Dodaj do ulubionych

Dworak -"tańce wsobotę po to by nie było paniki"

30.01.06, 05:43
Mentalnosc platfusa -złapany nawet na jawnym chamstwie chce mi wmówić, ze w
czasie gdy ludzie umierali on nadawał rozrywkowy program po to abym w wyniku
paniki nie poleciał ze strachu do łazienki?
www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek1_060130/dodatek1_a_10.html
Obserwuj wątek
    • skin.pl Re: Dworak -"tańce wsobotę po to by nie było pani 30.01.06, 09:57
      gdy titanic tonąl orkiestra też grała tam do końca... zadziwiające są
      podobieństwa końca titanica i III RP...
    • alechsandr.kaczuszenko Jasne, powinno się zamknąć telewizję na miesiąc 30.01.06, 10:01
      Tylko gdzie by wtedy kurdupel wygłaszał swoje "orędzia"?
      • artenara I za ta TV Waniek bierze co miesiac 13000 zl.I 30.01.06, 10:05
        jeszcze sie upiera,ze ona i cala rada sa niezbedni.
        • krzys111 bo cale kierownictwo bylo w zakopanem? 30.01.06, 10:27
          w tvp nie ma zadnych mechanizmow ktore pozwalaja zerwac ramowke wtedy gdy
          kierownictwo jest 'poza'. Nie moze tego zrobic ani redaktor dyzurny, ani wydawca
          Wiadomosci. System decyzyjny jest zupelnie niesprawny.
          Jak wszedzie tak i w TVP nie ma procedur awaryjnych.
          • artenara To nie jest prawda.Sam Dworak powiedzial,ze 30.01.06, 10:30
            specjalnie tak zarzadzil,zeby nie bylo paniki,jak tu juz pisano
    • x2468 Re: Dworak -"tańce wsobotę po to by nie było pani 30.01.06, 10:32
      Rydzyk podlega Dworakowi? Ale jaja:
      • smok5 Rydzyk, rydzyk, rydzyk, rydzyk ,rydzyk,rydzyk, ryd 30.01.06, 19:18
        dzyk, rydzyk,rydzyk,rydzyk, rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,
        rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk, rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,
        rydzyk,ydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk, rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,
        rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk, rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,
        rydzyk,ydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk, rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,
        ydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk, rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,
        rydzyk,ydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk, rydzyk,rydzyk,rydzyk,rydzyk,
    • martinez2k Re: Dworak -"tańce wsobotę po to by nie było pani 30.01.06, 19:24
      Co dziennie ludzie umieraja i co dlatego mam sie nie smiac?? przykro jest i
      tyle/
      Place abonament i mam prawo ogladac to co jest w programie,wali sie pali czy co
      innego, wiec nie gadaj ze zle zrobili, jak ci nie pasuje wylacz TV ,Pan Bog
      chcial to ich zabral a my bawimy sie dalej na tym swiecie.
      Amen
      • smok5 Ty naprawde tak myślisz? 30.01.06, 19:28
        Co ty masz we łbie? Gdzie ty się wychowywałeś? Wśród pionierów sowieckich? Czy
        moze w komandach Pol -Pota?
        • doopa_wolowa Re: Ty naprawde tak myślisz? 30.01.06, 19:30
          ale z ciebie burak.
          Pewnie w imię narodowej solidarności zmuszałbyś wszystkich do płaczu i
          umartwiania.

Ciekawe gdzie ty odbierałeś nauki żeby narzucać innym co mają robić.
    • wartburg4 Re: Dworak -"tańce wsobotę po to by nie było pani 30.01.06, 19:38
      Dlaczego TVP nie złamała ramówki i nie zrezygnowała z piosenek Eurowizji? -
      Kiedy wiadomo było o dwóch ofiarach, nie chcieliśmy wprowadzać nadmiernej
      paniki i histerii, ale informować rzeczowo - tłumaczy Dworak. Przypomina, że na
      zakończenie konkursu Eurowizji prowadzący konkurs Artur Orzech przypomniał o
      tragedii, łączył się w bólu z ofiarami.

Trzeba rzeczywiście dużo "dobrej woli", żeby zakładać na podstawie komunikatu o
      załamaniu się dachu w hali, w ktorej przebywało od 500 do 1 000 osób, że mogło
      się skończyć tylko na dwóch ofiarach. Tłumaczenia Dworaka są szczytem cynizmu i
      zakłamania.

Tragedia w Katowicach była w niedzielę jedną z głównych informacji w serwisach
      zagranicznych, m.in. BBC.

W Niemczech stała się głównym tematem doniesień agencyjnych jeszcze w sobotę
      wieczór. Dużo wiecej można było dowiedzieć się z telewizji niemieckiej niż z
      polskiej. Jeszcze przed ósmą wiczorem szacowano ilość ofiar na co najmniej
      kilkadziesiąt.

• doopa_wolowa Re: Dworak -"tańce wsobotę po to by nie było pani 30.01.06, 19:43
        A ty jesteś klasycznym tyłkowłazem i patrzysz tylko jak inni coś oceniają.
        Masz czasami swoje poglądy?
        Tak ci zależy na ciągłym pokazywaniu cudzego nieszczęścia w telewizji?
        Jara cię czyjaś tragedia, tego potrzebujesz do szczęścia?
    • a.adas Dworak do dymisji 30.01.06, 19:45
      Ale to wydarzenie pokazuje też impas decyzyjny panujacy w instytucjach za które
      nie wiadomo kto odpowiada - gdyby to była JEGO prywatna inwestycja, Dworak
      pewnie by sie zastanowił 20 razy. A tak moze sie zasłonić nieokreślonym "dobrem
      publicznym", wszyscy jego (teoretycznie?) podwładni również
      • martinez2k Re: Dworak do dymisji 30.01.06, 19:47
        daj spokoj, ja tam wole skoki ogladac niz czyjas tragedie.
      • wartburg4 Re: Dworak do dymisji 30.01.06, 19:52
        a.adas napisał:

> Ale to wydarzenie pokazuje też impas decyzyjny panujacy w instytucjach za
        które
        > nie wiadomo kto odpowiada - gdyby to była JEGO prywatna inwestycja, Dworak
        > pewnie by sie zastanowił 20 razy. A tak moze sie zasłonić
        nieokreślonym "dobrem
        > publicznym", wszyscy jego (teoretycznie?) podwładni również

Też tak to widzę. Dworak to są ciepłe kluchy. Człowiek bez kantów. Jest po
        uszy ubabrany w układy, które długo się będą trzymać po odejściu jego i jego
        następców.

Ale nie chce mi się wierzyć, że nie mógł walnąć pięścią w stół i odwołać ten
        kretyński festiwal Eurowizji w takim momencie. Zgubił go oportunizm.
    • janbezziemi Re: Dworak -"tańce wsobotę po to by nie było pani 30.01.06, 19:47
      smok5 napisał:

> Mentalnosc platfusa -złapany nawet na jawnym chamstwie chce mi wmówić, ze w
      > czasie gdy ludzie umierali on nadawał rozrywkowy program po to abym w wyniku
      > paniki nie poleciał ze strachu do łazienki?
      > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek1_060130/dodatek1_a_10.html
      ================================================================================
      Do czego dochodzi? Zgadzam sie po raz pierwszzy bodaj ze "smokiem 5."
      • smok5 O to chodzi,że wsprawach zasadniczych tez będę 30.01.06, 20:10
        Ciebie popierał. A za Twoje poparcie dziękuję. Rozsądek jest ponad podziałami.
        Każdy tu z piszących ma swoje poglady, ale gdy gdzieś umierają ludzie a ktoś
        urządza hucpę to trudno przejść nad tym do porządku dziennego. Jest mi przykro
        bo jestem ślązakiem i lubię gołebie. Kiedyś dawno temu nawet je miałem. I być
        może gdybym wiedział o tej wystawie wybrał bym się na nią z żoną i dzieckiem.
    • anthony.zhureck rozpędzić to tatałajstwo 30.01.06, 19:55
      a to co zostanie sprzedać temu, który zaoferuje najwięcej
      • smok5 Zadzwoniłem w proteście do telewizji 30.01.06, 20:22
        odpowiedziała mi automatyczna sekretarka głosem kamela -"pisz na berdyczów".
        Pisał na berdyczów nie bedę ale abonament zapłacę ale za kartę wedkarską.
        • incognitto Gdzie odbywala się ta impreza ?? 30.01.06, 20:24

Tłumaczenie Dworaka dot. ewentualnej paniki uważam nie jest pozbawione sensu,
          tymbardziej, że w chwili rozpoczecia nie byly chyba znane rozmiary tragedii.
          • smok5 W Katowicach i okolicy wyły syreny jak a stanie 30.01.06, 20:29
            wojennym. Ludzie mówili tu na początku o tysiącu ofiar, telewizje zachodnie
            przerywały programy a wy chcecie mi wmówić, że dworak pokazywał czerwonowłosego
            z sensem? On go pokazywał dla kasy. Tak jak ci z zakopanego.
            • martinez2k Re: W Katowicach i okolicy wyły syreny jak a stan 30.01.06, 20:41
              tragedia jak wiele innych na swiecie. JA tam place ,zadam i mam miec skoki,a co
              lubicie patrzec jak trupow wynosza??? panowie do kostnicy sie nadajecie.
            • niezapowiedziany Re: W Katowicach i okolicy wyły syreny jak a stan 30.01.06, 20:42
              " Ludzie mówili tu na początku o tysiącu ofiar,"

i taka informacje miala podawac TVP?

byla ta Eurowizja niezreczna, podobnie jak chyba jakis film komediowy na dwojce, ale ja nie ogladalem, bo nie moglem - nie pasowalo mi to zupelnie i klocilo sie z moimi odczuciami. Prywatne podazyly za sensacja. W niedziele wieczorem na TVN leciala juz komedia. to juz nie razi?

i jeszcze jedno. na calym swiecie zdazaja sie takie katastrofy wielokrotnie. a co byloby gdybysmy raz w tygodniu mieli zamachy? takie kraje tez sa. no i dlaczego te ofiary maja powodowac nasze zatrzymanie sie, a te ktore zginely w pozarze juz nie? mi naprawde jest zal rodzin, to jest tragedia, ale nie mniejsza niz wszystkich innych ofiar. nie podoba mi sie umniejszanie smierci zwyklej i nie zbiorowej przy okazji tej katastrofy.

mysle, ze to jest powolne przygotowywanie drogi do usuniecia Dworaka z telewizji. a porownajcie sobie te telewizje z czasami Kwiatkowskiego. i zastanowcie sie czy nie jest teraz zrozwnowazona przegladajac programy publicystyczne i dokumentalne w TVP.
              • wartburg4 Re: W Katowicach i okolicy wyły syreny jak a stan 30.01.06, 20:51
                niezapowiedziany napisał:

> a porownajcie sobie te telewizje z czasami Kwiatkowskiego. i zastanowcie sie
                > czy nie jest teraz zrozwnowazona przegladajac programy publicystyczne i dokume
                > ntalne w TVP.

Też uważam, że TVP pod Dworakiem zrobiła się lepsza, ale jeśli chodzi o
                tragedię w Katowicach (najwieksza katastrofa budowlana w historii Polski) to
                popełnił niewybaczalny błąd.
                >
                >
                • niezapowiedziany Re: W Katowicach i okolicy wyły syreny jak a stan 30.01.06, 20:55
                  powiem tak, dla dobra sprawy i na wyrost powinni przerwac (odwolac?) ten konkurs. z drugiej strony, gdyby okazalo sie, ze nie byla to katastrofa tak tragiczna w skutkach (ja nie wiem kiedy bylo wiadomo, ze tam ludzi bylo itd), to wszyscy zadaliby jego odwolania, ze nie jest profesjonalista, dziala impulsywnie a Polska nie ma reprezentanta na Eurowizji... (moze to i byl blad. nie bylo tez obowiazku ogladac. ale osadzanie od czci i wiary z tego powodu jest naduzyciem moim zdaniem i jest niemoralne. ale to moja opinia).
                  • wartburg4 Re: W Katowicach i okolicy wyły syreny jak a stan 30.01.06, 20:58
                    niezapowiedziany napisał:

> powiem tak, dla dobra sprawy i na wyrost powinni przerwac (odwolac?) ten
                    konkur
                    > s. z drugiej strony, gdyby okazalo sie, ze nie byla to katastrofa tak
                    tragiczna
                    > w skutkach (ja nie wiem kiedy bylo wiadomo, ze tam ludzi bylo itd)

To było oczywiste już o siódmej.

,
                    • niezapowiedziany Re: W Katowicach i okolicy wyły syreny jak a stan 30.01.06, 21:02
                      powiem tak, bylo to niezreczne - mi jak juz pisalem to nie pasowalo, wiec nie ogladalem. nie wiem, czy to jest powod do skupiania najwiekszej wrogosci na TVP. tak jakby ona byla glownym odpowiedzialnym za tragedie i glownym kreatorem zdarzen. teraz natomist TVP zdecydowanie najlepiej wypada. jak juz powiedzialem w TVN w niedziele wieczorem leciala jakas komedia z idiotycznymi gagami. raczej powiedzialbym, ze w TVP jest pewna powolnosc reakcji i skostnienie zachowan. ale to juz inna sprawa. Dworak zostanie najpewniej usuniety i to bedzie pretekst.
                      • smok5 To się zgadza. 31.01.06, 06:04
                        Teraz TVP stoi na wysokości zadania. Pytanie tylko czy nie łatwiej było
                        powiedziec przepraszam niż pisać,że nadawanie kiczu uchroniło społeczeństwo
                        przed paniką?

PS
                        Przepraszam Cie niezapowiedziany za hienę. Sprawdziłem wszystkie Twoje posty.
                        Nie napisałeś niczego złego. Jest mi głupio. Jeszcze raz prezpraszam. Nie mogę
                        tego jednak powiedzieć o wielu innych starych forumowiczach. Ale zostawy to
                        sumieniu każdego z nas.
            • incognitto Re: W Katowicach i okolicy wyły syreny jak a stan 30.01.06, 20:45
              smok5 napisał:

> wojennym. Ludzie mówili tu na początku o tysiącu ofiar, telewizje zachodnie
              > przerywały programy a wy chcecie mi wmówić, że dworak pokazywał czerwonowłosego
              > z sensem? On go pokazywał dla kasy. Tak jak ci z zakopanego.

jeszcze chwila, a pomysle, że zaczniesz żalować, że ten 'tysiąc' się nie sprawdzil
              ale bys mial atut przeciwko Dworakowi..

niby kierujesz się pamięcią, wspołczuciem, a sama złośc w Tobie:)

nie wiem, mnie jakoś to nie gorszy, w końcu na tej imprezie tez byl tłum, za ktory ktos odpowiadal,
              ja widzialam koncówke, kiedy Orzech poinformowal o katastrofie
              tłum był nadal rozbawiony, a wypadało na koniec wstac i zachowac powagę, nawet na to nie bylo ich stać, a ty masz pretensje do dworaka.

Po smierci papieza naczelnym punktem 'hołdu' Jemu oddawanego było wsciekle krytykowanie prymasa, że ośmielił sie jeden dzien później przyjechac by naród za rączkę potrzymac.
              • smok5 Dworak odpowiada za firmę. 01.02.06, 05:44
                Nie zmienia to jednak faktu,ze masz rację tych, którzy chca tańczyć na
                pogrzebach jest bardzo dużo. Szkołą dla mnie był szok jaki przeżyłem czytając
                wiele postów oswieconej cześci forumowiczów. Cieszę sie ze jestem ciemniakiem i
                moherowcem.
    • cotypowiesz Re: Ty naprawde tak myślisz? 30.01.06, 20:07
      >jestes katolikiem czy komuchem???

a jest może jakaś inna opcja?
    • janbezziemi Re: Ty naprawde tak myślisz? 30.01.06, 21:25
      martinez2k napisał:

> sluchaj lamusie, kazdy ma swoj rozum a Ty widac nie, dzialaja na CIebie
      > oszukancze media, jak Ci powieja tak sie kiwasz, ciesz sie chlopie,. jestes
      > katolikiem czy komuchem???

====Co za przeciwstawienie? Katolik czy komuch? Jestem wobec tego komuchem i
      stwierdzam, ze TVP z Dworakiem na czele dała w ten dzien wielką plamę. CZARNĄ!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka