Dodaj do ulubionych

tupeciarz Gosiewski

20.01.06, 14:51
Ile trzeba miec tupetu, zeby na jednej konferencji prasowej wystepowac ramie w
ramie z Kotlinowskim, a jednoczesnie potwierdzac i uzasadniac wniosek o
odwolanie Olejniczaka za wypowiedzi popierajace dzialania Kotlinowskiego?
Wystarczy nalezec do PiS i czerpac pelnymi garsciami z nieprzebranych zasobow
cynizmu i hipokryzji? Na to wyglada.
Obserwuj wątek
    • pro.filutek1 Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 14:56
      Ale nie zakładasz chyba Komitetu Obrony Demokracji W Tym Olejniczaka?
      Olejniczak, jak wiemy to zacny gość, czerpiący ze spuścizny Kuronia i często
      powołujący się na swego klasyka Wałęsę.
      Nie traktuj tego postu poważnie. :)
      • bryt.bryt Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:06
        pro.filutek1 napisał:

> Ale nie zakładasz chyba Komitetu Obrony Demokracji W Tym Olejniczaka?
        > Olejniczak, jak wiemy to zacny gość, czerpiący ze spuścizny Kuronia i często
        > powołujący się na swego klasyka Wałęsę.
        > Nie traktuj tego postu poważnie. :)

GDybym mial wiecej zapalu, to zalozylbym Komitet Obrony Obrazanej Inteligencji.
        • pro.filutek1 Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:12
          No to mogłoby być niebezpieczne, mógłbyś ulec samozapłonowi a szkoda tak
          Wysokiej Inteligencji.
          • bryt.bryt Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:24
            pro.filutek1 napisał:

> No to mogłoby być niebezpieczne, mógłbyś ulec samozapłonowi a szkoda tak
            > Wysokiej Inteligencji.

Doprawdy bardzo zabawne ...
            To co robi Gosiewski i jego kompani obraza inteligencje na przecietnym poziomie.
            Jesli nie widzisz w sprawie Kotlinowskiego i Olejniczaka zadnej sprzecznosci, to
            wypada wspolczuc.
            • bladatwarz Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:26
              Chlopcy sie kopia po kostkach.

> Doprawdy bardzo zabawne ...
              > To co robi Gosiewski i jego kompani obraza inteligencje na przecietnym poziomie
              > .

Branie na serio tych rozgrywek swiadczy raczej o braku czegokolwiek do obrazania.
              • bryt.bryt Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:41
                bladatwarz napisała:

> Chlopcy sie kopia po kostkach.
                >
                > > Doprawdy bardzo zabawne ...
                > > To co robi Gosiewski i jego kompani obraza inteligencje na przecietnym po
                > ziomie
                > > .
                >
                > Branie na serio tych rozgrywek swiadczy raczej o braku czegokolwiek do obrazani
                > a.

Dla mnie to jest prymitywne politykierstwo. Pisze o tupecie Gosiewskiego, nie
                dziwie sie przeciez, ze Gosiewski mowi cos i tego nie rozumie. Rozumie i
                swiadomie opowiada dyrdymaly. Na serio biore to, ze ludziom robi sie wode z
                mozgow. I razi mnie to, ze ten przekaz jest tak prymitywny. Tak prymitywny, ze
                obraza przecietnego obywatela.
                • pro.filutek1 Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:54
                  Przecież Rokita i Tusk przez ostatnie miesiące też uprawiają wyłącznie
                  politykierstwo. Hasła np. dobra Polski są tylko zasłoną.
                • bladatwarz Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:59
                  POwtarzanie w kolko:
                  chaos
                  wczesniejsze wybory
                  niegranie na emocjach
                  przyjaciele z PiS
                  odpowiedzialnosc PO
                  pobudza i lechce mile inteligencje?
                  • bryt.bryt Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 16:03
                    bladatwarz napisała:

> POwtarzanie w kolko:
                    > chaos
                    > wczesniejsze wybory
                    > niegranie na emocjach
                    > przyjaciele z PiS
                    > odpowiedzialnosc PO
                    > pobudza i lechce mile inteligencje?

Widze, ze koncza sie argumenty i "argumenty", czas uzyc tego, ktory mowi "a u
                    was bija Murzynow". Otoz nie bija.
                    • bladatwarz POwiedz to Tuskowi 20.01.06, 16:35
                      >
                      > Widze, ze koncza sie argumenty i "argumenty", czas uzyc tego, ktory mowi "a u
                      > was bija Murzynow". Otoz nie bija.

Bo ani ogladac, ani sluchac sie juz nie da jego bicia piany.
    • bla_dynka Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 14:57
      A w czym to przeszkadza?
      • adam81w Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 14:59
        prosze nie jechac po kuroniu olejniczaku itd bo taki gosiewski do piet im n ie
        dorasta .

mnie mozecie liczyc w komitecie obrony olejniczaka choc on sam umie sie dobrze
        bronic wiec liczcie mnie tylko jako jego sympatyka
        • pro.filutek1 Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:00
          Super. :)
        • bladatwarz Ojej malowany chlopiec dostal zolte kartke 20.01.06, 15:31
          Biedny Olejniczak.
          Jaki okropny ten Gosiewski.
          Ojeju!
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej Może nie okropny ale tępy na pewno. 20.01.06, 15:35
    • bladatwarz Olejniczak chcial odwolania Jurka 20.01.06, 14:58
      To Gosiewski chce odwolac Olejniczaka.
      Tu nie chodzi o racje tylko o punktowanie przeciwnika.
      • bryt.bryt Re: Olejniczak chcial odwolania Jurka 20.01.06, 16:04
        bladatwarz napisała:

> To Gosiewski chce odwolac Olejniczaka.
        > Tu nie chodzi o racje tylko o punktowanie przeciwnika.

Niech to ma pozory sensu.
        • bladatwarz Re: Olejniczak chcial odwolania Jurka 20.01.06, 16:37
          A ja udam, ze widze, ze umiesz czytac i obejmujesz wzrokiem tekst z naglowkiem
          watku i odpowiedzi.
    • jola_iza Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:01
      A ile trzeba mieć tupetu coby zaprzeczać słowom swego szefa:))
      "J.Kaczyński stwierdził, że najlepszym wyjściem byłyby przedterminowe wybory,
      ale - dodał - to wymaga zgody PO. "O ile mi wiadomo, takiej zgody nie ma. Bez
      zgody Platformy Obywatelskiej nie można w spokoju doprowadzić do nowych
      wyborów, co byłoby najlepszym rozwiązaniem" - powiedział prezes PiS."
      A przed chwilą Gosiewski stwierdził,że to platforma odstąpiła od planu
      wcześniejszych wyborów
      • bladatwarz Odstapila czyli sie nie zgodzila 20.01.06, 15:21
        W czym problem?
        • jola_iza Re: Odstapila czyli sie nie zgodzila 20.01.06, 15:31
          Blada kpisz czy o drogę pytasz? A kiedy PO miała taki plan? Toż to plan Jarka
          był sam o tym mówił.Jak można odstąpić od czegoś czego się nie miało w planach?
          "PiS nie chciało wcześniejszych wyborów"-to też Gosiewski To nie chciało wbrew
          swojemu szefowi?
          • bladatwarz Re: Odstapila czyli sie nie zgodzila 20.01.06, 15:48
            Caly czas.
            PO prze na wybory od przegranej Tuska w wyborach prezydenckich.
            • bryt.bryt Re: Odstapila czyli sie nie zgodzila 20.01.06, 15:52
              bladatwarz napisała:

> Caly czas.
              > PO prze na wybory od przegranej Tuska w wyborach prezydenckich.

Przebiles tym stwierdzeniem nawet Wielkiego Stratega Jaroslawa.
              • bladatwarz PIsze o tym od miesiecy 20.01.06, 16:30
                Dla mnie gra PO jest od samego jasna.
                Ta formacja powstala jedynie po to, zeby wypelnic luke po UW w 2001.
                Jest stworzona po to, zeby grac z SLD.
                Zaden z wyjadaczy PO nie zrobil a swoim zyciu politycznym niczego, co
                oprzyniosloby Polsce zmiany na lepsze. Poza biciem piany i opluwaniem ludzi z
                tzw. partii postsolidarnosciowych nie umieja nic wiecej.

Pan Tusk jest dla mnie taka sama polityczna menda jak Geremek.
                Howgh
                • niezapowiedziany Re: PIsze o tym od miesiecy 21.01.06, 02:54
                  > Zaden z wyjadaczy PO nie zrobil a swoim zyciu politycznym niczego, co
                  > oprzyniosloby Polsce zmiany na lepsze.

hahahahaha. przyjedz np do Wroclawia. moze dostrzezesz swoja glupote.
                  • niezapowiedziany Re: PIsze o tym od miesiecy 21.01.06, 02:55
                    albo nie, lepiej nie przyjezdzaj. juz wole twoja glupote niz ciebie tutaj.
            • wiewiorzasta Re: Odstapila czyli sie nie zgodzila 20.01.06, 16:00
              bladatwarz napisała:

> PO prze na wybory od przegranej Tuska w wyborach prezydenckich.

A możesz jakoś skrótowo opisać to "parcie"?

Jakoś tak mi sie dziwnie wydaje, że większość antyPOwców i antyTuskowców jeszcze
              niedawno twierdziła, że PO jest gotowe poprzeć byle jaki (wg siebie) budżet,
              żeby tylko nie było wcześniejszych wyborów. Jak to jest?
              • bryt.bryt Re: Odstapila czyli sie nie zgodzila 20.01.06, 16:01
                wiewiorzasta napisała:

(...)
                > Jakoś tak mi sie dziwnie wydaje, że większość antyPOwców i antyTuskowców jeszcze
                > niedawno twierdziła, że PO jest gotowe poprzeć byle jaki (wg siebie) budżet,
                > żeby tylko nie było wcześniejszych wyborów. Jak to jest?

To proste. Rzeczywistosc jest bardziej skomplikowana niz sie ludziom wydaje. Ale
                na szczescie PiS ja zna i nam opisze.
                • wiewiorzasta Re: Odstapila czyli sie nie zgodzila 20.01.06, 16:40
                  bryt.bryt napisał:

> To proste. Rzeczywistosc jest bardziej skomplikowana niz sie ludziom wydaje. Al
                  > e
                  > na szczescie PiS ja zna i nam opisze.

To niech PiS (i PiSiaki forumowe też) zaczną notować te swoje tłumaczenia, żeby
                  były bardziej spójne, bo jak lud w końcu się oświeci i zacznie analizować te ich
                  kolejne niespójne relacje, to ich na taczkach wywiezie na śmietnisko historii.
              • bladatwarz Mnie nie interesuje co pisza i tweirdza inni 20.01.06, 16:46

> Jakoś tak mi sie dziwnie wydaje, że większość antyPOwców i antyTuskowców jeszcz
                > e
                > niedawno twierdziła, że PO jest gotowe poprzeć byle jaki (wg siebie) budżet,
                > żeby tylko nie było wcześniejszych wyborów. Jak to jest?
                >

Nie wiem.
                Ja od wrzesnia twierdzilam, ze koalicja PO i PiS nie powstanie, jesli PO sie nie
                podzieli.

Awantura z rzadem, wczesniejszymi wyborami zapowiedzianymi przez Gruboego Olka,
                atakowanie non-stop PiS i opowiadanie, ze to Jarka wina jest systematyczna akcja
                przygotowujaca ludzi do ewentualnych wybrow. Te 3 miesiace mialy przekonac ludzi
                jaki PiS jest beznadziejny, a Tusk przy kazdej okazji powtarza jak ma wole i
                checi, a jaki chaos i destabilizacje prezentuje JK. Jeszcze nigdy, nawet za SLD
                nie bylo tak zmasowanej akcji propagandowej przeciwko nowemu rzadowi i
                ,,przyjacielowi'' z PiS. Zaslugi w opluwaniu PiS-u Tusk ma nieocenione. Od tego
                juz dostaje pomieszania zmyslow i powtarza sie w dziesiatach programow
                publicystycznych. Tusk jest wszedzie i mowi to samo od miesiecy.

Nadal twierdze, ze bedzie koalicja PO PiS, ale bez Tuska.
                Madrzy ludzie z PO zostawia tego niezrownowazonego czlowieka wkrotce, bo ani z
                niego lider, ani osobowosc, ani organizator.
                • wiewiorzasta Re: Mnie nie interesuje co pisza i tweirdza inni 20.01.06, 17:00
                  bladatwarz napisała:

> Nie wiem.
                  > Ja od wrzesnia twierdzilam, ze koalicja PO i PiS nie powstanie, jesli PO sie ni
                  > e
                  > podzieli.

Hmmm... Mój błąd.

> Awantura z rzadem, wczesniejszymi wyborami zapowiedzianymi przez Gruboego Olka,

Kwaśniewski chciał ogłosić nowe wybory w związku z budżetem?

> atakowanie non-stop PiS i opowiadanie, ze to Jarka wina jest systematyczna akcj
                  > a
                  > przygotowujaca ludzi do ewentualnych wybrow.

Wiesz, to Jarosław pociąga za sznurki i to on kręcił w sprawie daty przyjecia
                  budżetu, więc mówienie, że to jego wina ma sens.

> Te 3 miesiace mialy przekonac ludz
                  > i
                  > jaki PiS jest beznadziejny, a Tusk przy kazdej okazji powtarza jak ma wole i
                  > checi, a jaki chaos i destabilizacje prezentuje JK.

Heh :) To jak ten Tusk taka miernota, to osiągnął niebywałe efekty. Jarosław mu
                  aktywnie pomaga.

> Jeszcze nigdy, nawet za SLD
                  > nie bylo tak zmasowanej akcji propagandowej przeciwko nowemu rzadowi i

Rządowi?

> ,,przyjacielowi'' z PiS. Zaslugi w opluwaniu PiS-u Tusk ma nieocenione.

O miernocie napisałam już wyżej. O aktywnej pomocy również.

To nie Tusk ma możliwość pociągania za sznurki w sejmie i to nie Tusk "kiwa się"
                  zw wszystkimi. Kaczyński to robi - i kiepsko mu wychodzi.

> Od tego
                  > juz dostaje pomieszania zmyslow i powtarza sie w dziesiatach programow
                  > publicystycznych. Tusk jest wszedzie i mowi to samo od miesiecy.

Edgar jest lepszy - bo opowiada to samo, niezależnie od pytania.

> Nadal twierdze, ze bedzie koalicja PO PiS, ale bez Tuska.
                  > Madrzy ludzie z PO zostawia tego niezrownowazonego czlowieka wkrotce, bo ani z
                  > niego lider, ani osobowosc, ani organizator.

Wiesz, jak na taką miernotę, to ma porażające efekty - wprowadził do sejmu drugą
                  siłę parlamentarną, a teraz jeszcze aż tak opluwa Kaczyńskiego, że ten już w
                  ślinie się kąpać może.

Zdecyduj się na coś.
    • haen1950 Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:02
      bryt.bryt napisał:

> Ile trzeba miec tupetu, zeby na jednej konferencji prasowej wystepowac ramie w
      > ramie z Kotlinowskim, a jednoczesnie potwierdzac i uzasadniac wniosek o
      > odwolanie Olejniczaka za wypowiedzi popierajace dzialania Kotlinowskiego?
      > Wystarczy nalezec do PiS i czerpac pelnymi garsciami z nieprzebranych zasobow
      > cynizmu i hipokryzji? Na to wyglada.

On jest jeszcze lepszy. W tokfm miał interview w którym stwierdził, że plan
      wcześniejszych wyborów to był plan platformy. I przytaczał dowody, np. becikowe.
      • bryt.bryt Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:36
        haen1950 napisał:

(...)
        > On jest jeszcze lepszy. W tokfm miał interview w którym stwierdził, że plan
        > wcześniejszych wyborów to był plan platformy. I przytaczał dowody, np. becikowe
        > .

Tak, a Jarek po prostu plynie z pradem wydarzen. Cytujac klasyka: "Ciemny lud i
        tak uwierzy".
    • niezapowiedziany Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:06
      ja akurat uwazam, ze SLD nie powinno miec marszalka (od poczatku), ale to PiS
      dal im to stanowisko.

Gosiewski sie wczoraj zblaznil u Olejnik, gdy ta zapytala go, czy wiedzial o 31
      stycznia, a on odpowiedzial, ze to jest oczywista data. Olejnik odrzekla, ze to
      dziwne, bo 3 dni wczesniej u niej w Zetce na jej pytanie o 1 lutego, Gosiewski
      pytal zdziwiony "skad Pani sie wzial ten 1 lutego?" :)))). koniec programu. :)
      • bryt.bryt Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:09
        niezapowiedziany napisał:

> ja akurat uwazam, ze SLD nie powinno miec marszalka (od poczatku), ale to PiS
        > dal im to stanowisko.

Nie w tym rzecz przeciez.

> Gosiewski sie wczoraj zblaznil u Olejnik, gdy ta zapytala go, czy wiedzial o 31
        >
        > stycznia, a on odpowiedzial, ze to jest oczywista data. Olejnik odrzekla, ze to
        >
        > dziwne, bo 3 dni wczesniej u niej w Zetce na jej pytanie o 1 lutego, Gosiewski
        > pytal zdziwiony "skad Pani sie wzial ten 1 lutego?" :)))). koniec programu. :)

Gosiewski blazni sie z podziwu godna regularnoscia.
        • adam81w Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:10
          blazni sie jak caly pis
      • wiewiorzasta Re: tupeciarz Gosiewski 20.01.06, 15:57
        niezapowiedziany napisał:

> ja akurat uwazam, ze SLD nie powinno miec marszalka (od poczatku), ale to PiS
        > dal im to stanowisko.

A możesz wyjaśnić, dlaczego?
        I jak PiS "dał" stanowisko wicemarszałka SLD?
        • niezapowiedziany Re: tupeciarz Gosiewski 21.01.06, 02:48
          a dlaczego mialby dostac?
          bylo 3 wicemarszalkow i jeden marszalek. to ze PiS zwiekszyl liczbe marszalkow i zaczal obdarowywac partie, ktore ewidentnie dzialaja na szkode naszego ustroju (do SLD, Samoobrony i LPR nikt mnie nigdy nie przekona) bylo rozmydlaniem odpowiedzialnosci. nie mowiac o tym, ze w takim ukladzie nawet gdyby powstala koalicja PiS-PO mialaby w konwencie mniejszosc...

jak dal? tak samo jak dal LPR i SO (uwazam, ze tez nie powinien) i PO. Wicemarszalkow wybiera sie w glosowaniu, gdyby PiS chcialo sie dogadywac z PO, dogadaloby sie w sprawie wyboru Prezydium Sejmu.

Olejniczak kontynuuje dzielo PZPR a oni gnebili spoleczenstwo. sciezki zdrowia, strzelanie do ludzi, pacyfikacje i zamordyzm. mniej wiecej takie jest tlo Wojtka. nic nie stalo na przeszkodzie, zeby budowal lewice z prawdziwego zdarzenia, bez tego obciazenia. ale to wymagaloby odciecia sie od pieniedzy (mienie po PZPR) i wplywow. i dopoki Marek Borowski nie godzil sie na powrot do SLD, to go szanowalem za jego decyzje (choc dlugo to trwalo i raczej bylo koniunkturalne, ale jednak). jak widac byly to pozory (co tez przypuszczalem, teraz to sie potwierdzilo).
    • bladatwarz NIech sie Olejniczak nie maze 20.01.06, 15:30
      Polityka to nie jest zabawa dla plaks.
      • jola_iza Re: NIech sie Olejniczak nie maze 20.01.06, 15:56
        A gdzie go widziałaś zamazanego chętnie zobaczę ,posłucham.
        • p.smerf Re: NIech sie Olejniczak nie maze 20.01.06, 16:12
          > A gdzie go widziałaś zamazanego chętnie zobaczę ,posłucham.

Pomylił Olejniczaka z J Kaczynskim, którem ciągle ktoś wkłada kij w szprychy i
          torpeduje jego genialne akcje naprawcze.
      • p.smerf Re: NIech sie Olejniczak nie maze 20.01.06, 15:57
        Naprawdę Ci się skarżył?
        • bladatwarz Re: NIech sie Olejniczak nie maze 20.01.06, 16:00
          Przeciez bylo widac w tv, ze mial zaczerwienione i podpuchniete od lez oczy.
          Mazal sie, nieudacznik.
          • hulaj_dusza Re: NIech sie Olejniczak nie maze 20.01.06, 16:06
            bladatwarz napisała:

> Przeciez bylo widac w tv, ze mial zaczerwienione i podpuchniete od lez oczy.
            > Mazal sie, nieudacznik.
            >

Wciąż słyszę od PiSujów, że telewizja kłamie. To jak to w końcu jest?;)))
            • bladatwarz Re: NIech sie Olejniczak nie maze 20.01.06, 16:31
              To SLD-owska telewizja klamliwie przedstawialaby swojego polityka?
              NIe popadajmy w paranoje.
              • hulaj_dusza Re: NIech sie Olejniczak nie maze 20.01.06, 16:37
                bladatwarz napisała:

> To SLD-owska telewizja klamliwie przedstawialaby swojego polityka?
                > NIe popadajmy w paranoje.
                >

SLDowska? Chyba coś umknęło twojej uwadze.
                • bladatwarz Do maja 2006 POSLaDkowa 20.01.06, 16:49
                  Nic nie umknelo mojej uwadze.
                  Na razie jest to telewizja w lapach rozowych liberalnych swinek z PO i SLD.
                  • hulaj_dusza Re: Do maja 2006 POSLaDkowa 20.01.06, 17:55
                    bladatwarz napisała:

> Nic nie umknelo mojej uwadze.
                    > Na razie jest to telewizja w lapach rozowych liberalnych swinek z PO i SLD.
                    >

No, to już jest jakaś zmiana...
          • p.smerf Re: NIech sie Olejniczak nie maze 20.01.06, 16:08
            Zmień telewizor!
            • bladatwarz PO co? 20.01.06, 17:00
              Na moim dobrze widac

p.smerf napisał:

> Zmień telewizor!
              • p.smerf Re: PO co? 20.01.06, 17:11
                > Na moim dobrze widac
                >
                > p.smerf napisał:
                >
                > > Zmień telewizor!

Jeśli widzisz zapłakane oczy Olejniczaka, to z pewnością popsuł Ci się telewizor.
                • bladatwarz Re: PO co? 20.01.06, 17:23
                  A TY nie widzisz?
                  No to moze masz popsuty telewizor.
                  • p.smerf Re: PO co? 20.01.06, 17:32
                    Tak to jest jak ktoś siedząc przed telewizorem nie patrzy tylko marzy.
    • mlot.na.lewactwo Kotlinowski złamał regulamin 20.01.06, 17:03
      Olejniczak go poparł i kto tu jest be?
      • bebe255 Re: Kotlinowski złamał regulamin 20.01.06, 17:13
        Wedlug twojego rozumowania Kotlinowski.
      • bryt.bryt mistrz kamuflazu 21.01.06, 02:33
        mlot.na.lewactwo napisał:

> Olejniczak go poparł i kto tu jest be?

Teoretycznie Kotlinowski, ale on akurat zaklada z Gosiewskim "koalicje
        programowa", wiec jest tymczasowo cacy. Ale zachodzi podejrzenie, ze Olejniczak
        podszywal sie pod Kotlinowskiego w fotelu marszalka. Olejniczak to mistrz
        kamuflazu.
    • zapijaczonyryj Gosiewski nie ma garści, tylko łapki 20.01.06, 17:12
      bryt.bryt napisał:

> Ile trzeba miec tupetu, zeby na jednej konferencji prasowej wystepowac ramie w
      > ramie z Kotlinowskim, a jednoczesnie potwierdzac i uzasadniac wniosek o
      > odwolanie Olejniczaka za wypowiedzi popierajace dzialania Kotlinowskiego?
      > Wystarczy nalezec do PiS i czerpac pelnymi garsciami z nieprzebranych zasobow
      > cynizmu i hipokryzji? Na to wyglada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka