paru kryminalistów tylko dlatego, że mają odpowiednią legitymację. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Porównanie z Aleksandrem K. 17.01.06, 09:29 Ooo!! A jak nazywają się ci kryminaliści z odpowiednią legitymacją PiS (jak p.o. prezydenta) ?? Z chęcią poznałbym co to za osobistości, PiS takie młode, a wynika z twojego "sądzenia" że dorobiło się już kryminalistów... Któż to taki ? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 O!! komuś się krytyka partii rządzącej nie podoba? 17.01.06, 09:53 No proszę, Gazeta zeszła na psy totalnie jak widzę, i to conajmniej z dwóch powodów: moderator trzęsie dupą przed nową partią rządzącą, albo Galba nie potrafi przełknąć nawet cienia krytyki swojej partyji i plus pierwszy zarzut i mamy wycinanie postów, tak ??? No, morderatorze, wyjaśnij mi proszę, z jakiego to powodu mój post naruszył regulamin, co ? Od kiedy to w regulamin ustanawia o kim wolno, a o kim nie wolno pisać ? Faktycznie ruszyła nowa kampania wyborcza, a propaganda PiS-owska na Gazecie.pl przekroczyła już wszelkie granice przyzwoitości... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: O!! komuś się krytyka partii rządzącej nie po 17.01.06, 09:59 tim7 napisał: > No proszę, Gazeta zeszła na psy totalnie jak widzę, i to conajmniej z dwóch > powodów: moderator trzęsie dupą przed nową partią rządzącą, albo Galba nie > potrafi przełknąć nawet cienia krytyki swojej partyji i plus pierwszy zarzut i > mamy wycinanie postów, tak ??? > > No, morderatorze, wyjaśnij mi proszę, z jakiego to powodu mój post naruszył > regulamin, co ? Od kiedy to w regulamin ustanawia o kim wolno, a o kim nie > wolno pisać ? Faktycznie ruszyła nowa kampania wyborcza, a propaganda PiS- owska > > na Gazecie.pl przekroczyła już wszelkie granice przyzwoitości... BNapisz mi na priv co napisales, bo to ciekawe... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: O!! komuś się krytyka partii rządzącej nie po 17.01.06, 11:22 Oo!! Jestem w szoku po raz kolejny dzisiaj !! Teraz powstaje kolejne pytanie: czy mo(r)derator jest aż tak ograniczony, że ma forumowiczów za idiotów, i bawi się z nimi w gierki typu "ja Cię wytnę, ale czy Ty mnie wyczaisz ?", czy jest jakaś inna motywacja moderatora do Wyb(i)órczego wycinania postów...? Tutejsze działania moderatora zasługują na dość ciekawą dyskusję dla socjologa, psychologa, może nawet dla T.I. ... Bo jak kolega moderator odczytuje hasła "wolność prasy" i "wolność słowa" ? Czy to prawa teraz na wyłączność dla dziennikarzy..? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Porównanie z Aleksandrem K. 17.01.06, 09:43 Na razie tylko mianował jedną do władz sędziowskich Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re:Przez szacunek dla dla wysiłku innych Prezio 17.01.06, 07:33 powinien ich przyjąć. Jak szanować prezia który w ostatniej chwili mówi ludziom nie. To wstyd i brak szacunku. Sławne " spie..j dziadu " usłyszeli PO-wcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3bstefan Re:Przez szacunek dla dla wysiłku innych Prezio 17.01.06, 08:34 polacy obudzcie wielkiego wodza pilsudzkiego.platforma niech sie uspokoi,a pan!!!kwasniewski niech przeprosi caly naród za biedę i upodlenie-publicznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re:Pomylili Ci się prezydenci. Odmówił spotkania 17.01.06, 12:11 Kaczyński a przepraszać ma Kwaśniewski. Brak logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 07:37 Dlaczego? Miary ludzkiej desperacji w dążeniu do szmodzielnego, wręcz dyktatorskiego władania, nie da się zmierzyć. "Głęboko urażony wypowiedziaaami niekórych polityków PO..." To gdzie jest prezydent? - w piaskownicy?, zbyt wrażliwy?, ignoruje elektorat, który głosował na inne niż PiS ugrupowania, rozładowuje,czy eskaluje istniejące napięcia?. Gdzie w tym wszystkim jest interes kraju i społeczeństwa? NIE DAJMY SIĘ KONFLIKTOWAĆ OSZOŁOMOM. Odpowiedz Link Zgłoś
jan583 Ludzie otwórzcie oczy . 17.01.06, 08:18 W Polsce nadchodzi koniec systemu parlamentarnego ,nasz kraj nie da się prowadzić w tym systemie.Idolem Kaczyńskich jest Piłsudski-są pod jego wrażeniem .Tu chodzi o zbudowanie systemu prezydencekiego.I taki tez niezadługo będzie.Nadchodzi koniec gierek cwaniaczków politycznych typu ;Tusk,Komorowski ,Rokita,Lepper i inni . piekielnica1 napisała: > Dlaczego? > Miary ludzkiej desperacji w dążeniu do szmodzielnego, wręcz dyktatorskiego > władania, nie da się zmierzyć. > "Głęboko urażony wypowiedziaaami niekórych polityków PO..." > To gdzie jest prezydent? - w piaskownicy?, zbyt wrażliwy?, ignoruje elektorat, > który głosował na inne niż PiS ugrupowania, rozładowuje,czy eskaluje istniejące > > napięcia?. > Gdzie w tym wszystkim jest interes kraju i społeczeństwa? > NIE DAJMY SIĘ KONFLIKTOWAĆ OSZOŁOMOM. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 [...] 17.01.06, 08:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Ludzie otwórzcie oczy . 17.01.06, 08:42 jan583 Tusk też powiedział podczas kampanii że jego idolem jest też Piłsudski, pomimo tego że głosowałem na Kaczyńskich musze powiedzieć, że chyba jednak Wałęsa miał rację mówiąc o nich, że są niezastąpieni w walce natomiast nie potrafią budować (tak jakby mówił o samym sobie by the way), a co do PO to myślę, że wczoraj po raz pierwszy od wyborów !!! zachowała się z zimą krwią i z całą przyzwoitością, bo do tej pory na każdy niespodziewany ruch PiSu reagowała spontanicznie i bardzo źle, a wczoraj kiedy oświadczenie Lecha wyraźnie miało na celu "danie PO pstryczka w nos" jak powiedział Rokita, PO zachowało zimną krew i stoicki spokój Odpowiedz Link Zgłoś
tag_heuer Re: Ludzie otwórzcie oczy . 17.01.06, 08:55 Zal mi Ciebie jan583!!! Jeżeli wierzysz w te frazesy, które wypisujesz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Ludzie otwórzcie oczy . 17.01.06, 09:07 "PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIĘ NIE BOI" - tak mawiał wieszcz To Leszek z Jarkiem nie mogą uzgodnić stanowisk Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Ludzie MYŚLCIE 17.01.06, 09:41 jan583 napisał: > W Polsce nadchodzi koniec systemu parlamentarnego ,nasz kraj nie da się > prowadzić w tym systemie.Idolem Kaczyńskich jest Piłsudski-są pod jego > wrażeniem .Tu chodzi o zbudowanie systemu prezydencekiego.I taki tez niezadługo > będzie.Nadchodzi koniec gierek cwaniaczków politycznych typu ;Tusk,Komorowski > ,Rokita,Lepper i inni . Jak sie, kuwa, cos pisze nalezaloby przedtem pomyslec, lub chociaz sprobowac... To co piszesz jest mozliwe tylko w wypadkuzmiany konstytucji a te zmienia Sejm, gdzie pelno jest cwaniaczkow o ktorych piszesz. To oni ja maja zmieniac? Aby tylko przypieprzyc? pozwalasz sobie obrazac inteligencje kazdego, kto, w przeciwienstwie do ciebie, z hóiem glowy nie zamienil... Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Ludzie otwórzcie oczy . 17.01.06, 09:46 Głupio piszesz. Zbudujecie system polityczny, z którego za 4 lata będzie korzystał np. Borowski albo Olejniczak. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Ludzie otwórzcie oczy . 17.01.06, 11:18 oczywiście, nadchodzi czas lewusów, co bedą dzielic według zasług, tylko teraz nie bedzie grubej kreski a cienka lina, to przyszłośc tej formacji Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 07:39 Wszystkie zagrywki PIS i Kaczyńskich przypominją mi pewien mesz siatkówki. Po całym zamieszaniu w Sejmie, gdzie PIS próbował blokować własny budżet PO "skacze do bloku", który jest skuteczny, ale pisorki lekko pociągają siatkę w dół - sędzia (wyborcy?) uznaje doktnięcie siatki przez PO i punkt dla PIS. Być może sporo ludzie daje się nabrać na takie zagrywki. Ale od czego sa "powtórki". Mam nadzieję, że za którym razem wyborcy dostrzegą zagrywki PIS i dostaną czerwoną kartkę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 07:57 A ja mysle,ze usiądą na ławce rezerwowych.Za mali są:). Odpowiedz Link Zgłoś
adamk017 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 13:56 żeby tylko czerwoną kartkę , powinni być odsunięci od gry na wiele lat azwłaszcza ten z pierzem . Odpowiedz Link Zgłoś
mike63 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 07:51 STOP komuchom z PIS-u !!!!!!!! Retoryka i sposób prowadzenia sporów przez Jarosław K. i jego klona Lecha K. oraz ich pretorianów przypomina wystąpienia Jerzego Urbana z I połowy lat 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:04 mike63 napisał: > STOP komuchom z PIS-u !!!!!!!! Retoryka i sposób prowadzenia sporów przez > Jarosław K. i jego klona Lecha K. oraz ich pretorianów przypomina wystąpienia > Jerzego Urbana z I połowy lat 80-tych. Powyzszy tekst powstal chyba jeszcze w polsnie... Moze zimny prysznic? Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:20 Tusze,iz tusz nalezy sie pisiorkom z racji permanetnego mamienia,karmienia wyborców polityczna sieczka,deregulacja panstwa.Kaczynscy to osobowosci niedojrzałe,owładniete przemozna checia dominacji ( o czym swiadcza dokonania w PC).Miał byc prezydent wszystkich Polaków, a wyszło jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
drosta1 Nie obrażaj Urbana 17.01.06, 11:00 Jarosław K. i jego klona Lecha K. oraz ich pretorianów przypomina wystąpi > enia > > Jerzego Urbana z I połowy lat 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:39 Doskonale porownanie! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos jedno jest pewne, koalicja popis nie ma żadnych 17.01.06, 08:02 szans na powstanie, to oczywiste. Kolejne wybory są pewne. Teraz jest jedynie walka o to kto poniesie winę i konsekwencje za to, że nie powstała koalicja, a chodzi o tysiące wyborców... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: jedno jest pewne, koalicja popis nie ma żadny 17.01.06, 08:34 el_bigos napisał: > szans na powstanie, to oczywiste. Kolejne wybory są pewne. Teraz jest jedynie > walka o to kto poniesie winę i konsekwencje za to, że nie powstała koalicja, a > chodzi o tysiące wyborców... Mniej więcej. Mało kto już się orientuje w tym cyrku. Ale Jaruś znalazł się pod ścianą, koledzy zabrali mu margines na krętactwa i intrygi. Jędruś po raz kolejny zostanie wykolegowany, ciekawe jak bardzo się zdenerwuje. PiS stworzył mu duże boisko do dużej rozróby. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:24 Pan Prezydent juz dał znać że jest prezydentem jednej partii. Tego zresztą należało się spodziewać "panie przewodniczący zadanie wykoanano". Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Ale Ci POwalenie ludzie mieszają, knują i mieszają 17.01.06, 08:26 Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: eeeeee... tego... a moze jakis przykład? 17.01.06, 10:43 poproszę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cogito.ergo.zum retoryczne pytanie - nie nalezy oczekiwac od 17.01.06, 08:29 nowego prezia dzialam racjonalnych, uczciwych czy chociaz przyzwoitych, to jest najwiekszy skok na kase/wadze od czasu Manifestu Lipcowego. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:30 Ostatnim prezydentem byl A. Kwasniewski. Obecnie jestesmy bez prezydenta. Facet z palacu namiestnikowskiego nie zasluguje na ten tytul. Odpowiedz Link Zgłoś
horode Przepraszam, czy to jest seans psychterapeutyczny 17.01.06, 08:44 dla platformersów? Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: Przepraszam, czy to jest seans psychterapeuty 17.01.06, 08:50 horode napisał: > dla platformersów? aleś się młody napisał, oświeć mnie co to takiego "pla...si", na temat młody, na temat..... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Przepraszam, czy to jest seans psychterapeuty 17.01.06, 08:54 Odpowiadam za 'horode', bo sobie nie poradzi. Tak wyznawcy Ojca Lucyfera okreslaja tych, co chca wyrwac Kraj z zacofania. Odpowiedz Link Zgłoś
horode Re: Przepraszam, czy to jest seans psychterapeuty 17.01.06, 09:29 Doradzam hipnozę. A co powiecie na kleik i ziółka? Odpowiedz Link Zgłoś
henrykg1 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:34 Niestety, ale nie mamy prezydenta SUWERENNEGO. Za niego myśli brat i ojciec (Rydzyk). Nie wspomnę o matce. Czy ktoś pamięta pierwsze słowa po ogłoszeniu wyników? Taka jest i będzie ta, pożal się Boże, prezydentura. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew450 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 08:36 pytanie do zwolenników PO, czy Platforma w celu odebrania PiS'owi władzy powinna rozmawiać z Samoobroną o koalicji Należy ograć PiS ich metodami tak szybko jak to możliwe aby oni nie ograli innych. Nie polemizuję ze zwolennikami PiS, nie zamierzam ich przekonywać. Zastanawiam się tylko nad inną możliwą opcją dla dobra Polski bez PiS'u Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 08:45 wystarczy aby PO opdcięła sie zdecydowanie od Jarosława Kaczyńskiego. Prosty komunikat "Paj Kaczyński swoim kłamliwym i fałszywym postępowaniem stracił resztki wiarygodności i niejest juz partnerem do jakichkolwiek rozmów". Na razie kaczor jedzie cały czas na stałej gotowosci PO do kompromisu. Jak tego zabraknie, to zostanie sam z Lepperem i moherami a jego taktykę i strategie diabli wezmą. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 08:56 wojtekmt największy błąd PO to ciągłe krytykowanie i zarzucanie "żądzy władzy" Kaczyńskim, ale więszość osób które głosowały na Kaczyńskich, Lepperów i Giertychów wiedziała że są to ludzie "dla których liczy się władza", stąd zapewne taktyka PO przynosi odwrotny skutek od zamierzonego, tracą poparcie a zyskuje PiS, dlaczego do tej pory PO nie przedstawiła PiSowi swoich warunków na jakich jest gotowa wziąźć odpowiedzialność za współrządzenie, albo nie mają jasno określonego planu działania albo nadal biorą górę względy ambicjonalne czytaj. Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 09:41 wojtekmt napisał: > wystarczy aby PO opdcięła sie zdecydowanie od Jarosława Kaczyńskiego. > Prosty komunikat "Paj Kaczyński swoim kłamliwym i fałszywym postępowaniem > stracił resztki wiarygodności i niejest juz partnerem do jakichkolwiek rozmów" Dlaczego naklaniasz do skladania NIEPRAWDZIWYCH oswiadczen? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 08:49 Wyczyny Leppera bledna przy spektaklu Kaczynskich. Szkodnik nr 1 to obecnie J. Kaczynski (z KK, czy jak kto woli, Rydzykiem w tle). Rozbicie tego mariazu musi byc najwazniejszym celem sil demokratycznych i postepowych w Polsce. Widze tu poza PO takze SLD, PD, SDPL. Odpowiedz Link Zgłoś
mike63 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 08:58 andrew450 napisał: > pytanie do zwolenników PO, czy Platforma w celu odebrania PiS'owi władzy > powinna rozmawiać z Samoobroną o koalicji > Należy ograć PiS ich metodami tak szybko jak to możliwe aby oni nie ograli > innych. > Nie polemizuję ze zwolennikami PiS, nie zamierzam ich przekonywać. Zastanawiam > się tylko nad inną możliwą opcją dla dobra Polski bez PiS'u Myślenie o koalicji z Samoobroną to dewiacja. PO powinna już intensywnie myśleć nad reklamówką, w której pluszaki wracają na półki, żarcie do lodówki a kaczory znoszą jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: PO nie powinna już .... 17.01.06, 09:07 mike63 napisał: > andrew450 napisał: > > > pytanie do zwolenników PO, czy Platforma w celu odebrania PiS'owi władzy > > powinna rozmawiać z Samoobroną o koalicji > > Należy ograć PiS ich metodami tak szybko jak to możliwe aby oni nie ogral > i > > innych. > > Nie polemizuję ze zwolennikami PiS, nie zamierzam ich przekonywać. Zastan > awiam > > się tylko nad inną możliwą opcją dla dobra Polski bez PiS'u > > Myślenie o koalicji z Samoobroną to dewiacja. > PO powinna już intensywnie myśleć nad reklamówką, w której pluszaki wracają na > półki, żarcie do lodówki a kaczory znoszą jaja. Zgadzam się z tobą, że bez PiSu i bez S-y tzn. bez chamstwa Tylko w jednym nie:kaczory nie znoszą jaj bo po 1-sze ich nie mają, po2-gie od tego są kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 09:19 andrew450 napisał: "Myślenie o koalicji z Samoobroną to dewiacja." Najuprzejmiej zwracam uwagę, że PO już co najmniej dwukrotnie weszła w Sejmie w praktyczny sojusz z Samoobroną (becikowe i koalicja w gabinecie marsz. Kotlinowskiego). W tym sojuszu zamierzała nawet "powołać" Sejm-bis. W przypadku PiS takie sojusze nazwano "koalicją parlamentarną". Czy PO może być częściowo w ciąży???? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 10:00 Rozumiem, że w sprawie becikowego PiS wszedł w koalicją z SLD bo głosowali tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 10:17 gromek1 napisał: "Rozumiem, że w sprawie becikowego PiS wszedł w koalicją z SLD bo głosowali tak samo." PiS po prostu przerzucił się do pozycji zajętych przez SLD. Istotą "becikowego" był test wykonany przez PO na temat: "Jaki będzie odbiór społeczny, jeżeli PO zagłosuje RAZEM z Samoobroną i LPR i to wbrew własnym hasłom". Test wypadł dla PO pomyślnie (wsystko jest ok, byle dokopac PiSowi), więc PO przystąpiła do organizowania puczu w gabinecie marsz. Kotlinowskiego. Do tej pory SLD pozostawała w cieniu a przeciw becikowemu głosowała, bo dla niej zbyt drogi jest jej twardy elektorat lewicowy. Sama SLD w tym becikowym teście nie musiała nic sprawdzać, bo do JEJ sojuszów z Samoobroną publiczność wcześniej przywykła. Mam nadzieję, że - jako szybko uczący się - p. Lepper jednak odwykł. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 10:23 Piękny eufemizm "Przerzucił sie na pozycje..." Niestety nie widzę sensu w zdaniu: >Do tej > pory SLD pozostawała w cieniu a przeciw becikowemu głosowała, bo dla niej zbyt > drogi jest jej twardy elektorat lewicowy. Czy według Ciebie becikowe jest pomysłem prosocjalnym (lewicowym) czy nie? >Mam nadzieję, że - jako szybko uczący się - p. Lepper jednak odwykł. Nie odwykł wejdzie w każdą koalicją, która powiększy jego zakres władzy i poszerzy koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 10:49 No więc gromek1: Ja mam wrażenie, że przy tym becikowym PiS został jednak zaskoczony i działał nerwowo, w sumie byle jak. Zwróć uwagę, że następnym razem (pucz nr 1) PiS już zaskoczony nie był. Dlatego sobie (choć z trudem) poradził. Oczywiście, że becikowe NIE JEST pomysłem prosocjalnym. Wręcz przeciwnie. Jest pierwszym przypadkiem, świadczenia rozdzielanego nie populistycznie "według biedy", lecz dla innych celów (pronarodowych, natalistycznych ?, itd.). Nieważne, CZY becikowe kogoś do czegoś zachęci. Istotny jest dla SLD wyłom w filozofii: co państwo ma wspomagać. Dlatego lewica absolutnie nie jest w stanie becikowego zaakceptować. Zakres władzy UZYSKANEJ jest u polityka funkcją uczenia się na błędach swoich i wyciągania dla siebie wniosków z błędów innych. W tym zakresie starczy może i sam chłopski spryt. Może dlatego p. Lepper umiejetności tu ma, a panowie Tusk i Rokita ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 09:04 andrew ja głosowałem na PiS licząc że stworzy silną koalicję z PO i przeprowadzą zdecydowane reformy w naszym państwie, tak samo jak ja myślało 50 procent głosujacych zarówno na PiS jak i na PO (przecież to ogromny potencjał społeczny do rządzenia), pytasz: > Zastanawiam się tylko nad inną możliwą opcją dla dobra Polski bez PiS'u ja innej dobrej opcji dla Polski bez PO też nie widzę, niech się do jasnej ch..... uniosą się nad swoimi ambicjami i uprzedzeniami i zawiążą w końcu tą koalicję PiS-PO i przystąpią do robienia porządków w tym kraju, bo jak długo może w POlsce funkcjonować rząd mniejszościowy nie zdolny do przeprowadzenia żadnych zmian (wliczajac w to rządy mniejszościowe SLD to już będzie chyba 3 rok) Odpowiedz Link Zgłoś
atu001 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 12:56 andrew ja głosowałem na PiS licząc że stworzy silną koalicję z PO i > przeprowadzą zdecydowane reformy w naszym państwie, tak samo jak ja myślało 50 > procent głosujacych zarówno na PiS jak i na PO (przecież to ogromny potencjał > społeczny do rządzenia), Delegapit - nie bardzo rozumiem jak głosowałeś, bo ja głosowałem nie na żadną koalicję tylko za konkretna partią PO - nie boję się do tego przyznać mimo tej całej pisowskiej nagonki na PO. Twierdzenie, że większość wyborców głosowała za jakąś tam koalicją "popis" i/lub "pispo" jest narzucone przez pisowców i niektóre media. Chociaż w obecnej sytuacji, kto wie - gdyby tylko nie ta przemożna chęć zdominowania wszystkiego w naszym kraju przez Pana Jarka... Cały czas, od początku lat 90-tych uważałem i nadal uważam, że mamy źle przyjęty model wyborów parlamentarnych. Jestem w 100% za jednomandatowymi okręgami wyborczymi, chcę mieć prawo wyboru konkretnej osoby na członka parlamentu (sejmu i zbędnego moim zdaniem w obecnej sytuacji senatu), ale też prawo do jego odwołania - tego ostatnienia zgodnie z obecną Konstytucja RP i Ordynacją wyborczą nikt z wyborców nie posiada - a szkoda. Nie chę się zanadto rozpisywać ale jeszcze jedna sprawa - "immunitet" w obecnym wydaniu to przeżytek z czasów prl-u, jest w zupełności zbędny, a jak doskonale to widać nagminnie nadużywany przez wszystkich. i jeszcze jedno brak mi jasnej sytuacji - jeżeli chodzi i partie lewicowe to mamy ich multum, głównie postkomunistów vide SLD i pociotki w rodzaju SO, lecz przecież patrząc na programy gospodarcze, to należe do tej grupy zaliczyć: LPR, PSL oraz PiS. Tak więc na prawicy pozostaje jedynie PO - ciekawy jestem co inni na to powiedą? Przy układzie "dwupartyjnym" i jednomandatowych okręgach wyborczych mielibyśmy czystą sytuację - partia, która wygrywa wybory rządzi, a partia przegrana jest w opozycji prlamentarnej i na odwrót. Szkoda tylko, że choroba "socjalizmus-populismus" tak opanowała większość moich rodaków - zresztą nie tylko w naszym kraju!!! - lecz to jest szerszy temat. Noo - teraz możecie się na mnie powyżywać wszyscy przeciwnicy PO - powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
atu001 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 13:02 jeszce jedno: Nawiązując do mojej poprzedniej wypowiedzi, zapomiałem dodać, że właśnie dlatego PiS tak marudzi nad koalicją z PO, bo przeszkadza mu to skażenie "socjalizmus-populismus" - tak więc reasumując do koalicji PiS-u z PO prawdopodobnie teraz nie dojdzie. A czy będą rychło nowe wybory? To zależy głównie od "widzi mi się" Pana Jarosława K. Teraz kłaniam się wszystkim pisowcom uniżenie i gratuluję dokonanego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 13:12 atu001 napisał: > A czy będą rychło nowe wybory? To zależy głównie od "widzi mi się" Pana > Jarosława K. Wedlug mojej wiedzy, nowe wybory zaleza od innych rzeczy. No ale moze sie myle... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: PIS nie powinna już rozmawiać z nikim 17.01.06, 09:35 andrew450 napisał: > pytanie do zwolenników PO, czy Platforma w celu odebrania PiS'owi władzy > powinna rozmawiać z Samoobroną o koalicji > Należy ograć PiS ich metodami tak szybko jak to możliwe aby oni nie ograli > innych. > Nie polemizuję ze zwolennikami PiS, nie zamierzam ich przekonywać. Zastanawiam > się tylko nad inną możliwą opcją dla dobra Polski bez PiS'u Tak POwinni zrobic... Szeroka koalicja z PSL, SLD, SO i LPR (?) - czyli powtorka z puczu... nocna zmiana 2 Zapominasz o jednym: pucz sie nie uda z bardzo prostego powodu - Kaczynski jest w Palacu, ma szeroki dostep do TECZEK i w razie potrzeby mozliwosc wystapienia w TV (kontredans z JURKIEM - pamietasz? mial wystapic w TV i WYTLUMACZYC, ale nagle okazalo sie ze mozna przyjac kompromis...) Moze jeszcze Dworaka skaptujcie do kompletu to i w TV nie wystapi Prezydent. Chyba jednak nie da rady... A moze sie myle, w koncu juz tyle razy niemozliwe stawalo sie cialem! Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: PO nie powinna już rozmawiać z PiS 17.01.06, 09:56 Moim zdaniem nie powinna. Wyborcy PiS są zaślepieni i wybaczą swoim liderom nawet koalicję z SLD jeśli Zawisza i Gosiewski uzasadnią to wyższą koniecznością. Zwolennicy PO nie przełknęliby takiej koalicji ze względów estetycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Dlaczego prezydent.... 17.01.06, 08:38 Dlaczego prezydent zaczyna swoje rządy od dyktatu.Za młodu nasiąkł jednak stalinowskimi wastościami RZĄDZĄCEGO. No cóż uczył się prawa w okresie komunizmu i co tu mówić, polityczne chamstwo wyszło. Obojętnie z kim UMAWIA SIĘ prezydent na rozmowy NIE WOLNO właśnie JEMU tak postęp[ować. Chyba że jest "polytykem". Do pozycji MĘŻA STANU daleko mu z taką dyplomacją. Powinien również zmienić doradców, tych od savoir vivru też. Zapamiętałem z czasów młodości takie słowa: "Jedyną rzeczą jaką możesz stracić dzięki grzeczności (kulturze) jest miejsce siedzące w tramwaju." Pan prezydent chyba jeździł taksówką. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego prezydent.... 17.01.06, 08:39 asobnap napisał: > Pan prezydent > chyba jeździł taksówką. raz jechal autobusem, nawet to transmitowali w tiwi.... Odpowiedz Link Zgłoś
mimaria Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:42 Pan Urbański poinformował prezydent ze swej wrażliwości nie mógł się spotkać a może pamiętacie może kto powiedział " spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 08:43 mimaria napisała: > Pan Urbański poinformował prezydent ze swej wrażliwości nie mógł się spotkać a > może pamiętacie może kto powiedział " spieprzaj dziadu" nooo i to licowalo z powaga urzedu prezydenta miasta Warszawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: Dlaczego prezydent o..żył ......nie z PO? 17.01.06, 08:46 mimaria napisała: > Pan Urbański poinformował prezydent ze swej wrażliwości nie mógł się spotkać a > może pamiętacie może kto powiedział " spieprzaj dziadu" No jak to kto.....KWA<KWA<KWA.......... Odpowiedz Link Zgłoś
silvermad ciekawe jaka bedzie frekwencja jesli dojdzie do... 17.01.06, 08:50 ..powtorki wyborow - ale chyba ok. 20%. Mnie sie osobiscie juz nie chce "ingerowac" w sprawy politykow ktorzy sie z nami bawia i obiecuja. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: ciekawe jaka bedzie frekwencja jesli dojdzie 17.01.06, 08:54 To oznacza,że oddajesz głos na PiS..... Bo ich twardy moherowy elektorat na pewno zagłosuje po drodze do kościółka Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: ciekawe jaka bedzie frekwencja jesli dojdzie 17.01.06, 08:59 silvermad napisał: > ..powtorki wyborow - ale chyba ok. 20%. Mnie sie osobiscie juz nie > chce "ingerowac" w sprawy politykow ktorzy sie z nami bawia i obiecuja. Aleś optymista.Chociaż może naród dojrzeje i pójdzie do wyborów chociażby po to by wygrali madrzejsi... MĘŻOWIE STANU a nie "politykierzy" rydzykowcy. Swoją drogą ks.Piotr Skarga w grobie się przewraca jak słyszy R.M. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: ciekawe 17.01.06, 09:54 asobnap napisał: > Aleś optymista.Chociaż może naród dojrzeje i pójdzie do wyborów chociażby po to > > by wygrali madrzejsi... MĘŻOWIE STANU a nie "politykierzy" rydzykowcy. Swoją > drogą ks.Piotr Skarga w grobie się przewraca jak słyszy R.M. A KTORZY to sa te MEZOWIE STANU? Czyzby bezpartyjny fachowiec i pan K. mial wrozic? HE, he, he! Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: ciekawe..... 17.01.06, 10:40 studioturos napisał: > asobnap napisał: > > Aleś optymista.Chociaż może naród dojrzeje i pójdzie do wyborów chociażby > po > to > > > > by wygrali madrzejsi... MĘŻOWIE STANU a nie "politykierzy" rydzykowcy. Sw > oją > > drogą ks.Piotr Skarga w grobie się przewraca jak słyszy R.M. > A KTORZY to sa te MEZOWIE STANU? > Czyzby bezpartyjny fachowiec i pan K. mial wrozic? > HE, he, he! > Odpowiem Ci fraszką (niestety nie znam autorta .Krasicki?).."pytał głupi mądrego: na coż rozum zda się ? Ten zaś na to odrzekł bez wahania : rozum eedług mego zdania, zda się by nie odpowiadać na głupie pytania". Ito by było na tyle. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos WYBORY=demokracja, straszenie frekwencja to 17.01.06, 09:29 woda na mlyn tych co wyborow nie chca... Guzik mnie obchodzi ile sztuk pojdzie do wyborow, wybowy w demokracji sa wane nawet wtedy gdy 10% pojdzie - reszta sam sobie winna... silvermad napisał: > ..powtorki wyborow - ale chyba ok. 20%. Mnie sie osobiscie juz nie > chce "ingerowac" w sprawy politykow ktorzy sie z nami bawia i obiecuja. Odpowiedz Link Zgłoś
ricochett STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 08:54 Skoro mamy już dość tych samych mord przy korycie, zbierzmy się i niezależnie od poglądów politycznych, religii i orientacji seksualnej- zbudujmy własny program. Program, który będzie wspólnym dziełem prawicowców, socjalistów, liberałów- ludzi o elastycznym, otwartym umyśle. Pokażmy, że można się porozumieć jeśli najważniejsze będzie dobro Polski. Zbierzmy młodych politologów, absolwentów prawa, stosunków międzynarodowych, ekonomistów i zróbmy to wreszcie tak, jak należy. Marzę o tym, żeby tym wszystkim nażartym, cynicznym świniom pokazać środkowy palec i powiedzeć, że teraz NARÓD RZĄDZI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tag_heuer Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 08:57 Wchodzę!!! ricochett napisał: > Skoro mamy już dość tych samych mord przy korycie, zbierzmy się i niezależnie > od poglądów politycznych, religii i orientacji seksualnej- zbudujmy własny > program. Program, który będzie wspólnym dziełem prawicowców, socjalistów, > liberałów- ludzi o elastycznym, otwartym umyśle. Pokażmy, że można się > porozumieć jeśli najważniejsze będzie dobro Polski. Zbierzmy młodych > politologów, absolwentów prawa, stosunków międzynarodowych, ekonomistów i > zróbmy to wreszcie tak, jak należy. Marzę o tym, żeby tym wszystkim nażartym, > cynicznym świniom pokazać środkowy palec i powiedzeć, że teraz NARÓD RZĄDZI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ricochett [...] 17.01.06, 14:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 09:02 ricochett napisał: > Skoro mamy już dość tych samych mord przy korycie, zbierzmy się i niezależnie > od poglądów politycznych, religii i orientacji seksualnej- zbudujmy własny > program. Program, który będzie wspólnym dziełem prawicowców, socjalistów, > liberałów- ludzi o elastycznym, otwartym umyśle. Pokażmy, że można się > porozumieć jeśli najważniejsze będzie dobro Polski. Zbierzmy młodych > politologów, absolwentów prawa, stosunków międzynarodowych, ekonomistów i > zróbmy to wreszcie tak, jak należy. Marzę o tym, żeby tym wszystkim nażartym, > cynicznym świniom pokazać środkowy palec i powiedzeć, że teraz NARÓD RZĄDZI!!! JESTEM ZA ...TYLKO JAK TO ZROBIĆ, JAK ZEBRAĆ INTERNAUTÓW ale też bez "plew"...? Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 09:06 To byłoby coś! Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 10:29 Kilku nas już by było. Stwórzmy jakąś stronę internetową i po jakimś czasie można by policzyć siły na zamiary Odpowiedz Link Zgłoś
ricochett Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 12:27 To chyba najlepszy pomysł. Nie mam pojęcia o tworzeniu stron internetowych, ale postaram się stworzyć coś na kształt forum politycznego "Młoda Polska"... Jak tylko się uda, dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
ricochett Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 15:01 (:... od czegoś trzeba zacząć: Gazeta.pl > Forum > Prywatne > Polska i świat > Polityka "Młoda Polska". Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Partię? - no, thanks! Co innego jakiś ruch 18.01.06, 07:00 obywatelski. Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Gdybyś nie był taki POwalony to może dałbym wiarę 17.01.06, 09:07 Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Gdybyś nie był taki POwalony to może dałbym w 17.01.06, 10:29 Widziane ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper kto będzie liderem? 17.01.06, 09:14 A kto będzie liderem? Bo ja na przykład bym wolał pana A. Jak nie, to niech będzie podatek liniowy. Który to chętnie przechandluję na ciepłą posadkę w zarządzie Konglomeratu SA. Obudź się! Jakie dobro Polski? Dobro Polski to niskie podatki, proste procedury i likwidacja władzy urzędniczej. To bezpowrotne wyjście państwa z gospodarki i likwidacja okazji do korupcji. To samodzielność i samorządność obywateli. Myślących obywateli. Niby proste, ale żadna partia tego nie zrobi, bo straci możliwość machlojek. Myślących obywateli nie mamy, jak by na to nie patrzeć: - ci co głosowali na PO, mówią że 50% to debile - ci co głosowali na PiS mówią to samo o przeciwnej stronie. Więc tak czy owak jest za dużo debili ;) A raczej łykających populizm jak skwarki w kaszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ricochett Re: kto będzie liderem? 17.01.06, 12:36 Lider zwykle sam się wyłania. Ważne, żeby inni byli na tyle odpowiedzialni, by to uznać. Poza tym całkowicie się z Tobą zgadzam: pieniądze powinny zostawać w naszych kieszeniach, a nie ginąć w urzędniczo- administracyjnym labiryncie. Potrzebne są rządy kogoś, kto na stałe wyciągnąłby palce polityków z prawa, gospodarki, biznesu i pozwolił ludziom decydować o sobie... i tworzyć. Ludzie tworzą piękne rzeczy jeśli im się nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
oraw Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 09:20 A nie lepiej wyłączyć ten MATRIX? Uwierzcie zaprawdę leppiej!!!!! Odwróćmy się do politykusów plecami i ZOBACZMYjaki ten ŚWIAT JEST W RZECZYWISTOŚCI!!!!!! Serdecznie pozdrawiam VIATORES Odpowiedz Link Zgłoś
baryla2000 Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 09:42 Rozwalają mnie takie teksty "odwróćmy się od polityków, nie chodźmy na wybory". Takie wołanie przypomona zabawę trzylatka, który zakrywa rękami oczy i myśli, że go nie widać. Od polityki nie da się uciec. Czy będziesz głosował czy nie i tak będzie ktoś tobą rządził, więc chyba lepiej mieć wpływ na to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 09:53 baryla2000 napisał: DOKLADNIE niektorzy sa przekonani, ze jak nie wybierali wcale to nie maczali w tym badziewiu palcow... a tak naprawde trzeba bylo isc i wybrac cos lepszego, a nie zostawic decyzje innym... Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: STWÓRZMY WŁASNĄ PARTIĘ!!! 17.01.06, 10:19 baryla2000 napisał: > Rozwalają mnie takie teksty "odwróćmy się od polityków, nie chodźmy na wybory". > Takie wołanie przypomona zabawę trzylatka, który zakrywa rękami oczy i myśli, ż > e > go nie widać. Od polityki nie da się uciec. Czy będziesz głosował czy nie i tak > będzie ktoś tobą rządził, więc chyba lepiej mieć wpływ na to kto? Odpowiadasz na całość przeczytaną czy tak sobie piszesz. Pisz na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
baryla2000 do asobnap 09.08.06, 13:24 asobnap napisał: > Odpowiadasz na całość przeczytaną czy tak sobie piszesz. Pisz na temat. Ustaw sobie drzewko to będziesz wiedział na co odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 09:08 Ale wyrosła nam rasa politykierów. Ten nadmuchany, podgardlany prezydencki minister pożal sie Boże, z butą w ostatniej chwili uznajmia, że jego jaśnie wielmożny nie spotka się z poniżonymi pachołkami aby jeszcze bardziej ich dobić. Wszystkim zaś steruje szara eminencja, który za najlepszego przyjaciela i doradce ma kota. W dodatku kalkulują czy dla chęci trzymania się przy władzy i lansowania rewelacyjnych pomysłów nie wprowadzić do rządu wielokrotnego przestępcy, aroganta i chama. W dodatku za propagandową tubę i ulubiony środek przekazu wybrali sobie toruńskie media znane z eurowstrętu, kołtuństwa, wstecznictwa i demagogii. Obudżmy się bo utoniemy w tym szambie jaki nam zgotują. Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Argumenty POwalonych to jednak jest totalna kicha 17.01.06, 09:11 Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Argumenty POwalonych to jednak jest totalna k 17.01.06, 11:23 Wole być POwalonym niz ambitnym debilem Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 09:13 prezydent powinien dać Tuskowi i Rokicie nie prztyczka w nos a kopa w d... Odpowiedz Link Zgłoś
oraw TROCHĘ ZA MALUTKI 17.01.06, 09:17 centaur1 napisał: > prezydent powinien dać Tuskowi i Rokicie nie prztyczka w nos a kopa w d... ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Niech Kaczuś nie kopie Panów , bo mu się nóżka zmęczy!!!!! Musiałbu chyba z krzesełka! Odpowiedz Link Zgłoś
asobnap Re: Dlaczego prezydent ...>centaur1 17.01.06, 10:02 centaur1 napisał: > prezydent powinien dać Tuskowi i Rokicie nie prztyczka w nos a kopa w d... Jesteś chyba z byłej PZPR, typowy punkt widzenia właśnie starego aparatczyka, rozmawiam z kim chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Dlaczego prezydent odłożył spotkanie z PO? 17.01.06, 10:34 Centaur jak to centaur kopanie to u niego naturalny odruch Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Gnojki już rezerwują bilboardy... 17.01.06, 09:13 Teraz juz nikt nie może mieć wątpliwości: pisiorki od początku nie myslały o Polsce tylko o zdobyciu władzy absolutnej. Oszustwami i matactwami zdobyły największą ilość głosów w wyborach, a teraz - posługując się takimi samymi metodami - podejmują próbę zawłaszczenia reszty władzy. Najwyższy czas rozpocząć otwarte zwalczanie pisioryzmu wspieranego rydzykiem (kto wie kiedy się kończy okres ochronny dla kaczek?). Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Gnojki już rezerwują bilboardy... 17.01.06, 09:25 sumienie.lk napisał: > Teraz juz nikt nie może mieć wątpliwości: pisiorki od początku nie myslały o > Polsce tylko o zdobyciu władzy absolutnej. Oszustwami i matactwami zdobyły > największą ilość głosów w wyborach, a teraz - posługując się takimi samymi > metodami - podejmują próbę zawłaszczenia reszty władzy. Najwyższy czas > rozpocząć otwarte zwalczanie pisioryzmu wspieranego rydzykiem (kto wie kiedy > się kończy okres ochronny dla kaczek?). WYKOP STRZELBE PO DZIADKU Z AL! :) Czytać nie umiesz ? W artykule stoi jak wół - "MY robimy to samo" - i powiedzial to jakis ktosik z placformy... BZDURY mozesz plesc, ale czytac powinienes jednak umiec... Chyna ze jestes HU jasiem? Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: Gnojki już rezerwują bilboardy... 17.01.06, 09:30 sumienie.lk napisał: "Teraz juz nikt nie może mieć wątpliwości: pisiorki od początku nie myslały o Polsce tylko o zdobyciu władzy absolutnej." powyższe w kontekście jakoby rezerwowano bilboardy. Otóż, gdyby "pisiorki" OD POCZĄTKU stawiały na wybory, to bilboardy mieliby zarezerwowane już w grudniu. Albo wcześniej. Czy tak jest ??? Niemożliwe, aby daty rezerwacji dało się teraz ukryć. Jaka tam znów tajemnica handlowa u właścicieli tych plansz na codzień zależnych od reklamodawców. Niech dziennikarze GW (w ramach śledztwa dziennikarskiego) sprawdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
oraw KACZORY MAJĄ KOMPLEKSY I SĄ WSTYDLIWE!!!!!! 17.01.06, 09:14 Zupełnie serio!!!! Oni całe życie byli w ogniu zainteresowania otoczenia! A są to ludzie zamknięci i z racji kompleksów (których sporo się ujawniło w ostatnim czasie) są wstydliwi! Tacy ludzie na szczytach hirarchii społecznej to NIESZCZĘŚCIE! Dla nas i dla nich!!!! Oni potrafią rządzić (bardzo skutecznie) tylko zza kulis! Gdy KURTYNA się już odsłoniła, to zaczynają się miotać i chcą jakoś ukryć!!!! To typ DYKTATORÓW( jakimi w nadmiarze obdarzył nas XX wiek)! Są podobni nawet wzrostem do tych najbardziej znanych(ze wschodu i zachodu) Nie lubią walczyć z odsłoniętą przyłbicą!!!! I ZAWSZE BĘDĄ LAWIROWAĆ, a mają ATUT JEDYNY W CAŁEJ HISTORII LUDZKOŚCI!!!! SĄ PODWÓJNI!!!!!! Dwóch , a jakoby JEDEN! JEDEN a jakoby DWÓCH!!!! Ale to i tak tylko STEROWNIKI w programie INSTALACYJNYM DYKTATORA WSZECHCZASÓW-ANDRZEJA LEPPERA!!!!! Oni prostują mu ścieżki!!!! Oni są głosem wołającym na politycznej puszczy: otwórzcie serca i drzwi, bo nadchodzi PAN!ZBAWCA OJCZYZNY!WÓDZ!DYKTATOR! A N D R Z E J L E P P E R !!!!!!!! I niech mi ktoś udowodni,że mylę się co do skutków KACZEJ BUFONADY - jej FINAŁ TO LEPPERIADA!!!!!! Serdecznie pozdrawiam VIATORES Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej A Michnikopodobne to mają takiego kaca,że aż wstyd 17.01.06, 09:16 Odpowiedz Link Zgłoś
antys.bk Re: A Michnikopodobne to mają takiego kaca,że aż 17.01.06, 09:52 Jest jedna rzecz co łaczy Tuska , Rokitę i Komorowskiego - to fakt że byli oni na poczatku lat 90 w Uni Demokratycznej , czyli parti którą Kaczyński zawsze uważał za partię nie będącą w stanie faktycznie rozliczyć komunistów . Ciekawe jest to że nawet kiedy partia będąca spadkobiercą Uni Demokratycznej , jest poza parlamentem to, wśrod partii rozgrywającej w sejmie jest Platforma w której główną role grają byli działacze Uni Demokratycznej ,.Nie dziwi mie więc poparcie Gazety Wyborczej dla Platformy , i wręcz obsesyjna nienawiść do Kaczyńskich , którzy już napoczątku lat 90 zauważyli jaką negatywną rolę w Polsce pełni Michnik i jego zaplecze z Unią Demokratycznej [ i jej nastepczyni w postaci U.W iP.D]na czele. Ale niech żyje człowiek ,,Honoru ;'' Kiszczak i odpie..ie się od Generała jak mawiał MIchnik Odpowiedz Link Zgłoś
larsen1 Re: A Michnikopodobne to mają takiego kaca,że aż 17.01.06, 12:16 > Jest jedna rzecz co łaczy Tuska , Rokitę > i Komorowskiego - to fakt że byli oni > na poczatku lat 90 w Uni Demokratycznej Pamiec dobra masz acz krotka ;) Tusk nigdy nie byl w Unii Demokratycznej. Mowi ci cos skrot KLD? Ale jesli chodzi o twoja wypowiedz - czyli chaos jaki mamy teraz w kraju jest wina UD? Podobnie jak niegdysiejsza Wojna na Gorze? taaa...n'importe quoi! Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: KACZORY MAJĄ KOMPLEKSY I SĄ WSTYDLIWE!!!!!! 17.01.06, 09:32 oraw napisał: (...) To jest wierszem czy proza napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 17.01.06, 09:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyhu2005 Kaczyński pracuje na zwycięstwo Kwaśniewskiego 17.01.06, 09:29 Jeszcze kilka miesięcy występów panów z PiS, a eksprezydent będzie mógł wrócić do polskiej polityki na czele jakiejść nowej formacji centrolewicowej (SLD+Demokraci.pl+SdPL????) i w cuglach wygrać wybory. Premier Kwaśniewski? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Kaczyński pracuje :) 17.01.06, 09:49 krzyhu2005 napisał: > Jeszcze kilka miesięcy występów panów z PiS, a eksprezydent będzie mógł wrócić > do polskiej polityki na czele jakiejść nowej formacji centrolewicowej > (SLD+Demokraci.pl+SdPL????) i w cuglach wygrać wybory. Premier Kwaśniewski? Wolalbys pucz numer 2 w wykonaniu pajaca Tuska i paru gnojkow z innych partii? A wystep to raczej PO robi, pelno ich wszedzie, nawet CIENIASÓW juz maja, a do ich wypowiedzi to juz i DESZYFRANT potrzebny... Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Kaczyński pracuje :) 17.01.06, 09:52 studioturos napisał: > krzyhu2005 napisał: > > > Jeszcze kilka miesięcy występów panów z PiS, a eksprezydent będzie mógł > wrócić > > do polskiej polityki na czele jakiejść nowej formacji centrolewicowej > > (SLD+Demokraci.pl+SdPL????) i w cuglach wygrać wybory. Premier Kwaśniewsk > i? > Wolalbys pucz numer 2 w wykonaniu pajaca Tuska i paru gnojkow z innych partii? > A wystep to raczej PO robi, pelno ich wszedzie, nawet CIENIASÓW juz maja, a do > ich wypowiedzi to juz i DESZYFRANT potrzebny... > Toczysz pianę....zaszczep się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Kaczyński pracuje :) 17.01.06, 09:55 veglie napisał: > Toczysz pianę....zaszczep się!!!! A dlaczego niby. W koncu moge toczyc co chce, o to walczylem przez iles tam lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: Kaczyński pracuje :) 17.01.06, 10:08 studioturos napisał: "Wolalbys pucz numer 2 w wykonaniu (...) Tuska i paru (...) z innych partii?" Ten pucz nr 2 (z p. Kwaśniewskim jako najprawdopodobniejszym premierem z tego puczu) już się nie zdarzy, bo pucz nr 1 (porozumienie w gabinecie marsz. Kotlinowskiego) został skutecznie rozbrojony przez marsz. Jurka i PiS. Możnaby wprawdzie skonstruować pucz nr 3, ale brakuje już czasu, a i Samoobrona z LPR uczą się szybko. Dlatego czerwonemu zostało podgrzewać do przyspieszonych wyborów jako do ICH wariantu rezerwowego. A kogóż to "przeciwPiSowego" mieliby niby w zanadrzu jako przyszłego, koalicyjnego premiera, jeśli w tych wyborach zajęliby dobrą pozycję ??? Przy niskiej frekwencji SLD pod progiem 5 % ??? Wolne żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: z każdego w końcu cham wylezie 17.01.06, 10:44 nawet z pana andrzeja twarda, tak elokwentnego u kataryny Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: Kaczyński pracuje na zwycięstwo Kwaśniewskieg 17.01.06, 09:53 krzyhu2005 napisał: "Jeszcze kilka miesięcy występów panów z PiS, a eksprezydent będzie mógł wrócić do polskiej polityki na czele jakiejść nowej formacji centrolewicowej (SLD+Demokraci.pl+SdPL????) i w cuglach wygrać wybory. Premier Kwaśniewski?" Podpowiadam: 1) Dla konglomeratu lewicowo medialnego (itd. niektórzy nazywaja to stolikiem) deadline przypada w połowie roku. Potem wygasają kadencje w spółkach (w tym w TV) i wpływy tego stolika zaczną gwałtownie maleć na rzecz PiS. Dlatego gwałtownie gardłują teraz za wyborami. I będą coraz gwałtowniej. Prezydent opóźniając spotkanie z PO spowalnia im tę grę. 2) Jednocześnie "pracują" nad obrzydzeniem frekwencji wyborczej. Przy frekwencji poniżej 30% SLD na pewno osiągnie dobry wynik. PO zabiera się do udziału w tej grze niczym ostatni frajer, bo skutkiem wyborów przy niskiej frekwencji SLD głównie jej miejsca parlamentarne przeciągnie do siebie. 3) Kto pierwszy wiedział o ew. ostatecznym terminie budżetowym 31 stycznia ??? Czyżby nie p. Belka, który jakoś tak "na siłę" składał projekt budżetu w końcu swoich rządów wyraźnie deklarując, że chce zmusić przyszły rząd i Sejm do zajęcia stanowiska ??? Kto zatem naprawdę zaplanował te przyspieszone wybory ??? Odpowiedz Link Zgłoś
1tadeusz1 Oby sprawdziło się Twoje proroctwo 17.01.06, 12:13 Dość rządów dwóch zakompleksionych kurdupli. Odpowiedz Link Zgłoś