karlin 29.01.06, 22:12 Zadumał się, że oto znów coś runęło pod ciężarem czegoś, czego nie zdołano na czas sprzątnąć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1normalnyczlowiek Re: Michnik 29.01.06, 22:28 karlin napisał: > Zadumał się, że oto znów coś runęło pod ciężarem czegoś, czego nie zdołano na > czas sprzątnąć? Ma awersję do sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Michnik 29.01.06, 22:41 1normalnyczlowiek napisał: > Ma awersję do sprzątania. -------------------------------------------- Jeśli sprzątają inni. Waga zamrożnych akt, jak śniegu, rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Śliczności Karlinku 29.01.06, 22:48 karlin napisał: > Zadumał się, że oto znów coś runęło pod ciężarem czegoś, czego nie zdołano na > czas sprzątnąć? poprzez aluzje do obecnej tragedii zbliżasz się do łowców skór A. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: To dobrze 29.01.06, 23:00 karlin napisał: > że coś zaczynasz kojarzyć. > Kretynie. > :) To nie kretyn - to kret jak wielu podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Wprost przeciwnie - bardzo źle 29.01.06, 23:12 • Widzę ,że dobrze się czujesz w tej roli andrzejg 29.01.06, 23:05 + odpowiedz >powodzenia 1nc: Bardzo chętnie każdego przeproszę jeżeli zacznie normalnie dyskutować - bez konfabulacji i bez dodawania tego czego nikt nie miał na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Wprost przeciwnie - bardzo źle 29.01.06, 23:14 1normalnyczlowiek napisał: > > 1nc: Bardzo chętnie każdego przeproszę jeżeli zacznie normalnie dyskutować - > bez konfabulacji i bez dodawania tego czego nikt nie miał na myśli. Juz tam niżej prosiłem Cię o wyjasnienie , co Karlin miał na myśli' bo to co napisał jest wręcz porażające biorąc pod uwagę czas w jakim się znajdujemy A. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Wprost przeciwnie - bardzo źle 29.01.06, 23:28 andrzejg napisał: > bo to co napisał jest wręcz porażające biorąc pod uwagę czas w jakim > się znajdujemy Jeśli miał na myśli to o czym niżej napisałem, to jestem w stanie wybaczyć. Natomiast jak prześledzisz wszystkie wątki związane bezpośrednio i pośrednio z tragedią, to nie ździw się, że jak nigdy używałem "mocnych" słów. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Śliczności Karlinku 29.01.06, 22:57 andrzejg napisał: > karlin napisał: > > Zadumał się, że oto znów coś runęło pod ciężarem czegoś, czego nie zdołano na >>czas sprzątnąć? > poprzez aluzje do obecnej tragedii zbliżasz się do łowców skór Raczej do kwintescencji filozofii Nadredaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Śliczności Karlinku 29.01.06, 23:06 1normalnyczlowiek napisał: > > Raczej do kwintescencji filozofii Nadredaktora. To może przybliżysz mi sposób myślenia Karlina, bo na jego odpowiedź nie liczę A. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Śliczności Karlinku 29.01.06, 23:23 "Zadumał się, że oto znów coś runęło pod ciężarem czegoś, czego nie zdołano na czas sprzątnąć?" Wydaje mi się, że karlinek zauważył co najmniej dwie sprawy: 1. Redaktor milczy wobec tragedii, która się wydarzyła - czy milczy, bo zabrakło mu konceptu na dowalenie PiS-owi; czy milczy, bo zabrakło mu słów, żeby wyrazić swój ból i solidarność z ofiarami tragedii. 2. W kontekście rozliczenia PRL-u - na początku lat 90-tych nie posprzątano i demokracja "runęła" (ale za to powstała GW). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Śliczności Karlinku 29.01.06, 23:33 1normalnyczlowiek napisał: > > Wydaje mi się, że karlinek zauważył co najmniej dwie sprawy: > 1. Redaktor milczy wobec tragedii, która się wydarzyła - czy milczy, bo zabrakło mu konceptu na dowalenie PiS-owi; czy milczy, bo zabrakło mu słów, żeby > wyrazić swój ból i solidarność z ofiarami tragedii. 'Milczenie jest złotem' Czasami lepiej milczeć niz najmadrzej mówić. Gdyby coskolwiek mówił,pisał (zauwaz ,że tragedia zdarzyła się w sobotę wieczorem,czyli jego głos byłby widoczny jedynie na internecie,lub w TV ,czy radio), to byłyby głosy wręcz przeciwne.Zresztą, cóz to za persona, aby musiał się wypowiadać o tej tragedii?Żadna.On ma swoją działkę całkiem gdzie indziej. > 2. W kontekście rozliczenia PRL-u - na początku lat 90-tych nie posprzątano i > demokracja "runęła" (ale za to powstała GW). Nie będę się z Toba spierał dzis ,czy ta demokracja wtedy runęła, bo to nie jest na to czas.Własnie to porównanie odebrałem z tak wielkim niesmakiem. Jeszcze nie uratowano wszystkich, a tu czytam jakies aluzjje do runięcia. Przecież jako zwolennik Lecha Kaczyńskiego Karlin powinien choćby uszanować okres żałoby. Na tym kończę swój pobyt w tym niesmacznym wątku A. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A może by tak dać spokój .... 29.01.06, 23:29 .. choć przez kilka dni, co? Z Kaczynskimi, Michnikami, i całym tym naszym polskim jazgotem? Nie mogłes wytrzymać, co? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk To pozostań zasmucony choć przez te kilka dni. 29.01.06, 23:31 karlin napisał: > Zasmucasz mnie. > > Choć nie zaskakujesz. Wypadałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Normy przyzwoitego zachowania nie zależa... 29.01.06, 23:37 .. od miejsca i okoliczności. No chyba, że ktoś tak jak ty, uważa iż każda okazja jest dobra aby zalątwić jakies swoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Każda okazja jest dobra 29.01.06, 23:41 żeby takim jak ty czy jondruś wykazać ich hipokryzję i obłudę. Gdzie są wasze wpisy na temat dobrego wychowania w wątkach rzeczywiście chamskich i rzeczywiście obrażających śmierć ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No tak... 29.01.06, 23:45 ... ponieważ ktoś inny zachowuje się jak cham, uważasz że jesteś OK. Nie mam ochoty z tobą gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Ja z tobą nie rozmawiam 29.01.06, 23:52 Ja tylko udowadniam twoją hipokryzję. Z niewielką twoją pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No dobra, udowodniłeś. 29.01.06, 23:56 A teraz wreszcie się zamknij. Przestań cokolwiek komukolwiek udowadniać. To nie ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Słuchaj no doktorku.... 29.01.06, 23:58 :) Miałeś ze mną nie gadać. Do spania! W taki czas najlepiej jak takie coś jak ty, głęboko śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Masz rację ale trzeba to powiedzieć innym 29.01.06, 23:35 • A może by tak dać spokój .... dr.krisk 29.01.06, 23:29 + odpowiedz .. choć przez kilka dni, co? Z Kaczynskimi, Michnikami, i całym tym naszym polskim jazgotem? Nie mogłes wytrzymać, co? Odpowiedz Link Zgłoś