Dodaj do ulubionych

coś przerażającego - J. Kaczyński

20.01.06, 22:18
Znowu z "Polityki" (wprawdzie zeszły tydzień, ale dopiero teraz zwróciłem na
to uwagę):
"Sądzę, że powinniśmy rozpocząć w Polsce poważną dyskusję na temat CENZURY
OBYCZAJOWEJ. Apeluje o to wielu mądrych i znanych ludzi."

Ta skandaliczna wypowiedź nie spotkała sie z żadną rekacją i to jest jeszcze
większym skandalem.
Obserwuj wątek
    • mn7 Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 22:23
      Powszechne stukanie się w czoło nie dotarło do massmediów.
    • w11mil Jesteś za czy przeciw? 20.01.06, 22:25
      piotr7777 napisał:
      > "Sądzę, że powinniśmy rozpocząć w Polsce poważną dyskusję na temat CENZURY
      > OBYCZAJOWEJ.
    • skin.pl [...] 20.01.06, 22:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • humbak Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 22:34
        TYego z kolei Ty powinieneś się wsytdzić.
      • a.adas [...] 21.01.06, 00:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • malaszaramysz Dla mnie nieobyczajny 20.01.06, 22:27
      jest widok Jarusia K. bredzącego w telewizji. Czy zostanie ocenzurowany?
      • humbak Re: Dla mnie nieobyczajny 20.01.06, 22:34
        Zaproponuj mu to, przecież zaprasza do dyskusji.
        • kropek_oxford Popieram Myszke:widok i Jarka, i Lecha jest wysoce 20.01.06, 22:38
          demoralizujacy w czasach europejskiej walki z otyloscia i chorobami
          cywilizacyjnymi, tudziez z brakiem sportu i ruchu.;) No? JAKI to przyklad dla
          dzieci i mlodziezy? No? Chodzace reklamy McDonaldsa? No?
          • humbak Re: Popieram Myszke:widok i Jarka, i Lecha jest w 20.01.06, 22:48
            Czemu zaraz Makdonaldsa? Polska kuchnia szanowny panie K. Dużo smarzenia, golonka, piwo... to robi swoje;) Swoją drogą, czy to nie w UK zaczęli zakazywać sprzedaży słodyczy w szkołach?
            • kropek_oxford Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam bys 20.01.06, 22:53
              byl za, gdybys widzial klase takich malych potworkow ala Jarek z Lechem:)))
              A kuchnia polska? To inny typ tuszy - jak waszych budowlancow w UK, "pynkne
              choopy": kupa miesni, z ktorych tylko ten brzuszny sie ciut za bardzo
              rozwinal;).
              • humbak Re: Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam 20.01.06, 22:55
                Ależ ja uważam że to jest bardzo słuszna inicjatywa. Sam mam ochotę coś takeigo zrobić jak widzę dzieciaki opychające się czipsami i innymi takimi batonikami. Ani to zdrowe, ani na gusta kulinarne dobrze nie robi:/
                Ale piwa ruszyć nie dam!:)
                • piaf.e Re: Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam 20.01.06, 23:45
                  humbak napisał:

> Ależ ja uważam że to jest bardzo słuszna inicjatywa. Sam mam ochotę coś
                  takeigo
                  > zrobić jak widzę dzieciaki opychające się czipsami i innymi takimi
                  batonikami.
                  > Ani to zdrowe, ani na gusta kulinarne dobrze nie robi:/
                  > Ale piwa ruszyć nie dam!:)
                  >

Jak zwykle odbiegam od tematu ale ostatnio kupiłam ciastka dla dzieci te same
                  co zwykle tyle ze zamiast nadziewane czekoladą , nadziewane kremem
                  cytrynowym.Jak juz zjedlismy z dziecmi połowę opakowania , okazało się ze
                  ciastka są z tekilą, nie mogłam w to uwierzyć, myslałam ze to reklama tekili
                  zresztą niezbyt wyrazna na opakowaniu...
                  Wkurzyłam się...
                  • humbak Re: Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam 20.01.06, 23:46
                    Czemu? Ilości Tekili zapewne były minimalne.
                    • piaf.e Re: Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam 21.01.06, 00:17
                      humbak napisał:

> Czemu? Ilości Tekili zapewne były minimalne.
                      >

mimo wszystko, mam malutkie dzieci i swiadomie nie podałabym im czegokolwiek z
                      zawartoscią alkoholu.
                      • humbak Re: Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam 21.01.06, 00:18
                        Przypuszczam że jabłko dojrzałe może zawierać go więcej;)
                        • piaf.e Re: Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam 21.01.06, 00:28
                          Jabłko to jednak naturalny produkt.Kiedys w sklepie sprobowalam cukierka ktory
                          zawierał cos co przypominało alkohol i czułam się po tym fatalnie.
                          mimo ze na piwo czy wino tak nie reaguje .Wszystko zalezy ile w tym chemi a ile
                          produktow naturalnych.
                      • wiewiorzasta Re: Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam 21.01.06, 00:20
                        piaf.e napisała:

A co ty chcesz od Tekili ;)
                        "Tekila i aguardjete" - Krambambula
                        • henryk.log Re: Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam 21.01.06, 00:28
                          wiewiorzasta napisała:

> A co ty chcesz od Tekili ;)
                          :-)

P. "w...o",
                          wiem, nie do mnie było ! :-))))))))))))))
                        • piaf.e Re: Zaczeli - sa za to jablka i pomarancze;) Sam 21.01.06, 00:32
                          wiewiorzasta napisała:

> piaf.e napisała:
                          >
                          > A co ty chcesz od Tekili ;)
                          > "Tekila i aguardjete" - Krambambula

od tekili nic.Wkurzył mnie fakt ze tekilę zawartą w ciastkach podałam
                          nieswiadomie dzieciom i to małym.Nic się na szczescie nie stało , ale tekilę
                          wolę orginalną w butelce nie w ciastkach i dla dorosłych.
    • humbak Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 22:27
      To że zaprasza do dyskusji jest skandalem?
    • karlin Prawdziwy polityk powinien być przerażający 20.01.06, 22:29
      Jeśli tego chce.
    • hulaj_dusza Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 22:30
      piotr7777 napisał:

> Znowu z "Polityki" (wprawdzie zeszły tydzień, ale dopiero teraz zwróciłem na
      > to uwagę):
      > OBYCZAJOWEJ. Apeluje o to wielu mądrych i znanych ludzi."

Np.: Lesio, Kazio, Mareczek, Tadzio, etc.;)))

>
      > Ta skandaliczna wypowiedź nie spotkała sie z żadną rekacją i to jest jeszcze
      > większym skandalem.

Po prostu tych "skandalicznych wypowiedzi" jest tyle, ze trudno się połapać.
      Można przyjąć, że każda wypowiedź kaczystów jest skandaliczna.

Pozdrowienia.
      • elfhelm Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 22:35
        Edgar też apeluje. Tylko trudno to zrozumieć. Ale my edgaryści wiemy swoje.
        • asso1 Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 22:45
          Nie rozumiem was! Przecież ideałem bliźniaków jest II RP - zwłaszcza pod
          rządami dyktatora Piłsudskiego. Wtedy była i cenzura i bezpieka i obóz
          koncentracyjny dla inaczej myślących. Wszystko przed nami - tylko dajcie im
          władzę! Kretyni!
          • humbak Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 22:49
            I jakoś sobie ta Poslak za Piłsudskiego radziła... czego nie można powiedzieć o obecnej Polsce;)
            • bush_w_wodzie Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 22:57
              humbak napisał:

> I jakoś sobie ta Poslak za Piłsudskiego radziła...
              > czego nie można powiedzieć o obecnej Polsce;)

hmmm. czy moge zapytac co konkretnie masz na mysli piszac ze polska pisludskiego
              sobie jakos radzila a wspolczesna sobie nie radzi?
              • humbak Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 23:02
                Zdaje się że jakoś się rozwijała. Chociaż po "tonie" pytania sądzę że muszę sobie odtworzyć historię:) A obecna niedługo zdechnie od zbyt drogiej złotówki:)
                Wspólne mają to, że sojusznicy obie RP olewają gładko:/
                • bush_w_wodzie Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 23:10
                  humbak napisał:

> Zdaje się że jakoś się rozwijała.

roznie z tym bywalo i do czasu...

> Chociaż po "tonie" pytania sądzę że muszę sobie odtworzyć historię:)

mowiac szczerze bardziej zaintrygowalo mnie co oznacza ze `dzisiejsza polska
                  sobie nie radzi'

> A obecna niedługo zdechnie od zbyt drogiej złotówki:)

co ciekawe - iirp tez miala bardzo silna i stabilna walute w przeciwienstwie do
                  owczesnych mocarstw gospodarczych (np uk). pilsudski mial ponoc na tym punkcie
                  hopla a balcerowicz kontynuuje linie pilsudskiego i grabskiego (choc grabski byl
                  chyba jednak duzo zreczniejszy)

> Wspólne mają to, że sojusznicy obie RP olewają gładko:/

m.in. to oraz biede
                  • humbak Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 23:12
                    No to łoki:) Se odświerzę jak będę już miał czas.
        • hulaj_dusza Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 23:13
          Edgaryści mają swój tajemny język... ciała i duszy!;)))
    • wielki_czarownik Nie chrzań! Nie może być!! 20.01.06, 22:48
      Prawda to? Czas się pakować?
    • frank_drebin Czemu skandaliczna ? Chyba Kaczor ma prawo miec 20.01.06, 22:50
      swoje poglady. Czym rozni sie cenzura obyczajowa od cenzury swiatopogladowej ?
      Nie mowie, ze Kaczor w tej kwestii ma racje, jednak ma prawo miec taki poglad.
      • idiotyzmy-kacze Skandaliczne jest, że takie bolszewickie poglądy 20.01.06, 22:53
        głsoi polityk chcący uchodzić za mainstreamowego
        • humbak Re: Skandaliczne jest, że takie bolszewickie pogl 20.01.06, 22:56
          Oooo... od kiedy to mejnstrimowość jest czymś dobrym? Gdzie się podział pluralizm? POszanowanie cudzych poglądów? Wolimy makdonaldyzację światopoglądów?
          • asso1 Re: Skandaliczne jest, że takie bolszewickie pogl 20.01.06, 23:01
            --------------------------------------------------------------------------------
            I jakoś sobie ta Poslak za Piłsudskiego radziła... czego nie można powiedzieć o
            obecnej Polsce;)
            Świetnie sobie radziła! Zwłaszcza we wrześniu 1939! To już PRL była lepsza.
            Przynajmniej zachowała granice, terytorium i pół wieku pokoju!
            • humbak Re: Skandaliczne jest, że takie bolszewickie pogl 20.01.06, 23:04
              Taaa... Piłsudski też mógł oddać Polskę niecom lub sowietom... i co z tego? Poza tym to bhyło pół wieku pokoju międzynarodowo rzecz biorąc. Bo w środku coś dochodziło do walk:( A II RP mogłaby zachować pokój gdyby alinaci byli nieco bradziej dalekowzroczni.
          • kropek_oxford Humbak: rzecz cala bylaby warta dyskusji, gdyby 20.01.06, 23:04
            Kaczory - a szczegolnie zas wszelkie kurze wszy, co ich oblazly - JUZ nie
            doprowadzily calej sprawy do absurdu. W UK, przykladowo, JEST cenzura
            obyczajowa, ale czy ktos gdziekolwiek w swiecie sie na nia oburzal, czy ja
            ktokolwiek przy zdrowych zmyslach zauwaza?
            Caly problem w tym, ze w Polsce caly problem zostal sprowadzony
            do "niemoralnosci seksu" w ogolnosci, a nietypowego w szczegolnosci, a to samo
            przez sie jest...NIEMORALNE:)
            • humbak Re: Humbak: rzecz cala bylaby warta dyskusji, gdy 20.01.06, 23:07
              Kropek, przecież po to się dyskutuje, bo dojść do jakichś sensownych uzgodnień. Myślę że Kaczynscy nie są debilami i mądrzy ludzie wraz z nimi coś by sensownego ustalili.
              • idiotyzmy-kacze Re: Humbak: rzecz cala bylaby warta dyskusji, gdy 21.01.06, 00:35
                humbak napisał:

> Myślę że Kaczynscy nie są debilami i mądrzy ludzie wraz z nimi coś by sensowne
                > go ustalili.

Jak to nie są jak są ?
        • frank_drebin A gdzie ty wyczytales, ze PiS chce byc centrowy ? 20.01.06, 22:58
          W swoich deklaracjach chca uchodzic za konserwatystow jesli chodzi o sfere
          swiatopogladowa.
          idiotyzmy-kacze napisał:

> głsoi polityk chcący uchodzić za mainstreamowego
          >
          • idiotyzmy-kacze Re: A gdzie ty wyczytales, ze PiS chce byc centro 21.01.06, 00:34
            konserwatystów?

buahahahahahahahahaha a od kiedy to bolszewizm jest konserwatywny ? Zawsze myślałem że za PRLu rządzili komuniści - według ciebie byli to konserwatyści ?
            • frank_drebin Ty umiesz czytac ze zrozumieniem ? Sam napisales 21.01.06, 00:46
              ze cytuje:
              "głsoi polityk chcący uchodzić za mainstreamowego" czyli sam napisales o tym
              jacy glosza ze chca byc Kaczory a nie jacy sa. Ja w ten sam sposob to
              skomentowalem - czyli za jakich chca uchodzic a nie jacy sa ....
              Coz znowu napiszesz ze sie czepiam ? Jeden wniosek -
    • piaf.e Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 22:59
      Dla mnie skandaliczne było jak jeden z biskupow powiedział podczas mszy sw. na
      pewnej mszy sw. :"modlmy się za bolka i lolka smerfa , gargamela......itd."
      Nic bardziej skandalicznego w zyciu nie słyszałam.Przysięgłam sobie wtedy ze
      nie przekroczę progu Koscioła Katolickiego....
      • frank_drebin Piaf jak dobrze pamietam to przysiege zlamalas 20.01.06, 23:01
        calkiem niedawno w te niedziele kiedy byla WOSP ;)
        piaf.e napisała:

> Dla mnie skandaliczne było jak jeden z biskupow powiedział podczas mszy sw.
        na
        > pewnej mszy sw. :"modlmy się za bolka i lolka smerfa , gargamela......itd."
        > Nic bardziej skandalicznego w zyciu nie słyszałam.Przysięgłam sobie wtedy ze
        > nie przekroczę progu Koscioła Katolickiego....
        • piaf.e Re: Piaf jak dobrze pamietam to przysiege zlamala 20.01.06, 23:18
          frank_drebin napisał:

> calkiem niedawno w te niedziele kiedy byla WOSP ;)
          > piaf.e napisała:
          >
          > > Dla mnie skandaliczne było jak jeden z biskupow powiedział podczas mszy s
          > w.
          > na
          > > pewnej mszy sw. :"modlmy się za bolka i lolka smerfa , gargamela......itd
          > ."
          > > Nic bardziej skandalicznego w zyciu nie słyszałam.Przysięgłam sobie wtedy
          > ze
          > > nie przekroczę progu Koscioła Katolickiego....

Zgadza się raz ze względu na dzieci.Ale wierz mi ze jak ogłoszono ze są
          zbierane pieniądze na radio maryja dostałam takiego obrzydzenia ze do dzis mi
          nie przeszło.
      • humbak Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 23:05
        A co b yło przed i po tym fragmencie?
        • piotr7777 Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 23:17
          > A co b yło przed i po tym fragmencie?
          Równie koszmarne wypowiedzi.
          Zaraz pewnie PiS-owcy z forum wywiodą, że cały ten wywiad jest autorstwa red.
          Paradowskiej i nawet nie wiem czy bym tego nie wolał. Naprawdę nie wiem jak
          daleko jest skłonna poruszyć się partia rządząca.
          • humbak Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 23:24
            Chodziło mi o gargamele Piotrze:)
    • karlin A propos cenzury 20.01.06, 23:18
      "Tomowi Cruise tak bardzo nie spodobał się nowy odcinek "South Parku", w którym
      twórcy animacji drwią z niego, iż postanowił wstrzymać autorską wersję epizodu.

Jak wcześniej informowaliśmy, hollywoodzki gwiazdor i jego była żona Nicole
      Kidman stali się bohaterami jednego z odcinków satyrycznego serialu
      animowanego "South Park". W epizodzie aktor zamyka się w kredensie po tym, gdy
      Stan mówi mu, że "żaden z niego Leonardo DiCaprio". Zdesperowany Cruise
      postanawia ukryć się przed światem. Wówczas na pomoc zawezwana zostaje Nicole
      Kidman, nawołując: "Wyłaź z szafy, Tom. Nikogo nie nabierzesz". W epizodzie
      twórcy naśmiewają się również z przyjaciela Cruise'a, również zapalonego
      orędownika scjentologii, Johna Travolty.

Obrazek ten nie spodobał się aktorowi, który użył swych wpływów i sprawił, że
      odcinek ten nie zostanie wyemitowany na Wyspach Brytyjskich. Po skardze
      Cruise'a, przedstawiciele wytwórni Paramount Pictures zgodzili się ponadto nie
      emitować epizodu ponownie w Stanach Zjednoczonych."
      ---------------------------------------------------------------

Politycy są przewrażliwieni? Żaden z nich nie osiągnął by tego co Cruise.
      • frank_drebin To nie jest przerazajace to jest tylko smieszne :) 20.01.06, 23:21
      • kropek_oxford To sprawa ew. naruszenia DOBR OSOBISTYCH. 20.01.06, 23:22
        Nawet i ty, gdy cie telewizor niekorzystnie przedstawi (nie mowiac o prasie)
        mozesz spowodowac zawieszenie emisji/sprzedazy moca moratorium sadowego
        (czy...straszenia tym moratorium). To nie jest cenzura - nie dziala BEZ wniosku
        osoby przedstawionej.
        • frank_drebin Kropek teraz mnie zalamales bronic najbardziej 20.01.06, 23:27
          nieudanego aktora hollywood ? ;) To zartem :) A co do tej cenzury o ktorej
          pisales to w Polsce swego czasu trwala ostra dyskusja nad ta forma cenzury
          dotyczaca zakazu emitowania filmu o Amwayu, ktory ma zakaz emisji na podstawie
          wlasnie takich przepisow. I generalnie cala postepowa czesc tzw. opinii
          publicznej az grzmiala z oburzenia ze zakazano emisji.
          kropek_oxford napisał:

> Nawet i ty, gdy cie telewizor niekorzystnie przedstawi (nie mowiac o prasie)
          > mozesz spowodowac zawieszenie emisji/sprzedazy moca moratorium sadowego
          > (czy...straszenia tym moratorium). To nie jest cenzura - nie dziala BEZ
          wniosku
          >
          > osoby przedstawionej.
          • humbak Re: Kropek teraz mnie zalamales bronic najbardzie 20.01.06, 23:30
            Jak to najbardziej nieudanego? A Leslie Nielsen? ;>
            • frank_drebin Ta popluczyna aktorstwa czyli niejaki tomcio 20.01.06, 23:37
              cruise zwany plstikiem niegodny nawet tego zeby Leslie Nielsenowi buty czyscic.
              humbak napisał:

> Jak to najbardziej nieudanego? A Leslie Nielsen? ;>
              >
              • humbak Re: Ta popluczyna aktorstwa czyli niejaki tomcio 20.01.06, 23:39
                Nie no... co Ty? Przecież juest mistertem szczena świata!
                A skoro już o tym, to ponawiam pytanie. Gdzie podziałeś Nordberga?:)
                • frank_drebin Hyhy dobre :) Nordberg od czasu procesu pozbierac 20.01.06, 23:48
                  sie nie moze ;) A co do Cruise'a naprawde uwazasz go za dobrego aktora ? Moim
                  zdaniem stacza sie po rowni pochylej i nic nie pomagaja mu nowe ozduPki u boku
                  (ozduPki - czytaj panienki - taki neologizm wymyslilem ad hoc). Co do Nielsena
                  to co by nie powiedziec jest niezlym aktorem tzw. charakterystycznym a w swojej
                  dzialce jest nie do pobicia. Zyczylbym wielu aktorom takiej formy w takim
                  wieku. Jak znam zycie to Cruise w wieku Nielsena bedzie sie osmieszal udajac,
                  ze gra mlodzieniaszkow ...
                  humbak napisał:

> Nie no... co Ty? Przecież juest mistertem szczena świata!
                  > A skoro już o tym, to ponawiam pytanie. Gdzie podziałeś Nordberga?:)
                  >
                  • humbak Re: Hyhy dobre :) Nordberg od czasu procesu pozbi 20.01.06, 23:59
                    Cruise dobrym aktorem? Nie, nie sądzę. Nie o to mi chodziło. Nie lubię kolesia generalnie:) SZukam zawsze okazji, żeby napisać o nim coś niekorzystnego;P Jeszcze do tego ta aureola przystojniaka... blech...
                    A Leslie faktycznie, w swoim zakresie jest niezły. Choć czy najlepszy, to już nie wiem. Jest tam paru, co matołów grać potrafi. Ostatnio Carrey się wyrabia ładnie.Choć w sumie to nieco inna para kaloszy. To może jednak masz rację:)
      • humbak Re: A propos cenzury 20.01.06, 23:27
        Matko... żenada
    • piaf.e Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 23:22
      Do czego się posuną powinnismy juz wszyscy chyba wiedziec zarowno zwolennicy
      jak i przeciwnicy parti rządzącej, teraz pozostaje tylko podziękowac KK I RM ZA
      WYNIKI WYBOROW.
    • gey.mi.bratem Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 20.01.06, 23:59
      piotr7777 napisał:

> OBYCZAJOWEJ....
      > Ta skandaliczna wypowiedź nie spotkała sie z żadną rekacją i to jest jeszcze
      > większym skandalem.

Strasznie jestem zbulwersowany stanowiskiem mojego Wielkiego Brata!
      Jak to Bracie to juz nie wolno nam bedzie we wlasnym gronie czynic
      "tego" o czym sam poliszynel wie, iz czynisz z wielkim upodobaniem ?

o tempora! o mores!

• wiewiorzasta Re: coś przerażającego - J. Kaczyński 21.01.06, 00:25
      piotr7777 napisał:

> OBYCZAJOWEJ. Apeluje o to wielu mądrych i znanych ludzi."

A gdzieś rozwinął tę myśl? O co mu chodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka